Dodaj do ulubionych

Nawet opatrzność sprzyja

02.06.23, 09:28
W niedzielę idealna pogoda w Warszawce.
Na demonstrację idealna - bezdeszczowo, raczej słonecznie, ale bez upałów.
Jadę metrem do przystanku Politechnika i kawałek dochodzę do Placu na Rozdrożu.
Koniec na Zamkowym i wracam na Wilsoniak piechotą.

PS. Ciekawe, czy p. prezydent Duda wyjdzie z pałacu , by nam pomachać?
Byłoby sweet:)
Obserwuj wątek
    • yabbaryt Re: Nawet opatrzność sprzyja 02.06.23, 10:06
      Los ultimos podrigos
    • borrrka Co mówiłem już nieważne:) 02.06.23, 12:03
      Pan prezydent przed chwilą wycofał się ze swej decyzji w sprawie Lex-Tusk, ale ja na demonstrację idę - jakoś mnie nie przekonało serdeńko:)
      • wykrywacz_klamcow Re: Co mówiłem już nieważne:) 02.06.23, 12:08
        borrrka napisał:

> Pan prezydent przed chwilą wycofał się ze swej decyzji w sprawie Lex-Tusk, ale
        > ja na demonstrację idę - jakoś mnie nie przekonało serdeńko:)

decyzji nie wycofał tylko ponoć zmienił zdanie, ale teraz już po jabłkach...
        ustawa niezgodna z konstytucją podpisana
        • borrrka Aż strach pomyśleć... 02.06.23, 12:32
          Co dajesz do zrozumienia:)
    • horpyna4 Re: Nawet opatrzność sprzyja 02.06.23, 18:03
      Wymsknie się wcześniej i pojedzie dmuchać kraba.
    • engine8t Re: Nawet opatrzność sprzyja 02.06.23, 20:27
      Po co?

• borrrka Mnie pytasz? 02.06.23, 20:33
        By się sprzeciwić lumpeninteligencji!
        • boomerang Re: Mnie pytasz? 04.06.23, 10:29
          ale przecież lumpeninteligencja to demokracja!
          • de_oakville Re: Mnie pytasz? 04.06.23, 12:46
            boomerang napisał:

> ale przecież lumpeninteligencja to demokracja!

Gdzie, w Szwajcarii? Tam przeciez nie ma lumpeninteligencji, a jest demokracja. I to wzorowa.
            Lumpeninteligencja jest pewnie na Syberii, ale tam to nie demokracja tylko "proletariusze wszystkich krajow laczcie sie". I wplywy tej "Syberii" oraz "kałmuckich genow" na terenach bedacych kiedys w posiadaniu Rosji sa jeszcze czasami do dzis widoczne.
            • borrrka Definicja wroga=wspólny mianownik 05.06.23, 08:43
              Dość długo zastanawiałem się nad trafną definicją pisu na własny użytek.
              Bardzo łatwo o błędne uogólnienia typu "parafialna prowincja", "partia nieudaczników" - ba, ktoś napisał nawet "partia szpetnych", jakby można sobie wybierać aparycję Roberta Redforda (no, zęby można sobie wprawić:)) .

Optymalne:LUMPENINTELIGENCJA
              pogard. ogół ludzi, którzy posiadają formalne wykształcenie i przygotowanie do pracy umysłowej, ale w ocenie mówiącego nie odznaczają się odpowiednimi walorami intelektualnymi i moralnymi, aby taką pracę wykonywać i odgrywać w społeczeństwie rolę, jaką przypisuje się warstwie inteligencji
              • yabbaryt Re: Definicja wroga=wspólny mianownik 05.06.23, 11:11
                prawdziwi inteligenci to ci których hasłem jest obecnie: "j..ć PiS".
                • mateusz572 Re: Definicja wroga=wspólny mianownik 05.06.23, 11:27
                  yabbaryt napisał:

> prawdziwi inteligenci to ci których hasłem jest obecnie: "j..ć PiS".
                  >

Po pierwsze PiS sobie sam zapracował na tak dosadną krytykę. Po drugie ogromna większość z tych kilkuset tysięcy wczoraj w Warszawie nie posuwała się do tak dosadnych sformułowań. Tak więc nie uogólniaj.
                  • yabbaryt Re: Definicja wroga=wspólny mianownik 05.06.23, 11:40
                    Tekst linku
                    • mateusz572 Re: Definicja wroga=wspólny mianownik 05.06.23, 11:44
                      No pokazałeś mały wycinek manifestacji w małym wycinku czasu. No i co na tej podstawie mam wyciągnąć wniosek, że cała manifestacja w ciągu tych kilku godzin skandowała to jedno hasło ?
                    • wykrywacz_klamcow Re: Definicja wroga=wspólny mianownik 05.06.23, 11:55
                      yabbaryt napisał:

> Tekst linku
                      >

przecież ten rybitzky to funkcjonariusz partyjny, komu chcesz wciskać kit?
                      ciekawe, że co większy pisowski hejter to sobie niemiecką ksywkę wybiera ;)
                      • yabbaryt Re: Definicja wroga=wspólny mianownik 05.06.23, 12:07
                        obejrzyj film i posłuchaj demonstrujących inteligentów.
                        • wykrywacz_klamcow Re: Definicja wroga=wspólny mianownik 05.06.23, 12:10
                          yabbaryt napisał:

> obejrzyj film i posłuchaj demonstrujących inteligentów.

nie mam ochoty nabijać "niemcowi" oglądalności na twitterze :P
                • de_oakville Re: Definicja wroga=wspólny mianownik 05.06.23, 11:35
                  yabbaryt napisał:

Wielu ludzi, ktorzy dawniej nie przeklinali zaczeli przeklinac tylko i wylacznie na skutek tego, co ta organizacja wyczynia w Polsce. I doszli do wniosku, ze sami musza mowic takim jezykiem, ktory bedzie zrozumialy dla drugiej strony. Przestana, kiedy w Polsce bedzie ponownie normalne panstwo europejskie. To jest taka sama reakcja na rzeczywistosc jak na "russkij karabl". "Wyznawcom" PiS-u sprzyja KK i to jest glowne "paliwo" tych ludzi. Ale katolicyzm w Polsce ma charakter wybitnie obrzedowy i ceremomialny. Po wyjsciu z kosciola wielu ludzi zupelnie zapomina o chrzescijanskich przykazaniach, takich jak milosc blizniego, "nie cudzoluz" itp. Ogolnie biorac ewangelicy sa znacznie blizej praktycznego chrzescijanstwa, natomiast katolicyzm w polskim wydaniu zaczal sie kojarzyc za PiSu z krzykliwym narodowcem pod bialoczerwona flaga. To jest rodzaj choroby, ktory liderzy opozycji, po ewentualnym dojsciu do wladzy, chca wyleczyc. Nie przez slepa zemste, tylko do pojednania w narodzie, zeby zasypywac podzialy, ktore dzis istnieja nawet w rodzinach. Dzielenie ludzi na "lepszych" i "gorszych" - specjalnosc obecnych "bonzow" powinna zostac zastapiona przez prawdziwie chrzescjianskie wartosci, a nie takie na pokaz pod nacjonalistyczna flaga.

• wykrywacz_klamcow propaganda działa 05.06.23, 11:38
                  yabbaryt napisał:

>

przemysł pogardy i nienawiści jaki jest codziennie generowany przez reżim pisowski przekracza wszelkie granice.
                  Miałem dyskusje ze starszą kobietą, która codziennie ogląda tvpis, co rusz wtrącała, w dowolnym temacie od ogórków do pogody jakie to PO straszne rzeczy robi, na pytanie jakie straszne, była ta sama odpowiedź: "no straszne". Najlepsze było to jak wychwalała pis, że on wszystko tak dobrze robi. Wybudował wszystkie autostrady w Polsce i nawet kanał zrobił, dzięki temu Polska jest niezależna od morza. ;)
                  Szkoda kobieciny, ale to pokazuje jak codzienna propaganda kłamstw wpływa na ludzi, którzy to oglądają.
    • borrrka Niedługo wychodzę na demo 04.06.23, 10:04
      Wspiera mnie duch komendanta, bo w prostej linii, to mam tak ze 300 m do naszego narodowego dobra!
      Wątpię zresztą, czy jest - w momentach krytycznych ewakuuje się na scianę wschodnią.

Pogoda super, pewnie będzie straszny tłok w metrze.
      • boomerang Re: Niedługo wychodzę na demo 04.06.23, 10:33
        zabierz ze sobą piersiówkę z jaką brandy - do pielęgnacji ludzkich uczuć, bo otoczony będziesz politycznymi frustratami
    • borrrka Nowe impresje 05.06.23, 08:49
      Wszyscy wiedzą o sukcesie opozycji, ale ja o czymś innym:
      W życiu nie zdarzyło mi się jechać metrem w takim tłoku.
      Wsiadałem na pl. Wilsona i udało się dopiero do drugiego pociągu.
      Dalej było tylko gorzej.

Warszawka to raczej nie jest gniazdo pisich:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka