madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:06 Przyleciało dwóch kosmitów na łąkę i patrzą zwierze w łaty, spoglądają do atlasu: Krowa pije wodę daje mleko. Wzięli ją nad strumień, jeden wsadził jej łeb do wody, a drugi nadstawia miskę od tyłu. Po chwili wylatuje krowi placek wtedy ten z miską mówi: - Podnieś jej łeb wyżej, bo muł z dna bierze. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:06 Dlaczego UFO nie porywa blondynek? - Bo porywają tylko istoty inteligentne. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:07 Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:26 Usłyszane na częstotliwości BNA (lotnisko w Nashville, Tennessee): członek załogi: "Zaraz! Daliście nam takie wskazanie altimetru, jakbyśmy byli 15 stóp pod ziemią!" wieża: "No to peryskop do góry i kolowac do rampy!" Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:28 Wieza: Macie dość paliwa czy nie? Pilot: Tak. Wieza: Tak, co? Pilot: Tak, proszę pana. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:31 Wieza: Podajcie oczekiwany czas przylotu. Pilot: Wtorek by pasował... Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:32 Skróty nazw lini lotniczych LOT - Late Or Tomorrow, Last One There, Luggage On Tarmack, Lands Often on Tempelhof. SAS - Sex And Satisfaction SABENA - Such A Bloody Experience, Never Again! KLM - Killing Lazy Machines DELTA - Don't Ever Leave The Airport TWA - The Worst Airline, Take Walk Across TAP - Take Another Plane Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:36 Gdy samolot wylądował i właśnie hamował na lotnisku Washington National, pojedyńczy głos zawołał przez głośniki: Prrr! kurde, prrr! Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:39 Pilot zielony z przerażenia zwraca się do stewardesy: - Skarbie za jakieś 5 min wyrżniemy o ziemię i nic nie jest w stanie tego zmienić. Postaraj się to w jakiś łagodny sposób wytłumaczyć pasażerom. Stewardessa wzięła to sobie do serca i pofatygowała się na pokład pasażerski. - Proszę wszystkich o uwagę, czy byli byście państwo uprzejmi wyciągnąć paszporty? Dziękuje, a teraz wszyscy unosimy je wysoko nad głowę i machamy... Brawo. Teraz chwytamy je dwoma raczkami i łamiemy w ten sposób żeby podzielić je po środku. Pięknie, miło się z Państwem współpracuje, a teraz zwijamy te paszporty w ciasny rulonik, tak, bardzo ciasny i ... ... i wsadzamy sobie je głęboko w dupę żeby było Was łatwo zidentyfikować jak już się rozbijemy. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:42 Pilot: Prosimy o pozwolenie na start. Wieza: Sorry, ale nie mamy waszego planu lotu, dokąd lecicie? Pilot: Do Saltzburga, jak w każdy poniedziałek... Wieza: DZISIAJ JEST WTOREK Pilot: No to super, czyli mamy wolne... Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:43 Pilot: "Temperatura w naszym porcie docelowym wynosi 10 stopni C, mamy trochę poszarpanych chmur, ale może zdążą je obrębić do naszego przybycia. Dziękujemy, i pamiętajcie, nikt nie kocha was i waszych pieniędzy tak jak Southwest Airlines." Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 24.06.22, 19:13 – Co pana boli? – pyta lekarz pacjenta. – Najbardziej boli mnie to, co się dzieje teraz w kraju. Ale przyszedłem z przeziębieniem. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 24.06.22, 19:17 Jamesa Joyce’a odwiedził kiedyś bliski przyjaciel i zastał go w stanie całkowitego załamania. Ponieważ wiedział doskonale, że Joyce cierpi zazwyczaj ogromne męki twórcze, więc bez zbędnych wstępów zapytał: – I jak, ile dzisiaj napisałeś? – Siedem słów – jęknął Joyce. – No to świetnie – zaczął pocieszać go przyjaciel. – Ale nie wiem, w jakiej mają być kolejności. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 24.06.22, 19:39 Kto dostał zakaz grania w czerwone serca? Bankier Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 02.07.22, 11:45 Przyjaciółka do przyjaciółki: - Podobno twój mąż leży w szpitalu bo coś złamał - Tak. Przysięgę wierności małżeńskiej Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 05.07.22, 17:36 Rozmawia dwóch kolegów w kawiarni: – A wiesz, Stefan, że chyba każdy człowiek ma jakieś nawyki? – Taaa, naprawdę? A ja też mam? – Tak, ty Stefan, na przykład zawsze mieszasz herbatę prawą ręką. – No i co z tego? – A większość ludzi używa łyżeczki. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 05.07.22, 17:46 Gdy zastanawiasz się, czy coś ci wolno, pamiętaj: o wiele łatwiej jest prosić po fakcie o wybaczenie, niż wcześniej pytać o pozwolenie! Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 09.07.22, 23:47 Telefon do punktu pomocy drogowej: - Czy możecie kogoś przysłać. Samochód mi nawalił - A co mu się stało? - Sądzę że wida dostała się go gaźnika - No dobrze a gszie go pan ma? - W najbliższym jeziorze. Pięć metrów od brzegu. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 16.07.22, 20:42 Przychodzi Jasiu do domu ze świadectwem, taki uśmiechnięty więc woła go ojciec żeby mu pokazał świadectwo i mówi: - Jasiu ty debilu z czego ty się cieszysz, przecież tu są same pały z góry na dół. A Jasiu na to: - Jeszcze tylko lanie i wakacje. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 16.07.22, 20:51 Rozmawia dwóch mężczyzn: - Ja z żoną przed ślubem zawarłem układ. Co zbierzemy na weselu, przeznaczamy, pół na pół, na ulubione zajęcia. Ona wczoraj poleciała na Kanary, a zachodzę w głowę... - Co ona tam sama robi?! - pyta kolega. - Nie. Gdzie ustawić w kuchni dwieście butelek wódki. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 16.07.22, 21:06 Nauczyciel: - Ciepło sprawia, że rzeczy zwiększają swoją objętość, zimno - że się kurczą. Możecie podać jakieś przykłady? Jaś: - Wakacje są dłuższe od ferii zimowych! Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 19.07.22, 17:07 Małżeństwo było na wakacjach w Pakistanie. Zwiedzali właśnie targ, aby znaleźć kilka pamiątek, które mogli by wręczyć znajomym. Aż zaszli w dziwną uliczkę, gdzie był tylko jeden mały sklepik z sandałami. Już, już mieli zawrócić, gdy ze sklepu dobiegł ich głos: - Hej wy! Zagraniczni! Chodźcie, chodźcie! Wejdźcie do mojego sklepiku! Więc para zgodziła się i weszli do środka. Tam w ukłonach przywitał ich mały człowieczek i powiedział: - Mam dla was specjalne sandały, które mogą was zainteresować. One maja magiczną moc. Sprawiają, że jesteś tak dziki w łóżku jak spragniony wielbłąd na pustyni! Żona od razu chciała je kupić, ale maż zrobił się bardzo sceptyczny. Uważał, że nie potrzebuje takich sandałów, a po za tym nie wierzył w ich moc. Więc zapytał sklepikarza: - Jak to możliwe, że sandały mogą mieć aż tak wielką moc? - Po prostu je przymierz, Saiheeb. Sandały Ci to udowodnią. - odpowiedział sklepikarz. Mąż oczywiście nie chciał ich przymierzać, ale po wielu naleganiach żony zgodził się. Jak tylko wsunął swoje stopy w sandały od razu poczuł silne podniecenie. W oczach pojawił mu się błysk pożądania i poczuł coś czego nie czuł od lat - wielką i brutalną potęgę sexu. W mgnieniu oka mąż złapał sklepikarza, brutalnie zmusił go do skłonu, oparł o stolik, ściągnął mu spodnie i zaczął sobie na nim używać. Na co sklepikarz zaczął krzyczeć tak przeraźliwie jak jeszcze nikt nigdy nie krzyczał: - Stój, stój. Założyłeś lewy na prawy. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 21.07.22, 22:42 – Kochanie, chyba mamy problemy z komunikacją. – Co ty mówisz?! Sprawdziłem, u mnie jest zasięg Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 01.08.22, 19:07 Chciałem lojalnie uprzedzić komara, który właśnie upił sobie ze mnie trochę krwi, żeby się nie brał do prowadzenia czegokolwiek. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 01.08.22, 19:11 Rozmawiają dwie kobiety. – Wiesz, podobno 80 procent facetów uważa, że najlepiej zakończyć kłótnię, po prostu zaczynając się kochać. – Ciekawe. To mogłoby zrewolucjonizować grę w hokeja, nie sądzisz? Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 01.08.22, 19:12 Czasami czuję, jakby moje życie było fortepianem, a ja nosiłbym rękawice bokserskie. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 23.08.22, 22:26 Nie wiem dlaczego ktoś na siłę chce poprawiać kawały i potem wychodzą takie gnioty. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 24.08.22, 15:38 – Niestety, nie będę mógł spłacać dalej kredytu hipotecznego. Do którego okienka mam podejść? – To 11. piętro, więc może pan skorzystać z dowolnego Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 01.10.22, 13:56 - Cześć Zenek, skąd dzwonisz bo mi się numer nie wyświetla? - Z domofonu! Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 02.10.22, 15:25 Cacyś cacys, mój polaczku, W tych pończochach i w tym fraczku, Przyjmij radę, rada szczera, Zgódź się na kamerdynera. Nic nie szkodzi, dla odmiany, Trzepać hrabskie otomany... Czasem wszak przy otomance, Można w oczko wpaść hrabiance... Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 13.12.22, 18:34 - Tato, możesz mi powiedzieć jakieś słowo które ma cztery litery - Pięć Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 31.12.22, 18:47 - Pani syn ciągle ściąga na klasówkach! - Nic na to nie poradzę. Zdiagnozowano u niego zespół Torrenta. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:25 Pilot: Wieza, co robi wiatr? Wieza: Wieje. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 10.07.22, 15:14 Mały Staś stoi przy oknie i płacze. Ciocia, która przyszła go odwiedzić podchodzi do niego i pyta — Dlaczego plączesz Stasiu? - A bo tatuś kupił mi kalosze i parasolkę, a niema deszczu ani błota . . Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 10.07.22, 17:34 Jakiś początkujący kierowca zbyt szeroko wziął zakręt i nagle wjechał do pobliskiego stawu. Nad brzegiem siedzi Mądrala z wędką i kręci głową. - Czego się dziwisz? - pyta niefortunny kierowca. - Nie wiesz, że do chłodnicy trzeba czasem dolać wody? Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 12.07.22, 21:09 Używaj zaczarowanych słów Dziecko dobrze wychowane Słowa zna zaczarowane I na co dzień je stosuje Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.07.22, 20:41 Pani wychowawczyni klasy złości się na Mądralę: - Dlaczego znów się spóźniłeś?! - Bo miałem iść na ryby itata mi nie pozwolił... - l bardzo dobrze! Na pewno ci powiedział, że nie wolno opuszczać lekcji..? - Nie! Powiedział, że dla dwóch nie wystarczy robaków... Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:29 Pilot: Mamy mało paliwa. Pilnie prosimy o instrukcje... Wieza: Jaka jest wasza pozycja? Nie ma was na radarze. Pilot: Stoimy na pasie nr 2 i już całą wieczność czekamy na cysternę. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:30 Lecą ludzie samolotem. Nagle z głośnika głos pilota. - Proszę państwa, proszę się nie denerwować, mamy małą awarię. Proszę przejść na lewą stronę samolotu i spojrzeć przez okienka. Ludzie przechodzą na lewą stronę, samolot się przechyla, a pilot: - Jak państwo słusznie zauważyli, lewy silnik płonie. Mała panika na pokładzie ale od czego drugi silnik... Za chwilę jednak znów głos... - Proszę państwa, a teraz spokojnie, powoli proszę przejść na drugą stronę samolotu i spojrzeć przez okienka... Ludzie już bardziej podenerwowani przebiegają na drugą stronę; - Jak widać proszę państwa, drugi silnik również płonie... Panika zaczyna wybuchać na pokładzie... - A teraz proszę spojrzeć w dół. Wszyscy przylepili się do okienek. - Jak widać, pod nami rozpościera się duże, piękne jezioro, a pośrodku widać mały żółty pontonik. Z małego żółtego pontonika mówiła dla państwa załoga samolotu... Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:30 Wieza: Wasza wysokość i pozycja? Pilot: Mam 180 cm wzrostu i siedzę z przodu po lewej... Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:33 Podczas podjazu załoga lotu US Air do Fort Lauderdale źle skręciła i w rezultacie stanęła nos w nos z samolotem United 727. Zirytowany damski głos kontrolera złajał załogę US Air, krzycząc: "US Air 2771, gdzie wy jedziecie? Mówiłam, że macie skręcić w prawo, na pas C! A wy skręciliście na D! Zatrzymajcie się natychniast. Wiem, że trudno odróżnić C od D, ale spróbujcie! Ciągnąc swoją tyradę do zakłopotanej załogi, krzyczała histerycznie: Boże, wszystko popieprzyliście! Całe wieki zajmie odkręcanie tego! Zostańcie, gdzie jesteście i nie ruszajcie się zanim nie powiem! Oczekujcie instrukcji do podjazdu za jakieś pół godziny; chcę żebyście jechali dokładnie gdzie wam wskażę, kiedy wskażę i jak wam wskażę! Zrozumieliście, US Air 2771? "Tak jest, proszę pani" odpowiedziała pokornie załoga. Oczywiście na częstotliwości kontroli naziemnej zapadła śmiertelna cisza. Nikt nie chciał ruszać zirytowanej pani z kontroli naziemnej w jej obecnym stanie. W każdym kokpicie wzrastało napięcie. I wtedy nierozpoznany pilot złamał tę ciszę, pytając: "Czy ja nie byłem kiedyś z tobą żonaty?" Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:34 Niemieccy kontrolerzy lotu na lotnisku we Frankfurcie należą do niecierpliwych. Nie tylko oczekują, ze będziesz wiedział, gdzie jest twoja bramka, ale również, jak tam dojechać, bez żadnej pomocy z ich strony. Tak wiec z pewnym rozbawieniem słuchaliśmy (my w Pan Am 747) poniższej wymiany zdań między kontrolą naziemną lotniska frankfurckiego a samolotem British Airways 747 Speedbird 206. Speedbird 206: "Dzień dobry, Frankfurt, Speedbird 206 wyjechał z pasa lądowania." Ground: "Guten Morgen. Podjedz do swojej bramki." Wielki British Airways 747 wjechał na główny podjazd i zatrzymał się. Kontrola naziemna: "Speedbird, wiesz gdzie masz jechać?" Speedbird 206: "Chwilę, Kontrola, szukam mojej bramki." Kontrola (z arogancka niecierpliwością): "Speedbird 206, co, nigdy nie byleś we Frankfurcie!?" Speedbird 206 (z zimnym spokojem): "A tak, byłem, w 1944. W innym Boeingu, ale tylko żeby coś zrzucić. Nie zatrzymywałem się tutaj" Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:35 Podczas lotu z Nowego Yorku do Los Angeles samolot musiał awaryjnie lądować w Chicago, gdzie wyjątkowo panował upał i było bardzo słonecznie. Stewardessa poinformowała pasażerów że mogą wyjść do terminalu, gdyż planowany odlot nastąpi dopiero za 2 godziny. Wszyscy pasażerowie i obsługa wyszli z samolotu oprócz jednego pasażera. Gdy ostatni pilot wychodził z samolotu zaczepił jedynego pasażera pytaniem: - A pan dlaczego nie wysiada? - Przepraszam bardzo, ale jestem niewidomy, nie znam nikogo w Chicago i wolę posiedzieć w fotelu i posłuchać muzyki... - Ach rozumiem, ale nie chciałby pan rozprostować nóg? Przed nami jeszcze kilka godzi lotu. - Nie, proszę się nie martwić o mnie, ale jeżeli byłby pan tak dobry to czy mógłby pan zabrać ze sobą mojego psa przewodnika na spacer? - Oczywiście że tak, żaden problem. - Dziękuje bardzo, ale proszę wziąć ze sobą moją laskę... bo pies nie będzie posłuszny gdy nie będzie miał w polu widzenia laski. - Nie ma sprawy. Pilot założył przeciwsłoneczne okulary wziął psa na smycz i wyszedł z maszyny. Wyobraźcie sobie reakcję pasażerów gdy spostrzegli wychodzącego z samolotu pilota z białą laską, ciemnymi okularami na nosie i prowadzącego psa przewodnika... Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:37 Podczas lotu samolotem pasażer mówi do sąsiada: - Niedobrze mi, chyba będę wymiotować, co zrobić? - Na ciśnij pan ten guzik nad głową. - A po co? - Wówczas u stewardessy zapali się światełko... - To ja ku**a źle się czuję a ona nie potrafi sama sobie światła zapalić? Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:38 samolot: Radar, jesteśmy szykiem dwóch A10, właśnie nad wami i, eee tego, zapomnieliśmy jaki mieliśmy sygnał wywoławczy. radar: Żaden problem, przydzielimy wam tymczasowe sygnały: Głupek Jeden i Głupek Dwa. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 26.07.22, 19:46 Kowalski opowiada swoim kolegom wrażenia z podróży do Madrytu Nie przeczę że miałem nieco trudności z językiem hiszpańskim Ale od czego pomysłowość kiedy chciałem coś w restauracji befsztyk wołowy z pieczarkami narysowałem kelnerowi na sylwetce Grzybek i byka - i on to zrozumiał - częściowo Przyniósł mi parasol i bilet na corridę Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 26.07.22, 21:14 – Odnoszę panu doktorowi na powrót świadectwo. – A to dlaczego? – Bo jest za dobre. Pragnę otrzymać tylko urlop, a z tym świadectwem to pewnie dostałbym emeryturę Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 03.08.22, 18:33 - Jest już pan całkowicie normalny - żegna psychiatra pacjenta opuszczającego szpital po długiej kuracji - Cóż to nie cieszy się pan? - A z czego mam się cieszyć doktorze? Przez trzy lata byłem tu Napoleonem a teraz jestem nikim! Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 08.08.22, 23:36 Lekarz do pani Kowalskiej: - Radzę pani przestać do mnie przychodzić. W pani przypadku medycyna jest zupełnie bezsilna. Pani jest absolutnie zdrowa! Odpowiedz Link
balzack Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 11.08.22, 23:05 Iksiński pyta Mądralę: - Dlaczego ten przechodzień zatrzymuje się przy każdym narożniku? - Ach, to nasz sąsiad...Jest typowym przykładem siły przyzwyczajenia. Dziesięć lat chodził tędy ze swoim psem. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 24.08.22, 13:56 – Co to jest, co to ma znaczyć?! – gorączkuje się klient banku. Pracownik grzecznie podpytuje: – W czym mogę pomóc? – Co to za remonty i malowanie? Po co pomalowano cały budynek? Pracownik: – Dzięki temu nasza placówka wygląda ładniej, schludniej, aby nasi klienci czuli się lepiej. Klient: – Może i tak, tylko tam przy bankomacie miałem zapisany na ścianie numer PIN i nie mogę teraz pobrać pieniędzy Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 24.08.22, 14:48 Ciotka zgubiła klucze, a że zdarzało jej się to już w przeszłości, miała przywieszkę z numerem telefonu. Zadzwonił do niej znalazca, a ona podała mu adres domowy i godziny, w których można ją zastać w domu. Facet przyjechał, kiedy była w pracy, i wyniósł wszystko, co miało jakąkolwiek wartość. Ubezpieczyciel odmówił odszkodowania ze względu na jej rażącą głupotę. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 12.09.22, 11:51 Przychodzi facet do lekarza: - Proszę powiedzieć panie doktorze. Z moim zdrowiem to poważna sprawa? - Na pańskim miejscu długich seriali bym już nie zaczynał oglądać! Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 15.09.22, 00:15 – Jak nazywa się karetka reanimacyjna dla narośli? Cysterka Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 25.09.22, 22:39 Jak zająć programistę: - Przeczytaj zdanie poniżej - Przeczytaj zdanie powyżej Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 30.09.22, 17:29 Jak uśmiecha się saper? Rozbrajająco Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 01.10.22, 13:09 Czteroletni wnuczek postanowił zrobić niespodziankę babci. Wziął jej ulubione okulary i dokładnie zamazał czarnym markerem żeby miała okulary przeciwsłoneczne. Przymierzył je i zorientował się że nic przez nie nie widać, więc postanowił naprawić swoją wpadkę. Wziął druciaka z kuchni i zaczął je nim szorować. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:41 Facet, o którym będzie mowa, był świetnym pilotem, ale nie bardzo potrafił uspokoić pasażerów. Pewnego razu samolot lądujący przed nim rozwalił sobie oponę podczas lądowania, a jej gumowe szczątki rozleciały się po całym pasie. Polecono mu poczekać aż pas zostanie sprzątnięty. A oto jego ogłoszenie do pasażerów: "Panie i panowie, obawiam się, że będziemy mieli niewielkie opóźnienie w przylocie. Na dole zamknięto lotnisko do chwili, gdy to, co zostało z ostatniego samolotu, który tam wylądował, zostanie usunięte." Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:42 Mój przyjaciel chciał przemieścić swój szybowiec Blanick na niedalekie lotnisko, po drugiej stronie przestrzeni kontrolowanej w kasie C, której wymogi nakazują min. posiadanie radia. Samolot holujący radia nie miał, ale Blanick i owszem, więc nie było problemu. Po wylocie szybowiec skontaktował się z kontrolą lotów i podał zamiar przekroczenia przestrzeni klasy C. W połowie drogi kontroler nagle zażądał skrętu o 90 stopni w prawo. Mój przyjaciel odpowiedział na to: "Co chcesz żebym teraz zrobił? Mam krzyczeć do niego przez okno?" Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:43 Wieża na Monachium II: LH 8610 pozwolenie na start. pilot (LH 8610): Ale my jeszcze nie wylądowaliśmy! wieża: Dobra, a niby to kto stoi na pasie 26? pilot (LH 8801): LH 8801. wieża: OK, to w takim razie wy macie pozwolenie na start. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:45 Sherlock Holmes wybrał się z Dr Watsonem do lasu. Biwak or something. W pewnym momencie w nocy Holmes budzi Watsona i pyta: - Drogi Watsonie, czy śpisz? - Nie.. - A co widzisz nad sobą, drogi Watsonie? - Widzę miliony gwiazd drogi Sherlocku. - I co ci to mówi, drogi Watsonie? - Zależy jak na to spojrzeć: z astronomicznego punktu widzenia mówi mi to, że są miliony galaktyk z miliardami gwiazd; z astrologicznego punktu widzenia widzę, ze wchodzimy w znak Byka; z meteorologicznego punktu widzenia mówi mi to, że jest szansa na dobrą pogodę jutro; z futurystycznego punktu widzenia sadze, ze kiedyś ludzie będą łatać do gwiazd.... A cóż Tobie to mówi drogi Sherlocku? - Mnie to mówi, drogi Watsonie, że ktoś nam zapier..... namiot! Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 22.06.22, 22:45 W małym miasteczku do sklepu z artykułami metalowymi dokonano włamania. Prowadzący śledztwo Sherlock Holmes mówi do doktora Watsona: - To musiał być tutejszy fryzjer. -D laczego tak sądzisz, Holmesie? - Bo zginęły tylko brzytwy i nożyce Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 23.06.22, 19:17 Rowerzysta:— Czy tędy droga do Pogwizdowa? Wieśniak: — Tędy, ale pan jedziesz w od wrotnym kierunku! Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 24.06.22, 18:04 Zakończenie roku szkolnego, ciesząc się Jasiu wraca do domu. Tata się pyta: - i czego się ciszysz jak na świadectwie same pały? - jeszcze wpier*ol i wakacje Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 24.06.22, 18:14 Hinc i Kunc rozmawiają po imprezie. – Wcale nie byłem pijany! – zapewnia Hinc – Ach tak? To dlaczego wrzucałeś ciastka do klozetu? – chce wiedzieć Kunc. – Po prostu karmiłem WC-kaczki– wyjaśnia Hinc. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 24.06.22, 19:08 U okulisty: – Pańskie wyniki nie wyglądają za dobrze... – Mogę je zobaczyć? – Raczej nie... Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 24.06.22, 19:10 Sekretarka do szefa: – Pańska żona na linii. – Nie mam teraz czasu – stwierdza zniecierpliwiony szef. – Proszę się dowiedzieć, o co jej chodzi. Po chwili sekretarka referuje: – Ona chce tylko wiedzieć, czy strażakom daje się napiwek. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 24.06.22, 19:11 Moja znajoma: – Jak śpiewałam córce kołysanki, to przyszli sąsiedzi i powiedzieli, że wolą, aby już płakała... Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 24.06.22, 19:38 – Jak mówimy na duchy w rozmiarze S Smary Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 24.06.22, 19:39 – Jaka jest kraina impasu i powolnej śmierci? Patagonia Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 02.07.22, 11:47 Alojz skończył robota ale nie chciało mu się dźwigać łopaty, więc zostawił ją na podszybiu a na łopacie napisał: - Francik weź mi ta łopata bo jo żech o ni zapomnioł Następnego dnia zjeżdżą na dół, łopata dalej stoi a obok niej napis: - Alojz, niy gorsz sie ale jo ty łopaty niy widzioł! Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 03.07.22, 10:38 Mądrala pyta Iksińskuego: - Dlaczego teraz zawsze po jedzeniu nakręcasz zegarek - Bo lekarz zalecił mu po każdym jedzeniu nieco ruchu Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 03.07.22, 19:53 Małgosia skarży się koleżance: - Ta Beata to straszna plotkara, piwtarza zaraz wszystkim dziewczynom to co usłyszałam od ciebie i powiedziałam jej w wielkiej tajemnicy! Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 05.07.22, 17:06 Mężczyzna rozmawia przez telefon: – Halo! Towarzystwo ochrony zwierząt? – Tak, słucham. – Na drzewie siedzi listonosz i drażni mojego psa.. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 05.07.22, 17:24 Abramek w Warszawie na Dworcu Wschodnim: – Ile kosztuje bilet do Lublina? – Sześć złotych. – Pan opuści na pięć pięćdziesiąt. – Proszę mi nie zawracać głowy, tu się nie targuje. – Co znaczy, nie targuje? Bierz pan te pięć pięćdziesiąt, bo pójdę na Dworzec Gdański Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 05.07.22, 17:25 – Moryc, mógłbyś mi pożyczyć dwadzieścia złotych? – Chciałbym, ale nie mogę. – A dziesięć? – Mógłbym, ale nie chcę Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 05.07.22, 17:27 – Co dasz w prezencie Ryfce na jej wesele? – Serwis do kawy na dwanaście osób. A ty? – Ja? Sitko do herbaty na czterdzieści osiem osób. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 05.07.22, 17:28 – Rebe, ja chcę się rozwieść. – Z jakiego powodu? – Z wielu powodów. Po pierwsze – jestem żonaty.. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 05.07.22, 17:28 Goldman przegrał w karty i oświadcza, że zapłaci jutro, bo zapomniał wziąć ze sobą gotówki. Rosenberg na to: – To bezczelność tak siadać do gry bez pieniędzy! Czym ja teraz zapłacę za kawę Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 05.07.22, 17:33 Jaś puka do drzwi sąsiada: – Tatuś prosił, żeby pan pożyczył... – Trochę cukru? Soli? – próbuje zgadnąć sąsiad. – Nie, korkociąg. – Powiedz tatusiowi, że zaraz sam przyniosę. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 05.07.22, 17:34 – Kelner, w mojej zupie znalazłem aparat słuchowy! Kelner! Keeelneeer!!! Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 05.07.22, 17:35 Spotykają się dwaj ojcowie: – Jak postępy syna w szkole? – pyta jeden. Drugi macha zrezygnowany ręką: – Nie najlepiej. Chodzę na wywiadówki pod przybranym nazwiskiem Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 05.07.22, 17:36 Przychodzi baba do lekarza: – Witam! Co pani najbardziej dokucza? – Mąż, ale ja do pana doktora w innej sprawie Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 05.07.22, 17:40 Na plaży: – Patrzę na morze i widzę tylko panią... Patrzę w słońce – i widzę tylko panią. Czy mogłaby się pani, do cholery, przesunąć?! Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 05.07.22, 17:42 Ona: – Może strzelisz sobie tatuaż na wakacje? On: – Nigdy! Na mnie tatuaż wyglądał- by jak naklejka na ferrari Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 05.07.22, 17:44 – Jakiego nowego emotikona boją się faceci? – Dwóch palców blisko siebie, oznaczających „taki tyci”. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 05.07.22, 17:47 Okropny tłok w berlińskim metrze. Georg mówi do stojącej obok niego pasażerki: – Proszę pani, tam na górze jest uchwyt. – Dziękuję, ja już się trzymam – odpowiada niewiasta. Na to Georg: – Tak, wiem, ale ja za chwilę wysiadam. Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 10.07.22, 14:01 Popatrz no kochanie kto jest autorem utworu muzycznego który gra właśnie nasza Laura? - Jakiś Allegro Moderato Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 11.07.22, 18:54 Mądrala pyta Iksińskiego: - Od pewnego czasu masz dziwny zwyczaj częstego załamywania rąk i pukania się placem w czoło. Co to ma znaczyć? - Wiesz ostatnio zbyt często oglądam mecze naszych drużyn piłkarskich... Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 11.07.22, 20:17 MądraIówna skarży się lksińskiej: - Wyobraź sobie, jacy pod|i są ludzie: wczoraj wieczorem grałam sobie na pianinie i nasz sąsiad wybił kamieniem szybę w naszym oknie..! - Naiwny| Przecież w ten sposób będzie cierpiał jeszcze bardziej! Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 11.07.22, 20:20 Pewien straszny skąpiec wysłał okazyjny telegram do swego przyjaciela. Treść telegramu była następująca: ,,Najlepsze życzenla na dni Nowego Roku i Twoje Urodziny w latach 1991-1997!" Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 11.07.22, 20:35 Pani Mądralowa do męża: - Kupiłam los na loterię. Jeżeli wygram, kupię sobie suknię... - A jeżeli przegrasz? - Wtedy suknię kupisz mi ty! Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 11.07.22, 20:37 Nauczyciel pyta Mądralę pierwszoklasistę, kim chciałby być, gdy dorośnie. - Chciałbym być żyratą| - odpowiada zdecydowanie Mądrala. - Zyratą?!- dziwi się nauczycie!. - Dlaczego?! - Zeby mnie tata nie mógł targać za uszy... Odpowiedz Link
madohora Re: Anegdoty, dowcipy i coś więcej 11.07.22, 20:43 Iksińska pyta Mądralównę: - Czy dobry jest ten krem przeciw piegom, który sobie wczoraj kupiłaś? - Jeszcze go nie używałam; położyłam go na razie w łazience i dziś rano stwierdziłam, że wszystkie plamy na kafeIkach znikęły Odpowiedz Link