Dodaj do ulubionych

Trump o Putinie, Xi i Kimie

13.04.23, 13:13
Najwyraźniej Trump jest zafascynowany dyktatorami wszelkiej maści i zbrodniarzami, najwyraźniej taka już jego natura, on po prostu chciałby wprowadzić w USA taki model władzy oczywiście tylko wtedy, kiedy tą władzę będzie sprawował on sam.

„ Putin? Bardzo mądry. Owszem, ma prawdopodobnie zły rok - mówił Trump. - Widziałem, że kocha Ukrainę. Mieliśmy bardzo dobre relacje - przekonywał.
To są wszystko ludzie najwyższych lotów, u szczytu swoich zdolności. Prezydent Xi to genialny człowiek. Jeśli szukałbyś w całym Hollywood kogoś, kto mógłby zagrać rolę prezydenta Xi, nie znalazłbyś nikogo takiego. Ten wygląd, ten mózg, wszystko. Mieliśmy wspaniałe relacje - wspominał Trump.
Jak mądry jest Kim Dzong Un? Jest naprawdę mądry. Wiesz, kiedy wychodzisz i jako młody człowiek w wieku 24, 23 lat (...) przejmujesz kraj bardzo inteligentnych ludzi, bardzo, bardzo energicznych ludzi, bardzo twardych ludzi w bardzo młodym wieku, to masz całkowitą dominującą kontrolę.”

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,29657107,trump-cieplo-o-putinie-kim-dzong-unie-i-xi-ludzie-najwyzszych.html

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,29657107,trump-cieplo-o-putinie-kim-dzong-unie-i-xi-ludzie-najwyzszych.html#do_w=46&do_v=723&do_st=RS&do_sid=1014&do_a=1014&s=BoxNewsLink&do_upid=723_t&do_utid=29657107&do_uvid=1681366145404
Obserwuj wątek
    • senioryta13 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 13.04.23, 14:06
      Dyplomata, to ty niestety nie jestes. Nie szukaj sensacji, prosze.
      • haga_czeka Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 13.04.23, 14:10
        senioryta13 napisał:

> Dyplomata, to ty niestety nie jestes. Nie szukaj sensacji, prosze.
        >

A jaka to niby sensacja? Chyba, że dla ciebie.
        Ja niczego innego nie spodziewałem się po Trumpie. On zawsze miał zapędy dyktatorskie a ostatnio także zaczyna iść w mesjanizm.
        • szwampuch58 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 13.04.23, 14:22
          Debil niczego nie ma poza swoim chorym narzyzmem
          • senioryta13 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 13.04.23, 14:33
            ale przeciez to wlasnie On , chcial dla Niemiec dobrze, to Angela uzaleznila gospodarke Niemiec od ruskich. Bez Niemiec nie bedzie silnej Europy. Czyzbys nie dostrzegal rzeczywistosci? Krzywe lustro masz przed oczyma?
            • petronella.kozlowska Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 13.04.23, 15:44
              senioryta13 napisał:

Szwampuch jak zwykle zajął się Trumpem ale przeoczył, że to właśnie Niemcy rozpoczęły putinizację Europy, począwszy od kanclerza Schroedera, który rządził z Zielonymi, następnie Merkel do 2005 do 2021, z SPD 2005-2009, potem z FDP 2009-2013 i z SPD do 2021. Z wyjątkiem lat 2009-2013 SPD była u władzy, a szwampuch tutaj na forum pisał, że "nasz Scholz wygrał wybory". Nasz Scholz oznacza że szwampuch jest zwolennikiem SPD.
              Putin to jest likwidacja fizyczna przeciwników politycznych, to są karne obozy pracy.

Około lat 2015-2020 Putin stał się arbitrem pomiędzy skłóconymi krajami UE. Tyle warta jest ta Unia, że jej szefową Chińczyk przywitał ministrem od ochrony środowiska, tak żeby było zabawnie. Chiny są tym krajem które Merkel bardzo lubiła, tam była oczywiście poza Londynem, Paryżem, Waszyngtonem najczęściej.

www.youtube.com/watch?v=Y4r38LVBC_M
            • szwampuch58 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 13.04.23, 18:10
              Amerika Frist...tym debil sie skompromitowal
              • senioryta13 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 13.04.23, 18:56
                szwampuch58 napisał:

> Amerika Frist...

alez to jest jak najbardziej logiczne.
                Czy bedziesz najpierw karmil dzieci sasiada, a swoje brudne i glodne zostawisz na pastwe losu?
                • szwampuch58 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 13.04.23, 19:12
                  To glodujecie tam a na uzbrojenie bilion dolcow?
                  • senioryta13 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 13.04.23, 19:26
                    szwampuch58 napisał:
                    > To glodujecie tam a na uzbrojenie bilion dolcow?

Nie billion, tylko juz 120 billionow.
                    To jest polityka, ktora wlasnie prowadzi Biden. Zobacz sobie ulice San Francisco i sam ocen co wolisz, porzadek czy brud.
        • senioryta13 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 13.04.23, 14:35
          haga_czeka napisał:
          > Ja niczego innego nie spodziewałem się po >Trumpie. On zawsze miał zapędy dyktatorskie

A potrafisz wyjasnic co masz na mysli?
          • bmc3i Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 13.04.23, 16:28
            senioryta13 napisał:

> haga_czeka napisał:
            > > Ja niczego innego nie spodziewałem się po >Trumpie. On zawsze miał za
            > pędy dyktatorskie
            >
            > A potrafisz wyjasnic co masz na mysli?

Zapewne to co powiedział gdy spotkał się z Kimem w kimowie. Gdy zobaczył jak najwyżsi pplnocno-koreańscy generałowie skaczą wokół Kima i czapkują mu, jak są ciągle w pozycji na baczność w obecności Kima, to Trump był tym zachwycony, i powiedział że on też chciałby być tak czapkowany. Modli się gość o kult jednostki dla siebie
            • senioryta13 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 13.04.23, 19:33
              bmc3i napisał:

> senioryta13 napisał:
              >
              > > haga_czeka napisał:
              > > > Ja niczego innego nie spodziewałem się po >Trumpie. On zawsze m
              > iał za
              > > pędy dyktatorskie
              > >
              > > A potrafisz wyjasnic co masz na mysli?
              >
              >
              > Zapewne to co powiedział gdy spotkał się z Kimem w kimowie. Gdy zobaczył jak na
              > jwyżsi pplnocno-koreańscy generałowie skaczą wokół Kima i czapkują mu, jak są
              > ciągle w pozycji na baczność w obecności Kima, to Trump był tym zachwycony, i p
              > owiedział że on też chciałby być tak czapkowany.

Gdybys byl ciagle o wszystko niesprawiedliwie oskarzany, to tez by ci sie zamarzyl jaki taki szacunek od tych, ktorzy na ciebie nie glosowali.
              • haga_czeka Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 14.04.23, 08:48
                senioryta13 napisał:

> Gdybys byl ciagle o wszystko niesprawiedliwie oskarzany, to tez by ci sie zamar
                > zyl jaki taki szacunek od tych, ktorzy na ciebie nie glosowali.
                >

Jest raczej dokładnie odwrotnie. Gdyby Trump nie dawał powodu do oskarżeń to by nikt go nie oskarżał.
                A ty szanujesz Bidena? Hipokryzją pachnie bardzo.
                • senioryta13 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 14.04.23, 16:00
                  haga_czeka napisał:
                  > Gdyby Trump nie dawał powodu do oskarżeń to by
                  > nikt go nie oskarżał.
                  > A ty szanujesz Bidena? Hipokryzją pachnie bardzo.

Widze, ze sie zupelnie nie orientujesz co w trawie piszczy, wymien te powody, jak rowniez to, czym zachwycil cie Biden.
                  • haga_czeka Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 14.04.23, 16:35
                    Widze, ze sie zupelnie nie orientujesz co w trawie piszczy.
                    Tego ci w Fox ani Newsmax nie powiedzą. A dlaczego? Bo stracą widownię, czyli tych co lubią być okłamywani.
                    To już wyjaśnił Carlson przecież.
                    A wskaż mi gdzie napisałem, że mi się podoba Biden?
                    Napisałaś o szacunku dla wybranego prezydenta, tylko jak widzę ten szacunek zarezerwowałaś tylko dla Trumpa.
                    • senioryta13 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 14.04.23, 17:06
                      haga_czeka napisał:
                      > Tego ci w Fox ani Newsmax nie powiedzą. A dlaczego? Bo stracą widownię, czyli tych co lubią być okłamywani.

czekam z niecierpliwoscia na to co chcesz mi powiedziec. jestem otwarta, pamietasz , medal.....itd.

> A wskaż mi gdzie napisałem, że mi się podoba Biden?
                      > Napisałaś o szacunku dla wybranego prezydenta, tylko jak widzę ten szacunek zar
                      > ezerwowałaś tylko dla Trumpa.

nie , nie zarezerwowalam dla trumpa, tylko na osobe, ktora rozwija amerykanska gospodarke, konczy wojny.
                      a ze ta osoba nazywa sie Trump, to co masz przeciwko temu?

a ty wytypowales jakas osobe, a jesli, uzasadnij.
                      • haga_czeka Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 14.04.23, 17:30
                        senioryta13 napisał:

> czekam z niecierpliwoscia na to co chcesz mi powiedziec. jestem otwarta, pamiet
                        > asz , medal.....itd.
                        >
                        > nie , nie zarezerwowalam dla trumpa, tylko na osobe, ktora rozwija amerykanska
                        > gospodarke, konczy wojny.
                        > a ze ta osoba nazywa sie Trump, to co masz przeciwko temu?
                        >
                        > a ty wytypowales jakas osobe, a jesli, uzasadnij.
                        >

Nie masz na co czekać, bo wątek jest na inny temat, a po drugie ja nie mam czasu uczyć nikogo a szczególnie kogoś kto nałogowo telewizję.

Trump nie rozwijał gospodarki. W jaki sposób niby to robił?
                        Kończy wojny? A to dobre. Przecież ty się niedawno chwaliłaś jak to Trump wydał rozkaz na bombardowanie Syrii jedząc tort z Xi.
                        Niespójne twoje zeznania.
                        • senioryta13 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 16.04.23, 21:34
                          haga_czeka napisał:
                          > Trump nie rozwijał gospodarki. W jaki sposób niby to robił?
                          > Kończy wojny? A to dobre. Przecież ty się niedawno chwaliłaś jak to Trump wydałcywile nie byli celem ataków..."
                          > rozkaz na bombardowanie Syrii jedząc tort z Xi.
                          > Niespójne twoje zeznania.

nawet nie potrafisz czytac ze zrozumiemiem, a wiesz dlaczego? Podpierasz sie wiadomosciami z naszej gazetki.
                          Napisalam 58 rakiet, .....

"Wojsko amerykańskie zaatakowało w czwartek wieczorem syryjskie lotnisko rządowe 59 pociskami Tomahawk.

Pociski wycelowały w bazę lotniczą Shayrat w pobliżu Homs i były odpowiedzią na wtorkowy atak bronią chemiczną. Oficjalnie ogłaszając atak, prezydent Donald Trump powiedział, że docelowe lotnisko rozpoczęło atak chemiczny na obszar zajęty przez rebeliantów, i wezwał inne narody do przeciwstawienia się obleganemu przywódcy Syrii.

„We wtorek syryjski dyktator Baszar al-Assad przeprowadził straszliwy atak bronią chemiczną na niewinnych cywilów. Używając śmiercionośnego środka paraliżującego, Asad pozbawił życia bezbronnych mężczyzn, kobiety i dzieci. Dla wielu była to powolna i brutalna śmierć. Nawet piękne dzieci zostały okrutnie zamordowane w tym bardzo barbarzyńskim ataku” – powiedział Trump w czwartek wieczorem.

Reuters poinformował, że amerykański urzędnik obrony nazwał atak USA „jednorazowym”. Zginęło dziewięciu cywilów, w tym czworo dzieci, jak twierdzi syryjska państwowa agencja informacyjna, ale Pentagon twierdzi, że cywile nie byli celem ataków."

www.cnbc.com/2017/04/06/us-military-has-launched-more-50-than-missiles-aimed-at-syria-nbc-news.html
                          • haga_czeka Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 16.04.23, 22:35
                            senioryta13 napisał:

> Oficjalnie ogłaszając atak, prezydent Donald Trump powiedział, że docelowe lotnisko rozpoczęło atak chemiczny na obszar zajęty przez rebeliantów, i wezwał inne narody do przeciwstawienia się obleganemu przywódcy Syrii.

A co to znowu za potworki językowe? Znowu coś przeklejasz i nie bardzo wiesz co tam jest i co chodzi.
                            • senioryta13 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 17.04.23, 14:40
                              haga_czeka napisał:
                              > A co to znowu za potworki językowe? Znowu coś przeklejasz i nie bardzo wiesz co
                              > tam jest i co chodzi.

znajac Cie, podalam ci link, przetlumacz wiec sobie sam i nie kaprys.
                              • haga_czeka Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 17.04.23, 14:49
                                senioryta13 napisał:

> znajac Cie, podalam ci link, przetlumacz wiec sobie sam i nie kaprys.
                                >

Problem w tym, że link prowadzi do artykułu, który nic nie wnosi w temacie wątku.
                                Artykuł jest sprzed 6 lat a dyskusja jest o sympatiach Trumpa do różnych dyktatorów.
                                • senioryta13 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 17.04.23, 21:17
                                  haga_czeka napisał:

> senioryta13 napisał:
                                  >
                                  > > znajac Cie, podalam ci link, przetlumacz wiec sobie sam i nie kaprys.
                                  > >
                                  >
                                  > Problem w tym, że link prowadzi do artykułu, który nic nie wnosi w temacie wątku.

> Artykuł jest sprzed 6 lat a dyskusja jest o sympatiach Trumpa do różnych dyktat
                                  > orów.

odpowiedz byla na twoje biadolenie/czepianie sie :

> > rozkaz na bombardowanie Syrii jedząc tort z Xi.

Wybacz, ale dyskusja z toba prowadzi do nikad.
                  • bmc3i Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 15.04.23, 00:25
                    senioryta13 napisał:

> haga_czeka napisał:
                    > > Gdyby Trump nie dawał powodu do oskarżeń to by
                    > > nikt go nie oskarżał.
                    > > A ty szanujesz Bidena? Hipokryzją pachnie bardzo.
                    >
                    > Widze, ze sie zupelnie nie orientujesz co w trawie piszczy, wymien te powody,

Nazywanie poleglych amerykanskich żołnierzy loserami, którym "po co to było?", wycofanie amerykanskich żołnierzy z Syrii - skutkiem czego Rosjanie z Asadem zmasakrowali syryjskie miasta i Kurdów, wychwalanie Putina na wspólnych konferencjach prasowych, dążenie podczas kampanii wyborczej do uzyskania od Putina dzialki w Moskwie pod Trump Tower, niszcze amerykańskiej demokracji przez szerzenie klamstw o oszustwie wyborczym, mawolywanie do szturmu motłochu na siedzibę Kongresu celem zablokowania legalnego zatwierdzenia wygranej jego przeciwnika politycznego,.... evh dalej nie bede pisal bo nie chce mi soe wiecej, i formularza by nie wystarczylo.

> ak rowniez to, czym zachwycil cie Biden.
                    >
                    • senioryta13 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 16.04.23, 21:18
                      bmc3i napisał:
                      > Nazywanie poleglych amerykanskich żołnierzy loserami, którym "po co to było?",
                      > wycofanie amerykanskich żołnierzy z Syrii - skutkiem czego Rosjanie z Asadem zm
                      > asakrowali syryjskie miasta i Kurdów, wychwalanie Putina na wspólnych konferenc
                      > jach prasowych, dążenie podczas kampanii wyborczej do uzyskania od Putina dzial
                      > ki w Moskwie pod Trump Tower, niszcze amerykańskiej demokracji przez szerzenie
                      > klamstw o oszustwie wyborczym, mawolywanie do szturmu motłochu na siedzibę Kong
                      > resu celem zablokowania legalnego zatwierdzenia wygranej jego przeciwnika polit
                      > ycznego,.... evh dalej nie bede pisal bo nie chce mi soe wiecej, i formularza b
                      > y nie wystarczylo.

a teraz poprosze same plusy dla Bidena.
                      • bmc3i Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 16.04.23, 23:01
                        senioryta13 napisał:

> a teraz poprosze same plusy dla Bidena.

Ma prośby trzeba sobie zasłużyć u Złotej Rybki.
                        • senioryta13 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 17.04.23, 14:38
                          bmc3i napisał:

> senioryta13 napisał:
                          >
                          >
                          > > a teraz poprosze same plusy dla Bidena.
                          >
                          >
                          > Ma prośby trzeba sobie zasłużyć u Złotej Rybki.

wiem, wiem,
                          wysluchaj chociaz tego, jak Mayorkas kompromituje WH. , krotko a dobitnie.

www.youtube.com/watch?v=G3-ducwSQqc
    • felusiak1 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 13.04.23, 18:10
      Znowu siermiężna propaganda. Ta Zajchowska jest dobrą funkcjonariuszką Adama w GazWyb.
      Niedawno przetlumaczyła "Protest. Take back our nation" na "Demonstrujcie. Odzyskajcie nasz naród",
      Tym razem "smart" tłumaczy na "madry" a "brilliant" na "genialny". Takie jak ona tłumaczą "fatal" na "fatalny" a "terminal" na "terminowy" i "eventual" na "ewentualny".
      Nie dziwi mnie, ze haga czeka i bedzie czekała. Megafony bawią się w malowanie Trumpa i haga na to czekala i ma.
    • benek231 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 13.04.23, 23:43
      Jest dokladnie tak jak napisales. JZ nie napisala niczego niezgodnego z prawda. Pamietam doskonale wystapienia tego antydemokratycznego gowna, Trumpa, w ktorych chwalil wymienionych dyktatorow. Malo tego gdyz np. oficjalnie, w obecnosci Putina, podwazyl wiarygodnosc amerykanskich intelligence a rosyjski wywiad wywyzszyl .

Na tego Falusika, ktory wpisal sie obok, nie zwracaj uwagi, bo to takze antydemokratyczne gowno, zwolennik Trumpa i zamordyzmu, a ponadto oszust i troll.
      • haga_czeka Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 14.04.23, 08:50
        benek231 napisał:

> Jest dokladnie tak jak napisales. JZ nie napisala niczego niezgodnego z prawda.
        > Pamietam doskonale wystapienia tego antydemokratycznego gowna, Trumpa, w ktory
        > ch chwalil wymienionych dyktatorow. Malo tego gdyz np. oficjalnie, w obecnosci
        > Putina, podwazyl wiarygodnosc amerykanskich intelligence a rosyjski wywiad wywy
        > zszyl .
        >
        > Na tego Falusika, ktory wpisal sie obok, nie zwracaj uwagi, bo to takze antydem
        > okratyczne gowno, zwolennik Trumpa i zamordyzmu, a ponadto oszust i troll.
        >

Ja już na tyle poznałem felusia, że wiem z kim mam do czynienia.
        Mam jednak prośbę, byś mniej dosadnie go nazywał, miejmy nieco chociaż szacunku dla siebie mimo różnic w poglądach.
        • senioryta13 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 14.04.23, 16:02
          haga_czeka napisał:

> Ja już na tyle poznałem felusia, że wiem z kim mam do czynienia.

nie wiesz, popelniasz identyczny blad jak z Trumpem.
          • haga_czeka Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 14.04.23, 17:31
            A ty niby co o tym możesz wiedzieć?
            • senioryta13 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 16.04.23, 02:38
              haga_czeka napisał:

> A ty niby co o tym możesz wiedzieć?

Wiecej niz ty.
              • haga_czeka Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 16.04.23, 07:03
                senioryta13 napisał:
                >
                > Wiecej niz ty.
                >

Nie sądzę. Do tej pory jakoś nie udało ci się pokazać tych podobno „słynnych słów”, nie wiesz co to jest agencja prasowa Tass. Z pewnością za to znasz dużo niesprawdzonych lub wręcz nieprawdziwych sensacji.

• senioryta13 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 16.04.23, 20:32
                  haga_czeka napisał:
                  >nie wiesz co to jest agencja prasowa Tass.

Tu powinien byc duuuuzy plus dla mnie , ze nie czytam ruskiej i ukrainskiej propagandy, nie uwazasz?
                  ale ty zawsze pod prad.
          • 1.melord Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 15.04.23, 01:34
            Trump jest kontrowersyjny,ale zamieszczanie jego slow/zdan wyrwanych z kontekstu tez nie jest fair.
            • felusiak1 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 17.04.23, 01:04
              Oni doznają orgazmu. GazWyb tłumaczy im "protest" na "demonstrujcie", "smart" na "mądry" i "brilliant" na "genialny" i efekt jest taki jaki jest.
    • de_oakville Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 14.04.23, 12:31
      Widzialem przypadkowo kilka wywiadow z Trumpem na "tik-toku". Przeważnie bredził "jak Piekarski na mękach".
      Na przyklad jego zaniem, Putin byl bardzo "smart", kiedy gromadzil wojska na granicy, ale juz nie byl "smart" kiedy uzyl tych wojsk naprawde przeciwko Ukrainie. Wszystkie te wywiady ujawniaja u niego podobna logike. Twarz zawsze pelna pretensji do wszystkiego i "buntownicza", obiecujaca "zlote góry", jezeli dojdzie do wladzy ("dobra zmiane"). I jest wielu takich, ktorzy daja sie zlapac na ten lep. Trump ma jednak ze dwa razy wieksza glowe niz Putin. Podobno ma male rece w stosunku do swojej postury. Kiedys pochwalil sie, ze te male rece nie swiadcza, ze wszystko mal male. Wiadomo, co mial na mysli i to duzo mowi o jego charakterze.
      • senioryta13 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 14.04.23, 16:25
        de_oakville napisał:
        > Widzialem przypadkowo kilka wywiadow z Trumpem na "tik-toku". Przeważnie bredzi
        > Na przyklad jego zaniem, Putin byl bardzo "smart", kiedy gromadzil wojska na gr
        > anicy, ale juz nie byl "smart" kiedy uzyl tych wojsk naprawde przeciwko Ukrainie.

ty, robiac takie analizy, nie wygladasz na smart, ale ogolnie to cie nawet i lubie

>Wszystkie te wywiady ujawniaja u niego podobna logike.

czy na tym tiktoku pokazuja tylko 'smaczne' urywki 'czy caly wywiad, czy przemowienie?

>Twarz zawsze pelna pretensji do wszystkiego i "buntownicza", obiecujaca "zlote góry", jezeli dojdzie
        > do wladzy ("dobra zmiane"). I jest wielu takich, ktorzy daja sie zlapac na ten lep.

>Trump ma jednak ze dwa razy wieksza glowe niz Putin. Podobno ma male rec
        > e w stosunku do swojej postury. Kiedys pochwalil sie, ze te male rece nie swiad
        > cza, ze wszystko mal male. Wiadomo, co mial na mysli i to duzo mowi o jego char
        > akterze.

za wszystkie te 'przywary' mielismy w nagrode prosperujaca gospodarke i spokoj na swiecie.
        obecnie mamy tylko krzywy usmiech i wszystko walace sie dookola , a na swiecie wrze, nawet w takiej spokojnej Europie, kolejna wojna wisi w powietrzu. Nadal obstawiasz swojego konia?
      • bmc3i Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 16.04.23, 23:03
        Nie Dobrą Zmianę, lecz Amerykę Wielką Znowu. Po czterech latach jego rządów widocznie wciaż nie jest wielka.
        • senioryta13 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 17.04.23, 21:21
          bmc3i napisał:

> Po czterech latach jego rządów widocznie wciaż nie jest wielka.

wystarczyly tylko 2 lata, aby zniwelowac ogrom pracy wielu osob.
          Jak mozna zyc w az takim oderwaniu od rzeczywistosci.
      • felusiak1 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 17.04.23, 01:07
        Znowu zmyslasz. Moim zdaniem Putin is very smart. Gdyby nie był to już by go nie bylo.
        • boomerang Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 17.04.23, 01:32
          To prawda. Putinek wychowując się w zdemoralizowanym otoczeniu w ZSRR, musiał się sprytem wykazywać od dzieciństwa. Był mały i narażony na obrywanie po nosie od roślejszych chłopaków. Musiał wiedzieć któremu obciągnąć fiuta, musiał udawać że go nie boli gdy go przypalano papierosem, musiał też wiedzieć kogo wolno podkablować, a kogo nie. On to wszystko ma opanowane.
    • privus Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 14.04.23, 15:52
      Znane jest wzajemne obwąchiwanie się w poszukiwaniu własnych korzyści :)
      • boavista4 Re: Trump o Putinie, Xi i Kimie 14.04.23, 16:56
        Jak można lubić Trumpa? Na to pytanie nie trzeba myśleć wiele nawet w niedziele! Trump to skończony buc i trzeba go tłuc!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka