Dodaj do ulubionych

Prusactwo w Niemczech wciąż silne

08.01.23, 12:30
wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-chcial-wytepic-polakow-jego-potomkowie-walcza-z-decyzja-niem,nId,6521425
- niedawno tam aresztowali jakichś gości którzy die uważali za obywateli rzeszy potomkowie niemieckich arystokratycznych psów czy cos w tym rodzaju. Ich tożsamość jest imperialistyczna wojownicza i polonofobiczna oraz rusofilska. Tak wiec zagrożenie ze str Niemiec aczkolwiek mniejsze niż z str Rosji wcale nie zniknęło
Obserwuj wątek
    • borrrka Nie rozumiesz historii 08.01.23, 12:54
      Nie musisz kochać Bismarka, ale trzeba być ślepym, by nie postrzegać pozytywów jego działalności.
      Wypowiedź Ernsta Bismarka wyraźnie zresztą podkreśla błędy wobec Polaków i katolików (Bawaria).
      Takie były, czasy jednakowoż Bismark nie kazał wywozić polskich obywateli na koniec świata, jak carat i nie dopuszczał się masowych mordów, jak Leopold 2.
      Sąsiad w końcu.
      PS. Też nie przepadam, ale staram się być obiektywny.
      • oszol-lom-z-rm Re: Nie rozumiesz historii 08.01.23, 13:04
        Bo nie miał takich możliwości . Niemcy chyba jeszcze nie miały kolonii w Afryce (Tanzania Kamerun Togo Papua Nowa Gwinea). To zostało nabyte po dymisji Bismarcka . Wilhelm II był przeciwnikiem Bismarcka ale to nie znaczy ze był przyjacielem Polaków - nie był nim
        • oszol-lom-z-rm Re: Nie rozumiesz historii 08.01.23, 13:05
          Gdyby mógł to Polaków wywiózł by do Afryki do Tanzani
          • borrrka Opowiadasz 08.01.23, 13:30
            Uważam Prusaków za najbardziej udaną odmianę Niemców i z nimi najchętniej pracuję.
            A że Bismark działał na korzyść Prus .. taką miał robotę.
            Do dziś tradycja poznańska jest dość łagodna w ocenie Niemców.
            Pomijam Greisera.
            • prze.nick Re: Opowiadasz 08.01.23, 14:38
              Niemieccy Prusacy, ze skradzioną nazwą prawdziwych Prusów/Bałtów, to w rzeczywistości (genetycznie z haplogrupą R1a) zgermanizowani zachodni Słowianie oraz resztki wymienionych już pruskich Bałtów.
              • stefan4 Re: Opowiadasz 08.01.23, 17:25
                prze.nick:
                > Niemieccy Prusacy [...] to w rzeczywistości (genetycznie z haplogrupą R1a)

Nie możesz ustalić żadnej genetyki, dopóki bierzesz pod uwagę wyłącznie chromosom Y, czyli męskie linie. Panie też zostawiały swoje geny potomnym. Tymczasem z porównania dziedziczenia mitochondrialnego (tylko po linii żeńskiej) wychodzi całkiem inny obraz genetyczny świata (w tym Europy) niż z Twoich haplogrup. Co pokazuje tylko, że wyjaśnianie historii genetyką to bezproduktywne bicie piany.

Z tego całego haplopleplenia nie wynika nic dla wyglądu, charakteru, cech umysłowych i czegokolwiek innego ani Prusaków, ani Słowian, ani Bałtów, ani nikogo innego. Te rzeczy są kształtowane zespołami genów (a nie pojedynczymi genami), oraz ,,dziedzictwem'' kulturowym w ogóle nie osadzonym w genetyce.

- Stefan
                • prze.nick Re: Opowiadasz 08.01.23, 18:33
                  w przypadku Niemców w NRD sprawa jest oczywista z samą haplogrupą R1a, w większości to zgermanizowani Słowianie
                  • szwampuch58 Re: Opowiadasz 08.01.23, 18:41
                    Cienko dzisiaj pitolisz,co jest?
                    • prze.nick Re: Opowiadasz 08.01.23, 18:44
                      Już ci obrazek niżej dodałem, żebyś może chociaż coś wizualnie zrozumiał :D
                  • stefan4 Re: Opowiadasz 08.01.23, 18:48
                    prze.nick:
                    > w przypadku Niemców w NRD sprawa jest oczywista

JAKA sprawa jest oczywista?

prze.nick:
                    > z samą haplogrupą R1a

Badanie samej haplogrupy to bujda na resorach. Badaj mitochondria, a nie tylko chromosom Y!

prze.nick:
                    > w większości to zgermanizowani Słowianie

Dzisiejsi Niemcy to Słowianie?! Przecież na oko widać, że to bzdura. Tylko znowu nie wyjeżdżaj tutaj z tymi klasyfikacjami genetycznymi pojedynczego chromosomu!

- Stefan
                    • prze.nick Re: Opowiadasz 08.01.23, 18:55
                      ha ha ha
                      powiem więcej - genetycznie Niemcy to mieszanina najeźdzców - semickich Sasanidów z Persji (haplogrupa J) zwanych Sasami, podbitych Celtów (R1b) oraz Słowian (R1a) z domieszkami innych ludów I1, I2.
                      Niemcy to genetyczni mieszańcy w porównaniu z Polakami.
                      • stefan4 Re: Opowiadasz 08.01.23, 18:58
                        prze.nick:
                        > ha ha ha
                        > powiem więcej - genetycznie [...]

Nie powiedziałeś więcej, powtórzyłeś to samo haplepleple, co zawsze. Być może ,,ha ha ha'' było nowe, reszta stara i zużyta aż do kompletnego zaziewania się.

- Stefan
                        • prze.nick Re: Opowiadasz 08.01.23, 19:02
                          a co mam powiedzieć buldog na twoje kolejne "naukowe" wywody w stylu o aksjomatyce/arytmetyce Peano?
                          • stefan4 Re: Opowiadasz 08.01.23, 20:30
                            prze.nick:
                            > a co mam powiedzieć buldog na twoje kolejne "naukowe" wywody

Nie masz powiedzieć ,,buldog'', tylko masz się odnieść do tematu.

prze.nick:
                            > w stylu o aksjomatyce/arytmetyce Peano?

To nie ten temat. W tamtej dawnej dyskusji już ustaliliśmy, że nie masz pojęcia o aksjomatyce Peano, ani o żadnej innej, ani o roli, jaką grają aksjomaty we wnioskowaniu logicznym. I ja tego od Ciebie nie żądam. Teraz masz wyjaśnić, co ten jakiś archaiczny Sasanek mógł mieć wspólnego z dzisiejszymi Niemcami.

prze.nick:
                            > genetycznie Niemcy to mieszanina najeźdzców - semickich Sasanidów

Pomyśl, jeśli skądś przyjechał jeden jedyny Sasanek (czy jak Ty go tam nazywasz) i z Niemką spłodził synów, to ci synowie mieli połowę genów sasańskich, połowę niemieckich — ale haplogrupę sasańską, bo haplogrupy są wyłącznie po tatusiu. Jeśli te dzieci dalej się rozmnożyły, to ich synowie mieli 1/4 genów sasańskich, 3/4 niemieckich — ale haplogrupę sasańską. Po 10 pokoleniach genów sasańskich jest poniżej   1 / 1 000 , a po 20 pokoleniach poniżej   1 / 1 000 000   (jednej milionowej) — ale haplogrupa nadal jest sasańska.

Czyli jedyne, co można wywnioskować z tego, że jakiś dzisiejszy Niemiec ma haplogrupę taką, jak jakiś Sasanek w Sasanii, jest to, że prawdopodobnie w zamierzchłej przeszłości zawitał do Niemiec jakiś jeden Sasanek i nie zachował wstrzemięźliwości płciowej. Reszta to bujda.

Jeśli nieprawidłowo napisałem nazwę jakiegoś ludu (np. mogłem się pomylić w ortografii słowa ,,Niemiec''), to proszę, wybacz i popraw; ale to jest jedyny możliwy błąd, do jakiego się przyznaję.

- Stefan
                            • prze.nick Re: Opowiadasz 08.01.23, 23:52
                              buldog: W tamtej dawnej dyskusji już ustaliliśmy, że nie masz pojęcia o aksjomatyce Peano, ani o żadnej innej, ani o roli, jaką grają aksjomaty we wnioskowaniu logicznym.

Niestety ale to ty dałeś ciała w tamtych rozważaniach. Pomyliłeś aksjomatykę Peano z arytmetyką Peano i przez to błędnie stwierdziłeś, że twierdzenia Gödla nie ma zastosowania.
                              • stefan4 Re: Opowiadasz 09.01.23, 01:53
                                prze.nick:
                                > Niestety ale to ty dałeś ciała w tamtych rozważaniach.

Dobra, ale może byś coś powiedział na obronę szalonej tezy o tym, jakoby haplopleplanie miało coś wspólnego z pochodzeniem genetycznym współczesnych ludzi. Starannie wyjaśniłem, dlaczego moim zdaniem nie ma, a Ty, zamiast się do tego odnieść, upierasz się, żeby zwracać się do mnie per ,,buldog'' oraz wpsominasz jakąś zamierzchłą wymianę zdań, w której obaj pozostaliśmy przy swoim.

- Stefan
                                • prze.nick Re: Opowiadasz 09.01.23, 02:44
                                  Tak naprawdę to już od dawna nie mam zamiaru "walczyć" z twoją "naukową" upierdliwością. Zwłaszcza od tej dyskusji:
                                  forum.gazeta.pl/forum/w,50,174245140,174245140,Szczur_i_Putin_.html?p=174253002
              • szwampuch58 Re: Opowiadasz 08.01.23, 18:23
                Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla
                • prze.nick Re: Opowiadasz 08.01.23, 18:41
                  Dederoki i śląskie Helmuty to Słowianie z krwi, kości i DNA :D
                  • szwampuch58 Re: Opowiadasz 08.01.23, 18:50
                    Oki- doki i co z tego? Lepiej ci z tym szajsem,czujesz sie dowartosciowany,dumnny,wielki...gratuluje ozworz flaszke,hehehe
                    • prze.nick Re: Opowiadasz 08.01.23, 19:00
                      cieszę się, że się załamałeś :D
                      www.rp.pl/swiat/art1108991-fryderyk-nietzsche-polski-nadczlowiek
                      "Wybitny filozof gardził Niemcami i uważał się za potomka polskiej szlachty. Choć ustalona w czasach III Rzeszy wersja oficjalna robi z niego 100-procentowego Niemca, to są poszlaki, by sądzić, że w jego żyłach płynęła polska krew.
                      Jednocześnie coraz częściej Nietzsche wskazywał, że ma polskie korzenie. „Dotykam tutaj problemu rasy. Jestem polskim szlachcicem pur sang, bez jakiejkolwiek domieszki lichej krwi, zwłaszcza niemieckiej. (...) Wszelako również jako Polak jestem wielkim atawizmem. Trzeba by się cofnąć o całe stulecia, by tę najbardziej dostojną rasę, jaka istniała na ziemi, odnaleźć w takiej czystości instynktów, w jakiej ja ją prezentuję. Wobec wszystkiego co dziś się zwie noblesse, mam wzniosłe poczucie różnicy – młodemu cesarzowi niemieckiemu nie udzieliłbym zaszczytu bycia moim stangretem" – pisał w „Ecce homo". Wyraźnie mu imponowała polska kultura. „Czy znasz »Pana Tadeusza« Mickiewicza w tłumaczeniu Lipinera? Wyznam, że powstanie takiego poematu w naszych czasach napełnia mnie zdumieniem. Nie potrafiłbym w literaturze naszego stulecia wskazać niczego, co mogłoby mu dorównać bogactwem, głębią uczucia i prostotą nastroju oraz właściwym poetyckim czarem" – zachwycał się w liście napisanym w 1884 r."
                    • szwampuch58 Re: Opowiadasz 08.01.23, 19:00
                      OK,wszystko klar....czy Aleksander Wielki to nie wnuk Popiela?
                      • prze.nick Re: Opowiadasz 08.01.23, 19:03
                        Przecież sam Nietzsche to powiedział :D
                        „Dotykam tutaj problemu rasy. Jestem polskim szlachcicem pur sang, bez jakiejkolwiek domieszki lichej krwi, zwłaszcza niemieckiej. (...) Wszelako również jako Polak jestem wielkim atawizmem. Trzeba by się cofnąć o całe stulecia, by tę najbardziej dostojną rasę, jaka istniała na ziemi, odnaleźć w takiej czystości instynktów, w jakiej ja ją prezentuję.
                        • ivergon Re: Opowiadasz 08.01.23, 21:37
                          prze.nick napisał:

> Przecież sam Nietzsche to powiedział :D
                          „Dotykam tutaj problemu rasy. Jestem polskim szlachcicem pur sang, bez jakiejkolwiek domieszki lichej krwi, zwłaszcza niemieckiej. (...) Wszelako również jako Polak jestem wielkim atawizmem. Trzeba by się cofnąć o całe stulecia, by tę najbardziej dostojną rasę, jaka istniała na ziemi, odnaleźć w takiej czystości instynktów, w jakiej ja ją prezentuję.

Tu się z nim zgadzam, tyle, że taka szlachetna rasa to wynik naturalnej selekcji wojną i poligamii norma to 2-3 żony, podobno SI namalowała takiego "upierzonego" (upiornego) Polaka sprzed bardzo wielu stuleci ;)

ps. Niemcy takich nazywali Olbrzymami.
            • oszol-lom-z-rm Re: Opowiadasz 08.01.23, 19:38
              Prusy to najgorsza odmiana Niemiec przesiąknięta nacjonalizmem i szowinizmem . Najlepsi Niemcy to Bawarczycy
      • ivergon lepszy Niemiec szczery niż zakłamany 08.01.23, 13:16
        Szczery Bismarck z listu napisanego w 1861 rok do siostry: "Bijcie Polaków tak długo, dopóki nie utracą wiary w sens życia; współczuję im ich sytuacji, ale jeśli chcemy przetrwać, nie możemy zrobić nic innego, jak tylko ich wytępić. Wilk nic nie poradzi na to, że Bóg go stworzył jakim jest, a jednak do wilka strzela się, kiedy tylko można".

Kiedyś do zniszczenia świętych granic świętego królestwa Polski na Łabie, Dnieprze i Dunaju przez Niemców i tzw. Rusów (Bułgarów) użyto chrześcijaństwa, dziś by dobić to państwo używa się eurolemingizizmu i jego narzędzi typu euro.

"Gdyby nie euro, Unia mogłaby się rozpaść
        Marzenia się nie spełniły. Wspólna waluta nie pogłębiła integracji, nie zmniejszyła różnic w rozwoju krajów Unii i nie spotęgowała handlu między nimi. Ale to dzięki niej Wspólnota jeszcze istnieje."
        niejaki Jędrzej Bielecki z RP.
        • oszol-lom-z-rm Re: lepszy Niemiec szczery niż zakłamany 08.01.23, 23:31
          Kłamstwo i manipulacja !
          • ivergon Re: lepszy Niemiec szczery niż zakłamany 10.01.23, 19:10
            oszol-lom-z-rm napisał:

> Kłamstwo i manipulacja !

Powiem więcej to skadau, nie ma nic lepszego niż skandau i ekshibicjonizm dla słusznej idei własnej naprawdziwszej prawdy, promowania własnego światopoglądu czy istnienia, jak świadczy książka "zapasowy książę", złych trupów też się trochę przyda, im więcej tym lepiej sztuk 25 całkiem ok.

Sarkofag króla węży i żmij.
            • oszol-lom-z-rm Re: lepszy Niemiec szczery niż zakłamany 11.01.23, 09:01
              Piszecie skandal a nie skandau
      • oszol-lom-z-rm Re: Nie rozumiesz historii 15.01.23, 20:11
        Niemcy nie mieli wtedy jeszcze koloni wiec nie mieli jak i gdzie wywozić Polaków wiec postawili na ich germanizacje
        • vermieter Re: Nie rozumiesz historii 15.01.23, 21:09
          oszol-lom-z-rm napisał:

> Niemcy nie mieli wtedy jeszcze koloni wiec nie mieli jak i gdzie wywozić Polakó
          > w wiec postawili na ich germanizacje

Polaków nie trzeba było wywozić, sami się pchali do Niemiec na roboty. W stanie wojennym to nawet dobrowolnie chcieli na przymusowe roboty do Niemiec (jak w dowcipie).
          • oszol-lom-z-rm Re: Nie rozumiesz historii 16.01.23, 09:38
            Mówimy o okresie zaborów a nie o stanie wojennym
    • yabbaryt Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 08.01.23, 13:12
      I uważam, że potomkowie Bismarcka mają rację. Bismarck był zjednoczycielem Niemiec, twórcą ich potęgi. Nienawidził Polaków to prawda, ale on był kanclerzem niemieckim a nie polskim. Działał w interesie Niemiec i robił to dobrze. Rządy pruskie mimo, ze antypolskie były jednak cywilizowane i Polacy w zaborze pruskim, żyli dużo lepiej niż w Galicji czy Kongresówce. Czy my mamy rezygnować ze swoich bohaterów narodowych takich jak Dmowski no są oskarżani o antysemityzm? Wiadomo przez kogo.
      Zresztą najciekawsze jest uzasadnienie cyt: W liście otwartym Instytut napisał wtedy, że "decyzja ta wznosi na piedestał postać historyczną, która w najmniejszym stopniu nie nadaje się jako pozytywny punkt odniesienia dla kultury pamięci demokratycznego, solidarnego i kosmopolitycznego społeczeństwa".
      No wiec tu chodzi o budowę społeczeństwa kosmopolitycznego i takie same rzeczy już się dzieją w Polsce. Chodzi o rozmywanie naszej tożsamości religijnej, narodowej czy płciowej. Dla tego Giorgia Meloni była tak wyszydzana, kiedy zadeklarowała ze jest Włoszką, chrześcijanką i kobietą. Jestem za tym aby nasz kontynent był Europa narodów silnych i patriotycznych, kultywujących swoją tradycje. To co mi przeszkadza natomiast to imperializm. Wolałbym aby Niemcy wyrzekli się swojego imperializmu a nie pamięci o swoich bohaterach narodowych.
      • ivergon Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 08.01.23, 13:31
        yabbaryt napisał:

W liście otwartym Instytut napisał
        > wtedy, że "decyzja ta wznosi na piedestał postać historyczną, która w najmniejs
        > zym stopniu nie nadaje się jako pozytywny punkt odniesienia dla kultury pamięci
        > demokratycznego, solidarnego i kosmopolitycznego społeczeństwa".

Naiwniaczku tzw. Niemcy od początku były narodem kosmopolitycznym rzymskim, kolonią rzymską która z czasem stała się centrum imperium rzymskiego, genetycznie mieszańcy kobiety miejscowe ale mężczyźni z całego imperium, wyznanie sekta judejska, ale jak im trzeba powoływali się na "Germanię" Tacyta, absurdalnie ją interpretując, by wysuwać autochtoniczne i rasistowskie, roszczenia do ziem po Don.

> No wiec tu chodzi o budowę społeczeństwa kosmopolitycznego i takie same rzeczy
        > już się dzieją w Polsce. Chodzi o rozmywanie naszej tożsamości religijnej, naro
        > dowej czy płciowej. Dla tego Giorgia Meloni była tak wyszydzana, kiedy zadeklar
        > owała ze jest Włoszką, chrześcijanką i kobietą. Jestem za tym aby nasz kontynen
        > t był Europa narodów silnych i patriotycznych, kultywujących swoją tradycje. To
        > co mi przeszkadza natomiast to imperializm. Wolałbym aby Niemcy wyrzekli się s
        > wojego imperializmu a nie pamięci o swoich bohaterach narodowych.
        >

Serio na razie to mamy wymierający naród Polski pod rządami, eurokomunistów i katolików, tacy księża to można powiedzieć to dość często "odmieńcy", taka selekcja przy pomocy celibatu.
        • yabbaryt Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 08.01.23, 13:54
          wymieracie to wy - lemingi. My katole walczymy w naszych rodzinach o wyrobienie normy zastępowalności pokoleń.
          • szwampuch58 Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 08.01.23, 14:05
            Pozdrow pierworodnego katolu, hehehe, walczdo zesranej smierci
          • ivergon Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 08.01.23, 14:36
            yabbaryt napisał:

> wymieracie to wy - lemingi. My katole walczymy w naszych rodzinach o wyrobienie
            > normy zastępowalności pokoleń.
            >

Jak uważasz mnie za lemiga, to masz problemy z rozumieniem tego co czytasz, tego też nie zrozumiesz, a wynika z tego, że populacja ludzi w Polsce do 60 roku życia w 2050, zmniejszy się do 20 milionów, z 30 milionów w roku 2014, a tu dowód, że katol to nie Polak bo mu to zwisa, on siem rozmnoży.

W 38,5 milionowej Polsce w końcu 2014 r. 8,5 mln osób miało 60 lat i więcej.

Ponad 22 proc. całej populacji Polski stanowią ludzie po 60. roku życia. W 2050 roku będzie to już ponad 40 proc. Oto najnowsze dane GUS o polskiej demografii.

Z opracowanej w 2014 r. prognozy Głównego Urzędu Statystycznego wynika, że do 2050 r. ubędzie ponad 4,5 mln Polaków, natomiast wzrośnie zarówno liczba jak i odsetek osób w wieku ponad 60 lat. Urząd szacuje, że w 2025 r. po sześćdziesiątce będzie ponad 10 mln. osób, czyli prawie 28 proc. wszystkich, w 2035 r. już 11,4 mln (32 proc.), w 2050 r. - ich udział wzrośnie do ponad 40 proc. (13,7 mln).
            • boavista4 Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 08.01.23, 17:08
              Wymazac to panstwo niemieckie z mapy swiata! Niech Polska zapanuje na swiatem i kosmosem!
              Takze Ruskow trzeba zlikfidowac, Czechow poduczyc bohaterstwa polskiego, a reszte wygnac na ksienzyc!

Wiesława Szymborska

" Nienawiść"

Spójrzcie, jak wciąż sprawna,
              jak dobrze się trzyma
              w naszym stuleciu nienawiść.
              Jak lekko bierze wysokie przeszkody.
              Jakie to łatwe dla niej - skoczyć, dopaść.
              Religia nie religia -
              byle przyklęknąć na starcie.
              Ojczyzna nie ojczyzna -
              byle się zerwać do biegu.
              • oszol-lom-z-rm Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 08.01.23, 19:40
                Szymborska apologetka Stalina
            • yabbaryt Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 09.01.23, 08:03
              Nie wierzę w coś takiego jak antychrześcijańska prawica.
              że katol to nie Polak bo mu to zwisa, on siem rozmnoży.
              to co mam zmuszać innych do rozmnażania? Ja mam wpływ na siebie i swoja rodzinę, na innych ludzi za dużego wpływu nie mam. Pominę w tej chwili sprawy duchowe czy religijne, ale w wymiarze ziemskim akurat KK promuję rodziny wielodzietne i z tego co widzę dla katolików to jest ważne. Oczywiście statystycznie rzecz ujmując. Dlatego za parę pokoleń nikt nie będzie pamiętał o lemingach czy antychrześcijańskiej prawicy, a katole będą w Polsce znowu większością.
              • ivergon Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 09.01.23, 20:21
                yabbaryt napisał:

> Nie wierzę w coś takiego jak antychrześcijańska prawica.

Dla mnie prawica, to takie wartości jak dzielność, czyli męstwo i męskość za tym idzie potrzeba posiadania kobiet, żon, nie tylko dla przyjemności ale i dla potomstwa, szerzej patriotyzm obrona terytorium, i (samo)dzielność na wszelkich polach, czyli stawianie cudzoziemszczyzny wszelkiej jej kultury, przemysłu i jej wytworów na ostatnim miejscu.

Kosmopolityczny Katolicyzm jest tego totalnym zaprzeczeniem, nie wydaje mi się byś wyznawał te wartości, .

> że katol to nie Polak bo mu to zwisa, on siem rozmnoży.
                > to co mam zmuszać innych do rozmnażania? Ja mam wpływ na siebie i swoja rodzinę
                > , na innych ludzi za dużego wpływu nie mam. Pominę w tej chwili sprawy duchowe
                > czy religijne, ale w wymiarze ziemskim akurat KK promuję rodziny wielodzietne
                > i z tego co widzę dla katolików to jest ważne.

Niestety KK i wartości katolickie są obecnie bardzo podobne do komunistycznych, a KK promuje zachowaniem swych przedstawicieli chyba skrajną bezdzietność, oraz życie zaświatowymi bajkami, czy ludowymi mądrościami żydowskimi.
                Zresztą nie muszę tu wyważać otwartych drzwi ANDRZEJ NIEMOJEWSKI, już to po polsku opisał, ponad sto lat temu, że nie ma w tym żadnej logiki, ani spójnej nauki.

pl.wikisource.org/wiki/B%C3%B3g_Jezus_w_%C5%9Bwietle_bada%C5%84_cudzych_i_w%C5%82asnych/ca%C5%82o%C5%9B%C4%87
                > Oczywiście statystycznie rzecz u
                > jmując. Dlatego za parę pokoleń nikt nie będzie pamiętał o lemingach czy antych
                > rześcijańskiej prawicy, a katole będą w Polsce znowu większością.
                >

Podobno 95% Polaków to katolicy, więc nie wiem o jakiej przyszłej większości katoli mówisz, bo wyżej przedstawiłem liczby z prognozy demograficznej z której wynika, że to ci właśnie katolicy raczej wymierają, wbrew katolskiej propagandzie, katolicy rozmnażają się raczej przez prozelityzm, czyli narzucaniem swojej wiary obcym, nawet szczególnie kobietom i maminsynkom.
                • vermieter Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 09.01.23, 21:16
                  ivergon napisał:

> Dla mnie prawica, to takie wartości jak dzielność, czyli męstwo i męskość za ty
                  > m idzie potrzeba posiadania kobiet, żon, nie tylko dla przyjemności ale i dla p
                  > otomstwa, szerzej patriotyzm obrona terytorium, i (samo)dzielność na wszelkich
                  > polach, czyli stawianie cudzoziemszczyzny wszelkiej jej kultury, przemysłu i je
                  > j wytworów na ostatnim miejscu.

Kobiety o poglądach prawicowych nie muszą posiadać mężczyzn, dla przyjemności wystarczą wibratory, a dla potomstwa mogą wynająć jednorazowo byka rozpłodowego. Reszty nie mam zamiaru komentować, z idiotami nie wolno dyskutować.
                  • ivergon Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 09.01.23, 21:31
                    vermieter napisał(a):

>
                    > Kobiety o poglądach prawicowych nie muszą posiadać mężczyzn, dla przyjemnośc
                    > i wystarczą wibratory, a dla potomstwa mogą wynająć jednorazowo byka rozpłodowe
                    > go. Reszty nie mam zamiaru komentować, z idiotami nie wolno dyskutować.

A to widać słychać i czuć, że jesteś sprzedawcą wszelkiego cudzoziemskiego guana, trudno byś miał jako komiwojażer jakiekolwiek zdolności do dyskutowania nawet z idiotami, nic innego verpacker nie potrafisz robić tylko zawijać niemieckie g... w eurosreberka.
                • ivergon Tragedia depopulacyjna cd. 11.01.23, 16:35
                  ivergon napisał:

yabbaryt:
                  > > Dlatego za parę pokoleń nikt nie będzie pamiętał o lemingach czy
                  > > antych
                  > > rześcijańskiej prawicy, a katole będą w Polsce znowu większością.
                  > >

> Podobno 95% Polaków to katolicy, więc nie wiem o jakiej przyszłej większości ka
                  > toli mówisz, bo wyżej przedstawiłem liczby z prognozy demograficznej z której w
                  > ynika, że to ci właśnie katolicy raczej wymierają, wbrew katolskiej propagandzi
                  > e, katolicy rozmnażają się raczej przez prozelityzm, czyli narzucaniem swojej w
                  > iary obcym, nawet szczególnie kobietom i maminsynkom.
                  >

"Rośnie liczba kobiet, które nie planują potomstwa. Nie brakuje też kobiet, które deklarują, że nigdy nie będą miały dzieci. 32 proc. kobiet w wieku 18–45 lat planuje potomstwo w bliższej lub dalszej perspektywie, 68 proc. nie ma takich planów - wynika z badań CBOS przeprowadzonych w drugiej połowie 2022 r., w których pytano kobiety o ich plany prokreacyjne."

Tragedia depopulacyjna będzie jednak znacznie większa, jeszcze raz 95% Polaków to katolicy, a 68 proc. kobiet w Polsce, nie ma takich planów by mieć dzieci. Wszystko dzięki Europie, komuno-katolicyzmowi i jej/jego zakłamaniu co do wartości, urzędowi celebryci (księża) katoliccy, liczą tylko kasę od owieczek, a dla biskupów liczy się najbardziej skuteczność w wyciąganiu mamony przez podwładnych na parafiach, wtedy tacy mogą zrobić karierę w KK, inaczej nie pasują do organizacji.

Liczby kontra frazesy.
                  • yabbaryt Re: Tragedia depopulacyjna cd. 13.01.23, 21:53
                    te 95% katolików to przesada. KAtolicyzm w Polsce był ludowy obrzędowy i często dosyć płytki. Gdy pod strzechami zawitały telewizory z TVNami czy Polsatami, miliony Polaków uznały, że przekaz telewizyjny jest bardziej atrakcyjny od tego co ksiądz mówi na mszy. Natomiast na placu boju pozostali katolicy bardziej zaangażowani. Nie stanowią oni większości społeczeństwa, ale z tego co widzę to takie rodziny katolickie mają sporo dzieci.
                    Co do rzekomego kosmopolityzmu chrześcijaństwa. Chrzescijaństwo jest za tym aby troszczyć się o własna rodzinę i naród ale z drugiej strony widzieć w każdym człowieku bliźniego, który ma podstawowe prawa. Dlatego ruch polityczne czy społeczne oparte na chrześcijaństwie nie zabrnęły w uliczkę totalitaryzmu. To co różniło polskich endeków od hitlerowców to własnie wartości chrześcijańskie.
                    • ivergon Re: Tragedia depopulacyjna cd. 14.01.23, 17:02
                      yabbaryt napisał:

> te 95% katolików to przesada. KAtolicyzm w Polsce był ludowy obrzędowy i często
                      > dosyć płytki. Gdy pod strzechami zawitały telewizory z TVNami czy Polsatami, m
                      > iliony Polaków uznały, że przekaz telewizyjny jest bardziej atrakcyjny od tego
                      > co ksiądz mówi na mszy. Natomiast na placu boju pozostali katolicy bardziej za
                      > angażowani. Nie stanowią oni większości społeczeństwa, ale z tego co widzę to t
                      > akie rodziny katolickie mają sporo dzieci.

"32 proc. kobiet w wieku 18–45 lat planuje potomstwo w bliższej lub dalszej perspektywie, 68 proc. nie ma takich planów - wynika z badań CBOS przeprowadzonych w drugiej połowie 2022 r"

Pokaż mi dane, że rodziny katolickie mają po 7 dzieci by przy tym stosunku zachować na obecnym poziomie populację Polski, skąd się to bierze, że dziewczyny nie chcą mieć dzieci, no nie mają kandydatów na ojców, a dlaczego m.i. dla tego, że w przypadku rozwodu tatuś musi wywalać, mnóstwo kasy na alimenty i może go ścigać komornik i prokurator.

Przykład taki katolicki celebrycki Królikowski czy Marcinkiewicz, ten ostatni na flamę, poza tym pełno aktywistów katolickich ma jedno dziecko, taki "sławny" heo baca Niesiołowski z ZCHN itp. jak KPCH przykazała co też prowadzi do wymarcia populacji.

> KAtolicyzm w Polsce był ludowy obrzędowy i często
                      > dosyć płytki.

No i dzięki tej tradycyjnej pogańskiej wsi, produkującej praktycznie ekologicznie, był w Polsce dodatni przyrost naturalny, po wprowadzeniu różnych regulacji UE, drobnotowarową wieś gospodarstwa rodzinne zniszczono, na rynku zostali obszarnicy z PSL którzy produkują przemysłowo, czyli choćby dużo pestycydów, randapów itp. mamy g... zafoliowaną (wymogi UE) zatrutą żywność, o długim konserwowanym terminie przydatności do spożycia.

> Co do rzekomego kosmopolityzmu chrześcijaństwa.

Ja odrzuciłem tę religię po lekturze Kroniki Kadłubka co ciekawe najbardziej zdenerwowało mnie to z jakiego powodu obalono króla Bolesława Śmiałego i zniszczono polską armię, który to Bolesław luźny cytat, "zabił potwora i wspólnika strasznych masowych zbrodni cudzołóstwa", niejakiego Stefana czy Szczepana, późniejszego św katolickiego. Obecnie też mamy powtórkę z demoralizacji, tym razem dzięki UE.

Jak 68% kobiet nie chce mieć dzieci tzn. że nie mają już w sobie miłości, przyczyna może być taka, że brak im facetów (samców alfa) których mogłyby pokochać, też faktem jest, że na prawdę kochać to może dziewica (młoda dziewczyna), męża który jej się też podoba, to są prawa natury, które raz złamał KK monogamią i celibatem, drugi raz łamie UE wiadomo co lansuje, trzeci raz łamie obecny model szkolnictwa nauki do 24/25 lat, zanim się czegoś dorobią itd. mija czas na prokreację.

Liczba 68% kobiet które nie chcą mieć dzieci, ładnie odpowiada modelowi małżeństwa 1mężczyna (samiec alfa) plus 2-3 żony, z porządku małżeństwa naturalnego, bo wtedy by chciały mieć dzieci.
                      • ivergon Re: Tragedia depopulacyjna cd. 14.01.23, 22:05
                        ivergon napisał:

"Ja odrzuciłem tę religię po lekturze Kroniki Kadłubka co ciekawe najbardziej zdenerwowało mnie to z jakiego powodu obalono króla Bolesława Śmiałego i zniszczono polską armię, który to Bolesław luźny cytat, "zabił potwora i wspólnika strasznych masowych zbrodni cudzołóstwa", niejakiego Stefana czy Szczepana, późniejszego św katolickiego".

To było z czterdzieści lat temu jak byłem nastolatkiem, ale też z 20 lat temu się temu przyjrzałem, ówże św. katolicki, nazywa się Stanisław z Szczepanowa, za bardzo się ostatnim tysiącleciem nie interesuję.

Gall Anonim też pisał o tym "za bunt [Bolesław] skazał biskupa na obcięcie członków. Ani więc biskupa-buntownika nie uniewinniamy, ani króla mszczącego się tak szpetnie nie zalecamy"...
    • petronella.kozlowska Cytat z Bisamrcka jest prawdziwy 08.01.23, 17:49
      www.google.de/books/edition/Bismarcks_Briefe_an_Schwester_und_Schwag/SRAoBgAAQBAJ?hl=de&gbpv=1&dq=%22Haut+doch+die+Polen,+da%C3%9F+sie+am+Leben+verzagen%3B+ich+habe+alles+Mitgef%C3%BChl+f%C3%BCr+ihre+Lage,+aber+wir+k%C3%B6nnen,+wenn+wir+bestehn+wollen,+nichts+andres+tun,+als+sie+ausrotten%3B+der+Wolf+kann+auch+nichts+daf%C3%BCr,+dass+er+von+Gott+geschaffen+ist,+wie+er+ist,+und+man+schie%C3%9Ft+ihn+doch+daf%C3%BCr+tot,+wenn+man+kann.%22&pg=PA61&printsec=frontcover
      ale został napisany w liście do siostry, który to wydano lata później. A powodem owego cytatu były scysje Bismarcka z Cieszkowskim.

pl.wikipedia.org/wiki/August_Cieszkowski

• boavista4 Re: Cytat z Bisamrcka jest prawdziwy 08.01.23, 19:15
        petronella.kozlowska napisała:

> <a href="www.google.de/books/edition/Bismarcks_Briefe_an_Schwester_und_Schwag/SRAoBgAAQBAJ?

Ten niemiecki gotyk trudno czytać, na dodatek tego tłumacz nie tłumaczy
        • oszol-lom-z-rm Re: Cytat z Bisamrcka jest prawdziwy 08.01.23, 21:42
          Gotyku nie w sposób przetłumaczyć
          • vermieter Re: Cytat z Bisamrcka jest prawdziwy 08.01.23, 22:23
            oszol-lom-z-rm napisał:

> Gotyku nie w sposób przetłumaczyć

Ty jesteś za głupi, żeby listy Bismarcka tłumaczyć. To jest język niemiecki, jakim się wówczas posługiwano, a pismo to zwyczajna fraktura, powszechnie znana do dzisiaj.
            • oszol-lom-z-rm Re: Cytat z Bisamrcka jest prawdziwy 08.01.23, 23:32
              Ten język to język militarny język agresji i przemocy oraz buty i arogancji taka jak twoja
              • petronella.kozlowska Re: Cytat z Bisamrcka jest prawdziwy 09.01.23, 00:31
                oszol-lom-z-rm napisał:

> Ten język to język militarny język agresji i przemocy oraz buty i arogancji tak
                > a jak twoja

To jest język rozwścieczonego polityka któremu Cieszkowski stawiał czoło. I nie tylko Cieszkowski.

Prusacy nie rozumieli polskiej dumy narodowej.

• oszol-lom-z-rm Re: Cytat z Bisamrcka jest prawdziwy 09.01.23, 06:17
                  A kim jest/był ten Cieszkowski?
                  • petronella.kozlowska 8 stycznia 17:49 09.01.23, 09:40
                    oszol-lom-z-rm napisał:

> A kim jest/był ten Cieszkowski?
                    • oszol-lom-z-rm Re: 8 stycznia 17:49 09.01.23, 10:06
                      Czekam na odpowiedz bo jestem bardzo ciekaw
                      • petronella.kozlowska 8 stycznia 17:49 09.01.23, 16:32
                        został wstawiony link do wikipedii
    • de_oakville Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 09.01.23, 12:29
      Mentalność pruska zdrowsza niż ruska.
      Zdrowsza nawet niż polska (ta "wolska", nie opolska).
      • oszol-lom-z-rm Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 10.01.23, 15:04
        Pruska czy ruska bZ jedno wychodzi bo w przeszłości nie raz bliski ze sobą współpracowali ze szkoda dla nas
    • szwampuch58 Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 10.01.23, 17:50
      Wolactwo w Polsce coraz silniejsze
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,127561,29314363,taz-polska-obcina-fundusze-na-nauke-niemieckiego-kampania.html
      • oszol-lom-z-rm Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 10.01.23, 17:53
        I słusznie ! Dość germanizacji Opolszczyzny
        • szwampuch58 Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 10.01.23, 18:26
          Ty
          • szwampuch58 Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 10.01.23, 18:38
             . Niemiecka mniejszość jest w Polsce od 1000 lat a polskiej w Niemczech po prostu brak, bo pani Halinka zbierajaca szparagi u Bauer po siuzbie z nim taka nie jest .. Dofinansowanie języka mniejszości nie jest jakimś wielkim przywilejem a raczej normą w cywilizowanym kraju. .....ale takie lebry jak ty i Roch Kowalski skad maja to wiedziec,z lekcji religio?
            • szwampuch58 Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 10.01.23, 18:39
              Slubie, oczywista oczywistosc
            • oszol-lom-z-rm Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 10.01.23, 19:49
              Da tam od czasów rozbicia dzielni owego czyli najw 800 lat
              • szwampuch58 Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 10.01.23, 20:06
                Kuzna 200 lat roznicy po zbuju,a pani Helenka juz 5 lat po rozwodzie
            • prze.nick Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 11.01.23, 09:46
              Znowu szwampuch wykazałeś się brakiem elementarnej wiedzy historycznej.
              Otóż Polacy znaleźli się w Prusach wbrew własnej woli po tym jak niemieccy złodzieje ukradli polską ziemię razem z kacapami w XVIII wieku. Oficjalny status mniejszości narodowej w Niemczech zabrała Polakom III Rzesza 7 września 1939 roku i trwa ten stan do dzisiaj.
              • szwampuch58 Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 11.01.23, 13:56
                Historia to inna sprawa wiecznie pokrzywdzony uklanku nadwislanski.
                Diaspora polska w Niemczech to nie mniejsza Narodowa.....zreszta tu nie chodzi o to,sprawa dotyczy kretynskiego "szczekania" na Niemcow ktore jest motorem kampanii wyborczej PiS
                • prze.nick Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 11.01.23, 14:00
                  Wiecznie pokrzywdzeni to są żydzi a nie Polacy. Dirk Nowitzky to niby skąd ma nazwisko geniuszu historyczny?!
                  A Niemcom jak najbardziej trzeba przypominać ich winy w kontekście wtrącania się w naszą "praworządność".
                  • szwampuch58 Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 11.01.23, 14:36
                    Nie uprawiaj pisowskiej propagandy, Polska dobrowolnie przystapila do UE a ze z czytalem unijnych przepisow jest na bakier to wina Niemcow wciskaj ciotke na imieninach taki szajs nie mnie
                    • prze.nick Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 11.01.23, 20:53
                      Na bakier to jesteś ty z obserwowaniem zmian przepisów unijnych od momentu wejścia Polski do UE. Niemcy chcą, przez majstrowanie w przepisach, zmienić UE w IV Rzeszę ale Polska słusznie i jak na razie skutecznie się temu opiera.
                      • szwampuch58 Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 11.01.23, 22:03
                        Tja ciotka ci ten szajs kupuje?.....nie znaczy ze ja czubek
                        • prze.nick Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 11.01.23, 22:16
                          Co ty się szwampuch jakieś cioci tak czepiasz? Real - Valencia ci się nie podoba?
                          • oszol-lom-z-rm Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 11.01.23, 22:26
                            I cisza …
                      • caesar_pl Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 14.01.23, 00:58
                        Przepisy unijne są respektowane w Holandii, Belgii czy Luksemburgu, Francji to dlaczego nie są respektowane w Kaczystanie?
                  • caesar_pl Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 14.01.23, 01:02
                    Piotr Müller sekretarz stanu, rzecznik prasowy rządu.Pisiorczyk 5 kolumna.Jak wiatr z innej strony zawieje,bedzie przykładnym Volksdeutschem - nazwisko juz ma.
        • vermieter Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 10.01.23, 20:26
          oszol-lom-z-rm napisał:

> I słusznie ! Dość germanizacji Opolszczyzny

Na Opolszczyźnie powszechnie używanym jest język niemiecki, można by wprowadzić naukę języka polskiego, jeżeli znajdą się chętni i ktoś za to zapłaci. Może ojciec dyrechtor?

Tak przy okazji, może ktoś ma ochotę udzielać lekcji języka polskiego, dla p-f i oszołoma?
          • boavista4 Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 11.01.23, 01:59
            Nie tylko w Opolu można pogadać se po niemiecku, na południu Brazylii tez.
            www.youtube.com/watch?v=BqSbOC2VklU&t=79s
          • oszol-lom-z-rm Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 11.01.23, 09:02
            Bez przesady na Opolszczyźnie Germanie nie są większością !
            • vermieter Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 11.01.23, 09:28
              oszol-lom-z-rm napisał:

> Bez przesady na Opolszczyźnie Germanie nie są większością !

zaprzeczasz polskim danym urzędowym

• prze.nick Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 11.01.23, 09:57
                Liczba mieszkańców województwa opolskiego w 2022 roku wynosiła 950 tysięcy ludzi. Natomiast w 2011 roku mieszkało w Polsce 145 tysięcy Niemców, z czego na Opolszczyźnie około 78 tysięcy.
                Jak ty chcesz z tego większość zrobić?.
                • oszol-lom-z-rm Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 11.01.23, 13:43
                  wystarczyło przeczytać twój wpis..
              • prze.nick Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 11.01.23, 10:13
                Nie będę vermieter rzucał mięsem w twoim stylu ale następnym razem sprawdź fakty zanim zrobisz z siebie durnia.
                W żadnym powiecie Niemcy nie mają większości na Opolszczyźnie.
                www.gov.pl/web/mniejszosci-narodowe-i-etniczne/niemcy
                "Wedle danych NSP 2002 r. największe skupiska obywateli polskich narodowości niemieckiej znajdują się w centralnych i wschodnich powiatach województwa opolskiego: strzeleckim (20,62 % mieszkańców powiatu), opolskim (19,82%), krapkowickim (18,38%), oleskim (16,82%), prudnickim (14,93%), kędzierzyńsko-kozielskim (13,15%), kluczborskim (9,75%) i opolskim-miejskim (2,46%) oraz w zachodnich powiatach województwa śląskiego: raciborskim (7,24%), gliwickim (4,25%), i lublinieckim (3,10%). Na terenie 19 gmin województwa opolskiego i 3 gmin województwa śląskiego przedstawiciele mniejszości niemieckiej stanowią ponad 20% mieszkańców gminy."
                • caesar_pl Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 14.01.23, 00:59
                  Trzeba odliczyć ludność napływowa ,takich jak ty, zza Buga.
                  • vermieter Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 14.01.23, 06:47
                    caesar_pl napisał:

> Trzeba odliczyć ludność napływowa ,takich jak ty, zza Buga.

też tak uważam, repatrianci są być może zintegrowani ale nie zasymilowani
                    • prze.nick Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 14.01.23, 07:10
                      Jak ty i caesar_RU w Niemczech? :D
                  • prze.nick Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 14.01.23, 07:23
                    Napływowy to jesteś ty caesar_RU.
              • oszol-lom-z-rm Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 11.01.23, 13:42
                dane GUS za 2021 mnie interesują.. coraz mniej posłów z Mniejszości Niemieckiej obecnie jest tylko jeden
                • prze.nick Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 11.01.23, 13:58
                  Niemców, którzy posiadają polskie obywatelstwo i podają się tylko za samych Niemców, bez dodawania polskiej jako drugiej narodowości jest znacznie mniej niż owe 145 tysięcy.
                  • oszol-lom-z-rm Re: Prusactwo w Niemczech wciąż silne 11.01.23, 17:17
                    GUS ma najlepsze dane w tym temacie
    • prze.nick Niemieccy terroryści medyczni ścigają kobietę, 15.01.23, 14:02
      która ocalała z holokaustu!
      www.lifesitenews.com/news/german-court-orders-holocaust-survivor-to-be-sent-to-psychiatric-institution-for-forced-covid-shots/
      "Niemiecki sąd nakazuje wysłanie ocalałej z Holokaustu do zakładu psychiatrycznego w celu wymuszenia zastrzyków przeciw COVID.
      Żydowska kompozytorka Inna Zhvanetskaya została zabrana przez przyjaciół w bezpieczne miejsce, aby zapobiec jej aresztowaniu."
      • oszol-lom-z-rm Re: Niemieccy terroryści medyczni ścigają kobietę 15.01.23, 17:25
        Niemcy nic się nie zmieniły
      • vermieter Re: Niemieccy terroryści medyczni ścigają kobietę 15.01.23, 20:46
        prze.nick napisał:

> która ocalała z holokaustu!
        > www.lifesitenews.com/news/german-court-orders-holocaust-survivor-to-be-sent-to-psychiatric-institution-for-forced-covid-shots/
        > "Niemiecki sąd nakazuje wysłanie ocalałej z Holokaustu do zakładu psychiatryczn
        > ego w celu wymuszenia zastrzyków przeciw COVID.
        > Żydowska kompozytorka Inna Zhvanetskaya została zabrana przez przyjaciół w bezp
        > ieczne miejsce, aby zapobiec jej aresztowaniu."

Absolutna bzdura. Nigdy nie było w Niemczech obowiązku szczepienia się przeciwko covid. Tak powstają plotki, a idioci w to wierzą.
        • oszol-lom-z-rm Re: Niemieccy terroryści medyczni ścigają kobietę 15.01.23, 21:58
          Merkel nie kazała ?
        • prze.nick Re: Niemieccy terroryści medyczni ścigają kobietę 15.01.23, 23:22
          www.lifesitenews.com/news/german-court-orders-holocaust-survivor-to-be-sent-to-psychiatric-institution-for-forced-covid-shots/
          12 stycznia 2023
          "STUTTGART, Niemcy (LifeSiteNews) – Niemieckie władze chcą umieścić słynną żydowską kompozytorkę i ocalałą z Holokaustu w klinice psychiatrycznej i zmusić ją do przyjęcia zastrzyku przeciw COVID.

Inna Zhvanetskaya, która mieszka w Stuttgarcie w Niemczech, miała zostać zabrana do zakładu psychiatrycznego i 11 stycznia siłą zaszczepiona szczepionką przeciw COVID, zgodnie z doniesieniem serwisu informacyjnego Report24, który był w osobistym kontakcie z Zhvanetskayą.

Jednak według kilku doniesień została przeniesiona w bezpieczne miejsce przez zaprzyjaźnionych aktywistów, którzy chcieli zapobiec jej aresztowaniu.

85-letnia Zhvanetskaya wysłała wiadomość wideo do Report24, mówiąc, że „muzyka to moje życie, a jeśli zabiorą mi muzykę, zabiorą mi życie”.

Report24 otrzymał również kopię orzeczenia sądu, które zezwala na jej przymusowe przeniesienie do zakładu psychiatrycznego i na przymusowe szczepienie na COVID-19 „dla jej własnego dobra”.

Nakaz sądowy został oficjalnie ustanowiony na wniosek jej zawodowego opiekuna, co wydaje się nieco sprzeczne, biorąc pod uwagę, że niemiecka narodowa federacja zawodowych opiekunów jest surowo przeciwna przymusowym szczepieniom pacjentów wbrew ich woli, zgodnie z oświadczeniami zamieszczonymi na ich stronie internetowej.

W orzeczeniu sądowym stwierdza się, że u Zvanetskey zdiagnozowano kilka chorób psychicznych, w tym demencję, zaburzenia urojeniowe, narcystyczny „obraz własnej wielkości”, egocentryzm i słowotok. Podobno cierpi również na poważną otyłość i choroby serca.

Jednak wiele z tych diagnoz zostało zakwestionowanych przez krytyków po tym, jak historia rozeszła się po kręgach alternatywnych mediów. Dziennikarz Report24, Will Huber, zwrócił uwagę, że Żvanetskaya nie wydaje się mieć skrajnej nadwagi w przesłanym przez siebie filmie, co wydaje się zaprzeczać twierdzeniu, że jest poważnie otyła.

Mascha Orel, współzałożycielka organizacji humanitarnej dla ocalałych z holokaustu, podobno rozmawiała z Żvanetskaya i powiedziała, że ​​nie może potwierdzić żadnej z diagnoz postawionych w orzeczeniu sądowym.

„Rozmawiałam z nią przez telefon przez godzinę” – powiedziała Orel, według relacji TKP. „Jest bezbronna, przestraszona i żyje w tym stanie od około dwóch lat, ponieważ jej opiekun prawny najwyraźniej kilkakrotnie próbował umieścić ją w zakładzie”.

„Dokonała jednoznacznego porównania:„ To tak, jak wtedy, gdy tata był na froncie, a mama musiała uciekać ze mną i moim bratem ”.

Orel powiedziała, że Zhvanetskaya jest introwertyczką i autystką, ale dodała, że jest to „normalne dla bardzo utalentowanej artystki”.

Orel wspomniała również, że Zhvanetskaya w pewnym momencie nie chciała przyjmować swoich leków i że prawdopodobnie był to powód, dla którego jej opiekun prawny wezwał do umieszczenia jej w zakładzie.

Ojciec Zvanetskaya, który był lekarzem, „prawdopodobnie nauczył ją także oceniać korzyści i ryzyko. Ma bardzo świadome podejście do tematu i pewnie dlatego tak stanowczo odmówiła szczepienia – powiedziała Orel.

Innym interesującym szczegółem w orzeczeniu sądowym jest fakt, że twierdzi, że urodziny Żvanetskiej przypadają na 20 stycznia 1939 r., Mimo że wszystkie inne źródła podają, że urodziła się w 1937 r.

Wielu prawników, aktywistów, lekarzy i alternatywnych mediów stanęło w obronie Żvanetskiej i potępiło działania władz niemieckich.

„Ta decyzja to gigantyczny skandal sądowy” – napisała w poście na Telegramie prawniczka i ekspertka prawa medycznego Beate Bahner.

Profesor Martin Haditsch, który był jednym z najbardziej znanych austriackich krytyków ośrodków rządowych związanych z walką z COVID, powiedział, że przymusowe szczepienia stanowią naruszenie Kodeksu Norymberskiego, który zabrania eksperymentów medycznych na ludziach, ponieważ zastrzyki COVID nie zostały odpowiednio przetestowane przed wprowadzeniem na rynek.

Adwokat Zvanetskiej, Holger Fischer, który odwołał się od orzeczenia sądu, 12 stycznia poinformował na swoim kanale Telegram, że sąd okręgowy w Stuttgarcie przychylił się do jego pilnego wniosku o zawieszenie obowiązkowych szczepień do czasu podjęcia decyzji w sprawie odwołania. Jednak według Fischera Zhvanetskaya może zostać w dowolnym momencie zabrana przez rządowe instytucje siłą."

Żydowska kompozytorka urodziła się w 1937 roku w Winnicy na Ukrainie. Miasto było okupowane przez nazistowskie Niemcy od lipca 1941 do marca 1944. W ciągu swojej kariery stworzyła wiele dzieł muzyki klasycznej, granych przez orkiestry na całym świecie."
          • vermieter Re: Niemieccy terroryści medyczni ścigają kobietę 16.01.23, 00:40
            prze.nick napisał:

......

Niech ten naiwny, pełen emocji, artykuł będzie przestrogą dla wszystkich. Wyznaczmy zawczasu pełnomocnika, który będzie za nas podejmował decyzję, gdy sami nie będziemy w stanie decydować o swoim losie. A to może nastąpić bardzo szybko i niespodziewanie. Poniżej przykład takiego pełnomocnictwa.

bekanntmachungen.luebeck.de/dokumente/d/98/inline
          • boavista4 Re: Niemieccy terroryści medyczni ścigają kobietę 16.01.23, 00:54
            i bardzo dobrze , dzięki temu wszyscy teraz znają w Giermani nazwisko tej pani, jak również poziom głupoty swoich urzędasów.
            • boavista4 Re: Niemieccy terroryści medyczni ścigają kobietę 16.01.23, 01:14
              Absolutnie popieram ta panią,

Wybitny światowy kardiolog prof. Abdullah Alabdulgader wzywa do zawieszenia szczepionki mRNA z powodu obaw związanych z uszkodzeniem serca.

Im wygodniejsze życie - więcej zaburzeń psychicznych? Prowadzi USA i Australia. Niemcy tez przodują.

Badanie naukowe dotyczące małpiej ospy u kobiet obejmowało 47% biologicznych MĘŻCZYZN.

Reżim Luli da Silvy w Brazylii siłą wstrzykuje swoim wrogom politycznym śmiercionośne szczepionki na COVID-19

CDC, FDA widzą możliwy związek między biwalentnym zastrzykiem firmy Pfitzer a udarami wśród młodzieży.

Media slapped with antitrust lawsuit for censoring covid-related content.

UK - Dog Walker Mauled To Death By Her Own Pack

Santa Claus toys stuffed with cocaine stopped in New York

Swiss firm says permanently removed CO2 from air for clients

• vermieter Re: Niemieccy terroryści medyczni ścigają kobietę 16.01.23, 01:22
                boavista4 napisał(a):

> Absolutnie popieram ta panią,
                >

Ta pani jest ubezwłasnowolniona i ma opiekuna, który za nią decyduje. Twoje poparcie gówno znaczy.
            • vermieter Re: Niemieccy terroryści medyczni ścigają kobietę 16.01.23, 01:26
              boavista4 napisał(a):

> i bardzo dobrze , dzięki temu wszyscy teraz znają w Giermani nazwisko tej pani,
              > jak również poziom głupoty swoich urzędasów.

Nikt jej nie zna.
              • prze.nick Re: Niemieccy terroryści medyczni ścigają kobietę 16.01.23, 04:14
                en.m.wikipedia.org/wiki/Inna_Abramovna_Zhvanetskaia
                A jednak znają.
                • vermieter Re: Niemieccy terroryści medyczni ścigają kobietę 16.01.23, 09:35
                  prze.nick napisał:

> en.m.wikipedia.org/wiki/Inna_Abramovna_Zhvanetskaia
                  > A jednak znają.

Od kiedy ty ją znasz? W tej notce nie ma słowa o miejscu jej pobytu, brak dokładnej daty urodzenia. Dorobek kompozytorski mizerny. Niemiecka wikipedia milczy o niej.
            • oszol-lom-z-rm Re: Niemieccy terroryści medyczni ścigają kobietę 16.01.23, 07:08
              Bardzo wymowne zdjęcia …

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka