Dodaj do ulubionych

Mocny odkurzacz bezprzewodowy,pionowy

25.10.20, 07:06
Muszę kupić na cito odkurzacz bezprzewodowy.Mój obecny to Dirt Devil cavalier total o mocy 21 v, już odmawia posłuszeństwa.Zmieniałam w nim już 2 razy baterię i filtr.Teraz ciągnie już bardzo słabiutko.Ma problem z wciągnięciem np. rozsypanego kociego żwirku obok kuwety.Generalnie większych ,twardych "śmieci" nie wciąga.Ma problem z piaskiem.Od biedy wciąga okruchy spod stołu,kurz i włosy.Mam już go serdecznie dosyć.Dlatego bardzo proszę Was o polecenie sprawdzonego,porządnego odkurzacza pionowego,bezprzewodowego o bardzo dużej sile ssania.
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Mocny odkurzacz bezprzewodowy,pionowy 25.10.20, 23:12
      bosch athlet, szukaj modelu z akcesoriami dodatkowymi (rura i koncowki jak do zwyklego i pasy do trzymania) bardzo przydatne np przy odkurzaniu auta, kanap, scian
    • b-b1 Re: Mocny odkurzacz bezprzewodowy,pionowy 28.10.20, 06:13
      Ja mam boscha BCS1TOP-do tego dwa wymienne akumulatory-na jednym w opcji turbo bezproblemowo odkurzam 100m. Ma dwie ładowarki-osobną do dodatkowego akumulatora i tę w odkurzaczu.

Z ciekawostek-mam jeszcze podrasowanego ergorapido plus-jest genialny-ale nie do kupienia w opcji sklepowej.
      Podobnie jak u Ciebie bateria u niego padła po kilku latach, ale nie dało się jej dokupić -wysłałam do wymiany-założyli większą i ssie jak smok big_grin
      • k1234561 Re: Mocny odkurzacz bezprzewodowy,pionowy 30.10.20, 18:42
        Może i fajny ale słabiutki.Moc ma tylko18 V, to ten mój badziewiasty ma już 20 i coś tam i ledwie ciągnie.Szukam czegoś co ma moc przynajmniej 30 V albo i więcej.Wcześniej mi tu polecano Boscha Athletic.No ten ma przynajmniej coś ok.32 V i już jest wart uwagi ale 18 V, nieeeee to zdecydowanie nie dla mnie.
        • b-b1 Re: Mocny odkurzacz bezprzewodowy,pionowy 31.10.20, 08:29
          k1234561 napisała:

> Może i fajny ale słabiutki.Moc ma tylko18 V, to ten mój badziewiasty ma już 20
          > i coś tam i ledwie ciągnie.Szukam czegoś co ma moc przynajmniej 30 V albo i wię
          > cej.Wcześniej mi tu polecano Boscha Athletic.No ten ma przynajmniej coś ok.32 V
          > i już jest wart uwagi ale 18 V, nieeeee to zdecydowanie nie dla mnie.
          >

Napięcie silnika ma 18V-moc teraz już rzadko podają.
          Oglądaj filmiki z testami porównawczymi-jeśli nie masz sprecyzowanej firmy -coś wybierzesz.
          Mój bosch w testach wypadał lepiej niż dyson(bo chciałam dysona) i dodatkowo ma akumulator wymienny, który wszędzie dokupię-bo jest taki sam jak w wiertarkach/wkrętarkach boschowskich.
    • anna_annasz25 Re: Mocny odkurzacz bezprzewodowy,pionowy 30.10.20, 12:01
      Miałam bezprzewodowy odkurzacz a teraz wymieniłam go na automatyczną roombę. To był bardzo dobry wybór. Nie muszę ganiać po całym mieszkaniu z odkurzaczem. Urządzenie samo sprząta, do tego dokładnie zbiera zabrudzenia, włosy i kurz.
      • b-b1 Re: Mocny odkurzacz bezprzewodowy,pionowy 30.10.20, 17:36
        anna_annasz25 napisała:

> Miałam bezprzewodowy odkurzacz a teraz wymieniłam go na automatyczną roombę. To
        > był bardzo dobry wybór. Nie muszę ganiać po całym mieszkaniu z odkurzaczem. Ur
        > ządzenie samo sprząta, do tego dokładnie zbiera zabrudzenia, włosy i kurz.

Od roomby lepszy jest roborock , bo dodatkowo myje podłogi za jednym przejazdem i moc ssącą też ma lepszą.
        Wiem, jestem gadzeciara, ale mam 8 futer w domu więc optymalizuję sprzątsnie-odkurzaczy .....tylko 7😂
        • k1234561 Re: Mocny odkurzacz bezprzewodowy,pionowy 30.10.20, 18:51
          Mojej szwagierce roomba porysowała panele,drewniane.Niestety ma ciemne i jak słońce zaświeci to widać te rysy jak na dłoni.Nie polecam zatem tych wszystkich roomb i innych tego typu.Jeździ toto pół dnia i efekt taki,że po dłuższym użytkowaniu niszczy podłogę.
          • b-b1 Re: Mocny odkurzacz bezprzewodowy,pionowy 31.10.20, 07:58
            k1234561 napisała:

> Mojej szwagierce roomba porysowała panele,drewniane.Niestety ma ciemne i jak sł
            > ońce zaświeci to widać te rysy jak na dłoni.Nie polecam zatem tych wszystkich r
            > oomb i innych tego typu.Jeździ toto pół dnia i efekt taki,że po dłuższym użytko
            > waniu niszczy podłogę.
            >

Racja-roomba jeździ bez ładu i składu i trwa to bardzo długo-mnie nie rysuje ani drewna ani paneli-bo niby czym? Nie ma tam ostrych szczotek, ani krawędzi-a mam starszy model -teraz sprząta górne piętro, gdzie nie wszystkie futra moga wchodzic.
            ...ale roborock to inna bajka- niecała godzina +/- kilka minut w zależności ustawienia mebli-inna technologia niż roomba-robienie swojej mapy, naprawdę myślałam, że mnie już nic nie zachwyci-a jednak big_grin

Do żwirku kociego jednak najlepiej się sprawdza stojący bezprzewodowy o dużej mocy- bo kilka razy dziennie się go używa do kilkuminutowego sprzątania.
            • mysiulek08 Re: Mocny odkurzacz bezprzewodowy,pionowy 31.10.20, 17:00
              u kociastych tylko silencery elektroluxa sie przyjely smile
              przewodowe, dosc ciezkie ale jak na ten typ odkurzacza to dosc male i zwrotne, jeden na kocim pieterku, drugi u drugiej grupy, tam podlaczony tak, ze tylko rure wyciagam

odkurzamy raz dziennie, wystarcza

na dole najlepiej jednak sprawdza sie athlet boscha, maly dywanik tylko jest, reszta w....e plyty betonowe

chcialabym na dol wlasnie mopujacoodkurzajacy automat ale na razie za duzo sie dzieje na podlodze, moze po remoncie kuchni smile
              • b-b1 Re: Mocny odkurzacz bezprzewodowy,pionowy 31.10.20, 19:33
                Jak się ogarniesz remontowo rozejrzyj się za roborockiem- bo masz idealne warunki. Moje kociaste uwielbiają się przyglądać jak zasuwa- mają zajęcie 😁 Chociaż najmłodszy ślizgiem( bo wilgotna podłoga) za nim biega.
                Ja też mam kablowego -i raz w tygodniu wyciągam- bo czy posłania psie, czy półki kocie łatwiej odkurzać - nie ma się co oszukiwać każdy kablowy lżejszy jest od akumulatorowego.
                Akumulatorowe u mnie przede wszystkim do żwirku.😉
                • mysiulek08 Re: Mocny odkurzacz bezprzewodowy,pionowy 01.11.20, 02:20
                  athlet jest ciezki ale silencer tez swoje wazy ale nie ma co sie oszukiwac tongue_out kablowy zawsze bedzie mial lepsze ssanie

na dole tylko jeden kot urzeduje, a ona ma w nosienie tylko odkurzacz smile i gdyby nie to, ze ciagle cosna podlodze wyrasta to bym robota sobie juz sprawila

do kociastych nie chce, dzisiaj niezly klakowy rzyg sie do szczotki przykleil, tak byl schowany smile
          • malgorzatawylxxx Re: Mocny odkurzacz bezprzewodowy,pionowy 18.11.20, 08:43
            Dziwne, bo ja mam drewniany parkiet i na nim nie ma żadnej rysy, a roomba u mnie jeździ co drugi dzień. Z tym, że jeździ kilka razy w tym samym miejscu to się zgodzę, ale dzięki temu na podłodze nie zostają żadne zabrudzenia i kurz.
        • anna_annasz25 Re: Mocny odkurzacz bezprzewodowy,pionowy 09.11.20, 12:09
          Jak dla mnie urządzenia od irobota są zdecydowanie lepsze. Przy swojej i7+ nawet nie muszę opróżniać pojemnika z zabrudzeniami, bo urządzenie ma stacje cleanbase.
        • anna_annasz25 Re: Mocny odkurzacz bezprzewodowy,pionowy 19.12.20, 18:31
          Co kto woli ja jednak stawiam na jakość i na polską dystrybucję. Jak dla moc ssąca odkurzacza jest w porządku wciąga jak należy nie pozostawiając żadnych paprochów. U mnie też są 3 futra i ich sierść roomba dobrze wybiera z dywanów i nie tylko.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka