Dodaj do ulubionych

Leczo - pasteryzowac czy mrozić?

31.08.10, 02:07
Zdecydowanie wole mrożenie, bo mniej roboty, ale czy mozna mrozić
leczo?
Obserwuj wątek
    • nelle76 Re: Leczo - pasteryzowac czy mrozić? 31.08.10, 07:39
      Można, sprawdzone. Tak samo jak bigos, fasolkę itp.
      • anetapzn Re: Leczo - pasteryzowac czy mrozić? 31.08.10, 09:15
        Ja pasteryzuję. Mam kilka litrowych sloików. Mrozić nie próbowałam z braku
        miejsca w zamrażarce.
    • danuu Re: Leczo - pasteryzowac czy mrozić? 31.08.10, 10:27
      Ja w tym roku pierwszy raz zamroziłam - zimą mogę zweryfikować, hehe.
      A tak serio - to wygląda, że dobrze się zamroziło i powinno byc OK
    • agni71 Re: Leczo - pasteryzowac czy mrozić? 31.08.10, 11:21
      To chyba spróbuję zamrozić, bo to zagotowywanie słoikow nigdy mi nie
      leżało, a patisony mi tak obrodziły, że nie przejemy na świeżo smile
    • aganiok32 Re: Leczo - pasteryzowac czy mrozić? 31.08.10, 23:12
      rok temu po raz pierwszy zamroziłam kilka pojemników. Jeszcze w maju
      jedliśmy i było super. Polecam. Tylko, że ja wolę mrozić bez dodatku
      kiełbasy, dodaję ją przed konsumpcją.
      • agni71 Re: Leczo - pasteryzowac czy mrozić? 01.09.10, 00:31
        nie no, bez kiełbasy to nie będzie to.... Czy ktos mrozil z kiełbasa
        i leczo przeżyło?
        • martialis Re: Leczo - pasteryzowac czy mrozić? 01.09.10, 08:29
          Tak, bezproblemowo.
          • galatea.sferyczna Re: Leczo - pasteryzowac czy mrozić? 01.09.10, 16:24
            Owszem, przeżyło, ale pomysł z dodaniem mięska w ostatniej chwili wcale nie jest
            taki zły.
            Ja pasteryzuję - mój zamrażalnik jest mniejszy niż pudełko do butów, nie ma w
            nim miejsca na słoje sad

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka