madohora 05.03.08, 11:14 - Jak piję herbatę to mnie coś kłuje w oko - Niech pan wyjmie łyżeczkę. Następny proszę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madohora Re: "Następny proszę"... 05.03.08, 11:14 Jak zamknę jedne oko to na drugie nie widzę - Nie patrzeć na drugie. Następny proszę Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 20.01.18, 17:34 Na ostry dyżur przywożą górala ciężko pobitego, a ten na noszach zwija się ze śmiechu. Lekarz pyta: - I z czego się pan tak śmieje? Szczęka złamana, cztery żebra też, oko wybite? Góral na to: - Ja to nic, ale Jontek ma dzisiaj noc poślubną, a ja mam jego jaja w kieszeni! Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 19.08.18, 16:45 Podpitego pisarza, felietonistę i kompozytora Stefana Kisielewskiego znajomy lekarz zapytał" - Panie Stefanie dlaczego pan pije - Bo życie teraz takie trudne - A po wódce lżejsze? - Nie, ale wymagania się zmniejszają - odparł Kisiel Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 13.07.20, 19:05 Doktorowi, któremu śmierć zabrała jednego pacjenta, przysłano pudełko z tabakierką, na której był napis: „Wdzięczni spadkobiercy”. Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 13.07.20, 19:41 – Kopę lat, stary! Co u ciebie słychać? Jak dzieci? – Jakoś leci. Najstarszy syn zrobił doktorat z historii sztuki, córka skończyła socjologię z wyróżnieniem, najmłodszy trochę się wyłamał, bo po zawodówce został pospolitym złodziejem. – Powinieneś wyrzucić go z domu! – Nie mogę. Tylko on przynosi jakieś pieniądze... Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 08.12.20, 23:06 - Stanąłem przed komisją lekarską i podczas badania krwi nie znaleźli u mnie narkotyków! – To powinieneś się cieszyć. – Tak, ale mam żal do mojego dilera Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 28.02.21, 14:43 Do salonu optycznego wchodzi klient: - Dzień dobry - Dzień dobry - Chciałem kupić okulary - Jakie? - Do widzenia - Do widzenia! Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 28.02.21, 14:44 Przychodzi Jasio do ojca: - Mam dwie wiadomości - Pewnie dobrą i złą - Tak jakby ale obie na raz - Jak to? - Dziadek przestał chrapać! Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 01.04.21, 00:03 Gdy cię boli, zaciśnij zęby. Nie rób tego jednak nigdy u dentysty. Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 12.06.21, 12:49 Po pierwszej dawce AstraZeneki zacząłem widzieć niewyraźnie, jakby za mgłą. Przerażony z domu zadzwoniłem do punktu szczepień. Powiedzieli mi, żebym natychmiast do nich wrócił... po okulary, które zostawiłem Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 05.08.21, 19:46 Puszysty pan Müller przyszedł do lekarza. Medyk zbadał dokładnie pacjenta i powiada: – Tu pomoże tylko surowa dieta. – Przed posiłkami czy po posiłkach? – pyta pan Müller Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 20.08.21, 20:00 Reklama: „Nasze centrum medyczne jest najlepsze w mieście. Nasi klienci wracają do nas regularnie”. Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 30.11.21, 14:04 Facet przyszedł do lekarza, by poddać się wazektomii. – To bardzo poważna decyzja – mówi lekarz. Czy przedyskutował to pan z żoną i dziećmi? – Tak. Czternaścioro z nich było za i tylko troje przeciw Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 11.12.21, 17:12 Przychodzi facet do pani doktor i mówi: - Moglaby pani mi coś dać? Bo mam erekcję 24 godziny na dobę. A pani doktor: - Mogę panu dać spanie, jedzenie i dwa tysiące złotych miesięcznie... Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 11.12.21, 17:13 Po długiej dyskusji, podczas której dwóch chirurgów rozmawiało o mającej nastąpić operacji, jeden z nich wyjmuje z kieszeni monetę. - Jeśli będzie resztka, to operujmy wątrobę, jeśli orzeł – to serce. - Niech się pan nic nie boi – zapewnia lekarz pacjenta – to będzie prosta operacja. Po godzinie będzie pan mógł się poruszać, po dwóch spacerować, a wieczorem, będzie pan mógł już wyjść do domu... - Panie doktorze, mam wielką prośbę... czy po tej operacji mógłbym trochę poleżeć w łóżku? Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 11.12.21, 19:34 Rozmowa w pokoju lekarskim: - Mam dziwny przypadek! Pacjent powinien już dawno zejść, a tymczasem zdrowieje! - Hm. Jak się pacjent uprze, to i medycyna jest bezsilna Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 12.12.21, 14:44 Ordynator przechodzi korytarzem szpitalnym i nagle słyszy dobiegające z dyżurki pielęgniarek odgłosy libacji. Zaciekawiony zagląda do środka i widzi obłoki dymu papierosowego, kieliszki i rozbawiony personel. - Co to ma znaczyć! Pijaństwo w pracy?! - Jest powód panie profesorze, jest powód - odpowiada jeden z asystentów. Siostra Kasia nie jest w ciąży ... - Aaaaa to i ja się napiję... Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 12.12.21, 17:28 Przychodzi facet do lekarza i mówi: - Proszę pana, mam problem... - Słucham pana - Ale czy nie będzie się pan śmiał? - Nie - Spuchło mi jądro - Proszę pokazać - Ale czy na pewno nie będzie się pan śmiał? - dopytuje się - Na pewno Facet wyciąga jądro wielkości piłki. Lekarz zwija się ze śmiechu. - No widzi pan!!! W takim wypadku nie pokażę panu tego spuchniętego!!! Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 05.03.08, 11:15 Pani doktorze, moi koledzy mają po 70 lat i jeszcze mogą - Niech się pan też chwali. Następny proszę Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 11.12.21, 21:08 Zakład Ubezpieczeń Społecznych ostrzega: prowadzenie zdrowego trybu życia grozi wieloletnią wegetacją za groszową emeryturę! Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 12.12.21, 15:02 Pewien ginekolog postanowił rzucić pracę. Zastanowił się, co innego potrafi robić. Uznał, iż posiada kwalifikacje mechanika samochodowego. Poszedł do znajomego warsztatu, do Szefa z prośbą o przyjęcie do pracy. Szef mu mówi: - Jak zda Pan egzamin i poprawnie rozbierze i zmontuje silnik to dostanie Pan pracę. Szef wezwał Pana Kazia (swego pracownika) i rzecze: - Kaziu, weź Pana Doktora na warsztat, niech rozmontuje silnik od tego Fiata i potem go zmontuje. Za poprawne rozłożenie silnika dasz Panu Doktorowi 50 pkt., a za złożenie drugie 50 pkt. Po egzaminie zdecydujemy, czy Pan Doktor się nada. I tak zrobili. Po godzince, do biura szefa wraca pan Kazio i melduje: - Szefie, Pan Doktor na egzaminie uzyskał 150 pkt. - Jak to? - wykrzyknął Szef, przecież mogłeś przyznać 50 pkt. za rozłożenie i 50 pkt. za złożenie - razem 100 pkt.? - Tak, Szefie, dałem mu 50 za rozłożenie, 50 za złożenie i dodatkowe 50 pkt. za to, że Pan Doktor wszystko to zrobił przez rurę wydechową. Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 05.03.08, 11:18 "Następny proszę"... Tę historię mi koleżanka opowiadała Przydarzyła się jej, gdy żebro złamała Wiadomo żebra do gipsu nie włożą Ale przynajmniej fachowo obwiążą Nie wiem, z jakiego powodu tak się stało Że ją tzw. konsylium do Chorzowa wysłało Przyszedł chirurg, wszedł w te gabinety I dziesięć osób poprosił, niestety Przed każdym stanął i zadał pytanie Jednym okiem zerknął w skierowanie Podobno wcale się nie patyczkował Tylko różne zalecenia zaaplikował Tego obwiązać, gips, temu zaś leki Wskazywał palcem całkiem lekkim Myślała o tym w której chwili Chirurg po prostu się pomyli Podobno powoli się wycofywała I jak się trafiła okazja, zaraz zwiała Potem już w tym Chorzowie nie była Prywatnie sobie żebra wyleczyła Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 22.06.13, 00:07 Panie doktorze, mój mąż zaraził się rzeżączką. Co mam robić? Co robić?!!! - A czemu mąż sam do mnie z tym nie przyszedł? - Bo jeszcze o tym nie wie. Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 22.06.13, 00:12 Przychodzi baba do lekarza: - Panie doktorze, dzwoni mi w uszach! Co mam robić? - Przede wszystkim: nie otwierać. Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 22.06.13, 00:13 Przychodzi baba do lekarza: - Panie doktorze, wszyscy mówią, że jestem strasznie tępa. - Proszę o więcej szczegółów. - Znaczy co?! Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 22.06.13, 00:23 Przychodzi baba do lekarza: - Panie doktorze, wydaje mi się, że jestem niewidzialna! - Kto to powiedział?! Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 22.06.13, 00:24 Przychodzi baba do lekarza: - Panie doktorze, dziękuję za wspaniałe leczenie. - Ależ ja leczyłem pani mężą, nie panią! - Tak, tak, ale ja po nim wszystko dziedziczę... Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 22.06.13, 00:26 Przychodzi baba do lekarza i mówi: - Mam dziwny problem i potrzebuję pańskiej rady. - Może pani opisać, co pani dolega? - Hm, będzie łatwiej, jeśli panu pokażę ? powiedziała i zaczęła się rozbierać. Kiedy została tylko w bieliźnie, usiadła na brzegu łóżka i rozchyliła nogi, by osłonić dwa małe, zielone kółeczka na wewnętrznej stronie ud ? To nie boli, ale trochę się nimi martwię. Lekarz przyjrzał się dokładnie kółeczkom i spytał: - Czy przypadkiem nie jest pani lesbijką? Zakłopotana i całkiem zaskoczona tym pytaniem, szczególnie, że padło z ust mężczyzny trzymającego głowę między jej udami, odpowiedziała: - Hm, no tak. A dlaczego pan pyta? - Obawiam się, że będzie pani musiała powiedzieć swojej dziewczynie, że jej kolczyki nie są z prawdziwego złota Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 22.06.13, 00:27 Przychodzi baba do lekarza z zapalonym papierosem w uchu - Co pani jest? - Słucham żara Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 22.06.13, 00:28 Przychodzi baba do lekarza i mówi: - Panie doktorze ja jestem taka leniwa. Jak się położę to, bym tak leżała, leżała, leżała... A jak usiądę, to bym tak siedziała, siedziała, siedziała... Lekarz się zdenerwował że mu głowę takimi rzeczami zawraca i rzekł: - A jakbym panią kopnął w dupę, to pani by tak leciała, leciała, leciała... Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 22.06.13, 00:29 Baba mówi do lekarza: - Ach, panie doktorze! Nigdy panu tego nie zapomnę. Jestem panu winna życie! - No, nie przesadzajmy, droga pani. Jest mi pani winna tylko za pięć wizyt! Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 22.06.13, 00:30 Przychodzi baba do lekarza i mówi: - Panie doktorze, z moim mężem coś nie w porządku. Ubzdurał sobie, że jest śnieżnym bałwanem. Stoi na podwórku z garnkiem na głowie, z miotłą w ręku. - Proszę go do mnie przyprowadzić. Po godzinie baba wraca i mówi: - Panie doktorze, nic z tego. Została z niego tylko kałuża wody, garnek i miotła! Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 22.06.13, 00:32 Baba w sklepie pyta się: - Przepraszam, czy mogę przymierzyć tę sukienkę na wystawie? Na to sprzedawczyni: - Bardzo proszę ale mamy też przymierzalnię. Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 22.06.13, 15:08 Młodzian idąc przez wieś, zapytuje leciwą gospodynię: - Babciu, jak tu najłatwiej trafić do szpitala? - Powiedz mi jeszcze raz "babciu", to zaraz tam się znajdziesz! Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 22.06.13, 15:09 Przychodzi baba do lekarza a lekarz tez baba... Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 22.06.13, 15:11 Przychodzi baba do lekarza. - Panie doktorze, nikt nie zwraca na mnie uwagi. Lekarz: - Następna proszę! Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 22.06.13, 15:12 Przychodzi baba do lekarza i już od progu skacze: - Co się stało - pyta doktor. - Mówiłam, że sprężynka jest za długa - odpowiada baba. Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 22.06.13, 15:13 Babka kupiła sobie szafę. Po przywiezieniu jej do domu zaczęła ją składać. Pod jej oknem biegła linia tramwajowa... złożyła tę szafę ale tramwaj przejechał i szafa sie złożyła... mówi więc do siebie: Sama nie dam rady. Zawołała sąsiada. Ten złożył szafe od nowa, ale przejechał tramwaj i szafa się złożyła. Sąsiad wpadł na pomysł i mówi: Wie pani co?? ja wejdę do środka i zobaczę, co się tam składa. Wszedł a do domu wrócił mąż i zajrzał do szafy, a sąsiad: Ja wiem że to głupio wygląda ale ja naprawdę czekam na ten tramwaj... Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 22.06.13, 15:13 Przychodzi pół baby do lekarza lekarz się pyta: - Co pani jest? - Ba! Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 22.06.13, 15:15 Przychodzi baba do lekarza i mówi: - Panie doktorze, mam migrenę! Lekarz na to: - Migrenę może mieć królowa angielska, panią tylko łeb nap...dala. Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 22.06.13, 15:17 Przychodzi baba do lekarza, a lekarz mówi: - Co pani dolega? - Mam bardzo słaby wzrok Na to lekarz: - Proszę jeść dużo marchewek tak jak królik. - Co? - zdziwiła się baba. - No tak widziała pani kiedyś królika w okularach??? Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 22.06.13, 15:18 Przychodzi baba do lekarza z pługiem w plecach, a lekarz na to: ooo żesz ty! Odpowiedz Link
madohora Re: "Następny proszę"... 22.06.13, 15:20 Przychodzi baba do lekarza. Lekarz się pyta: - Coś dawno pani u mnie nie było? Baba: - A bo byłam chora. Odpowiedz Link