Dodaj do ulubionych

Gdzie wcielo Falusika z rewolwelrem? :O)

08.05.23, 01:15
Bo zabojca z Texasu zdazyl juz zabic 8 ludzi a Falusika ciagle nie bylo. Choc mial byc na miejscu by rozwalic leb zabojcy gdy tylko tamten wyciagna swojego guna. Bo zgodnie z teoria NRA dobry czlowiek z gunem powinien zareagowac gdy tylko zly czlowiek z gunem siegnie do kabury. A od tamtej pory z 200 milionow sztuk broni palnej zrobilo sie w Stanach 400 milionow sztuk broni palnej, przy czym w Texasie posiadaczem jest kazdy, czyli i

Znaczy cos tu grubo nie wypalilo bo jesli nawet Falusik nie jest dobrym czlowiekiem z gunem to przeciez cala reszta texanczykow to ludzie przynajmniej dobrzy. Tak przynajmniej ciagle sie reklamuja - jako ludzie najbardziej dobrzy w Stanach, gdyz wlasnie z Texasu. Tymczasem przy zlym czlowieku z gunem nie pojawil sie ani jeden dobry czlowiek z gunem, zanim ten pierwszy zdazyl zamordowac osmioro niewinnych ludzi.
A, ze jest to ktorys juz, tylko w tym roku, przypadek zbiorowego morderstwa w Stanach, gdy tego dobrego czlowieka z gunem jak na zlosc nie bylo na miejscu, wiec pozwalam sobie pozostawic ten problem do rozwazenia.
Obserwuj wątek
    • felusiak1 Re: Gdzie wcielo Falusika z rewolwelrem? :O) 08.05.23, 02:04
      Myślę, że ten watek powinien zostac usuniety. Gonić scierwojada, wesz i pluskwę w jednej "osobie". Azotoxem go.
      • benek231 Gdzie wcielo Falusika z rewolwelrem? :O) 08.05.23, 02:32
        felusiak1 napisał:

> Myślę, że ten watek powinien zostac usuniety.
        **
        Gdybys ty istotnie byl w stanie myslec to mialbys moze jakies szanse, zgnilku.
        • bmc3i Re: Gdzie wcielo Falusika z rewolwelrem? :O) 08.05.23, 04:26
          benek231 napisał:

> felusiak1 napisał:
          >
          > > Myślę, że ten watek powinien zostac usuniety.
          > **
          > Gdybys ty istotnie byl w stanie myslec to mialbys moze jakies szanse, zgnilku.

Nie oczekuj zbyt wiele, od człowieka, czczącego Trumpa, który za pieniądze tatusia opłacił kolegę z klasy aby zdał mu maturę, czy tam egzamin końcowy w collegu. Jaki intelekt boga, taki i jego wyznawców.
          • felusiak1 Re: Gdzie wcielo Falusika z rewolwelrem? :O) 08.05.23, 09:21
            Dlaczego schodzisz do poziomuścierwojada benka? Tak bardzo chcesz być gnidą?
      • bmc3i Re: Gdzie wcielo Falusika z rewolwelrem? :O) 08.05.23, 04:23
        Dlaczego, nie podoba Ci się? Jakiś dysonans poznawczy raz kolejny masz?
        • benek231 Gdzie wcielo Falusika z rewolwelrem? :O) 08.05.23, 05:30
          bmc3i napisał:

> Dlaczego, nie podoba Ci się? Jakiś dysonans poznawczy raz kolejny masz?
          **
          Przeciez Falusik to chyba najwiekszy tutejszy oredownik nieograniczonego dostepu do broni palnej. Ten argument NRA o dobrym czlowieku z gunem takze obracal Falusik w gebie jak gume do zucia. A tu taki obciach, bo lekko wykazalem mialkosc tego argumentu. Obliczonego na naiwnosc i tepote takich wlasni.e Falusikow. By sprzedac jak najwiecej sztuk broni palnej.

Moje stanowisko na kwestie dostepu do broni nie ma tu wiekszego znaczenia. Chodzilo mi wylacznie o wykazanie slabosci tamtej propagandy.
          • boomerang Re: Gdzie wcielo Falusika z rewolwelrem? :O) 08.05.23, 06:29
            pamiętaj Krzyżtopie że kto procą wojuje od procy ginie
          • bmc3i Re: Gdzie wcielo Falusika z rewolwelrem? :O) 08.05.23, 06:34
            benek231 napisał:

> bmc3i napisał:
            >
            > > Dlaczego, nie podoba Ci się? Jakiś dysonans poznawczy raz kolejny masz?
            > **
            > Przeciez Falusik to chyba najwiekszy tutejszy oredownik nieograniczonego dostep
            > u do broni palnej. Ten argument NRA o dobrym czlowieku z gunem takze obracal Fa
            > lusik w gebie jak gume do zucia. A tu taki obciach, bo lekko wykazalem mialkosc
            > tego argumentu. Obliczonego na naiwnosc i tepote takich wlasni.e Falusikow. By
            > sprzedac jak najwiecej sztuk broni palnej.
            >
            > Moje stanowisko na kwestie dostepu do broni nie ma tu wiekszego znaczenia. Chod
            > zilo mi wylacznie o wykazanie slabosci tamtej propagandy.

Ta, ja wiem: “the only way to stop a bad guy with a gun is a good guy with a gun.”

Tymczasem od tamtego czasu, gdy padły te słowa po strzelaninie w Sandy Hook Elementary School, wielokrotnie udowodniono że w 9 na 10 przypadków przypadkowy nieprzeszkolony "a good guy with a gun" posra się ze strachu, i prędzej zastrzeli kolejne dziecko, niż napastnika w szkole
    • tanebo001 Re: Gdzie wcielo Falusika z rewolwelrem? :O) 08.05.23, 08:08
      🤣
    • tanebo001 Re: Gdzie wcielo Falusika z rewolwelrem? :O) 08.05.23, 09:00
      Felusiak pewnie powie: trzeba jeszcze więcej broni bo nasycenie nią jest za małe. Ale prawda jest taka - większość, z 40%, tej broni pewnie trzymana jest w domu. Nikt nie będzie straszył klamką na zakupach. A zdaje się że żeby nosić broń ukrytą trzeba mieć pozwolenie o które trudniej niż o samą broń. Do tego mają ją przestępcy, ale oni strzelać nie będą bo musieliby się tłumaczyć skąd ją mają. A reszta to świry które mają całe arsenały ale to oni zabijają. Wiec jak się nie obrócisz to dupa...
      • bmc3i Re: Gdzie wcielo Falusika z rewolwelrem? :O) 08.05.23, 09:19
        tanebo001 napisał:

> e. Ale prawda jest taka - większość, z 40%, tej broni pewnie trzymana jest w do
        > mu. Nikt nie będzie straszył klamką na zakupach. A zdaje się że żeby nosić broń
        > ukrytą trzeba mieć pozwolenie o które trudniej niż o samą broń.

Kiedyś jakiś zupełnie obcy człowiek, z którym nigdy wcześniej nie miałem do czynienia, nawet słowa z nim nie zamieniłem, out of the blue w jakiejś restauracji zaczepił mnie pytaniem "czy masz przy sobie broń". Do dziś nie potrafię skojarzyć powodu tego pytania.

• felusiak1 Re: Gdzie wcielo Falusika z rewolwelrem? :O) 08.05.23, 09:25
          To proste. Twoj ogon wypychał spodnie z tyłu i ktoś mylnie wzial to za pistolet a to tylko ogon.
      • felusiak1 Re: Gdzie wcielo Falusika z rewolwelrem? :O) 08.05.23, 09:26
        Zapytaj benk albo bumcyka. Oni wiedzą lepiej ode mnie co powiem.
      • benek231 Re: Gdzie wcielo Falusika z rewolwelrem? :O) 08.05.23, 20:45
        tanebo001 napisał:

> Felusiak pewnie powie .....
        Wiec jak się nie obrócisz to dupa...
        **
        Przede wszystkim Falusik nie powie. Ten typ tak ma. Bo powie dopiero wowczas gdy przylapie cie na bledzie. Ale tez nie od razu, gdyz najpierw powie bys sie douczyl itp. Taki z niego dyskutant co to musi tylko wygrywac. On jest faszysta i antydemokratyczne gowno. Ja usilo walem dyskutowac z nimi przez jakies 15 lat. I uznalem, ze nie ma to sensu. Ich mozna wylacznie gnoic.

*
        Co do tej dupy, natomiast, to niekonicznie z kazdej strony. Zycie pokazuje bowiem, ze im wiecej broni na ulicach, i im latwiejszy do niej dostep tym wiecej trupow, tym wiecej zamordowanych niewinnych ludzi. Czyli zupelnie inaczej niz klamliwa propaganda NRA. Czyli, sadze, ze pojsc nalezy wlasnie tym tropem, a moze znajdziemy najkorzystniejsze z rozwiazan.
    • petronella.kozlowska benek231 napisał: 08.05.23, 10:10
      W Niemczech preferowane są walki na noże lub maczety, ale nie można tutaj założyć wątku o tym.

>
      • bmc3i Re: benek231 napisał: 08.05.23, 21:54
        petronella.kozlowska napisała:

> W Niemczech preferowane są walki na noże lub maczety, ale nie można tutaj założ
        > yć wątku o tym.

Jeden ze świadków:

"Widziałem dziewczynę która kucała, chowając głowę w krzakach (?). Sprawdziłem jej puls, odciągnąłem głowę na bok, a ona nie miała twarzy"
        • felusiak1 Re: benek231 napisał: 08.05.23, 22:49
          Czysta narracja mająca na celu wywołanie pożądanego efektu emocjonalnego.
          Rzecz jasna chodzi jak zawsze o promowanie zakazu posiadania broni.
          Jak już nikt nie bedzie mial broni legalnie to nastapi raj na Ziemi i spokoj. Już nikt nikogo nie zabije, nie zastrzeli, nie potnie nożem i nie porąbie siekierą. Odkad zakazano kradziezy już nikt nie kradnie.
          Dawno temu, podczas prohibicji nikt nie pil alkoholu.
          • tanebo001 Re: benek231 napisał: 08.05.23, 23:20
            Ale po cholerę ci ta broń skoro nikogo nie obronisz?
            • felusiak1 Re: benek231 napisał: 09.05.23, 00:12
              To moja sprawa. Ja nikogo nie pytam po co mu to czy tamto.
              • tanebo001 Re: benek231 napisał: 09.05.23, 00:16
                Nie lepiej powiedzieć że podoba cię się broń?
                • felusiak1 Re: benek231 napisał: 09.05.23, 08:19
                  Nie lepiej. Ja mam a ty nie masz. Tobie z tym dobrze i mnie dobrze.
            • bmc3i Re: benek231 napisał: 09.05.23, 06:18
              tanebo001 napisał:

> Ale po cholerę ci ta broń skoro nikogo nie obronisz?

Zmieni zdanie, gdy ktoś w jakimś sklepie, szkole, czy kościele, zabije dziecko, matkę, siostrę, czy żonę.
              • tanebo001 Re: benek231 napisał: 09.05.23, 06:27
                Nie wspominajcie mu o przestępczości w Kennesaw.
              • felusiak1 Re: benek231 napisał: 09.05.23, 08:29
                Bzdury wypacasz. Broń sama nie strzela. Potrzebny jest palec i głowa, ktora tym palcem zarzadza.

Nie tak dawno temu strzelnice były w szkołach i uczniowie przynosili karabiny do szkoły aby strzelać po lekcjach. 100 lat temu broń palna byla w kazdym domu i nie było strzelanin w supermarketach, w szkolach, kinach, teatrach i parkach zatem to nie broń jest winna lecz ludzie.
                Kultura sie zmieniła. Narcyzm opanował ludzi, szczególnie mlodych.
            • vermieter Re: benek231 napisał: 09.05.23, 11:29
              tanebo001 napisał:

> Ale po cholerę ci ta broń skoro nikogo nie obronisz?
              >

phallusiak nie wygląda na takiego, który chciałby kogoś bronić, wręcz przeciwnie
          • petronella.kozlowska Gladiator z CDU 10.05.23, 07:12
            W Niemczech gdzie jest prowadzona dosyć mocno restrykcyjna polityka co do posiadania broni palnej też są strzelaniniki, jak np. dwie w jednym tygodniu w Hamburgu. 25 kwietnia pan został postrzelonyw brzuch, 30 kwietnia pan dostał cały magazynek w nogi.
            Pan postrzelony w nogi milczy. A podobno Niemcy nigdy nie kłamią.

Denis Gladator jest politykiem z CDU i powiedział, „że tak dalej być nie może”. Następnie na zebraniach partyjnych go oklaskują bo powiedział ważne zdanie. Ciekawe co będzie dalej.

www.bild.de/regional/hamburg/hamburg-regional-politik-und-wirtschaft/politiker-fordert-durchgreifen-bei-illegalen-waffen-so-kann-es-nicht-weitergehen-83754974.bild.html?t_ref=https%3A%2F%2Fwww.bild.de%2F

www.bild.de/regional/hamburg/hamburg-aktuell/hamburg-wandsbek-mann-26-durch-mehrere-schuesse-an-beinen-verletzt-83744704.bild.html

• szwampuch58 Re: Gdzie wcielo Falusika z rewolwelrem? :O) 08.05.23, 10:18
      Ostatnio Serbia melduje sie na czele peletonu strzelanek
      • petronella.kozlowska szwampuch58 napisał: 08.05.23, 21:05
        W Rostocku pan z Macedonii strzelał ze straszaka

www.bild.de/regional/mecklenburg-vorpommern/mecklenburg-vorpommern-news/rostock-mann-45-schiesst-mit-waffen-wahllos-um-sich-83834554.bild.html
        • vermieter Re: szwampuch58 napisał: 08.05.23, 22:43
          petronella.kozlowska napisała:

> W Rostocku pan z Macedonii strzelał ze straszaka
          >
          >
          strzelał w powietrze, chyba dla zabawy
          • petronella.kozlowska Re: szwampuch58 napisał: 09.05.23, 00:24
            vermieter napisał(a):

i został odprowadzony w kajdankach co widać na fotce.
    • szwampuch58 Re: Gdzie wcielo Falusika z rewolwelrem? :O) 09.05.23, 23:25
      Felus,wplac na konto debila
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,29742612,sprawa-pobicia-e-jeana-carrolla-lawa-przysieglych-zadecydowala.html#s=BoxOpImg1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka