Dodaj do ulubionych

Przedszkole 106, Astronautow (montesori)

10.01.09, 21:55
Witam,
Czy ktoś zna jakieś opinie nt. tego przedszkola?
Byłabym wdzięczna za pomoc!

Leminka
Obserwuj wątek
    • kubusiowa-puchatkowa Re: Przedszkole 106, Astronautow (montesori) 29.01.09, 21:39
      Generalnie przedszkole ok.
      Oprócz stałych opłat (jak w innych p-lach) płaci się coś około 20zł miesięcznie
      - z tego kupują pomoce do pracy z dziećmi.
      Przedszkole dobrze zaopatrzone, tylko mało zabawek, praca nastawiona na metodę
      M. Montessori.
      Dzieci codziennie na podkładkach pokazują swoje osiągnięcia (ułożone puzzle,
      ćwiczenia itp.)
      Ogólnie polecam.
      • jomila Re: Przedszkole 106, Astronautow (montesori) 17.02.09, 21:16
        > Przedszkole dobrze zaopatrzone, tylko mało zabawek >
        Przedszkole bardzo dobrze zaopatrzone, zabawek całkiem sporo.
        • atslodz2 Re: Przedszkole 106, Astronautow (montesori) 15.02.10, 19:20
          Nie wiem o jakie zabawki chodzi, samochody lalki, kuchenki itp????
          Owszem są , ale nie wiem o jakich ilościach rozmawiamy o 1 szt. na
          dziecko>??????? Takie rzeczy dzieci mają domu... wyłącznie dla siebie.
          Nastawienie przedszkola to podejście indywidualne do każdego. Każde dziecko w
          ciągu dnia wykonuje takie ćwiczenie, które najbardziej lubi. Oczywiście są też
          ćwiczenia, które brzmią tak samo dla wszystkich dzieci.
          Zabawki są typowe dla Montessori. Nawlekanie, puzzle, klocki, ale również takie
          które pozwalają na samodzielne nalewanie wody, mieszanie kolorów, malowanie
          rękami... takie które rozwijają także zmysły....
          Moje dziecko w okresie wakacyjnym chodziło do przedszkola w którym ilość zabawek
          była oszałamiająca, stał również komputer i były puszczane bajki... ale za to
          brakowało w nim papieru, kredek i nożyczek..... jak myślisz chętnie do niego
          chodziło....????
          Zabawki to nie wszystko, ... no chyba że jest to miarą jakości przedszkola... w
          takim razie powodzenia............
    • atslodz2 Re: Przedszkole 106, Astronautow (montesori) 15.02.10, 19:06
      Moje dziecko chodzi do tego przedszkola już drugi rok, a przed nim jeszcze
      kolejny, ostatni. Bardzo polecam to przedszkole ze względu na ogromne
      zaangażowanie wszystkich pedagogów, bardzo ciepłą i miłą atmosferę oraz nacisk
      na nieustanny rozwój dziecka. Nie zamieniłabym tego przedszkola na żadne inne.
      Gorąco polecam Alinka

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka