anxunamung 29.03.08, 08:53 jak myslicie bedzie lepiej czy moze inaczej a moze całkiem do kitu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plyteczka.online Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 29.03.08, 21:10 zmiany????? jakiekolwiek.... raczej wychodzą na DOBRE : )) niestety... czasem jak "Wielka niewiadoma" na gorsze, ale... ja jestem dobrej myśli!!! pozdro dla wszystkich z TCH : ), a w szczególności dla p. Janusza Filipiuka..... samych suksesów i "trafnych decyzji!!!" : ) Odpowiedz Link
lysielec Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 31.03.08, 22:59 filipiuka znam z camela byl kawał h...oby sie zmienil bo bedzie nie ciekawie gwarantuje Odpowiedz Link
piafilipj Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 03.04.08, 23:05 Moze jakies przyklady? Odpowiedz Link
jan832 Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 03.04.08, 23:50 Postać Janusza to dobry omen dla udziałowców spółki, gdyż jest to finansista i dla Niego produktem nie jest płyta DVD, samochód czy też paczka Cameli - produktem finansisty jest zysk firmy i najlepiej jeśli z roku na rok jest co raz większy. Nie będę oceniał Go jako osoby bo nie jest to forum oceną kandydatów na Mistera Technicoloru, ale mam przeczucie że grozi firmie zaciskanie pasa a anoreksja to nie jest nic fajnego szczególnie dla pracowników którzy liczą na dobre obiadki w tej firmie. Odpowiedz Link
piafilipj Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 03.04.08, 18:00 Dziekuje za pozdrowienia. Bogiem nie jestem ale wydaje mi sie, ze mozemy wiele rzeczy zmienic na lepsze, ale oczekuje od was pomocy, czasami musicie cos podpowiedziec. Pozdrawiam, Janusz Filipiuk Odpowiedz Link
zawsze_pokrzywdzony Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 31.05.08, 21:04 na wstepei chce wszystkich serdecznie powitac i sprostowac troche tytul tego watku, poniewaz Pan Jacek M. nie zwolnil sie z tego piedrolnika tylko zostal zwolniony, wszystkim zostalo to przedstawione ze sie zwolnil zeby nie bylo domyslow i plotek dlaczego zostal zwolniony, z dosc pewnych zrodel wiem ze Mielczarek zostal zaproszony na spotkanie wysokiego stopnia do jednego z ekskluzywnych hoteli na wytworna kolacje i wowczas zostalo wreczone mu zwolnienie a nie wymowienie, z tego co glosza ludzie jednym z powodow bylo to iz sam glowny prezes byz zamieszany w sytuacje wyplywania plyt z firmy, coz jak widac ten proceder siega dosc wysoko wiec nie mozna tutaj oskarzyc tylko ochrony to jest grupa ludzi ktorzy bardzo dobrze ze soba wspolpracuja i beda to robic nadal.... pzdr wszystkich Odpowiedz Link
moherboy Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 01.04.08, 17:21 Nie sądzę żeby było lepiej, być może będzie sie bardziej wsłuchiwał w głosy z dołu, ale nie liczę ze będzie to miało wpływ na jego decyzje. Pewnie zaraz zacznie się drastyczniejsze cięcie kosztów. Już co nieco słychać. Miało być szkolenie z BlueRay w USA dla kilkunastu osób z różnych działów, a słychać że tak owszem będzie ale tylko dla paru osób i znacznie krótsze i pewnie w Polsce (maszyna do obejrzenia w powerpoint). A jak przyjdzie sezon i maszyny będą stały z powodu braku wyszkolonych pracowników to będą zebrania i analizy pt."Dlaczego?!". Już w poprzednich latach na przykładzie braku części zamiennych i wyjazdów na szkolenia było widać że niektórzy managerowie mają mentalność drobnego prywaciarza i szukają wszelkich oszczędności nie koniecznie tam gdzie trzeba. Na własne szkolenia i wyjazdy integracyjne administracji (których już dla produkcji nie ma) pieniędzy oczywiście nie szkoda. Łatwiej wydać cudzą kasę na gorzałę dla siebie niż naukę dla innych. P.S. Mimo wszystko mam nadzieję że się mylę i będzie lepiej. Janusz jeśli to czytasz dedykacja dla Ciebie od pracownika: www.wrzuta.pl/audio/b6bn3vO6k0/ miłego słuchania. Odpowiedz Link
piafilipj Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 03.04.08, 19:03 Dziekuje za dedykacje. Nic nie jest latwe w zycie, a firma ma oprocz wielu innych nejedn najwaznjeszy tzn przynosic zysk jej udzialowcom i dlatego kazda zlotowka jest wazna, dlatego czasami bedziemy ciac koszty, ale rozwazamy tez jak je najepliej zainwestowac chocby w szkolenia. Odpowiedz Link
czytelnik.2 Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 04.04.08, 01:00 Ciekawe czy Janusz czytał forum wcześniej niż pojawił sie wątek związany z jego osobą? Odpowiedz Link
jan832 Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 04.04.08, 11:15 Jedna rzecz czytać a druga rozmawiać i nawiązać dialog. Kadra naszej firmy lubi słuchać co pracownicy mają do powiedzenia, tyle że słucha tych co to lubią dawać cynk, licząc na to, że coś ugrają dla siebie a niestety w tej firmie ta taktyka się sprawdza i przynosi tego typu osobom oczekiwane przez nich korzyści. Jednakże, każdy kto słyszy jak Kowalski obgaduje w rozmowie z nami Nowaka powinien się zastanowić, czy jak rozmawia z Nowkiem nie obgaduje mnie. Dlatego najlepiej jest zachować dystans do takich osób, a działania tych co lubią dawać cynk w poważnych korporacjach nie powinny mieć miejsca - dla dobra firmy, plotki i zausznicy na pewno nie służą zakładowi. Odpowiedz Link
plyteczka.online Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 04.04.08, 21:16 zgadzam się z jan832, co do tego, że niektórzy awansują poprzez obgadywanie lub donoszenie... Niestety to widać, a także jest to odczuwalne u osób, które wcześniej były, fajnymi współpracownikami tzn. zwykłymi operatorami : ), a gdy troszkę awansowali ( z wiadomych powodów ) to..... za przeproszeniem..... szlag mnie trafia!! za kogo oni się mają??? w większości te osoby kompletnie się nie nadają do funkcji Lidera....brak słów, pozdro dla fajnych z THC.... Odpowiedz Link
nesca123 Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 05.04.08, 11:23 Tak było, jest i będzie. Ten problem dotyczy większości zakładów pracy. Jak widać nie tylko pieniądze mącą w głowie, zielone koszulki też. Proponuję jeden kolor koszulek dla wszystkich, a sytuacja się troszeczkę poprawi. Wszyscy będą jednakowo ubrani, i nikt nie będzie się wyróżniał. Odpowiedz Link
sap_er Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 05.04.08, 22:21 Mi osobiście różnorodność kolorów koszulek wcale nie przeszkadza. Problem leży w tym, że nie zawsze noszą je ludzie, którzy na dany kolor zasługują. Zawsze będą rządzący i rządzeni, co za różnica jak będą ubrani? Ważne, aby "pod sufitem" mieli poukładane jak należy. Odpowiedz Link
nesca123 Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 05.04.08, 23:19 Tak, to co pod sufitem jest bardzo ważne. I umiejętność pracy w grupie. Odpowiedz Link
jan832 Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 07.04.08, 10:24 Faktycznie kolor nie powinien mieć żadnego znaczenia ale nie dla wszystkich jest to oczywiste, bo skoro parkowanie przez pracownika na miejscu dla VIP ów traktowane jest jako rodzaj wyróżnienia, to rozumiem że parkowanie na miejscu pracowników dla VIP a to rodzaj kary, jakiejś degradacji i upokorzenia. Ten sam schemat obowiązuje przy koszulkach, jeśli masz granatową koszulkę to ..... itd chyba większość wie o co chodzi. Są więc tacy co jak założą zieloną koszulkę, rośną o te 5 -10 centymetrów i nagle czujesz że koleś patrzy na Ciebie z góry tak bracie urósł a jak jeszcze zaparkuje na innym miejscu to już jest poważna sprawa...musi taki koleś uważać na nadproża bo możliwe że uderzy czółkiem, ale oczywiście tacy są wszędzie nie tylko w Technicolorze, problem jest tylko w tym że w tej firmie przy tym kierownictwie czują się takie osoby jak ryby w wodzie. Ale czy to ich wina ??? Odpowiedz Link
nesca123 Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 07.04.08, 14:48 Podejrzewam, że gdyby liderzy mieli oddzielne toalety, to też traktowali by je jako wyróżnienie. Oczywiście nie mówię o wszystkich, lecz o tej mniejszości co się uważa za wyższość. Odpowiedz Link
plyteczka.online Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 07.04.08, 22:03 fajnie,że podjeliście temat koszulek... kurde, nie często się denerwuję, ale!!!! jak widzę pewną osobę w zielonej koszulce... która mówi słodkie " cześć.... " , a za chwilę ma mnie za debila lub czasem gorzej to...co ja mam myśleć??? Nie powiem kim dla mnie jest, bo będę " na przegranej pozycji"... może ktoś ma podobnie? : )pozdro.... Odpowiedz Link
sumitomo Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 09.04.08, 12:02 Jeśli zwolnił się Bóg to zostaje nam tylko szatan.Bo szef finanów Może tylko wprowadziać ciecia i ogranicenia .Niedługo będziemy światkami "polityki oszczędności" i pwolnej likwidacji firmy.Ps Pozdrowienia dla Pana Mielczarka:) Odpowiedz Link
nesca123 Re: Zwolnił sie nam bóg ciekawe jaki bedzie naste 10.04.08, 08:52 Może lepiej nie prorokujmy. Wszystko się okaże w swoim czasie. Zmiany będą,to jest pewne, ale w którą stronę?? Czas pokaże. No cóż, jak to mówią każda nowa miotła inaczej zamiata. Możliwe, że będziemy siedzieć w syfie, lub wszystko będzie jak w szwajcarskim zegareczku! Pozdrowienia for all :)) Odpowiedz Link
prawdziwy.nieobecny Sam się zwolnił, czy mu podziękowano ? 16.04.08, 13:30 czy ktoś jest w stanie udzielić odpowiedzi na to pytanie? Odpowiedz Link
prawdziwy.nieobecny Pytanie drugie: 16.04.08, 13:32 ciekawe kiedy z THC odejdzie, w ślad za JM jego przydupas i największy nierób, niejaka Marta U. ??? Odpowiedz Link
lysielec Re: Pytanie drugie: 16.04.08, 23:22 decyzja przyszla od głównego z anglii,to pewna informacja.ROY zwolnił Mielczarka może inaczej poprostu go wyrzucil jak zwykłego robola i śmiecia a za co to już sie domyślcie-pozdrawiam Odpowiedz Link
plyteczka.online Re: Pytanie drugie: 21.04.08, 14:08 właśnie Łysielec? : ) masz okazję się wykazać....i powiedzieć za co zwolniono p M.?..... narazie nie ma od ciebie żadnej info na ten temat? A może zapomniałeś?? : ) Odpowiedz Link
lysielec Re: Pytanie drugie: 24.04.08, 22:58 chory bylem a co chcesz wiedziec? wiem dokladnia co sie stalo tylko nie wiem czy moge tu to ujawnic wiesz ciezko z praca a jak do mnie dojda to podziele los Jacka M. Odpowiedz Link
ostatnia_zielona_mila Re: Pytanie drugie: 02.06.08, 20:47 lysielec napisał: > decyzja przyszla od głównego z anglii,to pewna informacja.ROY > zwolnił Mielczarka może inaczej poprostu go wyrzucil jak zwykłego > robola i śmiecia a za co to już sie domyślcie-pozdrawiam Łysielec masz rację tak naprawdę było. Powodów było wiele, ale najważniejszym był fakt, iż Jacek M. nie miał syndromu kiwającej głowy jaki ma Janusz F. i to chyba przeważyło szalę. Niedługo się o tym przekonamy wszyscy. Szczególnie we wrześniu. Odpowiedz Link