Dodaj do ulubionych

Wacław Radziwinowicz odpowiada na atak "Izwiest...

IP: *.zrpa.com 07.09.04, 20:03
z tego miejsca chcialbym jeszcze raz serdecznie pozdrowic wszytkich tych
ktorzy wychwalaja wladze rosyjskie i Putina po tym co sie
wydarzylo...podejrzewam ze jeszcze bed mial okazje was pozdrawic jakies
paredziesiat razy w najblizszej przyszlosci...
Obserwuj wątek
    • Gość: a psik Re: Wacław Radziwinowicz odpowiada na atak "Izwie IP: *.zrpa.com 07.09.04, 20:04
      "homofob i rasista" patrz jakos cie nie zauwazyli - musisz wiecej pisac.....
      • Gość: BrawoRadziwinowicz Re: DOBRA ODPRAWA POSŁÓW RADZIECKICH w GW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 20:38
        Dobrze napisane, z zębem. Podoba mi się odpowiedź Wacława Radziwinowicza.
        Nie wszystko może podobać się co pisze GW, ale ten artykuł jest celny.
        • Gość: kivin Wstyd "Izwiestia",wstyd!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 20:56
          Pismo po prostu w szybkim tempie musi przypochlepić się Imperatorowi Putinowi.A
          w jaki sposób?Atak medialny na Polskę to chyba jeden z najprostszych i
          najskuteczniejszych.Zwyczaja dziennikarska prostytucja.A kto robi za alfonsa?
          Chyba wszyscy się domyślamy!
          • Gość: yoyo [...] IP: *.chello.pl 07.09.04, 22:17
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: loj Re: Rosja zamienia sie w sojuz !!! wiec FUCKYOU ! IP: *.7cities.net 08.09.04, 04:49
              Rosjanie maja racje, ale co mozna sie spodziewac po polskojezycznej prasie,

prasa polska to intelektualny i moralny rynsztok.
              • Gość: rubin Re: Rosja zamienia sie w sojuz !!! wiec FUCKYOU ! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 08.09.04, 05:57
                prawidlowo a co my pokazaliśmy w magdalence trzeba sidzec i nie pyskowac tylu
                mamy fachowcow i kilku nas zalatwilo
                • transsybir Re: Rosja zamienia sie w sojuz !!! wiec FUCKYOU ! 08.09.04, 22:22

█████"Czekam_na_Iwana _Groźnego"_____wywiad_z_Rasputinem_Putina█████

████████████████████Rasputin_Putina████████████████████

transsybir

• fandango10 Re: Rosja zamienia sie w sojuz !!! wiec FUCKYOU ! 08.09.04, 06:58
                Gość portalu: loj napisał(a):

> Rosjanie maja racje, ale co mozna sie spodziewac po polskojezycznej prasie,
                >
                > prasa polska to intelektualny i moralny rynsztok.

Skolko rubelkow poluczil, towariszcz?
              • Gość: erd Re: Rosja zamienia sie w sojuz !!! wiec FUCKYOU ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 11:18
                Alganow ci placit? Czi Cziarzastyj?
            • Gość: Trzeźwa Co za głupoty! IP: 217.153.22.* 08.09.04, 10:50
              Zanim się odezwiesz, pomyśl!
              Jeśli masz organ odpowiedzialny za myślenie. Co za idiota! Ilu znasz Rosjan -
              zwyczajnych, szarych obywateli ? NO ILU? Ja poznałam ich wielu. Mili, szczerzy,
              otwarci, gościnni...i przerażeni tym, co dzieje się w ich kraju od dawna. Oni
              naprawdę nie mają imperialistycznych ambicji - chcą po prostu żyć zwyczajnie i
              godnie. A tego prawa im nie dano...

A to, co wyprawia garstka ludzi "na wierchu" to zupełnie inna sprawa.
              • Gość: BIGWISEBLACKMAN Re: Co za głupoty! IP: *.ssmb.com 08.09.04, 10:52
                Aha... zupełnie inna sprawa...

O kto wybrał tych na wierchu?

No chyba, że wszyscy wtedy byli nieTrzeźwi...
                • Gość: Trzeźwa Re: Co za głupoty! IP: 217.153.22.* 08.09.04, 11:10
                  Zdefiniuj słowo "WYBRAŁ"...przez pryzmat, tego co wiesz o ordynacji wyborczej w
                  systemie demokracji parlamentarnej.
                  A potem pogadamy...
                  • Gość: Miky Gazeta Wyborcza reprezentuje TYLKO opinie żydów z IP: *.twmi.rr.com 08.09.04, 19:57
                    z Polski.

Gazeta Wyborcza NIE JEST REPREZENTANTEM Poalaków w Polsce lecz obywateli
                    polskich ale ZYDOWSKEGO POCHODZENIA.

Gazeta Wyborcza NAPADA systematycznie na Pana Putina i rząd Rosyjski od momentu
                    kiedy Pan Prezydent Putin ROZGANIŁ MAFIĘ ŻYDOWSKĄ w Rosji która działała
                    reka w rekę z OLIGARCHĄ czyli MOBEM żydowskim z Nowego Yorku i USA , który to
                    MOB usiłował przejąć władze na Kremlu i całej Rosji.

Putin musisz ROZLICZYĆ katów MORDU Polaków w Katyniu, a wtedy cały swiat bedzie
                    tobie przychylniejszy !!

Katyń został wykonanany rękami żydowskimi i ROZLICZENIE tej ZBRODNI WOJENNEJ i
                    tak NIE OBCIĄŻY Rosjan lecz żydów !
                • Gość: aw Re: Co za głupoty! IP: *.retsat1.com.pl / *.retsat1.com.pl 08.09.04, 21:02
                  Za to my wybieramy naszych przywódców trafnie i po trzeźwemu. Wiadomo, jacy są
                  super! Trochę pokory!!!
              • Gość: pb2004 Re: Co za głupoty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 11:12
                A na kogo głosowali w wyborach ci nie mający imperialistycznych ambicji, mili
                Rosjanie? Prawdopodobnie na Putina. Więc proszę nie pisz głupot. Putin sam ze
                swoimi pogladami sie nie wybrał.
                • Gość: BIGWISEBLACKMAN Re: Co za głupoty! IP: *.ssmb.com 08.09.04, 11:19
                  WYBRAŁ - znaczy oddał głos w wyborach prezydenckich na cara putina, kierując
                  się prawdopodobnie jego programem wyborczym, podzielając jego założenia co do
                  sposobu prowadzenia polityki przez rosję i ogólnie rządzenia państwem i ogólnie
                  utożsamiając się z nim. To nie jest trudne - w rosji są bezposrednie wybory
                  prezydenckie. Nie ma żadnych komplikacji - takich jak np. kolegium elektorów w
                  USA. Sprawa jest prosta, tak jak u nas. I Trzeźwa nie kombinuj.

Prawda jest taka, że zdecydowana większość rosjan głosowała na tego bydlaka. I
                  to dwa razy - w dwóch wyborach prezydenckich. A co do twoich sympatycznych,
                  miłych i gościnnych przyjaciół z rosji - czy ja powiedziałem, że tacy Rosjanie
                  nie istnieją? Nie zmienia to jednak obrazu ogółu.
                  • Gość: daleki gosc Re: Co za głupoty! IP: 5.5R5D* / *.199.170.89.forward.012.net.il 08.09.04, 12:33
                    Takich jak "Trzezwa"jest stosunkowo niewielu w forum G.W.
                    Jezeli budowac swoja opinie o Polakach, latwo dojsc do wniosku, ze narod polski
                    to banda chamow i bydlakow... Oczywiscie , to wniosek mylny!
                    Normalni Polacy (jest ich chyba wiekszosc)widocznie wola nie babbrac sie w
                    nawozie i smrodzie. proponuje redakcji G.W. otworzyc drugie forum dla ludzi
                    normalnych - z skrupulatna kontrola na wejsciu (Cenzura? TAK!)
                    • Gość: Trzeźwa Re: Co za głupoty! IP: 217.153.22.* 08.09.04, 13:04
                      Hmmm...właściwie nie wiem, dziękować za komplement czy obrazić się na śmierć?
                      Po sarmacku ;)))
                • Gość: Trzeźwa Re: Co za głupoty! IP: 217.153.22.* 08.09.04, 11:50
                  A na kogo byś zagłosował, gdybyś od roku kiełbasy nie żarł a i chleb rzadko a
                  kandydat X pod nos podstawił i kiełbasę i wizję niedalekiej przyszłości, w
                  kórej Ty i Twoje dzieci będziecie na niej spać ;))
                  • Gość: Monika do tej szmaty co się nazwała trzeźwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 16:04
                    trzeźwa ty jesteś dno: proponujesz za wizję kiełbasy sprzedać przekonania? I
                    jeszcze uważasz że to norma i ok. Tacy ludzie są zdolni do największych
                    podłości, tacy za pieniądze na kiełbasę albo coś tam sprzedawali żydów niemcom,
                    a co ja ci bedę mowiła, masz mentalność gnidy
                    • Gość: Fiore Re: do tej szmaty co obraża "trzezwą" IP: 217.153.22.* 08.09.04, 16:59
                      Jak taki imbecyl jak Ty może brac udział w dyskusji na takim forum?!!!!Przecież
                      Ty nawet nie rozumiesz co czytasz nie mówiąc już opisaniu?!!!!Nazwac
                      Ciebie "szmatą"byłoby obrazą dla szmaty!!
                    • Gość: Trzeźwa Re: do tej szmaty co się nazwała trzeźwa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.04, 20:10
                      trzeźwa ty jesteś dno: proponujesz za wizję kiełbasy sprzedać przekonania? I
                      > jeszcze uważasz że to norma i ok. Tacy ludzie są zdolni do największych
                      > podłości, tacy za pieniądze na kiełbasę albo coś tam sprzedawali żydów
                      niemcom,
                      >
                      > a co ja ci bedę mowiła, masz mentalność gnidy

Nic mi nie powiesz, bo pewnie g.... wiesz.
                      Szkoda czasu na jakąkolwiek polemikę z tobą (normalnie napisałabym z dużej
                      litery, ale szacunku dla ciebie nie mam za grosz)

...nie życzę Ci, żebyś kiedykolwiek musiała się zastanawiać, skąd wziąć na
                      mleko dla dziecka, głupia dziewczyno. Pewnie i tak nie zrozumiesz o co z tym
                      mlekiem chodzi, jak nie zrozumiałaś całej reszty ;(((
                    • sorella1 Re: do tej szmaty co się nazwała trzeźwa 08.09.04, 20:34
                      Gość portalu: Monika napisał(a):

> trzeźwa ty jesteś dno: proponujesz za wizję kiełbasy sprzedać przekonania? I
                      > jeszcze uważasz że to norma i ok. Tacy ludzie są zdolni do największych
                      > podłości, tacy za pieniądze na kiełbasę albo coś tam sprzedawali żydów
                      niemcom,
                      >
                      > a co ja ci bedę mowiła, masz mentalność gnidy

Kobieto. Ty chyba nie pojęłaś o czym mowa. Wejdź sobie raczej na forum Cosmo.
                      Pełno tam porad na temat nowych odcieni blondu i modnych wzorków na tipsach.

• Gość: OK.. Re: Co za głupoty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 11:21
                OK.. zgadzam się. Są też mili, rozumni, kulturalni, obyci, współczujący i
                uczciwi Rosjanie. A;e ich jest mniejszość. Vide wynik wyborów. Proponuję
                konwencję: ROsjanin - wcale nie znaczy że zły. Statystyczny Rosjanin - zgroza,
                gorszy niż statystyczny Polak. Putin - kanalia i faszysta.
                • Gość: BIGWISEBLACKMAN Re: Co za głupoty! IP: *.ssmb.com 08.09.04, 11:24
                  OK - ok! ;)
                  • Gość: Trzeźwa Do Was, Panowie, na górze ;) IP: 217.153.22.* 08.09.04, 11:47
                    1. Czy wg Was ustrojem realnie panującym w Rosji naprawdę jest demokracja ???
                    2. Jeśli w Polsce Samoobrona ma 20% poparcia a LPR podobnie, to czy można na
                    tej podstawie sądzić, że 20% Polaków to skrajni nacjonaliści, antysemici i
                    faszyści a następne 20% to idioci? Pozostali to komuniści i trochę
                    niezdecydowanych? Jaki będzie dla nas Polaków wspólny mianownik?
                    3. Cofnijcie się jakieś ćwierć dekady wstecz….i przypomnijcie sobie, jak
                    wyglądały wybory w Polsce…

• Gość: Trzeźwa Aneks do :Do Was, Panowie, na górze ;) IP: 217.153.22.* 08.09.04, 11:53
                      ...zanim zmieszacie mnie z błotem,że pluję na obecny ustrój, prostuję "ćwierć
                      wieku" nie dekady ;)))
                • Gość: Trzeźwa Re: Co za głupoty! IP: 217.153.22.* 08.09.04, 11:56
                  Powiedz mi tylko, ilu z nich znasz.

ps. Zgoda - Putin to kanalia!!!!
                  • Gość: joanna Re: Co za głupoty! IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.09.04, 13:17
                    Tak, tak, głupi Rosjanie głosowali na Putina i to ich wina... Przypominam, że
                    prezydentem RP był kiedys koleś co sie zowie Wałęsa (wstyd wszechczasów), ale
                    wszyscy mowili, ze wybieraja mniejsze zło. To proszę teraz sobie przypomnieć
                    kontrkandydatów Putina...moze wyedy bedzie łatwiej polaczkom (bo mniemam, że
                    Panowie gdy Polska wybierała pierwszego prezydenta jeszcze praw wyborczych nie
                    posiadali z rwacji zbyt małego wieku) zrozumiec wybory sasiadów.
                    A sstystyczny rosjanin stsystycznie wypada lepiej niz ststystczny polak bo nie
                    ma przerostu opini nad wlasna osoba i ma wyksztalconego prezydenta... bo Pan
                    Kwaśniewski z całym szacunkim dla jego osoby to hcyba tej pracy mgr ni obronił
                    w końcu...
                    • Gość: BIGWISEBLACKMAN Re: Co za głupoty! IP: *.ssmb.com 08.09.04, 13:36
                      Wię pani joanno nic pani nie pozostaje, tylko wyjechać do rosji i ubiegac się o
                      obywatelstwo. Mają przecież taaakiego wykształconego (przez politbiuro i kgb)
                      prezydenta (to rzeczywiście powód do dumy), w przeciwieństwie do Wałęsy, który
                      jest wstydem wszechczasów (takie komentarze dają obraz debilizmu ludzi, którzy
                      je wypowiadają - mam nadzieję, że pani joanna nie ma-nie będzie miała dzieci,
                      bo więcej idiotów w tym biednym kraju nam nie potrzeba). Za to putin to duma
                      rosji - morduje, okłamuje naród, tłamsi wolne media, ogranicza swobody
                      obywatelskie i kładzie przysłowiową "lachę" na społeczność międzynarodową -
                      taki silny z niego mąż stanu. Rzeczywiście, Wałęsa ze swoimi grzechami wypada
                      przy nim blado.

A kontrkandydaci? Np. demokraci z parti Jabłoko. Ale pani joanna też by
                      głosowała pewnie na putina, który jest takim silnym mężczyzną...

Pani joanno! Gratuluję! Myślę, że naród rosyjski i baćka wladimir przyjmą panią
                      z otwartymi rękami. A może pozwolą też pani osobiście zgładzić jakiegoś
                      dwunastoletniego potwornego czeczeńskiego terrorystę w wiosce pod Groznym?
                      • Gość: Trzeźwa Ha! dyskusja nabiera rumieńców ;) IP: 217.153.22.* 08.09.04, 13:59
                        Dobre!!! Szczególnie możliwość zgładzenia 12-latka !!!

Cóż za egzaltacja - byłbyś świetnym publicystą "Faktu", gdybyś tylko nie
                        obrażał ludzi ( w tym wypadku Joanny).
                        Właśnie! To takie typowo polskie - jak śmiesz mieć inne zdanie, to wypad!
                        Patriotyzm = szowinizm ????

Co do moich wyborów - ochoczo wybierałam w WOLNYCH I DEMOKRATYCZNYCH WYBORACH
                        (akurat wtedy nabyłam prawa wyborcze) mniejsze zło - Wałęsę, potem mniejsze
                        dobro - Kwaśniewskiego...i qrde blaszka, za każdym razem wstydziłam się swoich
                        wyborów...w miarę upływu kadencji...
                        I myślę, że o to chodziło Pani Joannie a nie o odę do Putina i innych
                        charyzmatycznych jedynowładców z silną ręką.

Jak rozumiem, nie wprost, boś pewnie nieśmiały młodzian, ale jednak,
                        odpowiedziałeś na moje pytanie - jakiż to ustrój panuje w Rosji.
                        cyt.
                        "Za to putin to duma rosji - morduje, okłamuje naród, tłamsi wolne media,
                        ogranicza swobody obywatelskie i kładzie przysłowiową "lachę" na społeczność
                        międzynarodową "

I niezależnie od Twoich sympatii - Rosja (choćbyś nawet się zaparł) piszemy
                        przez duże ER!!!! putin nawet dla mnie (purystki językowej), jest z małej.

• Gość: BIGWISEBLACKMAN Re: Ha! dyskusja nabiera rumieńców ;) IP: *.ssmb.com 08.09.04, 14:16
                          Trzeźwa ja naprawdę nie weim o co ci chodzi. Pani joanna porównywała wybór
                          Wałęsy z wyborem putina - bez sensu bo tu nie ma ŻADNYCH analogii - zarówno co
                          do syt tam i u nas, co do systemu i kompetencji (na pewno wiesz, że u nas jest
                          system parlamentarny a u nich prezydencki) co do sytuacji w ogóle. Poza tym
                          porównywanie putina z kimkolwiek jest obrazą dla osoby z nim porównywanej.

Pani joanna przytoczyła też temat kontrkandydatów - już go skomentowałem i
                          odsyłam do tamtego posta, bo WYBÓR Rosjanie MIELI.

Poza tym pisze jakieś głupoty nt. statystycznego polaka i rosjanina, gdzie
                          argumentem przeważającym na korzyść rosjanina jest to, ze ma bardziej
                          wykształconego prezydenta... :o

I to pani joanna obraża ludzi, nazywając ich polaczkami czy jakoś tak.

Taki post, jak pani joanny załuguje tylko na taką odpowiedź, jaką przytoczyłem.

A tekst dot mojego wieku i niesmiałości pozostawiam bez komentarza. (nie
                          zadałaś mi pytania nt. sustemu, tylko ordynacji, różnica)
                          • Gość: Trzeźwa Re: Ha! dyskusja nabiera rumieńców ;) IP: 217.153.22.* 08.09.04, 15:56
                            Już spieszę z odpowiedzią ...

Absolutnie nie gloryfikuję poczynań ichniego prezydenta. Putin i jego świta to
                            wyjątkowo wredna chałastra.

Putin, krytykujący ostatnio holenderskiego ministra spraw zagranicznych,
                            zniesmaczył mnie jeszcze bardziej.
                            Czekistowskie metody ,czystki, prowokacje, fałszywe oskarżenia, demagogia
                            i "zamordyzm" stosowany przez rosyjskie władze, przerażają mnie...

Ale czy sądzisz, że wszyscy wyborcy Putina utożsamiają się z Putinem i jego
                            pomysłem na odrodzoną Rosję?

Martwi mnie to, że znowu po tyłkach dostają zwykli, szarzy ludzie, którzy
                            omamieni wizją demokratycznych rządów, poszli zagłosować na tego oszusta. Nie
                            raz miałam okazję rozmawiać z tymi ludźmi - oni są już tak zmęczeni
                            obietnicami, ciągłymi zawirowaniami historii, nędzą i niepewnością, że jest im
                            już wszystko jedno ... zagłosowaliby pewnie na Dziadka Mroza, gdyby im
                            powiedziano, że będzie lepiej.
                            Nie tak dawno,w Moskwie, rozmawiałam ze starszą kobietą, kustoszem w Muzeum
                            Puszkina (wydawać by się mogło, oświeconą istotą, odróżniającą ustrój
                            demokratyczny z jego dobrodziejstwami od tyranii). Z rozrzewnieniem wspominała
                            czasy Stalina (sic!), bo wtedy przynajmniej były jajka, mleko i chleb!!!
                            Ja, naiwnie, przepełniona ideałami, próbowałam jej wtedy tłumaczyć, że
                            błądzi ... dziś pewnie zamknęłabym dziób na kłódkę.

Po czym wchodzę na forum gazety i czytam wypociny jakiegoś kretyna, który pisze
                            o czymś, o czym nie ma pojęcia ( admin właśnie go zdjął - chyba nie bez
                            kozery)...

A propos` statystyk - to branża, którą na wylot znam (bo w niej pracuję) i z
                            całą odpowiedzialnością stwierdzić mogę, że nie ma czegoś takiego
                            jak "statystyczny" Polak, Rosjanin czy Tahitańczyk...

Zadałam Wam (napisaliście jednocześnie), Panowie u góry ;) pytanie o system...

Co do polemiki z Joanną - komentarz nt. dzieci był nie na miejscu ... co
                            najmniej!!!
                            żegnam chwilowo i ... biegnę po dziecko, które JUŻ mam ;)
                            pozdrawiam

• Gość: BIGWISEBLACKMAN Re: Ha! dyskusja nabiera rumieńców ;) IP: *.ssmb.com 08.09.04, 16:25
                              Ale na tym to właśnie polega. Skąd taki wynik w ostatnich wyborach
                              prezydenckich? Przecież wszyscy w Rosji widzieli 5 lat jego prezydentury.
                              Sytuacja tych ludzi się za putina nie porawiła, ale oni mimo wszystko wybrali
                              jego. Mi się wydaje, że tam ludzie po prostu NIE CHCĄ decydować o swoim losie,
                              wolą powierzyć go jakiemuś "silnemu przywódcy". A za znak, ze "przywódca" o
                              nich dba odbierają np. wypędzenie z Rosji oligarchów i wsadzenie paru do
                              więzienia - w ramach "solidarności" z biednymi - za co, niestety, ludzie w
                              Rosji są mu wdzięczni :0 I dlatego myslę, że większość wyborców utożsamia się z
                              tym, co MÓWI putin (bo to, co myśli i planuje jest zupełnie inną rzeczą).

Przegapili moment, kiedy mogli się pozbyć putina - bo jego kolejna kadencja
                              dokona dzieła zniszczenia kruchych podwalin rosyjskiej demokracji. Ale
                              niestety, tam nigdy nie było czegoś takiego jak demokracja, mało tamtejszych
                              ludzi w ogóle wie, na czym to polega.

Nie oszukujmy się - wiem, że generalizowanie jest krzywdzące dla jednostek, ale
                              rosyjska mentalność jest nam znana - całe pokolenia Polaków poznały ją,
                              niestety, aż nadto dobrze.

Fakt, co do posiadania dzieci - masz rację - przesadziłem - i przepraszam
                              panią joannę, ale naprawdę byłem zbulwersowany i dalej uważam panią joannę za
                              idiotkę.
                              • Gość: Trzeźwa Re: Ha! dyskusja nabiera rumieńców ;) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.04, 19:54
                                Słusznie.
                                Mam wrażenie, że mamy podobne poglądy a dyskutujemy na różne tematy. Ja
                                zaprotestowałam przeciwko daleko posuniętej rusofobii.

cyt. "Mi się wydaje, że tam ludzie po prostu NIE CHCĄ decydować o swoim
                                losie..."
                                Tam ludzie NIE UMIEJĄ o sobie decydować. Nikt ich tego nie nauczył ba! nie
                                pozwolił.
                                I wyznają zasadę, że lepszy stary (znany) wróg, niż nowy...

A typowo polską mentalność masz okazję poobserwować w
                                poście "Moniki"...pytałeś, kto to jest "polaczek" - to przekonany o swojej
                                wyjątkowości, zakompleksiony i zawistny warchoł.
                                Czytając wypociny takich indywiduów, nie dziwię się, że na całym swiecie krążą
                                dowcipy o głupich Polaczkach. I wstyd mi.
                                Pozdrawiam
                    • mihkel Re: Co za głupoty! 08.09.04, 17:30
                      Tak, tak, głupi Rosjanie głosowali na Putina i to ich wina... Przypominam, że
                      > prezydentem RP był kiedys koleś co sie zowie Wałęsa (wstyd wszechczasów), ale
                      > wszyscy mowili, ze wybieraja mniejsze zło. To proszę teraz sobie przypomnieć
                      > kontrkandydatów Putina...

Nie porównuj Wałęsy z Putinem na miłość boską...
              • Gość: wolnosc słowa Re: Co za głupoty! IP: *.hcg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 15:38
                No panie Michnik widze, że zdazyl juz pan skasowac mojego posta. Przeciez on
                byl oparty na rzetelniejszych podstawach, niz niektore artykuly w pana gazecie.
                No i co my z tym zrobimy?
              • Gość: Bartek Swieta prawda IP: *.vc.shawcable.net 08.09.04, 19:24
                Zgadza sie. W Polsce zreszta jest to samo. Kilku agentow-(p)rezydentow trzyma
                za morde od 1945 cale zastraszone i zrezygnowane spoleczenstwo. Szkoda tylko ze
                in w tym zydzi pomagaja. Niech kazdy robi swoje, wychowuje swoje dzieci na
                Polakow i pamieta, ze fortuna historii kolem sie toczy.
          • ateista77 Re: Wstyd "polska",wstyd!!! 08.09.04, 22:25
            Polacy to sku*****ny, wszyscy to wiemy. Ciekawe co by zrobil GROM??? Aha,
            sorry. Tych sku******ow tez nie ma, bo okupuja Irak...
            • Gość: ksi Re: Wstyd "polska",wstyd!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 23:19
              ... a skąd Ty Człowieku znasz język polski, chciałoby się spytać, wygląda na to, że jednak coś wspólnego z Polską miałeś. Skoro tak, to znaczyłoby, że bardziej ceniłeś swój brzuch niż swój kraj, skoro już Polakiem nie jesteś. Nie wypowiadaj się więc jako autorytet moralny, bo ci z tym nie do twarzy.
              • ateista77 Re: Wstyd "polska",wstyd!!! 09.09.04, 08:53
                > ... a skąd Ty Człowieku znasz język polski

Znam, bo mieszkalem tam 10 lat.

>...bardziej ceniłeś swój brzuch niż swój kraj, skoro już Polakiem nie jesteś

Oczywiscie. Jedzenie jest w polsce wspaniale, to musze wam przyznac, tylko
                szkoda ze polacy to tacy ch**e, ktorzy sie zajmuja napadaniem na niewinne
                kraje, i wykradaniem ropy. Mieszkalem w polsce za komuny, i byl to wtedy
                wspanialy kraj - wspaniali ludzie. Teraz? Nienawidzicie rosjanow, staliscie sie
                perfidnymi kapitalistami, wepchaliscie sie na chama do Unii, podpisaliscie
                konkordat z czarnuchami, wsadziliscie jezyk w du*e amerykanom do tego stopnia
                ze urzednicy w Brukseli tylko wzdychaja bezporadnie na wasz widok.... Po
                reakcji polaczkow na tragedie w Beslanie, gdzie MUZULMANSCY TERRORYSCI
                zamordowali setki osob, stracilem dla was reszte szacunku. Najbardziej zalosny
                narod Europy.
                • Gość: o co chodzi do chama 77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 09:05
                  kanalia! z takimi jak ty się nie rozmawia, takim jak ty pokazuje się drzwi,
                  nienawiść cię zniszczy, współczuję otoczeniu
      • Gość: Doodie SRAM na jakiegoś waleta IP: *.net.autocom.pl 07.09.04, 21:45
        Szestakowa czy jak mu tam. Putin to dzieciobójca
        • Gość: to ja jarzabek lubu dubu, lubu dubu, niech zyje nam ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.04, 22:57
          Putin... prezydent sojuza
      • Gość: wolność słowa [...] IP: *.hcg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 10:11
      • Gość: ANNA TRAVEL Re: Wacław Radziwinowicz odpowiada na atak "Izwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 17:59
        KOCHANI ZAJMIJCIE SIĘ POLSKIMI
        SWOIMI SPRAWAMI
        MĘŻCZYŻNI ZARABIANIEM PIENIĘDZY
        A KOBIETY MIŁOŚCIĄ
        CO NINIEJSZYM CZYNIĘ-PA,PA
        ANNA TRAVEL
        • pijatyka Re: Wacław Radziwinowicz odpowiada na atak 20.02.15, 22:54

...a kacapie CH.UJE panoszą sie na forum.
    • Gość: BumBum Imperializm rosyjski wiecznie zywy? IP: 129.81.192.* 07.09.04, 20:07
      A moze - po prostu - pan Szestakow tak tancuje,
      jak dyktuja mu telefony od "chlopcow - putinowcow"
      z KGB (przepraszam, teraz to sie chyba nazywa "FSB")?

P.S. Czy w obecnej Rosji mozna jeszcze mowic o
      jakiejkolwiek (nawet pozornej...) demokracji???
      • Gość: loco O demokracji, to juz nie, ale nowy scenariusz do IP: *.chello.pl 07.09.04, 20:12
        "1984 bis, albo 2004" to juz napewno mozna zaczac pisac! Wcale bym sie nie
        zdziwil gdyby za tym atakiem, gdzies w 10. rzedzie stali "chlopcy-putinowcy" z
        KGB, ktorzy tak skutecznie podpuszczali terrorystow, az przedobrzyli... ale co
        tu mowic o kraju w ktorym rzadza sluzby specjalne, he, he, he!
        Pozdrowienia dla "anty-zgredkowców"
        • Gość: zib Re: O demokracji, to juz nie, ale nowy scenariusz IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 20:20
          "Chłopcy" z keidżibi stali w drugim szeregu, 1984 to literatura nie szmatławy
          scenariusz,a "chłopcy nie "podpuszczali","zwyczajnie"oni kontrolowali przebieg
          własnej akcji.
          • Gość: Czekamy_na_temat. Re: INSPIRUJĄCY TEMAT "ŻYDZI PRECZ Z ROSJI" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 20:46
            Myślę, że podobny temat na forum GW: "ŻYDZI PRECZ Z POLSKI" cieszyłby się
            u nas wielką popularnością.
            Tylko czy postawienie takiego tematu przeszłoby przez wąskie gardło cenzury
            Gazety Wyborczej ?
            IZWIESTIA to gazeta rosyjska, a GAZETA WYBORCZA nie jest polską gazetą,
            to duża różnica.
            • Gość: fritz Nie umieraj z ciekawosci! Zapoczatkuj ! Nic sie IP: *.adsl.solnet.ch 07.09.04, 21:41
              nie boj. Jestem pewien, ze przezyjesz zaskoczenie punkto popularnosci!
            • Gość: krokodyl [...] IP: *.ppp.tiscali.fr 08.09.04, 02:17
              • Gość: Do_"krokodyl" [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 09:27
                • Gość: Krokodyl Re: INSPIRUJĄCY TEMAT "ŻYDZI PRECZ Z ROSJI" IP: *.ppp.tiscali.fr 08.09.04, 12:15
                  Sluchaj Gosciu, od dluzszego czasu czytuje (chcac nie chcac) Twoje wypociny na
                  temat zydow. Sa idiotyczne, a Ty prosisz o poziom (jaki poziom,
                  intelektualny?) , argumenty (na co?). O jaki poziom Ci chodzi? O jakie
                  argumenty? Jak chcesz liczyc polskich zydow? Chcesz zagladac do rozporka?
                  Zastanow sie chlopie czy nie masz porabane i nie zawracaj glowy Czytelnikom.
                  Szkoda miejsca. Wiem (wiemy) co myslisz o (polskich) zydach, a reszta to
                  mlocenie slomy. Zlituj sie nad Czytelnikami, ktorzy pragna poczytac cos
                  sensownego.
            • Gość: roo Re: INSPIRUJĄCY TEMAT "ŻYDZI PRECZ Z ROSJI" IP: *.81.220.203.acc05-dryb-mel.comindico.com.au 08.09.04, 08:13
              TAK , TO JEST DOPIERO TEMAT Z KLASA!!W WERSJI POLSKIEJ : ' Zydzi precz z
              Polski !!'PROPONUJE PODZIELIC SIE DYSKUTANTOM NA DWIE DRUZYNY:na druzyne ZYDOW
              i druzyne ANTYSEMITOW,powod: brak odpowiedniej ilosci POLAKOW POCHODZENIA
              ZYDOWSKIEGO W POLSCE.Mam jednak cicha nadzieje, ze nie potrzeba bedzie tego
              robic,takich 'nwiedzonych polskoscia ' ZYDOW jak ja , zyje jeszcze sporo za
              granicami Polski i z pewnoscia wezma oni udzial w tej arcyciekawej
              dyskusji.JA 'MILE' SOBIE WSPOMINAM TAKIE DYSKUSJE NA FORUM 'GAZETY WYBORCZEJ'!!!
              • Gość: MożePreczCykliści? Re: INSPIRUJĄCY TEMAT "ŻYDZI PRECZ Z ROSJI" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 09:31
                No prawda? Zydów w Polsce niema (chciałoby się napisać nie brakuje).
                A kto to jest tzw. Dawid Warszawski i kto czyta redagowany przez niego "Midrasz"?
                • Gość: roo JEDNA JASKOLKA NIE CZYNI WIOSNY !!! IP: *.81.220.203.acc05-dryb-mel.comindico.com.au 08.09.04, 09:50
                  W DZISZEJSZEJ POLSCE ZYDZI NIE STANOWIA DUZEJ GRUY ETNICZNEJ, a z tych , ktorzy
                  w POLSCE pozostali, wiekszosc utozsamia sie z POLSKA i z Polakami.
                • Gość: Jaskółka_wJarmułce Re: INSPIRUJĄCY TEMAT "ŻYDZI PRECZ Z ROSJI" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 13:03
                  Szkoda tylko, że ci Żydzi/Polacy nie stoją w obronie Polskich interesów.
                  Milczą, kiedy ich pobratymcy - Żydzi amerykańscy - zmyślają nieprawdziwe
                  historie szkalujące Polskę i Polaków.
                  Owszem, bezczelne kłamstwo o Jedwabnem zarzucił Grossowi Żyd, ale amerykański,
                  naoczny świadek wydarzenia. Mając taki dowód w ręku, polscy Żydzi nie tylko
                  słowem się nie odezwali, ale przyłączali się do nagonki na Polaków.
                  Więc nie jest prawdą to, co napisałeś.
                  Żydzi w dalszym ciągu budują V kolumnę w Polsce i są jej wrodzy.
                  • Gość: roo Re: INSPIRUJĄCY TEMAT "ŻYDZI PRECZ Z ROSJI" IP: *.29.221.203.acc11-dryb-mel.comindico.com.au 08.09.04, 14:31
                    V KOLUMNA?...CZYJA?...Izraela?...TO SA CHORE UROJENIA ,OPARTE NA KAZANIACH
                    PRALATA JANKOWSKIEGO ALBO TEGO 'FILOZOFA' RADIOWEGO, 'DOBROTLIWEGO' OJCZULKA
                    RYDZYKA.
                    • Gość: ksi "ŻYDZI PRECZ Z ROSJI" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 23:37
                      Zastanawiacie się ludzie nad fenomenem niechęci części Żydów "polskich" do Najjaśniejszej Rzeczypospolitej. Nie ma tu niczego dziwnego. Żydzi o których mówicie, to tzw. Litwacy, czyli uciekinierzy z Rosji, których wygnały stamtąd szerzące się w XIX wieku pogromy. Priwislanski Kraj był dla nich tylko etapem, miejscem do którego uciekli zostawiając strony rodzinne w Rosji i na Ukrainie. W tym czasie polscy Żydzi dawno się zasymilowali, brali udział w Powstaniu Kościuszkowskim, Listopadowym. Tym nowym, bliżej było do Rosjan niż do Polaków, pomimo krzywd, których od Rosji doznali. Stąd ich obojętność, a nawet niechęć do kraju, który MUSIAŁ być Rosji wrogi. Ci Żydzi uciekali z Polski przy każdej okazji, bo byli tu zupełnie obcy.

...i to by było na tyle ;)
      • fandango10 Re: Imperializm rosyjski wiecznie zywy? 08.09.04, 07:04
        Gość portalu: BumBum napisał(a):

> A moze - po prostu - pan Szestakow tak tancuje,
        > jak dyktuja mu telefony od "chlopcow - putinowcow"
        > z KGB (przepraszam, teraz to sie chyba nazywa "FSB")?
        >
        > P.S. Czy w obecnej Rosji mozna jeszcze mowic o
        > jakiejkolwiek (nawet pozornej...) demokracji???

Sadzac po "niezaleznych" i "obiektywnych" wypowiedziach na forach GW w dniach
        tragedii w Bieslanie, krytykujacych zazarcie "klamliwa" polska prase i
        wychwalajacych "prawdomownego" Putina, pomawiajacych bez przerwy Polakow o
        nienawisc do Rosjan, a czasem wrecz obrazajacych Polakow, chlopcy-putinowcy
        dzialaja nie tylko w Moskwie, ale i w Warszawie.

--------------------------------
        O Panie, Panie - oni niewinni
        Choc nasza przyszlosc cofneli wstecz
        INNI SZATANI BYLI TAM CZYNNI..
        (Choral, Kornel Ujejski)
        • pijatyka Re: Radziwinowicz odpowiada na atak "Izwiestii" 11.06.14, 16:06
          Wacław Radziwinowicz 07-09-2004

serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,2273911.html

Polskie media, w tym "Gazeta Wyborcza", działając "na ciche zamówienie władz" naszego kraju, ze złośliwą satysfakcją i w tonie antyrosyjskim przedstawiają wydarzenia w Biesłanie - zapewnił wczoraj w swym internetowym wydaniu dziennik "Izwiestia".

- Autorowi myli się epoka i kraj - pisze Wacław Radziwinowicz

Jewgienij Szestakow, autor komentarza, jako dowód przytacza to, że na naszym forum czytelniczym "sajt poświęcony Biesłanowi został nazwany >Solidarność z Czeczenią <".

Szestakow kłamie i wie, że kłamie. Gazetowy rozdział poświęcony tragedii w Biesłanie nazwaliśmy "Zamach na szkołę w Osetii Północnej".
          Na naszym otwartym forum czytelniczym nie ma żadnych sajtów.
          Są tam "wątki", czyli tematy do dyskusji, które proponują nam i sobie nawzajem czytelnicy. Żaden z tych "wątków" nie nazywa się "Solidarność z Czeczenią".

Szestakow w poniedziałek dzwonił do naszej redakcji i tłumaczyłem mu, że forum czytelnicze jest u nas wolną trybuną, na której ludzie mogą wyrażać swoje poglądy. Powinien to zrozumieć. Przecież "Izwiestia" też mają swoje fora internetowe, a wśród tematów, nad którymi tam się dyskutuje, jest na przykład rozdział "Żydzi precz z Rosji". Nie powód to jeszcze, by powiedzieć, że "Izwiestia" to gazeta czarnosecinna i nawołującą do pogromów.

Według Szestakowa "atmosfera panująca" na forach czytelniczych gazet demonstruje światu Polskę inną niż ta, która kładzie kwiaty pod ambasadą Rosji, której prezydent składa kondolencje narodowi osetyjskiemu cierpiącemu przez terroryzm. Ta Polska jest "pełna złości, przesiąknięta wrogością do Rosji". I w takiej Polsce panuje - zdaniem autora - przepełniające media polskie - "współczucie dla czeczeńskich >bojowników o wolność <". Zdaniem Szestakowa dyplomaci rosyjscy uważają, że "media polskie z premedytacją prezentują wypaczony obraz tego, co ma miejsce w naszym kraju".

Autor domyśla się, gdzie są korzenie tej "nagonki na Rosję". Według niego po wstąpieniu naszego kraju do UE "media polskie dostały od kierownictwa państwa ciche zamówienie na >podkreślanie tożsamości narodowej <", w związku z czym tragedia w Biesłanie była bardzo na czasie i bardzo przydała się jako ilustracja". A więc "kierownictwo" Polski mydli oczy sąsiadom, oficjalnie im współczując, a po cichu szczuje media na Rosję.

Szestakowowi pomyliły się epoki, a przynajmniej kraje. To z jego gazety w poniedziałek wyleciał redaktor naczelny za to, że starał się obiektywnie przedstawić tragedię w Biesłanie. Zwolnili go właściciele gazety, ale - jak przyznali dziennikarze "Izwiestii" w rozmowie ze mną - na polecenie "z samej góry". "Sama góra" rozprawiła się już z telewizją NTW za "Kursk", z dziennikarzami uczciwie opisującymi Dubrowkę i - jak widać - gotowa jest dalej się rozprawiać.

Szestakow zamiast stanąć w obronie swego szefa, w istocie rzeczy usprawiedliwia tych, którzy go wywalili. Dowodząc ponadto, że i my tkwimy w tym samym błocie co i podporządkowane Kremlowi media rosyjskie.

Polskie media, pisząc o Biesłanie, starają się wyjaśnić przyczyny tragedii.
          Widzą ją - tak samo jak spora część czytelników - w okrutnej wojnie na Kaukazie. Na to Szestakow i cytowani przez niego dyplomaci odpowiadają, że dla "wzmocnienia tożsamości narodowej" szukamy sobie wroga i widzimy go w Rosji. My próbujemy postawić diagnozę. Oni za to - jak mówią w Odessie - wmawiają nam swoje dziecko w brzuch.
      • Gość: przyjaciel Rosji Re: Imperializm rosyjski wiecznie zywy? IP: *.e-wroc.com 08.09.04, 11:14
        Odpowiedż red Radziwonowicza na atak "Izwestii" jest bardzo celna. Wniosek
        wypływający z wielu tragedii w rejonie półn Kaukazu jest taki: Rosja musi
        opuścić ten rejon w perspektywie najpóźniej 10 lat. Ale czy złodziej
        dobrowolnie odda to co ukradł?
      • pijatyka Re: Imperializm rosyjski wiecznie zywy 15.02.15, 22:21

A Wacek ciągle podku...a kacapa ;->
    • Gość: M Młwiłem żebyście spasowali nieco na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 20:10
      Przesadzacie z tą antyrosyksością na forum "GW".
      Apelowało wiele osób do mee i innych aby dali spokój bo dzieci zabito.
      Rosjanie pojawili się na formu 3 dni temu.
      Bluzgano im itd.
      Takie forum czyta świat i świrowanie po takiej tragedii jaka miała miiesce w
      Osetii nie ma sensu. A część naszych dyskutantów przesadzała i nadal przesadza.
      Ludzie was czytają!
      Rozliczenie Rosjan z Czeczenii w dniu 3-4 IX nie miało sensu ponieważ stanowiło
      usprawiedliwianie morderców osetyńskich dzieci.
      A tych morderców nic nie usprawiedliwia.
      Stąd i oburzenie Rosjan tym co piszecie na formu.
      • Gość: loco Nie podoba sie? To nie czytaj! Mamy wolnosc słowa IP: *.chello.pl 07.09.04, 20:14
        czy nie?! tez tesknisz za ta czerwono-bura zgraja, komuchu?!
        • Gość: Jerzy [...] IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 08.09.04, 00:55
          • fandango10 Re: Nie podoba sie? To nie czytaj! Mamy wolnosc s 08.09.04, 07:33
            Gość portalu: Jerzy napisał(a):

> A Ty kim jesteś amerykańskim wycirusem ?!

Wiesz co, moj Russkij, Ty naprawde nie rozumiesz Polakow
            • Gość: roo [...] IP: *.81.220.203.acc05-dryb-mel.comindico.com.au 08.09.04, 08:31
        • Gość: ksi Mamy wolnosc słowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 23:49
          Fakt - mamy wolność słowa, ale czy mamy odpowiedzialność za wypowiadane słowa - wątpię czy wszyscy. Pocieszam się jednak, że to tylko garstka frustratów, którzy skorzystają z każdej okazji, żeby się wyładować w inwektywach i czystej wody chamstwie. To także zakompleksieni ludzie którzy zrobią i powiedzą wszystko, żeby ich ktoś poklepał po plecach i powiedział, że są "równi goście".
          Internet to Hyde Park - można mówić wszystko, ale łatwo może stać się żulernią, a czy o to nam chodzi?
      • Gość: a psik Re: Młwiłem żebyście spasowali nieco na forum IP: *.zrpa.com 07.09.04, 20:16
        roumiem ze dla ciebie jedyne madre pisanie po tej tragedii to to w
        stylu "homofoba i rasisty".....
      • Gość: EUb770 Re: Młwiłem żebyście spasowali nieco na forum IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.09.04, 20:28
        Gość portalu: M napisał(a):

> Przesadzacie z tą antyrosyksością na forum "GW".
        > Apelowało wiele osób do mee i innych aby dali spokój bo dzieci zabito.

To nie jest antyrosyjskosc ale dosyc wywazona analiza sytuacji w Rosji.

> Rosjanie pojawili się na formu 3 dni temu.

To co pisali bylo wynikiem rosyjskiej propagandy. Te osobniki czesto mialy tak
        wyprane umysly, ze nie byly w stanie odroznic prawdy od fikcji.

> Bluzgano im itd.

Takiego zachowania nie popieram. Jednak jezeli ktos atakuje tutaj caly narod
        czeczenski za to co sie stalo to zasluguje to na komentarz.

> Takie forum czyta świat i świrowanie po takiej tragedii jaka miała miiesce w
        > Osetii nie ma sensu. A część naszych dyskutantów przesadzała i nadal
        przesadza.
        > Ludzie was czytają!
        > Rozliczenie Rosjan z Czeczenii w dniu 3-4 IX nie miało sensu ponieważ
        stanowiło
        >
        > usprawiedliwianie morderców osetyńskich dzieci.

Nie, nie stanowilo. Rosja nie moze miec okresu ulgowego tylko dlatego, ze cos
        takiego sie zdarzylo. Mniej lub bardziej posrednio sama Rosja tez jest za to
        odpowiedzialna i powinna wziac wreszcie te odpowiedzialnosc na siebie zamiast
        winic innych za to, ze pisza jak jest. Komentarz z "Izwiestii" byl zenujacy.
        Pokazuje to tylko i wylacznie niski poziom dziennikarstwa rosyjskiego.

> A tych morderców nic nie usprawiedliwia.

Zadnych mordercow nic nie usprawiedliwia. Tych ktorzy morduja w Czeczenii tez
        nie.

> Stąd i oburzenie Rosjan tym co piszecie na formu.

Gdzie jest to oburzenie Rosjan kiedy gina czeczenskie dzieci?
        • Gość: Lenin Re: Młwiłem żebyście spasowali nieco na forum IP: 62.233.250.* 07.09.04, 21:55
          Trafna odpowiedz - punkt dla ciebie...
        • Gość: M Czy 11wrześniaAmerykanie zabijali Arabskie dzieci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 23:53
          Szukacie wciąż na tym forum usprawiedliwienia dla morderców osetnińskich dzieci.
          Czy 11 września 2001 roku Amerykanie zabijali gdzieś masowo Arabskie dzieci?
          A arabscy teroryści porwali w tym dniu amerykańskie cywilne samoloty, również z
          dziećmi na pokładzie, i użyli ich jako latających bomb zabijając przy ich
          pomocy kilka tysięcy niewinnych ludzi w Nowym Jorku, Waszyngtonie i Pensylwanii.
          Czy miłośnicy Czecznów mają dla zabójców z Al Kaidy z dnia 11 września jakieś
          usprawiedliwienie?
          Czy oni też walczyli o jakąś "wolność" a więc mieli prawo zabijać przypadkowych
          Amerykanów?
          Oni twierdzili, że walczą o religię i prawa ich narodów.
          Dajecie im więc usprawiedliwienie mordu na tysiącach niewinnych Amerykanów?
          -Nie ma żadnego usprawiedliwienia dla morderców z 11 września, tak jak go nie
          ma dla dzieciobójców z Osetii, zabójców biznesmena Berga, oprawców 12
          nepalskich kucharzy i sprzątaczy, prywaczy dwóch włoskich misjonarek porwanych
          dziś w Iraku i setek niewinnych ofiar bestialstwa terrorystów.
          Terroryści są to fanatyczne bestie ogarnietę religijnym amokiem.
          Zaijają aby zabijać.
          Natmiast czeczeńskie i irackie dzieci giną bo trwa w tych krajach wojna.
          Ani Amerykanie ani Rosjanie nie zabijąją ich celowo!
          A w Osetii dzieci wzięto jako zakładników i one stały się ofiarami masowego
          ludobójstwa.
          Nie wierzę aby za tym masowym mordem nie sali czeczeńscy "komendanci polowi" i
          ich arabscy sponsorzy.
          Za duża na samodzielną ta "akcja" i kosztowała masę petrodolarów.
          • Gość: JAN Re: Czy 11wrześniaAmerykanie zabijali Arabskie dz IP: *.dyn.optonline.net 08.09.04, 04:26
            Czlowieku na podstawie tego co nam pokazano nie mozna jednoznacznie powiedziec -
            KTO- za tym STOI.OSOBISCIE JESTEM PRZEKONANY ZE ZA CALA SPRAWA STOJA LUDZIE
            PUTINA.CZYTAJ ARTYKULY ROZNYCH OPCJI POLITYCZNYCH,BO PRAWDA ZAWSZE JEST PO
            SRODKU.ZAWSZE GINA PRZYPADKOWE I NIEWINNE OSOBY.CIESZE SIE ZE MNIE I RODZINE
            OMIJAJA WLASNIE TAKIE SYTUACJE.NIE CHCE BYC NAMOLNY-ZWIAZEK RADZIECKI WYPIERAL
            SIE MORDU NA 20 TYSIACACH POLSKICH ZOLNIERZACH.POZDRAWIAM

PS.KAZDE PODNIESIENIE REKI NA DRUGIEGO CZLOWIEKA JEST ZBRODNIA
            • Gość: Janek z Rudym Jan-Matka Boska ci sie pokazała i powiedziała kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 12:28
          • Gość: kkk Re: Czy 11wrześniaAmerykanie zabijali Arabskie dz IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 08.09.04, 10:08
            zapominasz tylko albo widzieć nie chcesz, że dzieci w Osetii zabijali rosjanie.
          • Gość: ksi Re: Czy 11wrześniaAmerykanie zabijali Arabskie dz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 00:05
            Nie szukam usprawiedliwienia dla morderców i żaden rozsądny człowiek tego nie robi, bo nie ma usprawiedliwienia dla czegoś takiego. Chodzi o wątpliwość, kto jest tym mordercą. Okoliczności tego zdarzenia i to co widziałem w TV wcale mnie nie przekonały, że to Czeczeni byli sprawcami. Nawet sami krewni pomordowanych zdaje się mają na ten temat inne zdanie, bo ponoć chcieli wyruszać na Inguszów. Wydaje mi się, że jesteś Rosjaninem, więc nie odbieraj moich (i innych) wątpliwości, jako ataku na Ciebie i Naród Rosyjski, bo to nie tak.
        • Gość: janspruce Re: Młwiłem żebyście spasowali nieco na forum IP: *.cvx.algx.net 08.09.04, 04:39
          To prawda ze na tym forum przewazaja rusofoby i inni pojeba..y. Wam sie trzeba
          leczyc a nie zabierac glos po takiej tragedii.
          • Gość: stopa Prawda jak g. wychodzi na wierzch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 09:01
            A więc jeszcze raz. Relacje co sie naprawdę zdażyło mówią że po bezladnej
            strzelaninie nastąpił atak. A przecież był rozkaz przerwania ognia a uzbrojeni
            rodzice chcieli strzelać ale do ewentualnie atakujących slużb specjalnych.
            Pomimo tego ktoś z premedytacją zaczął ostrzeliwać szkołę wiedząc że sprowokuje
            to zamachowców. Jedynym który miałby z tego korzyść to Putin - król
            manipulacji. Nie było by trudnych negocjacji i oskarżeń że szafuje życiem
            dzieci. I dlatego nie ma wolnej dyskusji w Rosji bo na pewno wydałyby się i
            inne sprawki władzy która nie liczy się ani z życiem ludzi ani z ich opinią.
            • Gość: kat b. dobry komentarz IP: 62.29.137.* 08.09.04, 12:32
        • Gość: ksi Re: Młwiłem żebyście spasowali nieco na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 23:52
          "Gdzie jest to oburzenie Rosjan kiedy gina czeczenskie dzieci?"

Myślę, że Rosjanie o tym po prostu się nie dowiadują, bo niby kto im ma to mówić?
      • Gość: steku Re: Młwiłem żebyście spasowali nieco na forum IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.09.04, 20:29
        tyle ze to oburzanie siejest bezpodstawne i oparte na klamstwach ale to
        NIESTETY w tym NIEDEMOKRATYCZNYM kraju normalne... a dzieciom i ich rodzicom to
        mysle kazdy normalny czlowiek wspolczuje. co nie zmienia faktu ze rosja to
        coraz wieksza dzicz
        • Gość: EUu550 Re: Młwiłem żebyście spasowali nieco na forum IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.09.04, 20:35
          Gość portalu: steku napisał(a):

> tyle ze to oburzanie siejest bezpodstawne i oparte na klamstwach ale to
          > NIESTETY w tym NIEDEMOKRATYCZNYM kraju normalne... a dzieciom i ich rodzicom
          to
          >
          > mysle kazdy normalny czlowiek wspolczuje.

Dokladnie! Te dzieci i ich rodzice to po prostu ofiary konfliktu ktory nie
          powinien nigdy byl sie przydarzyc. Nie potrafie sobie wyobrazic bolu ktory
          musza czuc ich krewni. Terrorystow ktorzy zajeli te szkole potepiam na calej
          linii i solidaryzuje sie z ofiarami, Bogu ducha winnymi dziecmi.

Niemniej ta solidarnosc nie oznacza, ze powinnismy zapomniec o tym co wyczynia
          panstwo rosyjskie.

co nie zmienia faktu ze rosja to
          > coraz wieksza dzicz

Dokladnie. Ta obecna sytacja uwidacznia to bardzo dobitnie.
        • Gość: allegra geller Re: Młwiłem żebyście spasowali nieco na forum IP: *.wrzos.wroc.pl 07.09.04, 20:56
          Nie mozna mowic, ze Rosja to coraz wieksza dzicz. Nie widzimy prawdziwej Rosji.
          Ocenimy ja, przez pryzmat tych, ktorzy maja wladze i rzadza. Nie wiemy tak
          naprawde, co czuja zwykli ludzie, jakie poglady ma mlodzierz, studenci. Ich
          opinie w ogole do nas nie docieraja, bo media sa kontrolewane przez podleglych
          wladzy. Z pewnoscia pod ta cala skorupa tetni zycie. Mam przynajmniej taka
          nadzieje...
      • Gość: aha2 Re: Młwiłem żebyście spasowali nieco na forum IP: *.welnowiec.net 07.09.04, 20:48
        I oburzenie Rosjan jest tu usprawiedliwione - bo TO WLASNIE "WYBORCZA" poprzez
        subtelny dobór wyrazeń, tak dawkuje informacje, ze ich wydzwiek jest WYRAZNIE
        ANTYROSYJSKI (chcecie zbis jakis kapital sympatii u glupich Niemców czy
        Francuzów?) - a to juz jest niestety podstawa do tego WYBUCHU EUFORII
        PACYFISTYCZNYCH SWIRÓW.
        TROCHE POKORY WOBEC SMIERCI DZIECI I CIERPIENIA ICH RODZICÓW.
      • Gość: japi Re: Młwiłem żebyście spasowali nieco na forum IP: 65.202.14.* 07.09.04, 20:48
        Zgadzam sie.
        Tuz po zamachu glownym watkiem w mediach polskich i na forach byla krytyka
        wladz rosyjskich.
        Bezposrednio po takiej tragedii tak nie mozna. Zabito wielu ludzi, wiekszosc z
        nich to dzieci, a tu wszystowiedzacy Polacy oceniaja ze rzad Rosji nie zrobil
        tego czy tamtego, ze atak zostal sprowokowany, ze polityka rosyjska podowoduje
        ze rodza sie sytuacje ekstremelne. Uwazam takie reakcje za przedwczesne i
        pozbawione wspolodczuwania.
        Szlyszalem opinie ze Putin powien odejsc. Obecnie Putin to najlepszy przywodca
        jakiego Rosja moze miec. Zreszto nie Polska ma oceniac kto powinien tam rzadzic.
        Dlaczego Unii oplaca sie czuc respekt przed Rosja, a Polsce nie?
        Ale to moze nasze antyrosyjkie fobie, ktore w sumie dadza sie wytlumaczyc.
        Sam szczerze nienawidzilem Ruskich za komuny. Ale czasy sie zmieniaja przeciez.
        • helleborus Re: Młwiłem żebyście spasowali nieco na forum 07.09.04, 23:26
          Przepraszam Cie bardzo,ale Rosja otrzymala tylko to co sama sobie zgotowala.Ci
          ludzie,ktorzy dopuscili sie okrucienstwa wobec dzieci...Bo ja wiem czy
          ludzie...To indywidua chyba juz kompletnie odczlowieczone,nie wziely sie
          znikad,nie spadly z drzewa niczym zgnila sliwka.Ich stworzyli wlasnie
          Rosjanie...Pewnie ich dzieci zostaly zabite kolbami przez dzielnych rosyjskich
          zolnierzy,a moze posiekala ich bomba kulkowa,a moze po prostu splonely w domu
          zapalonym przez rosyjska bombe...Nie mowiac juz o tym,ze Osetyjcy,jako
          najgorliwsi wspolpracownicy Rosji na Kaukazie najmowali sie i najmuja do
          dzialan (trudno to nazwac walka) w Czeczenii (proponuje sprawdzic co sie stalo
          za przyczyna Hattaba w kwietniu 1995r. pod Jarysz Mardy)...Wiec pewnie i
          miejsce nie bylo przypadkowe...Jesli w komandzie byli Ingusze to powod byl
          podwojny.Przy czyszczeniu z Inguszy Okregu Prigorodnego kolo Wladykawkazu
          wyrznieto ich 14 tys.Od duzych do najmniejszych...Kaukaz to wielki rachunek
          krzywd...Animowanych w wiekszosci przez Rosjan...Proste wspolczucie Rosjanom
          czy Osetyncom,a nawet naszym Rodakom,potomkom 19-wiecznych zeslancow nie jest
          odpowiedzia.Bo to oznacza ze ten akt wzial sie znikad,byl owocem zbrodniczej
          fantazji,a to nieprawda...
          • Gość: aw Re: Młwiłem żebyście spasowali nieco na forum IP: *.retsat1.com.pl / *.retsat1.com.pl 08.09.04, 22:17
            Właśnie na tym polega problem - nie potraficie po prostu współczuć, dorabiacie
            do tego ideologię, bezustannie usprawiedliwiacie morderców dzieci. A ja właśnie
            po prostu wspólczuję rodzicom zabitych dzieci. Tak sie powinien zachować
            człowiek, dlatego , że jest człowiekiem. Rosjanie przeginają w swoich
            komentarzach (swoje własne mają takie, że pożal się Boże), ale odrażająca
            nagonka polskich mediów na Rosję, wspólczucie dla Czeczenów (a w tym przypadku
            to oni byli oprawcami) przeważające nad współczuciem dla ofiar zamachów i ich
            rodzin było faktem. I to zaledwie w kilka godzin po zamachu!!! Przykro mi, ale
            ja od piątku do dzisiaj współczuję tylko ludziom z Biesłania, a nie czeczeńskim
            mordercom. Bo ta tragedia ma dla mnie wymiar ludzki, nie polityczny. Jak widać
            bardzo trudno wielu Polakom tak po prostu współczuć. Także dziennikarzom Gazety
            Wyborczej i wielu innych mediów w Polsce.
            • Gość: o co chodzi do zacietrzewionych IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.04, 22:32
              ludzie ja was nie rozumiem, moze mi ktos wyjasni o co chodzi, czytam, ze cos
              ktos ma za zle dziennikarzom roznej prasy, za to ze pracuja. Ich artykuly staja
              sie potem pratekstem do waszych zmagan ze soba nawzajem, to nie dziennikarze
              propomuja nadziewanie na rozna Czeczenow, nie dziennikarze pluja na Rosje ale
              panstwo tu na tym forum. Ta gazeta nie jest organem prasowym Putina. I nie
              podoba wam sie ze smie krytykowac jego styl. Czy ktos z was przeczytal tu, ze
              zbrodnia terrorystow jest usprawiedliwiona? Czy nie jest obowiazkiem
              dziennikarzy jest opisac jak reaguja na ta tragedie wladze. Czy ktos z was moze
              sobie na chwile wyobrazic siebie w roli dziennikarza, ktory jedzie do Osetii,
              musi sie zderzyc z tragedia, przezyc ten dramat z bliska,ktory od tej pory
              staje sie czescia jego zycia, zebyscie mogli byc poinformowani? takie z was
              madrale w spokoju swojego pokoju.
              • Gość: do o co chodzi Re: do zacietrzewionych IP: 195.245.213.* 09.09.04, 12:28
                no popatrz jak się zamknęli, teraz kąsają Żydów i Arabów, dziennikarzom
                odpuścili
        • Gość: tomba Re: Młwiłem żebyście spasowali nieco na forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 00:24
          niestety w polskich mediach głóną cechą jest jak przyłożyć ruskim i w każdej
          tragedii szuka się kruczków aby im dowalić i w tym momencie nie myśli się wcale
          o ofiarach takie wrażenie miałem oglądając "fakty" bezpośredni po
          tragedii.Nieudolność działania nie powinna wpływać na na ocenę tych którzy
          dopuszczają się takich czynów.zasługują tylko na potępienie
        • Gość: Kafa Re: Młwiłem żebyście spasowali nieco na forum IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.09.04, 07:54
          Fakt, że normalnie myślący ludzie (czyli bez kompleksu ruskiego) w takiej
          sytuacji boleją nad tragedia dzieci i potępiają terrorystów, a nie uragają
          władzom ruskim. Tak się zachowali Amerykanie, tak się zachował Papież
        • Gość: Realista Czasy się zmieniają ale Rosja nie ! IP: *.crowley.pl 08.09.04, 11:42
      • Gość: Icchak_Polak Re: ANTYROSYJSKOŚĆ NA FORUM JEST STEROWANA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:01
        Przez kogo? Może pod wskazania MOSADu. Na forum 'Iswiestii' rządzi KGB, a na
        forum GW rządzi MOSAD.
        Myślę, że towarzysze radzieccy doskonale o tym wiedzą. Wielokrotnie udowodnili,
        wysoki poziom inteligencji swoich agentów. Gdybym miał wybrać, który z wywiadów
        jest na wyższym poziomie, wskazałbym bez wahania na wywiad rosyjski.
        Jest nowość: Niedawno w dzienniku BBC pokazano zawarcie porozumienia obu
        wywiadów w sprawie współpracy w Tel Aviv. Sam Ariel Sharon obściskiwał
        wysłannika KGB z Moskwy.
        • Gość: JoeT Re: Nonsensy na forum GW IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 08.09.04, 04:30
          Gość portalu: Icchak_Polak napisał(a):
          > Przez kogo? Może pod wskazania MOSADu. Na forum 'Iswiestii' rządzi KGB, a na
          > forum GW rządzi MOSAD.

Nonsens! Czesto pisze na forum GW. Z rzadka z forum sa usuwane wypowiedzi z jak
          przypuszczam zbyt duza iloscia wyzwisk. Poza tym ludzie pisza to co mysla i
          czuja. W zaleznosci od tematu ilosc ludzi myslacych jest wieksza lub mniejsza.
          Tematy wojenne przyciagaja bardziej agresywnych i szowinistycznych, a ci
          myslacy boja sie nawet pisac aby nie zostac obrzuconym wyzwiskami. Nie wiem co
          tu mialby do roboty jakikolwiek wywiad?
        • Gość: roo JAKO AGENT MOSADU ZAPEWNIAM CIEBIE, IP: *.81.220.203.acc05-dryb-mel.comindico.com.au 08.09.04, 09:12
          ze nie wspolpracowalismy z 'wankami' przy tych tak tragicznych wydarzeniach w
          Rosji.My walczymy takze z terrorystami i to z tego samego klubu , co Rosjanie.
          • Gość: PozdrawliajuAgient Re: JAKO AGENT MOSADU ZAPEWNIAM CIEBIE, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 09:38
            Teraz już możecie przyznawać się do współpracy z KGB. Widziałem w dzienniku BBC
            serdeczne powitanie kremlowskiego agenta w Tel Awiv przez samego Sharona.
            Współpraca Żydów z KGB ma długie tradycje. Teraz nawiązanie współpracy MOSADu
            i KGB ma dobry klimat i może przybierać formy jawności.
            • Gość: roo Re: JAKO AGENT MOSADU ZAPEWNIAM CIEBIE, IP: *.81.220.203.acc05-dryb-mel.comindico.com.au 08.09.04, 10:54
              PRACA AGENTA WYWIADU polega czesto na wspolpracy z agentami innynych wywiadow,
              co w tym zlego?... Wazne jest to , by osiagnac postawiony sobie cel.To nie jest
              zawod dla naiwnych i romantycznych przyglupow.
      • Gość: as31 Re: Młwiłem--- Ha, ha, Car się obrazi, car gniewny IP: 194.181.190.* 07.09.04, 21:03
        zakreci nam ropę albo i gaz. Lepiej nie mówić prawdy...
      • Gość: kavkazcenter.com Z gorącymi pozdrowieniami dla Izwiestii cz. 5 IP: *.dip.t-dialin.net 07.09.04, 21:36
        FSB no longer exists for me
        P.V

“My wife is a Russian woman. She’s been working as a teacher for 38 years. We
        raised three children. We have five grandchildren. God willing, the sixth is on
        his way. Will this woman, who has been raising other children for 38 years,
        will raise her own child as a bandit?”
        “Next week we are going to Chechnya. Where is the guarantee that we all won’t
        get killed? He, me and my brothers…”

The father and the son have to go to the prosecutor’s office for interrogation
        on kidnapping of Arsen. This is how we say goodbye to each other.
        And Wednesday morning Gasanbek Gasanbekov calls me again: “I need to see you.”
        In the editor’s office he told us the rest of the story. At about 11:30 PM the
        building where they are living was surrounded by an FSB special unit. “Tall
        machos with masks on and with assault rifles came for Arsen. They just pushed
        my brother
        • Gość: K Precz z bandytami na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 12:26
      • fandango10 Re: Młwiłem żebyście spasowali nieco na forum 08.09.04, 07:32

> Przesadzacie z tą antyrosyksością na forum "GW".
        > Apelowało wiele osób do mee i innych aby dali spokój bo dzieci zabito.
        > Rosjanie pojawili się na formu 3 dni temu.
        > Bluzgano im itd.
        > Takie forum czyta świat i świrowanie po takiej tragedii jaka miała miiesce w
        > Osetii nie ma sensu. A część naszych dyskutantów przesadzała i nadal przesadza.
        > Ludzie was czytają!
        > Rozliczenie Rosjan z Czeczenii w dniu 3-4 IX nie miało sensu ponieważ stanowiło
        >
        > Stąd i oburzenie Rosjan tym co piszecie na formu.

Kto bluzgal, ten bluzgal. Rosjanie na tym forum gorliwie udawali Polakow, przy
        okazji ublizajac im (polaczki), dajac niefortunne przyklady (dobra caryca
        Katarzyna, jak wiadomo "ukochana" przez Polakow, przede wszystkim zas wzywajac
        do zrownania Czeczenii z ziemia. Najwazniejszym zadaniem tych rosyjskich
        funkcjonariuszy bylo przekonanie wszystkich wokol, ze tragedia w Bieslanie nie
        miala nic wspolnego z dzialaniami armii rosyjskiej w Czeczenii. Taka jednak jest
        roznica miedzy naszymi spoleczenstwami, ze Polacy potrafia czytac, nawet miedzy
        wierszami. Stad zlosc niektorych, wymierzona jednak nie przeciw Rosjanom, lecz
        przeciwko wladzy FR, ktora coraz bardziej przypomina wladze CCCP
        • Gość: antyrosyjskość! Re: Rusofile i Żydzi pod polskim szyldem udają ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 09:49
          A Izwiestia kładzie to na konto Polaków, bo taka jest potrzeba chwili.
          Goście z 'Izwiestii' to nie zakute pały, tylko ludzie inteligentni. Prawdę
          znają, ale uprawianie polityki nie ma nic wspólnego z głoszeniem prawdy,
          zwłaszcza w Moskwie.
      • Gość: dlnmktw Re: Młwiłem żebyście spasowali nieco na forum IP: *.local.pl / 217.11.143.* 08.09.04, 12:59
        > Rozliczenie Rosjan z Czeczenii w dniu 3-4 IX nie miało sensu ponieważ
        stanowiło
        >

No właśnie, w pełni się zgadzam.
      • Gość: do M Re: Młwiłem żebyście spasowali nieco na forum IP: *.crowley.pl 08.09.04, 14:36
        To twoja ksywka na Lubiance? Gdzie ten murzyn i 10 arabów?? Kompletujecie
        dopiero "ekipę" bandytów ze szkoły?(patrz wczorajsza komsomolska prawda) Co
        prawda to nie wiem jak prawda moze być komsomolska?? Byli już tacy w historii
        co "nieco spasowali" -czy im to pomogło??
    • kropka_leje Izwiestia mowi: klam, klam, az w koncu uwierza... 07.09.04, 20:12
      W koncu to byla taktyka juz Zwiazku Sowieckiego: klamstwa zamiast historii.

Coz, nalezy wspolczuc temu wielkiemu narodowi, ze daje sie latwo otumanic.
      Szkoda, ze zamiast wolnej prasy jest tam tylko sprzedawanie sie za pieniadze.
      • Gość: BumBum Re: "Izwiestia" klamie od lat... IP: 129.81.192.* 07.09.04, 20:23
        Kiedys porownywano "Prawde" z "Izwiestia" mowiac,
        ze "W Prawdie niet Izwestii, a w Izwestii niet
        Prawdy"!
        • Gość: Mysle Re: "Izwiestia" klamie od lat... IP: *.arcor-ip.net 07.09.04, 21:00
          ze panstwu z "izwiesti " cos sie pomylilo - to nie zupelnie jest tak .
          Musieliby miec pretensje do polowy swiata - prasa wszedzie-mysle tu o Europie
          donosila o tragedii dzieci - w komentarzach pojawiala sie krytyka sluzb
          specjalnych , zostala przytooczona historia kofliktu z Czeczenia.
          Krytykuje sie Rosje wszedzie- obok wyrazow wspolczucia dla ofiar.
          Dobre powiedzonko z tym wpychaniem dziecka w cudzy brzuch .
          Rzeczywiscie panstwa takie jak Litwa czy Lotwa , Estonia maja problemy
          z tozsamoscia - bo tozsamosc niszczyli systematycznie sowieci.
          Polska jest wprawdzie dotknieta opoznieniem rozwojowym ktore zawdzieczamy
          najlepszemu z ustrojow exportowanemu prosto z ZSRR i problemy Polski
          z tym raczej sa zwiazane - z opoznieniem . Tozsamosc Polacy maja .
          Do zauwazenia jest atak "Izwiesti " na wyborcza- jesli zauwazymy ze
          jest takze obiektem "krytyki " rydzyka ktorego maszty radiowe znajduja
          sie za wschodnia granica- i to w sytuacji gdzie katoliccy ksieza
          za wschodnia granica polski wcale latwo nie maja ,to nalezaloby sie zastanowic
          czyje interesy reprezentuja
          - rydzyk ze swoim radiem maryja
          -gietrych ze swoja partia lpr

Wprawdzie mowia o tym ze sa prawdziwymi Polakami a nawet wszechpolskimi -
          tylko zachowania i wklad - mysle o dzialalnosci na rzecz kraju jest
          praktycznie zadna . To wichrzyciele ktorzy wycierajac sobie morde
          Polska kompromituja nas na arenie miedzynarodowej i wprowadzaja chaos-
          tylko .
          Podobnie oceniam
          -jankowskiego -jego antysemityzm nie sluzy wizerunkowi Polski
          ktorej chce doprawic antysemicka morde- to chetnie wykorzystuja niektore
          niemieckie organizacje .
          -leppera ktory swoim stosunkiem do panstwa nie zasluguje na to zeby
          reprezentowal kogokolwiek - pomine juz jego wieloznaczna role w parlamencie -
          sposob w ktory dziala nic konstruktywnego nie wnosi - osmiesza parlament .
          Krytyka z takich stron jak wyzej nie jest krytyka czy konstruktywnym dzialaniem
          nic nie wnosi.
          Nie wnosi nic pozytywnego nie pozwala rokowac na zmiane .
          I tez dziwnie sympatyzuje z Rosja .
          Rosja nie potrafi radzic sobie z krytyka - nigdy sie tego nie nauczyla .
          Swoje brzydkie obyczaje przeflancowala do panstw UW.
          A o dzialalnosci rosyjskich agentow , o tym jak starja sie infiltrowac
          swoich bylych satelitow moglismy obserwowac na przykladzie
          Litwy . Litewskim prezydentem byl rosyjski ageny Paksas.
          Mowienie w tej sytuacji o braku tozsamosci Polakow nie jest na miejscu.
          Choc niewatpliwie w naszym "Zyciu spolecznym "mamy agentow ktorzy maja
          Polske destabilizowac- wprowadzc chaos.

• Gość: Astra O co tu chodzi? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 07.09.04, 20:25
        Widzialam tylko watki pelne wspolczucia dla Rosjan a szczegolnie dzieci.

Moze izwiestia poda nam szablon jak mamy dyskutowac zeby nie czuli sie urazeni?
    • Gość: lawa Ruskie jakie są, każdy widzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 20:21
      Ale co prawda, to prawda - od jakiegoś czasu Kieres i Michnik jadą po Rosji i
      Putinie ile wlezie. Nie miałbym nic przeciwko, gdyby nie podejrzenie, że
      odgrywają się za Jukos.
      • Gość: Anty-islam Re:Polaczki jakie są, każdy widzi IP: *.ipt.aol.com 07.09.04, 20:23
        Szczegolnie tu w Londynie.Wstyd sie pryznac,ze jestes Polakiem,Rosjanie tu
        ciesza sie szacunkiem,Polakami nawet Albancy gardza,szczegolnie,gdy jest mowa o
        kobietach.Taka niestety jest prawda
        • Gość: mms Re:Polaczki jakie są, każdy widzi IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 07.09.04, 20:34
          > Szczegolnie tu w Londynie.Wstyd sie pryznac,ze jestes Polakiem,Rosjanie tu
          > ciesza sie szacunkiem,

Spoko, jak kiedyś Kulczyk kupi Arsenal tak jak Abramowicz Chelsea to może też
          się zaczniemy cieszyć szacunkiem. Notabene czy w Londynie wiedzą że nie wszyscy
          Rosjanie są tacy jak Abramowicz ? Poza tym a jakim Ty się obracasz środowisku ?
          Albańczyków ? Mieszkasz z nimi w jednym pokoju czy jak ?

mms
          • Gość: Anty-islam Re:Polaczki jakie są, każdy widzi IP: *.ipt.aol.com 07.09.04, 20:42
            Stoje na bramce w night clubie na Westminster,Albanczycy(alfonsi)przywoza tam
            Polki do roboty.Wstyd,poza tym wiekszosc z nas nie zna Ruskich.Stalem na bramce
            z Ruskimi.Zawsze na nich moglem liczyc w razie zadymy,tak samo jak na Serbow i
            South Africans(Burow) - serce do walki,Polacy pracujacy na bramkach w Londynie
            najchetniej pracuja z Rosjanami,Serbami,w ogole ze Slowianami,taka jest tu
            slowianska solidarnosc.
            • Gość: mms [...] IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 07.09.04, 20:47
            • Gość: axel To Burowie tez sa Slowianami? No, no, ciekawe... IP: *.nas7.vienna1.va.us.da.qwest.net 07.09.04, 21:01
              • Gość: Oczywiscie ze nie Re: To Burowie tez sa Slowianami? No, no, ciekawe IP: *.ipt.aol.com 07.09.04, 21:04
                Ale maja serce do walki jak Slowianie
                • Gość: ur Myslisz, ze sa oni takimi samymi 'burakami'? IP: *.81.220.203.acc05-dryb-mel.comindico.com.au 08.09.04, 11:15
              • Gość: joanna Re: To Burowie tez sa Slowianami? No, no, ciekawe IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.09.04, 13:41
                Nie burowie tylko BURE, to słow znaczy warzywo w języky Afrikans (a w języku
                potocznym farmera). dziś słowem BURE w RPA określa się policjantów, bo to
                głównie biali farmerzy kiedyś tam stzregli porządku (ale tej kwestii tu nie
                rozwijajmy).
                I zgodzę się z kolesiem, który tu pisze, ze zawsze można na nich liczyć.
                ja akurat z nimi robiłam i robie interesy. Nie znam lepszych partenrów
                biznesowych.
      • Gość: miczurin Lowka napraw wszechswiat! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 20:34
        bardzo jestes bystry Lowka. Zaloze sie, ze byles prymusem na kursach KGB,ktorych absolwenci
        wiedza ze szczegolami i od podszewki jak funkcjonuje wszechswiat. I co wiecej - wiedza jak ten
        wszechswiat naprawic dla dobra ludzkosci!!!
      • Gość: NieustająceWysiłki [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:18
    • Gość: pacyfista "Izwiestia"niech zglebia tez masakre Czeczenow IP: *.31.63.81.cust.bluewin.ch 07.09.04, 20:23
      dokononywana systematycznie przez jego rodakow na Kaukazie..Pochylac sie nad
      grobami niewinnie zamordowanych dzieci, ktore zginely w rownym stopniu w wyniku
      desperacji Czeczenow jak i bledow cara Putina, dyskusje na temat zasadniczy
      nalezy odlozyc w czasie.. A potem wrocic do problemu glownego jakim jest
      wolnosc czy statut Czeczenii, i sklaniac wszelkimi metodami (via UE etc..)
      Putina do rozwiazan politycznych a nie silowych w stylu KGB.. Przykro, ze
      wiekszosc Rosjan nie widzi prawdziwego problemu a tylko zieje nienawiscia do
      CVzeczenow i innych ludow z Kaukazu..
      • Gość: meerkat A Czemu to ROSJANIE sa tacy oburzeni?! ;-))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 20:34
        Przeciez to nie ONI dokonali ataku na szkole, tylko Arabowie, Kazachowie,
        Ingusze, Dagestancycy, Murzyni (z USA?) i-UWAGA!!!- KOREANCZYCY!

Tymczasem ani od Arabow, ani Inguszow, ani nawet od Murzynow nie otrzymujemy
        wyrazow protestu i oburzenia! DLACZEGO?!

A poza tym? Nad JAKA to tragedia ROSJANIE zalamuja rece?

Przciez to nie ROSYJSKIE dzieci zostaly ubite przez "ratownikow", tylko
        OSETYNSKIE! To OSETYNCY maja prawo protestowac.....przed KREMLEM!!!

Odkad to Rosjanie przejmuja sie ciepieniami ktorejkolwiek ze swych
        mniejsznosci, np. Czeczenow, Tatarow Krymskich, Turkow Meschetynskich,itd.?

Gdyby sie ZACZELI w koncu przejmowac, to bylaby to bardzo pozytywna zmiana w
        mentalnosci homo sovieticus.
        • Gość: M [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:44
        • Gość: Kris [...] IP: *.cab18.mus.starman.ee 07.09.04, 22:29
        • Gość: BIGWISEBLACKMAN ta masakra to prowokacja kremla IP: *.ssmb.com 08.09.04, 10:49
          Ruscy nigdy się nie zmieną. 1000-letnia historia tych barbarzyńców jest pełna
          dododów na ich pogardę dla życia ludzkiego, ksenofobię, głupotę, barbarzyństwo.
          Na dodatek wszyscy ruscy czują się chyba własnością cara (w tym przypadku
          putina) - łącznie z rosyjską cerkwią. I wybitne jednostki z historii Rosji nic
          w tym temacie nie zmieniają. Inna sprawa, ze trochę mi ich żal, bo rosjanie
          NIGDY nie mieli dostępu do rzetelnej, obiektywnej informacji i ktokolwiek nimi
          rządził, okłamywał ich i mordował za prawdę.

Ja jestem rusofoboem czy jak to tam ten dupoliz kremla nazwał w swoim artykule
          i zostanę nim dopóty, dopóki coś się w rosji nie zmieni. Czyli do końca życia.

A tym wszystkim, którzy tak chwalą putina - ten bydlak specjalnie nie
          zorganizował sztabu antykryzysowego, nie wysłął doradców, negocjatorów,
          oddziałów AT alfa czy specnazu czy jakoś tam, żeby właśnie doszło do takiej
          rzeźi (nie spodziewał się, ze w końcu załamani rodzice, którzy mogli prawie
          wejść na teren szkoły, zaczną strzelać?) - bo ma jeszcze lepsze alibi przed tym
          cwelem Chiraqiem i Schroederem i całym światem, żeby dalej mordować czeczeńskie
          dzieci, kobiety w ciży i użądzać tym biednym ludziom holocaust. Zresztą, czego
          innego się spodziewać po byłym wysokim funkcjonariuszu KGB, niż takiej
          przebiegłości i perfidii.
    • Gość: obserwator kto sieje wiatr, zbiera burzę IP: *.cti.us.edu.pl 07.09.04, 20:25
      no cóż, kto udostępnia anonimowe forum, ten musi się liczyć z takimi reakcjami
      na nieodpowiedzialne wypowiedzi
      • Gość: a psik Re: kto sieje wiatr, zbiera burzę IP: *.zrpa.com 07.09.04, 20:28
        czy to wyjatek z bibli ?
      • Gość: xyz Re: kto sieje wiatr, zbiera burzę IP: *.hc-sc.gc.ca 07.09.04, 20:33
        Gość portalu: obserwator napisał(a):

> no cóż, kto udostępnia anonimowe forum, ten musi się liczyć z takimi
        reakcjami
        > na nieodpowiedzialne wypowiedzi

Co to jest nieodpowiedzialna wypowiedz?

W mojej opinii nasze tu glosy sa pasywne (nie maja skutkow, moze poza tym jedny
        wlasnie). Takie tam jedna baba drugiej babie.

Czesto osoby nawet jak pisza ciac kogos, to tak nie mysla, lub postawieni w
        rzeczywistosci, tego nie uczynia.

Forum to delirium czyl swiat wirtualny. Chaotyczny ciag 0 i 1 (zer i jedynek).

GW:"Izwiestia" to gazeta czarnosecinna i nawołującą do pogromów."
        (Oj chyba cos nie tak, jak z pokojem: dzieciecym i (zle) dziecinnym (mozna miec
        taki charakter))

Powyzsze zdanie (wyciety fragment z artykulu) jest to przyklad manipulacji.
    • Gość: gaga Re: Wacław Radziwinowicz odpowiada na atak "Izwie IP: *.crowley.pl 07.09.04, 20:26
      Wirtualne mocarstwo sie obraża!!! Jak zawsze gdy kolejne matactwa jej władzy
      nie trzymają się kupy.
      • Gość: xyz Re: Wacław Radziwinowicz odpowiada na atak "Izwie IP: *.hc-sc.gc.ca 07.09.04, 20:34
        Gość portalu: gaga napisał(a):

> Wirtualne mocarstwo sie obraża!!! Jak zawsze gdy kolejne matactwa jej władzy
        > nie trzymają się kupy.

Oj trzymaja. Zapytaj np. ludzi co byli na Syberii.

• Gość: gaga Re: Wacław Radziwinowicz odpowiada na atak "Izwie IP: *.crowley.pl 07.09.04, 23:21
          Czy byłes pacjentem ich psychuszki? Bo twój post ma sie nijak do mojego tekstu.
      • Gość: autor od kiedy to ktos IP: 213.199.221.* 07.09.04, 20:35
        Skoro przejął się tym co napisano w Polskiej gazecie to może coś się zmieniło
        bo przecież generalnie Rosja zupelnie ignorowała jakiekolwiek negatywne sygnały
        od Państw takich jak Polska
      • Gość: kid Mnie ciekawi ,kto pociaga za sznurki w Moskwie IP: *.euv / 193.174.122.* 07.09.04, 20:40
        Wolnosc slowa,prasy -tak, ale nie w Rosji, uwielbiam Gazete za obiektywizm w
        Polityce zwlaszcza, kto pomagal w walce z komunizmem u nas?TERAZ ROSJANIE MUSZA
        U SIEBIE WALCZYC O Demokracje.GOOD BAY LENIN! SZOSTAKOW OBUDZIL sie , a tutaj
        nie ta epoka, nie ten styl.....Szkoda, ze po tragedii w Bieslanie, taki
        SZOSTAKOW ma jeszcze moralna sile doszukiwac sie takich komentarzy na forum,
        zapraszamy wiec na fora rosyjskie. szostakowa uderzyla bezposrednia krytyka
        rosyjskich wladz za Kursk i NORD-OST.ON SAM NIE MIAL BY NA TO ODWAGI.SZKODA.
        • Gość: OOOOOOOO!!!!!!!!!! GAZETA NAWET NIE..... IP: *.gorzow.mm.pl 08.09.04, 10:22
          powinna polemizować z tymi dziennikarskimi marionetkami MOSKWY , to tak jakby
          polemizować z wydziałem propagandy.Bez sensu.
    • Gość: a psik Re: Wacław Radziwinowicz odpowiada na atak "Izwie IP: *.zrpa.com 07.09.04, 20:30
      no to oni juz nam tych serkow homogenizowanych nie oddadza....