madohora 08.05.08, 17:48 26 Maja mamy Dzień Matki Tutaj dajemy wierszyki, kwiatki I z tej okazji że takie święto Mogą być nawet z czegoś ściągnięte Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 08.05.08, 17:49 .... Jeżeli ktoś nie zdążył a ma potrzebę powiedzieć Też może w tym wątku to wypowiedzieć Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 08.05.08, 21:55 Niestety ja juz nie zloze zyczen mojej mamie.Stracilem ja w ubieglym roku. Odpowiedz Link
cirano Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 10.05.08, 18:37 Ani niy moga ji zaświycić, a tak bych sie pogodoł Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 15.05.18, 16:16 Z okazji Twego święta, Mamo życzę Ci zdrowia, sił i codziennej radości wraz ze słowami największej wdzięczności. Za wszystkie dla mnie trudy i starania składam Ci dzisiaj podziękowania. Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 26.05.21, 12:55 DZIEŃ MATKI - Nasze Miasto - 26.05.2021 Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 26.05.21, 15:04 W kalendarzu Święto Matki, z życzeniami śpieszą dziatki. Ja Ci mamo dziś w podzięce, za Twe trudy daję serce i przepraszam za me psoty, za wybryki i kłopoty. Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 21.05.08, 15:50 "W ciemnościach postać stoi matczyna Niby idąca ku tęczowej bramie Jej odwrócona twarz patrzy przez ramię I w oczach widać...że patrzy na...syna" Juliusz Słowacki Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 24.05.08, 10:38 Wszystkim mamom, mamusiom, mateńkom Składamy serdeczne życzenia Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 26.05.08, 19:04 www.youtube.com/watch?v=-rosuWIsrzQ Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 25.05.09, 23:36 "W ciemnościach postać stoi matczyna Niby idąca ku świecącej bramie Jej odwrócona twarz patrzy przez ramię I w oczach widać, że patrzy na syna" Juliusz Słowacki Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 26.05.14, 15:10 [url=http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/3449085,dzien-matki-2014-wszystkiego-najlepszego-w-dniu-matki-zawdzieczmy-wam-wszystko,id,t.html?cookie=1]DZIEŃ MATKI - Dziennik Zachodni - 26.05.2014 Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 26.05.14, 15:11 DZIEŃ MATKI - Dziennik Zachodni - 26.05.2014 Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 26.05.14, 16:06 Ja jestem tu, Ty jesteś tam tak mi Ciebie Mamusiu brak... Przyjdź do mnie proszę, przytul mnie mocno, powiedz że kochasz, że nic się nie stało... Obiecaj, że będziesz zawsze i wszędzie cały czas obok mnie! Utulisz mnie w smutku i powiesz cichutko: KOCHAM CIĘ Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 26.05.14, 16:07 Mamo... Ty mnie urodziłaś... Ty mnie wychowałaś.. Gdy ja płakałam Ty też płakałaś... Cieszyłaś się ze mną gdy ja się cieszyłam... Leczyłaś mi rany gdy się skaleczyłam... Wybacz mi Mamo, że tak Ci zapłaciłam... Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 26.05.14, 16:07 W Dniu Twojego święta Chcę Ci życzyć Przede wszystkim Zdrowia, Szczerego Uśmiechu na Twej Kochanej Buzi... Nawet wtedy gdy spotka Cie smutek Bo pamiętaj Mamo, że po każdej burzy nowy dzień nadchodzi a wraz z nim... Słońce na Nowo wschodzi... Życzę Ci w sercu Dumy z tego jakim jesteś człowiekiem Mamo... Ja jestem z Ciebie bardzo dumna... Byś nigdy nie dopuściła do Siebie Myśli że żyć nie warto... Spójrz na Nas Swoje dzieci... Które Cię Kochają i Potrzebują... Życzę Ci Mamo spełnienia marzeń Ale nie tych mówionych głośno... Tylko tych które masz w Sercu ... Dla Siebie... Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 26.05.14, 16:07 Dziękuję Ci za to, Że dopasowywałaś swoje życie do mojego. Dziękuję za poczucie, Że nie ma dla Ciebie na tym świecie nic droższego, Niż nasza miłość Dzięki Tobie czuję się chcianym dzieckiem, Potrzebnym i wartościowym człowiekiem. Dziękuję Ci za to, że jesteś... Baaardzo Cię Kocham Mamusiu!!! Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 26.05.14, 16:08 Małe, skromne, życzenia dla mamy: żyj nam zdrowa silna i pamiętaj że zawsze cię kochamy... Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 26.05.14, 16:08 Niedługo będę rówieśniczka mojej matki może dorosnę do niej w cierpieniu... i nie będę jej zadawać głupich pytań nie dlatego że wiem za wiele ale że nie mam odpowiedzi boję się droga matko Żeby cię zbytnio nie wzruszać Dlatego mówię ci wprost MAMO! KOCHAM CIĘ!!! Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 26.05.14, 16:08 Z okazji twojego święta Najdroższa mamo! Życzę ci wszystkiego najlepszego i torta dobrego. Szczęścia, pomyślności i dużo radości. Życzę ci mamo żebyś szczęśliwa była i dużo lat żyła. Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 26.05.14, 16:09 Któż nad moją kołyską czuwał nieraz w noc ciemną Któż gorąco się modląc łzy wylewał nade mną Kto strzegł pierwszych mych kroków gdy się chwiała dziecina TYŚ była, TY zawsze moja Matko jedyna za trudy i prace czyż się tobie o Matko kiedy w życiu odpłacę wiem co czynić należy byś sie Matko cieszyła postępować tak jak uczyłaś mnie ,miła Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 26.05.14, 16:09 Mamo! Stałaś przy mnie w nocy gdy płakałam. Byłaś przy mnie gdy o pomoc wołałam. Dałaś mi przyjaźń najpiękniejszą, najtrwalszą. Dałaś mi miłość wyrzeczeń wartą. Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 26.05.14, 16:10 Za to, że zawsze jesteś przy mym boku Za to, że wskazujesz drogę mi w mroku Za to, że dni moje tęcza malujesz dziś Mamo z głębi serca Ci dziękuję. Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 26.05.14, 16:10 Dziękuję za to wszystko, Czym dobroć jest na ziemi, Że Jesteś najważniejsza, Że tego nikt nie zmieni, Że jeden dzień najpiękniej W mym sercu jaśnieć musi: Dla jednych to Dzień Matki, A dla mnie Dzień Mamusi. Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 26.05.14, 16:10 W kalendarzu Święto Matki z życzeniami śpieszą dziatki. Ja Ci mamo dziś w podzięce za Twe trudy daje serce i przepraszam za me psoty, za wybryki i kłopoty. Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 26.05.14, 16:11 Dziękuję Ci, ze znosiłaś moje humory, prowokacje, Lenistwo, bunt, złość, hałas i niechlujstwo, Głupotę i popisy, całą gamę wybryków, Które dzieciak obmyśla, aby zobaczyć, Na jak wiele może sobie pozwolić. Ty jednak nie przestawałaś mnie kochać. Jak to możliwe... Nie wiem. Ale dziękuję Ci. Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 26.05.14, 16:11 Dziękuję Ci za Twe gromkie besztanie, wybuchy gniewu, wymówki, które ściskały mi serce. Wszystko załatwiałaś od ręki, Bez żadnych okropnych zapowiedzi kary, Która ma dopiero nadejść. Koniec. Zrobione. Skrucha przyjęta. Szeroko otwarte ramiona. Uściski. I znów powracał spokój. Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 13.05.17, 14:38 Cóż ci dam w ofierze Powiem tobie szczerze Że prócz serca mego Nie mam nic innego Więc bierz je dla siebie Oo kocha ciebie Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 28.09.17, 17:48 Kowalewska musiała ostatnio przyznać, że efekty wychowania jej pięcioletniego synka przekroczyły jej najśmielsze oczekiwania. Na zakupach w hipermarkecie mały się zgubił. Chwile później usłyszała przez komunikat: "Piotruś Nieruszaj szuka mamy, powtarzam..." Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 15.05.18, 16:12 Życzę Tobie, Mamo, szczerze zdrowia, szczęścia i radości. Życzę, by z Twojego serca płynął zawsze dar miłości. Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 15.05.18, 16:15 Choć serduszko moje małe, Tobie dziś oddaje całe. byś na zawsze pamiętała I podziękę moją znała. Za to wszystko coś zrobiła, Za to żeś mnie urodziła, I że byłaś mą ostoją, Za to żeś jest matką moją. Ślę życzenia a nie kwiatki Oraz miłość na Dzień Matki. Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 15.05.18, 16:17 Kochana Mamo! Życzę Ci, żebyś zawsze szczęśliwa była, w radości i szczęściu żyła. Niech o każdej porze i wszędzie, Uśmiech na Twojej twarzy będzie. Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 15.05.18, 16:18 Kocham róże, kocham bratki lecz najbardziej serce Matki. Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 15.05.18, 16:20 Dziękuję za to wszystko, Czym dobroć jest na ziemi, Że Jesteś najważniejsza, Że tego nikt nie zmieni, Że jeden dzień najpiękniej W mym sercu jaśnieć musi: Dla jednych to Dzień Matki, A dla mnie Dzień Mamusi. Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 11.06.19, 21:49 W 1905 roku Anna Jarvis (córka Anny Reevers Jarvis) wywalczyła ustanowienie Dnia Matki Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 29.05.20, 14:55 TORT Z TRUSKAWKAMI biszkopt: -7 jajek -220 g.cukru -130 g. mąki tortowej -130 g. mąki ziemniaczanej -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia nasączenie: -1/2 słoiczka dżemu wiśniowy-tj.180 g. -1/3 szklanki wody krem jogurtowy: -150 ml. śmietanki 30 % -50 g. cukru pudru -1 śmietan-fix cd.-1 jogurt grecki- 250 g. -1/2 op. serka mascarpone tj. 125 g. -13 g. żelatyny -1/3 szklanki wody krem jagodowy: -150 ml. śmietanki 30 % -50 g. cukru pudru -1 śmietan-fix cd.-125 g. serka mascarpone -175 g.twarogu -200 ml. frużeliny jagodowej -13 g. żelatyny -1/3 szklanki wody krem,bita śmietana: -330 ml. śmietanki 30 % -250 g. serka mascarpone-250 g. -100 g. masła cd.-1 śnieżkę -1 krem śmietankowy do tortów w proszku -30 g. cukru pudru dekoracje: truskawki, gorzka czekolada., liście mięty, chabry (jadalne) biszkopt-Ubić białka z solą i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Lekko wymieszać łopatką. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do tortownicy 27 cm.wyłożonej krążkiem papieru tylko na dole. Piec ok.25-30 min. w 175*.Po przestygnięciu, przekroić na 3 blaty. nasączenie- Dżem wymieszać z gorącą wodą i połową polać biszkopt w tortownicy. krem jogurtowy-Żelatynę rozpuścić we wrzątku i schłodzić do letniego.Zimną śmietanki ubić z pudrem i fixem. Dodawać porcjami jogurt,serek i zmiksować.Na koniec krótko zmiksować z żelatyną.Wyłożyć na biszkopt w tortownicy. Przykryć drugim blatem biszkoptowym. Nasączyć resztą dżemu. krem jagodowy-Żelatynę rozpuścić we wrzątku i schłodzić do letniego.Zimną śmietanki ubić z pudrem i fixem. Dodawać porcjami serek, jogurt, frużelinę i zmiksować.Na koniec krótko zmiksować z żelatyną.Zaraz wyłożyć na biszkopt w tortownicy. Przykryć trzecim blatem biszkoptowym i schłodzić kilka godzin w lodówce. Zdjąć obręcz z tortownicy i zabezpieczenia. krem,bita śmietana-Zmiksować schłodzoną śmietankę z pudrem, potem ze śnieżką i kremem i miękkim masłem.2/3 bitej śmietany posmarować cały tort. Z reszty bitej śmietany zrobić rozetki wokół tortu. Owoce, umyć, niektóre odpowiednio pokroić i osuszyć na papierowych ręcznikach. Tort udekorować w/g własnej fantazji owocami. Tort przetrzymywać w lodówce. Kroić ostrym i ciepłym nożem Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 02.06.20, 16:07 W 1905 roku Anna Jarvis (córka Anny Reees Jarvis) wywalczyła ustanowienie Dnia Matki Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 26.05.14, 16:11 Ona mi pierwsza pokazała księżyc I pierwszy śnieg na świerkach, I pierwszy deszcz. Byłem wtedy mały jak muszelka, A czarna suknia mojej matki Szumiała jak Morze Czarne... Konstanty Ildefons Gałczyński Odpowiedz Link
madohora Re: 26 Maja mamy Dzień Matki 26.05.14, 16:12 Dziękuję Ci za to, Że dopasowywałaś swoje życie do mojego. Dziękuję za poczucie, Że nie ma dla Ciebie na tym świecie nic droższego, Niż nasza miłość (Oprócz Twojej miłości do mego Taty). Dzięki Tobie czuję się chcianym dzieckiem, Potrzebnym i wartościowym człowiekiem. Dziękuję Ci za to, że jesteś. Odpowiedz Link