robool 16.10.07, 20:47 SZCZERE OPINIE PROSZĘ! BO JEST TEGO SPORO... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obserwator-2003 Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 16.10.07, 22:20 robool napisał: > SZCZERE OPINIE PROSZĘ! BO JEST TEGO SPORO... Odpowiedz Link
obserwator-2003 Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 16.10.07, 22:23 > robool napisał: > > > SZCZERE OPINIE PROSZĘ! BO JEST TEGO SPORO... a Ty to zupełnie niereformowalny jesteś! Proszą Cię ludzie żebyś wyłączył CAPSA a Ty dalej jak osioł. Ty to jakieś całkowicie porypane dziecko neostrady jesteś! Odpowiedz Link
paczkarnia Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 18.10.07, 16:45 wszystko sie nie podoba a jest kilka spraw mocno widocznych np zlecenia oczywiscie sa osoby ktore sie staraja ale i takie co leja na wszystko przychodza sra... na wszystko bo i tak kase maja, organizacja pracy na lini jest do bani np sa osoby co maja team lidera na lini a nie umia prawie nic umnie na zmianie jest kilka takich osob co nie umieja raportowac obsluzyc maszyn prucz wlacz wylacz a pracuje srednio okolo 3,4 lata jako stali pracownicy co poniektozy walczyli nawet o kategorie B (ocene). Odpowiedz Link
lukmanopo Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 07.12.08, 14:22 ja odpoczątku pracowałem na magazynie po 2 latch pracy zwolnili mnie byłem na zleceniu czyli podczłowiek mam nową prace tez na wózku i wiecie co bez porównania organizacja o niebo lepsza miło sie pracuje a nie to co tam zlecenie to podludzie czułem sie inny gorszy teraz tak nie jest nigdy tu nie wróce Odpowiedz Link
czarny_brat Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 19.10.07, 07:27 Co sie niepodoba ,szczerze to hujnia z patatajnia ,w tej robocie .Np pracujesz w Techni z 3-4- lata i przychodzi nowa osoba do pracy i po 3 miechach ma tyle samo co ty ,a praktycznie nieumie nic (slowa te kieruje do dzialu Replikacji)tam po 3 miechach operator srednio umie zmienic stamper i ruszyc z zamowieniem .Ale jak cos sie dzieje z linnia to juz dwie lewe rece .I wybaczcie mi te slowa ale Kurwa!! i oni chca zaangarzowania w pracy ,ze bedziesz sie poswiecal chyba ich pojebalo.Staralem sie kilka lat teraz to mi juz to wisi robie sowje i zeby nikt sie nieprzypierdalal.Wyniki he he .Dobrze sie dzieje ,ze coraz wiecej osob ma to w dupie ich pomysly:)jesli bedzie to czytac ktos z chaeru to moge dokladnie opisac niezadowolenia ludzi i problemy jakie z tym ida .Myslicie ze dacie po kurtce i polarze i juz pracownicy beda zadowoleni!!!Firma o nich dba !!!!a te punkty lojalnosciowe to chyba zrobiliscie dla siebie bo zeby cokolwiek dostac to 5 lat min !!! .przejebane zycie w tym Techni.Ale coz jak nadazy sie okazja to spadam z tego kolchozu tam przyszlosci nie ma . Odpowiedz Link
1ares Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 20.10.07, 19:38 czarny_brat napisał: > Co sie niepodoba ,szczerze to hujnia z patatajnia ,w tej robocie .Np pracujesz > w Techni z 3-4- lata i przychodzi nowa osoba do pracy i po 3 miechach ma tyle s > amo co ty ,a praktycznie nieumie nic (slowa te kieruje do dzialu Replikacji)tam > po 3 miechach operator srednio umie zmienic stamper i ruszyc z zamowieniem .Al > e jak cos sie dzieje z linnia to juz dwie lewe rece .I wybaczcie mi te slowa al > e Kurwa!! i oni chca zaangarzowania w pracy ,ze bedziesz sie poswiecal chyba ic > h pojebalo.Staralem sie kilka lat teraz to mi juz to wisi robie sowje i zeby ni > kt sie nieprzypierdalal.Wyniki he he .Dobrze sie dzieje ,ze coraz wiecej osob m > a to w dupie ich pomysly:)jesli bedzie to czytac ktos z chaeru to moge dokladni > e opisac niezadowolenia ludzi i problemy jakie z tym ida .Myslicie ze dacie po > kurtce i polarze i juz pracownicy beda zadowoleni!!!Firma o nich dba !!!!a te p > unkty lojalnosciowe to chyba zrobiliscie dla siebie bo zeby cokolwiek dostac to > 5 lat min !!! .przejebane zycie w tym Techni.Ale coz jak nadazy sie okazja to > spadam z tego kolchozu tam przyszlosci nie ma . Taka zasada wynagradzania nowych oraz doswiadczonych pracownikow i to na roznych dzialach jest dobra ale tylko dla nowych, lecz dla ludzi ktorzy pracuja dluzej jest to nie sprawiedliwe i irytujace. Taki "stary" pracownik nie dosc ze musi wykonac dobrze swoje obowiazki to jescze nauczyc i pomagac nowemu, w wiekszosci wypadkow za te same pieniadze. Nie wiem jak jest teraz ale kiedys na starszym wzorze karty szkolen nowego pracownika bylo napisane gdzies pod koniec ze wyszkolenie nowego pracownika kosztuje 3500 tys.zl, hehehehehehe. Tyle ze szkolenie przeprowadzaja glownie wspolpracownicy na stanowiskach pracy, nie liczac smiesznego oprowadzania po dzialach i szkoleni BHP ;)) i nie przypominam sobie zeby np:operator otrzymywal dodatkowe wynagrodzenie za szkolenie. Tak pomyslalem ze pewnie jeszcze te koszty szkolen nowych pracownikow (3,5 tys.zl) firma odlicza od podatku i juz jest zarobek. Dodam ze nie mam nic przeciwko nowym pracownikom i tym zeby dobrze zarabiali, bo i tak maja ciezko zeby sie przystosowac do pracy w tych wrunkach, lecz powinno byc jakies stopniownie wynagrodzenia lecz nie na tych smiesznych zasadach ocen, co teraz (limity) hehehe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
operator2007 Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 24.10.07, 11:42 Brawo czarny bracie !!!!!!!!!!!!!Jestes moim bratem . Robimy na tym samym dziale . Żeby siersciuch miał tyle co pracownik z czteroletnim stażem . Skandal . Odpowiedz Link
operator2007 Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 24.10.07, 11:56 Popieram!!!!Jestesmy z tego samego działu .Mam to samo zdanie .Przyjeli do nas na zmiane jednego takiego . Mam dwie linie i jego trzecia bo koleś boi sie prasę włączyć.A jakie "babole" nasuwa - jak arbuzy . I ciagle ma problem w testach z RNsD. Spicznieć można .... Odpowiedz Link
zapracowany789 Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 30.01.08, 12:54 Po części chłopaki macie racje. Jestem NOWY. Firma na razie mi sie podoba... Dużo jeszcze nie wiem z wiedzy o replikacji. Problem wynagrodzeń i mi sie wydał dziwny. Oceny=bujda na resorach. Dzieki Bogu ja sie nie bije odpalić prasy, ani nie wale baboli jak arbuzy, a testy sam potrafie sobie poprawic z nie jednym mykiem... Dziwie sie tylko ze skoro jestem NOWY stawiaja mnie na WYJEBANYCH siekach!?!? a starszy operator ma dwie pełne. Piszecie ze musicie jeszcze na tej trzeciej pomagać bo młody nie ogarnia. Jak ma ogarniać jak nie ma czasu żeby jego trener wewnetrzny mu wytłumaczyl glupią zasade działania metalizatora? Ba? Zastanówcie sie sami...wy 3,4 letni pracownicy czy wiecie co sie tam w środku dzieje np. w sp1? Gadacie o starzowe? A wykladacie lache na wszystko. Za co chcecie kase? bo pracujecie 4lata i ustawiacie sie na pelnych? Czy za waszą wiedze ktora przychodzi ze starzem? Bo jesli o to drugie to z calego serca was popieram, ale jesli o to pierwsze to puknijcie sie w główkę co wy robicie w tej firmie? i idzcie zamiatać ulice-tam placa starzowe. Słyszałem że dobry operator to rok starzu... podejrzewam, ze jesli chcielibyscie wyszkolić mlodego,bystrego i ogarnietego pracownika ktory jest z wami w zespole to wystarczyloby 6-7miesiecy. a mlodego tluka mozecie i szkolic i opierdalac nawet i przez 2 lata. Decyzja należy do was STARZY OPERATOROWIE. Chciałem podziekować mijemu trenerowi wewnetrznemu który zawsze ma dla mnie czas gdy mam pytanie lub czegoś nie rozumie. Odpowiedz Link
nesca123 Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 23.10.07, 00:56 Praca w Techni to jest jeden wielki wyścig szczurów. Żeby przetrwać trzeba stać sie jednym z nich. Na "pakowni" ktoś puści bąka, a na "magazynie" powiedzą że się zesrał :( Niektórzy wręcz powinni bajki pisać, z normalnego przeciętnego człowieka potrafią w chwilę zrobić największą szuję na świecie. Opierdalają dupę każdemu jak leci... nie zostawią na człowieku suchej nitki. Zadowolenie na ich twarzy widać wtedy gdy zmieszają człowieka z błotem tak, że niewiele różnie się od przysłowiowego "GÓWNA" . Mówię o pracownikach technicoloru, mam zaszczyt pracować z takimi elementami, zazwyczaj są to najwięksi podpierdalacze i opierdalacze. Widok osoby włażącej w dupę kierownikowi bądź liderowi jest naprawdę bezcenny ehehe Tu kawkę zrobi, tam popatrzy, a przy okazji komuś życie zjebie, tylko dlatego że kogoś nie lubi albo ma zły humor. Gdzieś ktoś wspomniał o mobbingu... ależ jest, oczywiście. Znam takie/takich co się zwolnili bo nie wytrzymali, takich co ledwo przędą. A wszystko dzięki życzliwości kolegów i koleżanek z pracy. Odpowiedz Link
operator2007 Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 24.10.07, 16:10 100% prawdy w tym jest . Odpowiedz Link
anxunamung Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 02.11.07, 16:46 pracuje na pakowni 3 lata i troche i zgadzam sie z toba potrafia człowiekowi zycie złamac na jednej ze zmian na linij recznej doprowadzili dziewczyne do zalamania psychicznego bo tak im sie podobalo i mieli z tego straszna zabawe a jak ktos stanol w jej obronie to byl wrog i nieorzyjaciel ale ja sram na takich burakow bo sa za ciency w uszach Odpowiedz Link
operator2007 Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 24.10.07, 10:18 Chyba to , że płacą na czas .Ale cwaniaczki kręcą ludzi na nadgodzinach . trzeba uważać... Odpowiedz Link
nesca123 Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 24.10.07, 12:50 Źle że płacą na czas? Nie ma nic lepszego niż pensja w terminie :) Odpowiedz Link
operator2007 Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 24.10.07, 16:06 pomyłka .Ten wątek powinienem wpisać w miejscu - co mi sie podoba w th !sorki wielkie . oczywiscie lubie dostawac pieniążki na czas . Odpowiedz Link
obiecanki Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 27.10.07, 20:12 A mówicie o tym że nowy pracownik ma tyle samo co "stary"..GORZEJ=znam przypadki że ma więcej !! Chyba wiecie jakie krążą legendy o technikach z 2 miesięcznym starzem operatorskim czy słyszałem o nowych juz senior operatorach czy liderach technicznych ..nawet bez zdanych kart szkolen z operatora-ŻENADA-szkoda słów i jeszcze taki może ci w oczy powiedzieć że byl lepszy ........ Odpowiedz Link
yossarian69 Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 29.10.07, 18:51 zgadza sie!! nie wiem czy wszystkim znany jest przypadek starego operatora replikacji. Otoz nie dostal on w tym roku podwyzki. motywy braku podwyzki nie sa zbyt jasne. kierownik wspominal cos o czestym chorowaniu( 2 tyg.!!) lub o zlych odzywkach do KK. To drugie bardziej prawdopodobne. no i ten kiepski (w opinii kierownika) operator jest jednak niezbedny i ma teraz uczyc nowoprzyjetych, majacych wyzsza stawke. przeciez to jest chore. jedynym rozsadnym rozwiazaniem w jego przypadku jest zwolnienie sie z pracy i zatrudnienie na nowych,wyzszych stawkach jako nowoprzyjety!! pozdrawiam geniuszy z HR, dajecie motywacje do pracy hahaha Odpowiedz Link
nesca123 Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 29.10.07, 19:21 Nowi operatorzy replikacji, którzy są na okresie próbnym mają na umowie 1600zł-1800zł. Więc chyba nie mają więcej niż ci co już pracują, mają mniej. Odpowiedz Link
yossarian69 Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 29.10.07, 19:56 czy ja pisalem cos o okresie probnym? pisze o stawce operatorskiej, ktora otrzymuje KAZDY nowoprzyjety po 3 m-cach, rowna stawce starych operatorow. natomiast operator o ktorym pisalem musi czekac caly rok do 09.2008 by otrzymac (o ile otrzyma podwyzke) taka kase jaka maja TERAZ nowi operatorzy .reasumujac- ten operator juz NIGDY nie bedzie zarabial tyle ile pozostali operatorzy. zawsze bedzie zarabial mniej, gdyz kazda kolejna podwyzka zarobkow uzalezniona jest od okreslonej stawki brutto ,ktora posiada sie w dniu podwyzki. jak masz mniej to i mniej dostaniesz. poniał(a)? Odpowiedz Link
operator2007 Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 30.10.07, 23:34 yossarian69 napisał: > zgadza sie!! nie wiem czy wszystkim znany jest przypadek starego operatora > replikacji. Otoz nie dostal on w tym roku podwyzki. motywy braku podwyzki nie s > a > zbyt jasne. kierownik wspominal cos o czestym chorowaniu( 2 tyg.!!) lub o zlych > odzywkach do KK. To drugie bardziej prawdopodobne. no i ten kiepski (w opinii > kierownika) operator jest jednak niezbedny i ma teraz uczyc nowoprzyjetych, > majacych wyzsza stawke. przeciez to jest chore. jedynym rozsadnym rozwiazaniem > w > jego przypadku jest zwolnienie sie z pracy i zatrudnienie na nowych,wyzszych > stawkach jako nowoprzyjety!! pozdrawiam geniuszy z HR, dajecie motywacje do > pracy hahaha Znam Gościa!! Postąpili z nim jak ostatnie sku...yny !!! Odpowiedz Link
stamperoza Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 31.10.07, 19:16 no tak ! a pasożyty mają z tego ubaw!ich prawo i podejmowane decyzje są nie omylne!jak tak to podwyżka to nie , bo nie!ale do szkolenia mlodych to tak ,nawet za darmo! brawo pasożyty ! takie działenie , wasze działenie , pokazuje klase jaką sobą reprezentujecie,brawo ,brawo!czekamy na więcej!aktorzy głównej areny!!! Odpowiedz Link
stamperoza Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 31.10.07, 19:21 a tak poza tematem , masz tupet operatorze nażekać!?powinieneś przyklęnąć na kolano pocałować kogo trzeba w rękę i powiedzeć,,o tak mój panie masz racje , o ja niegodzien podwyżki!!! Odpowiedz Link
wiooola68 Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 13.11.07, 17:57 kolejki... .aaa i zdecydowanie za malo krzesel Odpowiedz Link
makczupakczu Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 17.11.07, 19:45 Miedzy innymi nie podoba mi sie widok ludzi ze zlecenia zmuszonych do jedzenia na schodach, podlodze, przed szatnia na lawkach na parapetach. To jest skandal zeby ludzie w takich warunkach musieli spozywac jedzenie i chwile odpoczywac, wstyd zeby nasza firma nie mogla zapewnic lepszych warunkow. Fakt stolowka przy pakowni zostala przebudowana i wyposarzona w klimatyzacje, lecz nie jest ona przystosowana na przyjecie takiej ilosci ludzi, ktorych jest coraz wiecej. Odpowiedz Link
anxunamung Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 17.11.07, 20:43 zgadzam sie z toba zaplecze socjalne nasza firma ma zadne mnie strasza kolejki do szatni na przejeciu zmian ani wyjsc ani wejsc na hale przepychamy sie lokciami .Ciagle nie działajace automaty z kawa i herbata nie wspomne juz ze zabieraja pieniadze i koniec niemasz nic. Odpowiedz Link
ekst-azka Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 19.11.07, 19:12 Nasza firma mili państwo to syf, mówie tu o pakowni- niby liderzy mówią ;liczy się jakość, ale jak zrobisz mniej bo maszyna nawaliła albo trzeba wyjaśnić nieścisłości w bor to afera; cellider mało nie płacze.Technicy to inny rozdział; mamy takiego jednego na zmianie, do niedawna na automacie nie umiał napisać raportu a teraz prosze bardzo panisko całą gębą kierawnicy- różnie z tym bywa -są równi i równiejsi; mam na myśli dawanie wolnych dni są tacy, którzy dostają wolne w każdą niedzielę, a człowiek jak pójdzie raz na jakiś czas to nigdy nie ma miejsca jeden wielki syf Odpowiedz Link
nesca123 Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 25.11.07, 19:49 Szczere, to wszędzie dobrze gdzie nas niema. W każdym większym zakładzie jest taki sam syf, w mniejszych zresztą też. Odpowiedz Link
rafaka Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 29.11.07, 20:42 Nie podoba mi się taki jeden z R1 ze zmiany C Piotrek M buras z niego, że hej i największy opierdalacz i podpierdalacz.Podpierdala każdego od operatorów po zlecenie, jak widzi lidera, czy kierownika gacie ma pełne i włazi im w dupe bez mydła, nie ma za grosz kultury, uważa się za boga na linii, jakby funkcja operatora byla co najmniej prezesurą, hłe hłe, picuś glancuś wyżej sra jak dupę ma, prostak!! Więcej takich tłumoków w techni, a nikt normalny już tam nie zostanie, tylko takie Piotrusie pedałki!!Jedyne co umie, to kręcenie badżem na zasyfiałej smyczy, buahahaha. Odpowiedz Link
ontia Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 04.12.07, 20:49 a mnie nie podoba sie sposoby przeprowadzania rekrutacji wewnetrznych. przyklad: lider replication jednej zmiany szkoli sie na przyszlego shift lidera. Kazdy na zmianie wie dlaczego on akurat sie szkoli, i nie chodzi tu o jakas zazdrosc bynajmiej tylko o dobor osob na odpowiednie stanowiska. Jest wiele innych osob ktore 10x lepiej nadaja sie na to stanowisko, ale nie - kumple sa najwazniejsi. I tak pozniej osoby bez wyksztalcenia, ordynarne i gburowate majace poparcie innych osob zostaja pseudokierownikami. Jak tak dalej pojdzie to firma calkiem zejdzie na psy. No ale coz pracowac trzeba ;-) ze wszystkimi. Odpowiedz Link
operator2007 Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 05.12.07, 17:38 ontia napisał: > a mnie nie podoba sie sposoby przeprowadzania rekrutacji wewnetrznych. > przyklad: lider replication jednej zmiany szkoli sie na przyszlego shift lidera > . > Kazdy na zmianie wie dlaczego on akurat sie szkoli, i nie chodzi tu o jakas zaz > drosc bynajmiej tylko o dobor osob na odpowiednie stanowiska. > Jest wiele innych osob ktore 10x lepiej nadaja sie na to stanowisko, ale nie - > kumple sa najwazniejsi. > I tak pozniej osoby bez wyksztalcenia, ordynarne i gburowate majace poparcie in > nych osob zostaja pseudokierownikami. > Jak tak dalej pojdzie to firma calkiem zejdzie na psy. > No ale coz pracowac trzeba ;-) ze wszystkimi. Kolego Drogi !!Powinieneś napisać to raczej w temacie " Kolesiowanie " a możliwość awansu w Technicolorze .Po to go stworzyłem , żebyś mógł sie wypowiedzieć o czymś ,co i mnie wnerwia okrutnie .A tak zaśmiecasz nam forum . Pozdrowienia Odpowiedz Link
nesca123 Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 05.02.08, 13:23 small bubbles ;> Odpowiedz Link
1_czarodziej Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 11.02.08, 18:01 Wszystko mi sie nie podoba. ale i tak sie nie zwolnie bo robic trzeba. za mało płacą za dużo wymagają. nie podoba mi sie to ze muszę płacić za dojazd do pracy a inni maja go za friko bo Techni płaci. Odrazu widać jak firma traktuje po równo pracowników. chuj i tak więcej zarobie niż wydam na ten jebany bilet ale gdzie sprawiedliwość? przykład taki skromny. podpierdalacze i plociuchy wkurwiają mnie najbardziej. jazda z nimi zaczyna sie w drodze do roboty. I tylko słychać A bo ta to sramto a ten owamto. Kurwa nie każdy ma ochote słuchać pierdolonych wywodów. a weź i przerwij rozmowe to dopiero sie poczuć można jak bunkier pod ostrzałem. chwila Prywatnosci dostepna chyba tylko w kiblu. Jak będę chciał zdawać relacje ze swojego zycia to zainwestuje w komentatora żeby zrobił to przyzwoicie . Znowu przykład skromny. kiedyś sie na treningu obilem i opowiadałem kumplowi z pracy ze mnie mięśnie bolą a jakaś stara kleka dwa siedzenia za mna przeciwbólowe mi podaje. no kurwa. a potem słysze różne dziwy na swoj temat. i tak w tempie ekspresowym zostałem przedstawiony jako najgorszy łobuz przez jakaś stara babe ze zlecenia. Mógł bym tak pisac aż do śmierci ale szkoda klawiatury, każdy wie jak jest. Odpowiedz Link
lukasz-replikacja Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 11.02.08, 21:31 pierdol to... Odpowiedz Link
nesca123 Re: CO WAM SIĘ NIE PODOBA W TH??????????????????? 11.02.08, 22:52 1_czarodziej dobrze napisane ehehe Inni wolą się wpatrywać w cudze życie, własne już im się znudziło. Tak na dobrą sprawę lepiej się nie odzywać w nieodpowiednim towarzystwie. Z drugiej strony siedź przez 8h w ciszy. No niestety ale wolni słuchacze są wszędzie,a nie wspomnę o tych co lubią podsłuchiwać :) Odpowiedz Link