agni71 31.08.10, 02:07 Zdecydowanie wole mrożenie, bo mniej roboty, ale czy mozna mrozić leczo? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nelle76 Re: Leczo - pasteryzowac czy mrozić? 31.08.10, 07:39 Można, sprawdzone. Tak samo jak bigos, fasolkę itp. Odpowiedz Link
anetapzn Re: Leczo - pasteryzowac czy mrozić? 31.08.10, 09:15 Ja pasteryzuję. Mam kilka litrowych sloików. Mrozić nie próbowałam z braku miejsca w zamrażarce. Odpowiedz Link
danuu Re: Leczo - pasteryzowac czy mrozić? 31.08.10, 10:27 Ja w tym roku pierwszy raz zamroziłam - zimą mogę zweryfikować, hehe. A tak serio - to wygląda, że dobrze się zamroziło i powinno byc OK Odpowiedz Link
agni71 Re: Leczo - pasteryzowac czy mrozić? 31.08.10, 11:21 To chyba spróbuję zamrozić, bo to zagotowywanie słoikow nigdy mi nie leżało, a patisony mi tak obrodziły, że nie przejemy na świeżo Odpowiedz Link
aganiok32 Re: Leczo - pasteryzowac czy mrozić? 31.08.10, 23:12 rok temu po raz pierwszy zamroziłam kilka pojemników. Jeszcze w maju jedliśmy i było super. Polecam. Tylko, że ja wolę mrozić bez dodatku kiełbasy, dodaję ją przed konsumpcją. Odpowiedz Link
agni71 Re: Leczo - pasteryzowac czy mrozić? 01.09.10, 00:31 nie no, bez kiełbasy to nie będzie to.... Czy ktos mrozil z kiełbasa i leczo przeżyło? Odpowiedz Link
galatea.sferyczna Re: Leczo - pasteryzowac czy mrozić? 01.09.10, 16:24 Owszem, przeżyło, ale pomysł z dodaniem mięska w ostatniej chwili wcale nie jest taki zły. Ja pasteryzuję - mój zamrażalnik jest mniejszy niż pudełko do butów, nie ma w nim miejsca na słoje Odpowiedz Link