Dodaj do ulubionych

Co do tuńczyka?

08.01.09, 12:56
Chce zrobic sałatkę z tuńczykiem.Są różne wersje-z makaronem z
ryżem ,z ogórkami i bez.Makaron
muszle,kukurydza,ogórek,cebulka,jajko,majonez.Dajecie coś jeszcze?
Jakie sa Wasze wersje?
Obserwuj wątek
    • olgwie37 Re: Co do tuńczyka? 08.01.09, 13:05
      ja daję jeszcze groszek, paprykę
      • biealka Re: Co do tuńczyka? 08.01.09, 13:36
        A ja akurat jestem na diecie SB i daję fasolę czerwoną i jajko na twardo. No i
        majonez własnej roboty. Niezłe, ale nie mogę polecić od serca, bo mi prawie
        obrzydłosmile
        • mrozonka82 Re: Co do tuńczyka? 08.01.09, 14:18
          puszka tuńczyka w sosie własnym, kukurydza z puszki (mała), dwa/trzy
          jaka na twardo w kosteczkę, średni por pocięty drobno, kilka krążków
          ananasa z puszki, majonez
          smacznego wink
          • agatha-christie Re: Co do tuńczyka? 08.01.09, 14:38
            seler naciowy i trochę majonezu
    • korelia72 Re: Co do tuńczyka? 08.01.09, 14:42
      tuńczyk, ser żółty i ogórek kiszony utarty na grubej tarce, trochę cebulki,
      majonez - proporcje na oko i smak
      pozdrawiam
    • hispana Re: Co do tuńczyka? 08.01.09, 15:48
      tunczyk+pomidor+czerwona cebula i duzo pietruszki
    • nikoru Re: Co do tuńczyka? 08.01.09, 20:01
      Mój przepis jest bardzo prosty i naprawdę smaczny:
      1. Puszka tuńczyka w sosie własnym
      2. Pół puszki kukurydzy
      3. Torebka ugotowanego w wodzie z solą ryżu
      4. Majonez, sól i pieprz do smaku.
      • bestraga Re: Co do tuńczyka? 08.01.09, 20:28
        tuńczyk, majonez ,cytryna, cebulka, pietruszka...dobre i szybkie ,
        • letizia2 Re: Co do tuńczyka? 08.01.09, 20:54
          tuńczyk w oleju, jajka, kukurydza, dymka, majonez, sól, pieprz.pychotka
          • zabadabada Re: Co do tuńczyka? 09.01.09, 07:48
            tuńczyk + papryka + pomidor + ogórek + kaszka kus kus + natka pietruszki
            bez majonezu, ze zwykłym dresingiem do sałatek
            • gosza26 Re: Co do tuńczyka? 09.01.09, 10:08
              Mąż przyniósł przeis z pracy, dużo składników ale baaardzo smaczna i sycąca:
              SAŁATKA Z RYŻU

              Ryż (2 saszetki ugotować , sól)
              Papryka (2 kolorowe: żółta i czerwona, pokroić w drobną kostkę) = paprykę wymieszać z przestudzonym ryżem;
              1 puszka tuńczyka w oleju w kawałkach( +cebula, pokroić w kostkę i wymieszać z tuńczykiem)
              Majonez kielecki duży
              1 puszka groszku
              1 puszka kukurydzy
              1 puszka czerwonej fasoli
              Układamy warstwami: podzielić na połowę
              1 warstwę ryżu z papryką
              1 warstwę tuńczyka z cebulą
              ½ groszku
              ½ kukurydzy
              ½ czerw. Fasoli
              ½ majonezu (można posypać papryką lub pieprzem ryż będzie ostrzejszy)
              Powtarzamy drugą taką samą warstwę.
    • alex_k Kiwi 09.01.09, 11:36
      Naprawdę dobrze komponuje się z tuńczykowymi salatkami.
    • marysienka-1 Re: Co do tuńczyka? 09.01.09, 17:00
      WłAśNIE SIE ZAJADAM.UMMMMMMM...
    • siamese67 Re: Co do tuńczyka? 09.01.09, 23:48
      Moja wersja na żółto:
      - puszka tuńczyka w sosie własnym, najlepiej w dużych kawałkach
      - puszka kukurydzy
      - 1/2 lub cała puszka ananasa, może być już w kawałkach, a jak nie,
      to samodzielnie pokroić
      - majonez - zależy ile się lubi, ja daję nie za wiele
      - torebka ugotowanego ryżu
      - curry
      Odcedzić mokre składniki, wrzucić do miski, wymieszać.
      Zeby nie było suche, nie odlewam do końca sosiku z ananasa i
      kukurydzy. Curry dużo, ze 2 łyżeczki, wymieszać i niech postoi w
      lodówce. Jak się "przeżre" można się zażerać wink
    • jahreshka Re: Co do tuńczyka? 10.01.09, 21:38
      A ja taką robię:
      - tuńczyk w oleju
      - kukurydza z puszki
      - ser feta (kostka)
      - kapusta pekińska (pół)
      - orzechy włoskie
      - majonez
      PYCHOTKA
    • wiedzma30 Re: Co do tuńczyka? 11.01.09, 00:13
      Puszka tunczyka w wodzie/oliwie, puszka czerwonej fasolki, puszka cieciorki,
      duzo koperku, cwiartka drobno pokrojonej cebuli, troche stratego na grubych
      oczkach zoltego sera.

      Sos: oliwa, troche winnego octu, lyzka musztardy chrzanowej, sol, pieprz.

      ZERO MAJONEZU!!! ZABIJA SMAK!
      • clas_sic Re: Co do tuńczyka? 11.01.09, 23:23
        tuńczyk w sosie własnym
        makaron kokardki
        puszka czerwonej fasolki
        puszka zielonej fasolki (szparagowej)
        jako sos: pół na pół majonez z jogurtem naturalnym i wyciśniętymi 3-4 ząbkami
        czosnku, doprawione pieprzem i solą wedle uznania
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka