Dodaj do ulubionych

Wojna i polityka.

02.05.22, 09:23
Panie Cenzor, nie wywalaj tego wątku na Świat, bo tam nie pisuję.

Trochę sobie a muzom napiszę, chaotycznie i skrótowo, uwzględniając percepcję głąbów i trolli na tym forum. Z perspektywy mojego dorosłego półwiecza w pokoju i prawie spokoju.

Po covidzie, którym obdarzyli planetę Chińczycy mamy następną plagę - Trzecią Wojnę Światową. Covid jakby przereklamowany, ale druga plaga rozwija się błyskawicznie. To Chiny wmontowały Rosję w tę wojnę dając Kremlowi poparcie i gwarancje bezpieczeństwa na ich wspólnej granicy. Perwersja podobna do Stalina, który wmontował Niemcy w wojnę z Aliantami, by później zawładnąć połową kontynentu. Jak na tym wyszli sami Rosjanie - wszyscy wiemy. Wygrali dzięki Ameryce, Lend Lease Act i tuszonce. Zrujnowane państwo z 20 mln trupów, przeważnie męskich. Można napisać, że Roosevelt sam wyprodukował sobie wroga na 75 lat aż do dzisiaj. Charakter amerykańców jest znany - lubią się lać i walczyć z byle powodu. Także na wojnach. To słabostka ich prezydentów, każdy chce mieć wygraną wojenkę żeby przejść do historii.

Staruszkowi Bidenowi też trafiła się nie byle okazja. Dzięki Ukrainie może skasować i skasuje partnera Chin. Wyrzuci Rosję i Rosjan z Europy. Niech się zwija z bólu, kiedy zawładnie największym terytorialnie państwem państwo najludniejsze. Na oko ze 2 mld populacji. Właśnie Kongres USA oprócz Lend Lease Act uchwala bezpośrednią interwencję wojsk USA na Ukrainie gdyby przegrany Putin sięgnął po odwet nuklearny.

Ja, Europejczyk o niczym innym nie marzę, by to skończyło się jak najszybciej. By za mizerną emeryturę cieszyć się wnukami na działce i raz do roku na plażach południa. Basen i drinki. Też Lend Lease. Inclusive.

Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Wojna i polityka. 02.05.22, 09:43
      Zapaść geriatrii naocznie uwidoczniony
    • mienkiszon Trudni się z tym nie zgodzić 02.05.22, 10:05
      haen2010 napisał:

> Panie Cenzor, nie wywalaj tego wątku na Świat, bo tam nie pisuję.
      >
      > Trochę sobie a muzom napiszę, chaotycznie i skrótowo, uwzględniając percepcję g
      > łąbów i trolli na tym forum. Z perspektywy mojego dorosłego półwiecza w pokoju
      > i prawie spokoju.
      >
      >
      > Ja, Europejczyk o niczym innym nie marzę, by to skończyło się jak najszybciej.
      > By za mizerną emeryturę cieszyć się wnukami na działce i raz do roku na plażach
      > południa. Basen i drinki. Też Lend Lease. Inclusive.
      >
      >
      Dodam jeszcze od siebie, ze normalny świat już się skończył i pewnie nigdy już nie powróci, gdyż to już nie tylko Putinowi od_jebało, ale i 75% rosyjskich idiotów, którzy go popierają,
      • haen2010 Re: Trudni się z tym nie zgodzić 02.05.22, 13:00
        Ja jestem optymistą. Mam jeszcze nadzieję na wakacje z wnukami gdzieś na Rodos, Cyprze.. Byle nie w Turcji, oglądając te putinowskie, bezczelne mordy. Od razu mam ochotę tej swołoczy napluć w pysk, z konsekwencjami..
        • mienkiszon Re: Trudni się z tym nie zgodzić 02.05.22, 13:10
          haen2010 napisał:

> Ja jestem optymistą. Mam jeszcze nadzieję na wakacje z wnukami gdzieś na Rodos,
          > Cyprze.. Byle nie w Turcji, oglądając te putinowskie, bezczelne mordy. Od razu
          > mam ochotę tej swołoczy napluć w pysk, z konsekwencjami..

Faszyzm gorszy od faszyzmu
        • pies.na.czarnych Re: Trudni się z tym nie zgodzić 02.05.22, 13:46
          > Ja jestem optymistą. Mam jeszcze nadzieję na wakacje z wnukami gdzieś na Rodos, Cyprze.. Byle nie w Turcji,

Ktoś na siłę chce cię tam wywieźć?
    • pies.na.czarnych Re: Wojna i polityka. 02.05.22, 13:02
      > Panie Cenzor, nie wywalaj tego wątku na Świat, bo tam nie pisuję.

Pasuje jedynie na Forum Psychiatria. Tam można wywalić z czystym sumieniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka