Dodaj do ulubionych

Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskórych

22.05.23, 15:23
Organizacja NAACP ostrzega czarnoskórych, innych kolorowych i LGBTQ, że stan Floryda jest w stosunku do nich wrogi. Ostrzeżenie to dotyczy głównie wyżej wymienionych ludzi, którzy podróżują do mojego stanu.

"“Florida is openly hostile toward African Americans, people of color and LGBTQ+ individuals,” the NAACP said. “Before traveling to Florida, please understand that the state of Florida devalues and marginalizes the contributions of, and the challenges faced by African Americans and other communities of color.”

Nie rozumiem dlaczego gubernator DeSantis jest krytykowany za wysyłanie nielegalnych imigrantów Florydy do tych miejsc w USA, które są przyjaźnie nastawione do ludności kolorowej.

www.cnn.com/2023/05/21/us/naacp-florida-travel-advisory/index.html
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Do rozwagi 22.05.23, 16:38
      malkontent6 napisał:

" Organizacja NAACP ostrzega czarnoskórych, innych kolorowych i LGBTQ, że stan Floryda jest w stosunku do nich wrogi. Ostrzeżenie to dotyczy głównie wyżej wymienionych ludzi, którzy podróżują do mojego stanu."

Sa wszak pienkne czarnoskore. Rozwaz raz jeszcze!

PF
      • malkontent6 Re: Do rozwagi 22.05.23, 17:25
        Jestem wierny swojej żonie. :)
        • polski_francuz Re: Do rozwagi 22.05.23, 19:08
          malkontent6 napisał:

" Jestem wierny swojej żonie. :)"

I masz racje. Ale, Naomi mozna popodziwiac:) I pewnie z zona kibicujecie Miami Heats. A tam sami opaleni...

PF

• malkontent6 Re: Do rozwagi 22.05.23, 19:52
            Nie, koszykówką się nie interesujemy. Żona czasami ogląda ze mną tenis ale tylko turnieje wielkoszlemowe. A ja dość regularnie oglądam w weekendy mecze Premier League. W jednym i drugim sporcie też jest sporo opalonych.
            • melikles Re: Do rozwagi 23.05.23, 06:58
              Dlaczego "opalonych"? Kolor skóry u czarnych czy np. Hindusów jest wynikiem genetycznie uwarunkowanej większej ilości melaniny. 50 tysięcy lat temu, kiedy nasi przodkowie opuszczali Afrykę, też byli ciemnoskoórzy.
      • engine8t Re: Do rozwagi 22.05.23, 20:15
        A co w niej pieknego?
        • malkontent6 Re: Do rozwagi 22.05.23, 20:20
          O gustach się nie dyskutuje. :)
          • engine8t Re: Do rozwagi 22.05.23, 21:14
            Dlaczego nie?
            Przeciez sie mowi ze ktos ma dobry gust a ktos wogole nie ma?
            Aha to pewnie promuja te - grube kobiety noszace obcile legginsy? LOL
            • polski_francuz Re: Do rozwagi 22.05.23, 22:39
              engine8t napisał:

" Dlaczego nie? Przeciez sie mowi ze ktos ma dobry gust a ktos wogole nie ma? Aha to pewnie promuja te - grube kobiety noszace obcile legginsy? LOL "

Naomi jest/byla modelka. Znaczy sie, ze uchodzila za wystarczajaca ladna w Stanach by modelka zostac. I jeszcze jedna ciemnoskora i inteligentna (chociaz jedynie zona swego meza) mi na mysl przychodzi:)

Dobranoc

PF

• felusiak1 Re: Do rozwagi 23.05.23, 00:43
                Zazdroszczę gustu. Ignorance is bliss.
              • engine8t Re: Do rozwagi 24.05.23, 21:56
                Ja cie ......no nie myslalem ze az ta zle...
                no to jeszcze dolacz Kamale do tej grupy i bedzie orkiestra
    • j-k Przecie na Florydzie 1/3 - to Latynosi 22.05.23, 19:54
      ono tez wrodzy czarnym sa ?
      • malkontent6 Re: Przecie na Florydzie 1/3 - to Latynosi 22.05.23, 20:20
        Chyba nikt nie wie ilu Latynosów mieszka na Florydzie. :)

Stosunki międzu Latynosami i Afro-Amerykanami nie są proste. Jest dużo animozji.

Koleś cytowany w tym artkule pisze, że oprócz czarnoskórych mój stan jest też wrogi w stosunku do innych kolorowych (people of color), do których Latynosi często sami się zaliczają. Czy Latynosi uznają jego tezę za prawdziwą? Raczej nie. To jest jednak inna mentalność.
    • szwampuch58 Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 22.05.23, 21:23
      Polonusy rasisci nie pogodzili sie jeszcze z kolorowa Ameryka,tja barany tak mi przykro
      • malkontent6 Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 23.05.23, 00:11
        Nic z tego nie zrozumiałeś.
        • felusiak1 Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 23.05.23, 00:47
          vermieter nigdy nie rozumie.
          • felusiak1 Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 23.05.23, 00:49
            Polski jezyk jest uroczy. Można napisać "nigdy nie rozumie" i "zawsze nie rozumie" i to samo znaczy chociaż nigdy i zawsze to antonimy.
            • tanebo001 Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 23.05.23, 05:11
              Profesor na wykładzie z filologi:
              - W Języku polskim występuje : potwierdzenie, zaprzeczenie, podwójne zaprzeczenie jako potwierdzenie oraz podwójne zaprzeczanie jako zaprzeczenie. Natomiast nie wystepuje podwójne potwierdzenie jako zaprzeczenie....
              Na to jeden ze studentów:
              - Dobra, dobra...
              • engine8t Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 24.05.23, 21:57
                No
          • petronella.kozlowska Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 23.05.23, 07:33
            felusiak1 napisał:

> vermieter nigdy nie rozumie.
            >

Dlaczego piszesz vermieter gdy odpisujesz szwampuchowi?
            • felusiak1 Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 23.05.23, 10:17
              szfambuca nie widzę a odpisalem malkontentowi mysląc, ze skierował swoje slowa do vermietra.
      • petronella.kozlowska Kolorowy Dortmund 23.05.23, 07:31
        typowe scenki z Dortmundu

www.bild.de/video/clip/ruhrgebiet-regional/wird-dieser-stadtteil-zum-rechtsfreien-raum-kamera-filmt-brutale-schlaegerei-84009828.bild.html
        • augustus_pl Re: Kolorowy Dortmund 26.05.23, 19:03
          petronella.kozlowska napisała:

> typowe scenki z Dortmundu
          >
          >
          > www.bild.de/video/clip/ruhrgebiet-regional/wird-dieser-stadtteil-zum-rechtsfreien-raum-kamera-filmt-brutale-schlaegerei-84009828.bild.html

Najczęściej to bija się i zabijają na wzajem-wiadomo jakiego koloru skory i jakie wiary są.I to jest Gut.
          A tak wygląda "list gończy"w Dortmundzie.
          Nieznany sprawca udał się do prostytutki w Dortmundzie i nagle ją zaatakował. Nieznany sprawca ukradł ofierze telefon komórkowy przy użyciu siły i składanego noża. Świadkowie, którzy rzucili się na miejsce zdarzenia, byli w stanie odebrać ofierze telefon komórkowy podejrzanego. Kamera monitoringu zarejestrowała podejrzanego na korytarzu burdelu.
          polizei.nrw/fahndung/106177
          W Kaczystanie by do tego nie doszlo ,tam nie ma burdeli,tam są tylko Agencje Towarzyskie.
    • vermieter Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 22.05.23, 23:15
      Nauczycielka z Florydy przywiozła z wycieczki do Florencji reprodukcję słynnej rzeźby Michała Anioła "Dawid" i pokazała ją uczniom 6 klasy. I już nie jest nauczycielką. Zacofane społeczeństwo, potwierdzenie na forum
      • szczypawka.jadowita Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 22.05.23, 23:46
        Ale czy ten przykład jest miarodajny? Dla całego społeczeństwa?
        • vermieter Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 23.05.23, 00:39
          szczypawka.jadowita napisała:

> Ale czy ten przykład jest miarodajny? Dla całego społeczeństwa?
          >

jak najbardziej, takie wnioski należy wyciągnąć po lekturze niniejszego forum; uogólnienia, powielanie stereotypów to ulubione argumenty
      • malkontent6 Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 23.05.23, 00:12
        Czy to ma jakiś związem z tym o czym jest ten wątek?
        • felusiak1 Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 23.05.23, 00:46
          No ma. Floryda jest be i zacofana. Ciekawe czy ta nauczycielka była opalona. Chyba nie bo opalonych nie wyrzucaja z pracy.
          • vermieter Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 23.05.23, 00:51
            felusiak1 napisał:

> No ma. Floryda jest be i zacofana. Ciekawe czy ta nauczycielka była opalona. Ch
            > yba nie bo opalonych nie wyrzucaja z pracy.
            >

fick dich phallusiak
            • petronella.kozlowska Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 23.05.23, 07:35
              vermieter napisał(a):

Nadajesz o 1 w nocy zachlany.
              Chlejesz razem z tuttifrutti?
              • felusiak1 Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 23.05.23, 10:14
                On na trzeźwo tak ma
          • melikles Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 23.05.23, 06:59
            A dlaczego miała być "opalona" jechała tam, na sesje w solarium?
        • vermieter Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 23.05.23, 00:47
          malkontent6 napisał:

> Czy to ma jakiś związem z tym o czym jest ten wątek?
          >

wątek jest o tym, że jesteś wierny swojej żonie, że nie oglądasz koszykówki, że są grube kobiety w legginsach, że Naomi C. nie jest piękna, dosłownie każdy wpis pasuje do "tematu"
          • malkontent6 Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 23.05.23, 03:53
            vermieter napisał(a):

> wątek jest o tym, że jesteś wierny swojej żonie

Tak, tym też ale głównie jest o tym, że ziemia jest płaska a Trump jest zły.
    • oszol-lom-z-rm Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 23.05.23, 08:10
      Powinnismy wziąć przykład z Florydy i de Santisa
      • melikles Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 23.05.23, 08:11
        Jaki przykład?
      • oszol-lom-z-rm Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 23.05.23, 08:11
        Floryda jest wroga ale wszelkim dewiacjom i patologiom obyczajowym
        • melikles Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 23.05.23, 11:00
          Jaki dewiacjom? I na czym polega wrogość?
          • oszol-lom-z-rm Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 24.05.23, 21:21
            Jest przeciwna sodomitów wszelkiej maści homo les bi trans itd
      • engine8t Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 24.05.23, 21:57
        Jedni sie ucza na cudzych bledach a inni musza na swoich
        • boavista4 Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 25.05.23, 23:15
          Czy jest dyskryminacja kolorowych ? Nie zapominajcie, w USA wszyscy się nawzajem dyskryminują. Polaków tez nie lubi się, są nawet kawały polskie. Dzieci w szkołach są poniżane za swoje problemy komunikowania się po angielsku, za wzrost, za cokolwiek. Stad ludzie wybierają mieszkanie w swoim etnicznym getcie. Biedny do bogatego getta nie wejdzie, bo nie ma pieniędzy na podatek katastralny, albo na rentę.
          • engine8t Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 25.05.23, 23:21
            Czarni sie najbardziej sami dyskryminuja. Sprobuj im powiedziec ze bedziesz ich traktowal tak samo jak bialych to natychmiast jestes rasista.
    • j-k no i dobrze... 26.05.23, 00:49
      maja sygnal

ze trzeba jechac - gdzie indziej.
      • felusiak1 Re: no i dobrze... 26.05.23, 01:21
        A żeby było naprawde wesoło to szef rady dyrektorow NAACP (en-dabl -ej-si-pi) mieszka w Tampa, Florida.
        • boavista4 Re: no i dobrze... 26.05.23, 02:16
          Czarni sa dopuszczani niemal wszedzie, ale to nie jest reguła ani takiej reguły nie może być. Jako grupa , nie odziedziczyli ani majątków, ani kultury, ani miejsca w społeczeństwie, która zabezpieczyłaby im odpowiednią pozycje w elitach amerykańskich. Długość życia czarnego w Harlemie jest kolo 50 lat, białego w USA jest pewnie 78 lat. Ile potrzeba pokoleń, żeby murzyn został lekarzem, a ile pokoleń dla jego białego odpowiednika. W tej statystyce USA są daleko za Europa. To znaczy ze cos brakuje w tym modelu demokracji.
          • malkontent6 Re: no i dobrze... 26.05.23, 02:27
            boavista4 napisał(a):

> Długość życia czarnego w Harlemie jest kolo 50 lat, białego w USA jest pewnie 78 lat

Dlaczego?
            • oszol-lom-z-rm Re: no i dobrze... 26.05.23, 07:30
              Jak czarni ćpają piją i strzelają do siebie. I te 50 l jest zawyżone
        • malkontent6 Re: no i dobrze... 26.05.23, 02:21
          felusiak1 napisał:

> A żeby było naprawde wesoło to szef rady dyrektorow NAACP (en-dabl -ej-si-pi) mieszka w Tampa, Florida.

Mądry facet. :)

• malkontent6 Re: no i dobrze... 26.05.23, 02:15
        Polecam Chicago, Detroit, Baltimore...
        • oszol-lom-z-rm Re: no i dobrze... 26.05.23, 07:31
          Zagłębia bezdomnych
          • malkontent6 Re: no i dobrze... 26.05.23, 14:05
            No i co z tego? Przynajmniej nikt nie prześladuje czarnoskórych.
            • oszol-lom-z-rm Re: no i dobrze... 26.05.23, 20:58
              Des razy odpowiedziałem i dwa razy mi bezsladowo skasowali odp
    • augustus_pl Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 26.05.23, 21:03
      Widziałem amerykański filmik z tat 60 tych, gdy przy jakimś hotelu Niebiali kapali się w basenie i właściciel wylał do basenu pojemnik z trucizna.Takie to były czasy. A teraz Jankes uczy demokracji Afgańczyków,Libijczykow,Ukraincow itd.
      • malkontent6 Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 26.05.23, 21:28
        augustus_pl napisał:

> Widziałem amerykański filmik z tat 60 tych

A ja widziałem amerykański film z tych samycj lat, gdzie koń mówił ludzkim głosem.
        • augustus_pl Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 28.05.23, 00:15
          malkontent6 napisał:

> augustus_pl napisał:
          >
          > > Widziałem amerykański filmik z tat 60 tych
          >
          > A ja widziałem amerykański film z tych samycj lat, gdzie koń mówił ludzkim głos
          > em.
          Widzisz, chętnie ci poślie to video, ale twój pisiorski nierząd zaraz go wytnie.
          • augustus_pl Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 28.05.23, 00:51
            augustus_pl napisał:

> malkontent6 napisał:
            >
            > > augustus_pl napisał:
            > >
            > > > Widziałem amerykański filmik z tat 60 tych
            > >
            > > A ja widziałem amerykański film z tych samycj lat, gdzie koń mówił ludzki
            > m głos
            > > em.
            > Widzisz, chętnie ci poślie to video, ale twój pisiorski nierząd zaraz go wytnie
            > .
            Szkoda ze nie zapisałem videa z lat 60 tych ale to nie szkodzi gdyż mamy doniesienie z ostatniego czasu ze Jankes nie jest gorszy niz Polak - czyli totalnie pisiorski.
            Williamston – W Stanach Zjednoczonych zamieszanie wywołało tysiące udostępnień wideo z domniemanego incydentu rasistowskiego z udziałem czarnoskórego klienta hotelu. Pracownik najpierw zapytał ją, czy może udowodnić, że jest gościem w Hampton Inn w Williamston w Północnej Karolinie, poinformował Afroamerykanin w filmie przesłanym na Facebooka. Wtedy pracownik wezwał policję. Czarny klient hotelu powiedział następnie urzędnikom: „Siedziło tam dwóch białych ludzi. Nic im nie mówiła. Powiedziała mi: „To zawsze ludzie tacy jak ty korzystają z basenu bez pozwolenia”. Kim są ludzie tacy jak ja?

• malkontent6 Re: Floryda jest wroga w stosunku do czarnoskóryc 28.05.23, 03:53
              augustus_pl napisał:

> > Widzisz, chętnie ci poślie to video, ale twój pisiorski nierząd zaraz go wytnie

???

> W Stanach Zjednoczonych zamieszanie wywołało tysiące udostępnień
              > wideo z domniemanego incydentu rasistowskiego z udziałem czarnoskórego klienta hotelu.

Byłeś kiedykolwiek w USA?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka