Dodaj do ulubionych

Czy ta propaganda nie działa czasami na odwrót...

28.08.19, 18:19

Specjalnie się nie interesowałam polityką i raczej uważałam, że i ci i tamci mają swoje racje, a walczą o te stołki. Dopiero jak zaobaczyłam wiadomości w TVP a potem programy w TVP Info, to od razu mnie uderzyły te kłamstwa i nachalna propaganda, że doszłam do wniosku, że ta władza jest chora, to są psychopaci i wszystko jedno, czy centrum czy lewica, byle nie oni.
Obserwuj wątek
    • kociamama1 Re: Czy ta propaganda nie działa czasami na odwró 05.09.19, 12:53
      Mam podobne odczucia. Dla mnie ważne są kwestie klimatyczne, a w PiS jest najwięcej negacjonistów kryzysu klimatycznego, więc chyba wiadomo kto jest do "odstrzału"
      • bartos29 Re: Czy ta propaganda nie działa czasami na odwró 09.10.19, 14:31
        kociamama1 napisała:

> Mam podobne odczucia. Dla mnie ważne są kwestie klimatyczne, a w PiS jest najwi
        > ęcej negacjonistów kryzysu klimatycznego, więc chyba wiadomo kto jest do "odstr
        > zału"
        Zgadzam się, ale wg. mnie w tej całej propagandzie nie chodzi tylko o przekonywanie i wciskanie różnego kitu... Przede wszystkim - ludzie widzą, że to telewizja rządowa, więc kto się z nią nie zgadza, jest przeciwnikiem rządu. Jak się nie zgadza - podpada i władza może mu "zrobić wbrew", jak jest na państwowej posadzie, albo zależny od różnych państwowych kontroli... Niby nie wiadomo, ale jak się stawia, to można mu zaszkodzić: nie dać podwyżki, zwolnić (oczywiście z jakiegoś innego powodu). W propagandzie jest ważny element zastraszania. I to sprawia, że te wybory już nie będą uczciwe...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka