wyzysk-kiwany 12.10.07, 11:52 Jestem ciekaw Waszych opini. Odpis podstawowy na każdego pracownika wtym roku to 804,60 zł Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
12kufli Re: Jak jest wykorzystywany Fundusz Socjalny w fi 12.10.07, 12:37 fundusz socjalny??? oczywiscie to pytanie to taki zarcik prawda? Odpowiedz Link
nindzor Re: Jak jest wykorzystywany Fundusz Socjalny w fi 12.10.07, 18:33 Dobre nie wiem o co chodzi z tym funduszem w tym roku dostałem 100zł które nie wykorzystałem na spotkanie integracyjne a tu czytam że jest 800 i to ponad na każdego czyżby jakaś lewa plotka tak jak z wielkimi podwyżkami w tym roku firma ssie nas jak może porównanie w Angli operator w przeliczeniu na polskie miał okolo 5k na rękę i miał jedną linie można sie sprzeczać odnośnie tego jak to wygląda w porównaniu do nas ceny zarobki itp ale my tu rzadko schodzimy poniżej dwóch linii a tam 2 operatorów na 3 linie było w sezonie urlopowym od siebie dodam jeszcze że ciągi zamówień są sporo krótsze niż na początku a zarobki w porównaniu do obciążenia operatora wzrosły 300zł a my tu mówimy o jakimś funduszu dodatkowe 800zł zobaczę to uwierzę Odpowiedz Link
wyzysk-kiwany Re: Jak jest wykorzystywany Fundusz Socjalny w fi 12.10.07, 20:17 Odpis na Fundusz Socjalny na każdego zatrudnionego na umowę o pracę na pełny etat pracownika wynosi w 2007r. 804,60 zł. Firma całą tą kwotę zalicza w koszty uzyskania przychodu. I od tej kwoty nie płaci podatku dochodowego. W firmie w której jest tworzony fundusz socjalny musi być regulamin dotyczączy tego funduszu. Pieniądze z funduszy socjalnego mogą być przeznaczone na : - bony świąteczne - dofinansowanie wypoczynku pracowników - dofinansowanie kolonii dla dzieci - pożyczki na remont mieszkania - zapomogi losowe -oraz inne cele określone w regulaminie funduszu socjalnego Wysokość udzielanych pożyczek czy wysokości bonów świątecznych jest w gestii kierownictwa zakładu. Jeżeli w firmie na umowy o pracę zatrudnionych jest 1000 osób i na każdą jest odpis 804,60 to w skali roku wychodzi 804 000 zł. Zadam pytanie jaką częśc z tej kwoty w postaci bonów dostają pracownicy.? Dodam tylko że od otrzymanej kwoty w bonach firma potrąci Ci podatek w wysokości zależnej od progu podatkowego w którym się znalazłeś Odpowiedz Link
obserwator-2003 Re: Jak jest wykorzystywany Fundusz Socjalny w fi 16.10.07, 22:10 Pewności nie mam, bo nie rozdzielam tej kasy, ale proponuje sobie zadać jeszcze kilka pytań: Z jakiego funduszu finansowane sa dni otwarte, a to musi całkiem sporo kosztować? Z jakiego funduszu finansowane są prezenty w postaci płyt na gwiazdkę, bo raczej nie sądzę żeby studia dawały to wszystko za darmochę? Z jakiego funduszu finansowany jest obecny zakup kurtek, polarów, czapek? Może ktoś mnie oświeci! Odpowiedz Link
kacperr13 Re: Jak jest wykorzystywany Fundusz Socjalny w fi 18.10.07, 01:00 Z tego co wiem to spokojnie możesz wykorzystać fundusz socjalny na zakup prezentów. Tak przynajmniej twierdza ludze z www.wyjatkowyprezent.pl Szukałem prezentu dla dziewczyny i natknołem się na tą firmę a że zafascynowała mnie ich działalność to zaczołęm wypytywać. Facet po drugiej stronie ma długi język i nawet nie trzeba było go pytać bo gada jak nakręcony. Trzyba tylko uważać żeby nie zagadał Cie na śmierć Odpowiedz Link
wyzysk-kiwany Re: Jak jest wykorzystywany Fundusz Socjalny w fi 18.10.07, 14:50 Witam Powinieneś kolego napisac jeden dzień w roku a nie dni otwarte. Ponoc firma już wycofuje się z tego. Zadaj sobie pytanie. Dlaczego? A te talony na tej imprezie bez komentarza. Jeżeli firma świętuje wyprodukowanie miliardowej płyty to przypadkiem nie powinni kurtek,polarów i czapek sfinansowa z zysku a nie z Socjalnego? Te filmy które dostajemy na świeta to w przeważającej większości dośc stare tytuły. Pozdrawiam wszystkich zaangażowanych :-) obserwator-2003 napisał: > Pewności nie mam, bo nie rozdzielam tej kasy, ale proponuje sobie > zadać jeszcze kilka pytań: > Z jakiego funduszu finansowane sa dni otwarte, a to musi całkiem > sporo kosztować? > Z jakiego funduszu finansowane są prezenty w postaci płyt na > gwiazdkę, bo raczej nie sądzę żeby studia dawały to wszystko za > darmochę? > Z jakiego funduszu finansowany jest obecny zakup kurtek, polarów, > czapek? > Może ktoś mnie oświeci! Odpowiedz Link
12kufli Re: Jak jest wykorzystywany Fundusz Socjalny w fi 20.10.07, 20:37 mi tez trafilo w uszy ze dni otwartych juz nie bedzie 'bo nie ma kasy'... o tzw imprezach integracyjnych tez mozemy zapomniec. ciekawe co nastepne? Odpowiedz Link
operator2007 Re: Jak jest wykorzystywany Fundusz Socjalny w fi 24.10.07, 16:30 HE he he.I gdzie ten fundusz idzie ? Ze zrobią nam wigilie , a potem wypomną że wydali na Nas sto tysięcy złotych ?Te sto tysięcy to chyba wydali na swoje coroczne wyjazdy do Zakopanego .Jest jakas kasa zapomogowo pożyczkowa lub coś w tym stylu . Taki ch... jak " Batorego " komin !!!!!Niech lepiej powiedzą ,że zaoszczędzili trzysta tysięcy Euro rocznie na braku związkow zawodowych w tym zakładzie .To sie ludzie ucieszą ! Odpowiedz Link
czarny_brat Re: Jak jest wykorzystywany Fundusz Socjalny w fi 26.10.07, 19:25 Dla mnie jesli tu chodzi o socjalne to ktos robi niezly przekret!!!! daja filmy ,kurtki,imprezy w firmie .Tylko ze kurtka zrobiona u chinczykow kosztuje z 30 zl przy takiej ilosci a nam pewnie licza ze 200zl.Co do imprez to co to jest za dzien otwarty jak trzeba tyrac w robocie ,to niech wogule nierobia i niech doplaca te pieniadze do pensji .Kazdy ma rodzine ,niekazdy dzieci,ale te pieniadze by sie przydaly .W zakladzie nastroje sa juz do dupy ,pracowac sie nieda ,to po co te imprezy i robienie dobrego wrazenia .Albo w tej firmie zmienicie cos na leprze ,albo wogule imprez nierobcie . Odpowiedz Link
moherboy Dzień Otwarty = Operator Zamkniety 27.10.07, 15:34 Ten dzień otwarty tu kpina jakaś. Przez parę lat pracy byłem jeden raz. Nie ma możliwości żebym przyjechał z rodziną, bo albo pracuję do 14, albo od 14. A rodzinkę trzeba przywieść i później odwieść. Dla 2 godzin zabawy nie warto. Wytłumacz potem dziecku że nie może bawić się dłużej bo tatuś do pracy musi. Naprawdę nie można zatrzymać produkcji na 16 godzin? Przecież imprezy nie są organizowane "w sezonie".To powinno się nazywać "Dzień Otwarty Pracowników Administracyjnych", w skrócie DOPA! P.S. I jeszcze żywność na kartki, jak w PRL. Żenada. Odpowiedz Link
stamperoza Re: Dzień Otwarty = Operator Zamkniety 08.11.07, 10:38 Moherboy, to prawda, dzień otwarty jest dla pracowników admnistracji , to jest dzień kiedy można by było zatrzymac produkcje usiąść do stołu nie tylko z rodziną ale z kolegami z innych zmian i z ich rodzinami, napić się piwa, poprostu pogadać!lepiej się poznać a nawet zaprzyjażnić ,bo tak naprawdę to niema kiedy !na innych zmianach też pracują fajni ludzie ale kiedy masz ich poznać ? na przekazaniu zmiany albo na nadgodzinach? na zakładowym zdjęciu pracowników produkcji jest tylko garstka?dlaczego ? Odpowiedz Link
1ares Re: Dzień Otwarty = Operator Zamkniety 10.11.07, 12:09 stamperoza napisał: > Moherboy, to prawda, dzień otwarty jest dla pracowników > admnistracji , > to jest dzień kiedy można by było zatrzymac produkcje usiąść do > stołu nie tylko z rodziną ale z kolegami z innych zmian i z ich > rodzinami, napić się piwa, poprostu pogadać!lepiej się poznać a > nawet zaprzyjażnić ,bo tak naprawdę to niema kiedy !na innych > zmianach też pracują fajni ludzie ale kiedy masz ich poznać ? na > przekazaniu zmiany albo na nadgodzinach? na zakładowym zdjęciu > pracowników produkcji jest tylko garstka?dlaczego ? Na znak protestu, powinno sie nie przyjsc na nastepny dzien otwarty, zostali by tylko pracownicy administracji. A jesli ktos przychodzi zeby jego dzieci mogly sie pobawic na tych pontonach :) to bez przesady wystarczy zabrac rodzinke do jakiegos centrum zabaw dla dzieci i beda mialy dzieciaczki lepsz radoche niz w TC. Pozdrawiam Odpowiedz Link
12kufli Re: Dzień Otwarty = Operator Zamkniety 11.11.07, 13:01 1ares napisał: > Na znak protestu, powinno sie nie przyjsc na nastepny dzien otwarty, ciezko bedzie nie przyjsc na dzien otwarty gdyz zapewne go nie bedzie Odpowiedz Link
anxunamung Re: Jak jest wykorzystywany Fundusz Socjalny w fi 02.11.07, 13:24 Fundusz Socjalny kpina i żenada w firmie Technicolor nie ma czegos takiego nic nam sie nie nalezy mamy jedno porawo i obowiazek zapierdalac i nic wiecej morda w kubeł i nie bulgotac tak nas traktuja Odpowiedz Link
obiecanki Re: Jak jest wykorzystywany Fundusz Socjalny w fi 06.11.07, 21:42 Był człowiek który chciał to zmienić ale szybciej go chceli zwolnić Odpowiedz Link