Dodaj do ulubionych

Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie nastepca

29.03.08, 08:53
jak myslicie bedzie lepiej czy moze inaczej a moze całkiem do kitu
Obserwuj wątek
    • prairiewind na dwoje babka wrózyła 29.03.08, 09:49
      jw
    • plyteczka.online Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 29.03.08, 21:10
      zmiany????? jakiekolwiek.... raczej wychodzą na DOBRE : )) niestety... czasem
      jak "Wielka niewiadoma" na gorsze, ale... ja jestem dobrej myśli!!! pozdro dla
      wszystkich z TCH : ), a w szczególności dla p. Janusza Filipiuka..... samych
      suksesów i "trafnych decyzji!!!" : )
      • lysielec Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 31.03.08, 22:59
        filipiuka znam z camela byl kawał h...oby sie zmienil bo bedzie nie
        ciekawie gwarantuje
        • piafilipj Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 03.04.08, 23:05
          Moze jakies przyklady?
          • jan832 Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 03.04.08, 23:50
            Postać Janusza to dobry omen dla udziałowców spółki, gdyż jest to finansista i
            dla Niego produktem nie jest płyta DVD, samochód czy też paczka Cameli -
            produktem finansisty jest zysk firmy i najlepiej jeśli z roku na rok jest co raz
            większy. Nie będę oceniał Go jako osoby bo nie jest to forum oceną kandydatów na
            Mistera Technicoloru, ale mam przeczucie że grozi firmie zaciskanie pasa a
            anoreksja to nie jest nic fajnego szczególnie dla pracowników którzy liczą na
            dobre obiadki w tej firmie.
      • piafilipj Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 03.04.08, 18:00
        Dziekuje za pozdrowienia. Bogiem nie jestem ale wydaje mi sie, ze
        mozemy wiele rzeczy zmienic na lepsze, ale oczekuje od was pomocy,
        czasami musicie cos podpowiedziec.
        Pozdrawiam,
        Janusz Filipiuk
      • zawsze_pokrzywdzony Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 31.05.08, 21:04
        na wstepei chce wszystkich serdecznie powitac i sprostowac troche tytul tego
        watku, poniewaz Pan Jacek M. nie zwolnil sie z tego piedrolnika tylko zostal
        zwolniony, wszystkim zostalo to przedstawione ze sie zwolnil zeby nie bylo
        domyslow i plotek dlaczego zostal zwolniony, z dosc pewnych zrodel wiem ze
        Mielczarek zostal zaproszony na spotkanie wysokiego stopnia do jednego z
        ekskluzywnych hoteli na wytworna kolacje i wowczas zostalo wreczone mu
        zwolnienie a nie wymowienie, z tego co glosza ludzie jednym z powodow bylo to iz
        sam glowny prezes byz zamieszany w sytuacje wyplywania plyt z firmy, coz jak
        widac ten proceder siega dosc wysoko wiec nie mozna tutaj oskarzyc tylko ochrony
        to jest grupa ludzi ktorzy bardzo dobrze ze soba wspolpracuja i beda to robic
        nadal.... pzdr wszystkich
    • moherboy Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 01.04.08, 17:21
      Nie sądzę żeby było lepiej, być może będzie sie bardziej wsłuchiwał w głosy z
      dołu, ale nie liczę ze będzie to miało wpływ na jego decyzje. Pewnie zaraz
      zacznie się drastyczniejsze cięcie kosztów. Już co nieco słychać. Miało być
      szkolenie z BlueRay w USA dla kilkunastu osób z różnych działów, a słychać że
      tak owszem będzie ale tylko dla paru osób i znacznie krótsze i pewnie w Polsce
      (maszyna do obejrzenia w powerpoint). A jak przyjdzie sezon i maszyny będą stały
      z powodu braku wyszkolonych pracowników to będą zebrania i analizy
      pt."Dlaczego?!". Już w poprzednich latach na przykładzie braku części zamiennych
      i wyjazdów na szkolenia było widać że niektórzy managerowie mają mentalność
      drobnego prywaciarza i szukają wszelkich oszczędności nie koniecznie tam gdzie
      trzeba. Na własne szkolenia i wyjazdy integracyjne administracji (których już
      dla produkcji nie ma) pieniędzy oczywiście nie szkoda. Łatwiej wydać cudzą kasę
      na gorzałę dla siebie niż naukę dla innych.
      P.S.
      Mimo wszystko mam nadzieję że się mylę i będzie lepiej. Janusz jeśli to czytasz
      dedykacja dla Ciebie od pracownika:
      www.wrzuta.pl/audio/b6bn3vO6k0/
      miłego słuchania.
      • piafilipj Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 03.04.08, 19:03
        Dziekuje za dedykacje. Nic nie jest latwe w zycie, a firma ma oprocz
        wielu innych nejedn najwaznjeszy tzn przynosic zysk jej udzialowcom
        i dlatego kazda zlotowka jest wazna, dlatego czasami bedziemy ciac
        koszty, ale rozwazamy tez jak je najepliej zainwestowac chocby w
        szkolenia.
        • czytelnik.2 Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 04.04.08, 01:00
          Ciekawe czy Janusz czytał forum wcześniej niż pojawił sie wątek związany z jego
          osobą?
          • jan832 Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 04.04.08, 11:15
            Jedna rzecz czytać a druga rozmawiać i nawiązać dialog. Kadra naszej firmy lubi
            słuchać co pracownicy mają do powiedzenia, tyle że słucha tych co to lubią dawać
            cynk, licząc na to, że coś ugrają dla siebie a niestety w tej firmie ta taktyka
            się sprawdza i przynosi tego typu osobom oczekiwane przez nich korzyści.

Jednakże, każdy kto słyszy jak Kowalski obgaduje w rozmowie z nami Nowaka
            powinien się zastanowić, czy jak rozmawia z Nowkiem nie obgaduje mnie. Dlatego
            najlepiej jest zachować dystans do takich osób, a działania tych co lubią dawać
            cynk w poważnych korporacjach nie powinny mieć miejsca - dla dobra firmy, plotki
            i zausznicy na pewno nie służą zakładowi.
            • plyteczka.online Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 04.04.08, 21:16
              zgadzam się z jan832, co do tego, że niektórzy awansują poprzez obgadywanie lub
              donoszenie... Niestety to widać, a także jest to odczuwalne u osób, które
              wcześniej były, fajnymi współpracownikami tzn. zwykłymi operatorami : ), a gdy
              troszkę awansowali ( z wiadomych powodów ) to..... za przeproszeniem..... szlag
              mnie trafia!! za kogo oni się mają??? w większości te osoby kompletnie się nie
              nadają do funkcji Lidera....brak słów, pozdro dla fajnych z THC....
              • nesca123 Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 05.04.08, 11:23
                Tak było, jest i będzie. Ten problem dotyczy większości zakładów pracy. Jak
                widać nie tylko pieniądze mącą w głowie, zielone koszulki też.
                Proponuję jeden kolor koszulek dla wszystkich, a sytuacja się troszeczkę
                poprawi. Wszyscy będą jednakowo ubrani, i nikt nie będzie się wyróżniał.
                • sap_er Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 05.04.08, 22:21
                  Mi osobiście różnorodność kolorów koszulek wcale nie przeszkadza.
                  Problem leży w tym, że nie zawsze noszą je ludzie, którzy na dany
                  kolor zasługują. Zawsze będą rządzący i rządzeni, co za różnica jak
                  będą ubrani? Ważne, aby "pod sufitem" mieli poukładane jak należy.
                  • nesca123 Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 05.04.08, 23:19
                    Tak, to co pod sufitem jest bardzo ważne.
                    I umiejętność pracy w grupie.
                    • jan832 Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 07.04.08, 10:24
                      Faktycznie kolor nie powinien mieć żadnego znaczenia ale nie dla wszystkich jest
                      to oczywiste, bo skoro parkowanie przez pracownika na miejscu dla VIP ów
                      traktowane jest jako rodzaj wyróżnienia, to rozumiem że parkowanie na miejscu
                      pracowników dla VIP a to rodzaj kary, jakiejś degradacji i upokorzenia. Ten sam
                      schemat obowiązuje przy koszulkach, jeśli masz granatową koszulkę to ..... itd
                      chyba większość wie o co chodzi.

Są więc tacy co jak założą zieloną koszulkę, rośną o te 5 -10 centymetrów i
                      nagle czujesz że koleś patrzy na Ciebie z góry tak bracie urósł a jak jeszcze
                      zaparkuje na innym miejscu to już jest poważna sprawa...musi taki koleś uważać
                      na nadproża bo możliwe że uderzy czółkiem, ale oczywiście tacy są wszędzie nie
                      tylko w Technicolorze, problem jest tylko w tym że w tej firmie przy tym
                      kierownictwie czują się takie osoby jak ryby w wodzie. Ale czy to ich wina ???
                      • nesca123 Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 07.04.08, 14:48
                        Podejrzewam, że gdyby liderzy mieli oddzielne toalety, to też traktowali by je
                        jako wyróżnienie. Oczywiście nie mówię o wszystkich, lecz o tej mniejszości co
                        się uważa za wyższość.

• plyteczka.online Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 07.04.08, 22:03
                          fajnie,że podjeliście temat koszulek... kurde, nie często się denerwuję, ale!!!!
                          jak widzę pewną osobę w zielonej koszulce... która mówi słodkie " cześć.... " ,
                          a za chwilę ma mnie za debila lub czasem gorzej to...co ja mam myśleć??? Nie
                          powiem kim dla mnie jest, bo będę " na przegranej pozycji"... może ktoś ma
                          podobnie? : )pozdro....
    • sumitomo Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 09.04.08, 12:02
      Jeśli zwolnił się Bóg to zostaje nam tylko szatan.Bo szef finanów
      Może tylko wprowadziać ciecia i ogranicenia .Niedługo będziemy
      światkami "polityki oszczędności" i pwolnej likwidacji firmy.Ps
      Pozdrowienia dla Pana Mielczarka:)
      • nesca123 Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 10.04.08, 08:52
        Może lepiej nie prorokujmy. Wszystko się okaże w swoim czasie.
        Zmiany będą,to jest pewne, ale w którą stronę?? Czas pokaże.
        No cóż, jak to mówią każda nowa miotła inaczej zamiata.
        Możliwe, że będziemy siedzieć w syfie, lub wszystko będzie jak w szwajcarskim
        zegareczku!

Pozdrowienia for all :))
    • prawdziwy.nieobecny Sam się zwolnił, czy mu podziękowano ? 16.04.08, 13:30
      czy ktoś jest w stanie udzielić odpowiedzi na to pytanie?
    • prawdziwy.nieobecny Pytanie drugie: 16.04.08, 13:32
      ciekawe kiedy z THC odejdzie, w ślad za JM jego przydupas i
      największy nierób, niejaka Marta U. ???
      • lysielec Re: Pytanie drugie: 16.04.08, 23:22
        decyzja przyszla od głównego z anglii,to pewna informacja.ROY
        zwolnił Mielczarka może inaczej poprostu go wyrzucil jak zwykłego
        robola i śmiecia a za co to już sie domyślcie-pozdrawiam
        • replikant3 Re: Pytanie drugie: 17.04.08, 21:15
          A nie możesz napisac ??
          • plyteczka.online Re: Pytanie drugie: 21.04.08, 14:08
            właśnie Łysielec? : ) masz okazję się wykazać....i powiedzieć za co zwolniono p
            M.?..... narazie nie ma od ciebie żadnej info na ten temat? A może zapomniałeś?? : )
            • lysielec Re: Pytanie drugie: 24.04.08, 22:58
              chory bylem a co chcesz wiedziec? wiem dokladnia co sie stalo tylko
              nie wiem czy moge tu to ujawnic wiesz ciezko z praca a jak do mnie
              dojda to podziele los Jacka M.
        • ostatnia_zielona_mila Re: Pytanie drugie: 02.06.08, 20:47
          lysielec napisał:

> decyzja przyszla od głównego z anglii,to pewna informacja.ROY
          > zwolnił Mielczarka może inaczej poprostu go wyrzucil jak zwykłego
          > robola i śmiecia a za co to już sie domyślcie-pozdrawiam

Łysielec masz rację tak naprawdę było. Powodów było wiele, ale najważniejszym był fakt, iż Jacek M. nie miał syndromu kiwającej głowy jaki ma Janusz F. i to chyba przeważyło szalę. Niedługo się o tym przekonamy wszyscy. Szczególnie we wrześniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka