Dodaj do ulubionych

Ponad 400 pożarów lasów w Kanadzie

07.06.23, 23:42
Rząd Kanady prosi o pomoc w ich gaszeniu USA, Meksyk i Francję.

Dymy z tych pożarów zasłoniły 1/3 nieba nad USA, w 13 stanach ogłoszono stan emergency, radzą aby nie wychodzić z pomieszczeń, a jak już musisz to nałóż N95.

Nad Nowym Jorkiem niebo wygląda dzisiaj tak jak na zdjęciach niżej, i ma ta być do końca tygodnia.
Na trzecim zdjęciu, co na ten temat Google Home.
Obserwuj wątek
    • a.jej.rkoniak Re: Ponad 400 pożarów lasów w Kanadzie 08.06.23, 00:23
      ktoś pomaga by się zapaliło
      • bmc3i Re: Ponad 400 pożarów lasów w Kanadzie 08.06.23, 00:26
        Czterysta na raz? To ani chybi Żydzi laserami z kosmosu.
        • boavista4 Re: Ponad 400 pożarów lasów w Kanadzie 08.06.23, 03:51
          Nd Nowym Jorkiem chmury w kolorze ciemnozłotym. Zabrudzenie powietrza bije światowe rekordy, słońce w kolorze czerwonym. Mojej znajomej dom w Nowej Szkocji w dobrym stanie.
          A w Brazylii jest piękna pozna jesień. Drzewko mangowe obrodziło:
          • a.jej.rkoniak Re: Ponad 400 pożarów lasów w Kanadzie 08.06.23, 05:52
            umieram z zazdrości, piękne, u nas takich nie widziałem
        • a.jej.rkoniak Re: Ponad 400 pożarów lasów w Kanadzie 08.06.23, 05:51
          włąśnie to wskazuje na pomoc ludzką oraz przenoszenie iskrami na inne tereny
          widziałem cos takiego w Sydney wiele lat temu, palił się park narodowy a żarzące sie iskry doltywały na kilkaset i więcej metrów. Dodatkowo efekt kominowy i wiatr.... bardzo osobliwe zjawisko.
          Skoro w Australii niektóe poary są spowodowane podpaleniami, to dlaczego nie w Socjalistycznej Królewskiej Kanadzie?
          • bmc3i Re: Ponad 400 pożarów lasów w Kanadzie 08.06.23, 13:04
            a.jej.rkoniak napisał(a):

> włąśnie to wskazuje na pomoc ludzką oraz przenoszenie iskrami na inne tereny
            > widziałem cos takiego w Sydney wiele lat temu, palił się park narodowy a żarząc
            > e sie iskry doltywały na kilkaset i więcej metrów. Dodatkowo efekt kominowy i w
            > iatr.... bardzo osobliwe zjawisko.
            > Skoro w Australii niektóe poary są spowodowane podpaleniami, to dlaczego nie w
            > Socjalistycznej Królewskiej Kanadzie?

Klucz tkwi w słowie "niektóre".

Gdy w kilka lat temu w Kalifornii rok po roku miały największe pożary lasów w zanotowanej historii, niektórzy twierdzili ze zostały wywołane przez rodzinę Rothschildów i innych żydów laserami z kosmosu. I ta teoria miała wielu zwolenników wśród braci w MAGA.
      • czerwony_jak_jablko Re: Ponad 400 pożarów lasów w Kanadzie 13.06.23, 20:32
        a.jej.rkoniak napisał(a):

> ktoś pomaga by się zapaliło
        i co z tego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka