Dodaj do ulubionych

Zdarzają się też i porządni Rosjanie

23.05.22, 14:21
Tylko dlaczego są tak nieliczni:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28488094,radca-rosji-przy-onz-w-genewie-podal-sie-do-dymisji-nigdy.html#s=amtp_push--
To ja zapijaczony_ryj gnojony przez moderatora z Nowogrodzkiej od 2018 roku'
Chcesz wiedzieć dlaczego mnie gnoi, to wysłuchaj do końca:www.youtube.com/watch?v=s5TnSF04RCE
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 23.05.22, 14:43
      Dlatego, że boją się seryjnego samobójcy, który wszędzie potrafi ich znaleźć.
      • vermieter Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 23.05.22, 19:10
        seryjny samobójca? ile razy można popełniać samobójstwo?
    • andrzej.lenart48 Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 23.05.22, 19:17
      Szkoda, że tylko się "zdarzają". Większość to skurwysyńskie kacapy
      • szwampuch58 Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 23.05.22, 20:26
        Glupis jak na ulanka nadwislanskiego przystalo
        • stavros2002 Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 23.05.22, 21:34
          Ulanki nadreńskie :D
          • petronella.kozlowska czy ten ułanek nadreński 23.05.22, 22:23

wybiera się na karnawał?
          • pijatyka Re: "Ułanek nadreński" 04.10.22, 06:42

;-D

• privus Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 31.10.22, 17:23
        „Jedyny naród «mający w sobie Boga» – to naród rosyjski”.
        (F. Dostojewski, Biesy, przekł. T. Zagórski i Z. Podgórzec, w: Dzieła wybrane, t. 3, Warszawa 1984, s. 254).
    • bmc3i Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 23.05.22, 19:36
      mienkiszon napisał:

> Tylko dlaczego są tak nieliczni:
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28488094,radca-rosji-przy-onz-w-genewie-podal-sie-do-dymisji-nigdy.html#s=amtp_push--
      > To ja zapijaczony_ryj gnojony przez moderatora z Nowogrodzkiej od 2018 roku'
      > Chcesz wiedzieć dlaczego mnie gnoi, to wysłuchaj do końca:www.youtube.com/watch?v=s5TnSF04RCE

Szczery list. Tylko na ile to prawdziwe, tzn., nie fake? Nie przesądzam, po prostu nie wiem. Bo co stałoby się z nim w Rosji po takim liście? Jesli oświadczenie jest prawdziwe, to do kogo on je skierował? Jak został opublikowany?
    • szwampuch58 Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 03.07.22, 19:05
      Iwan Fedorow aresztowany bo odmowil pojscia na wojne .....Kto zacz musicie rusozercy sami wygoglowac
    • de_oakville Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 03.07.22, 21:33
      Z pewnoscia sie zdarzaja. Ja na przyklad poznalem trzech takich Rosjan ogladajac kiedys dawno "Czterech pancernych i psa". A wiec pierwszy to starszyna Czernousow, drugi to ów sołdat, ktory zwykl mawiac "jołki połki", ktorego smierc oplakiwal pozniej Janek Kos. A trzeci? Moze ten siłacz, co miał dłoń rownie wielka jak Gustlik, kiedy obaj te dlonie sobie wzajemnie pokazali i parskneli smiechem. Ale te "bajki dla dzieci" sie juz skonczyly i ukazala sie ponura, ale prawdziwa rzeczywistosc. Mozna tylko dziekowac Opatrznosci, ze swiadomosc bajki skonczyla sie dla czlowieka dopiero w 21 wieku i czlowiek zdazyl juz przezyc pare dobrych lat w "krainie basni". Ktos, kto urodzil sie po roku 2000 ma mniej czasu na zludzenia.
      • europitek Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 04.07.22, 00:48
        de_oakville napisał:
        > Z pewnoscia sie zdarzaja.

Zdarzają się też w realu, lecz rzadko. Większość jest naszpikowana nieprzezwyciężalną dawką propagandy rządowej - praktycznie bez szans na wyleczenie. Ci porządni też to widzą.
        • 141288bs Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 01.11.22, 15:02
          Ci porządni widzą, ale boją się "wychylić"...europitku.
      • boomerang Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 04.07.22, 01:53
        Mówią że aktualnie jest tylko jeden porządny, ale on jest nawalny.
        • buldog2 Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 04.10.22, 11:44
          To ci głupio mówili. A Nawalny to żaden tam bohater, proponuję się dokształcić.
          Jeszcze, jako dodatek, próba romansu z Ksjuszą.
    • boomerang Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 03.07.22, 21:37
      Nie szukaj dziury w całym. Na plemię Czyngis-chana nie ma miejsca w dzisiejszym świecie.
      • borrrka Mnie zawsze śmieszą niefachowe wypowiedzi 04.10.22, 09:57
        Polacy to może na tle Zachodu "znają się" na ruskich.
        Ale ekspertami są Ukraińcy - pozbawieni i złudzeń, i uprzedzeń.
        Bo spróbuj mieć uprzedzenia, gdy trzymasz w domu ruską kobitę:)

I nawet dziś, w trakcie wojny, oceniają udział normalnych ruskich w postsowieckiej masie imperialnej na 20%.
        To bardzo wysoka ocena i realny "ranking".
        Pozostałe 80% ma mózgi przeżarte wódą i szowinizmem.
        I to nie jest moja ocena, a całkiem świeża ukraińskich znajomych.
        • borrrka PS. Naprawdę zalecam przyjęcie indeksu 20% 04.10.22, 10:02
          Fachowcy opracowali i oszczędzicie sobie rozczarowań - i w te, i wewte !
        • borrrka Filmik dostałem prosto z Donbasu 04.10.22, 10:39
          t.me/voynareal/32502

Kto posiada radziecki, zachęcam.
          Idealnie oddaje mentalność tych 80% !

Droga pani z telewizji
          Niewielki móżdżek mam i nie jestem w stanie
          Zdań wielce mądrych tuzin wkuć na pamięć
          Bo pełno w nich trudnych słów
          • privus Re: Filmik dostałem prosto z Donbasu 01.11.22, 15:22
            borrrka napisał:

> Kto posiada radziecki, zachęcam.
            > Idealnie oddaje mentalność tych 80% !

Nie wiem, jak jest tam z tymi procentami nie tylko w alkoholu. Nie mniej jednak hasło "Россия лучше всех" trafia tam nadal na podatny grunt, a zmiana utrwalonej od Czyngis-chana symulacji mentalnej w realizacji celów i marzeń jest procesem zbyt długotrwałym, by można było oczekiwać szybkich rezultatów.
        • buldog2 Re: Mnie zawsze śmieszą niefachowe wypowiedzi 04.10.22, 11:48
          Nie wiem, jak oni do tych 20% doszli - badania robili czy co? Ale co do istoty i opisowej oceny wielkości zjawiska pełna zgoda.
          A tu, w wykonaniu Arestowicza, ciekawe podsumowanie fragmentu mentalności zachodnich (wiele nie trzeba słuchać, pierwsze 20 sekund).
          youtu.be/qcNXJj5xwO4
    • tapatik Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 30.10.22, 10:07
      weekend.gazeta.pl/weekend/7,177333,29062251,wladyslaw-jechal-z-rosji-do-polski-siedem-dni-spodziewalem.html

W skrócie - Rosjanin uciekł najpierw do Kazachstanu. Potem stwierdził, że skoro jego dziadek był Polakiem, ale został zesłany z rodziną na Syberię, to on jedzie do Polski. Obecnie mieszka w Łodzi, szuka pracy, zna biegle różne języki, w tym polski.
    • janusz_sobczak112 Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 30.10.22, 11:59
      Jedyni porządni rosjanie to ci sztywni robiący za gnój i nawóz pod Ukraińskie zboża :-)))
      • tapatik Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 30.10.22, 12:42
        A przeczytaj to co napisałem dziś.
    • tanebo001 Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 30.10.22, 15:31
      Martwi?
    • boomerang Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 31.10.22, 05:33
      To prawda. Aleksander Sołżenicyn określił to tak:

"Nie ma na tym świecie istoty bardziej miałkiej, bardziej bydlęcej i chamskiej, niż kacap. Urodzony w nazistowskim kraju, wykarmiony propagandą nazizmu, ten prymityw nigdy nie stanie się Człowiekiem. Jego kraj nie ma przyjaciół – tylko albo sługusy, albo wrogowie. Ten kraj jest zdolny tylko grozić, poniżać, zabijać. I aby zachować ten status przez Rosję szeregowy kacap jest gotów poświęcić własne życie, życie swoich rodziców i dzieci, jakość życia własnego narodu. Zaprawdę – kacapy – to zwierzęta. Srogie, krwiożercze".
      • stefan4 Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 31.10.22, 10:26
        boomerang:
        > To prawda. Aleksander Sołżenicyn określił to tak:

Ten cytat obiega od pewnego czasu różne polskie fora. Zawsze w tym samym sformułowaniu kompletnie niepodobnym do języka używanego przez Sołżenicyna i zawsze bez podania źródła. Tylko czasem jeden cytujący powołuje się na innego cytującego, albo podaje link do czegoś całkiem od czapy.

Bardzo proszę o podanie źródła: czy Sołżenicyn to powiedział, jeśli tak, to kiedy i gdzie, czy moze napisał, jeśli tak, to w jakim dziele, gdzie wydanym. Inaczej będę uważał, że w naiwności swojej stałeś się narzędziem rozpowszechniania obiegowego kłamstwa.

Dla właściwej oceny oburzających praktyk wojennych Rosji taki hejt nie jest potrzebny.

- Stefan
        • boomerang Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 31.10.22, 11:01
          Jeśli nie Sołżenicyn to ktoś inny mógł to powiedzieć, zapewne Ukrainiec, bo kacap to określenie ukraińskie.

en-academic.com/dic.nsf/enwiki/1571574
          • stefan4 Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 31.10.22, 11:29
            boomerang:
            > Jeśli nie Sołżenicyn to ktoś inny mógł to powiedzieć, zapewne Ukrainiec

Jeśli nie Sołżenicyn, to nie należy wszędzie z uporem maniaka pisać, że Sołżenicyn.

Może to zmyślił Ukrainiec, a może Polak; może ktoś znający Rosjan, a może nieznający, ale zatrudniony w ,,służbach'' wpływu; może zrobił to z nienawiści, a może za pieniądze...

Nie ujmuję się tu za Rosjanami, bo o ich dobre imię niech sobie sami dbają; ale o Sołżenicyna. Ja bym nie chciał, żeby moje nazwisko ktoś przylepiał do takiej erupcji hejtu; przypuszczam, że Sołżenicyn również by nie chciał. Proszę, żeby wykonawca tego pi‍er‍dni‍ęcia podpisał się pod nim, a nie chował się za plecy pisarza, który przez całe życie gadał całkiem inaczej i sporo go to kosztowało.

- Stefan
            • boomerang Re: Zdarzają się też i porządni Rosjanie 01.11.22, 08:23
              Gdyby Sołżenicyn tak powiedział, to dziś powinien być z tego dumny, no chyba że uważałby się za kacapa, co jest mało prawdopodobne. Załóżmy że Sołżenicyn nie zdążył tego powiedzieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka