igor_uk
17.12.10, 20:26
Cztere godziny i 29 minut-tyle trwalo "spotkanie " Wladimira Putina z Rosyjskim Narodem. Jakie wnioski moge ja,jako zwykly rosyjski emigrant,wyciagnac po obejrzeniu tego show (a mam nagrana calosc).Przedewszystkim rzucilo sie w oczy,ze Putin nadal jest soba,wie jakim go lubia Rosjanie i tego trzyma sie mocno (a moze taki jest i w swoim zachowaniu jest szczery?).Co jeszcze rzucilo sie w oczy-a nu to,ze nic,praktycznie nic ,z tego co on mowi od wielu lat,rowniez nie zmienilo sie.Te same pytania,te same odpowiedzi.I dla tego ja wnioskuje-czas Putina,jako "ojca" Narodu minal.On jest bardzo dobrym organizatorem,jest genialen w reagowaniu na praktycznie kazde wyzwanie,ale wizionerem on nie jest.On wie co robic dzis,ale co jutro,a tym bardziej po jutrze,on niema zielonego pojecia.Jak juz nie raz wspominalem,Putin byl potrzebny Rosji dla tego, zeby posprzatac po Jelcynie,wprowadzic Rosje w XXI wiek jako calosc, nie okradziona do cna.Ale co robic dalej-on (Putin)-nie wie.Czy on zdaje sobie z tego sprawe?Chyba nie.Jak by nie ten kryzys,w ktorym Rosja nie zawinila,to by pozycja Putina okazala sie by wyraznie slabsza,a tak zwykly ludzi,a moze i sam Putin,mysla,jak byl Prezydentem W.W.P,to wszystko bylo "хoрoшo",jak tylko przyszedl do Wladzy slabszy inteligencik,to i sytuacja pogorszyla sie.Mamy wprawie dwa lata,do nastepnych wyborow w Rosji,moze wiele zmienic sie.Ceny surowcow znow osiagaja kolejnych rekordow,na arenie miedzynarodowej pozycja Rosji umocnia sie i to nie tylko dzieki samej Rosji,rowniez slabiejaca pozycja USA,jak rowniez duze klopoty finansowe UE do tego przyczyniaja sie.Zobaczymy.
Zeby dlugo nie rozwodzic -powiem krotko.Po obejrzeniu programu w telewizji, doszedlem do wniosku,ze Putin,jako Prezydent,juz nie ma racji bytu w Rosji,ale jako premier lub inny "хoзяйcтвенник" ,jak najbardziej.
P.S.To jest zadna porzadna analiza,to tylko wrazenie zwyklego czlowieka.Czy ja mam racje?Nie wiem.Mam nadzieje,ze tak.Jak rowniez mam nadzieje,ze Putin czyta "Forum Swiat" i wyciagnie odpowiednie wnioski (he,he).
Aha,wszystkich,co lubia Rosje,zapewniam ,ze nie sprzedalem sie nikomu,nadal kocham Rosje i darze wielkim szacunkiem Putina,co nie zmienia faktu,ze wszystko co napisalem,uwazam za sluszne,z mojego punktu widzenia.