Dodaj do ulubionych

Podobno wczoraj była jakaś eurowizja

14.05.23, 06:45
Podobno bo nie oglądałem tego prawie wcale . Włączyłem na chwile i i darł się jakiś gościu z zielonymi mięśniami . Zauważyłem tez ze w lewym górnym rogu był znaczek 16. Tzn ze był od dozwolony dla widzów od 16 roku życia… ja bym tam wstawił czerwony znaczek i zakodował ! Tego się nie da ani słuchać ani oglądać. Prawdopodobnie Polska tradycyjnie zajęła odległe miejsce. Cieszę się ze nie wiedziemy prymu w tej coraz bardziej lgbtowej imprezie… kiedyś to można było chociaż pooglądać a czasem i posłuchać No i po emocjonować się przydzielonymi punktami od kilku lat nawet to zostało rozwalone przez tzw głosowanie internetowe
Obserwuj wątek
    • boomerang Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 14.05.23, 07:27
      To lgbt nie rzucało się w tym roku w oczy, ale obejrzałem tylko wyrywki, więc mogę się mylić.
      Wygrała szwedzka Berberka z odnowionym apetytem na mężczyzn, co zaświadczały jej ekstra-długie pazury. Czyżby powrót na dobre do heteroseksualności po latach doświadczeń z partnerkami? Bardzo liberalna muzułmanka. Wygrała już po raz drugi.
      Niemcy jak zwykle na ostatnim miejscu. Niemcy to bez wątpienia najbardziej niemuzykalny dziś lud w całej Europie, co widać na przykładzie naszych forumowych Niemców i Niemco-Moskali.
      Polacy jak zwykle trochę gorzej niż średnio na jeża. Dziewczyna ładna, dobrze tańczy, śpiewa tak sobie, ale piosenka sama w sobie cienka.
      Z pozytywów należy nadmienić że Australia zmieściła się w pierwszej dziesiątce, o ile nie zostaną jeszcze zdyskwalifikowani za promowanie samochodu Toyota MR2 z roku 1988. Na swoją obronę mogą się powoływać na fakt że toyota to w języku aborygeńskim znaczy samochód właśnie.
      • oszol-lom-z-rm Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 14.05.23, 07:37
        Zasięgnąłem informacji w Wikipedii . Zajęliśmy 8 miejsce. Uważam ze wypadliśmy nienajgorzej przyzwoicie w pierwszej 10. Wstydu nie ma. Widać tez ze co innego widzowie a co innego jury. Eurojury tradycyjnie nie lubi Polski i Polaków. Bo rządzi PiS ? Przed PiS przed 2015 tez żeśmy blado wypadali. Po Edycie Górniak tylko dwa razy weszliśmy do pierwszej 10ki. Wiec 8 miejsce Blanki należy uważać w tym wzgl za sukces
        • boomerang Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 14.05.23, 07:39
          Zajrzałeś chyba pod zeszły rok. W tym roku było zaledwie 19 miejsce.
          • oszol-lom-z-rm Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 14.05.23, 07:41
            8 miejsce wśród widzów a opinia jury mnie g …obchodzi
      • yabbaryt Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 14.05.23, 09:52
        Niemcy jak zwykle na ostatnim miejscu. Niemcy to bez wątpienia najbardziej niemuzykalny dziś lud w całej Europie, co widać na przykładzie naszych forumowych Niemców i Niemco-Moskali.
        No bez jaj. Niemcy to bardzo muzykalny naród i z ogromnymi tradycjami. Tam bardzo powszechne są singverein.
        To, że nie zajmują wysokich miejsc w tej paradzie kiczu i żenady to nie jest żaden dowód na brak umuzykalnienia.
        • oszol-lom-z-rm Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 14.05.23, 11:28
          Bach Beethoven Mozart Wagner Strauss - to trzeba im oddać przyznać - to faktycznie byli wielcy kompozytorzy
          • boomerang Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 14.05.23, 11:34
            To było kiedyś, dziś jest inaczej. Niemcy to artystyczne beztalencia.
            • yabbaryt Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 14.05.23, 13:42
              Niemiecka muzyka dzisiaj za bardzo nie pasuje do czasów, gdy to narody anglosaskie dyktują światu swoje gusta. Ale przeciez jeden z najlepszych zaepołów punkowych to był Toten Hosen. Ja nie mam obecnie kontaktu z Niemcami ale z tego co pamietam to tam były dośc powszechne różne formy muzykowania. A to, że to się nie 'sprzedaje' to nie znaczy ze tego nie ma.
              • oszol-lom-z-rm Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 14.05.23, 13:58
                A Rammstein? A Scorpions ? Nie mówię już o dyskotekowych gwiazdach lat 80ch
                • yabbaryt Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 14.05.23, 14:02
                  akurat osobiście tych kapel nie znoszę.
                  • oszol-lom-z-rm Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 14.05.23, 14:54
                    Nie lubię Rammsteina , Scorpions owszem
                • boomerang Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 14.05.23, 18:23
                  > Nie mówię już o dyskotekowych gwiazdach lat 80ch

Masz na myśli takich Niemców jak Boney M, Afric Simone czy też Milli Vanilli ?
                  • oszol-lom-z-rm Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 14.05.23, 19:13
                    Ci ostatni to oszuści śpiewać nie potrafili
            • a.jej.rkoniak Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 14.05.23, 15:07
              papapapapa
              www.youtube.com/watch?v=zQqHCb16MNg
              • boomerang Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 15.05.23, 00:14
                klinicznie czysta ilustracja muzyczna
              • boomerang Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 15.05.23, 00:48
                z tej samej niemieckiej beczki

www.youtube.com/watch?v=zppmOgW2xYc
                • oszol-lom-z-rm Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 15.05.23, 06:28
                  A my??? Wypadamy gorzej od Niemców Ale wiem ze eurojury nas nie lubi dlatego słabo nas punktuje
      • jorl11 Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 15.05.23, 11:02
        boomerang napisał:

> Niemcy jak zwykle na ostatnim miejscu. Niemcy to bez wątpienia najbardziej niem
        > uzykalny dziś lud w całej Europie, co widać na przykładzie naszych forumowych N
        > iemców i Niemco-Moskali.

E tam, jakos mi to wisi.
        Ale w zeszlym roku byl tu w Niemczech niezly Hit na ktory nawet ja zwrocilem uwage. Ten Layla.

Dlaczego niezly? Moze slowa:

www.azlyrics.com/lyrics/djrobin/layla.html
        wkleje kawalek od razu przetlumaczony na polski:

On ma burdel.
        A jego madam ma na imię Layla.
        Jest ładniejsza, młodsza, bardziej napalona.
        La-La-La-La-La-La-Layla
        La-la-la, piękna Layla
        Ona jest ładniejsza, młodsza, bardziej napalona
        La-la-la, piękna Layla
        La-La-La-La-La-La-Layla
        La-la-la-la, la-la-la-la-la

Piękna Layla, napalona Layla
        Dziwka Layla, nasza Layla
        Piękna Layla, napalona Layla
        Dziwka Layla, nasza Layla

Niezle bylo jak moje panstwowe TV chcialy ta piosenke zabanowac bo sexistowska ale sie nie udalo. 1 miejsce miala jakis czas, widzialem w TV koncerty gdzie i dziewczyny ja spiewaly zamiast byc obrazone na niepolityczne slowa.
        Zapytalem moja wnuczke, 12 lat czy zna ja, ona na to ze oczywiscie zna. OK, sensu za bardzo nie rozumie (tak mysle chociaz..) ale doroslym dziewczynom te slowa tez bawia.
        Wiec idzie w Niemczech i tak. I dobrze. Duzo lepiej jak ta Eurowizja, propagandowe widowisko.
        • jorl11 Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 15.05.23, 11:03
          Tu ten song:
          www.youtube.com/watch?v=vQIIpesCiew
          • boomerang Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 15.05.23, 11:23
            Ty mnie Jorłow nie zmylisz tą arabską Leilą, na którą Niemcy sobie ciężko zapracowali, częściowo Polakami, ale i sami też.

• yabbaryt Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 14.05.23, 09:33
      ja straciłem zainteresowanie kiedy Eurowizję wygrał jakiś brodaty facet w damskiej sukience. Już sam fakt, że wpuszcza się takie osobniki na taką imprezę to mnie odrzuca.
      • szwampuch58 Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 14.05.23, 10:49
        Nie dziwota ze tak stoimy

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,29748832,polska-najbardziej-homofobicznym-krajem-w-ue-gorzej-tylko-poza.html#do_w=60&do_v=722&do_st=RS&do_sid=1016&do_a=1016&s=BoxNewsImg5&do_upid=722_ti&do_utid=29748832&do_uvid=1684043211081
        • petronella.kozlowska szwampuch58 napisał: 14.05.23, 16:20

polska-najbardziej-homofobicznym-krajem-w-ue-gorzej-tylko-

weź tego caesar.pl za rączkę i cmokajcie się na ulicy w Dreźnie albo w Berlinie

www.tagesspiegel.de/berlin/homofeindlich-beleidigt-mit-flasche-beworfen-unbekanntes-trio-greift-zwei-manner-in-berlin-neukolln-an-9809360.html

Beleidigt, geschlagen, getreten: Mehrere Unbekannte greifen junge Männer in Berlin schwulenfeindlich an
          Verschiedene Tatverdächtige haben in zwei Fällen am Donnerstag junge Männer schwulenfeindlich beleidigt. Beide Male kam es auch zu körperlichen Angriffen.

Mehrere junge Männer sind in Berlin schwulenfeindlich beleidigt und angegriffen worden. In Neukölln wurden am Donnerstagabend ein 23-jähriger und ein 26-jähriger Mann nach Angaben der Polizei vor einem Café in der Sonnenallee von einer Männergruppe im Vorbeigehen schwulenfeindlich beleidigt. Dann warfen die Angreifer eine Flasche auf die beiden, verfolgten sie und schlugen dem 26-Jährigen mit der Faust gegen den Kopf.

Am Donnerstagnachmittag beleidigten drei Männer einen 27-Jährigen in Prenzlauer Berg. Der junge Mann war gegen 15.30 Uhr auf dem Weg zum S-Bahnhof Storkower Straße, als er am Eingangsbereich von den Männern erst schwulenfeindlich beschimpft wurde. Dann schubste einer der drei Männer ihn, anschließend wurde er noch getreten.

• oszol-lom-z-rm Re: szwampuch58 napisał: 14.05.23, 21:28
            Mnie ten ranking cieszy bo to świadczy i nas ze jeszcze jesteśmy normalni
            • szwampuch58 Re: szwampuch58 napisał: 14.05.23, 21:53
              Normalni nie sa nigdy nietolerancyjmi,zapamietaj cwoku katolski
              • oszol-lom-z-rm Re: szwampuch58 napisał: 14.05.23, 23:12
                Nie można tolerować zboczeń seksualnych ani patologii
              • petronella.kozlowska Re: szwampuch58 napisał: 15.05.23, 01:38
                W Dreźnie nie był normalny = moslem. Dobrze że to piszesz, panie Niemcu szwampuch.
                • augustus_pl Re: szwampuch58 napisał: 18.05.23, 22:20
                  Moja ulubiona Chinka.Może dlatego Jankes tak Chin nie lubi?
                  www.youtube.com/watch?v=GAa3cwwt-b8&list=RDMM&start_radio=1&rv=xuZA6qiJVfU
                  • augustus_pl Re: szwampuch58 napisał: 18.05.23, 22:52
                    www.youtube.com/watch?v=rRhdIEGc4JQ&list=RDMM&index=21
                    I pomyśleć ze ta dziewczyna to Tybetanka.I jakoś nieprześladowana.A muzułmanie Uiguryni są podobno przez Chińczyków szykanowani...no cóż, Muzulmanie w Chinach czy w Niemczech są tacy sami-nie do zniesienia. Tylko ze w Chinach dają im to do zrozumienia a w Niemczech odwrotnie - Muzulmanie dają Niemcom do zrozumienia kto nieznosny...he,he...
                      • augustus_pl Re: świetne 19.05.23, 01:07
                        Co tam jest świetne?Pamiętam ze kiedyś "świetne" były kompozycje Pendereckiego,polski świat robotniczo-chłopski go podobno uwielbiał.
                        www.youtube.com/watch?v=JyC7WBuyQYo
                        • boomerang Re: świetne 19.05.23, 01:26
                          Świat robotniczo-chłopski był od roboty i do słuchania big-beatu, a nie muzyki.
    • tanebo001 Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 14.05.23, 09:54
      OK. Nie oglądaj. Ale co ci do tego co inni oglądają?
      • oszol-lom-z-rm Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 14.05.23, 11:30
        Kiedyś eurowizja była tylko nudna a teraz jest i demoralizacyjna
        • oszol-lom-z-rm Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 14.05.23, 21:52
          Eurowizja to gorsza chała niż disco polo!
          • jorl11 Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 14.05.23, 22:00
            oszol-lom-z-rm napisał:

> Eurowizja to gorsza chała niż disco polo!

O to to!

Przy disco polo mozna dobrze discofox tanczyc, sala spiewala razem, Moja tez, przy tamtych (chyba bo nie ogloadam) juz nie za bardzo. A wiec won z Eurowizjami, to mi przypomina przymusowe festiwala w PRLu np piosenki wojskowej. Bo po lini i po bazie, i wtedy i teraz.
            Powrot do mlodosci mam...
            • oszol-lom-z-rm Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 14.05.23, 23:14
              To był Kołobrzeg jedli chodzi o piosenkę żołnierska a zielona Góra to festiwal piosenki radzieckiej
              • boomerang Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 15.05.23, 00:25
                Wszystkie ogólnopolskie festiwale piosenki były na t.zw. ziemiach odzyskanych, tak żeby Niemcy mieli bliżej, żeby przylecieć i zobaczyć szczęśliwą i rozśpiewaną polską młodzież socjalistyczną. Nie pamiętam żadnego festiwalu piosenki w Polsce centralnej lub na ścianie wschodniej, no może poza festiwalem piosenki studenckiej w Krakowie, ale ten był bardzo niszowy i telewizja go nie transmitowała.
                • oszol-lom-z-rm Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 15.05.23, 06:46
                  To miało zintegrować ziemie odzyskane z reszta kraju
            • boomerang Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 15.05.23, 00:33
              Przy dyskopolo jest co zamacać, a na eurowizji można się przykro rozczarować. Myślisz że to kobita, dotykasz, a to chłop, albo bisex, tak jak ta zwyciężczyni tegoroczna, szwedzka Berberka.
              • oszol-lom-z-rm Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 15.05.23, 06:46
                Pomieszanie z poplątaniem
    • petronella.kozlowska oszol-lom-z-rm napisał: 15.05.23, 01:39

www.youtube.com/watch?v=xqTBlft8gQA

to jest typowy wytwór kultury niemieckiej

• boomerang Re: oszol-lom-z-rm napisał: 15.05.23, 01:45
        super
        • petronella.kozlowska boomerang napisał: 15.05.23, 08:57
          to też ci się spodoba

www.youtube.com/watch?v=D9HvS_niU50
            • petronella.kozlowska boomerang napisał: 15.05.23, 13:14
              ja też!

Grupa jest wprawdzie austriacka, ale jej twórczość jest mocno związana z niemiecką muzyką ludową lub też muzyką nowoczesną, o czym świadczy szanson „Cały dom ma sr..a..cz..kę po kebapie”.

W piosence „Pi..cz..ka Uschi tak śmierdzi” tematyzowane są smród z pi..cz..ek i ku..t..asów oraz cuchnące dxxpy i łechtaczki. Jest to tematyka dnia codziennego i dotyczy wszystkich ludzi i tutaj należy szansonistom zespołu złożyć hołd za to, że artystycznie przedstawiają tematy prozaiczne.

Die Hinichen 1996

Die Muschi von der Uschi

www.youtube.com/watch?v=aQoG2-PVfLU

• augustus_pl Re: oszol-lom-z-rm napisał: 16.05.23, 17:43
        petronella.kozlowska napisała:

>
        > www.youtube.com/watch?v=xqTBlft8gQA
        >
        > to jest typowy wytwór kultury niemieckiej
        >
        To tez wytwór kultury niemieckiej.
        www.youtube.com/watch?v=t1TcDHrkQYg
        • petronella.kozlowska Re: oszol-lom-z-rm napisał: 16.05.23, 22:01
          www.youtube.com/watch?v=DjvodkQrmAY
    • borrrka Dla seweryna z ambicjami 15.05.23, 08:38
      Lemingom z Warszawki to się wydaje, że pisi seweryn, to tylko Zenek Martyniuk i disco polo.
      A przecież dziś seweryn ma ambicje być jak te z Wilanowa i z zamkniętych osiedli, chce być klasą średnią full wypas.
      I Eurowizja te potrzeby realizuje!

A na Zenka tez przyjdzie czas na weselu u śwagra.
      • oszol-lom-z-rm Re: Dla seweryna z ambicjami 15.05.23, 11:00
        Eurowizja to ni pies ni wydra cos na kształt świdra jest
        • vermieter Re: Dla seweryna z ambicjami 15.05.23, 11:05
          oszol-lom-z-rm napisał:

> Eurowizja to ni pies ni wydra cos na kształt świdra jest

Nie ma to jak INTERWIZJA!
          • oszol-lom-z-rm Re: Dla seweryna z ambicjami 16.05.23, 16:44
            A to chyba przez interwizje było transmitowane
        • amg10 Re: Dla seweryna z ambicjami 17.05.23, 04:08
          oszol-lom-z-rm napisał:

> Eurowizja to ni pies ni wydra cos na kształt świdra jest

Tak jest. Z ust mi to wyjales.
    • szwampuch58 Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 15.05.23, 11:34
       Qrwizja chwali się, że „co czwarty widz oglądał występ Blanki w finale”, a do tego transmisja znalazła się na szczycie rankingu top 10 najliczniej oglądanych ...a Qrwizja nie klamie,buhahaha
      • oszol-lom-z-rm Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 19.05.23, 20:54
        Szefem TVP jest M Matyszkowicz
        • szwampuch58 Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 19.05.23, 21:14
          Qrwizja to epitet za dzialalnosc sluzalcza PiSowi nie za Jacka,kuma pisior ?
    • boomerang Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 15.05.23, 12:07
      60 lat temu wyglądało to wszystko dużo skromniej, z piosenkarką włącznie

www.youtube.com/watch?v=SWM4MOjhlw4
      • oszol-lom-z-rm Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 16.05.23, 08:54
        Było lepiej bardziej przyzwoicie
    • boomerang Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 15.05.23, 12:27
      Gdyby kilkanaście lat temu tę niebrzydką dziewczynę zgłoszono do konkursu eurowizji to być może i by wygrała. Niestety, z braku sponsorów, losy Magdaleny Ciećki (pseudonim artystyczny Dziun) potoczyły się nie po naszej myśli i dziś nazywa się ona Ferrer, gdyż kilka lat temu ożenił się z nią stary i wytatuowany po uszy perkusista irytującego zespołu Guns N' Roses.
    • oszol-lom-z-rm Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 18.05.23, 10:32
      www.fronda.pl/a/Jak-ta-glupiutka-prowincjuszka-sie-tu-dostala-Niemcy-wylewaja-swoja-frustracje-po-Eurowizji,215356.html
      • augustus_pl Re: Podobno wczoraj była jakaś eurowizja 18.05.23, 12:21
        Niemiec z porażki w kontekście polskim zrobi sukces.Na stronie Merkur de pisza tak:
        Pleite beim ESC 2023: Reaktionen auf Deutschlands letzten Platz – „Lachnummer Europas und der Welt“
        tlumaczone na polski - Bankructwo na ESC 2023: reakcje na ostatnie miejsce Niemiec – „pośmiewisko Europy i świata”.I tak wiekszosc Niemcow traktuje wystep Niemcow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka