agkowa Re: Przedszkole Miejskie nr 120 ul. Aleksandrows 09.11.07, 11:24 Witam, jestem ciekawa opini nt tego przedszkola, chcialabym tam zapisac dziecko,, jest ono najbliżej naszego domu ale to ze najblizej nie znaczy ze najlepsze w związku z tym pytam. Aha jest to Aleksandrowska 20. Pozdrawim. Odpowiedz Link
ola291 Re: Przedszkole Miejskie nr 120 ul. Aleksandrow 29.11.07, 12:17 Witam, Mój synek chodzi do tego przedszkola od września. Panie są bardzo sympatyczne, jest dużo dodatkowych zajęć (odpłatnych). Nie zmuszają do jedzenia. Raz w miesiącu jest jakaś wycieczka (odpłatna) oraz spotkania z rodzicami i dziećmi np. pod hasłem dzień zdrowej kanapki, podczas których rodzice bawią się z dziećmi, a potem pani omawia bieżące sprawy. W przedszkolu jest bardzo czysto. Brakuje mi jednak bardziej indywidualnego podejścia do dziecka, ale chyba jestem wymagająca w tym względzie, bo synek miał trudną adaptację. Nie wiem co Cię jeszcze interesuje, w razie czego odpowiem na pytania. Odpowiedz Link
agkowa Re: Przedszkole Miejskie nr 120 ul. Aleksandrow 30.11.07, 15:54 Serdeczne dzięki, już myślałąm że niczego się nie dowiem. Mało jest informacji nt tego przedszkola, nie mają swojej strony internetowej.ale wiadomo najlepiej dowiedzieć sie od samych rodziców. Mam jeszcze pytanie jak duże są grupy i ile jest opiekunek do jednej grupy, czy się wymieniają, czy mają dobre pomysły na spędzenie czasu dzieci, czy uczestniczą aktywnie w ich zabawach. Do tego przedszola mam bardzo blisko, więc to jest duży plus, ale równie ważne jest samo przedszkole, jego atmosfera no i to jak się dzieci w nim czują. Będę wdzięczna za odpowiedz.Pozdrawiam Agnieszka. Odpowiedz Link
ola291 Re: Przedszkole Miejskie nr 120 ul. Aleksandrow 04.12.07, 15:10 Nie wiem ile jest zapisanych dzieci w grupie, ale nigdy nie ma kompletu. Codziennie jest średnio 12. Do każdej grupy są przypisane dwie panie, ale ta druga to jest raczej na wymianę. W grupie mojego synka oprócz wychowaczyni jest jeszcze pani do pomocy, która np. rozdaje posiłki, albo opiekuje się dziećmi jak wychowaczyni ma zebranie itp. Nie wiem na ile panie angażują się w zabawy dzieci. "Nasza" pani pomysły ma chyba niezłe, bo jak byliśmy na zajęciach otwartych dla rodziców to bawiliśmy się wspólnie z dziećmi w ciekawe zabawy. Synek nauczył się też bardzo wielu piosenek, dzieci pracują też z książką - malują, wycinają itp. Generalnie ciągle się coś dzieje w tym przedszkolu. Pani dyrektor jest bardzo sympatyczna i otwarta. Generalnie ze wszytkim jest miły kontakt. Odpowiedz Link