oszol-lom-z-rm 07.01.23, 15:55 Niej… natemat.pl/460771,wirginia-6-letni-uczen-szkoly-podstawowej-postrzelil-nauczycielke - Ameryka… Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: 6 latek pokłócił się z nauczycielką i strzeli 07.01.23, 16:25 Krysztalowa demokracja...jeszcze jakies pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: 6 latek pokłócił się z nauczycielką i strzeli 10.01.23, 17:52 Ameryka się sypie to osobny rozdział Bill Clinton palił trawę, palił ale się nie zaciągał … Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: 6 latek pokłócił się z nauczycielką i strzeli 07.01.23, 17:15 No to kiedy przechodzimy z NATO do Związku Państw Niepodległych, prezes już wam powiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: 6 latek pokłócił się z nauczycielką i strzeli 07.01.23, 21:14 W NATO zostajemy Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: 6 latek pokłócił się z nauczycielką i strzeli 07.01.23, 21:20 O tym zdecydują prezes z Putinem. Antoni, kolega D'Amato z mafii sołncewskiej, razem z Szołuchą i Co. są po waszej stronie i od lat starają się, jak tylko się da. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: 6 latek pokłócił się z nauczycielką i strzeli 08.01.23, 19:47 Lepsze konszachty z Putinem ma Tusk wczoraj był na TVP film który Tusk chce skasować Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy 6-cio latek zuch - nie chlopak. 07.01.23, 21:51 w tym wieku zajumac ojcu pistolet i umiec z tego wystrzelic ? - zuch - nie chlopak :) Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: 6-cio latek zuch - nie chlopak. 08.01.23, 10:10 Helga ty kretynie,w szpitalu mloda kobieta walczy o zycie Odpowiedz Link Zgłoś
j-k pro-niemiecki palancie, 08.01.23, 18:07 mustafa-schwammtuch napisac chciał: > Wielce Szanowny Panie Doctorze, , w szpitalu mloda kobieta walczy o zycie pro-niemiecki palancie, a Ameryka, broni wolnosci i demokracji na Ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: ********** Helga 08.01.23, 18:21 j-k napisał: > mustafa-schwammtuch napisac chciał: > > > Wielce Szanowny Panie Doctorze, , w szpitalu mloda kobieta walczy o zycie > > > pro-niemiecki palancie, > > a Ameryka, broni wolnosci i demokracji na Ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: 6-cio latek zuch - nie chlopak. 08.01.23, 10:57 obrotowy napisał: > w tym wieku zajumac ojcu pistolet i umiec z tego wystrzelic ? > W artykule jest, że to była broń a nie pistolet. Z tego wynika, że uczeń się bronił. Czyli musiał być zaatakowany. Broń bowiem jak nazwa wskazuje służy do tego aby bronić. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: 6-cio latek zuch - nie chlopak. 08.01.23, 17:15 tbernard: > Broń bowiem jak nazwa wskazuje służy do tego aby bronić. To wynika z odwiecznej ogólnowojskowej skłonności, żeby ludziom nawijać makaron na uszy. To oszustwo dzielimy jeszcze z językami czeskim i słowackim (zbraň ), oraz z niemieckim (Gewehr ). Języki romańskie na ogół używają łacińskiego słowa arma w jakiejś lokalnej odmianie; inne słowiańskie czegoś od оружие ; inne germańskie — weapon /wapen /Waffe . Tak więc to my należymy do największych hipokrytów militarnych... - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: 6-cio latek zuch - nie chlopak. 09.01.23, 20:37 To może należało by to zmienić i zarezerwować nazwę 'broń' tylko do obrony przed agresorem. Zaś inne maszynki nazywać wprost: pistolet, karabin, armata lub w sposób uogólniony oręż które przypomina wspomniane оружие. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: 6-cio latek zuch - nie chlopak. 10.01.23, 12:24 tbernard: > oręż które przypomina wspomniane оружие. To chyba jest ten sam źródłosłów. Przemiany językowe w kierunku logiczności należałoby zacząć od ,,broni myśliwskiej'' służącej pijanemu palantowi w lesie lub na łące do odparcia ataku szarżujacego zająca lub przelatującej kaczki. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: 6-cio latek zuch - nie chlopak. 10.01.23, 12:42 Zawsze mnie wprawia w zdumenie zamilowanie niby inteligentnych ludzi do " pierdolenia molotkiem kotka" te rozprawy o pierdolach bez sensownego znaczenia,te bla bla bla bla bla bla bla wokol powaznych sprawa.....Kuzna fascynujace polskie zjawiska wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,29341301,usa-6-latek-postrzelil-nauczycielke-wzial-do-szkoly-bron-matki.html#s=BoxOpImg9 Odpowiedz Link Zgłoś
j-k a do kogo mial k... strzelac ? 08.01.23, 18:04 gdybym mial 6 lat i giwere od ojca - to tez strzelalbym do najbardziej nielubianych. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc88 Re: a do kogo mial k... strzelac ? 08.01.23, 18:36 j-k napisał: > gdybym mial 6 lat i giwere od ojca - to tez strzelalbym do najbardziej nielubia > nych. Jest wiele zachowan ktore mozna wyjazywac w stosunku do nielubianych. Strzelanie z broni palnej do nielubianych to ..... nieco przejaskrawiona, zbyt skrajna reakcja i niekoniecznie jedyna konieczna reakcja. Nie sadzisz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: 6 latek pokłócił się z nauczycielką i strzeli 08.01.23, 18:31 Nie wiadomo czy strzelal chlopczyk czy dziewczynka. Amerykańskie media nabrały wody w usta na temat koloru strzelca. Nie ma nawet wzmianki skąd wziął/wzięła pistolet. Nie wiadomo czy był to pistolet czy rewolwer. To wskazuje na to, ze wydarzenie nie pasuje do narracji. Bo co pisać jeśli to dziewczynka i do tego czarna i do tego wychowywana przez "samotną", nie pracujaca matkę? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: 6 latek pokłócił się z nauczycielką i strzeli 08.01.23, 18:39 Gdzie roznica dla nauczycielki? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k zadna... ale, 08.01.23, 18:52 szwampuch58 napisał: > Gdzie roznica dla nauczycielki? zadna, ale dla polit-poprawnych mediow spora, conie ? Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: zadna... ale, 10.01.23, 16:24 Mieszkanka Polski wyrzuciła z domu uchodźczynię z Ukrainy i jej córkę , którą przyjęła „na wezwanie serca” Ukrainka torturowała ją pierogami. Teresa (z zawodu szef kuchni) powiedziała, że zaproponowała uchodźczyni z Ukrainy Natali, którą wraz z córką przyjela na mieszkanie, gotowanie na sprzedaż - pierogów i barszczu ukraińskiego. Zamówienia były ogromne. Ukrainka produkowala pierogi, a Polka pakowała je w worki i rozsylala. Na początku wszystko szło dobrze, ale później, według Teresy, goście zaczęli próbować ustalać własne zasady, a kuchnia zamieniła się w halę produkcyjną. W rezultacie Teresa nie mogła tego znieść i znalazła Natalii pracę z zakwaterowaniem. "Popełniłam błąd, inaczej sobie wyobrażałam tę pomoc. Kiedy wróciłam, powiedziałam mężowi: jeśli kiedykolwiek będę chciała kogoś zaprosić, żeby ze mną zamieszkał, stuknij mnie w glowe, żebym opamiętała się" - powiedziała kobieta. Noizz.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: zadna... ale, 10.01.23, 17:32 Polecam film o takich :gosciach" youtu.be/9qvaE99iMR0 Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: 6 latek pokłócił się z nauczycielką i strzeli 11.01.23, 08:58 Miałem kiedyś zamiar wyemigrować do USA ale to co oni wyprawiaja z ta bronią skutecznie odwiodło mnie od tego zamiaru Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: 6 latek pokłócił się z nauczycielką i strzeli 11.01.23, 09:23 Co wyprawiaja z bronią? Naczytasz propagandy, przyjmujesz to jako objawiona prawdę i wypisujesz farmazony. W 1993 w USA popełniono 18 250 mordestw z uzyciem broni palnej. W 2020 19 300 ale w 2019 14 tysiecy. W kraju liczacym 330 mln, gdzie w prywatnych rekach jest 350 milionow sztuk broni to nie jest przerazajace. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: 6 latek pokłócił się z nauczycielką i strzeli 11.01.23, 11:05 oszol-lom-z-rm: > Miałem kiedyś zamiar wyemigrować do USA ale to co oni wyprawiaja z ta bronią > skutecznie odwiodło mnie od tego zamiaru Ok. 50-krotnie więcej morderstw na głowę ludności niż w Polsce. Poniższy wykres pochodzi stąd. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: 6 latek pokłócił się z nauczycielką i strzeli 11.01.23, 20:36 To są morderstwa z broni palnej a nie wszystkie morderstwa. A wszystkie morderstwa wygladają tak Polska 0.7 USA 6.5 Rosja 7.2 Brazylia 22.5 Odpowiedz Link Zgłoś