Dodaj do ulubionych

Schwarzenegger: Urodziłem się z ojca nazisty

28.04.23, 04:36
Dwa zdania z wywiadu Terminatora:

- Urodziłem się w nazistowskiej Austrii, mój ojciec był nazistą.

[...]

- Nie, wygrana Trumpa w prawyborach mnie nie zmartwi. Bo potem będą prawdziwe wybory, a jest zbyt dużo ludzi w tym kraju który widzieli co on zrobił jako prezydent, i gdy przyjdzie do większości, to oni rozstrzygną dobrze. Szkoda tylko że nie pojawił się żaden lider, który mógłby poprowadzić kraj republikańską drogą.

Mówi też to co ja napisałem tu kilka dni temu. Trump przegra w wyborach, jeśli będzie w nich startował. Nie dlatego że wszyscy ludzie chcą Bidena, lecz dlatego ze [jeśli będzie startował Trump] nie ma innego wyboru.

Generalnie w całym wywiadzie mówi głównie o nienawiści.
Obserwuj wątek
    • petronella.kozlowska Re: Schwarzenegger: Urodziłem się z ojca nazisty 28.04.23, 09:30
      bmc3i napisał:

> Dwa zdania z wywiadu Terminatora:
      > - Urodziłem się w nazistowskiej Austrii, mój ojciec był nazistą.

Schwarzenegger mówił to o swoim ojcu na początku swojej kariery, czyli ponad 50 lat temu.
      I nie urodził się w nazistowskiej Austrii (ur. 1947).
      • tbernard Re: Schwarzenegger: Urodziłem się z ojca nazisty 28.04.23, 10:46
        petronella.kozlowska napisała:

> Schwarzenegger mówił to o swoim ojcu na początku swojej kariery, czyli ponad 50
        > lat temu.
        > I nie urodził się w nazistowskiej Austrii (ur. 1947).

No tak w dwa lata wszyscy naziści w Niemczech i Austrii przekwalifikowali się w tych co tylko wykonywali rozkazy a w ogóle to służyli w orkiestrze wojskowej lub w kuchni. Austria w odróżnieniu od Niemiec mogła zakamuflować po wojnie swoich nazistów sprzedając ściemę o tym, że niby byli też ofiarą hitlerowskich Niemiec.
        • princesswhitewolf Re: Schwarzenegger: Urodziłem się z ojca nazisty 28.04.23, 10:51
          No ale w 1947 juz nie bylo nazistoaskiej Austrii. Petronella mowi o rzadach.
          • tbernard Re: Schwarzenegger: Urodziłem się z ojca nazisty 28.04.23, 11:16
            princesswhitewolf napisała:

> No ale w 1947 juz nie bylo nazistoaskiej Austrii. Petronella mowi o rzadach.

A Schwarzenegger mówi o środowisku w jakim się urodził.
            • petronella.kozlowska Re: Schwarzenegger: Urodziłem się z ojca nazisty 28.04.23, 14:06
              tbernard napisał:

A Schwarzenegger mówi o kraju, a nie o środowisku w jakim się urodził.
              • princesswhitewolf Re: Schwarzenegger: Urodziłem się z ojca nazisty 28.04.23, 14:37
                No wlasnie. 2:07 "(...) I come from a country where (....)"
                • melikles Re: Schwarzenegger: Urodziłem się z ojca nazisty 28.04.23, 15:00
                  Tylko, że denezyfikacja w Austrii była w porównaniu z Niemcami bardzo powierzchowna i dziurawa. Powojenne społeczeństwo austriackie mogło być w dużej części jak najbardziej nazistowskie w kontekście swoich poglądów i przekonań.
                  wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/austria-ten-sondaz-poruszyl-europe-hitler-wciaz-zywy/0bpdj
                  • petronella.kozlowska Re: Schwarzenegger: Urodziłem się z ojca nazisty 28.04.23, 21:10
                    melikles napisał(a):

Mam drobną uwagę: PZPR liczyło procentowo więcej członków w stosunku do liczby ludności niż NSDAP.
        • melikles Re: Schwarzenegger: Urodziłem się z ojca nazisty 28.04.23, 11:10
          www.dw.com/pl/mit-ofiary-austria-mierzy-si%C4%99-z-nazistowsk%C4%85-przesz%C5%82o%C5%9Bci%C4%85/a-59473872

I polecam film "Ukryte życie".
      • a.jej.rkoniak Re: Schwarzenegger: Urodziłem się z ojca nazisty 29.04.23, 08:14
        w 1947 to tam ruska okupacja była
    • princesswhitewolf Re: Schwarzenegger: Urodziłem się z ojca nazisty 28.04.23, 10:38
      >Generalnie w całym wywiadzie mówi głównie o nienawiści.

Bullshit. Twoja interpretacja tego co mówi
      • princesswhitewolf Re: Schwarzenegger: Urodziłem się z ojca nazisty 28.04.23, 10:41
        Albo sie zle wyraziles i wychodzi jakby byl to hate rant- Arnold propaguje anty hate i przeciw uprzedzeniom
      • bmc3i Re: Schwarzenegger: Urodziłem się z ojca nazisty 28.04.23, 17:37

> >Generalnie w całym wywiadzie mówi głównie o nienawiści.
        >
        > Bullshit. Twoja interpretacja tego co mówi

Znasz jakąś inną interpretację wielokrotnie powtarzanego słowa "hate"?
        • princesswhitewolf Re: Schwarzenegger: Urodziłem się z ojca nazisty 28.04.23, 20:23
          Napisales to dwuznacznie. A on staje przeciwko nienawisci
          • felusiak1 Re: Schwarzenegger: Urodziłem się z ojca nazisty 06.05.23, 19:31
            Amerykański język trzeba umieć czytać. Hate to nie jest nienawiść rozumiana w tradycyjnym sensie.
            Hate to wszystko z czym lewactwo się nie zgadza. Oni wszedzie widza hate i rasizm i białą supremacje i opresje. Nie tak dawno w megafonach promowano przejawy hate przeciwko azjatom ale okazalo się, ze to nie prawicowcy ich napadają i i bija lecz czarni i temat zniknał. A antysemityzm plynie teraz z lewackich kwater i niedługo i ten temat zniknie.
            bmc31 jest wlasnie takim nawiedzonym lewakiem, zarazonym wirusem wokeizmu.
          • bmc3i Re: Schwarzenegger: Urodziłem się z ojca nazisty 07.05.23, 07:51

> Napisales to dwuznacznie. A on staje przeciwko nienawisci

Ale Arnold to aktor Hollywoodu, a Ci jak wiadomo, razem z Hillary Clinton porywają małe dzieci i po ich uprzednim zgwałceniu rytualnie piją ich krew
      • felusiak1 Re: Schwarzenegger: Urodziłem się z ojca nazisty 06.05.23, 19:57
        Tematem wywiadu zapodanym przez prowadzcą jest hate i antysemityzm. Pyta Arnolda o to. A on odpowiada na pytanie najlepiej jak potrafi.
    • boomerang Re: Schwarzenegger: Urodziłem się z ojca nazisty 29.04.23, 06:22
      To dziwne że jego ojciec z nazwiskiem Blacknigger nie wylądował w komorze gazowej.
      • a.jej.rkoniak Re: Schwarzenegger: Urodziłem się z ojca nazisty 29.04.23, 08:21
        popsuję ci dowcip
        From Schwarzenegg +‎ -er, literally “someone from Schwarzenegg”, referring to either of two places in Switzerland and Austria, from schwarz (“black”) +‎ Egg (“ridge”), cognate with Ecke.
        • felusiak1 Re: Schwarzenegger: Urodziłem się z ojca nazisty 06.05.23, 19:33
          Taki Czernomyrdin?
    • felusiak1 Re: Schwarzenegger: Urodziłem się z ojca nazisty 06.05.23, 20:05
      Przecież Schwartzenegger wciska kit. Czysty bullshit.
      W piaskownicy dzieciaki lepsze argumenty serwuja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka