pracownik_technicoloru 03.10.07, 20:46 W jakim czasie i dlaczego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pracownik_technicoloru Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 05.10.07, 23:52 Ja poczekam jeszcze do wiosny...albo może i nie. Nawet nie chodzi o moje wynagrodzenie, ale powoli mam już dość stawania na głowie i wypruwania sobie żył, w momencie gdy pracodawca raczej tylko pozoruje chęć uzupełnienia braków kadrowych i zapobiegnięciu dalszemu jego ubytkowi. Niby chcemy zatrudniać, no ale cóż możemy poradzić na to, że brak jest chętnych do pracy i że ludziskom znudził się Technicolor? Można by temu pewnie jakoś zaradzić , ale wtedy będzie trzeba dać więcej wszystkim. Obecny sposób na braki kadrowe to wyciskanie z ludzi ile się da i uzupełniania ubytków tempami. Może to się odbić na kliencie i zamiast zaoszczędzić, to stracimy. Sam jestem ciekaw ile osób w tym roku jeszcze odejdzie. Życzę nam wszystki, aby do końca sezonu utrzymała się dostateczna ilość wyszkolonego personelu zdolna podołać zobowiązaniom wobec klienta, bo inaczej widzę to czarno. Odpowiedz Link
pracownik-t Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 07.10.07, 11:24 Uważam iż większość ludzi myśli podobnie. Czekają. Sezon zimowy nie jest zbyt dobrym czasem na zmianę pracy ale na wiosnę prawdopodobnie liczba wakatów wzrośnie.A czym te wakaty zapełnić? Połowa młodych przyszła bo chyba ktoś im kazał i tak też podchodzą do pracy a z drugiej połowy część się nie nadaje mimo że mają chęci. Ja też myślę nad zmianą pracy. Może jeszcze nie teraz. Możę za pół roku. Wszystko zależy jak długo jeszcze wytrzymam. Może dostanę jeszcze jedną "motywującą" podwyżke. Może firma już jest zbyt "Stara" i trzeba poszukać młodej. Może w niej nie będzie wążniejsze co leży na podłodze od tego co się dzieje z maszyną kiedy nie nasz czasu sprzątać. Odpowiedz Link
obserwator-2003 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 09.10.07, 21:58 pracownik-t napisał: > Uważam iż większość ludzi myśli podobnie. Czekają. Sezon zimowy nie jest zbyt d > obrym czasem na zmianę pracy ale na wiosnę prawdopodobnie liczba wakatów wzrośn > ie.A czym te wakaty zapełnić? Połowa młodych przyszła bo chyba ktoś im kazał i > tak też podchodzą do pracy a z drugiej połowy część się nie nadaje mimo że mają > chęci. Ja też myślę nad zmianą pracy. Może jeszcze nie teraz. Możę za pół roku > . Wszystko zależy jak długo jeszcze wytrzymam. Może dostanę jeszcze jedną "moty > wującą" podwyżke. Może firma już jest zbyt "Stara" i trzeba poszukać młodej. Mo > że w niej nie będzie wążniejsze co leży na podłodze od tego co się dzieje z mas > zyną kiedy nie nasz czasu sprzątać. Kolega to chyba z "paczkarni" ?!? Tak wnoszę z ustępu o porządkach pod maszyną ;->>> Odpowiedz Link
wyzysk-kiwany Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 09.10.07, 22:30 obserwator-2003 napisał: > pracownik-t napisał: > > > Uważam iż większość ludzi myśli podobnie. Czekają. Sezon zimowy > nie jest zbyt d > > obrym czasem na zmianę pracy ale na wiosnę prawdopodobnie liczba > wakatów wzrośn > > ie.A czym te wakaty zapełnić? Połowa młodych przyszła bo chyba > ktoś im kazał i > > tak też podchodzą do pracy a z drugiej połowy część się nie nadaje > mimo że mają > > chęci. Ja też myślę nad zmianą pracy. Może jeszcze nie teraz. > Możę za pół roku > > . Wszystko zależy jak długo jeszcze wytrzymam. Może dostanę > jeszcze jedną "moty > > wującą" podwyżke. Może firma już jest zbyt "Stara" i trzeba > poszukać młodej. Mo > > że w niej nie będzie wążniejsze co leży na podłodze od tego co się > dzieje z mas > > zyną kiedy nie nasz czasu sprzątać. > > Kolega to chyba z "paczkarni" ?!? > Tak wnoszę z ustępu o porządkach pod maszyną ;->>> A kolega obserwator-2003 jest z Kapo. Taki ciekawy? Kto z jakiego jest działu? Może by chciał kogoś zwolnić? Odpowiedz Link
obserwator-2003 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 10.10.07, 19:32 wyzysk-kiwany napisał: > A kolega obserwator-2003 jest z Kapo. > Taki ciekawy? Kto z jakiego jest działu? Może by chciał kogoś > zwolnić? baaardzo śmieszne ! Odpowiedz Link
pracownik_technicoloru_2 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 10.10.07, 19:55 > > A kolega obserwator-2003 jest z Kapo. > Taki ciekawy? Kto z jakiego jest działu? Może by chciał kogoś > zwolnić? Taaa pewnie z HR-uuuuuchahchachacha Odpowiedz Link
fluid-flow Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 11.10.07, 23:44 Kolega obserwator-2003 nie jest z Kapo tylko z HR :-)) Odpowiedz Link
wyzysk-kiwany Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 09.10.07, 12:27 pracownik_technicoloru napisała: > Ja poczekam jeszcze do wiosny...albo może i nie. Nawet nie chodzi o > moje wynagrodzenie, ale powoli mam już dość stawania na głowie i > wypruwania sobie żył, w momencie gdy pracodawca raczej tylko > pozoruje chęć uzupełnienia braków kadrowych i zapobiegnięciu > dalszemu jego ubytkowi. Niby chcemy > zatrudniać, no ale cóż możemy poradzić na to, że brak jest chętnych > do pracy i że ludziskom znudził się Technicolor? Można by temu > pewnie jakoś zaradzić , ale wtedy będzie trzeba dać więcej > wszystkim. Obecny sposób na braki kadrowe to wyciskanie z ludzi ile > się da i uzupełniania ubytków tempami. Może to się odbić na kliencie > i zamiast zaoszczędzić, to stracimy. Sam jestem ciekaw ile osób w > tym roku jeszcze odejdzie. > Życzę nam wszystki, aby do końca sezonu utrzymała się dostateczna > ilość wyszkolonego personelu zdolna podołać zobowiązaniom wobec > klienta, bo inaczej widzę to czarno. Popieram w całej rozciągłości mojego przedmówce. Dodam jeszcze że jest dla mnie niewytłumaczalne bierne przyglądanie się sutuacji w której wyszkolony personel odchodzi z firmy a na jego miejsce nie przyjmuje sie nowych doswiadczonych pracowników. I w dodatku próbuje się zatkac dziury nadgodzinami.System trzyzmianowy jest bardzo ciężkim systemem dla organizmu każdego człowieka, po kilku latach odbija się to na zdrowiu wszystkich pracowników. Ale tego nikt nie zrozumie kto w tym systemie nie pracuje. Kadra zarządzająca na noce nie pracuje wiec co może powiedzie o tym systenie. Nic. W bardzo wielu firmach zrezygnowano z tego systemu pracy. I nie tłumaczcie mi że nie ma chętnych na nowych pracowników. Zapłaccie lepiej , zmotywujcie ich do pracy poprzez premie i zwykłe ludzkie podejście do pracownika. A ztym podejściem jest tragicznie w tej firmie. Wższa kadra zarządzająca niech nie boi sie pójśc wyżej i przedstawic problem. Wiem boicie się o stołki i próbujecie za wszelką cenę ( nie podwyższając kosztów na płace)powiązac koniec z końcem kosztem zwykłych pracowników a przecież oni są tak samo jak Wy Polakami ojcami rodzin. Nie tędy droga,droga kadro zarządzająca,drodzy inżynierowie.Bierzcie przykład ze stosunków jakie panują miedzy zwykłymi pracownikami a przełożonymi w Dani. Jedzcze sporo wody w Wiśle upłynie zanim do tego dorośniecie. Odpowiedz Link
1ares Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 09.10.07, 14:20 Kadra zarzadzajaca nie wysunie propozycji zwiekszenia placy, premi, itp., pniewaz sie boja. Widac to wtedy gdy ma byc wizyta kogos z gory, jaki jest poploch, sprzatanie, stres kierownictwa hehehe. To swiadczy o klasie menadzarskiej naszej firmy. Wiadomo że kazdy chce wypasc jak najlepiej przed swoim szefem ale trzeba miec jakas godnosc i nie zachowywac sie jak chlystki. wyzysk-kiwany napisał: > Popieram w całej rozciągłości mojego przedmówce. > Dodam jeszcze że jest dla mnie niewytłumaczalne bierne przyglądanie > się sutuacji w której wyszkolony personel odchodzi z firmy a na jego > miejsce nie przyjmuje sie nowych doswiadczonych pracowników. I w > dodatku próbuje się zatkac dziury nadgodzinami.System trzyzmianowy > jest bardzo ciężkim systemem dla organizmu każdego człowieka, po > kilku latach odbija się to na zdrowiu wszystkich pracowników. Ale > tego nikt nie zrozumie kto w tym systemie nie pracuje. Kadra > zarządzająca na noce nie pracuje wiec co może powiedzie o tym > systenie. Nic. W bardzo wielu firmach zrezygnowano z tego systemu > pracy. > I nie tłumaczcie mi że nie ma chętnych na nowych pracowników. > Zapłaccie lepiej , zmotywujcie ich do pracy poprzez premie i zwykłe > ludzkie podejście do pracownika. A ztym podejściem jest tragicznie w > tej firmie. Wższa kadra zarządzająca niech nie boi sie pójśc wyżej i > przedstawic problem. Wiem boicie się o stołki i próbujecie za > wszelką cenę ( nie podwyższając kosztów na płace)powiązac koniec z > końcem kosztem zwykłych pracowników a przecież oni są tak samo jak > Wy Polakami ojcami rodzin. > Nie tędy droga,droga kadro zarządzająca,drodzy inżynierowie.Bierzcie > przykład ze stosunków jakie panują miedzy zwykłymi pracownikami a > przełożonymi w Dani. Jedzcze sporo wody w Wiśle upłynie zanim do > tego dorośniecie. Odpowiedz Link
1ares Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 09.10.07, 14:23 wyzysk-kiwany napisał: > Popieram w całej rozciągłości mojego przedmówce. > Dodam jeszcze że jest dla mnie niewytłumaczalne bierne przyglądanie > się sutuacji w której wyszkolony personel odchodzi z firmy a na jego > miejsce nie przyjmuje sie nowych doswiadczonych pracowników. I w > dodatku próbuje się zatkac dziury nadgodzinami.System trzyzmianowy > jest bardzo ciężkim systemem dla organizmu każdego człowieka, po > kilku latach odbija się to na zdrowiu wszystkich pracowników. Ale > tego nikt nie zrozumie kto w tym systemie nie pracuje. Kadra > zarządzająca na noce nie pracuje wiec co może powiedzie o tym > systenie. Nic. W bardzo wielu firmach zrezygnowano z tego systemu > pracy. > I nie tłumaczcie mi że nie ma chętnych na nowych pracowników. > Zapłaccie lepiej , zmotywujcie ich do pracy poprzez premie i zwykłe > ludzkie podejście do pracownika. A ztym podejściem jest tragicznie w > tej firmie. Wższa kadra zarządzająca niech nie boi sie pójśc wyżej i > przedstawic problem. Wiem boicie się o stołki i próbujecie za > wszelką cenę ( nie podwyższając kosztów na płace)powiązac koniec z > końcem kosztem zwykłych pracowników a przecież oni są tak samo jak > Wy Polakami ojcami rodzin. > Nie tędy droga,droga kadro zarządzająca,drodzy inżynierowie.Bierzcie > przykład ze stosunków jakie panują miedzy zwykłymi pracownikami a > przełożonymi w Dani. Jedzcze sporo wody w Wiśle upłynie zanim do > tego dorośniecie. Kadra zarzadzajaca nie wysunie propozycji zwiekszenia placy, premii, itp., pniewaz sie boja. Widac to wtedy gdy ma byc wizyta kogos z gory, jaki jest poploch, sprzatanie, stres kierownictwa hehehe. To swiadczy o klasie menadzarskiej naszej firmy. Wiadomo że kazdy chce wypasc jak najlepiej przed swoim szefem ale trzeba miec jakas godnosc i nie zachowywac sie jak chlystki. Odpowiedz Link
12kufli Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 09.10.07, 15:18 a kto tu sie nie zastanawia nad zmiana pracy? ludzie stad uciekaja ale to dopiero poczatek. pewnego dnia sie obudza z reka w nocniku ale wtedy juz bedzie za pozno. a z pewnego zrodla wiem ze tygodniowo z firmy odchodzi 8-10 osob. ciekawe kto bedzie gasil swiatlo? ;) Odpowiedz Link
obserwator-2003 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 09.10.07, 21:49 Kolego wyzysk-kiwany, w tej przywoływanej przez ciebie Danii managerowie mogą sobie robić co chcą, mogą nawet pozwalać się poklepywać po ramieniu, ale czy tędy wiedzie droga do porządku i dyscypliny. Moim zdaniem to raczej droga do anarchii (lub socjalizmu). Poczytaj trochę o Danii to może znajdziesz lepszy przyklad na poparcie swoich tez. Tu masz link: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/0,80575.html Odpowiedz Link
wyzysk-kiwany Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 09.10.07, 22:26 obserwator-2003 napisał: > Kolego wyzysk-kiwany, w tej przywoływanej przez ciebie Danii > managerowie mogą sobie robić co chcą, mogą nawet pozwalać się > poklepywać po ramieniu, ale czy tędy wiedzie droga do porządku i > dyscypliny. Moim zdaniem to raczej droga do anarchii (lub > socjalizmu). > Poczytaj trochę o Danii to może znajdziesz lepszy przyklad na > poparcie swoich tez. > Tu masz link: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/0,80575.html Drogi kolego czytałem ten artykuł już wcześniej ale dzięki za linka. Zapomniałeś dodać do porządku i dyscypliny jeszcze ciągły stres,upodlenie i podział na lepszych z góry oraz gorszych z dołu i masz prawie obóz koncentracyjny. Coś mi mówi w głębi duszy że należysz do tych pierwszych. Dyscyplina i porządek to Twoja dewiza. Dziwne że zakład najlepsze wyniki osiąga zawsze w weekend . Dlaczego? Odpowiedz sobie sam. Pozdrawiam Odpowiedz Link
vanilla_ninja Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 10.10.07, 15:17 Kolego wyzysk-kiwany, nie wiem jakie bierzesz leki albo co Ty palisz, ale musisz to odstawić, bo Twoje porównanie Technicoloru do (prawie) obozu koncentracyjnego uważam delikatnie mówiąc za co najmniej niestosowne... Widzę wyraźnie, że jesteś niezadowolony ze swojej pracy, więc co tam jeszcze robisz??? Przecież jest tyle innych konkurencyjnych ofert pracy... Odpowiedz Link
obserwator-2003 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 10.10.07, 19:39 wyzysk-kiwany napisał: > Zapomniałeś dodać do porządku i dyscypliny jeszcze ciągły > stres,upodlenie i podział na lepszych z góry oraz gorszych z dołu i > masz prawie obóz koncentracyjny.> Kolego, logika Twojej argumentacji jest przerażająca... Rożnica między miejscem, w którym pracujesz, które tak bardzo Ci nie odpowiada, a obozem koncentracyjnym jest nietrudna do uchwycenia: z obozu koncentracyjnego trudno się wydostać, a z firmy, jeśli tak Ci w niej źle, zawsze możesz odejść. Weź głęboki oddech, przemyśl to, zdecyduj i nie wylewaj tyle żółci. Odpowiedz Link
pracownik_technicoloru Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 10.10.07, 21:46 Ja nie uważam, aby atmosfera była jak w obozie pracy. Fakt, tempo pracy duże, ogrom zadań, itd., ale dzięki temu jak już niejednokrotnie nam to powtarzano zakład ma najlepsze wyniki i osobiście jestem z tego naprawdę dumny. Smutny natomiast jest fakt, że oprócz corocznych podziękowań na spotkaniach świątecznych, nic więcej z tym się nie wiąże. Odejście faktycznie jest jakimś rozwiązaniem, ale w tym sęk, że wielu z nas jednak lubi tą prace (ma ona swoje uroki) i chcieliby jednak spróbować pewne problemy rozwiązać. Dyscyplinowanie pracowników na dłuższą metę nie ma racji bytu, bo chyba nikt nie chce, aby ciągle ktoś nad nim stał, i nikomu również nie uśmiecha się rola "nadzorcy z plantacji". Pracownik "świadomy" swoich zadań nie potrzebuje ciągłego nadzoru i jest wydajniejszy od stada przypadkowo zapakowanych do autobusu pracowników czasowych. Pracownik czasowy, którym próbujemy zapychać braki kadrowe w miejscach gdzie niezbędny jest właśnie ktoś bardziej odpowiedzialny i świadomy tego, że jest jednym z ogniw maszynki bardziej nam przeszkadza niż pomaga. TEMP, generalnie ma gdzieś to, że jak coś spitoli to po nim wcześniej czy później cały tabun ludzi musi poświęcić wiele godzin pracy, aby to poprawić. On prawdopodobnie po tygodniu da sobie spokój, a poprawiać będzie ktoś inny. Następny problem, jaki z tym się wiąże jest taki, że ci ludzie praktycznie z biegu są wrzucani w wir pracy, o której nie mają zielonego pojęcia i nawet gdyby chcieli "nie spitolić" roboty to i tak mają na to nie wielkie szanse. Są po prostu nie doszkoleni. Do przekładania płyt na taśmie są the best, ale powierzanie im do samodzielnego wykonania zadań, od których zależy dalszy przebieg procesu zmierzającego do wywiązania się z zobowiązań wobec klienta, uważam, że jest delikatnie mówiąc ryzykowne. To właśnie (m.in.), dlatego MY jesteśmy zmuszeni później angażować w pracę więcej wysiłku niż by to wypadało. DROGI PRACODAWCO, rozwiąż ten problem jak najszybciej, bo obserwując ludzi, (którzy naprawdę przez te lata wiele z siebie dawali) widzę ich coraz bardziej pogłębiające się zniechęcenie objawiające się coraz mniejszym zaangażowaniem w to, co robią i dotyczy to chyba niestety wszystkich działów. Odpowiedz Link
obserwator-2003 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 10.10.07, 21:59 moderatorze nie przesadasz? jak na zagajenie dyskusji to troche przydługie, jak na kazanie troche za krótke ;->>> Odpowiedz Link
pracownik_technicoloru Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 10.10.07, 23:00 obserwator-2003 napisał: > moderatorze nie przesadasz? > jak na zagajenie dyskusji to troche przydługie, jak na kazanie > troche za krótke ;->>> :-)No to tak w jednym zdaniu: rezygnacja też jest rozwiązaniem, ale przecież nie chodzi o to aby uciekać od problemów. Teraz o.k.? Odpowiedz Link
obserwator-2003 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 10.10.07, 23:09 dla mnie super ! :-))) Odpowiedz Link
wyzysk-kiwany Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 11.10.07, 10:43 Szanowny vanilla_ninja muszę Cię zmartwi ale nie używam używek i nie zarzywam leków.W moim poprzednim poscie dobrałem słowa "prawie obóz". Użyłem tego porównania tak mocnego, poniewaz żadne argumenty do kadry zarządzajacej nie przemawiają. Zyjecie jeszcze rynkiem pracy sprzed dwóch lat kiedy to modne było stwierdzenie "Pracuj bo na Twoje miejsce jest dziesięciu chetnych". Okres ten był dla Was bardzo wygodny wręcz luksusowy. Nie mieliście problemów z obsadą stanowisk pracy. Tak sie do tego przyzwycziliscie, weszło Wam to w krew i teraz nie dopuszczacie mysli że może by inaczej. Cza Waszej reakcji na zmiany które zaszły na rynku pracy jest wręcz niedostateczny. I taka ocenę dostajecie od własnych pracowników, którzy pozostali w firmie i próbuja ta całą machinę ciągnąc dalej. Do obserwator-2003 Każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii. Jesteś zły że ktoś ma inne zdanie niż Ty i odpisujesz mu że prawi kazanie i za długo pisze. Przemyśl to. I teraz z innej beczki. Kolega 12 kufli poddał ciekawegi TIPS-a by kadra zarządzająca raz w miesiącu popracowała na magazynie,replikacji lub pakowni. Chciał bym poznac Twoją opinię Obserwatorze-2003 na ten temat. Pozdrawiam Odpowiedz Link
vanilla_ninja Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 11.10.07, 11:51 > Zyjecie jeszcze rynkiem pracy sprzed dwóch lat kiedy to modne było > stwierdzenie "Pracuj bo na Twoje miejsce jest dziesięciu chetnych". > Okres ten był dla Was bardzo wygodny wręcz luksusowy. Nie mieliście > problemów z obsadą stanowisk pracy. Tak sie do tego > przyzwycziliscie, weszło Wam to w krew i teraz nie dopuszczacie > mysli że może by inaczej. > Cza Waszej reakcji na zmiany które zaszły na rynku pracy jest wręcz > niedostateczny. I taka ocenę dostajecie od własnych pracowników, > którzy pozostali w firmie i próbuja ta całą machinę ciągnąc dalej. Drogi Kolego... "nie ma ludzi niezastąpionych" - nauczyło mnie tego życie i doświadczyłem tego odchodząc z pierwszej mojej pracy... Każdy widzi jakie są realia na rynku, więc nie musisz nikogo uświadamiać. Nie bierzesz jednak pod uwagę tego, że nie jest to polska firma lub jakiś prywaciarz. Decyzje nt Twoich zarobków zapadają tysiące kilometrów stąd i jeśli Ci się wydaje, że management powinien coś zrobić, bo zarobki wzrosły w Polsce i ludzie odchodzą, to chyba ich przeceniasz... oni nie mają takiej siły. Ja też nie jestem zadowolony z ostatniej rewaloryzacji, ale z drugiej strony nikt z nas nie bierze pod uwagę tego, że w zeszłych latach też dostawaliśmy średnio 5%, gdy sytuacja na rynku pracy była skrajnie inna. Tak na marginesie... ja nigdy nie usłyszałem od mojego przełożonego "pracuj bo na Twoje miejsce jest dziesięciu chętnych", nigdy też nie byłem świadkiem takiego tekstu skierowanego do pracownika... Podsumowując... każdy z nas ma swoją "granicę bólu" i każdy sam zadecyduje kiedy i dokąd odejdzie... a firma... uwierz mi, nadal będzie się kręcić (nawet bez nas i paru innych). A co do TIPS-a, to proponuję dorzucić jeszcze jedną opcję: szczęśliwie wybrany (a może ochotnik?) pracownik z linii raz lub dwa razy w miesiącu wciela się w rolę managera lub dyrektora. Przejmuje wszystkie obowiązki wraz ze wszystkimi konsekwencjami z tego wynikającymi. Mogłoby to być ciekawe doświadczenie... Odpowiedz Link
sprawdz_czy_wolne Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 11.10.07, 14:12 vanilla napisał : "A co do TIPS-a, to proponuję dorzucić jeszcze jedną opcję: > szczęśliwie wybrany (a może ochotnik?) pracownik z linii raz lub dwa > razy w miesiącu wciela się w rolę managera lub dyrektora. Przejmuje > wszystkie obowiązki wraz ze wszystkimi konsekwencjami z tego > wynikającymi. Mogłoby to być ciekawe doświadczenie..." hymm - może i by było to ciekawe - tylko dla kogo ??? może dla managera który za 2000 złoty musiałby otrzymać rodzinę z dwojgiem dzieci, kiedy zmusza sie go do siedzenia na nadgodziny i jeszcze obniża stawkę ???? ( to był niezły chwyt motywacyjny - brawo ) a może dla managera na stanowisku operatora kiedy każe mu sie "malować" trawniki i biny i udawac małpę bo jakiś 'PAN" ma kolejny obchód i kurz za maszyna jest tym co dla niego jest najważniejsze a nie mój zapał,sposób pracy i wyniki ? myślę ze faktycznie byłoby ciekawie Odpowiedz Link
obserwator-2003 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 11.10.07, 19:44 vanilla_ninja napisał: > szczęśliwie wybrany (a może ochotnik?) pracownik z linii raz lub dwa > razy w miesiącu wciela się w rolę managera lub dyrektora. Przejmuje > wszystkie obowiązki wraz ze wszystkimi konsekwencjami z tego > wynikającymi. Mogłoby to być ciekawe doświadczenie... ;->>> a co z wynagrodzeniem, bo ja już dziś mogę zgłosić akces ;->>> Odpowiedz Link
obserwator-2003 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 11.10.07, 19:41 wyzysk-kiwany napisał: > > Do obserwator-2003 > Każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii. Jesteś zły że ktoś ma > inne zdanie niż Ty i odpisujesz mu że prawi kazanie i za długo > pisze. Przemyśl to. > TIPS-a by kadra zarządzająca raz w > miesiącu popracowała na magazynie,replikacji lub pakowni. > Chciał bym poznac Twoją opinię Obserwatorze-2003 na ten temat. nie jestem zły, że ktoś ma inne zdanie, tylko zwracam uwagę, że zastosowana forma przekazu jest nieadekwatna do miejsca, praca kadry przy linii? ja już to widziałem, jeszcze na Poleczki! Odpowiedz Link
tomasz.78 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 11.10.07, 11:49 Znam firmę z trochę innej perspektywy. Z opowiadań Żony, która po powrocie z pracy nie jest się w stanie od niej się uwolnić. Ciągle dzwoniący telefon. Pozostawanie po godzinach za, które jeszcze nigdy nie dostała ani grosza. Totalny brak prywatności, odbijający się na mnie i na reszcie naszej rodziny. Jako HR'owiec mam nieodpartą ochotę aby nasłać na firmę kontrolę z Państwowej Inspekcji Pracy. Niestety nie mogę tego zrobić dopóki ona tam pracuje. Z drugiej strony dziwię się że ludzie są tak nieświadomi, w wielu przypadkach nie mogę nazwać tego niewiedzą tylko totalną ignorancją pracowników, którzy nie wiedzą jaką bronią mogą walczyć z panem W. No ale cóż, pozostaje mi tylko wierzyć że w końcu ktoś pęknie i zrobi tam porządek. Pozdrawiam wszystkich i życzę jak najszybszego znalezienia nowego pracodawcy. Odpowiedz Link
obserwator-2003 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 11.10.07, 19:56 tomasz.78 napisał: > Jako HR'owiec mam nieodpartą ochotę aby nasłać na firmę kontrolę z Państwowej Inspekcji Pracy. sugeruję zapoznać sie z art 115, 190 i 191 KK. znajdziesz tam cos o szantażu, groźbie karalnej i groźbie bezprawnej jeśli będziesz miał problemy z wyboram artykułu pod który mogłbyś podpadać strasząc kogoś czymś, poszukaj w necie ;->>> Odpowiedz Link
tomasz.78 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 11.10.07, 23:34 > sugeruję zapoznać sie z art 115, 190 i 191 KK. > znajdziesz tam cos o szantażu, groźbie karalnej i groźbie bezprawnej > jeśli będziesz miał problemy z wyboram artykułu pod który mogłbyś > podpadać strasząc kogoś czymś, poszukaj w necie ;->>> Szanowny Panie widzę że ma Pan problem z interpretacją przekazu, co jest ewidentnym dowodem że nie potrafi pan słuchać ludzi i nie rozumie co mają do powiedzenia. Mam nadzieję że nie zarządza Pan nimi, jeśli tak z całego serca im współczuję ! Jak na razie żyjemy w Państwie w którym można wyrażać własne opinie. Nic co napisałem nie było skierowane Personalnie. Z drugiej strony zaciekawiło mnie to kim Pan jest. Taka reakcja na jakiś tekścik wpisany w anonimowym forum. Czyżby strach Pana obleciał. Tak istnieją osoby trzecie, które są obserwatorami, o których istnieniu najczęściej nie zdajemy sobie sprawy. Jeśli chodzi o zastraszanie to właśnie Pan używa tego środka nacisku. Niech Pan nie myśli że paragrafami jest w stanie zamknąć mi buzie. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
obserwator-2003 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 16.10.07, 21:48 ale jazda! dawno nie miałem takiej zabawy, to lepsze niż wsadzenie kija w mrowisko ;->>> Odpowiedz Link
12kufli Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 12.10.07, 12:32 obserwator-2003 napisał: > tomasz.78 napisał: > > > Jako HR'owiec mam nieodpartą ochotę aby nasłać na firmę kontrolę z > Państwowej Inspekcji Pracy. > > sugeruję zapoznać sie z art 115, 190 i 191 KK. > znajdziesz tam cos o szantażu, groźbie karalnej i groźbie bezprawnej > jeśli będziesz miał problemy z wyboram artykułu pod który mogłbyś > podpadać strasząc kogoś czymś, poszukaj w necie ;->>> widzisz obserwatorze-2003 tomasz ma 100% racji... skoro Ty sugerujesz to ja moze zasugeruje Tobie zapoznanie sie z Kodeksem Pracy. poczytaj a sam stwierdzisz ze wiele rzeczy w firmie nie jest cacy. i chyba tylko dzieki temu ze wiekszosc ludzi ww kodeksu nie zna nie bylo jeszcze w firmie jakiegos wiekszego dymu... Odpowiedz Link
pracownik_technicoloru Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 11.10.07, 20:06 I tu się zastanawiam nad jednym: jeżeli pracodawca nie przydziela komuś telefonu służbowego to chyba uznaje, że nie przewiduje utrzymywanie z tą osobą kontaktów służbowych poza jego godzinami pracy. Nr telefonów podajemy, bo zdajemy sobie sprawę, że mogą zdarzyć się wyjątkowe sytuacje, w których faktycznie pracodawca (przełożony) będzie zmuszony z nami się skontaktować. Jednak często przełożeniu wykorzystują to i potrafią wydzwaniać do nas z byle głupstwem, (bo np. ktoś tam jeszcze w centrali chciałby dokończyć jakiś raport i postanowił się przypomnieć), które spokojnie może poczekać do następnego dnia. Zapominają, że my nie mamy nielimitowanych godzin pracy, a rozmowa przez telefon dotycząca spraw służbowych jest naszym wkładem (kosztem naszego prywatnego czasu) na rzecz pracodawcy, za który to nikt nam nie zapłaci. Podobnie jak i z telefonem: my go utrzymujemy z własnej kieszeni, a firma chciałaby z niego korzystać nic się do tego nie dokładając. W końcu mamy kapitalizm, więc dlaczego mamy za friko udostępniać firmie, korzystanie z usługi, za którą płacimy my jak by na to nie patrzeć to przecież do celów komercyjnych. Odpowiedz Link
kutna_anna Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 12.10.07, 17:26 Ale wy wszyscy jesteście krótkowzroczni. A Wielki Brat patrzy i się śmieje. Odpowiedz Link
pracownik_technicoloru Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 12.10.07, 19:15 Do Ani i do innych mających wątpliwości: to forum nie jest produktem HRu. Ja zastanawiam się codziennie czy aby pan R nie ma wystarczających wpływów by ich użyć do rozpoznania mojej tożsamości i czy któregoś dnia przy moim stanowisku pracy nie zjawi się ochrona. Odpowiedz Link
fluid-flow Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 12.10.07, 21:50 Czemu Aniu się śmieje? Czytając wpisy na tym forum wynika, że obserwator ma raczej kłopot, a nie powód do śmiechu. A tak z innej beczki. Wracasz do nas? ;-)) Odpowiedz Link
obserwator-2003 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 18.10.07, 22:40 fluid-flow napisał: Czytając wpisy na tym forum wynika, że obserwator ma raczej kłopot, a nie powód do śmiechu. i tu PUDŁO i to całkiem spore, he, he obserwator-2003 to osoba zupełnie inna niż Tobie (i innym?) się wydaje, a jeśli do tej pory nawet się nie domyśliłeś kim jest obserwator, to znaczy, że się całkiem klawo maskuję :-))) Odpowiedz Link
obserwator-2003 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 09.10.07, 21:41 też pytanie - chyba tylko krowa się nad niczym nie zastanawia. Odpowiedz Link
fluid-flow Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 11.10.07, 23:31 Niestety tak. Ja się nie zastanawiam, ja to robię... ale nie zapeszam. Nie była to łatwa decyzja, można przecież wpaść z deszczu pod rynnę, ale czy nie warto zaryzykować? Technicolor nie wyróżnia się niczym szczególnym. Z firmą w której się pracuje można się utożsamić. W Technicolorze nie robi się nic aby tak się stało. Zarobki w porównaniu z innymi firmami są na zbliżonym poziomie, więc co miało by mnie powstrzymać przed zmianą pracy? Program lojalnościowy? Pracodawca chce nas zachęcić do pozostania w firmie saszetką i torbą sportową?? A może oceną pracowniczą gdzie limit pracowników, mogących dostać wyższą ocenę jest odgórnie narzucony. Ilość szkoleń też nie zapiera tchu. Mam wrażenie, że w Technicolorze każdy pracownik jest traktowany jak element w maszynie, który jak się zużyje zawsze można zastąpić nowym. Historie o osobach, które zostały zwolnione z dnia na dzień dają do myślenia. Prcowniku_Technicoloru - po co czekać do wiosny? Odpowiedz Link
robool Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 12.10.07, 00:58 POWIEM TAK... TECHNICOLOR TO JEDEN WIELKI SYF!!! KOŁCHOZ I OBÓZ PRACY! KAŻDY KOGO ZNAM IDĄC DO ROBOTY MÓWI 'O BOŻE I ZNOWU DO TEGO SYFU...' NIESTETY TAKIE SĄ REALIA...! I TE 'GŁUPIE KREJFUSY' ZAMIAS NAM POMAGAĆ TO NAM TYLKO PRZESZKADZAJĄ! CO TO JEST ZLOT BABĆ CZY KÓŁKA GOSPODYŃ WIEJSKICH CZY KOMBATANTÓW??? ZASTANÓWCIE SIĘ CZY TAKIE OSOBY MOGĄ NAM POMÓC??? ZERO DYSCYPLINY I ZAANGAŻOWANIA DO PRACY! A MY I WYNIKI NA TYM TRACĄ! WAŻNIEJSZE JEST SPRZĄTNIĘCIE JAKIEGOŚ PAPROCHA Z ZIEMI NIŻ TO ŻE MASZYNA SIĘ PSUJE.. JEST LIPA I JEST CORAZ GORZEJ NAPRAWDE Z DNIA NA DZIEŃ JEST GORZEJ... I JESZCZE TA ŚMIESZNA PODWYŻKA... ALE NAS DOCENILIŚCIE! WOW! NIE CHCE MI SIĘ O TEJ FIRMIE JUŻ PISAĆ BO MI NERY PUSZCZAJĄ! ZASTANÓWCIE SIĘ NAD TRAKTOWANIEM LUDZI, TYCH ROBOLI NA DOLE, BO TO MY PRACUJEMY NA WASZE PENSJE! JAK NAS NIE BĘDZIE TO I WY ZGINIECIE! POZDRAWIAM WAS DRODZY MOI! HAHA Odpowiedz Link
robool Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 12.10.07, 01:03 TECHNICOLOR JEST JAK MEDIA-MARKT POWINNI TEGO ZABRONIC:)))) Odpowiedz Link
fenris76 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 12.10.07, 09:11 W tej chwili potraktowałeś kogoś('GŁUPIE KREJFUSY'), kto jest Tobie podwładny i nie spełnia Twoich oczekiwań w pracy. Jak byś się czuł na ich miejscu? Odpowiedz Link
robool Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 12.10.07, 10:43 POWIEM SZCZERZE... CZUJE SIĘ TAK SAMO BO Z RÓŻNYCH ZRÓDEŁ WIEM ZE I MY JESTEŚMY TAK SAMO TRAKTOWANI I TAK SAMO TZW. WYZSZE SFERY MÓWIĄ O NAS! A JEŚLI CHODZI O ZLECENIE TO ZAPRASZAM DO ZOBACZENIA JAK WYGLĄDAJĄ REALIA I DOPIERO KOMENTOWANIA! CIEKAWE JAK BY CI SIĘ PRACOWAŁO, GDYBYŚ MIAŁ TŁUMACZYĆ KOMUŚ PRZEZ 8H CO MA ROBIC A ON I TAK NIE ROBI TEGO JAK POWINIEN! JAK TU OSIĄGNĄĆ WYNIK... NO JAK?? WIADOMO SĄ TEŻ NAPRAWDE DOBRE I KUMATE OSOBY. SUGESTIA DLA FIRM ZLECENIOWYCH... WIĘKSZA SELEKCJA W DOBORZE OSÓB!!! Odpowiedz Link
12kufli Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 12.10.07, 12:27 robool napisał: > SUGESTIA DLA FIRM > ZLECENIOWYCH... WIĘKSZA SELEKCJA W DOBORZE OSÓB!!! jaka selekcja? czy Ty w ogole wiesz co piszesz? rynek pracy zmienil sie na tyle ze posrednicy lapia kogo sie tylko da. kuiedys na zleceniu pracowali tylko ludzie z okolic + Warszawa. a teraz? Siedlce, Radom, Lodz, Piotrkow i Bog wie skad jeszcze... cenie ich za to ze im sie chce jechac 1,5h czy dwie w jedna strone ale na litosc wiekszosc tych ludzi nie nadaje sie na 'wyscigi' (a tak mniej wiecej teraz praca na pokowni wyglada). no ale przeciez sztuka to sztuka. i nie wazne ze jedna osoba to ogarniety i sprawny 20latek a druga to 60letnia staruszka. to ma jechac i tyle a tak na marginesie panie robool to nie pisz z capslockiem Odpowiedz Link
robool Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 12.10.07, 14:35 TO JEŻELI DECYDUJĄ SIĘ JECHAĆ TYLE CZASU DO PRACY TO NIECH PRACUJĄ, A NIE PRZYCHODZĄ I ŚCIEMNIEJĄ I TŁUMACZĄ SIĘ DŁUGĄ PODRÓŻĄ!!! PRZYCHODZĄ ABY ODWALIĆ 8H I PÓJŚC DO DOMU BO WIEDZĄ I TAK ZE JUTRO PRZYJDĄ DO PRACY BO NIE MA CHĘTNYCH..! CO MNIE TO OBCHODZI JA TEZ JESTEM ZMECZONY A MUSZE ZAPIER...!!! A DLACZEGO NIE MA CHĘTNYCH Z WAWY I OKOLIC... BO KAŻDY Z OKOLICY WIE JAK TU JEST I WOLI ZA MNIEJ PRACOWAC ALE NA SPOKOJNIE! A CO DO TEGO ZE "MA TO JECHAĆ" TO PRZEZ TYCH WŁAŚNIOE GAMONI JEDZIE TO ALE DUŻO WOLNIEJ I JA ZA TO OBRYWAM, A NIE TY! A PÓZNIEJ ZE WYNIKI SPADAJĄ! I DO TEGO ILE SIĘ JESZCZE TRZEBA NAWKURW... PRZEZ NICH!!! KAZDY CI TO POWIE!!!! TYLKO NIE OFICJALNIE!!!! A TO ZE PISZE DUZYMI LITERAMI TO MOJA SPRAWA I MAM W DUPIE TWOJE OPINIE NA TEMAT!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
pracownik_technicoloru Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 12.10.07, 19:24 aby panna (firma) mogła robić selekcję, to panna ta musiałaby być najpierw atrakcyjna. A na obecną chwilę to ta panna jest zmuszona dawać (pracę) temu kto się tylko nawinie. Odpowiedz Link
12kufli Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 12.10.07, 23:13 pracownik_technicoloru -> brawo za jakze trafne porownanie :))) do roobol -> w dupie to ty masz chyba wlasny mozg. ode mnie sie odpierwiastkuj bo mysle ze pracuje w firmie troche dluzej niz ty i juz nie jeden temat tu przerobilem. a pretensje to nie do zlecenia tylko do siebie miej ze nie umiesz nimi pokierowac. bez odbioru Odpowiedz Link
nindzor Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 13.10.07, 10:59 wiem znam bul i z pakowni niekiedy tam takie osoby ze zlecenia przychodzą ze zal.pl tłumacz temu dlaczego wkładać płytę tak a nie inaczej a on i tak nie potrafi tego pojąć ale teraz pomyśl że na produkcje też przychodzą i chcą ich stawiać na liniach teraz jak wyobrażasz sobie kogoś dla kogo wyczynem intelektualnym jest włożenie płyty w pudełko samodzielna praca i kontrola procesu bez obrazy na replikacji jet on bardziej skomplikowany i złożony Creyfs przyszłością tej firmy hahahahahahahaha Odpowiedz Link
pracownik_technicoloru Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 13.10.07, 14:48 Zastanawiam się, czy aby długoplanowym celem pana R nie jest czasem zminimalizowanie ilości pracowników zatrudnionych na czas nieokreślony i zastąpienia ich pracownikami czasowymi. Do takiego wniosku dochodzę bo zauważyłem, że obowiązki ze stanowiskach z których odchodzą pracownicy stali próbuje się rozłożyć na innych pracowników lub w ostateczności zastępić tą osobę pracownikiem czasowym. Pan R chyba prowadzi własną politykę kadrową nie mającą nic wspólnego z realnymi potrzebami zakładu i co gorsza nikt mu w tym nie przeszkadza. Odpowiedz Link
moherboy Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 21.10.07, 21:03 Nindzor, jeśli mówisz tak jak piszesz to nie dziwię się że nie mogą zrozumieć tego co im tłumaczysz. Słyszałeś o znakach interpunkcyjnych? Kropka(.), przecinek (,) itp. Wypowiedź powinna składać się ze zdań. Strasznie się zmęczyłem czytając twój potok słów, którego sam autor nie umiał opanować. Być może pisanie z zachowaniem zasad interpunkcji jest dla ciebie "wyczynem intelektualnym". A "ból" pisze się przez Ó. Odpowiedz Link
robool Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 13.10.07, 15:54 HAHAHA ŚMIESZNY JESTEŚ 12kufli!!! JEŚLI CHODZI O KIEROWANIE LUDZMI TO RADZE SOBIE BARDZO DOBRZE, BO CHODZĄ U MNIE JAK W ZEGARKU, TYLKO NIEKIEDY ZDARZAJĄ SIĘ TAKIE OSOBY KTÓRE NAPRAWDE NIC NIE KUMAJĄ, CHOĆ MÓWISZ I TŁUMACZYSZ IM PO 100RAZY TO I TAK INACZEJ ROBIĄ NIŻ IM MÓWISZ! A JAK IM POWIESZ ŻE ZLE PRACUJĄ ITP. TO ROBIĄ NA ZŁOŚĆ I SPECJALNIE PRACUJĄ JESZCZE GORZEJ I WOLNIEJ! TAKIE OSOBY KIEROWANE SĄ NA STOŁÓWKE BO LEPIEJ JAK TAM SOBIE POSIEDZĄ NIŻ MAJĄ NAM PIER.. PRODUKCJĘ! CHOĆ MOIM ZDANIEM POWINNY BYĆ WYSYŁANE DO DOMU I NIE MIEĆ JUŻ PRAWA WSTĘPU NA ZAKŁAD! ALE CÓŻ TAKIE SĄ NIESTETY REALIA TEJ FIRMY I MUSIMY SIĘ MĘCZYĆ... Odpowiedz Link
wyzysk-kiwany Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 14.10.07, 00:17 Tą firma jest zarządzana przez osoby delikatnie to ujmując niekompetentne. Szkoda słów. Odpowiedz Link
1ares Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 14.10.07, 12:03 Do pracy przyjezdzaja ludzie tacy ktorych dalo sie zwabic, lub nie znaja jeszcze technicoloru, pomijam tych ktorzy przychodz na stale i dobrze pracuja pomagajac nam.Nie dlugo nikt nie bedzie chcial przyjechac i ciekawe co wtedy zrobia zarzadzajacy hehehe, zamkna firme. Albo oglosza bankructwo i podziela sie kapitalem. Tylko tak dalej. Odpowiedz Link
1ares Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 14.10.07, 12:12 Zastanawiam sie nad tym co sie dzieje w tej firmie. Moze jest tak ze nasi menadzerowie kiedy przyjezdza ktos z gory przedstawiaja obraz, wspanielego porzadku,wynikow, zadowolonych pracownikow (podwyzki,programy lojalnosciowe), zadowolonych klientow i robia to tak dobrze ze wyzsze kierownictwo nie zdaje sobie sprawy jaka atmosfera panuje w tej pracy,bo moze oni podjeli by jakies kroki. Odpowiedz Link
pracownik_technicoloru Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 14.10.07, 12:37 Myślę, że właśnie tak jest. I dodam jeszcze, że sytuacja inaczej by wyglądała, gdyby pieniądze zainwestowane w tą firmę pochodziły z ich własnych kieszeni. A tak nie jest, więc każdy z panów "kręci swoje lody" bo z osobna tłumaczą się z zupełnie różnych wskaźników. Niby wszyscy z dyrektorów mają ten sam cel (jak największa wydajność i zysk), ale w praktyce wyraźnie widać, że te cele nie są spójne. Odpowiedz Link
obserwator-2003 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 16.10.07, 22:03 popatrz ROBOL jak niewiele potrzeba żeby odgadnąć kim jesteś. czytam Twoje posty, dedukuje i dochodzę do jedynie słusznych wniosków, że jesteś z paczkarni i piastujesz co najmniej stanowisko cell leadera. z jednej strony piszesz, ze technikolor to syf i obóz pracy, ale sam to pewnie niewinny jesteś. jeśli tak samo kierujesz ludźmi jak przestrzegasz netykiety, to ja im szczerze współczuję, kolego KAPO! Odpowiedz Link
hotbed Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 18.10.07, 10:26 z tymi zleceniami to juz powaznie przeginaja, tylko to nie wina tych ludzi, tylko tych ktorzy ich zatrudniaja, widza przeciez kogo biora do pracy i co z tego? nic, dla nich najwazniejsza jest sztuka i to od waszych koorownikow zalezy, ze oni wlasnie przyjezdzaja, wiele koomatych osob na zleceniu, ktorzy pracuja tu dlugo siedza w domu bo nie maja potwierdzenia do pracy od koordynatorow, dla nich hurtowe zapakowanie autokaru 40 osobami jest wazniejsze, niz jakosc tego autokaru, poza tym wiele osob koomatych musi jezdzic do marketow, bo tak sie koordynatorkom podoba, nie chca jezdzic, do techo nie daja im potwierdzen i kolo sie zamyka, i zamiast pracownikow do pracy dostajecie wycieczke z Lichenia )))))))) Odpowiedz Link
hotbed Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 18.10.07, 10:36 poza tym jak sie slyszy od operatora tekst..."po to tu przyjezdzacie, zeby na nas zapierdalac...." to juz nie tylko rece opadaja, ale i cycki tez, moze powinniscie zweryfikowac wasze nastawienie do zlecenia i miec na uwadze, ze to tez ludzie, a nie podgatunek czlowieka, oni traktowali by was tez inaczej bo jak wiadomo z niewolnika, nie ma pracownika i to jeszcze za [7.60/h] :D Odpowiedz Link
helka1233 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 05.11.07, 20:12 widze po Twojej wypowiedzi ze jestes raczej negatywnie nastawiony do zlecenia, ale pamietaj ze ludzie beda Cie traktowac tak samo jak Ty ich, wiec jesli po chamsku zwracasz sie do nich, co sie niestety czesto zdarza ze operatorzy wyzywaja sie na zleceniu ,to czego Ty oczekujesz? ze oni beda zapieprzac i patrzec czy aby sie szanownemu Robolowi to podoba? heheh nie rozsmieszaj mnie wiadomo ze 80 % w takim wypadku bedzie Ci robic na zlosc i wszystko pierdolic :D (znam z autopsji) Odpowiedz Link
obserwator-2003 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 16.10.07, 21:55 pracownik_technicoloru napisała: > aby panna (firma) mogła robić selekcję, to panna ta musiałaby być > najpierw atrakcyjna. A na obecną chwilę to ta panna jest zmuszona > dawać (pracę) temu kto się tylko nawinie. a to jest niezły tekst z pieprzykiem ;-) Odpowiedz Link
obserwator-2003 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 16.10.07, 21:53 robool napisał: > OFICJALNIE!!!! A TO ZE PISZE DUZYMI LITERAMI TO MOJA SPRAWA I MAM W DUPIE TWOJE OPINIE NA TEMAT!!!!!!!!!! słuchaj no ROBOL! obawiam się, że z Twoim podejściem do zasad nigdy niczego nie osiągniesz i zawsze będziesz ROBOLEM! Odpowiedz Link
codename77 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 14.10.07, 17:17 pojawiło się kilka cennych uwag na tym forum odnośnie tego co nie podoba nam się w firmie. bardzo dobrze, bo może nasz chlebodawca po przeczytaniu kilku wątków dostrzeże wreszcie to co się dzieje. widzę, że są też przypadki, które powinny jak najszybciej odświeżyć swoje CV i szukać nowej pracy zamiast siać wrogą propagandę. Odpowiedz Link
paczkarnia Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 18.10.07, 16:51 a co do traktowania pracownika to obilo mi sie o uszy jak pan k.k kierownik technikow powiedzial do technika ze go nic nie obchodzi on po trupach dojdzie do celu, wspolczuje technika naprawiac maszyny na tasme klejaca, czesto jest tak ze cos w maszynie siada a technik niema jak tego zrobic i kombinuje Odpowiedz Link
operator2007 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 24.10.07, 11:00 Ja od dawna myśle o odejściu .Wysłałem kilka E-Maili , a tu od razu rozdzwoniły sie telefony . I co musze przyznac z zadowoleniem - pracodawcy zatrudniają już na stałe. Niestety nie wybrałem nic dla siebie . Chyba przekibluje jeszcze tu do wiosny . Najbardziej budująco na mnie podziałał ostatni nabór nowych pracowników do Technicoloru.Pies z kulawą noga nie chciał przyjść. ( szczególnie na magazyn - straszny młyn )D... zmiękła kierownictwu .Myśleli , że cała okolica tylko marzy o pracy w tej firmie .Troche sie przeliczyli. he he he ... Odpowiedz Link
qwertyu1234 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 29.10.07, 18:02 Ja też poważnie o ty myślę o zmianie pracy a nawet pojęłam takie kroki, tym bardziej, że przyjmują ludzi skrajnie nieodpowiedzialnych a co najgorsze ludzie ci myślą, że od razu będą dyrektorami. Poza tym część chyba powinno zmienić dilera tego syfu co bierze bo każde zwrócenie uwagi powoduje u nich agresję. Nic nie umieją i są pozorantami, krzykacze robiący wiele zamieszania. Znudziło mi się także zapiepszanie za kogoś. Taki meliniarz zachla sobotę później dzwoni, że jest chory i trzeba za niego pracować. Większość zwłaszcza tych z Warki i Garwolina to takie ślizgacze, myślą że będzie się za nich robić a na nich spłyną laury. W ogóle nie powinni takich przyjmować do pracy. Odpowiedz Link
operator2007 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 29.10.07, 19:34 brawo qwertyu1234!!!!!!!!hi hi hi .W tych kwestiach masz stuprocentową rację!!Hi hi hi Odpowiedz Link
nesca123 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 29.10.07, 19:40 Garwolin to się pcha do wszystkich wiekszych zakładów pracy. Nie są tam pozytywnie postrzegani. Słyną z tego że większość się opierdziela, a jak czegoś nie mogą osiągnąć to robią wszystko, żeby inni też tego nie mieli. Najlepiej im wychodzi strzelanie z ucha i lizanie dupy Odpowiedz Link
obiecanki Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 30.10.07, 00:40 DAWNY POLKOLOR czuć tu jak zgniliznę. Odpowiedz Link
12kufli Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 05.11.07, 15:56 co za narod... jak wy tu lubicie uogolniac. ja na zmianie mam kilka osob z garwolca i nie dosc ze sa to pracowite osoby to i pobalowac z nimi mozna dobrze :) zdarzaja sie wyjatki ale to i tak nie zmienia mojego obrazu calosci Odpowiedz Link
bylyop Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 06.11.07, 21:26 nesca123 napisała: > Garwolin to się pcha do wszystkich wiekszych zakładów pracy. Nie są tam > pozytywnie postrzegani. Słyną z tego że większość się opierdziela, a jak czegoś > nie mogą osiągnąć to robią wszystko, żeby inni też tego nie mieli. Najlepiej im > wychodzi strzelanie z ucha i lizanie dupy nesca123 troszeczke zle napisałas o wszystkich ludziach z Garwolina a moze napisałas to co sama robisz i to lubisz :) Odpowiedz Link
replication Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 02.11.07, 20:52 uuu widze ze paniusia to miejscowa i nie darzy sympatia ludzi z mniejszych miast brawo uwazasz sie za kogos lepszego?? a sama skad pochodzisz z zabruzd? to nie jest watek aby kogos obrazac tylko wyrazac swoje opinie na temat zmiany pracy proponuje odwiedzc strone ponizej z cala pewnoscia i z otwartymi rekoma przyjma do pracy wykwalifikowany personel a ta firma podobno sie ostro rozwija - tu ukłon w strone waszego kierownictwa - pisze waszego bo juz nie mojego na szczescie - www.gmrecords.pl/o_firmie/pracuj_z_nami Odpowiedz Link
mrowek69 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 05.11.07, 20:19 Siemka nad czym sie tu zastanawiać...dla przykładu byłem pracownikiem tego bałaganu a obecnie pracuje od 7 miesięcy we Włoszech koło Mediolanu. podstawa to 1100 euro miesięcznie plus nadgodziny czyli pensja w granicach 1300 euro (zaznaczam nadgodziny tylko pierwsza i druga zmiana w sobotę , niedziela wolna)Dwa razy do roku premie pierwsza produkcyjna druga od rezultatów produkcyjnych firmy (obie razem to 2000 euro rocznie) plus w grudniu trzynastka 800 euro.Pracuje na trzy zmiany nadgodziny robie kiedy chce a nie kiedy pracodawca mi karze.Kierownik sie pyta czy chcę i czy mogę a nie jak w Polsce informuje że mam być!.Na pierwszej i drugiej zmianie działa stołówka dofinansowana przez zakład,koszt posiłku 1,5euro .Posiłek składa sie z dwóch dań i deseru.Przerwa trwa 30 minut.Mieszkanie wynajmuje za 350 euro dwupokojowe plus media 50 miesięcznie .Na życie wydaje 200 miesięcznie niczego sobie nie odmawiam a piwko 0,66 kosztuje 1 euro. Pytam sie Was młodych bez dzieci żon i kredytów co jeszcze robicie w takich polskich obozach pracy! Nie wkurza Was to że tu można normalnie żyć i za robić a nie słuchać że nie ma podwyżek bo zakładowi sie nie opłaca dać i nie może .To czemu tu sie opłaca !!! Pozdrawiam i życze powodzenia w szukaniu lepszej godnej pracy Mrówa Odpowiedz Link
1ares Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 06.11.07, 19:22 mrowek69 napisał: > Siemka nad czym sie tu zastanawiać...dla przykładu byłem pracownikiem tego > bałaganu a obecnie pracuje od 7 miesięcy we Włoszech koło Mediolanu. podstawa t > o > 1100 euro miesięcznie plus nadgodziny czyli pensja w granicach 1300 euro > (zaznaczam nadgodziny tylko pierwsza i druga zmiana w sobotę , niedziela > wolna)Dwa razy do roku premie pierwsza produkcyjna druga od rezultatów > produkcyjnych firmy (obie razem to 2000 euro rocznie) plus w grudniu trzynastka > 800 euro.Pracuje na trzy zmiany nadgodziny robie kiedy chce a nie kiedy > pracodawca mi karze.Kierownik sie pyta czy chcę i czy mogę a nie jak w Polsce > informuje że mam być!.Na pierwszej i drugiej zmianie działa stołówka > dofinansowana przez zakład,koszt posiłku 1,5euro .Posiłek składa sie z dwóch da > ń > i deseru.Przerwa trwa 30 minut.Mieszkanie wynajmuje za 350 euro dwupokojowe plu > s > media 50 miesięcznie .Na życie wydaje 200 miesięcznie niczego sobie nie odmawia > m > a piwko 0,66 kosztuje 1 euro. Pytam sie Was młodych bez dzieci żon i kredytów c > o > jeszcze robicie w takich polskich obozach pracy! Nie wkurza Was to że tu można > normalnie żyć i za robić a nie słuchać że nie ma podwyżek bo zakładowi sie nie > opłaca dać i nie może .To czemu tu sie opłaca !!! > Pozdrawiam i życze powodzenia w szukaniu lepszej godnej pracy Mrówa Sa ludzie ktorzy nie chca wyjezdzac z ojczyzny. Mieszkac, pracowac i zyc na obczyznie bez rodzin, przyjaciol ,dlatego bo tam lepiej placa. Jesli ktos tak moze to powodzania. Niedlugo wszyscy wyjada a do Polski wprowadza sie np Chinczycy i bedzie cacy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
bylyop Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 06.11.07, 21:34 Ludzie pracy jest sporo tylko trzeba ruszyc tyłek i poszukac troszke pracowałem w tym syfie a ze mnie shift ze zm C wkurwił to go pozegnałem z dnia na dzien i sie zdziwił mocno, na rozmowie z panem J.K. kierownikiem okazało się jak naprawde nas traktuja i za co nas maja te dranie z wyzszych szczebli po 4 latach pracy potraktował mnie jak śmiecia i jeszcze straszył hehe Odpowiedz Link
mrowek69 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 06.11.07, 21:38 Wyjazd jest decyzją ściśle osobistą napisałem to wszystko by pokazać że nie jest prawdą że nie można pracować i być zadowolonym...większość wpisów tego forum świadczy o niskim morale , braku zadowolenia i wyzysku zwykłego pracownika włącznie z brakiem poszanowania jego praw pracowniczych...wyjazd jest jedną z alternatyw zmiany stanu rzeczy dla człowieka młodego bez żony kredytu i dzieci...wyjazd nie musi być decyzją na całe życie...zdobywa sie doświadczenie i co ważne można odłożyć kawałek grosza na przyszłe plany w kraju co trudno osiągnąć w Polsce bez pracy ponad siły np, system 4 brygadowy.Poza tym ile czasu poświęcasz rodzinie i znajomym pracując 7 dni , jak często masz wolne weekendy? ...a chińczyków to już dość sporo mieszka w Polsce ;) Odpowiedz Link
1ares Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 07.11.07, 21:00 mrowek69 napisał: > Wyjazd jest decyzją ściśle osobistą napisałem to wszystko by pokazać że nie > jest prawdą że nie można pracować i być zadowolonym...większość wpisów tego > forum świadczy o niskim morale , braku zadowolenia i wyzysku zwykłego pracownik > a > włącznie z brakiem poszanowania jego praw pracowniczych...wyjazd jest jedną z > alternatyw zmiany stanu rzeczy dla człowieka młodego bez żony kredytu i > dzieci...wyjazd nie musi być decyzją na całe życie...zdobywa sie doświadczenie > i > co ważne można odłożyć kawałek grosza na przyszłe plany w kraju co trudno > osiągnąć w Polsce bez pracy ponad siły np, system 4 brygadowy.Poza tym ile czas > u > poświęcasz rodzinie i znajomym pracując 7 dni , jak często masz wolne weekendy? > ...a chińczyków to już dość sporo mieszka w Polsce ;) Piszac to nie potepiam ludzi ktorzy wyjezdzaja za granice, chcac dobrze zarobic, lecz jak wszyscy zaczna wyjezdzac to kto zostanie i zmieni nasza Polske by nasze dzieci mialy normalne warunki zycia. Miejmy nadzieje ze tak kiedys bedzie. Pozdrawiam. Ludzie glowa do gory bedzie dobrze:) Odpowiedz Link
anxunamung Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 06.11.07, 21:47 a ja zgasze swiatło amen :):):):):):) Odpowiedz Link
end_of_job Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 06.11.07, 21:51 zamienil stryjek siekierke na kijek. 4k z italiancami na jakims zadupiu, z dala od rodziny i znajomych. Nie, dzieki.Z jakiejkolwiek pracy rak wlasnych czlowiek sie nie dorobi. Widzisz masz 38 lat i musisz tulac sie po swiecie. Prawdziwe pieniadze robi sie w Polsce pracujac nawet w TECHNICOLORZE. Przyklad kolegi: kupil mieszkanie na kredyt w 2005, Sprzedal w ubieglym. Zarobil 200k na czysto, kupil nastepne pod wynajem ,tez na kredyt, kase zainwestowal i ma 50k rocznie na czysto w funduszu inwest. Tylko dlatego, ze mial umowe na stale.MOZNA? Tylko trzeba myslec,wykozystywac okazje a nie nazekac Odpowiedz Link
esk16 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 24.11.07, 23:14 W sumie- nad czym się tu zastanawiać??? Jak praca zacznie uwierać na tyle nieznośnie, że żadnym sposobem nie da sie tego uwierania ignorować- czas pakować manatki! A powodów uwierania może być wiele... Jednak większość z nich ma wspólny mianownik - ludzką głupotę. Bo jak inaczej można określić np. niedecyzyjność przełożonego dotyczącą bierzącej pracy działu lub umywanie rąk od jakiejkolwiek odopowiedzialności??? Na dłuższą metę to może zirytować! Odpowiedz Link
nesca123 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 25.11.07, 20:01 Nie zastanawiam się,pracuję rok, za coś trzeba żyć. Jest jak jest, raz lepiej, a raz gorzej, niestety pracować trzeba z zaciśniętymi zębami :) Odpowiedz Link
nesca123 Re: Czy zastanawiasz się nad zmianą pracy? 25.01.08, 22:23 Oj chyba jednak się zastanawiam :) Trasa mi się trochę wydłużyła po przeprowadzce. Ceny paliwa wciąż rosną, a ja za mało zarabiam :/ Odpowiedz Link