Dodaj do ulubionych

Odwagi, czyli porozmawiajmy o imigracji

31.08.23, 10:06
Imigracja jest trudnym tematem. Albo sie ja zamiata pod dywan bo wzbudza zbyt wielkie emocje albo, z drugiej strony, sa takie i tacy, ktorzy ja rozgrywaja politycznie by moc rzadzic (na ogol kiepsko). Popatrzymy na Francje i na oficjalne dane gdzie jest 7 mln imigrantow i blisko polowa pochodzi z Afryki. Skadinad wiadomo, ze obecne prawo nie pozwala na rejestracje wejscia i opuszczenia terytorium i trudno sie na statystykach opierac.

Tematem trzeba sie zajac bo jest zbyt duzo problemow zwiazanych z imigracja. I niezadlugo parlament sie tym zajmie bo nowe prawo jest niezbedne by utrzymac spoleczenstwo francuskie w calosci. Poki co, to prezydent Macron dyskutowal przez kilkanascie godzin m.in. o tym z liderami opozycji .

PF
Obserwuj wątek
    • borrrka Nieporównywalne 31.08.23, 10:29
      Ukraińcy i Białorusini są błogosławieństwem dla Polski.
      Większość znakomicie się integruje i np. dziewczyna z Iwano-Frankowska, która sprzątała u mnie jakiś czas, dziś pracuje w zawodzie w dużej firmie, a ostatnio pomogła nam w istotnie trudnej sytuacji życiowej.
      W tym samym czasie nowi cenni obywatele z krajów bliskowschodnich ukradli mojej berlińskiej rodzinie smartfon, pobili juniora i opluli seniorkę.
      Coś dodać?
      • borrrka PS. Za chodzenie w mini opluli 31.08.23, 10:31
        Więc, faktycznie, przewina była!
      • polski_francuz Czuc blusa 31.08.23, 11:07
        borrrka napisał:

" Coś dodać?"

Tak, jak Twoim zdaniem sie zabrac za integracje tych trudnointegrowalnych innej rasy. Celem jest pewnie, ze kiedys (pewnie za ery kenozoicznej jeszcze) sie znow wymieszamy. Ale kedy droga do tego celu?

PF
        • boomerang Re: Czuc blusa 31.08.23, 12:59
          chciałoby się zapytać: a kto wynalazł bezcenną szczepionkę Pfizer?
          • polski_francuz Re: Czuc blusa 31.08.23, 14:16
            boomerang napisał:

" chciałoby się zapytać: a kto wynalazł bezcenną szczepionkę Pfizer? "

Amerykancy. A zatem, droga do integracji jest przez Hameryke? Ale tam tez bija murzynow skubancy!

PF
            • szwampuch58 Re: Czuc blusa 31.08.23, 14:29
              szczepionki stworzone przez dwoje niemieckich naukowców tureckiego pochodzenia Ugura Sahina i Ozlem Tureci ...Dlaczego klamiesz?
              • polski_francuz Turek z Turku 31.08.23, 14:38
                szwampuch58 napisał:

" szczepionki stworzone przez dwoje niemieckich naukowców tureckiego pochodzenia Ugura Sahina i Ozlem Tureci ...Dlaczego klamiesz?"

Eh Turku z Turku, Pfizer funkcjonuje juz od ponad wieku i ma wiele innych szczepionek na koncie.

PF
                • boomerang Re: Turek z Turku 31.08.23, 14:54
                  szczepionki przeciwko Heine-Medina, wynalezionej przez Amerykanina Koprowskiego, którą mi podawano doustnie w szkole podstawowej za Gomułki, chyba jednak nie mają... a może już mają, bo wielkie pharmy zwykły wykupywać te małe
        • borrrka A skąd mam wiedzieć? 31.08.23, 13:24
          Polskie doświadczenia "integracji" muzułmanów sprowadzają się do poczynań Jana Sobieskiego pod Wiedniem.
          Tak, jak to wygląda na Zachodzie, nie podoba mi się.
          Tzn. ghetta etniczne, nielojalność obywatelska, przestępczość, co nie znaczy, że nie ma wyjątków.
          Ale raczej wyjątków.
          • boomerang Re: A skąd mam wiedzieć? 31.08.23, 13:32
            Zapominasz o tym że Generał Józef Bem był muzułmaninem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka