Dodaj do ulubionych

Co z jarmużu/em?

23.12.12, 13:16
Dostałam niespodziewanie mnóstwo jarmużu. Co mogę z nim zrobić? Chyba nigdy nawet nie jadłam, spotkałam się z nim najwyżej jako dekoracją dań uncertain
Obserwuj wątek
    • lirio Re: Co z jarmużu/em? 23.12.12, 14:02
      Tu masz przepisy:
      urodaizdrowie.pl/jarmuz-jak-podawac-i-rozne-przepisy-na-dania
      Jadłam na ciepło gotowany, polany bułką i masłem. Druga wersja: gotowany (wystudzony) z sosem z oleju, soku z cytryny, ziół prowansalskich, soli, pieprzu i czosnku. Posypany prażonymi ziarnami słonecznika.
      Tu masz z mięsem mielonym (nie próbowałam):
      www.wielkiezarcie.com/recipe56178.html
      Jadłam też coś jak kuchnia-polska.net/surowka-z-jarmuzu,241 tylko w wersji z majonezem.
      Możesz jarmuż zamrozić.
      Mnie chyba bardziej smakuje ugotowany w potrawach. Na surowo mała ilość jest do zjedzenia, większa nie bardzo.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka