Dodaj do ulubionych

Zabłądziłem w Poznaniu !

17.06.23, 07:49
Samo w sobie nic dziwnego - stare miasto o dość skomplikowanym układzie ulic, ale...
Poznań jest moim równoległym miejscem zamieszkania od blisko ... 30 lat.
Wracając wczoraj z pięknego eventu z kaszubskim zdrajcą (komendanta), zgubiłem się zupełnie w centrum i krążyłem niczym Karusek prusowskiej Anielki!

Ale było warto odetchnąć atmosferą zdrady ideałów i zobaczyć z bliska Donka, bo udało mi się podejść niemal do podium.
Było super, a sam główny antychryst energią i sprawnością daje gwarancję sukcesu.
Choć daleko mu do dostojnego wyglądu komendanta K. i szczególnie brak tonowego brzucha sprawia, iż wygląda jak chłystek.
W porównaniu.
Nie darmo tureccy baszowie robili sobie sztuczne brzuchy ze szmat dla dodanie dostojeństwa.
(komendant nie musi).
Obserwuj wątek
    • prze.nick Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 17.06.23, 08:27
      A co to ma wspólnego z tematyką forum świat, jeśli mogę zapytać?
      • borrrka Kwestionujesz rolę komendanta K. w polityce ? 17.06.23, 09:27
        Tej światowej, z górnej półki, oczywiście.
        • prze.nick Re: Kwestionujesz rolę komendanta K. w polityce ? 17.06.23, 09:58
          W sumie masz rację - folksdojcz i słońce Peru to przecież były krul Europy
          • pijatyka Re: Krul 17.06.23, 12:33

Zenek, to nie ten...
            • prze.nick Re: Krul 17.06.23, 19:15
              blog-n-roll.pl/pl/krul-europy
              "Dla zgorszonych pisownią tytułu, od razu składam wyjaśnienie - tak ma być :-) "
              • pijatyka Re: Dla zgorszonych pisownią tytułu 28.06.23, 20:46

Nie o to chodzi, matołku - Krul jest zarezerwowany dla Korwina.
                • prze.nick Re: Dla zgorszonych pisownią tytułu 28.06.23, 22:35
                  matołka szukaj "na" swoim drzewie genealogicznym, znajdziesz ich pewnie od metra
                  gdzie jest zarezerwowane?
          • princesswhitewolf Re: Kwestionujesz rolę komendanta K. w polityce ? 20.06.23, 08:58
            >folksdojcz

bzdury. W wielkopolsce i na Pomorzu mozna by tak nazywac kazdego bjorac pod uwage historie, a na Slasku hoho

Polscy to maja wiory a nie mozgi
            • mateusz572 Re: Kwestionujesz rolę komendanta K. w polityce ? 20.06.23, 09:44
              princesswhitewolf napisała:

> >folksdojcz
              >
              > bzdury. W wielkopolsce i na Pomorzu mozna by tak nazywac kazdego bjorac pod uwa
              > ge historie, a na Slasku hoho
              >
              > Polscy to maja wiory a nie mozgi

No, ale co zrobisz jak niektórzy mają neurony wypalone propagandą PiS, choć w tym wypadku powiedziałbym, że to jeden z rozsiewających tą propagandę i zaszczepiających ją tym, którzy chłoną ją jak przysłowiowa gąbka bo w mózgu tabula rasa.
              Taka też jego rola na tym forum, choć widać bez specjalnych sukcesów bo wywołuje jedynie uśmiechy politowania.
            • prze.nick Re: Kwestionujesz rolę komendanta K. w polityce ? 20.06.23, 11:13
              > Polscy to mają ...

Ha ha
              "Polscy" ci się nie podobają?
          • ireneo Re: Kwestionujesz rolę komendanta K. w polityce ? 20.06.23, 15:11
            prze.nick napisał:

> W sumie masz rację - folksdojcz i słońce Peru to przecież były krul Europy
            ++++
            No, tego Szydlowa mu nie wybaczy, bo nie dość, ze orżnął ją 27:1 (ten jeden w dodatku samobój, którego cały królewski swiat się śmiał ) to nie zalapala się nawet na etat dwórki klozetowej przy nowym krulu Europy, targowiczka jdnna taka.
            ----
            Jaki to honor dla dojnego premiera
            spaść dla ochłapów niżej od Junckera
            • prze.nick Re: Kwestionujesz rolę komendanta K. w polityce ? 21.06.23, 07:42
              Bardzo dziwne było to "głosowanie"
              www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/1030534,tusk-wybrany-wbrew-prawu-pis-przeciw-wyborze-tuska.html
              • ireneo Re: Kwestionujesz rolę komendanta K. w polityce ? 21.06.23, 08:01
                prze.nick napisał:

> Bardzo dziwne było to "głosowanie"
                > <a
                ++++
                Dlaczego dziwne bo dziwilo tego od - nie zabijajcie nas?
                Pytanie kto jest przeciwny jak najbardziej zasadne. Ten kto nie jest przeciwny jest za. Gdyby kandydatów bylo.więcej to moze konieczna bylaby inna formuła. Jeden głos nie chciał Tuska więc reszta chciała gdyż nIe chcąc zrobiłaby jak ta Szydlowa, znaczy PIS.
                • prze.nick Re: Kwestionujesz rolę komendanta K. w polityce ? 21.06.23, 08:11
                  Polska wystawiła kandydata który nie został przez IV Rzeszę uwzględniony w głosowaniu.
                  • ireneo Re: Kwestionujesz rolę komendanta K. w polityce ? 21.06.23, 08:37
                    prze.nick napisał:

> Polska wystawiła kandydata który nie został przez IV Rzeszę uwzględniony w głos
                    > owaniu.
                    Przecież nie musiał, koń jaki jest każdy widzi.
                    Pis tumaństwo podobnie jak ty, tylko się ośmieszylo nieznajomością traktatu lizbońskiego, a tam
                    "traktat lizboński stwierdza, że mandat przewodniczącego może być odnowiony i nie opisuje procedury zgłaszania. "
                    Mogli zgłaszać nawet Waszczykowskiego ale wtedy gdyby Tusk ponownie nie został wybrany.
                    • prze.nick Re: Kwestionujesz rolę komendanta K. w polityce ? 21.06.23, 08:51
                      www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-27-1-dla-donalda-tuska-unia-nie-bedzie-juz-taka-sama,nId,2366677

"Decyzja zapadła jednomyślnie - bez Polski" - ironizował prezydent Francji Francois Hollande po reelekcji Donalda Tuska na stanowisko szefa Rady Europejskiej. Tuska poparło 27 państw UE, przeciwna była tylko Polska. To pierwszy przypadek w historii Unii, kiedy na tak wysokie stanowisko wybrano kogoś wbrew woli jego kraju."

Widać folksdojcz pasował bardziej szwabom niż Polsce.
                      • ireneo Re: Kwestionujesz rolę komendanta K. w polityce ? 21.06.23, 09:07
                        prze.nick napisał:

ka na stanowisko szefa Rady Europejskiej.
                        > Tuska poparło 27 państw UE, przeciwna była tylko Polska. To pierwszy przypadek
                        > w historii Unii, kiedy na tak wysokie stanowisko wybrano kogoś wbrew woli jego
                        > kraju."
                        +++
                        Jedyna taka sytuacja by na takim stanowisku państwo nie chciało miec reprezentanta
                        Chocby dlatego, ze zamiast swego mogliby mieć wbrew woli wybranego Niemca. Idioci czy co.
                        • prze.nick Re: Kwestionujesz rolę komendanta K. w polityce ? 21.06.23, 09:15
                          Ciąg dalszy zalinkowanego artykułu z niemieckiego RMF

"Jak komentuje brukselska korespondentka RMF FM Katarzyna Szymańska-Borginon: Unia nie będzie już taka sama. Jeszcze kilkanaście lat temu takie siłowe rozwiązanie, wymuszanie decyzji byłoby nie do pomyślenia: zgodnie bowiem z europejskim duchem dyskutowano wówczas tak długo, aż osiągnięto kompromis."

Szwaby przeforsowały wybór swojego kandydata, który między innymi wcześniej uratował ich stocznie kosztem polskich.
                          • ireneo Re: Kwestionujesz rolę komendanta K. w polityce ? 21.06.23, 09:29
                            prze.nick napisał:

> Ciąg dalszy zalinkowanego artykułu z niemieckiego RMF
                            >

> Szwaby przeforsowały wybór swojego kandydata, który między innymi wcześniej ura
                            > tował ich stocznie kosztem polskich.

++++++
                            Kilkanascie lat temu,co za bałwanienie. Jesli nikt nie jest przeciwny poza jedną sztuką na 28 to jaki potrzebny kompromis?
                            Kompromisy paciorku są tam gdzie nie można przełamać pata.
                            Karol W. miał szczęście ze jak go wybierali nie rzadził pis bo zaprotestowaliby.
                            • prze.nick Re: Kwestionujesz rolę komendanta K. w polityce ? 21.06.23, 09:38
                              Paciorku ciapku? Szwaby pokazali swoją butę i wyngrodzili swojego kundla a ty przedstawiasz to jako porażkę Polski?!
                              • ireneo Zabłądziłem w Poznaniu ! 21.06.23, 09:44
                                prze.nick napisał:

> Paciorku ciapku? Szwaby pokazali swoją butę i wyngrodzili swojego kundla a ty p
                                > rzedstawiasz to jako porażkę Polski?!
                                +++
                                A skąd paciorku, wbrew durnotom pis Polska wygrała bo niewiadomo co byloby gdyby Tusk nie przeszedł a wysunęliby Holendra czy Niemca i ten by przeszedł.
                                Wyobrażasz to sobie? A tak te matoły chciały.
                                • prze.nick Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 21.06.23, 10:11
                                  Ha ha
                                  Widzę pejsiku że cenzura ci pomaga
                                  • prze.nick Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 21.06.23, 10:13
                                    Bez nagłaśniania w mediach prawie nikt w Polsce nie wie teraz kto po Tusku przejął tę dobrze płatną fuchę.
                                    Musiała być cholernie ważna.
                                    • ireneo Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 21.06.23, 10:21
                                      prze.nick napisał:

> Bez nagłaśniania w mediach prawie nikt w Polsce nie wie teraz kto po Tusku prze
                                      > jął tę dobrze płatną fuchę.
                                      > Musiała być cholernie ważna.
                                      +++
                                      słuchaj, prawie nikt wszystkiego prócz dojnej szczekaczki a prawdy się dowiesz zawsze
                                      • prze.nick Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 21.06.23, 10:25
                                        Obejrzyj sobie Reset na TVP i zobaczysz pejsiku czy to jest szczekaczka czy pokazuje prawdę o szkodniku Tusku.
                                        • ireneo Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 21.06.23, 10:38
                                          prze.nick napisał:

> Obejrzyj sobie Reset na TVP i zobaczysz pejsiku czy to jest szczekaczka czy pok
                                          > azuje prawdę o szkodniku Tusku.
                                          +++
                                          no toś, nikt, został zresetowany na amen w paciorku
                                          • prze.nick Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 21.06.23, 15:11
                                            przez moderację pejsiku :D
    • ireneo Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 17.06.23, 09:14
      borrrka napisał:
      > Nie darmo tureccy baszowie robili sobie sztuczne brzuchy ze szmat dla dodanie d
      > ostojeństwa.
      > (komendant nie musi).
      +++++
      Tu akurat masz ich obu
      - zdajców zdrowego.rozsądku
      - ustawionych w akuratnym.porządku.

• ireneo Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 17.06.23, 09:18
        ireneo napisał(a):

> borrrka napisał:
        > > Nie darmo tureccy baszowie robili sobie sztuczne brzuchy ze szmat dla dod
        > anie d
        > > ostojeństwa.
        > > (komendant nie musi).
        > +++++
        > Tu akurat masz ich obu
        > - zdajców zdrowego.rozsądku
        > - ustawionych w akuratnym.porządku.

Był kłopot z przeniesieniem tonażu dlatego jest na dostawkę.

• a.jej.rkoniak Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 17.06.23, 11:45
          ale go musi krzyż napierd.lać
          dla nowych maturzystów - dźwignia
    • a.jej.rkoniak Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 17.06.23, 11:43
      napiszesz o tym książkę?
    • de_oakville Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 17.06.23, 11:53
      Ogladalem ostatnie "wydarzenia poznanskie" na srebrnym ekranie. Przemowienie Tuska jak zwykle zrobilo na mnie duze wrazenie. I tylu ludzi dookola mowiacych glosno: "Tu jest Polska". Polska europejska, tolerancyjna, rozsadna.
      Czyli "Polska A". Jest jeszcze "Polska B". Beeee!.
      • prze.nick Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 17.06.23, 12:16
        Ha ha
        Ilu ludzi nabierze się na kłamstwa folksdojcza który walczył z Marszami Niepodległości?
        Ilu nabierze się na babciowe faceta który kobietom podniósł wiek emerytalny z 60 do 67 lat u który sam przeszedł na emeryturę w wieku 65?
        • ireneo Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 17.06.23, 12:36
          prze.nick napisał:

> Ha ha
          > Ilu ludzi nabierze się na kłamstwa folksdojcza który walczył z Marszami Niepodl
          > egłości?
          > Ilu nabierze się na babciowe faceta który kobietom podniósł wiek emerytalny z 6
          > 0 do 67 lat u który sam przeszedł na emeryturę w wieku 65?
          ++++
          Zmień szczekaczkę na jakie wolne media. Te 67 płacilbyś, jeśli dożylbyś w 2040 r. Przy obecnej.polityce ten wiek będzie koniecznością w okolicach 2035 r. W międzyczasie emerytury staną się emerytalnymi zasiłkami.
          • prze.nick Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 17.06.23, 12:41
            Płaciłbym hasbarowcu? Które to są te wolne media twoim zdaniem? Szczekaczka koszernych z US zwana TVN? A może szwabskie der Onet i Fakt? Czy też sponsorowane przez Sorosa agorowe GW lub radio Zet?
            • ireneo Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 17.06.23, 12:54
              prze.nick napisał:

> Płaciłbym hasbarowcu? Które to są te wolne media twoim zdaniem? Szczekaczka kos
              > zernych z US zwana TVN? A może szwabskie der Onet i Fakt? Czy też sponsorowane
              > przez Sorosa agorowe GW lub radio Zet?
              ++++
              wolne media ro te które nie ulegają rzadom. To dotyczy każdego kraju. Wolne nie muszą być słuchane w przeciwueństwie do reżimowych mtórym mysisz płacić nawet jeśli nie oglądasz ani nie słuchasz. Wolnych, jeśli nie podoba ci się udziałowiec nie oglądasz. Tak jak nie wybierasz opłatków z paluchów proboszcza które trochę wcześniej jakiś ministrant mu oszczał. Problem jednak ten, że taki z podatków też ma utrzymanie, gdy jakiś dziennikarzyna z wolnych już nie. Teraz już wiesz co to te wolne media? Właśnie tak, od dojnej drużyny która ad hoc poleca kogo i jak opluwać jako wroga kościoła proboszcza boga i prezesa
              • prze.nick Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 17.06.23, 13:04
                Nie masz pojęcia czym są wolne media. Koszono je w czasie plandemii.
                • ireneo Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 17.06.23, 13:20
                  prze.nick napisał:

> Nie masz pojęcia czym są wolne media. Koszono je w czasie plandemii.
                  ++++++
                  No cóż, niechcącemu wytlumaczyć się nie da.
                  Może łatwiej ci będzie poprzez zaznajo.ienie się z celami?
                  "Głównym obowiązkiem wolnych mediów jest właśnie prowadzenie dochodzeń i kontrola ludzi władzy, a zwłaszcza przedstawicieli rządu - zadawanie im tych najtrudniejszych pytań i próby dojścia do prawdy na temat aktualnych wydarzeń w kraju i na świecie, bez względu na polityczne konsekwencje."
                  Jsk skończyłeś, to jeszcze raz, ale powoli i z pomyślunkiem😃, 🖐️🤟
                  • prze.nick Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 17.06.23, 14:05
                    I ma to robić stacja która łamie polskie prawo poprzez słup w Amsterdamie.
                    Której założyciel (Wejchert) spotykał się prywatnie z Putinem?!
                    I gdzie było TVPO z resztą w czasie rządów rudego folksdojcza?
                    Zero pytań, np dlaczego w dziwnych okolicznościach ginęli świadkowie w sprawie katastrofy smoleńskiej.
                    • prze.nick Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 17.06.23, 14:07
                      TVN nawet wymyślił "przeciek" z czarnej skrzynki który miał później uprawdopodobnić wspólne kłamstwo Tuska i Kacapii na temat przyczyn katastrofy smoleńskiej.
                      • ireneo Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 17.06.23, 14:14
                        prze.nick napisał:

> TVN nawet wymyślił "przeciek" z czarnej skrzynki który miał później uprawdopodo
                        > bnić wspólne kłamstwo Tuska i Kacapii na temat przyczyn katastrofy smoleńskiej.
                        ++++
                        ależ masz prawo do krytyki wolnych mediów bo przecież nie są święte, znaczy bez wad. Określenie wolne nie tego dotyczu
                        • prze.nick Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 17.06.23, 14:20
                          Nie krytykuję wolnych mediów tylko media które się pod nie podszywają.
                        • felusiak1 Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 17.06.23, 19:44
                          Nie ma wolnych mediow. Wszystkie klamią.
                          • prze.nick Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 17.06.23, 20:18
                            ci którzy mówili prawdę albo nie szli z mejnstrimem zostali mocno wykoszeni (youtube, twitter, itd) w czasie plandemii
                            niektórzy "foliarze" zostali znalezieni martwi w bardzo dziwnych okolicznościach, np Michał Żulikowski z nwk24.pl
                          • ireneo Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 17.06.23, 20:35
                            felusiak1 napisał:

> Nie ma wolnych mediow. Wszystkie klamią.
                            ++++
                            Trudno cie posądzić o zdolność logicznego myślenia. Jeśli kłamią no to są wolne. Przecież tylko wolny może kłamać, przykładem tow. Mateusz M.
                            Jednak wstawię wam definicje:
                            "Pojęcie wolne media dotyczy mediów niezależnych finansowo od środków publicznych. Określa nieupolitycznione środki przekazu – prasę, telewizję, serwisy internetowe – wolne od cenzury."
                            Chyba tyle wystarczy aby nie uzależniać oceny - wolne - gdy szczekają jak komu miło. Krótko - wolne, to niezależne od budżetu i dojnych. To wynika z roli wolnej prasy (mediów masowych, środków masowej komunikacji, środków przekazu społecznego) jako czwartej władzy. Jak ona na smyczy i z regulowanym kagańcem to nie moze wypełniać kontrolnej i demaskatorskiej roli wobec władz, mądrze nazywanych: egzekutywą, legislatywą, judykatywą.
                            ------
                            Chciałbym doczekać takich dni,
                            gdy na Wiejskiej, zamiast wrót,
                            będą wreszcie drzwi.

• j-k bzdury 17.06.23, 15:39
                    ireneo napisał(a):
                    > "Głównym obowiązkiem wolnych mediów jest właśnie prowadzenie dochodzeń i kontro
                    > la ludzi władzy"

- bzdury - od tego to sa odpowiednie organy i sluzby.

a glownym obowiazkiem mediow - to jest rzetelna informacja.

a proby ksztaltowania opinii publicznej - to jest juz dziennikarskie NADUZYCIE.
                    • mateusz572 Re: bzdury 18.06.23, 16:02
                      j-k napisał:

> ireneo napisał(a):
                      > > "Głównym obowiązkiem wolnych mediów jest właśnie prowadzenie dochodzeń i
                      > kontro
                      > > la ludzi władzy"
                      >
                      >
                      > - bzdury - od tego to sa odpowiednie organy i sluzby.

He, he, figlarz jesteś. Te odpowiednie organy i służby obsadzane i kontrolowane są przez partię rządzącą.
                      Oj naiwny, naiwny ty.
                      "Oj naiwny naiwny naiwny
                      Jak dziecko we mgle
                      Jak goliat na pchle
                      Mól w otchłani wód
                      Który liczy wciąż na cud
                      Oj naiwny naiwny naiwny
                      Dziecko w kwiecie sił
                      Choć w intencjach
                      To w zasadzie pozytywny"

>
                      > a glownym obowiazkiem mediow - to jest rzetelna informacja.

Niewątpliwie. Jest na szczęście jeszcze parę takich mediów w tym kraju nad Wisłą i Wartą. Niestety nie zalicza się do nich tzw. telewizja publiczna czyli TVP-PiS w obecnym stanie, która obficie i wbrew mej woli jest dotowana z moich podatków.

>
                      > a proby ksztaltowania opinii publicznej - to jest juz dziennikarskie NADUZYCIE.

Takoż czyni TVP-PiS dotowana z moich podatków, wbrew mej woli.
                      • j-k cd... 20.06.23, 15:46
                        mateusz572 napisał:
                        > Takoż czyni TVP-PiS dotowana z moich podatków, wbrew mej woli.

kazde dziecko to wie.
                        - ale nijak nie zmienia to definicji - czym powinny byc niezalezne media.

PS. Polaryzacja mediow - to nie polska specyfika. ten proces w najlepsze kreci sie na Zachodzie.

i wolnosc wypowiedzi staje sie tam coraz bardziej iluzoryczna.
                        a gdy ktos sie przy niej upiera - szybko zostaje opluty - jako prawicowy-ekstremista.

• a.jej.rkoniak Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 17.06.23, 14:28
          od 1/7 mamy 67 dla wszystkich, a w planach 70 gdzieś po 2030
          ale mamy także 11% na fundusz emerytalny płacone przez pracodawcę i to są twoje pieniądze ....
          60/65 jest nie do utrzymania
          • prze.nick Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 17.06.23, 14:37
            jest spokojnie do utrzymania ale globalne elity mają inne plany
            AI i roboty spokojnie mogłyby wysłać na przedwczesne emerytury znaczne ilości ludzi
            elity mają problem jednak z tym jak ich potem kontrolować
            dlatego wymyślają Arbeit macht frei, You'll own nothing and be happy czy zdrowia wasze w gardła nasze
        • de_oakville Okiem sympatyka "folksdojcza" 17.06.23, 15:56
          prze.nick napisał:

> Ha ha
          > Ilu ludzi nabierze się na kłamstwa folksdojcza który walczył z Marszami Niepodl
          > egłości?

"Cóż mi po wuju, cóż mi po ojcze,
          Kiedy oba są folksdojcze."

spiewał przed laty ś.p. Stanisław Grzesiuk, majacy akcent i mentalność warszawskiego cwaniaka, a nie "folksdojcza".

W obecnej Polsce "samyj gławnyj" nie jest z pewnoscią folksdojczem. On tak jak Grzesiuk związany jest z Warszawą i ma z pewnoscią prędzej jakieś geny "carskie" i "zabajkalskie" niz niemieckie, co im starszy,
          tym coraz bardziej wychodzi mu na twarz. Nie jest to jednak żaden powód do wstydu, raczej nawet do dumy, biorac pod uwagę ostatni wzrost potęgi Chin. Trzeba się cieszyć, jeżeli się nie ma "wilczych oczu". Jednak nie wygląd człowieka ma znaczenie, tylko charakter. Nie wszyscy zółci (lub wypełnieni zółcią) mają mściwy charakter Azji Tuchajbejowicza, który podrzyna gardło staremu Nowowiejskiemu, a jego córkę oddaje "ostatniemu ordyńcowi" w jasyr tylko za to, że tamten kazał go kiedyś "wysmagać batem". A dla narcyza "wysmagać batem" oznacza nie uznać jego przewagi nad sobą w jakiejkolwiek dziedzinie.

Okreslenie "folksdojcz" stało się obraźliwym epitetem po wojnie. "Folksdojcz" to zdrajca i "polakożerca", najgorszy łajdak. Sęk w tym, ze każdemu Polakowi, który "otarł się" o niemieckość, z własnej lub nie z własnej woli, można przyczepić łatę "folksdojcza". Pochodzenie z byłego zaboru niemieckiego, wcielony siłą do armii niemieckiej dziadek, to "grzech pierworodny", nie do zmycia nawet tysiącem pielgrzymek na kolanach do Częstochowy i obłożeniem tysiącem całusów rąk "ojca dyrektora". Ci z "zabajkalskimi genami" nie sa w stanie uznać i zrozumieć
          innej mentalności niz ich własna. Polskość niejedno ma imię. Dla jednych to palenie pochodni, rzucanie petard na balkony, wywyższanie się nad innymi narodami bez żadnej podstawy, nietolerancja dla odmienności myślenia. Dla innych to uczciwa i codzienna praca, chęć poznawania innych kultur, uczenia się i przejmowania zalet sąsiednich narodów z zachodu, północy i południa, przy zachowaniu własnej (nie agresywnej) tożsamości. Żyjąc i mieszkąjac na granicy dwóch różnych kultur i będąc przyjaznie nastawionym do obu z nich można wiele
          dla siebie zyskać. Gorzej jest kiedy miedzy dwoma narodami dojdzie do wojny, bo wtedy każą się opowiedzieć po którejś ze stron i uznać drugą stronę za wroga. Nie można sie wtedy "rozerwać" (w dosłownym znaczeniu tego słowa). Można jedynie wyjechać do krajów trzecich i tam ewentualnie zamieszkać.
    • j-k Donek antychryst ? - chyba zartujesz 17.06.23, 15:34
      borrrka napisał:
      > Było super, a sam główny antychryst energią i sprawnością daje gwarancję sukcesu.

Donek antychryst ? - chyba zartujesz

ani razu sie nie zajaknal nad prawem kobiet do przerwania ciazy do III.go miesiaca - bez podania przczyny

- jak jest w calej Unii. - Bo boi narazic sie Kosciolowi.
    • felusiak1 Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 17.06.23, 19:36
      Wykryłem zasadniczy blad. W Polsce nie ma komendanta. Jest Naczelnik, piszemy z duzej litery.
      Jest też Zbawiciel (rownież z dużej litery) w osobie Tuska Donalda.

Wnoszę, ze ujrzenie Zbawiciela z bliska wywołuje stan emocjonalny, stan wznioslości objawiajacy się megalomania i zaślepieniem. Dobrze, ze nie trzeba w rekę calować z przyklekiem bo od tego rak paznokci.
      • vermieter Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 18.06.23, 00:09
        felusiak1 napisał:

> Wykryłem zasadniczy blad. W Polsce nie ma komendanta. Jest Naczelnik, piszemy z
        > duzej litery.
        > Jest też Zbawiciel (rownież z dużej litery) w osobie Tuska Donalda.
        >
        > Wnoszę, ze ujrzenie Zbawiciela z bliska wywołuje stan emocjonalny, stan wzniosl
        > ości objawiajacy się megalomania i zaślepieniem. Dobrze, ze nie trzeba w rekę c
        > alować z przyklekiem bo od tego rak paznokci.
        >

Nie zesraj się phallusiak z wściekłości, kilkanaście dni temu rozpowszechniałeś bzdury, że Tusk został zwolniony przed upływem jego kadencji w Radzie Europy. Wiesz, że to nieprawda, ale liczysz, że kawałek gówna się przyklei i pozostanie. Jesteś prymitywnym szczylem.
        • felusiak1 Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 18.06.23, 01:16
          Kłamiesz. Napisalem, że Tusk zostal zwolniony (nie napisalem, ze przed uplywem kadencji) co jest ewenementem gdyż nikt nie jest zwalniany. Wszyscy są przesuwani na inne synekury.

Tutaj oryginał ujawniajacy twoje klamstwo: Tusk został zwolniony. Jego przydatność uległa wyczerpaniu. Już go w Unii nie potrzebują.

I pomyśleć, ze w 2005 i 2007 zachecalem do glosowania na PO.
          • vermieter Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 18.06.23, 14:43
            felusiak1 napisał:

> Napisalem, że Tusk zostal zwolniony (nie napisalem, ze przed uplywem
            > kadencji) co jest ewenementem gdyż nikt nie jest zwalniany. Wszyscy są przesuwa
            > ni na inne synekury.
            >
            >

tej phallusiak-gównowiedzący, a na jaką synekurę (!) został przesunięty Jean-Claude Juncker po "zwolnieniu" ze stanowiska Przewodniczącego KE?

• vermieter Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 18.06.23, 23:35
            felusiak1 napisał:

> Kłamiesz. Napisalem, że Tusk zostal zwolniony (nie napisalem, ze przed uplywem
            > kadencji) co jest ewenementem gdyż nikt nie jest zwalniany. Wszyscy są przesuwa
            > ni na inne synekury.

zwolnić to ty możesz ruski trollu panią Zosię roznoszącą herbatę po pokojach, ale nie przewodniczącego Tuska, a ewenementem było to, że gdy wszystkie państwa wybierały Tuska na drugą kadencję, to była pracownica pgr pis-da Szydło zgłosiła kandydaturę Saryusza-Wolskiego
        • prze.nick Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 18.06.23, 01:19
          oficjalnie Tusk sam zrezygnował z przewodniczenia EPL przed końcem kadencji aby wrócić do polskiej polityki ale przecież mógł dalej łączyć tę funkcję i wypłaty z działalnością w Polsce
          businessinsider.com.pl/polityka/donald-tusk-traci-szefostwo-w-epl-ile-zarabial/hd8kg53
          co wskazuje, że jednak został zwolniony i wysłany wbrew woli do Polski?
          dziennikpolski24.pl/donald-tusk-nie-wiedzial-ze-jego-slowa-ujrza-swiatlo-dzienne-szef-po-zabral-glos-i-tlumaczy-sie-z-upiornej-mysli/ar/c1-16782655
          "– Demotywuje mnie świadomość, że będę musiał kandydować (...). To jest tak upiorna myśl, że ja będę tam z powrotem siedział... na tej Wiejskiej – powiedział w piątek Donald Tusk. Jego słowa padły przed wywiadem w TVN24 i miały pozostać tajemnicą. W niedzielę o swoją „upiorną myśl” przewodniczący Platformy Obywatelskiej został zapytany podczas konferencji prasowej.
          Donald Tusk w piątek rano udzielił wywiadu w TVN24. Jednak użytkownicy mobilnej aplikacji TVN24 GO mogli usłyszeć zakulisową rozmowę prowadzącej i byłego premiera tuż przed programem na żywo. Ta rozmowa miała nie ujrzeć światła dziennego."
      • borrrka To nowe wcielenie Piłsudskiego 18.06.23, 01:52
        Więc zarówno "naczelnik", jak i "komendant" to uzasadnione określenia.
        Jednak "komendant" bardziej pasuje do wodza narodu i wojskowych aspektów jego bohaterskiego życia.

Co do pisania dużą literą...
        Przesadzasz chyba oczekując tego od liberalnego sprzedawczyka (=ode mnie).
        Ja zdradziłem komendanta:)
    • borrrka A teraz poważnie 18.06.23, 10:08
      W ciągu tygodnia dwa razy byłem na antypisiej demonstracji (Warszawka I Poznań).
      Uważnie przyglądałem się uczestnikom i na na ile to możliwe, oceniam, iż dominowała miejska inteligencja, warstwa społeczna od dwóch stuleci kształtująca (z różnym, oj różnym) skutkiem myśl polityczną Kraju.

To znamienne, jak antyinteligencki stał się PiS, bazujący na sewerynie pińćset+ i radiomaryjnych hunwejbinach.
      Przy czym dla jasności - inteligentem nie stajesz sie po ukończeniu Wyższej Szkoły Biznesu i Sukcesu.
      To ciut bardziej wyrafinowane.
      • felusiak1 Re: A teraz poważnie 18.06.23, 10:23
        Inteligentem stajesz się uzyskując posadę w biurze albo w urzedzie.
        Na przyklad taksówkarz ma robote siedzacą tak jak ci w biurze albo pani na kasie w Biedronce ale nigdy nie zostanie uznany za inteligenta chyba, ze glosuje na PO.
        • borrrka Zainteresowałeś mnie 18.06.23, 10:35
          A czy profesor mniemanologii stosowanej, dorabiający na emeryturze jako taksówkarz (znam takowych) jest w Twojej nomenklaturze inteligentem ?
          • engine8t Re: Zainteresowałeś mnie 18.06.23, 20:32
            Zalezy jakiej definicji uzywamy

pl.wikipedia.org/wiki/Inteligencja_(spo%C5%82ecze%C5%84stwo)
            pl.wikipedia.org/wiki/Inteligencja
            sjp.pwn.pl/slowniki/inteligent.html
            businessinsider.com.pl/rozwoj-osobisty/cechy-inteligentnych-osob-poznaj-13-cech-charakteru-swiadczacych-o-inteligencji/43eypb5
      • j-k I nadal poważnie: - Warszawka ? 18.06.23, 20:42
        borrrka napisał:
        > W ciągu tygodnia dwa razy byłem na antypisiej demonstracji (Warszawka I Poznań)

Warszawka ? - nigdy bym tak o moim miescie nie napisal.

"warszawka" - to okreslenie zblazowanych elit Warszawy.
        • vermieter Re: I nadal poważnie: - Warszawka ? 18.06.23, 23:08
          j-k napisał:

> Warszawka ? - nigdy bym tak o moim miescie nie napisal.
          >
          > "warszawka" - to okreslenie zblazowanych elit Warszawy.

podobnie jak p-f podszywający się pod profesora pisze o Paryżu "paryżewo", nigdy tam nie był, informacje o stolicy Francji czerpie z internetu, ale zaszpanuje paryżewem
          dla burrka Berlin to Berlinówek
          • j-k I nadal poważnie: - 20.06.23, 15:52
            vermieter napisał(a):
            > [b]podobnie jak p-f podszywający się pod profesora pisze o Paryżu "paryżewo", n
            > igdy tam nie był, informacje o stolicy Francji czerpie z internetu, ale zaszpan
            > uje paryżewem

okreslenie "paryżewo" tez uwazam, za niezreczne, co nie zmienia faktu, ze Profesor P_F byl opiekunem kilku prac doktorskich, wczesniej pracowal na polnocy Francji, a ostatnio na poludniu - zatem przez Paryz musial conajmniej przejezdzac :)

zaszedl ci czyms z skore, ze czepiasz sie go jak g... samochodu - pragnace sie przejechac ?
            • vermieter Re: I nadal poważnie: - 21.06.23, 14:30
              j-k napisał:

> vermieter napisał(a):
              > > [b]podobnie jak p-f podszywający się pod profesora pisze o Paryżu "paryże
              > wo", n
              > > igdy tam nie był, informacje o stolicy Francji czerpie z internetu, ale z
              > aszpan
              > > uje paryżewem
              >
              >
              > okreslenie "paryżewo" tez uwazam, za niezreczne, co nie zmienia faktu, ze Profe
              > sor P_F byl opiekunem kilku prac doktorskich, wczesniej pracowal na polnocy Fra
              > ncji, a ostatnio na poludniu - zatem przez Paryz musial conajmniej przejezdzac
              > :)
              >
              > zaszedl ci czyms z skore, ze czepiasz sie go jak g... samochodu - pragnace sie
              > przejechac ?

spierdalaj przygłupie
    • mateusz572 Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 18.06.23, 16:03
      Miło było tak zabłądzić. ;-)
    • oszol-lom-z-rm Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 18.06.23, 22:15
      Dlaczego piszesz o Poznaniu na forum świat s nie kraj czy Poznań ? Przecież to jest polskie miasto!
      • szczypawka.jadowita Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 20.06.23, 11:21
        Tak samo na kraj piszemy o Ojcu Dyrektorze, a przecież to obywatel niepolski i interesy niepolskie tu reprezentuje. Ja to wiem.
        • oszol-lom-z-rm Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 20.06.23, 11:58
          ty wiesz tyle że masz tyłek w tyle
          • ireneo Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 20.06.23, 12:33
            oszol-lom-z-rm napisał:

> ty wiesz tyle że masz tyłek w tyle
            +++
            tyłek w tyle, co za chamskie prawactwo
      • ireneo Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 20.06.23, 12:47
        oszol-lom-z-rm napisał:

> Dlaczego piszesz o Poznaniu na forum świat s nie kraj czy Poznań ? Przecież to
        > jest polskie miasto!
        ++++
        po wyborach nawet Polska będzie światowym krajem jak i polskie miasta wrócą z powrotem do europejskiej i ogólnoświatowej cywilizacji z watykańskiego, parafialnego i zasciankowego zadupia.
        • borrrka W Poznaniu nie trzeba do wyborów czekać:) 20.06.23, 13:55
          To, obok Warszawki, wybitnie antypisie miasto.

"Poznań - Warszawa wspólna sprawa!"
          • ireneo Re: W Poznaniu nie trzeba do wyborów czekać:) 20.06.23, 14:15
            borrrka napisał:

> To, obok Warszawki, wybitnie antypisie miasto.
            >
            > "Poznań - Warszawa wspólna sprawa!"

++++
            No to tylko polskie i nieświatowe, ani europejskie. Do października. Wtedy piutinowski carat padnie a z nim dojna drużyna z orbanowszczyzną też znajdą się juz na szamba dnie🖐️🤟😃
        • oszol-lom-z-rm Re: Zabłądziłem w Poznaniu ! 28.06.23, 18:58
          Raczej będzie niemiecka prowincją

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka