Dodaj do ulubionych

Wot tak moskowskaja tiechnika

20.08.23, 11:49
Rosyjska sonda Łuna-25 rozbiła się na Księżycu - informuje Reuters, powołując się na doniesienia rosyjskiej agencji informacyjnej TASS. Dzień wcześniej informowano, że gdy miała ona lądować na powierzchni Księżyca, nagle doszło do nadzwyczajnej sytuacji, co uniemożliwiło przeprowadzenie manewru.
Czytaj więcej na wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-rosyjska-sonda-luna-25-rozbila-sie-na-ksiezycu,nId,6974617#google_vignette#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Pamiętam, że kiedyś w PRL-u chłonęło się wiedzę na temat podboju kosmosu przez dwa mocarstwa; USA i ZSRR.
Już wtedy mokowskaja tiechnika bardzo często zawodziła.
Z jednej strony amerykańskie Voyagery, z drugiej moskowskije sondy mające badać Marsa czy też Fobosa, albo jedna po drugiej się rozbijały, albo tracono z nimi kontakat. Tak więc moskiewscy mnóstwo rubliej przepalili bez efektów.
No i teraz znowu to co wyżej.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Wot tak moskowskaja tiechnika 20.08.23, 11:56
      Nastepny idiota
      • mateusz572 Re: Wot tak moskowskaja tiechnika 20.08.23, 12:05
        Nie wstyd ci szwamp, że wasz tiechnika poszła tam gdzie ten moskowskij karabl?
        • szwampuch58 Re: Wot tak moskowskaja tiechnika 20.08.23, 12:32
          Wstyd mi za takich "Twardowskich" nad Wisla,sami w dooopie ale radosc bo sasiadowi krowa zdechla
    • oszol-lom-z-rm Re: Wot tak moskowskaja tiechnika 20.08.23, 12:11
      Ruskie na księżycu się rozbiły ! Dobrze im tak!
    • vermieter Re: Wot tak moskowskaja tiechnika 20.08.23, 12:48
      Challenger w 1986 był amerykański czy radziecki? Starship to wiadomo.

P.S. Jakim prymitywnym chujem trzeba być, żeby się cieszyć z tego powodu. :(
      • szwampuch58 Re: Wot tak moskowskaja tiechnika 20.08.23, 12:50
        ukrainskim
        • melikles Re: Wot tak moskowskaja tiechnika 20.08.23, 17:03
          Chipy z pralek i lodówek nie sprawdzają się w kosmosie, roZjaninie...
    • boavista4 Re: Wot tak moskowskaja tiechnika 20.08.23, 18:14
      dobrego lunczu
      • mateusz572 Re: Wot tak moskowskaja tiechnika 20.08.23, 18:25
        boavista4 napisał(a):

> dobrego lunczu

Dzięki, ja już po.
        A banany w kraju nad Amazonką w jakiej cenie ?
    • mateusz572 Re: Wot tak moskowskaja tiechnika 20.08.23, 18:23
      Moskiewskie trolle bardzo się oburzyły i wyzwały mnie od najbardziej intymnych części ciała za to, że podsumowałem wieloletnie badania kosmosu za pomocą bezzałogowych sond kosmicznych w wykonaniu Moskowii i USA
      W tych badaniach jedynym sukcesem Moskowii były sondy Wega wysłane do komety Halleya i lądowanie na Wenus i wykonanie zdjęć przez sondę Wenera9. Reszta to pasmo porażek
      Wszystkie dane o planetach Układu Słonecznego zawdzięczamy amerykańskiej technice kosmicznej. Moskowia właściwie nie miała tu nic do powiedzenia.
      Nie odnoszę się natomiast do lotów załogowych, bo w tym przypadku każda katastrofa to tragedia dla ludzkości bez dzielenia na strony, na wrogów i przyjaciół.
      • szwampuch58 Re: Wot tak moskowskaja tiechnika 20.08.23, 20:44
        Gdzie?
      • jorl11 Re: Wot tak moskowskaja tiechnika 24.08.23, 19:30
        mateusz572 napisał:

> Nie odnoszę się natomiast do lotów załogowych, bo w tym przypadku każda katastr
        > ofa to tragedia dla ludzkości bez dzielenia na strony, na wrogów i przyjaciół.

A co to za hipokryzja!
        Przeciez jak Ruskie zgina, wszystko jedno gdzie, tez w kosmosie to tylko zysk dla tej prawej, demokratycznej, kochanej przez wszystkich (ok prawie wszystkich bo z 15%) ludzkosci.

Pizdzisz ja zwykle m572, maly hipokryta jestes.
    • yabbaryt Re: Wot tak moskowskaja tiechnika 20.08.23, 21:11
      no tak ale skoro ruscy mają pieniądze na takie projekty tzn. że maja pieniądze na prowadzenie wojny.
      • jorl11 Re: Wot tak moskowskaja tiechnika 24.08.23, 19:34
        yabbaryt napisał:

> no tak ale skoro ruscy mają pieniądze na takie projekty tzn. że maja pieniądze
        > na prowadzenie wojny.

U Ciebie yabb to sie kreci tylko, jak u prawdziwego Polaka takiego z Kongresowki, kolo pieniedzy. Nie pieniadze wysylaja rakiety w kosmos, to knowHow ludzi, w tym przypadku Rosjan, ktorzy w biurach konstrukcyjnych i w fabrykach produkcyjnych te rakiety skonstruowali i wyprodukowali.

Ty to jak ten grecki krol Midas drogi yabb. On tak chcial pieniedzy ze bogowie tak mu zrobili ze czego dotknal to sie w zloto zamienialo. I zdechl z glodu bo zloto niejadalne.
        Wiem, nigdy tego nie zrozumiesz yabb
    • mateusz572 Re: Wot tak moskowskaja tiechnika 23.08.23, 16:33
      Indie pokazały Rosji, jak lądować na Księżycu. Wielki sukces misji Chandrayaan-3

No to witamy w klubie.
      Wcześniej przecież Chińczycy na Marsie.
      Rywalizacja na polu naukowym, a szczególnie w badaniu kosmosu to fajna rzecz, byle w celach pokojowych.
      Jednak po tym co wyprawia się na Ukrainie nie wierzę za bardzo w przetrwanie homo sapiens i jedynie pokojowy sens tych badań.
    • tanebo001 Re: Wot tak moskowskaja tiechnika 23.08.23, 18:43
      Po locie Gagarina rozmawia dwóch Polaków:
      - Panie, Ruskie w kosmos polecieli!
      - Wszystkie?
      - Nie, jeden.
      - To co mi pan głowę zawracasz!
      Już nawet ciapate zostawili w tyle kacapów...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka