monjan 12.07.10, 10:58 słyszalam,że produkty agd silver crest są nienajgorsze warto kupić? www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_11721.htm Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanka-r Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 12.07.10, 11:06 Nie, za tę cenę nie będziesz miała dobrego ekspresu ciśnieniowego. Odpowiedz Link
kamelia14 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 16.07.10, 14:54 a co brakuje temu expresowi oprócz młynka oczywiście ? cena fakt niska ale niech się wypowie może ten kto posiada taki expres i pił z niego kawę produkty tej firmy są świetne np.maszyna do pieczenia chleba to hit expresu nie miałam ale patrząc na niego ... ma 15 barów automatyczną dysze do spieniania mleka, może być na kawę sypką lub saszetki myślę że kawka z niego będzie nie najgorsza... - Odpowiedz Link
wons-pantery Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 16.07.10, 15:53 Właśnie się na niego zaczaiłam.Warto? Kto Ma? Odpowiedz Link
joanka-r Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 19.07.10, 10:34 kamelio nie wie co mu brakuje bo go nie widziałam ale zobacz co powinien mieć: powinien zaparzać dwie filiżanki w jednym procesie parzenia bez przesuwania filiżanek One Touch Cappuccino - unikalny system spieniania i podgrzewania mleka Cappuccino za naciśnięciem jednego przycisku Cafe latte za naciśnięciem jednego przycisku Gorące mleko (kakao, czekolada) za naciśnięciem jednego przycisku Dozownik umożliwiający przyrządzanie kawy w szklance Ciśnienie max.15 bar Zintegrowany młynek Możliwość użycia kawy mielonej Indywidualne dostosowywanie mocy kawy Programowalna ilośc kawy Programowalny czas wyłączenia Programowalna ilość gorącej wody Programowalna ilości wody na kawę Możliwość zaprogramowania gotowych kompozycji napojów kawowych Automatyczne rozpoznanie kamienia Wyświetlanie informacji o potrzebie zmiany filtra Zintegrowany program płukania , czyszczenie, odkamieniania. Zintegrowany program płukania i czyszczenia systemu cappuccino Zintegrowany system filtracji wody Regulacja twardości wody Pojemnik na zużytą kawę maksymalnie 20 porcji Pojemność zbiornika na wodę Pojemność zbiornika na ziarna Element grzewczy Pokrywka utrzymująca aromat w pojemniku z ziarnami Kontrole obecności ziaren w zbiorniku Wyświetlacz graficzny Indywidualne dostosowanie mocy kawy Możliwość ustawienia indywidualnej mieszanki kawy Programowalna temperatura parzenia Licznik wydanych porcji Pojemnik na mleko - termos 0,5 L Moc 135 W Wymiary (S x W x G) 31 x 37 x 43,5 cm Waga 13,3 kg Zaloguj się aby wystawić komentarz Odpowiedz Link
joanka-r Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 19.07.10, 10:35 skopiowane ze strony firmy jura-ekspres taki w średniej klasie cenowej, nie mówie już o takim za 10 tys. Akurat ten jest za 4 tys. Odpowiedz Link
tia-dalma Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 19.07.10, 11:02 Nie zgodzę się z Tobą. Moim zdaniem ekspres z zewnętrznym spieniaczem do mleka jest równie dobry. Osobiście uwielbiam spieniać mleko i niepotrzebne mi "jednoprzyciskowe" cappuccino czy latte. Pracuję w branży kawowej i profesjonalny ekspres, za kilkanaście tys na jakim pracuję parzy tylko espresso (lub podwójne ) i ma spieniacz zewnętrzny. Odpowiedz Link
hela6 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 19.07.10, 11:23 A licznik mi na co? Żeby sprawdzić czy stary pod nieobecność listonoszki ni podejmuje? No bez przesady. Odpowiedz Link
joanka-r Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 19.07.10, 12:13 licznik liczy filizanki kawy, wiesz np; ze w ciagu miesiaca wypiłaś 500 kaw Przydatny bajer. Odpowiedz Link
dziewczynawitryna Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 20.07.10, 14:30 Ciekawe, do czego przydatny. Sama sobie umiem policzyć, jeszcze nie zgłupiałam do reszty. Odpowiedz Link
tia-dalma Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 16.07.10, 18:55 Myślę, że warto. Mam podobny, Elektroluxa i jestem pewna, że ten z Lidla gorszy nie będzie No i wygląda znacznie lepiej od mojego. Ciśnienie ma jakie powinien mieć, jako że ma spieniacz to latte i cappuccino sobie zrobisz więc moim zdaniem za tą cenę jest całkiem przyzwoity. Ja kupiłam niedawno blender w Lidlu i bardzo sobie chwalę. Odpowiedz Link
kamelia14 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 16.07.10, 19:48 tia dzięki ja go sobie właśnie zamówiłam w Lidlu co by mi nie podprowadził ktoś bo zwykle jest tylko parę sztuk. w poniedziałek napiszę jak smakuje z niego kawa Odpowiedz Link
giciag Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 16.07.10, 20:24 Bardzo fajny tez sie zastanawiam.Powiem wam ze mam w domu duzo nie firmowych sprzetow kupionych jeszcze w sklepie plus.Wcale nie sa gorsze ,zaplacilam za sprzet ktory sprawdza sie juz pare lat a nie za firme. Odpowiedz Link
tia-dalma Re: można zamówić w lidlu rzeczy? 17.07.10, 07:27 co takiego? Że ktoś zapłacił za sprzęt, nie za firmę? Wiem z doświadczenia, że czasem warto zaryzykować. U mnie w kuchni służą mi już kilka lat "bezfirmowe": toster, opiekacz, 2 blendery, wyciskarka do cytrusów, ekspres przelewowy Odpowiedz Link
buma-55 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 13.12.10, 19:18 Mam pytanie odnośnie eksploatacji ekspresu Silvercrest za 179,00 zł W reklamie i opisie pisze, że można stosować również saszetki systemu E.S.E. nigdzie natomiast nawet w instrukcji obsługi nie ma opisu w jaki sposób je stosować. W necie doczytałem się, że w innych ekspresach jest również możliwość stosowania tych saszetek jednak wówczas dodawane jest dodatkowe trzecie specjalne sitko do tego celu. W tym ekspresie tego nie ma. Może więc mi ktoś dokładnie opisać jak zaparzać kawę z saszetek w tym ekspresie? Odpowiedz Link
allija Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 17.07.10, 12:17 z tą firma to różnie bywa, należy założyć, że mają raczej bardzo uproszczone wyroby, powiedzmy - bezkomfortowe. Niby działają a jednak czegoś brakuje. Jakiś czas temu kupiłam ich mały odkurzacz, taki do kuchni bo w moim starym juz siadły akumulatory, pomyślałam, że akurat przyda się. No, niby działa, wszystko gra ale nie ma kontroli ładowania co sprowadza się do tego, że nie może być na stałe podłączony do sieci i doładowywany tylko muszę to robić w miarę utraty sprawności, przy czym nawet naładowany a nieużywany kilka dni rozładowuje się. Jest to bardzo niewygodna opcja i mocno juz archaiczna, dzis właściwie takiego rozwiązania nie stosuje się. Na opakowaniu trudno doczytać się takiej informacji. Kupione żelazko tej firmy także prościutkie. Natomiast z kuchennej wagi, rozkładanej, na ścianę jestem bardzo zadowolona, ładna i waży dosyć dokładnie /chyba, że nie/. Innych sprzętów nie posiadam. Odpowiedz Link
veronika19600 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 19.07.10, 09:23 własnie kupiłam dzisaij ten ekspres silvercrest z lidla www.iulotka.pl/lidl.html, ale dopiero jak dotrę wieczorkiem do domu to będę sprawdzać jaką kawkę zaparzy. W sumie za te pieniądze to lepszy taki niż żaden. kawa w porównaniu z ta rozpuszczalna chyba z każdego ekspresu będzie lepsza. A powoli skąłdam na taki super wypasiony ekspresik, ale taki to ponad 2000 no i narazie miejsca w kuchni brak! Odpowiedz Link
groszek-5 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 19.07.10, 09:37 Wszystkie rzeczy tego rodzaju co kupilam w LIDL sa super.To sa maszyny niemieckiej produkcji i musze przyznac,ze sa niezawodne.Bardzo dobrze,ze kupilas sobie ten ekspres i gwarantuje ci,ze bedziesz naprawde zadowolona. Odpowiedz Link
joanka-r Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 19.07.10, 10:27 ''A powoli skąłdam na taki super wypasiony ekspresik, ale taki to ponad 2000 no i narazie miejsca w kuchni brak!'' wypasiony to jest firmy Jura, który można programować komputerowo kosztuje coś koło 10 tys. Odpowiedz Link
veronika19600 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 19.07.10, 13:55 A tak oglądałam w necioe ekspresy JURA właśnie - tylko cen nie było, ale chyba mozna taniej kupić - przynajmniej mam taka nadzieję. Jura ma taki fajny mały ekspresik "najmniejszy ekspres" w dwóch modelach bodajże, do mojej obecnej kuchni spoko bo mało miejsca zajmuje, z tego co widziałam on line jest bardzo wąski. Odpowiedz Link
hela6 Jak już będzie ta kawa.... 19.07.10, 11:25 z owego ekspresu, bardzo proszę o meldunek bo zakupiłam sprzęt na prezent dla córki i musi on trochę w szafie odstać. Odpowiedz Link
anetapzn Re: Jak już będzie ta kawa.... 19.07.10, 11:26 hela6 napisała: > z owego ekspresu, bardzo proszę o meldunek bo zakupiłam sprzęt na prezent dla > córki i musi on trochę w szafie odstać. Dam znać pod wieczór, ale wydaje mi się, ze będzie ok. Odpowiedz Link
akrobat Re: Jak już będzie ta kawa.... 19.07.10, 12:19 Ja mam go juz 1,5 roku i jestem zadowolona.na moje potrezby (głownie late) wystarcza)za te cene mysle ze warto) Odpowiedz Link
hela6 Re: Jak już będzie ta kawa.... 19.07.10, 13:23 No to się cieszę że jest w porządku Odpowiedz Link
jud.yta Do akrobat :) 19.07.10, 19:06 Jaką kawę używasz do tego ekspresu? Zakupiłam ten ekspres a nie wiem jak się do niego zabrac Odpowiedz Link
tia-dalma Re: Do akrobat :) 19.07.10, 19:16 wiem, że nie do mnie pytanie, ale znam odpowiedź Do takiego ekspresu najlepsza jest kawa mająca w nazwie "Espresso", albo jak kupujesz w specjalnych sklepach z kawą to poproś o kawę do ciśnieniowego ekspresu. Odpowiedz Link
hela6 Re: Do akrobat :) 19.07.10, 22:29 Kupujesz w Lidlu dużą paczkę ziarnistej espresso i młynek żarnowy Mielesz bezpośrednio przed przyrządzeniem naparu i jesteś panisko. Odpowiedz Link
akrobat Re: Do jud.yta 20.07.10, 14:31 kupuje juz mielona w lidlu w takich puszkach-specjalna do ekspresu.nam smakuje) Odpowiedz Link
hela6 Re: Jak już będzie ta kawa.... 19.07.10, 22:31 anetapzn napisała: > Dam znać pod wieczór, ale wydaje mi się, ze będzie ok. Wieczór już jest! Odpowiedz Link
anetapzn Re: Jak już będzie ta kawa.... 20.07.10, 11:03 hela6 napisała: > anetapzn napisała: > > > > Dam znać pod wieczór, ale wydaje mi się, ze będzie ok. > > Wieczór już jest! Sorry, dziecię mi się wieczorem czymś zatruło. Kawka zrobiona z ekspresiku. Bardzo dobra. Mleko dobrze sie spienia. Minusem jest konieczność pilnowania ilości kawy, która leje się do filiżanki- nie można niestety zaprogramować odpowiedniej ilości wody na kawę. No, ale za ta cenę to i tak jest bardzo dobry. Kupiłam go do biura (w domu mam inny) i uważam, ze był to doskonały zakup. Odpowiedz Link
white.apple Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 19.07.10, 14:02 To smacznej kawki życzę. @joanka: nudna jesteś z tą Jurą. Liczydło fliżanek i inne to zbędne udziwnienia, które tylko niepotrzebnie podnoszą koszty zakupu, a smaku kawy nie zmieniają. Odpowiedz Link
joanka-r Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 19.07.10, 21:19 ''joanka: nudna jesteś z tą Jurą. Liczydło fliżanek i inne to zbędne udziwnienia, które tylko niepotrzebnie podnoszą koszty zakupu'' Wiesz o takim ekspresie marzy,mój maż więc zawsze jurę daje jako przykład. To taki mercedes wśród ekspresów. W domu mam Saeco za 2 tys. i też jestem zadowolona. Jak sie nie ma co sie lubi to się lubi co sie ma. Odpowiedz Link
veronika19600 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 19.07.10, 22:50 Więc tak ... ekspres zaliczył parzenie kawy (narazie tylko dwie filiżanki) ... i ... pianka super, mleko spienione idealnie, jedyny minus jak narazie to posmak "nowości" ale przecież po kilku filiżankach minie, no i szkoda ze nie jest to automat i nie reguluje sam ilości parzonej kawy, ale nie można za wiele wymagac od ekspresu w tej cenie. Odpowiedz Link
jot.kaa Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 20.07.10, 10:25 forum.gazeta.pl/forum/w,20012,114103473,114103473,Ekspres_cisnieniowy_z_Lidla_.html Odpowiedz Link
lumarmar Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 20.07.10, 13:22 Posiadam ten ekspres od 2 dni i póki co jestem bardzo zadowolony. Co prawda udało mi się zrobić dopiero kilka kaw (może z 10), ale już mogę powiedzieć, że był to udany zakup. Kawkę przygotowuje się w pełni manualnie, samemu decyduję w jakim momencie przerwać nalewanie kawy do filiżanek, w zależności czy ma to być mocne espresso, czy słabsza kawka. Po porządnym ubiciu zmielonej kawy w sitku otrzymałem każdorazowo piękną piankę. Mleko również bardzo łatwo się spienia. Kawa z tego ekspresu smakuje wybornie. Mam tylko nadzieję, że długo będę się cieszył kawką z tego ekspresu, zanim przytrafi mu się jakaś usterka. Odpowiedz Link
hela6 Wypróbowałam i... 20.07.10, 18:00 Mleko strasznie śmierdzi "plastikiem", nie nadaje się toto do spożycia mimo że przelałam już sporo pary i wody. Czy to się zmieni? Kawa jak kawa, z przelewowego tez dobra, ale w końcu to nie mój ekspres Odpowiedz Link
joanka-r Re: Wypróbowałam i... 20.07.10, 19:35 ''Mleko strasznie śmierdzi "plastikiem", nie nadaje się toto do spożycia mimo że przelałam już sporo pary i wody.'' jaka cena taki towar. Odpowiedz Link
hela6 Re: Wypróbowałam i... 21.07.10, 16:01 joanka-r napisała: > jaka cena taki towar. Wyluzuj joanka, się okazało że szpagateria nie spuściła uprzednio wody a woda stała od dnia poprzedniego Tak sobie myślę że jak nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia w temacie to weź się za jaką popłatną robótkę i kup sobie ten wymarzony ekspres. Odpowiedz Link
kamelia14 Re: Wypróbowałam i... 21.07.10, 17:11 ja też jestem szczęśliwą posiadaczką tego cuda-za małe pieniądze mam super expresso ze świetną pianką -w zasadzie to mleczka do niej nie trzeba spieniać smakuje znakomicie... no ale nie byłabym sobą gdybym nie wypróbowała wszystkich zalet tego cuda -mleko spienia poprostu idealnie i b szybko na sztywną piankę odrobina cynamonu,lub czekolady i to jest to ja nie mogę doczekać się 15 kiedy to przyjeżdżam do domu i robię sobie expresso Jestem bardzo zadowolona.Tego oczekiwałam i ten expres spełnia moje oczekiwania tak myślałam że hela coś źle robisz bo strasznie dużo ludzi chwali to cudo np. w tym wątku:forum.gazeta.pl/forum/w,20012,114103473,114103473,Ekspres_cisnieniowy_z_Lidla_.html a więc wszystkim szczęśliwym posiadaczom życzę równie smacznej kawki Odpowiedz Link
anetapzn Re: Wypróbowałam i... 23.07.10, 12:52 kamelia14 napisała: > ja też jestem szczęśliwą posiadaczką tego cuda-za małe pieniądze mam super > expresso ze świetną pianką -w zasadzie to mleczka do niej nie trzeba spieniać > smakuje znakomicie... > no ale nie byłabym sobą gdybym nie wypróbowała wszystkich zalet tego cuda > -mleko spienia poprostu idealnie i b szybko na sztywną piankę > odrobina cynamonu,lub czekolady i to jest to > ja nie mogę doczekać się 15 kiedy to przyjeżdżam do domu i robię sobie expresso > Jestem bardzo zadowolona.Tego oczekiwałam i ten expres spełnia moje oczekiwania > tak myślałam że hela coś źle robisz bo strasznie dużo ludzi chwali to cudo > np. w tym > wątku:forum.gazeta.pl/forum/w,20012,114103473,114103473,Ekspres_cisnieniowy_z_Lidla_.html > > a więc wszystkim szczęśliwym posiadaczom życzę równie smacznej kawki Ja tez chwalę ten ekspres na forum oszczędzamy, z tym, ze mam do ciebie pytanie- jakim cudem mleko ubija ci sie na SZTYWNĄ PIANKĘ. Biorę jak najbardziej zimne i tłuste i owszem piankę mam, ale mniej więcej z połowy ilości mleka. Jak np. wezmę ok. 200ml mleka to 100 ml to jest pianka a pozostałe 100ml to gorące mleko... A czy u was całość spienionego mleka to pianka? Może ja w tym ekspresie coś żle robię przy spienianiu? Ale tak poza tym to za ta cenę ekspres jest super. Odpowiedz Link
joanka-r Re: Wypróbowałam i... 21.07.10, 17:31 ja mam ekspres dobrej firmy saeco nie muszę kupować badziewia z lidla i martwic sie dlaczego mi mleko śmierdzi. O nowym marzy mąż nie ja. ale po to są marzenia aby je spełniać, nie Odpowiedz Link
anetapzn Re: Wypróbowałam i... 23.07.10, 12:54 joanka-r napisała: > ja mam ekspres dobrej firmy saeco nie muszę kupować badziewia z lidla i martwic > sie dlaczego mi mleko śmierdzi. O nowym marzy mąż nie ja. > ale po to są marzenia aby je spełniać, nie Ja mam w domu też bardzo dobry ekspres, a ten kupiłam do biura. I wcale mleko nie śmierdzi, bez przesady. Trochę więcej pracy niż przy ekspresie za 10-14x wyższą cenę. Ale cos za coś. A kawa wychodzi z niego na prawdę ok. Odpowiedz Link
joanka-r Re: Wypróbowałam i... 23.07.10, 14:42 ''I wcale mleko nie śmierdzi, bez przesady. '' no jak nie jak tak. Poczytaj ponizsze posty. Odpowiedz Link
kamelia14 Re: Wypróbowałam i... 23.07.10, 16:44 joanka my już tu wszyscy wiemy że TY masz: EXPRES DOBREJ FIRMY SANECO i po co w ogóle czytasz ten wątek o jakimś "badziewiu z lidla" czyżbyś jednak chciała kupić? to tak na marginesie a mleko ubijam tak: biorę pół litrowy chyba garnuszek blaszany z uszkiem nalewam mleka tak trochę więcej niż przykrywa dno i najpierw powoli potem coraz mocniej odkręcam parę aż niemal do zagorowania i mi wychodzi robię z UHT 3,5 % super schłodzonego. Odpowiedz Link
joanka-r Re: Wypróbowałam i... 23.07.10, 18:45 Saeco kamelio saeco. Czytam z ciekawości co takiego super w lidlu ludzie kupują. Bo dla mnie jedyna dobra rzecz z lidla to szpinak mrożony. Odpowiedz Link
bbbbbbb-bbbbbb Re: Wypróbowałam i... 07.12.10, 10:47 joanka-r napisała: > Saeco kamelio saeco. > Czytam z ciekawości co takiego super w lidlu ludzie kupują. Bo dla mnie jedyna > dobra rzecz z lidla to szpinak mrożony. Hehe, joanka-r chyba masz jakiś problem ze sobą... i za dużo czasu. Jakby forum było moderowane to już dawno by Cię wycieli za spamowanie. ;] Jak już się chwalisz saeco to powiedz ile razy Twój eksprezz był w serwisie? Automaty saeco są bardzo psujne... Pozdrawiam fanów smarciarskich produktów z lidla. ;] Odpowiedz Link
joanka-r Re: Wypróbowałam i... 08.12.10, 15:44 bbbbbbbbbbbbbb niestety muszę ciebie zmartwić, nie spamuję. Ekspers jeszcze nigdy nie był w serwisie, a miałam 2 tej firmy. Więc nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, ze są ''psujne'' (co to za słowo)? to , ze lubię dobre/sprawdzone marki to jest objaw domniemanych problemów? Odpowiedz Link
anetapzn Re: Wypróbowałam i... 23.07.10, 17:04 joanka-r napisała: > ''I wcale mleko > nie śmierdzi, bez przesady. '' > > no jak nie jak tak. Poczytaj ponizsze posty. A tobie proponuję nauczyć sie czytać ze zrozumieniem to co m.in. ja napisałam. Odpowiedz Link
joanka-r Re: Wypróbowałam i... 23.07.10, 18:48 anetopzn ja nie odwołuje sie do Twego postu. Skad przyszło ci do glowy, ze ja w ogóle czytam co napisałaś. ''u mnie niestety po 3 dniu posiadania expressu caly czas utrzymuje sie smak plastyku w kawie, wszystko poza tym jak nalezy, niestety cos jest w temacie, wesle instrukcji express byl plukany kilkukrotnie sama woda, zrobil juz kolo 10 kaw a niestety smak plastyku pozostaje Odpowiedz Link
tonny_79 Re: Wypróbowałam i... 22.07.10, 17:23 u mnie niestety po 3 dniu posiadania expressu caly czas utrzymuje sie smak plastyku w kawie, wszystko poza tym jak nalezy, niestety cos jest w temacie, wesle instrukcji express byl plukany kilkukrotnie sama woda, zrobil juz kolo 10 kaw a niestety smak plastyku pozostaje, jesli w najblizszym okresie nie ustapi bede reklamowal. Czy ktos moze rowniez wyczuwal ow smak a jednak z czasem samoczynnie ustapil? Odpowiedz Link
hela6 Re: Wypróbowałam i... 23.07.10, 16:58 Hmmm, w kawie też coś czuję ale nie zawsze i nie zawsze to samo, dziś myślałam ze młoda dodała jakiejś zaprawy barmańskiej na bazie kwasy pruskiego, znaczy wiśni Jak się przechodzi koło rozgrzanego ekspresu czuć plastik. Miałam taki problem z blaszanym /!/ czajnikiem lidlowym, po pewnym czasie ustąpił smaczek. Odpowiedz Link
mamamuminki Re: Wypróbowałam i... 25.07.10, 22:15 Takie wątki pojawiaja się, gdy tylko Lidl znowu ma w ofercie te ekspresy forum.gazeta.pl/forum/w,49213,104335854,,cisnieniowy_ekspres_do_kawy_z_lidla_.html?v=2 Ponieważ wtedy się wypowiedziałam, to teraz, gdy okres użytkowania się wydłużył, mogę jeszcze coś dorzucić. Kawę w dalszym ciągu parzy bdb, jedyny mankament to to, że zaczął przeciekać. Gdy w zbiorniku jest nieco więcej wody to ona kapie. Nie przeszkadza to jakoś strasznie - trzeba nalać potrzebną ilość i tyle. Nagrzewa się też znacznie krócej, zielona lampka zapala się po 2-3 minutach (nie mierzyłam tego czasu ale szybko) Uważam, że warto kupić ten ekspres. (A trolla nie warto karmić ). Odpowiedz Link
a1moje Re: Wypróbowałam i... 13.10.10, 21:54 moja kawa też okropnie śmierdzi i nie wiem czy to tak już na stałe czy może się wywietrzy. Zaparzyłam juz chyba ze 20 i nic się nie zmienia, a z mlekiem jest jeszcze gorzej. Jak się sytuacja rozwinęła u tych co parzą dłużej? Odpowiedz Link
ciocco Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 29.08.10, 21:42 Mam ten ekspres, ogólnie jestem zadowolona, ale nie potrafię w nim spienić mleka. Nie wiem czy jest to kwestia braku wprawy czy wadliwości ekspresu. Używam mleka ponad 3%. Jak Wam wychodzi spienianie? Odpowiedz Link
brattby Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 14.10.10, 13:17 Ja mam go już prawie rok. Wszystko z nim ok z mlekiem jest tak, że trzeba pokombinować z głębokością zanurzenia spieniacza do mleka. Ja najpierw trzymam go wysoko, spieniam "górną połowę" mleka, a potem zanurzam go głęboko i podgrzewam resztę. Tak mi najlepiej pasuje, nie chcę całego kubka piany. Mój facet spienia jakoś tak, że cały kubek jest piany. Wiem, że wychodzi mu to tylko z tłustego, zimnego mleka i pod kątem wsadza spieniacz. Na początku to w ogóle nam nie wychodziło, ale tak metodą prób i błędów... Odpowiedz Link
ciocco Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 17.10.10, 11:43 Dzięki, zatem będę próbować, bo już zwątpiłam, ze w tym ekspresie w ogóle możliwe jest dobre spienienie mleka. Odpowiedz Link
eyka Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 06.12.10, 09:29 ja mam podobny express z niemieckiego Lidl-a juz chyba 4 lata, dziala do dzis bez najmniejszej usterki. Wczesniej robilam w nim kawe z normalnej zmielonej ale jak dla mnie bylo malo komfortowe mycie pozniej takiego sitka, wyprobowalam padsy takie jak do expressow senseo i jak dla mnie rewelacja. Dla mnie najbardziej smakuja padsy Tchibo i Jacobs. Mleka nie spieniam w osobnym pojemniku tylko od razu w filizance, do tego dolewam kawy i mam piekna warstwowa kawke. Mleko musi byc tluste i nie z kazdego sklepu spienia sie tak samo, dobrze wyprobowac mleka rozmych marek. Drugi sposob na kawke to 1/3 szklanki mleka podgrzanego w mikrofalowce i do tego kawka. Na gorze robi sie paszna pianka. Moja kolezanka miala express senseo i z tamtego kawa byla jak dla mnie rozwodniona, ten maly express jest naprawde bardzo dobry. Teraz kolezanka kupila pelny automat i naprawde nasze cappuccino jest porownywalne pomimo ze u niej jest zrobione ze swiezo zmielonej kawy. Niewatpliwym plusem jej expressu jest to, ze kawe ze spienionym mlekiem robi za przycisnieciem 2 przyciskow. Nie musi trzymac filizanki, spieniac mleka tylko mleko jest spieniane bezposrednio z pojemnika, ktory pozniej moze wstawic do lodowki. Pozniej przyciska przycisk automatycznego czyszczenia. W moim expressie musze umyc koncowke do dyszy, przepuscic troche pary, wymyc kratke. A tutaj zdjecia moich kaw: mleko podgrzane w mikrofali+ kawa spienione mleko+kawa __ Głupi i mądrzy ludzie są nieszkodliwi, tylko półgłówki są niebezpieczne Odpowiedz Link
buma-55 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 13.12.10, 21:23 eyka ja mam ten ekspres z Lidla czy możesz mi opisać dokładnie jak robisz te kawki z saszetek jak te saszetki zakładasz, czy masz dodatkowe sitko to tego zaparzania? Odpowiedz Link
ulung007 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 06.12.10, 10:08 Kupiłem dziś ten ekspres. Mam pytanko do użytkowników: czy on ma tak głośno chodzić? Domyślam się że to jakiś silniczek, ale na mój gust jest głośny i przez co uciążliwy. Porównuję go do swojego starego ekspresu, dość ubogiego, ale tamten jest cichy. Może trafiłem uszkodzony towar... Odpowiedz Link
asle89 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 06.12.10, 10:56 Ja również kupiłam dzisiaj ten ekspress, kawa jest ok, ale nie działa w nim spieniacz do mleka! próbuje już któryś raz z kolei i przez tą rórkę w ogóle nie leci para mam wadliwy ekspres? Odpowiedz Link
ulung007 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 06.12.10, 11:02 A jak głośno chodzi? Mój chodzi jak agregat prądotwórczy. Oczywiście nie aż tak głośno, ale dźwięk jest podobny. Odpowiedz Link
anetapzn Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 06.12.10, 11:04 ulung007 napisał: > A jak głośno chodzi? Mój chodzi jak agregat prądotwórczy. Oczywiście nie aż tak > głośno, ale dźwięk jest podobny. Faktem jest, ze on dosyć głosno chodzi, alemożna sie rpzyzwyczaić mam go od kilku miesiecy i jestem bardzo zadowolona za ta cenę. Odpowiedz Link
anetapzn Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 06.12.10, 11:05 asle89 napisała: > Ja również kupiłam dzisiaj ten ekspress, kawa jest ok, ale nie działa w nim spi > eniacz do mleka! próbuje już któryś raz z kolei i przez tą rórkę w ogóle nie le > ci para mam wadliwy ekspres? Kręć do oporu, musi lecieć para, jeżeli to nic nie da no to chyba masz felerny egzemplarz, w instrukcji obsługi w polskiej części jezykowej jest nr. tel. do w-wy do serwisu, może rpzedzwoń. Odpowiedz Link
asle89 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 06.12.10, 11:08 a to pokrętło do pary ma bardzo mały zakres, przesuwa się w bok tylko ze 2 cm. U was też tak? Odpowiedz Link
flying_atos Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 06.12.10, 13:16 witam koleżankę , z mama próbowałem także odpalić to o to cudo ... bez jakich kol-wiek efektów ... , po obejrzeniu filmu z "lidl" zauważyliśmy ze babeczka ta kreci pokrętłem 360 , do rzeczy musisz mocniej przekręcić w stronę + , jest tam założone swego rodzaju zabezpieczenie !! , powinni o tym byli napisać w instrukcji. Odpowiedz Link
asle89 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 06.12.10, 16:44 Tak, tak... udało mi się wreszcie. Na początku myślałam, że ukręciłm to pokrętło:p ale okazało się, że teraz działa, tylko mega głośno;p ale tak chyba musi być. Ale dzięki bardzo za odpowiedź Odpowiedz Link
karolcia028 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 06.12.10, 20:20 asle89 napisała: > Ja również kupiłam dzisiaj ten ekspress, kawa jest ok, ale nie działa w nim spi > eniacz do mleka! próbuje już któryś raz z kolei i przez tą rórkę w ogóle nie le > ci para mam wadliwy ekspres? U mnie podobnie nie działa spieniacz, po przekręceniu pokrętła na "parę" nie leci nic ! mimo ze lampki kontrolne się świecą... a pokretłem od intenstywności pary tez krecę we wszytskie strony i nic... co zrobić?? Odpowiedz Link
bbbbbbb-bbbbbb Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 07.12.10, 10:50 może zapchała (zakleiła) się dysza mlekiem - zdarza się jeśli po użyciu spieniacza nie czyści się jego wylotu. Proponuje użyć igiełki żeby go "przepchać i powinno być dobrze. powodzenia Odpowiedz Link
karolcia028 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 07.12.10, 20:12 właśnie w tym problem, że uzyłam go po raz pierwszy <czyli wczoraj> i na początku poleciała para przez krótką chwilę a póżniej juz ani trochę... a i też czyściłam już tą "rurkę" ale nie pomogło Odpowiedz Link
joanka-r Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 08.12.10, 15:46 z opisów jednak wynika, ze Lidlowe produkty to badziewie. No nie może cos być dobre , jeśli kosztuje 200 zł. Odpowiedz Link
johana75 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 08.12.10, 17:14 joanka sorry ale powtarzasz się...;P Odpowiedz Link
joanka-r Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 08.12.10, 21:02 bo niektórzy za pierwszym razem nie rozumieją, napalą sie na badziewie a potem plączą, ze im coś się popsuło, lub śmierdzi plastikiem.... Odpowiedz Link
bbbbbbb-bbbbbb SMRÓD PLASTIKU 07.12.10, 11:04 Pare słów komentarza: 1. Kupiłem 2 lata temu mały i tani ekspres deLonghi - funkcje jak ten lidlowy i też na początku śmierdział - chociaż firma znana z eskpresów. Wyśmierdzi się... 2. Trzeba się narobić parząc kawę... ale patrz niżej: 3. Szwagier wydał 4tys na "wypas" saeco i już 5 razy był w serwisie - automatyka się psuje... nie przypadkiem ekspresy profesjonalne mają tylko parzenie espresso i zewnętrzną dyszę do mleka. 4. Jakość zaparzonej kawy zależy głównie od: a) umiejętności parzącego b) jakości kawy uzytej do zaparzania i prawidłowego jej przygotowania (odpowiednia grubość mielenia itd.) c) ustawienia parametrów jak temperatura wody - itd. - to juz można ustawić w ekspresach automatycznych lub profesjonalnych - w ręcznym trudno - ale... (patrz niżej) 5. Higiena. Mleko przepuszczane przez ekspres ktory spienia mleko "w środku" pozostaje na ściankach rurek itd. - skomplikowane czyszczenie, trudno utrzymać higienę - chyba że lubisz codziennie odpalać program czyszczenia zaraz po zrobieniu sobie pysznego espresso/latte. 6. Parę tricków praktyka: - producent pisze o nagrzewaniu by zapewnić że woda która "pójdzie" ze zbiornika na kawę będzie odpowiednio gorąca; trick: robiąc latte najpierw spieniam mleko - ważne żeby było tłuste, może być z "normalnej" lodówki - reszta to kwestia praktyki przy spienianiau - spienianie - instrukcja o tym nie mówi ale warto odpalając dyszę spieniającą spuścić część wody do innego naczynia a potem pienić mledko (w moim ekspresie - ale w saeco za 4k też) zanim poleci para, leci chwilę gorąca woda - która może rozrzedzić mleko - i pianka wychodzi gorsza - parzenie espresso robić chwilę po spienianiu - warto podgrzać kubek przed parzeniem do niego kawy... - do zbiornika na wodę można wlać ciepłą wodę (nie gorącą) - żeby przyspieszyć podgrzewanie ekspresu Reasumując - za 200 zł można mieć maszynę, za pomocą której, przy odrobinie fantazji i praktyki, można zrobić pyszną kawkę. Awaryjność lidlowego - nie wypowiadam się. Ale generalnie w prostym ekspresie nie ma się co zepsuć. Awaryjność automatu - u mnie w firmie z 4 kupionych (2-3 tys zł każdy) - wszystkie trafiły do serwisu co najmniej raz. Pozdrowka i smacznej kawki! Odpowiedz Link
hela6 wyśmierdział się ale... 07.12.10, 12:37 urwało się pokrętło właśnie. Przy zwykłym użytkowaniu przez pół roku się urwało. Ale cóż, takie czasy. Właśnie po tygodniu użytkowania kumplowi wypadł klawisz z nowiuśkiej nokii. I nie była z lidla Odpowiedz Link
hela6 Re: wyśmierdział się ale... 08.01.11, 20:24 No i problem Dostanę nowy. Znów będzie śmierdział Odpowiedz Link
tmalin1 Re: wyśmierdział się ale... 09.01.11, 15:24 Witam .Właśnie mam to samo -pokrętło się ułamało po trzech tygodniach używania. hela6- jak z reklamacją- gdzie składałaś i czy nie miałaś problemów? U mnie smrodów plastiku nie było, a przynajmniej nie wyczułem. Odpowiedz Link
hela6 Re: wyśmierdział się ale... 09.01.11, 16:33 Oddałam w najbliższym Lidlu nie w tym w którym dokonałam zakupu. Mają obowiązek przyjąć zgodnie z wewnętrznymi zasadami. Pani kierowniczka przyjmująca reklamację powiedziała że na załatwienie mają 3 tygodnie. Kiedy zadzwoniłam na infolinię bo termin się zbliżał okazało się że serwis czeka na nowy ekspresi trochę to trwa bo okres świąteczny. Czekam wiec cierpliwie. Trochę zmartwił mnie Twój post bo widać sytuacja może się powtórzyć Odpowiedz Link
monop2 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 09.12.10, 00:31 W warunkach gwarancji są błędy i niedozwolone zapisy: -jest mowa o 3-miesięcznej gwarancji, zamiast 3lat -jest informacja o nieprzedłużaniu gwarancji o czas naprawy, co jest niezgodne z polskim prawem Odpowiedz Link
eyka Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 13.12.10, 22:15 padsy/saszetki kupuje najczesciej Tchibo: mam 2 sitka dolaczone do expressu, pojedyncze na 1 kawe i podwojne na 2. Wkladam pads do tego sitka i robie kawe jak zwykle lub 2 padsy na mocniejszy kubek kawy. Nie pasuja tylko do expressu padsy Senseo Cappuccino bo maja takie plastikowe sitko, ktore nie miesci sie do mojego expressu. Wszystkie inne pasuja bez problemu. mam nadzieje, ze pomoglam jak dalej bedziesz miec problemy to zrobie jutro zdjecie padsow i sitek, ktore mam dolaczone do expressu ale to nie sa zadne dodatkowe sitka tylko te same co do zaparzania sypanej kawy Odpowiedz Link
buma-55 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 18.12.10, 19:01 eyka dzięki za odzew. Mam tylko jeszcze 3 pytanka. 1/ gdzie kupujesz tą kawę w saszetkach 2/czy saszetkę po prostu tylko wkładasz do sitka, którego większego czy mniejszego 3/ dołączyłaś zdjęcie napisz mi co jest to toto z lewej strony na zdjęciu bo u mnie w opakowaniu ekspresu nie ma czegoś takiego pozdrowionka buma Odpowiedz Link
buma-55 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 18.12.10, 19:07 eyka dzięki za odzew mam jeszcze trzy pytanka 1/ gdzie kupujesz tą kawę 2/ co to jest na dołączonym zdjęciu z lewej strony bo u mnie w komplecie przy ekspresie nie ma takiego czegoś 3/ z jednej takiej saszetki ile (jakiej pojemności) robisz kawy? pozdrowionka, buma-55 Odpowiedz Link
eyka Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 18.12.10, 19:27 Ja mieszkam w Nimeczech, kawe w saszetkach mozna kupic w kazdym sklepie spozywczym. Kupuje najczesciej w Rewe (ale tego sklepu chyba nie ma w Polsce). Te plastikowe koleczko to nie jest czesc od expressu, to jest saszetka Cappuccino firmy Senseo, w srodku ma wlasnie takie plastikowe kolko, nie nadaja sie do naszych expressow tylko do expressow firmy Senseo (jest za duze): Czesci od mojego expressu: 2 sitka, te mniejsze na mala kawe, wieksze podwojne na dwie. A tutaj saszetka wlozona do sitka: jest wieksza od sitka ale bez problemu mozna ja wlozyc. Z jednej saszetki wychodzi filizanka kawy, na kubek mocniejszej kawy trzeba wlozyc dwie lub takie podwojne Odpowiedz Link
buma-55 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 18.12.10, 19:42 eyka dzięki za wszystko jesteś super bo wyprzedziłaś nawet moje myśli. Właśnie chciałem Cię prosiś o zdjęcie z włożoną saszetką do sitka. pozdrawiam i życzę miłych i wspaniałych świąt. Odpowiedz Link
eyka Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 19.12.10, 11:36 Dziekuje za zyczenia , zycze rowniez spokojnych, rodzinnych Swiat i dobrej kawki Odpowiedz Link
lee_na Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 19.12.10, 11:51 allegro.pl/kapsulki-dolce-gusto-latte-ma-swieze-nowosc-i1368335478.html te się chyba nie nadają do naszego ekspresu? Odpowiedz Link
buma-55 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 19.12.10, 16:00 niestety nie pasują przećwiczyłem temat Odpowiedz Link
lee_na Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 19.12.10, 16:50 jak wypróbujesz jakieś to daj znać, tchibo nie lubię ) tu albo na pw. dzięki Odpowiedz Link
buma-55 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 19.12.10, 17:39 kupiłem na allegro"Splendid Cialde" ale próba będzie dopiero na święta ponieważ ekspres kupiłem żonie na prezent gwiazdkowy dopiero wówczas mogę ci dać coś znać na ten temat. Może ktoś inny z forum już próbował ten wynalazek. Odpowiedz Link
lee_na Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 19.12.10, 19:21 na codzień mam tą : allegro.pl/kawa-lavazza-espresso-8x250g-f-vat-100-arabica-i1367747410.html polecam Odpowiedz Link
anetapzn Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 20.12.10, 09:06 lee_na napisała: > na codzień mam tą : allegro.pl/kawa-lavazza-espresso-8x250g-f-vat-100-arabica-i1367747410.html polecam My też głównie tą Lavazzę pijemy- rewelacja, potwierdzam i polecam. Odpowiedz Link
lee_na Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 20.12.10, 21:02 ale czasem człowiek chce czegoś innego... chociaż zwykle się wtedy przekombinuje Odpowiedz Link
buma-55 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 26.12.10, 18:42 Mam pytanko do wszystkich forowiczów ma ktoś może jakieś namiary do sklepów internetowych (poza allegro) gdzie można kupić tanio kawę mieloną do ekspresów marki LAVAZZA? Odpowiedz Link
lee_na Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 26.12.10, 21:29 ja zamawiam u znajomych, którzy jeżdżą do niemiec... Odpowiedz Link
piterek.k74 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 08.01.11, 09:15 warto, kawa smaczna, smakuje jak z innych, lepszych ekspresów, dobrze spienia mleko, dla mnie jest o.k Odpowiedz Link
eyka Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 19.12.10, 16:52 na pewno sie nie nadaja one sa do takiego expressu: Potrzebujecie np. takich: allegro.pl/kawa-senseo-regular-48-pads-d-egberts-okazja-i1359052776.html Odpowiedz Link
eyka Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 19.12.10, 16:58 jest tez moja ulubiona Tchibo: allegro.pl/item1367459955.html Odpowiedz Link
siarra9148 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 30.01.11, 15:32 Niestety u mojej mamy ekspres zepsuł się po 2 dniach użytkowania i zrobieniu 5 kaw. Mama chciała go kupić już 6.12 ale okazało się, że u nas w Warszawie ekspresy rozeszły się na pniu. Zakupiła go więc jej siostra w Lidlu w Gdyni i tak przeleżał sobie prawie 2 miesiące - dopiero w środę wieczorem został odebrany i przywieziony do Warszawy. Ja z narzeczoną też początkowo chcieliśmy go kupić, ale po tym jak nie było ich w Warszawie zdecydowaliśmy się na zakup Saeco Nina Cappucino, który był akurat w promocji w jednej z ogólnopolskich sieci za 390 zł. Nasz Saeco do tej pory nie sprawia żadnych problemów i parzy pyszną kawę. SilverCrest natomiast przez dni dni parzył kawę z posmakiem plastiku, po 2 dniach kiedy się "wyśmierdział" (tu też plus dla Saeco, z którym nie mieliśmy takich problemów), niestety zaczął robić kawę, ale za to w czasie jej parzenia spod ekspresu zaczyna wyciekać masa wody.... Na domiar złego okazało się, że siostra mamy wyrzuciła paragon po zrobieniu zakupów więc przepadła też gwarancja. Próbowałem tricku z laniem wody tylko do poziomu min. , tak jak wspomniał ktoś wyżej ale nic to nie daje - dalej spod ekspresu leci woda. Dodatkowo jest z nim jeszcze jeden problem - przy robieniu espresso nie wytwarza w ogóle cremy, do tej pory na te 5 filiżanek zrobił ją tylko raz (pomimo tego, że używamy tylko Lavazzy Qualita Oro, gdzie na tej samej kawie nasz Saeco robi piękna cremę). Generalnie więc nie polecam, nie spotkałem się jeszcze z produktem, który popsułby się tak szybko... spróbuje popytać w serwisach ile by kosztowała naprawa tego (orientuje się ktoś czy SilverCrest posiada serwis gdzie w Polsce, a najlepiej w Warszawie ?) i co w ogóle mogło się zepsuć, ale jeśli naprawa będzie kosztować więcej niż 30-40 zł to nie opłaca się go nawet naprawiać. Odpowiedz Link
ati55 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 30.01.11, 16:03 ja ten ekspres lidlowy mam od gwiazdki chodzi codziennie i nie mam z nim problemów. Tu masz namiary na serwis tel. 22 3972212 mail support@kompernass.com przynajmniej takie są podane w instrukcji obsługi. A ja mam jeszcze takie pytanko do forowiczów: jak mocno musi być przed parzeniem ubita kawa w sitku. Po zaparzeniu "fusy" muszą być mocno zbite czy też w stanie luźniejszym? Odpowiedz Link
ati55 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 05.02.11, 14:43 ja ten ekspres lidlowy mam od gwiazdki chodzi codziennie i nie mam z nim problemów. Tu masz namiary na serwis tel. 22 3972212 mail support@kompernass.com przynajmniej takie są podane w instrukcji obsługi. A ja mam jeszcze takie pytanko do forowiczów: jak mocno musi być przed parzeniem ubita kawa w sitku. Po zaparzeniu "fusy" muszą być mocno zbite czy też w stanie luźniejszym Odpowiedz Link
tmalin1 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 06.02.11, 13:09 Według mnie, ubicie kawy zależy od drobnoziarnistości. Kawę typową do ekspresów ciśnieniowych, czyli z oznaczeniem espresso można ubić słabiej niż grubiej zmieloną.Ogólnie, trzeba poeksperymentować, jak uzyskać najlepszy , czyli pożądany efekt. Według własnego gustu. Co do serwisu to mam z nimi problem. Urwalo mi się pokrętło -na maila nie odpowiadają, w rozmowie telefonicznej mówią że nie ma problemu -wyślą pokrętło ,ale na razie go nie mają i każą zadzwonić po niedzieli. Dzwonię po niedzieli i taki sam tekst-proszę zadzwonić po niedzieli.Za trzecim razem wkurzyłem się i mówię ,żeby zapisali sobie moje zgłoszenie i wysłali mi pokrętło jak tylko będą je mieli. Na to gość z serwisu:że mają dużo zgłoszeń z ułamanym pokrętłem i żeby zadzwonić w czwartek! Kompletny brak profesjonalizmu! Co to za serwis?! Zastanawiam się ,czy nie oddać go z reklamacją do Lidla (tak jak hela6) ,ale przyzwyczaiłem się do codziennej kawy z ekspresu. Odpowiedz Link
hela6 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 06.02.11, 21:34 No właśnie hela6 nie może się doczekać swojego ekspresu i właśnie zażądała zwrotu gotówki. Pani na infolinii przyjęła zgłoszenie i mają oddzwonić. Widać im pokrętła nie wyszły i mają grubszy problem. Odpowiedz Link
tmalin1 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 07.02.11, 16:27 No to punkt dla joanki-r! A miało być tak pięknie... Odpowiedz Link
lee_na Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 07.02.11, 22:53 mój działa nadal...dobrze , nieprzerwanie i bezustannie Odpowiedz Link
anetapzn Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 08.02.11, 10:32 lee_na napisała: > mój działa nadal...dobrze , nieprzerwanie i bezustannie Mój tez i ponieważ jest w firmie więc na maksa eksploatowany przeze mnie+ pracowników i gości kawoszy. Odpowiedz Link
anetapzn Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 08.02.11, 10:33 tmalin1 napisał: > No to punkt dla joanki-r! A miało być tak pięknie... Wiesz co, to taki tekst, jakby ekspresy innej firmy w ogóle się nie psuły, tylko ten jeden typ z Lidla taki paskudny. Odpowiedz Link
hela6 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 08.02.11, 13:57 Tak bywa jak któryś z kooperantów albo sam coś nie dopatrzy albo dostanie wadliwy materiał, wyprodukuje wadliwy element a potem cała partia do niczego. To się zdarza wszędzie. Gorzej jak sprzedawca idzie w zaparte że "uszkodzenie mechaniczne i nie podlega reklamacji". Odpowiedz Link
tmalin1 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 08.02.11, 20:56 W motoryzacji jest takie coś ,co nazywa się testem niezawodności, znany jako ranking TUV. W skrócie obrazuje on, jak często w poszczególnych okresach użytkowania dany model samochodu trafia z usterką do serwisu- oczywiście czym rzadziej tym lepiej i wyższa pozycja w rankingu. Jednak ,jeżeli mamy model z samego szczytu rankingu, to nie jest to jednoznaczne z pewnością że nasz samochód się nie zepsuje. Analogicznie pojedynczy egzemplarz z dołu tabeli może się okazać super trwałym autem! Podobnie jest z każdym urządzeniem technicznym- także z ekspresem naszego ulubionego Silvercrest. Nie mam pojęcia ,gdzie w rankingu trwałości znalazłby się nasz ekspres, ale obawiam się że niezbyt wysoko. Pomimo to, powiem tak: jestem zadowolony, że ten ekspres kupiłem- nie wydałem zbyt dużo pieniędzy , a piję codziennie kawę która mi smakuje. Mam nadzieję ,że przygoda z felernymi pokrętłami skończy się dobrze, a kawę z Silvercrest będę pił długie lata. Jednak, jeżeli Lidl i serwis nie wyprostują wadliwej sprawy, to z naprawdę minimalnym żalem rozstanę się z nim, i ochoczo zabiorę do googlania czegoś- mam nadzieję- lepszego. Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów. Odpowiedz Link
harrymarek Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 13.02.11, 14:01 Używam od 2 miesięcy i żadnych zastrzeżeń. Wszystkim, którym cosś z kawą nie wychodzi polecam DOKŁADNIE przeczytac instrukcję obsługi Odpowiedz Link
ati55 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 15.02.11, 17:32 a tak dokładnie to z którym pokrętłem macie kłopot z tym od pary? Pytam się abym wiedział z którym się obchodzić delikatnie. Odpowiedz Link
toxicity1 Re: LIDL ciśnieniowy ekspres do kawy warto? 13.05.11, 14:33 Tak się zastanawiam, czy te saszetki można wykorzystać w lidlowskim ekspresie... www.aldi.pl/TIPP_PL_SA/index19.shtml Odpowiedz Link