Dodaj do ulubionych

Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze?

23.03.23, 09:26
Determinacja z jaką ludzie z wykształceniem medycznym uciekają z Rosji jest niesamowita.
Ponad 250 lekarzy uciekło z Rosji specjalnie wyczarterowanym samolotem na fikcyjną konferencję, byle tylko uniknąć mobilizacji, czyli krótko mówiąc udziału w zbrodniach wojennych.

„Po ogłoszeniu w kraju częściowej mobilizacji we wrześniu ubiegłego roku 250 lekarzy specjalnie wyczarterowanym samolotem opuściło kraj. Udawali, że lecą na kongres medyczny. Wydarzenie nie istniało.
„System" zaznacza, że z uzyskanych przez nich danych wynika, że od początku inwazji Rosji na Ukrainę z kraju na różne sposoby wyjechały tysiące medyków. Wśród nich są znani eksperci, główni lekarze renomowanych moskiewskich klinik, kierownicy oddziałów i naukowcy.”

wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/aktualnosci/news-udawali-ze-leca-na-kongres-medyczny-tak-250-lekarzy-ucieklo-,nId,6670978
Ciekaw jestem czy ktoś tam jeszcze pozostał, bo to kolejna grupa która masowo opuściła Rosję.
Na dłuższą metę to prowadzi do kolapsu społeczeństwa.

Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 23.03.23, 10:16
      Do tego w Polsce nie trzeba wojny
      youtu.be/pbDn3cFgh2M
      • haga_czeka Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 23.03.23, 10:28
        szwampuch58 napisał:

> Do tego w Polsce nie trzeba wojny
        >

Tylko w Polsce nie ma to masowej skali w krótkim okresie.
        • szwampuch58 Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 23.03.23, 10:53
          W Polsce nie ma tez wojny
          • haga_czeka Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 23.03.23, 11:15
            szwampuch58 napisał:

> W Polsce nie ma tez wojny
            >

W Rosji też nie ma wojny.
            • szwampuch58 Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 23.03.23, 11:27
              Juz jest,GW dummie informuje o mozliwosciach ataku na Moskwe Ukrainy
              • haga_czeka Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 23.03.23, 11:47
                szwampuch58 napisał:

> Juz jest,GW dummie informuje o mozliwosciach ataku na Moskwe Ukrainy
                >

To nie wojna, gdyby w ten sposób patrzeć to prawie cała Europa albo i pół świata byłoby objętych wojną, bo w rosyjskich mediach oraz rosyjscy politycy już wielokrotnie zapowiadali spopielenie całych USA, Wielkiej Brytanii, nie mówiąc już o Polsce.
                Same możliwości nie ataku nie świadczą o tym, że jest tam wojna.
    • jorl11 Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 23.03.23, 12:53
      haga_czeka napisał:

> „Po ogłoszeniu w kraju częściowej mobilizacji we wrześniu ubiegłego roku 250 le
      > karzy specjalnie wyczarterowanym samolotem opuściło kraj. Udawali, że lecą na k
      > ongres medyczny. Wydarzenie nie istniało.
      > „System" zaznacza, że z uzyskanych przez nich danych wynika, że od początku inw
      > azji Rosji na Ukrainę z kraju na różne sposoby wyjechały tysiące medyków. Wśród
      > nich są znani eksperci, główni lekarze renomowanych moskiewskich klinik, kiero
      > wnicy oddziałów i naukowcy.”
      >
      > wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/aktualnosci/news-udawali-ze-leca-na-kongres-medyczny-tak-250-lekarzy-ucieklo-,nId,6670978

Czemu nie podales dokad wyjechali ci lekarze drogi bmc?

To ja cytat z Twojego linku podam:

Nieistniejącą imprezę szybko więc "przeniesiono" do Kazachstanu. Pasażerowie otrzymali nowe zaproszenia i 27 września ich samolot bezpiecznie doleciał do Astany - stolicy Kazachstanu.

Po pierwsze Rosja, wolny kraj, to nie dyktatorska Ukraina ktora granice zamknela aby mezczyzni nie uciekali z kraju bo maja isc do wojska.
      Dalej uciekli do Kazachstanu! Cholernie daleko, przeciez to prawie Rosja teraz a Rosja bedzie przeciez pozniej.
      • haga_czeka Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 23.03.23, 13:04
        jorl11 napisał:

>
        > Po pierwsze Rosja, wolny kraj, to nie dyktatorska Ukraina ktora granice zamknel
        > a aby mezczyzni nie uciekali z kraju bo maja isc do wojska.
        > Dalej uciekli do Kazachstanu! Cholernie daleko, przeciez to prawie Rosja teraz
        > a Rosja bedzie przeciez pozniej.
        >

Masz fantazję chłopczyku :)
        Rosja to wolny kraj ;) dawno się tak nie ubawiłem :) dalej to już szkoda czytać było, bo to myślenie życzeniowe do sześcianu.

Zróbmy test tej wolności w Rosji, pojedź do Rosji, stań w centrum miasta z kartką na której napisane będzie słowo „wojna” - nic więcej, po prostu stój.
        • jorl11 Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 23.03.23, 13:21
          haga_czeka napisał:

> Zróbmy test tej wolności w Rosji, pojedź do Rosji, stań w centrum miasta z kart
          > ką na której napisane będzie słowo „wojna” - nic więcej, po prostu stój.

Wystarczy mi w Niemczech drogi chlystku dwoja nickow, wziasc flage z litera Z i wyjsc z nia na ulice. Ide siedziec wtedy.
          Niemcy Wolny kraj, Demokracja.
          • haga_czeka Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 23.03.23, 13:30
            jorl11 napisał:

> Wystarczy mi w Niemczech drogi chlystku dwoja nickow, wziasc flage z litera Z i
            > wyjsc z nia na ulice. Ide siedziec wtedy.
            > Niemcy Wolny kraj, Demokracja.
            >

Chłopczyku, symbol Z jest symbolem zbrodni wojennych dlatego obnoszenie się z nim jest tak samo karalne jak swastyka. W Polsce za noszenie flagi radzieckiej też dostaniesz grzywnę.
            Jednak słowo wojna nie jest w rosji zakazane chłopczyku, więc prawa nie łamiesz stojąc z taką kartką a mimo to pójdziesz siedzieć. Mało tego nie musisz nawet pisać nic na kartce, może być czysta, biała i też pójdziesz siedzieć.
            Czy dostrzegasz różnicę chłopczyku?

• jorl11 Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 23.03.23, 13:46
              haga_czeka napisał:

> Chłopczyku, symbol Z jest symbolem zbrodni wojennych dlatego obnoszenie się z n
              > im jest tak samo karalne jak swastyka.

Klamiesz jak zwykle chlystku. Dzien po najezdzie na Ukraine stalo sie to karalne. A skad bylo wiadomo ze byly juz zbrodnie woenne?
              • haga_czeka Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 23.03.23, 14:00
                jorl11 napisał:

> Klamiesz jak zwykle chlystku. Dzien po najezdzie na Ukraine stalo sie to karaln
                > e. A skad bylo wiadomo ze byly juz zbrodnie woenne?
                >

Albo spałeś 24 lutego 2022 roku albo jesteś bardzo niedoinformowany.
                Już 24 lutego 2022 było wiadomo, że są popełniane zbrodnie wojenne, bo były dowody na niszczenie przez wojska rosyjskie bloków mieszkalnych w miastach ukraińskich. W dodatku sama wojna napastnicza, agresja zbrojna jest traktowana jako przestępstwo w prawie międzynarodowym. Dlatego prosiłem byś najpierw się doinformował, a potem pisał to unikniemy prostowania twoich kłamstw na forum publicznym.
        • jorl11 Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 23.03.23, 13:25
          haga_czeka napisał:

> Masz fantazję chłopczyku :)
          Daleko nie tak jak Ty chlystku

> Rosja to wolny kraj ;) dawno się tak nie ubawiłem

A jak jest z uciekajacymi lekarzami z Ukrainy? Nie chca uciec czy po prostu nie moga bo granoce zamkniete?
          • haga_czeka Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 23.03.23, 13:38
            jorl11 napisał:
            >
            > A jak jest z uciekajacymi lekarzami z Ukrainy? Nie chca uciec czy po prostu nie
            > moga bo granoce zamkniete?
            >

Granice nie są zamknięte, każdego dnia przekracza ją kilkadziesiąt tysięcy osób z Ukrainy i do Ukrainy, tak więc to zwykle kłamstwo, ale powoli się przyzwyczajam, że ty już tak masz, kiedy tracisz grunt pod nogami.

• jorl11 Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 23.03.23, 13:43
              haga_czeka napisał:

> Granice nie są zamknięte, każdego dnia przekracza ją kilkadziesiąt tysięcy osób
              > z Ukrainy i do Ukrainy, tak więc to zwykle kłamstwo, ale powoli się przyzwycza
              > jam, że ty już tak masz, kiedy tracisz grunt pod nogami.

Klamiesz, ci co przekraczaja ukrainska granice w obie strony maja specjalne pozwolenia. W koncu gdzies kase musza wydac ktra dostaja z Zachodu.
              Widze ze zaprzeczasz ze jest zakaz wyjazdu mezczyzn z Ukrainy w wieku poborowym?
              • haga_czeka Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 23.03.23, 13:50
                jorl11 napisał:

> Klamiesz, ci co przekraczaja ukrainska granice w obie strony maja specjalne poz
                > wolenia. W koncu gdzies kase musza wydac ktra dostaja z Zachodu.
                > Widze ze zaprzeczasz ze jest zakaz wyjazdu mezczyzn z Ukrainy w wieku poborowym
                > ?
                >

No i znów skłamałeś, bo nigdzie nie napisałem, że nie ma zakazu wyjazdu mężczyzn w wieku poborowym z Ukrainy. Muszą mieć pozwolenie to prawda. Mają wojnę więc to naturalne. Sprostowałem tylko twoje kłamstwo, że granice są zamknięte.
                Mam prośbę byś popracował nad czytaniem ze zrozumieniem, wtedy unikniemy niepotrzebnych postów. I warto przestać kłamać, bo takie sprawy są proste do sprawdzenia i wykazania kłamstwa.

• jorl11 Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 23.03.23, 14:12
                  haga_czeka napisał:

> No i znów skłamałeś, bo nigdzie nie napisałem, że nie ma zakazu wyjazdu mężczyz
                  > n w wieku poborowym z Ukrainy. Muszą mieć pozwolenie to prawda. Mają wojnę więc
                  > to naturalne. Sprostowałem tylko twoje kłamstwo, że granice są zamknięte.

No i wdzisz a z Rosji moga wyjechac a nie jak z Ukrainy bez specjalnych zezwolen. Dlatego Rosja wolny kraj, Ukraina dyktatura.
                  • haga_czeka Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 23.03.23, 14:23
                    jorl11 napisał:
                    > No i wdzisz a z Rosji moga wyjechac a nie jak z Ukrainy bez specjalnych zezwole
                    > n. Dlatego Rosja wolny kraj.

Mam propozycję: jedź do tego wolnego kraju i przestań się męczyć w tej złej demokracji.
                    Nie bardzo rozumiem dlaczego tak się tutaj męczysz i w dodatku próbujesz kłamstwami przekonywać, że rosja to jest wolny kraj?
                    • mateusz572 Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 23.03.23, 14:44
                      haga_czeka napisał:

> jorl11 napisał:
                      > > No i wdzisz a z Rosji moga wyjechac a nie jak z Ukrainy bez specjalnych z
                      > ezwole
                      > > n. Dlatego Rosja wolny kraj.
                      >
                      > Mam propozycję: jedź do tego wolnego kraju i przestań się męczyć w tej złej dem
                      > okracji.
                      > Nie bardzo rozumiem dlaczego tak się tutaj męczysz i w dodatku próbujesz kłamst
                      > wami przekonywać, że rosja to jest wolny kraj?

Syzyfowa praca z jorlem. Facet czerpie pełnymi garściami z życia w wolny świecie, tutaj się dorabiał, rozwijał zawodowo, a z drugiej strony z daleka zachwyca się dyktaturą, która wysyła na rzez setkim tysięcy swoich obywateli i masakruje ludność cywilną w kraju, który napadła.
                      Diagnoza : osobowość mnoga.
                      Chociaż kolega "polski_francuz", który zna w/w znacznie dłużej upatruje przyczyn w tym, że wszystkim emigrantom do Niemiec było znacznie łatwiej w tym kraju, gdy powołali się na rosyjskie korzenie, a do takich przyznaje się jorl.
    • jorl11 Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 23.03.23, 14:10
      haga_czeka napisał:

> Zróbmy test tej wolności w Rosji, pojedź do Rosji, stań w centrum miasta z kart
      > ką na której napisane będzie słowo „wojna” - nic więcej, po prostu stój.

A to sobie z wlasnego brudnego nosa wydlubales drogi chlystku.

Czytam po rosyjsku wypowiedzi mnostwa Rosjan i tam jest najczesciej uzywane slowo wojna. Do tego wojna z NATO na Ukrainie, dodam.

Karalne w Rosji jest klamanie na temat tej wojny, oczernienie rosyjskich zolnierzy.

Z tym Twoim papierem z napisem WOJNA to moglbym stac do usranej smierci ba Placu Czerwonym i nikt by nie mial do mnie pretencji.

Ale flaga z Z w Niemczech jest karalna.

Jak tam z ta Haga chlystku? Juz pracujacy tam zaczynaja sie zwalniac z pracy? Aby Rosjanom nie podpasc i w Moskwie przed sadem nie wyladowac?

USA zagrozila temu smiesznemu sadowi ze jak sporobuje prowadzic dochodzenie przeciw Amerykanom to zabiora im kase w bankach, zakaz wjazdu do USA. Pomoglo, zadne dochodzenie przeciw Amerykanom.
      A Rosjanie tez odpowiednio zareagowali.
      • haga_czeka Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 23.03.23, 14:19
        jorl11 napisał:
        > Czytam po rosyjsku wypowiedzi mnostwa Rosjan i tam jest najczesciej uzywane slo
        > wo wojna. Do tego wojna z NATO na Ukrainie, dodam.
        >
        > Karalne w Rosji jest klamanie na temat tej wojny, oczernienie rosyjskich zol
        > nierzy
        .
        >
        > Z tym Twoim papierem z napisem WOJNA to moglbym stac do usranej smierci ba Plac
        > u Czerwonym i nikt by nie mial do mnie pretencji.
        >

A prosiłem byś nie kłamał?
        Skoro jesteś pewien, że nic ci nie grozi to dlaczego nie jedziesz postać z biała kartka w Moskwie?

Takich filmów jest dziesiątki, a twoje słowa to tylko słowa nic więcej tylko zwykle kłamstwa.

youtu.be/8WkrNMU7pRU

• jorl11 Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 24.03.23, 11:48
          haga_czeka napisał:

> A prosiłem byś nie kłamał?
          > Skoro jesteś pewien, że nic ci nie grozi to dlaczego nie jedziesz postać z biał
          > a kartka w Moskwie?
          >
          > Takich filmów jest dziesiątki, a twoje słowa to tylko słowa nic więcej tylko zw
          > ykle kłamstwa.
          >
          > youtu.be/8WkrNMU7pRU
          >

OK, stal i zostal zaaresztowany bo nie mial zgody na demonstracje. A to byla demonstracja. Powiedzieli mu najpierw ze ma sie wyniesc, nie sluchal, to go aresztowali.
          U mnie jakby policjant mi powiedzial ze mam sie wyniesc bo nie mam zezwolenia na demonstracje, tego bym nie zrobil, to by mnie aresztowali.
    • a.jej.rkoniak Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 23.03.23, 23:40
      niektórzy znaleźli schronienie na Bali i robią tam ruski bardak
      • jorl11 Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 24.03.23, 12:05
        a.jej.rkoniak napisał(a):

> niektórzy znaleźli schronienie na Bali i robią tam ruski bardak

A wy z AU robicie tam burdel. Na Bali.Z tym ze cos wam wladze na Bali zakazuja ostatnio tam burdel robic.

Czyz bardak to nie burdel?
    • jorl11 Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 24.03.23, 12:07
      haga_czeka napisał:

> jorl11 napisał:
      >
      > > Klamiesz jak zwykle chlystku. Dzien po najezdzie na Ukraine stalo sie to
      > karaln
      > > e. A skad bylo wiadomo ze byly juz zbrodnie woenne?
      > >
      >
      > Albo spałeś 24 lutego 2022 roku albo jesteś bardzo niedoinformowany.
      > Już 24 lutego 2022 było wiadomo, że są popełniane zbrodnie wojenne, bo były dow
      > ody na niszczenie przez wojska rosyjskie bloków mieszkalnych w miastach ukraińs
      > kich. W dodatku sama wojna napastnicza, agresja zbrojna jest traktowana jako pr
      > zestępstwo w prawie międzynarodowym.

Fajnie, czekalem na to.
      A wiec w 2003r Polska z 2 innymi bandytami, USA i UK napadly na Irak. Wojna napastnicza, klasyczna.
      Wiec pakujcie wszystkich zyjacych polskich politykow, generalow, co mieli z ta decyzja cos wspolnego i do Hagi.
      Pospieszcie sie bo zaczynaja juz w tym sadzie w Hadze wypowiedzenia pisac bo sie Rosji przestraszyli ale mysle ze jak szybko ich wyslecie to zdaza w trybie expresowym powsadzac tych odpowiedzialnych Polakow za agresje na Irak 2003 do tych celi.
      • haga_czeka Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 24.03.23, 12:29
        jorl11 napisał:

> Pospieszcie sie bo zaczynaja juz w tym sadzie w Hadze wypowiedzenia pisac bo si
        > e Rosji przestraszyli ale mysle ze jak szybko ich wyslecie to zdaza w trybie ex
        > presowym powsadzac tych odpowiedzialnych Polakow za agresje na Irak 2003 do tyc
        > h celi.
        >

Tak, tak. Słyszałem nawet, że tak się w tej Hadze przestraszyli Rosji, że już nie ma w tym mieście nikogo, wszyscy uciekli.

Ech czy tylko ja mam takie wrażenie, że dyskutuje z jakimś gimbusem z gilem wiszącym u nosa?
    • jorl11 Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 29.03.23, 11:41
      haga_czeka napisał:

> jorl11 napisał:
      >
      > > Pospieszcie sie bo zaczynaja juz w tym sadzie w Hadze wypowiedzenia pisac
      > bo si
      > > e Rosji przestraszyli ale mysle ze jak szybko ich wyslecie to zdaza w try
      > bie ex
      > > presowym powsadzac tych odpowiedzialnych Polakow za agresje na Irak 2003
      > do tyc
      > > h celi.
      > >
      >
      > Tak, tak. Słyszałem nawet, że tak się w tej Hadze przestraszyli Rosji, że już n
      > ie ma w tym mieście nikogo, wszyscy uciekli.

No prosze, wypowiedzenia z pracy pracownikow tego Haskiego Trybunalu ze strachu przed Rosja musza byc bo USA/Zachod chce inny specjalny trybunal dla Rosji utworzyc.

www.spiegel.de/ausland/russland-ukraine-news-kiew-meldet-abwehr-von-drohnenangriffen-auf-die-hauptstadt-a-f6e74c1b-50f6-4e36-882f-71a4e8b08acf

I cytat stamtad:

USA befürworten Sondertribunal wegen russischer »Aggression«
      Washington hat sich hinter die Idee eines Gerichts gestellt, das sich mit Russlands Angriffskrieg beschäftigen soll.

I tlumaczenie bo po hitlerowsku:

USA popierają specjalny trybunał w sprawie rosyjskiej "agresji
      Waszyngton poparł pomysł powołania trybunału, który miałby się zająć wojną Rosji z agresją.
      • haga_czeka Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 29.03.23, 12:05
        jorl11 napisał:
        >
        > No prosze, wypowiedzenia z pracy pracownikow tego Haskiego Trybunalu ze strachu
        > przed Rosja musza byc bo USA/Zachod chce inny specjalny trybunal dla Rosji utw
        > orzyc.
        >

A jaki to ma związek z tym co pisałeś, że sędziowie MTK ze strachu przed Rosja zwalniają się z pracy?
        Bo skoro niby tak się boją to co w specjalnym trybunale już się nie będą bać?

Lepiej było nie pisać tych głupot, a tym bardziej jeszcze je naciągać kolejnymi głupotami.
        • jorl11 Re: Czy tam pozostali jeszcze jacyś lekarze? 29.03.23, 19:56
          haga_czeka napisał:

> A jaki to ma związek z tym co pisałeś, że sędziowie MTK ze strachu przed Rosja
          > zwalniają się z pracy?
          > Bo skoro niby tak się boją to co w specjalnym trybunale już się nie będą bać?

Przeciez jest jasne ze to oskarzenie Putina przez ten Trybunal Haski chce Zachod cichcem przeniesc do jakiegos specjalnego trybunalu, po to stworzonego. Moze nieprawda?

A wiec pytanie dlaczego to Zachod robi? Troche logiki trzeba, to trudne jak widac dla Ciebie.

Jak wyzej Rosja oskarzyla sporo ludzi w tym Trybunale o terroryzm, takie maja paragrafy. I chce ich aresztowac. To przeciez jest jasne z tych cytatow wyzej. Jak wyzej juz pisalem sporo pracownikow w tym Trybunale Haskim jest jakis kolorowych. Prokuratorem jest Iranczyk ,naturalnie mieszkajacy w Anglii. No ale mysle ze iranskie wladze rodzine tego Iranczyka juz ostrzegli ze pojda siedziec, Iran sojusznik Rosji przeciez. To samo z innymi kolorowymi, ci sa z Afryki.

I wlasnie dlatego kombinacje osobnego trybunalu nawet jak to wyglada smiesznie teraz. Bo co z tymi nakazami aresztowania waznymi w krajach uczestniczacych w tym trybunale haskim? Nastepny Trybunal bedzie tez podpisany i ratyfikowany przez mnostwo panstw?
          Durna sprawa ale trzeba bylo pomyslec wczesniej przed wydaniem nakazow aresztowania Putina ze Rosja to nie Jugoslawia czy Ruanda.

A do nowego Trybunalu wezma juz Bialasow ktorzy beda dobrze oplaceni i tacy co sa gotowi ryzykowac. Nawet moze z utajninymi nazwiskami, taki sad kapturowy. Moze nawet jakis Ukraincow wezma na sedziow i prokuratorow? Bo i to slychac? Wiezienia nie potrzebuja bo i tak przeciez nie beda mieli kogo wsadzic a potrzebne do propagandy to tylko.

Jasne?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka