Dodaj do ulubionych

Korea Północna bis ?

27.02.23, 16:09
Mam pytanie do Polaków w USA : czy po bokiem USA powstaje druga Korea Północna ?
Rząd Salwadoru rozpoczął transfer tysięcy skazanych do nowo otwartego, ogromnego więzienia stającego się największym zakładem penitencjarnym obu Ameryk. Ma on pomieścić nawet 30-40 tysięcy osób. Prezydent kraju pokazał wstrząsające nagranie z pierwszego dużego transportu więźniów. Obrońcy praw człowieka mówią o wielu niewinnych ludziach, którzy w ramach rządowych operacji specjalnych, trafili w minionym roku za kraty i teraz cierpią, mając wokół siebie prawdziwych przestępców.

Patrząc na te zdjęcia i filmiki to tam o żadnej resocjalizacji nie ma mowy. Z przytoczonych obrazków wynika, że jest ona na poziomie 0%.
Okazuje się, że są także zamykani niewinni ludzie, więc na bank będzie się także zamykać niepokornych opozycjonistów. Tych ludzi będzie się resocjalizować właśnie w ten sposób, czyli system będzie produkował następnych przestępców albo przetrącał karki niepokornej opozycji i tym samym tworzył Koreę Północną bis.
Już samo opublikowanie tych zdjęć i filmów spowodowało pewnie, że część opozycji zamyka swoje kramy.
Obserwuj wątek
    • borrrka A ja myślałem, że idzie o rassiejuszę! 27.02.23, 16:30
      To Korea Pn w stanie wojny.
      • mateusz572 Re: A ja myślałem, że idzie o rassiejuszę! 27.02.23, 17:18
        borrrka napisał:

> To Korea Pn w stanie wojny.

Drogi borrrka!
        O państwo moskiewskie nie pytam, bo mam je pod bokiem i wiem, że jest na najlepszej drodze, a także na jednym z etapów końcowych tej drogi, do Korei Północnej. W odróżnieniu od Korei ma jeszcze kasę na swoje różnorakie widzimisię np. dewastacje swojego sąsiada, Ukrainy, bo widzi im się, tym Moskalom, że Moskale są tam krzywdzeni. Jeszcze chwilę i będą widzieć, że Moskale są krzywdzeni w Pribałtyce, Mołdawii, Polsce i Niemczech bo tam ich też mnogo.
        Jak wiemy z historii Niemcy według Adolfa też byli krzywdzeni w sąsiednich krajach.
    • j-k roznica juz niewielka. 27.02.23, 16:32
      bo jeszcze pokazuja tych wiezniow i warunki transportu.

Koreanczycy polnocni czegos takiego nie pokaza.
      • mateusz572 Re: roznica juz niewielka. 27.02.23, 17:22
        j-k napisał:

> bo jeszcze pokazuja tych wiezniow i warunki transportu.
        >
        > Koreanczycy polnocni czegos takiego nie pokaza.

No fakt. Tam w Korei Północnej już się kompletnie do tego przyzwyczaili, to norma.
    • engine8t Re: Korea Północna bis ? 27.02.23, 18:10
      Przelacz kanal.
      • bmc3i Re: Korea Północna bis ? 27.02.23, 19:01
        engine8t napisał:

> Przelacz kanal.

A co, twierdzisz ze wideo jest zainscenizowane przez TVN?
        • engine8t Re: Korea Północna bis ? 27.02.23, 20:11
          Nie, Na innych kanalach sie nie bedzie stresowal tym na co nie ma wplywu
    • oszol-lom-z-rm Re: Korea Północna bis ? 27.02.23, 18:50
      U swoich wybrzeży maja już Kubę
    • jorl11 Re: Korea Północna bis ? 27.02.23, 19:36
      mateusz572 napisał:
      > O państwo moskiewskie nie pytam, bo mam je pod bokiem i wiem, że jest na najlep
      > szej drodze, a także na jednym z etapów końcowych tej drogi, do Korei Północnej

Ach wy Polacy, bez pojecia.

Korea Pn jest komuna z panstwowa gospodarka. Rosja kpitalizm i takim pozostanie. Jakbyscie czytali przemowienia Putina zamiast czytac co o tych przemowieniach a nie co pisza dziennikarze i/albo felietonisci byscie wiedzieli wlasnie to ze kapitalizm w Rosji jest i bedzie. Ostatnio wlasne Putn mowil jak prywatna gospodarka w Rosji szybko sie przestawila na zmiany spowodowane sankcjami Zachodu. I chwalil wlasnie za to kapitalistow rosyjskich.

A co z Korea Pn? Jak bylem tam w grudniu 2017r to mialem 2 tylko dla mnie przewodnikow. I sobie z nimi gadalem, po niemiecku dobrze mowili. Pytalem ich czy nie uwazaja ze lepiej przejsc na kapitalizm, wyjasnialem zalety jego, dyktatury moga sobie zachowac, Korea Pd 50 lat miala kapitalizm i dyktature jak cholere i jak ladnie sie rozwinela. Wymijajaco odpowiadali ale mysle ze wiedza ze kapitalizm trzeba wprowadzic. Z tym ze maja problem bo maja ogromne sankcje wiec musza trzymac komune.
      Ale Swiat sie ostatnio gwaltownie zmienia powstanie wielki Blok Wschodni, z Rosja i Chrlem i wtedy Korea Pn oczywiscie w nim tez bedzie. A wtedy sankcje pomiedzy krajami tego bloku znikna, pozostale kraje jak Rosja i Chrl kapitalizm maja i miec beda wiec i Korea Pn bedzie miala wtedy kapitalizm. Wolny handel miedzy tymi krajami, ONzetowskie sankcje to se mozna o kant d.. rozbic juz, zreszta ONZ zapewne zniknie jak Liga Narodow kiedys.
      • boavista4 Re: Korea Północna bis ? 27.02.23, 19:51
        Nie pałam sympatią do Korei Północnej. Ja kocham tylko Słowenię, bo Melania jest ze Słowenii. A który kraj chciałbym podbić? Łatwo zgadnąć, tym krajem jest Bajkolandia!
    • oszol-lom-z-rm Re: Korea Północna bis ? 27.02.23, 20:15
      To program wyborczy PO - jest zawarty w opracowaniu C 40 cities - zakaz mięsa zakaz nabiału zakaz aut spalinowych i obowiązek jedzenia robaków oraz ograniczenie liczby nowych ubrań do trzech w roku. Od każdej zasady wyjątki dla najbogatszych

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka