Dodaj do ulubionych

Dlaczego tak się ociągają

31.12.22, 11:45
Dlaczego tak się ociągają aby miejsce na prawicy tronu swego boga zająć?

Jeszcze trzy dni temu jego następca nawoływał do modlitwy o zdrowie na 96-ty rok pański. Pewnie nie po to by zdrowy do niebios trafił a by jeszcze trochę nie trafił. I tak było z każdym następcą Piotra, zw. świętym. Chyba 266 ich było. To jednak nie wyjątki. Jest tu równość bo przecież do takich modłów wzywają przy maluczkich księżach. I też wypadałoby zapytać - dlaczego, czyżby wiedzieli coś czego cywilom wiedzieć nie wolno? Przecież bogu musi być głupio widząc jak oni się zapierają przed wrotami do przekroczenia których wszystkich ochoczo namawiają a bywało, że wysyłali bez pytania szczęśliwców o zgodę.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Dlaczego tak się ociągają 31.12.22, 12:18
      O cooo siem rozchodzi*
      • ireneo Re: Dlaczego tak się ociągają 31.12.22, 12:27
        Nie dotarłeś? - nic nie szkodzi. Gliński nie może zatrybić polskich noblistek literatury, a jest wicek i minister. I tak ci dopomóż buk.😂
        • hordol Re: Dlaczego tak się ociągają 31.12.22, 12:39
          a' propos-ty też się ociągasz?
          • szwampuch58 Re: Dlaczego tak się ociągają 31.12.22, 12:53
            Kuzna jako "niedotarty" pytam ponownie:
            O co biega temu madrali?
          • ireneo Re: Dlaczego tak się ociągają 31.12.22, 16:17
            Żadne apropos, bo nikomu głowy za coł aska nie kituję. No i płacę podatki, za paliwo też pełną stawkę a nie z rabatem koloratkowym. Nie ociągam się bo nie jest moim celem narkotyzowanie się pragnieniem nieśmiertelności, którą kupczą kurczącym się szarym substancjom pod sufitem parafian.
            • hordol Re: Dlaczego tak się ociągają 31.12.22, 16:21
              jakoś bełkotliwie piszesz.
              skup się
              • ireneo Re: Dlaczego tak się ociągają 31.12.22, 16:35
                Możliwie, że literówki utrudniają pracę główki. Ułoźę ci kilka literek w poprawny szereg.
                "...bo nikomu za co łaska głowy nie kituję."
                Więcej nie mogę pomóc. Staram się aby dotrzeć do parafian o ilorazie nie mniejszym jak Kowalskiego. Poproś , ewentualnie wnuka, wnuczkę...
    • ladyliberal Re: Dlaczego tak się ociągają 31.12.22, 12:39
      W przeciwieństwie do kultury wiary chrześcijańskiej słyszałam o dzikim plemieniu, które urządza imprę przy ognisku z powodu czyjegoś odejścia.

Uważam jednak, ze skoro juz tu jesteśmy, tyle trudu włożonego w ciąże, w poród, , wychowanie to wypadałoby żyć dopóki choroba nie pokona i dzwonkiem święty Piotr nie zawezwie.

Chyba mnie natchnął sam Benedykt, ładnie wyszło 😀
      • ireneo Re: Dlaczego tak się ociągają 31.12.22, 13:12
        I ja jestem za, ale jak kto żywot iddał urojeniom, to bezczelnością sługi jest stawać w poprzek swego pana.woli. To też podważanie jego boskiego autorytetu wobec ateistycznego lewactwa. Jeśli postanowił zabrać to.ma powody i tłunaczyć się nie będzie.
        • ladyliberal Re: Dlaczego tak się ociągają 31.12.22, 15:59
          ireneo napisał(a):

> I ja jestem za, ale jak kto żywot iddał urojeniom, to bezczelnością sługi jest
          > stawać w poprzek swego pana.woli. To też podważanie jego boskiego autorytetu wo
          > bec ateistycznego lewactwa. Jeśli postanowił zabrać to.ma powody i tłunaczyć si
          > ę nie będzie.

Panie Irku odczep się Pan od lewicy mojej ukochanej. My się z wiarą nie obnosimy, a prawica to podobno w niebie tylko sprząta 😛 ewentualnie

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka