aggie.9979 06.09.12, 18:32 No własnie, jest niezbedna...czy wystarczy komoda z lustrem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: Czy toaletka w sypialni jest niezbędna? 06.09.12, 18:37 Nie mam ani toaletki, ani komody z lustrem; za to mam małe biurko z laptopem Odpowiedz Link
anu_anu Re: Czy toaletka w sypialni jest niezbędna? 06.09.12, 19:00 Nie mam i nigdy mi takowej nie zabrakło. Mam tylko lustro na drzwiach szafy. Odpowiedz Link
deszcz.ryb Re: Czy toaletka w sypialni jest niezbędna? 06.09.12, 19:01 ? To chyba zależy od ciebie? Jeżeli lubisz się malować, masz dużo kosmetyków i miejsce na toaletkę, to sobie taką załatw. Jeżeli nie - to nie. Nie ma obowiązku posiadać toaletki. Niektórzy malują się np. w łazience albo mają małe przenośne lusterko. Odpowiedz Link
budzik11 Re: Czy toaletka w sypialni jest niezbędna? 06.09.12, 19:05 Albo wcale się nie malują Ja nie też mam w sypialni ani toaletki, ani komody z lustrem. Odpowiedz Link
ladyjm Re: Czy toaletka w sypialni jest niezbędna? 13.09.12, 10:04 nie jest niezbędna ALE osobiście bardzo chciałabym ją mieć. niestety z braku miejsca muszę malowac się w łazience. Odpowiedz Link
raszefka Re: Czy toaletka w sypialni jest niezbędna? 06.09.12, 19:57 Jest zbędna. Nawet lustra nie mam Odpowiedz Link
figamarta Re: Czy toaletka w sypialni jest niezbędna? 06.09.12, 20:13 Miałam z zamiarem trzymania tam kosmetykó i jako miejsce do robienia makijazu. Niestety, w sypialni jest za ciemno i niewygodnie. Przy zmianie mebli toaletka wyleciała Odpowiedz Link
gosza26 Re: Czy toaletka w sypialni jest niezbędna? 06.09.12, 20:31 Potrzebuje świadło dzienne ale padające mi najlepiej z boku. Wyszło,ze tylko miejsce w d. pokoju da się tak po remoncie ustawić, więc w sypialni zrezygnowałam. Zeby nie zagracać pokoju w taki tradycyjnym panelu besta z ikei( ja mam drzwi nie przsuwne tylko otwierane) mam zamontowaną wysuwaną półkę i lusterko na wyciągu Odpowiedz Link
kasiak37 Re: Czy toaletka w sypialni jest niezbędna? 06.09.12, 20:28 nie mam ani jednego ani drugiego.Wystarczy mi lustro w lazience gdy sie chce umalowac czy nakremowac. Odpowiedz Link
aggie.9979 Re: Czy toaletka w sypialni jest niezbędna? 06.09.12, 20:39 Obecnie w pokoju mam lusterko na parapecie i kosmetyki w kuferku. Ale urządzam dom i poprostu zastanawiam się czy jest to potrzebny "gadżet", ot co Odpowiedz Link
kasiak37 Re: Czy toaletka w sypialni jest niezbędna? 06.09.12, 21:13 tez urzadzam dom i dla mnie to zbyteczne wyposazenie.I tak maluje sie zawsze przy swietle dziennym w lazience badz w salonie popojajac przy tym kawke jak mam czas.Ale co kto lubi. Odpowiedz Link
ko_kartka Re: Czy toaletka w sypialni jest niezbędna? 07.09.12, 08:22 Mam, ale tyłem do okna stoi To w zasadzie jest półka ze stołkiem "barowym", duże lustro postawione obok też tyłem do źródła światła... Tak więc nadal maluję się w łazience przy sztucznym oświetleniu i to się chyba do śmierci już nie zmieni u mnie. A "toaletka" spełnia funkcję nietypowej dekoracji i półki na biżuterię/perfumy. A stołek doskonale się nadaje do zarzucania go ciuchami. Odpowiedz Link
slim.fast Re: Czy toaletka w sypialni jest niezbędna? 06.09.12, 20:42 Nie mam. Mam dużą, małżeńską łazienkę dostępną tylko z naszej sypialni i tam trzymam wszystkie kosmetyki, biżuterię itp. (plus lustro 1,40 na 2 m), w zupełności mi to wystarcza Odpowiedz Link
lili2006 Re: Czy toaletka w sypialni jest niezbędna? 06.09.12, 21:07 mam, nie maluję się jednak w sypialni tylko w łazience. w szufladzie trzymam biżuterię (sporo tego, bo sama robię i inne rzeczy "tylko moje". nikt tam nie grzebie, nie otwiera, więc fajnie mieć takie miejsce. Odpowiedz Link
misiowazona Re: Czy toaletka w sypialni jest niezbędna? 07.09.12, 09:03 Nie mam toaletki, nie mam nawet lustra w sypialni i nie czuje takiej potrzeby. Maluje sie po prysznicu, w łazience. Mycie i malowanie są dla mnie w jednym ciagu, nie umiem tego rozdzielić. Gdy wysmaruję sobie palce kremem brązującym, myję je w wodzie. Gdybym malowała sie w sypialni, musialabym latać do łazienki bez sensu. Poza tym, gdy mąż śpi, a ja wstaje wcześniej niz on, budziłabym go zapalajac światło do makijażu. Trzeci powód na nie, to gęstawa atmosfera sypialni po nocy - w łazience natychmiast zmieniam klimat na bardziej sprzyjający orzeźwieniu. Poza tym ja maluję się na stojąco; na siedząco chyba nawet nie umiem - za daleka odległość do lustra (dla krótkowidza to istostny szczegół, bo maluję sie bez okularów przecież). Odpowiedz Link
forelements Re: Czy toaletka w sypialni jest niezbędna? 10.09.12, 10:34 Wybór zależy od wygody i stylu we wnętrzu oraz dostępnego miejsca. Trudno wyrokować bez zdjęć i poznania preferencji użytkownika. Ja czasem używam stołu koło okna (doskonałe i zdrowie dla oczu światło naturalne), częściej jednak lustra w łazience (dobrze oświetlone). - Odpowiedz Link
polikarpia Re: Czy toaletka w sypialni jest niezbędna? 10.09.12, 11:33 Przy komodzie trudno wygodnie usiąść, toaletka jest wygodniejsza - jest gdzie wsunąć nogi, można przysunąć się do blatu. Mam toaletkę w sypialni, pod oknem. Stoi na niej z boku lustro powiększające i jak dla mnie jest OK, w jej szufladkach trzymam tylko kolorówkę Zaraz obok są drzwi do łazienki, więc nie przerywam sobie ciągu porannej toalety. Jednak: wieczorem to miejsce jest za słabo oświetlone i przed "wielkim wyjściem" zawsze żałuję, że o tym nie pomyślałam, czasami wychodzę wcześniej od męża i muszę chodzić/malować się "na paluszkach". Reasumując: szybko przywykłam do malowania się na siedząco /extra/, kremy i balsamy trzymam w łazience i gdyby małżeńska łazienka była większa to wolałabym, żeby toaletka stała właśnie tam. Odpowiedz Link
b-b1 Re: Czy toaletka w sypialni jest niezbędna? 11.09.12, 09:36 Kosmetyki przechowuję w łazience-, kolorówkę na parapecie-tam, gdzie się maluję(najlepsze światło) w sypialni mam łóżko /telewizor i dwie mikro-szafki na lampy/zegarek.Szafeczki z szufladą na krem do rąk/książki. Żadnych szaf, luster, ani toaletki-zagraciłyby mi przestrzeń Odpowiedz Link