Dodaj do ulubionych

nie tylko katole dręczą własne dzieci

24.08.23, 06:37
w Melbourne ogłoszono wyroka na pania Malkę Leifer, dyrektorkę szkoły dla ultraortodoxów. Całość trwała kilkanaście lat. W zalinkowanym artykule są dwa odnośniki do sytuacji dwu dziewczyn, które do sprawy doprowadziły.
www.smh.com.au/national/victoria/judgment-day-for-malka-leifer-as-sentence-handed-down-over-student-sex-abuse-20230823-p5dyq7.html
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Zboczency 24.08.23, 09:19
      a.jej.rkoniak napisał(a):

"...w Melbourne ogłoszono wyroka na pania Malkę Leifer..."

Niedaleko Saint Kilda. Ech, co tu pisac o zboczencach?

PF
      • a.jej.rkoniak Re: Zboczency 25.08.23, 07:57
        nijak nie mogę się przekonać do tego miasta
        • polski_francuz Re: Zboczency 25.08.23, 08:51
          a.jej.rkoniak napisał(a):

"nijak nie mogę się przekonać do tego miasta"

Do spaceru: Ogrod Botaniczny. Do ogladania: Australian Open. Jak sie jeszcze bedziesz burmuszyl to Cie wysle za kare do Canberry:)

PF
          • a.jej.rkoniak Re: Zboczency 25.08.23, 13:22
            byłem w ogrodzie botanicznym i na AO, stolicę lubię z uwagi na ukłąd dróg oraz nie muszę tam mieszkać
            Melbourne ma dobre szerokie ulice w centrum, bo jest o 50 lat młodsze od Sydney
            Sydney mi się nie podoba, ale mam blisko do parków narodowych, plaż, dobra komunikacja do CBD i opery. Czasem jadę do CBD i spaceruję przez ogród, parki, The Rocks do Barangaroo i do autobusu.
            Sydney ma znakomite położenie i wspaniała przyrodę w zasięgu ręki.
            Australia ma do zaoferowania naturę, krajobrazy, przestrzeń. Swoje 60 spędziłem na Mount Sorrow w Cape Tribulation.... 🍷
    • hordol Re: nie tylko katole dręczą własne dzieci 24.08.23, 16:18
      zaskoczyło cię to?
      • a.jej.rkoniak Re: nie tylko katole dręczą własne dzieci 25.08.23, 07:55
        najbardziej zaskoczyła mnie postawa dziewczyn oraz władz australijskich, które nie odpuściły koshernym
        haniebne zachowanie pomocników tej kobiety, o 22 otworzyli biuro podróży, żeby o 1 w nocy mogłą czmychnąć z Australii. Gwoli sprawiedliwości, część władz izraelskich była pomocna.
        • boavista4 Re: nie tylko katole dręczą własne dzieci 25.08.23, 14:05
          A czy sadza tych, ktorzy robia xeremenie z genitalia dzieci, albo zmieniaja nature ludzi medycznie
          • boavista4 Re: nie tylko katole dręczą własne dzieci 25.08.23, 15:45
            Nielegalni imigranci przynoszą "bezprawie" do pożądanego nowojorskiego Upper West Side,
            "Praktycznie z dnia na dzień okolica pogrążyła się w chaosie". Tak powiedziała jedna z mieszkanek Upper West Side o spokojnej dzielnicy, w której mieszka od 2007 roku.
            saraacarter.com/illegal-immigrants-bring-lawlessness-to-nycs-coveted-upper-west-side/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka