tapatik 01.01.23, 19:17 Albo i nie odmieni, bo go nie będzie. www.hejto.pl/wpis/rosyjski-bloger-komentuje-pogloski-rosyjskiej-propagandy-o-t14-armata-na-front-u Po ostatnim burdelu na Wykopie przerzucam się na Hejto :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczypawka.jadowita Re: Armata - czołg, który odmieni wojnę na Ukrain 09.01.23, 23:18 Nie chce mi się czytać, co tam rosyjski bloger, ale proponuję nie zakladac durnych wątków o czymś czego nie ma. Tam się juz prawie nic nowoczesnego nie produkuje, bo nie ma takich możliwości, albo prawie. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k tapatik - mialem Cie za powaznego czlowieka 11.01.23, 15:13 ktory nie bawi sie w prowokacyjne tytuly... a konstrukcja ciekawa - chociaz nie na obecne mozliwosci technologiczne (i handlowe - elektronika) Rosji... Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: tapatik - mialem Cie za powaznego czlowieka 11.01.23, 18:55 Zapewniam cię, że od czasu do czasu jestem nadal poważny i że moja powaga jak najbardziej pozwala mi na prowokujące tytuły. Odpowiedz Link Zgłoś
yabbaryt Re: Armata - czołg, który odmieni wojnę na Ukrain 12.01.23, 08:49 z tego co słyszałem w tym czołgu załoga ma znikomą świadomość sytuacyjną co się dzieje po za skorupą czołgu. W starszych czołgach jest właz w wieży i zawsze ktoś tam w tym wyłazi siedzi i obserwuje pole walki. W T14 Atrapa wyłazu nit. W starych czołgach też są wyłazy z przodu kadłuba ale nie w Atrapie bo tam z przodu jest silnik. W Mekavach które ma podobna konstrukcję wszystko jest okamerowane i czołgiści dostają przed czami cały krajobraz tak jakby nie było ścian czołgu tylko jeden wielki krajobraz. W T14 jest parę ekranów i nikt nie chce tego używać. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: Armata - czołg, który odmieni wojnę na Ukrain 15.01.23, 19:29 Nie wiem, gdzie to słyszałeś, natomiast ja nie słyszałem o ćwiczeniach poligonowych Armaty. Może byly, ale nie słyszałem. Dodam, że nie tak znów dawno ani Merkawa, ani inne czołgi nie miały kamer dokoła czołgu, widoczność była ograniczona i utrudniona, a jednak wszystko działało. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Armata - czołg, który odmieni wojnę na Ukrain 15.01.23, 18:28 Ambasador Ukrainy: "Niemieckie czołgi są niezbędne do przetrwania".....Kuzna kto tu w kulaki leci? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Melnyka juz z Reichu wykopali... 15.01.23, 18:57 szwampuch58 napisał: > Ambasador Ukrainy: "Niemieckie czołgi są niezbędne do przetrwania"..... Kuzna kto tu w kulaki leci? > Melnyka juz z Reichu wykopali... znalazl sie kolejny Prowok ? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Melnyka juz z Reichu wykopali... 15.01.23, 19:13 Keine Ahnung,Helga Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Armata - czołg, który odmieni wojnę na Ukrain 15.01.23, 19:02 szwampuch58 napisał: > Ambasador Ukrainy: "Niemieckie czołgi są niezbędne do przetrwania".....Kuzna kt > o tu w kulaki leci? > Ty Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Armata - czołg, który odmieni wojnę na Ukrain 15.01.23, 19:12 No dobra ukrainski trollu, dlaczego ja? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Armata - czołg, który odmieni wojnę na Ukrain 15.01.23, 19:17 szwampuch58 napisał: > No dobra ukrainski trollu, dlaczego ja? > Bo żyjesz w oderwaniu od rzeczywistości. We własnym świecie. "Tymczasem wzrósł tragiczny bilans tragicznego rosyjskiego ataku rakietowego na blok mieszkalny w Dnieprze w Ukrainie. Nie żyje 25 osób, w tym dziecko, 73 osoby zostały ranne. Spod gruzów udało się uratować do tej pory 39 osób, w tym sześcioro dzieci. 43 osoby są nadal poszukiwane.". Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: Armata - czołg, który odmieni wojnę na Ukrain 15.01.23, 19:24 Straty cywilne (podobnie jak bombardowanie elektrowni) nie mają wpływu na kondycję armii i w ogólnym rozrachunku nie są brane pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k po co ta wzajemna licytacja ? 15.01.23, 19:24 w tej tragicznej wojnie - korzystnej tylko dla USA - gina ludzie po obu stronach. i jakie by nie byly rezultaty tej wojny przegrana bedzie i Rosja i Ukraina. i Europa tez. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: po co ta wzajemna licytacja ? 15.01.23, 19:31 Europa niekoniecznie, szczególnie w dłuższej perspektywie. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: po co ta wzajemna licytacja ? 15.01.23, 19:34 j-k napisał: > w tej tragicznej wojnie - korzystnej tylko dla USA Uzasadnienie ibdowód proszę. gina ludzie po obu stronac > h. > > i jakie by nie byly rezultaty tej wojny > > przegrana bedzie i Rosja i Ukraina. > > i Europa tez. Nie. Rosja przegra, Ukraina wygra i obroni swoją niepodległość, a Europa zyska kolejne kilkadziesiąt lat pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k wez nie kpij. 15.01.23, 19:47 bmc3i napisał: > Nie. Rosja przegra, Ukraina wygra i obroni swoją niepodległość, a Europa zyska > kolejne kilkadziesiąt lat pokoju. wez nie kpij bedzie zgnily pokoj i kompromis. Rosja nie przestanie istniec (bez wojny atomowej) a Ukraina pozostanie zniszczonym krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: wez nie kpij. 15.01.23, 19:52 j-k napisał: > bmc3i napisał: > > Nie. Rosja przegra, Ukraina wygra i obroni swoją niepodległość, a Europa > zyska > > kolejne kilkadziesiąt lat pokoju. > wez nie kpij Co, czyżbyś nie miał dowodu na zyskiwanie na wojnie przez USA? > bedzie zgnily pokoj i kompromis. > > Rosja nie przestanie istniec (bez wojny atomowej) Rsja nie ptzestanie istnieć, ale zostanie pozbawilna pazurów. Bedzie marionetkowym państwem Chin. > a Ukraina pozostanie zniszczonym krajem. Ukraina zostanie odbudowana. Ju! W pierwszych dniach ruskiej napaści, EU zapowiedziala 50 mld Euro na odbudowe Ukrainy. A bedzie tego wiecej, z EU i innych krajów. Ukrsina dostanie nowy plan Marshalla, a Rosja pozostanie pariasem jak dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nadal wez nie kpij. 15.01.23, 19:58 bmc3i napisał: > Ukraina zostanie odbudowana. - nie zostanie. bo to sa obietnice bez pokrycia. a Rosja pozostanie pariasem jak dziś. - bzdury. Rosja ma najwieksze zasoby naturalne tego Swiata. Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K. chemik i ekonomista. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: nadal wez nie kpij. 15.01.23, 20:04 j-k napisał: > bmc3i napisał: > > Ukraina zostanie odbudowana. > > - nie zostanie. bo to sa obietnice bez pokrycia. Tak jak "USA zyskujące" na ruskiej napaści na Ukrainę? > a Rosja pozostanie pariaasem jak dziś. > > - bzdury. Rosja ma najwieksze zasoby naturalne tego Swiata. Ta, i tylko w tym pokładacie nadzieję. 70-80% PKB z owych zasobów. Słowem republika banananowa. Kongo też ma bardzo duże zasoby naturalne, i wciąż jest krajem trzeciego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k dziecinada. 15.01.23, 20:14 bmc3i napisał: > ... Słowem republika banananowa. Kongo też ma bardzo duże zasoby naturalne, i wciąż jest krajem trzeciego świata. slyszalem to ze 100 razy. istotnie Rosja - to takie Kongo, tyle, ze z 5 tys. ladunkow atomowych :) Buenas Noches. Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: dziecinada. 15.01.23, 20:17 j-k napisał: > bmc3i napisał: > > ... Słowem republika banananowa. > Kongo też ma bardzo duże zasoby naturalne, i wciąż jest krajem trzeciego świata > . > > > slyszalem to ze 100 razy. > > istotnie Rosja - to takie Kongo, tyle, ze z 5 tys. ladunkow atomowych :) > > Buenas Noches. No no, juz chyba kanclerz Brandt powiedział, że Rosja to Górna Wolta z rakietami. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: wez nie kpij. 15.01.23, 23:15 j-k napisał: > bmc3i napisał: > > Nie. Rosja przegra, Ukraina wygra i obroni swoją niepodległość, a Europa > zyska > > kolejne kilkadziesiąt lat pokoju. > > > wez nie kpij > > bedzie zgnily pokoj i kompromis. > > Rosja nie przestanie istniec (bez wojny atomowej) > > a Ukraina pozostanie zniszczonym krajem. BMC wcale nie pisał, że Rosja przestanie istnieć, tylko że przegra wojnę. Co do tego, że po wojnie Ukrainę czeka odbudowa, to też nic nie pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: po co ta wzajemna licytacja ? 15.01.23, 20:21 j-k napisał: > w tej tragicznej wojnie - korzystnej tylko dla USA - gina ludzie po obu stronac > h. > > i jakie by nie byly rezultaty tej wojny > > przegrana bedzie i Rosja i Ukraina. > > i Europa tez. USA też przegrywa na tej wojnie. Musi przekazywać ogromne środki na Ukrainę zamiast inwestować je w swoim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: po co ta wzajemna licytacja ? 15.01.23, 20:28 Ty chyba nie jestes normalny Ukraincu,amerykanski imperializm nie robi nic za friko, korzystne finasowanie wojny to ich specjalnosc od 100 lat naiwniaku Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: po co ta wzajemna licytacja ? 15.01.23, 21:29 szwampuch58 napisał: > Ty chyba nie jestes normalny Ukraincu, Jestem Polakiem. Co ci odbiło z tym Ukraińcem? Wszystkich którzy mają inne zdanie niż ty nazywasz Ukraińcami. > amerykanski imperializm nie robi nic za friko, korzystne finasowanie wojny to ich specjalnosc > od 100 lat naiwniaku Tak, to wyjaśnij mi jak USA zarabia na tej wojnie? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nie, - to USA wygrywa. 15.01.23, 20:41 tapatik napisał: > USA też przegrywa na tej wojnie. Musi przekazywać ogromne środki na Ukrainę zam > iast inwestować je w swoim kraju. przeciwnie - warty dziesiatki miliardow zlom wojskowy przeznaczony na wojne z ZSRR - przekazuje Ukrainie do utylizacji. w zamian za to pojda zamowienia na dostawe dla US Army najnowoczesniejszego sprzetu. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: nie, - to USA wygrywa. 15.01.23, 20:59 j-k napisał: > tapatik napisał: > > USA też przegrywa na tej wojnie. Musi przekazywać ogromne środki na Ukrai > nę zam > > iast inwestować je w swoim kraju. > > > przeciwnie - warty dziesiatki miliardow zlom wojskowy przeznaczony na wojne z Z > SRR > > - przekazuje Ukrainie do utylizacji. No słucham, jakie konkretnie stare uzbrojenie wyprodukowane przeciw ZSRR Stany pozbyły się na rzecz Ukrainy? > w zamian za to pojda zamowienia na dostawe dla US Army najnowoczesniejszego spr > zetu. Znaczy stare rdzewiejące w szopach Javeliny, M777, radary artyleryjskie, HIMARSy, NSAMS i Patrioty zutylizowali? Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: nie, - to USA wygrywa. 15.01.23, 21:26 j-k napisał: > przeciwnie - warty dziesiatki miliardow zlom wojskowy przeznaczony > na wojne z ZSRR > > - przekazuje Ukrainie do utylizacji. > > w zamian za to pojda zamowienia na dostawe dla US Army > najnowoczesniejszego sprzetu. Za darmo go nie kupi. Poza tym przekazywana amunicja idzie w również z bieżącej produkcji, przykład: defence24.pl/przemysl/usa-zwiekszaja-produkcje-javelinow Tak swoją drogą, to Ukraińcy bardzo zachwalają nasze Pioruny, ale mamy ich za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Armata - czołg, który odmieni wojnę na Ukrain 15.01.23, 19:43 Achaaa, ty zyjesz wlasciwie szalenstwem banderowskim, odrzucajac wszystkie pokojowe koncepcje teraz placzesz bo gina ludzie ale pokoj odrzucasz…. wy gnidy od 80 lat takie same Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Armata - czołg, który odmieni wojnę na Ukrain 15.01.23, 19:53 szwampuch58 napisał: > Achaaa, ty zyjesz wlasciwie szalenstwem banderowskim, odrzucajac wszystkie poko > jowe koncepcje teraz placzesz bo gina ludzie ale pokoj odrzucasz…. wy gnidy od > 80 lat takie same Biedny cxłoeieczku. Każdym swoim postem jedynie potwierdzasz że żyjesz we własnej alternatywnej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Armata - czołg, który odmieni wojnę na Ukrain 15.01.23, 20:15 Kazdem postem co robie,ukrainski trollu? Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: Armata - czołg, który odmieni wojnę na Ukrain 16.01.23, 19:58 W końcu przeczytałem ten artykul, wiele dobrego powiedzieć o nim nie można, autor nie podaje nawet powszechnie znanych faktów aferalnych. Coś pisałem o Armacie na tym forum (miałem napisać o reszcie, może się za to wezmę), ładny komplet artykułów na temat jest tu: reddevol.com/themes/armata Szkoda że w obecnej wersji reddevol nie ma komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Armata - czołg, który odmieni wojnę na Ukrain 16.01.23, 20:03 Czyli wychodzi na to, że istniał jeszcze jeden dość poważny problem, producent Armaty - Uralwagonzawod - nie miał kasy na jej rozwój, ponieważ miał za mało zamówień na remont wagonów kolejowych. Efekt motyla? Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Armata - czołg, który odmieni wojnę na Ukrain 16.01.23, 20:15 Z tego wynika, że Ruski koncern na Uralu został rozkradziony. Dlatego czołg T-14 Armata to humbug jak zresztą druga armia świata. Jednak mięsa armatniego, które posłusznie pójdzie na front mają w bród i ta masa właśnie będzie problemem dla Ukraińców. Mafia na Kremlu wciąż posiada ogromne pieniądze na rozkurz, więc będą mamić biedne moskiewskie społeczeństwo na wygraną w rosyjskiej ruletce na Ukrainie i to jest po prostu straszne. Odpowiedz Link Zgłoś