ilnyckyj 24.12.09, 12:31 Wszystkim życzę Świąt w atmosferze życzliwości, pogody (ducha), wyrozumiałości i tolerancji. I żeby jeszcze tak mogło być nie tylko od Święta! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krol-czy-krolik Re: Święta, święta! 24.12.09, 13:53 ilnyckyj napisał: > Wszystkim życzę Świąt w atmosferze życzliwości, pogody (ducha), wyrozumiałości > i tolerancji. I żeby jeszcze tak mogło być nie tylko od Święta! Przychylam się. Życzę również dobrego przemyslenia tekstów wypowiadanych przy okazji łamania się opłatkiem z rodzinką (z ktora jak wiadomo najlepiej si,e wychodzi na fotografii), by nie strzelić jakiej gafy. Niech się święci BN i świeci Gwiazda B. SZczęść Boże i DB (czyli Duża Buzia) - Rabbit Odpowiedz Link
w.ell Re: Święta, święta! 25.12.09, 23:17 Królik, czyżbyś w końcu przemówił ludzkim glosem?? DB (specjalnie dla Ciebie) Well Odpowiedz Link
trzcinka78 Re: Święta, święta! 28.12.09, 19:36 Jako osoba generalnie życzliwa ludziom nie mam problemu ze składaniem życzeń. Szczerze życzę im spełnienia marzeń. I wam też! Dosiego Roku! Roseau (pensante) Odpowiedz Link
krol-czy-krolik Re: Święta, święta! 28.12.09, 19:53 Ja też coś bełkotałem o spełnianiu marzeń, ale widocznie generalnie nie jestem życzliwy ludziom i nie znoszę wishful thinking więc raczej czulem się jak pajac... Dlatego w przyszlym roku zyczę wszystkim (i sobie), zeby jak cos już udajemy (a to konieczne, żeby jakoś przeżyć na tym świecie) to żeby to robić chociaż z przyjemnością. DB. Rabbit Odpowiedz Link
jo_ember Re: Święta, święta! 27.12.09, 17:45 ilnyckyj napisał: > Wszystkim życzę Świąt w atmosferze życzliwości, pogody (ducha), wyrozumiałości > i tolerancji. I żeby jeszcze tak mogło być nie tylko od Święta! Przyłączam się, chociaż już po Świętach. Życzę też, żeby Forum się rozwijało, choć muszę przyznać, że niektóre opinie są dość dziwaczne. I często się nie zgadzam, czemu daję wyraz. No, ale generelanie po to są fora dyskusyjne, żeby dyskutować, a nie tworzyć chorek wzajemnej adoracji... Życzę więc tolerancji dla odmiennych poglądów i sensownej wymiany poglądów... Jo! Odpowiedz Link
zettrzy Re: Święta, święta! 29.12.09, 15:27 i juz po! zycze nam wszystkim wiecej swiat! Odpowiedz Link
basilisque Re: Święta, święta! 29.12.09, 21:25 Om- tak! Jak King Elvis śpiewał: IF EVERYDAY WAS JUST LIKE CHRISTMAS! www.youtube.com/watch?v=x24n7fJ8eVo Cheers. Baz. Odpowiedz Link
ilnyckyj Re: Święta, święta! 25.12.10, 21:14 Ponieważ tamten Elvis już został zdjęty z jutuba to przesyłam następnego ŻYCZĘ WSZYSTKIM, ZEBY KAZDY DZIEŃ BYŁ JAK BOŻE NARODZENIE! Odpowiedz Link
krol-czy-krolik Re: Święta, i problem spełniania marzeń 22.12.11, 12:36 Wszystkim życzę spełnienia marzeń. Ponieważ inni mi też tego życzą, zastanawiam się jakie ja mam właściwie marzenia. Już wiem: chciałbym zostać reżyserem filmowym! Wymyśliłbym sobie jakąś historyjkę, a potem namówiłbym jakiegoś producenta, żeby zebrał kasę i kazałbym potem różnym ludziom, żeby robili to co ja chcę! Aaa - to by się działo! Anarchia kontrolowana! (A momentami nawet: niekontrolowana) DB (kontrolowana) od Rabbita Odpowiedz Link
trzcinka78 Re: Święta, i problem spełniania marzeń 22.12.11, 15:14 Ha, ha! Tu spełnienie marzeń zależy od tego, o którym wspominasz, że ma "załatwić kasę"... Tu chyba nie zwykły producent, ale właśnie - Św. Mikołaj. Albo inny cudotwórca. W każdym razie - wszystkim życzę spełnienia marzeń! Roseau Pensante Odpowiedz Link
w.ell Re: Święta, i problem spełniania marzeń 23.12.11, 12:03 trzcinka78 napisała: > Ha, ha! > Tu spełnienie marzeń zależy od tego, o którym wspominasz, że ma "załatwić kasę" > ... Tu chyba nie zwykły producent, ale właśnie - Św. Mikołaj. Albo inny cudotwó > rca. > > W każdym razie - wszystkim życzę spełnienia marzeń! Moje marzenie: by miłość i chęć niesienia pomocy (czyli solidarność) przeważyła nad agresją i chęcią dominacji. DB i pozdrawiam. Odpowiedz Link
apersona Re: Święta, i problem spełniania marzeń 23.12.11, 14:21 Dobrych świąt wszystkim z planety Odpowiedz Link
basilisque Re: Święta, i problem spełniania marzeń 23.12.11, 21:23 Niech pokój zapanuje na Planecie (tej i innych)! Żeby każdy mógł powiedzieć o sobie : COGITO ERGO SUM Wesołych Świąt Odpowiedz Link
ilnyckyj Re: Święta, i problem spełniania marzeń 24.12.11, 15:21 Tak. Pokój jest najważniejszy. I miłość - też. I życzliwość. Pogodzenie ze światem i z ludźmi... Odpowiedz Link
w.ell Re: Święta, i problem spełniania marzeń 26.12.11, 14:32 Desiderata - hymn dzieci-kwiatów! Odpowiedz Link
bartos29 Re: Święta, święta! 19.12.12, 21:29 Życzę wszystkim tu podmiotom - jak największej podmiotowości! To akurat jest możliwe - bo zależy od nas samych! Odpowiedz Link
zawle Re: Święta, święta! 19.12.12, 22:33 Czasami walka o własną podmiotowość uzmysławia nam że jesteśmy w rzeczywistości przedmiotami w cudzym świecie. Odpowiedz Link
ole-na Re: Święta, święta! 20.12.12, 18:43 No tak. Trzeba mieć na uwadze inne podmioty! Wesołych Świąt - w miłym towarzystwie innych podmiotów! Odpowiedz Link
natalia-ivanovna Re: Święta, święta! 22.12.12, 18:55 Dawno tu nie zaglądałam, tj. zaglądałam ale się nie odzywałam. A forum - bardzo mi się podoba. Życzę wszystkim Wesołych Świąt i pełnego dobrych wrażen i głębokich przemyśleń Nowego Roku! Odpowiedz Link
krol-czy-krolik Re: Święta, święta! 24.12.12, 11:56 Wesołe święta - mi się podobają! Żeby cały rok był wesoło-myślący, ale nie za-myślony. DB Świąteczna-Noworoczna od Rabbita Odpowiedz Link
basilisque Re: Święta, święta! 24.12.12, 23:54 Wysłałem post ale się nie ukazał! Chodziło mi o tych "myślących inaczej"... W każdym razie: wszystkiego dobrego tym myślącym "inaczej" i tym myślącym " jak trzeba"! Odpowiedz Link
basilisque Re: Święta, święta! 24.12.12, 23:55 Podobno (ja w to nie wierzę!) racjonalizm w naszym kraju nie ma wzięcia. Gdyby tak było, to faktycznie czułbym się "myślącym inaczej". W te Święta niech Pan Bóg wszystkim błogosławi i tym myślącym inaczej i tym myślącym "jak trzeba" Odpowiedz Link
basilisque Re: Święta, święta! 24.12.12, 23:56 A to właśnie teraz się ukazało, to co myślałem, że się nie ukazało. Odpowiedz Link
bartos29 Re: Święta, święta! 26.12.12, 12:24 Podmiotowość to nie znaczy egocentryzm. To znaczy świadome decydowanie o sobie. Czasami też: uświadomiona konieczność (jedna z definicji wolności)! Odpowiedz Link
krol-czy-krolik Re: Święta, święta! 23.12.13, 12:52 Nie będę zakładał nowego wąta świątecznego, skorzystam z tego podbijanego przez lata. I wiem, co życzyć, żeby wyglądało radośnie, optymistycznie i realistycznie, tj. bez tej udawanej radosnej pseudo życzliwości... Chciałbym, żebyśmy wszyscy cieszyli się życiem. Korzystali z życia. Takim jakie jest. Nie oczekiwać od życia za dużo, bo wtedy będziemy się frustrować, że czegoś tam nie mamy. Cieszyć się tym co mamy, a jak jesteśmy zdrowi to już bardzo dużo. Mamy co do garnka włożyć, za co płacić rachunki to też bardzo dużo... A teraz , trochę idealizmu: jak możemy komuś w czymś pomóc to też bardzo dużo. To wszystko podstawy szczęścia! DB (zdrowa i względnie szczęśliwa) od Rabbita Odpowiedz Link
basilisque Re: Święta, święta! 24.12.13, 21:20 Przychylam się, choć wygląda to minimalstycznie, to przyznaję brzmi optymistycznie-realistycznie. Jednak - zrobiłbym małą furtkę dla ambicji, by mieć ambicje (nie tylko marzenia) i starać się je spełniać. Ambicje by się rozwijać, poznawać. Nie - kupować i posiadać. Odpowiedz Link
ilnyckyj Re: Święta, święta! 25.12.13, 11:59 Miło odnaleźć jeszcze raz ten wątek sprzed 4 lat... A co do radości z życia to: Wojtek Skowroński i Alibabki: Ja to się cieszę..... Też minimalistyczne (na pozór), bo na pewno lepiej się cieszyć - niż zamartwiać - byle czym Znajdujmy więc radość w życiu - do końca tego i od początku następnego - 2014! Odpowiedz Link
apersona Re: Święta, święta! 26.12.13, 17:42 Radosnego po świętach Obyśmy jak pisze Królik doceniali sprawy podstawowe. I niech się wam w nowym roku szczęści Odpowiedz Link
ilnyckyj Siódmy rok 01.01.14, 20:24 Jeszcze zauważę, że to forum będzie obchodziło w tym roku 7-lecie! Odpowiedz Link