Dodaj do ulubionych

Na kremlu otworzyli szampana

21.09.23, 09:19
Niejaki duda z morawieckim dla interesów partyjnych sprzedaje Polskę ruskim nazistom z kremla.
Najpierw ujawniają plany obronne NATO, a teraz skłócają Polaków z Ukraińcami.

Zacharowa już pochwaliła swoich sługusów:
x.com/technicznybdg/status/1704570272538345509?s=20
Ciekawe czy dostaną również ordery bohaterów rosji?
Obserwuj wątek
    • mateusz572 Re: Na kremlu otworzyli szampana 21.09.23, 09:56
      Ja myślę, że na kremlu nie mają wyjścia i tą władzę w Polandii będą bardzo mocno wspierać.
      Już teraz wysypują się moskiewskie trolle jak z rękawa na niektórych forach nie mówiąc już o forach pod artykułam na gazeta.pl
      • lowca_ruskich_trolli Re: Na kremlu otworzyli szampana 21.09.23, 10:06
        mateusz572 napisał:

> Ja myślę, że na kremlu nie mają wyjścia i tą władzę w Polandii będą bardzo mocn
        > o wspierać.
        > Już teraz wysypują się moskiewskie trolle jak z rękawa na niektórych forach nie
        > mówiąc już o forach pod artykułam na gazeta.pl
        >

Wielokrotnie zgłaszałem problem z komentarzami pod artykułami. Obecnie piszą tam wyłącznie ruskie trolle. Redakcja Gazeta.pl umywa ręce. Ja więc robię screeny i wysyłam to do firm, które się reklamują na tym portalu z zapytaniem czy wiedzą, że ich reklamy są kojarzone z pochwalaniem ludobójstwa na Ukrainie. Proponuję robić to samo, im więcej osób będzie to wskazywać tym większe prawdopodobieństwo, że wyrzucą wreszcie tego ruska co podejmuje decyzję w gazecie.
    • borrrka To była kwestia czasu. 21.09.23, 10:17

Pisi musieli to sp...olić, bo taka natura tych nieudaczników.
      Oni wykazują pewien doraźny spryt, ale in the long run dominuje nieporadność.

Jeśli ktoś szuka drugiego dna w ich poczynaniach, może pobłądzić:
      jedyne dno, to denne nieudacznictwo życiowe.
      Na każdym szczeblu.
      Znam zaledwie trzech zdeklarowanych miłośników komendanta.
      Co ich łączy, bo zgodnie z wstępną oceną są bardzo różni?
      Nieudolność.
      • borrrka Nie trzeba daleko szukać 21.09.23, 10:38
        Ostatnio kazali zdrutować posłankę PO za publiczną propagandę, dodajmy w trakcie kampanii wyborczej.
        Z błahej sprawy zrobili potężny "event" ... przeciw sobie, bo tego robić nie wolno.
        Znaczy zatrzymywać posłów nie wolno.
        Seweryn nie interesuje się przepisami sejmowymi, ale nie lubi szarpania się z kobitami.
        Bo przyłożyć może... swojej starej, ale nie tak publicznie.
        Publicznie, to w rękę całuje, jak komendant Radka Sikorskiego:)
    • prze.nick Re: Na kremlu otworzyli szampana 21.09.23, 11:13
      Ale prze pita Zacharowa coś się jednak naprodukowała na X Twitterze.

• jorl11 Re: Na kremlu otworzyli szampana 21.09.23, 11:16
        prze.nick napisał:

> Ale prze pita Zacharowa coś się jednak naprodukowała na X Twitterze.

Oczywiscie ze rechotali jak Morawiecki gadal. Ale do szampana daleko. Polska sie nie liczy, zadnej bronii, wlasnej to juz chyba nie dostzarcza bo nie ma, licza sie zachodnie kraje. Polska to tylko droga tranzytowa.
        • prze.nick Re: Na kremlu otworzyli szampana 21.09.23, 11:26
          Liczy się jorl i to bardziej niż byś chciał przyznać. Do dzisiaj świętujecie wypędzenie Polaków z Moskwy 410 lat temu :D
    • prze.nick Re: Na kremlu otworzyli szampana 21.09.23, 11:19
      Jesteś gotowy jeść pieczywo z ukraińskiego zboża technicznego?
      I co na to wszystko by powiedział tuskowy Kołodziejczak gdyby Polska kupiła zboże ukraińskich oligarchów kosztem polskich rolników?
      • jorl11 Re: Na kremlu otworzyli szampana 21.09.23, 11:33
        prze.nick napisał:

> Jesteś gotowy jeść pieczywo z ukraińskiego zboża technicznego?
        > I co na to wszystko by powiedział tuskowy Kołodziejczak gdyby Polska kupiła zbo
        > że ukraińskich oligarchów kosztem polskich rolników?

Zadziwia mnie jedno z tym "zbozem technicznym". Ja slysze ze to ukrainskie zboze, a dokladnie jego blokada przez Rosje, zagladza Afryke i inne biedne kraje. Rozumiem ze te biedne kraje by sobie z tego "technicznego zboza" chlebki piekli i by jedli. To jak, bo czarani untermenschen to chleb z "technicznego zboza" im nie zaszkodzi? Czy zaszkodzi ale untermenschen wiec olewamy to?
        Ja nie mam nic przeciw temu ale wiem ze moje panstwo dba o mnie i napewno jakby to zboze bylo szkodliwe to bym go w chlebie nie mial.

Nastepne to przeciez chodzi tylko o tranzyt tego zboza np. do mnie w Niemczech, wcale nie musi zostawac w Polsce, nie potraficie upilnowac tego czy jak?

Poza tym to zboze w Niemczech jest potrzebne do wielkich biogeneratorow gazu. Gdzie wlasnie z roslin zwierzat wytwarza sie gaz czyli energie. I to jest bardzo wazne bo ilosc energii z tych biogeneratorwo jest wiecej obecnie w Niemczech jak ze slonca i wiatru. I takie tanie zboze z Ukrainy tylko dawac na to.

Zalaczam zdjecie z takich urzadzen do wytwarzania gazu z biologicznych surowcow.
        I tez zdjecie jaki udzial energii tych biogeneratorow jest w calej energii w Niemczech. Nie energii elektrycznej, tej w calej energii w Niemczech jest z 15-20% tylko calej.

Ta blokada Morawieckiego ma na celu szkodzenie nam w Niemczech. Bo mamy mniej surowca do tych celow. Taniego surowca, tzw "zboza technicznego"
        • prze.nick Re: Na kremlu otworzyli szampana 21.09.23, 11:38
          To sobie jorl sprowadzaj to zboże.
          Można zaplombować wagony i pójdzie.
          Tylko że wygląda na to że Ukraina z Niemcami chyba grają na zmianę rządu w RP.
      • szwampuch58 Re: Na kremlu otworzyli szampana 21.09.23, 11:33
        Wyglada na koniec przyjazni
        wiadomosci.radiozet.pl/swiat/polityka/ukraina-odpowiada-na-podtrzymanie-zakazu-importu-premier-grozi-polsce
        • prze.nick Re: Na kremlu otworzyli szampana 21.09.23, 11:39
          Jeszcze kiedyś wyjdzie z Ukraińcami jak z Żydami.
          Że Niemcy albo Moskale musieli ich ratować przed Polakami.
      • lowca_ruskich_trolli Re: Na kremlu otworzyli szampana 21.09.23, 11:39
        prze.nick napisał:

> Jesteś gotowy jeść pieczywo z ukraińskiego zboża technicznego?
        > I co na to wszystko by powiedział tuskowy Kołodziejczak gdyby Polska kupiła zbo
        > że ukraińskich oligarchów kosztem polskich rolników?

Przecież nikt pisim nie każe kupować ukraińskiego zboża.
        Gdyby pisowskie firmy nie kupowały tego zboża to by nie było problemu.
        Dlatego zgłoś się do pisich dlaczego sprowadzali do Polski ukraińskie zboże wpisując w deklaracjach celnych je jako techniczne, by ominąć cła i kontrolę fitosanitarne.
        Ja mam do ciebie pytanie dlaczego do tej pory żadna z tych firm nie została pociągnięta do odpowiedzialności?
        Czyżby dlatego, że to firmy pisich były? 😜
        • prze.nick Re: Na kremlu otworzyli szampana 21.09.23, 11:41
          Wygląda na to że ktoś jednak chce aby kupili to zboże Polacy
          Ale przyznaję że od lokdaunów z powodu Grypy19 nie rozumiem często o co chodzi PiSowi.
          • lowca_ruskich_trolli Re: Na kremlu otworzyli szampana 21.09.23, 11:48
            prze.nick napisał:

> Wygląda na to że ktoś jednak chce aby kupili to zboże Polacy
            > Ale przyznaję że od lokdaunów z powodu Grypy19 nie rozumiem często o co chodzi
            > PiSowi.

Oczywiście, że każdy sprzedawca chce żeby ktoś kupił jego towar, ale żeby był handel musi być też kupujący. Jeśli nie będzie chętnych na zakup ukraińskiego zboża w Polsce to przecież nikt tego zboża za darmo do Polski nie będzie przywoził.
            Problem jest w tym, że pisi zrobili sobie milionowe interesy na handlu zbożem z Ukrainy w zeszłym roku a jak się polscy rolnicy dowiedzieli, to teraz udają tych co chcą chronić interesy polskich rolników, ale tylko dlatego, że zaraz są wybory.
            • prze.nick Re: Na kremlu otworzyli szampana 21.09.23, 11:52
              Ale dokładnie po to tylko Tusk wziął Kołodziejczaka, bo są wybory.
              • lowca_ruskich_trolli Re: Na kremlu otworzyli szampana 21.09.23, 11:58
                prze.nick napisał:

> Ale dokładnie po to tylko Tusk wziął Kołodziejczaka, bo są wybory.

Ale to nie Tusk z Kołodziejczakiem rozpoczęli wojenkę z Ukrainą.
                Gdyby pisi od początku pilnowali tranzytu zboża z Ukrainy nie byłoby problemu. Tak więc pisi sami wykreowali problem, żeby teraz pokazać jak to oni się troszczą o rolników 😜
                • prze.nick Re: Na kremlu otworzyli szampana 21.09.23, 12:01
                  Ani jedni ani drudzy się nie troszczą
                  • lowca_ruskich_trolli Re: Na kremlu otworzyli szampana 21.09.23, 12:03
                    prze.nick napisał:

> Ani jedni ani drudzy się nie troszczą

Słowacy potrafili się dogadać.
                    businessinsider.com.pl/wiadomosci/slowacja-dogadala-sie-z-ukraina-kijow-wycofuje-pozew-do-wto/4th2cxe
                    • prze.nick Re: Na kremlu otworzyli szampana 21.09.23, 12:08
                      Po wyborach pewnie też i Polska się dogada
                      Ale Zelenski trochę powinien uważać na to co i jak mówi bo Polska już pomogła im jak mało kto.
                      • lowca_ruskich_trolli Re: Na kremlu otworzyli szampana 21.09.23, 12:16
                        prze.nick napisał:

> Po wyborach pewnie też i Polska się dogada
                        > Ale Zelenski trochę powinien uważać na to co i jak mówi bo Polska już pomogła i
                        > m jak mało kto.

Trzeba zrozumieć, że Zelenski teraz jest skoncentrowany na wojnie. Musi zadbać o dochody kraju a te są powiązane m.in. ze sprzedażą zboża. Za te pieniądze będzie broń na ruskich bandytów.
    • yabbaryt Re: Na kremlu otworzyli szampana 21.09.23, 16:17
      z kretynami nie ma sensu dyskutować ale warto zacytować J Wolskiego
      Widzę że zaczyna się manipulacja wypowiedzą @MorawieckiM a przecież można wprost przytoczyć oba fragmenty:
      "Na pewno nie będziemy ryzykowali bezpieczeństwa Ukrainy, dlatego nasz hub w Rzeszowie w porozumieniu z Amerykanami i NATO cały czas pełni taka samą role jaka pełnił. I będzie pełnił. "
      Tutaj nie trzeba nic więcej dodawać. Dostawy materiałów na potrzeby obrony Ukrainy były, są i będą kontynuowane.
      Natomiast zmanipulowany w przekazie fragment drugi:
      "My już nie przekazujemy żadnego uzbrojenia na Ukrainę z tego względu że my teraz sami się zbroimy
      w najnowocześniejszą broń. Jeżeli nie chcesz się bronić to musisz się mieć CZYM bronić -taką zasadę wyznajemy. I dlatego dokonaliśmy zwiększonych zamówień (...) stawiamy na szybkie uzbrojenie polskiej armii."
      Oczywiście wypowiedź jest wyrywana z kontekstu i manipulowana ale taka jest prawda: podczas gdy inne duże kraje NATO dają sprzęt ze składnic uzbrojenia po rozformowanych jednostkach Polska jako jedyny kraj z licznymi Wojskami Lądowymi podarował sprzęt ściągany z linii. Zabrany polskim żołnierzom z jednostek liniowych. Niemcy dają sprzęt muzealny - Leopardy 1A5 którego nawet Ukraińcy nie chcieli przyjąć. My dajemy Leopardy 2 które zabieramy z linii w 10BKPanc, dajemy batalion Rosomaków który zabieramy z 17WBZ, daliśmy i dajemy "Twarde" PT-91 zabrane z linii w Braniewie i Giżycku.
      Ponad 270 podarowanych Ukrainie T72M1/M1R to były czołgi świeżo po remontach z jednostek liniowych SZ RP.
      Polska w 2019 roku posiadała nominalnie 861 czołgów. Z tego około 350 podarowaliśmy Ukrainie.
      40%! Nikt nie dał więcej od nas w relacji do sił zbrojnych. Artyleria?
      Do wiosny 2022 roku SZ RP otrzymały około 82 AHS Krab. Na Ukrainę trafiło 54. 65%! Pomijam dostawy z tego roku. Takich przykładów można mnożyć wiele. Nikt nie dał tyle co Polska i tak szybko jak Polska. My już po prostu nie mamy czego dawać. Bo już zabraliśmy polskiemu żołnierzowi żeby dać ukraińskiemu. Przejściowo osłabiliśmy SZ RP ale dzięki temu że sprzęt z Polski uratował Ukrainę nasze bezpieczeństwo per se wzrosło - poprzez powstrzymanie rosyjskiego imperializmu na polu walki i poprzez wykrwawianie SZ FR. W zamian kupujemy nowy sprzęt ale owe zakupy - pod wpływem potrzeby nie są optymalne - kupujemy na warunkach różnych bo nie mamy wyjścia. No i sprzęt dociera do nas dopiero. Wyrwę na około 30-40% stanu Wojsk Lądowych zamykać będziemy do 2027-2028 roku minimum.
      Ja naprawdę mam nadzieję że nieprzemyślane wypowiedzi strony ukraińskiej i awantura o zboże to wypadkowa pozycji oligarchów i jakości klasy politycznej na Ukrainie a nie cyniczna konstatacja że my już daliśmy wszystko co mogliśmy dać...
      • szwampuch58 Re: Na kremlu otworzyli szampana 21.09.23, 16:51
        Dla tych nieudaczników typu Kaczynski Duda Morawiecki nieustannie potrzebny jest tłumacz tego co chcieli powiedzieć ale powiedzieli inaczej - czyli kompetentny psychiatra.
    • donvito52 Re: Na kremlu otworzyli szampana 21.09.23, 21:35
      Mam wrażenie, że zarówno Ukraińcy, jak i Polacy nie popisali się w historii.
      Jest jak widzę też dużo nieporozumień.
      Pierwsze primo, Polska nie wstrzymuje tranzytu ukraińskiego zboża. Tranzyt idzie, jak szedł.
      Druga strona medalu wygląda tak, że Ukraina żąda możliwości sprzedaży na Polskim rynku.
      Tu, jak rzadko lub nigdy ;) zgadzam się z rządem, że żądania Ukraińców są ... wygórowane.
      Wpuszczenie na Polski rynek zboża o połowę tańszego zniszczyłoby polskie rolnictwo.
      Klucz do rozwiązania problemu miał w rękach PiSowski komisarz do spraw rolnictwa Janusz Wojciechowski.
      Jak widać z rozwoju sytuacji pos***ny PiSlamski dureń który NIC nie zrobił.
      Jest też drugi ? aspekt sprawy, roszczeniowość Ukraińców i głupota polskich władz.
      Gadka Zełeńskiego o grze na rzecz Moskwy to chamstwo i obrzydliwa niewdzięczność.
      Widocznie uznał, że czas na nowych, lepszych przyjaciół.
      Teksty Pinokia Morawieckiego to czysta i żałosna głupota.
      Powinni rzecz załatwić po cichu, bez wyciągania brudów i durnych przepychanek. Rzecz w tym, że mleko się rozlało. Zapewne za chwilę obie strony będą udawały, że nic się nie stało. Ale jednak ...
      Początek powrotu rozumu już ( chyba ) widać. Parlament Ukraiński uchwalił rezolucję dziękującą Polsce za pomoc i takie tam różne ... Niby z racji końca kadencji polskiego Sejmu. Być może ...
      • yabbaryt Re: Na kremlu otworzyli szampana 22.09.23, 00:07
        Twierdzenie Zełenskiego, że Polska gra dla Putina to czysta obraza i tego mu nie zapomnę.
        • yabbaryt Re: Na kremlu otworzyli szampana 22.09.23, 08:20
          Klaun strzelił w kolano nie tyle sobie ile ukraińskim żołnierzom. Polacy mimo wewnętrznych różnic starali się wspierać finansowo Ukraińską armię. Na necie jest mnóstwo zbiórek na potrzeby ukraińskiej armii. Sam wpłacałem kasę a teraz usłyszałem w podzięce, że jestem pomagierem Putina. OK nie muszę pomagać.
          • wykrywacz_klamcow Swiat jednoznacznie krytycznie ocenił dudę 22.09.23, 08:32
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,30213507,swiatowe-media-o-konflikcie-miedzy-polska-i-ukraina-szokuja.html
            zasłużyliście pisiaki na ocenę ruskich trolli. Cały czas na to ciężko pracowaliście.
            Zawsze graliście z putinem i orbanem i teraz zrobiliście to samo.
            Historia jasno to oceni, za procenty poparcia sprzedaliście sojusznika. Możecie teraz otwarcie dalej kłaniać się putinowi.
            • yabbaryt Re: Swiat jednoznacznie krytycznie ocenił dudę 22.09.23, 08:40
              Sam się jeszcze nie wykryłes onucniku?
              • wykrywacz_klamcow sprzedawczyki moskiewskie 22.09.23, 08:43
                Nawet jeśli brzmi to cynicznie i brutalnie, to PiS-owi wręcz potrzebny był jakiś konflikt z Ukrainą, by pokazać twardość, asertywność w relacjach z Kijowem. Nie jest to oskarżenie, że PiS celowo prowokuje kryzys dyplomatyczny na linii z Ukrainą, ale jego powstanie i utrzymanie w ryzach bądź wygaszenie na warunkach PiS jest na rękę obozowi rządzącemu.

Z badań PiS wynikało, że część elektoratu prawicowego postrzega PiS jako miękiszonów wobec Ukrainy i dlatego zwraca się ku Konfederacji. - Na styku elektoratów PiS i Konfederacji ludzie mają przekonanie, że PiS jest naiwne wobec Ukrainy. Przekonanie, że dużo Ukrainie dajemy, ale nic za to nie uzyskujemy. Miękkość wobec Ukrainy irytuje naszych wyborców - mówił nam polityk bliski Nowogrodzkiej.
                • yabbaryt Re: sprzedawczyki moskiewskie 22.09.23, 08:47
                  Nie PiS wywołał ten konflikt tylko klaun.
                  • wykrywacz_klamcow sprzedawczyki moskiewskie 22.09.23, 08:52
                    yabbaryt napisał:

> Nie PiS wywołał ten konflikt tylko klaun.
                    >

o już nawet stosujecie terminologie prosto z przekazów kremlowskich :P

a ja się pytam sprzedawczyków moskiewskich kto został rozliczony za sprowadzanie poza kontrolą ukraińskiego zboża w zeszłym roku i na początku tego?
                    jak wtedy spółeczki moskiewskich sprzedawczyków zarabiały to było ok?
                    kto za to został postawiony przed sądem? pytam się po raz kolejny
                    • yabbaryt Re: sprzedawczyki moskiewskie 22.09.23, 09:31
                      Jako moskiewski sprzedawczyk sam najlepiej znasz odpowiedź. Natomiast ja w tym bełkocie nie rozumiem jednej rzeczy. Dlaczego wg forumowych mędrców handel ukraińskim zbożem jest działaniem proputinowskim? Skoro nawet klaun twierdzi że jest odwrotnie.
                      • wykrywacz_klamcow sprzedawczyku moskiewski 22.09.23, 09:40
                        yabbaryt napisał:

> Natomiast ja nie rozumiem jednej rzeczy.

to normalne u sprzedawczyków moskiewskich, braki w rozumieniu to normalność nie przejmuj się :P

yabbaryt napisał:
                        > Dlaczego wg forumowych mędrców handel ukra
                        > ińskim zbożem jest działaniem proputinowskim? Skoro nawet klaun twierdzi że jes
                        > t odwrotnie.

handel nie jest działaniem proputinowskim, ale wywołanie awantury spowodowanej własną nieudolnością w kontrolowaniu handlu zbożem jak najbardziej jest działaniem proputinowskim

unikasz odpowiedzi na jasne pytania: kto został rozliczony za sprowadzanie ukraińskiego zboża bez kontroli?
                        dlaczego państwowe spółki zapychały ukraińskim zbożem nielegalnie wprowadzanym na rynek polski jako zboże techniczne państwowe elewatory? kto za to został rozliczony?
                      • wykrywacz_klamcow sprzedawczyki moskiewskie 22.09.23, 09:45
                        yabbaryt napisał:

> Jako moskiewski sprzedawczyk

dziękuję, że jasno się przyznałeś

Z myślą o wyborach rządzący rozniecają niechęć do Ukrainy, godząc tym w polską rację stanu. Nie jest jeszcze za późno, by się zatrzymali.
                        Wypowiedź Morawieckiego podchwyciła rosyjska propaganda. Podobnie jak wcześniejsze słowa Andrzeja Dudy. Rzeczniczka rosyjskiego MSZ Maria Zacharowa napisała, że nigdy tak nie zgadzała się z polskim prezydentem jak wtedy, gdy porównywał Ukrainę do tonącego człowieka. Istotnie, Duda powiedział w wywiadzie, że w konflikcie o zboże Ukraina zachowuje się jak tonący, a człowiek w takiej sytuacji może być niebezpieczny i wciągnąć innych w głębinę.

Prezydent i premier mogą narzekać, że wypowiedzi wyrwano z kontekstu. Nie zmienia to jednak faktu, że padły z ich ust słowa, które są szkodliwe. A padły dlatego, że trwa kampania wyborcza i przedstawiciele obozu władzy myślą głównie o tym, jak odebrać głosy Konfederacji, jak zyskać jeszcze parę punktów, rozniecając niechęć do Ukraińców i Ukrainy, nie zaś o tym, co leży w długofalowym interesie Polski. A jest nim to, by Ukraina nie przegrała tej wojny, by nie utonęła. A także, by nie dać Moskwie satysfakcji ze sporu między Warszawą i Kijowem.

wracajacie do siebie do rosji pisowskie sprzedawczyki moskiewskie
    • szwampuch58 Re: Na kremlu otworzyli szampana 23.09.23, 10:43
      Morawiecki: "Chcę powiedzieć prezydentowi Wołodymyrowi Zełenskiemu, żeby nigdy więcej nie obrażał Polaków"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka