Dodaj do ulubionych

Święta, święta!

24.12.09, 12:31
Wszystkim życzę Świąt w atmosferze życzliwości, pogody (ducha), wyrozumiałości
i tolerancji. I żeby jeszcze tak mogło być nie tylko od Święta!
Obserwuj wątek
    • krol-czy-krolik Re: Święta, święta! 24.12.09, 13:53
      ilnyckyj napisał:

> Wszystkim życzę Świąt w atmosferze życzliwości, pogody (ducha), wyrozumiałości
      > i tolerancji. I żeby jeszcze tak mogło być nie tylko od Święta!
      Przychylam się. Życzę również dobrego przemyslenia tekstów wypowiadanych przy
      okazji łamania się opłatkiem z rodzinką (z ktora jak wiadomo najlepiej si,e
      wychodzi na fotografii), by nie strzelić jakiej gafy.

Niech się święci BN i świeci Gwiazda B. SZczęść Boże i DB (czyli Duża Buzia) -
      Rabbit
      • w.ell Re: Święta, święta! 25.12.09, 23:17
        Królik, czyżbyś w końcu przemówił ludzkim glosem??
        wink

DB (specjalnie dla Ciebie) Well
      • trzcinka78 Re: Święta, święta! 28.12.09, 19:36
        Jako osoba generalnie życzliwa ludziom nie mam problemu ze składaniem życzeń.
        Szczerze życzę im spełnienia marzeń.

I wam też!

Dosiego Roku! Roseau (pensante)
        • krol-czy-krolik Re: Święta, święta! 28.12.09, 19:53
          Ja też coś bełkotałem o spełnianiu marzeń, ale widocznie generalnie nie jestem
          życzliwy ludziom i nie znoszę wishful thinking więc raczej czulem się jak pajac...

Dlatego w przyszlym roku zyczę wszystkim (i sobie), zeby jak cos już udajemy (a
          to konieczne, żeby jakoś przeżyć na tym świecie) to żeby to robić chociaż z
          przyjemnością.

DB. smile Rabbit
    • jo_ember Re: Święta, święta! 27.12.09, 17:45

ilnyckyj napisał:

> Wszystkim życzę Świąt w atmosferze życzliwości, pogody (ducha), wyrozumiałości
      > i tolerancji. I żeby jeszcze tak mogło być nie tylko od Święta!
      Przyłączam się, chociaż już po Świętach. Życzę też, żeby Forum się rozwijało,
      choć muszę przyznać, że niektóre opinie są dość dziwaczne. I często się nie
      zgadzam, czemu daję wyraz. No, ale generelanie po to są fora dyskusyjne,
      żeby dyskutować, a nie tworzyć chorek wzajemnej adoracji...

Życzę więc tolerancji dla odmiennych poglądów i sensownej wymiany poglądów... Jo!
    • zettrzy Re: Święta, święta! 29.12.09, 15:27
      i juz po!
      zycze nam wszystkim wiecej swiat!
      • basilisque Re: Święta, święta! 29.12.09, 21:25
        Om- tak!

Jak King Elvis śpiewał: IF EVERYDAY WAS JUST LIKE CHRISTMAS!

www.youtube.com/watch?v=x24n7fJ8eVo

Cheers. Baz.
        • ilnyckyj Re: Święta, święta! 25.12.10, 21:14
          Ponieważ tamten Elvis już został zdjęty z jutuba to przesyłam następnego

ŻYCZĘ WSZYSTKIM, ZEBY KAZDY DZIEŃ BYŁ JAK BOŻE NARODZENIE!
          • krol-czy-krolik Re: Święta, i problem spełniania marzeń 22.12.11, 12:36
            Wszystkim życzę spełnienia marzeń. Ponieważ inni mi też tego życzą, zastanawiam się jakie ja mam właściwie marzenia.
            Już wiem: chciałbym zostać reżyserem filmowym! Wymyśliłbym sobie jakąś historyjkę, a potem namówiłbym jakiegoś producenta, żeby zebrał kasę i kazałbym potem różnym ludziom, żeby robili to co ja chcę! Aaa - to by się działo! Anarchia kontrolowana! (A momentami nawet: niekontrolowana)

DB (kontrolowana) od Rabbita
            • trzcinka78 Re: Święta, i problem spełniania marzeń 22.12.11, 15:14
              Ha, ha!
              Tu spełnienie marzeń zależy od tego, o którym wspominasz, że ma "załatwić kasę"... Tu chyba nie zwykły producent, ale właśnie - Św. Mikołaj. Albo inny cudotwórca.

W każdym razie - wszystkim życzę spełnienia marzeń!

Roseau Pensante
              • w.ell Re: Święta, i problem spełniania marzeń 23.12.11, 12:03
                trzcinka78 napisała:

> Ha, ha!
                > Tu spełnienie marzeń zależy od tego, o którym wspominasz, że ma "załatwić kasę"
                > ... Tu chyba nie zwykły producent, ale właśnie - Św. Mikołaj. Albo inny cudotwó
                > rca.
                >
                > W każdym razie - wszystkim życzę spełnienia marzeń!

Moje marzenie: by miłość i chęć niesienia pomocy (czyli solidarność) przeważyła nad agresją i chęcią dominacji.

DB i pozdrawiam.
                • apersona Re: Święta, i problem spełniania marzeń 23.12.11, 14:21
                  Dobrych świąt wszystkim z planety
                  • basilisque Re: Święta, i problem spełniania marzeń 23.12.11, 21:23
                    Niech pokój zapanuje na Planecie (tej i innych)!
                    Żeby każdy mógł powiedzieć o sobie : COGITO ERGO SUM

Wesołych Świąt
                    • ilnyckyj Re: Święta, i problem spełniania marzeń 24.12.11, 15:21
                      Tak. Pokój jest najważniejszy. I miłość - też. I życzliwość.
                      Pogodzenie ze światem i z ludźmi...
                      • w.ell Re: Święta, i problem spełniania marzeń 26.12.11, 14:32
                        Desiderata - hymn dzieci-kwiatów!
    • bartos29 Re: Święta, święta! 19.12.12, 21:29
      Życzę wszystkim tu podmiotom - jak największej podmiotowości! To akurat jest możliwe - bo zależy od nas samych!
      • zawle Re: Święta, święta! 19.12.12, 22:33
        Czasami walka o własną podmiotowość uzmysławia nam że jesteśmy w rzeczywistości przedmiotami w cudzym świecie.
        • ole-na Re: Święta, święta! 20.12.12, 18:43
          No tak. Trzeba mieć na uwadze inne podmioty!

Wesołych Świąt - w miłym towarzystwie innych podmiotów! smile
    • natalia-ivanovna Re: Święta, święta! 22.12.12, 18:55
      Dawno tu nie zaglądałam, tj. zaglądałam ale się nie odzywałam. A forum - bardzo mi się podoba.
      Życzę wszystkim Wesołych Świąt i pełnego dobrych wrażen i głębokich przemyśleń Nowego Roku!
      • apersona Re: Święta, święta! 24.12.12, 11:11
        Wesołych Świąt ludkowie myślący inaczej smile
        • krol-czy-krolik Re: Święta, święta! 24.12.12, 11:56
          Wesołe święta - mi się podobają! Żeby cały rok był wesoło-myślący, ale nie za-myślony.

DB Świąteczna-Noworoczna od Rabbita
          • basilisque Re: Święta, święta! 24.12.12, 23:54
            Wysłałem post ale się nie ukazał! sad
            Chodziło mi o tych "myślących inaczej"...
            W każdym razie: wszystkiego dobrego tym myślącym "inaczej" i tym myślącym " jak trzeba"!
        • basilisque Re: Święta, święta! 24.12.12, 23:55
          Podobno (ja w to nie wierzę!) racjonalizm w naszym kraju nie ma wzięcia. Gdyby tak było, to faktycznie czułbym się "myślącym inaczej".
          W te Święta niech Pan Bóg wszystkim błogosławi i tym myślącym inaczej i tym myślącym "jak trzeba"
          • basilisque Re: Święta, święta! 24.12.12, 23:56
            A to właśnie teraz się ukazało, to co myślałem, że się nie ukazało.
            • bartos29 Re: Święta, święta! 26.12.12, 12:24
              Podmiotowość to nie znaczy egocentryzm. To znaczy świadome decydowanie o sobie. Czasami też: uświadomiona konieczność (jedna z definicji wolności)!
    • krol-czy-krolik Re: Święta, święta! 23.12.13, 12:52
      Nie będę zakładał nowego wąta świątecznego, skorzystam z tego podbijanego przez lata. I wiem, co życzyć, żeby wyglądało radośnie, optymistycznie i realistycznie, tj. bez tej udawanej radosnej pseudo życzliwości...
      Chciałbym, żebyśmy wszyscy cieszyli się życiem. Korzystali z życia. Takim jakie jest. Nie oczekiwać od życia za dużo, bo wtedy będziemy się frustrować, że czegoś tam nie mamy. Cieszyć się tym co mamy, a jak jesteśmy zdrowi to już bardzo dużo. Mamy co do garnka włożyć, za co płacić rachunki to też bardzo dużo... A teraz , trochę idealizmu: jak możemy komuś w czymś pomóc to też bardzo dużo. To wszystko podstawy szczęścia!

DB (zdrowa i względnie szczęśliwa) od Rabbita
      • basilisque Re: Święta, święta! 24.12.13, 21:20
        Przychylam się, choć wygląda to minimalstycznie, to przyznaję brzmi optymistycznie-realistycznie. Jednak - zrobiłbym małą furtkę dla ambicji, by mieć ambicje (nie tylko marzenia) i starać się je spełniać. Ambicje by się rozwijać, poznawać. Nie - kupować i posiadać.
        • ilnyckyj Re: Święta, święta! 25.12.13, 11:59
          Miło odnaleźć jeszcze raz ten wątek sprzed 4 lat... A co do radości z życia to:
          Wojtek Skowroński i Alibabki: Ja to się cieszę.....

Też minimalistyczne (na pozór), bo na pewno lepiej się cieszyć - niż zamartwiać - byle czym

Znajdujmy więc radość w życiu - do końca tego i od początku następnego - 2014!
          • apersona Re: Święta, święta! 26.12.13, 17:42
            Radosnego po świętach smile Obyśmy jak pisze Królik doceniali sprawy podstawowe. I niech się wam w nowym roku szczęści
            • ilnyckyj Siódmy rok 01.01.14, 20:24
              Jeszcze zauważę, że to forum będzie obchodziło w tym roku 7-lecie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka