Dodaj do ulubionych

Poniżeni i skrzywdzeni

01.01.23, 08:25
oko.press/piec-filarow-propagandy-kremla-goworit-moskwa reasumując Rosja to państwo nowotwór. Jego działanie opiera się na przemocy wobec obywateli. Więc Rosjanie podobnie rozumieją stosunki międzynarodowe - państwo suwerenne to takie które może bezkarnie zamordować inne państwo. Ale wpadli tym samym w pułapkę - skoro nie potrafią zamordować Ukrainy to przez Putina stracili suwerenność...
Obserwuj wątek
    • krytykantka0.07 Re: Poniżeni i skrzywdzeni 01.01.23, 13:05
      Obawiam się, że sprawa jest bardziej skomplikowana. Putin nie chce zamordować ukraincow. Nawet mówi o tym, że są skazani na rzeź przez zachód. Najzabawniejsze jest to, że w taki sposób wypowiada się nie zelenski lecz Putin. Tak jakby to on był rzecznikiem Ukraińców skazanych przez zelenskiego...Bo to władza ukrainy miała negocjować. Ona nie zna skutków swoich decyzji tak jak polskojęzyczny rząd gdy Powstanie Warszawskie wymyślił?
      • vermieter Re: Poniżeni i skrzywdzeni 01.01.23, 13:38
        krytykantka0.07 napisała:

> Obawiam się, że sprawa jest bardziej skomplikowana. Putin nie chce zamordować u
        > kraincow. Nawet mówi o tym, że są skazani na rzeź przez zachód. Najzabawniejsz
        > e jest to, że w taki sposób wypowiada się nie zelenski lecz Putin. Tak jakby to
        > on był rzecznikiem Ukraińców skazanych przez zelenskiego...Bo to władza ukrain
        > y miała negocjować. Ona nie zna skutków swoich decyzji tak jak polskojęzyczny r
        > ząd gdy Powstanie Warszawskie wymyślił?

"polskojęzyczna" to ty też nie jesteś :)
        • krytykantka0.07 Re: Poniżeni i skrzywdzeni 01.01.23, 14:09
          Oczywiście, że nie jestem TYLKO polskojęzyczna. Wtedy to nie Polska byłaby moją ojczyzną. Więc los Polaków by mnie nie obchodził. Misja ofiar wymaga. A Powstanie Warszawskie było misją dla realizacji wizji wielkiej Polski. Czyżby? Naprawdę wizja wielkiej Polski się realizowała? Przecież polskojęzycznego rządu nie można podejrzewać o jakąkolwiek strategię dostosowaną do sytuacji. Raczej do każdej sytuacji usiłuje dopasować te samą strategię. A ona wynika z nienawiści I paranoi.
          • boavista4 Re: Poniżeni i skrzywdzeni 01.01.23, 14:18
            Слава Провіднику!.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka