Dodaj do ulubionych

Czy chamy znowu wygrają?

02.10.23, 23:28
Jak wiadomo maja odbyć się wybory na ktore patrzy cala oświecona i inteligentna Europa.
Czy chamom uda się utrzymać wladzę czy jednak wygra klasa oswieconych i inteligentnych herbowych, ktorym wladza się przecież nalezy. No bo onie wiedzą wszystko.
Wczoraj odbyl się marsz Miliona Serc. Trochę do miliona zabraklo ale serca były wielkie to sie wyrównuje.
O dziwo pani Joanna z Krakowa nie zostala zaproszona. Szkoda. Chyba stala się już niepotrzebna.
Obserwuj wątek
    • engine8t Re: Czy chamy znowu wygrają? 02.10.23, 23:34
      Zeby to one chamy byly - gorzej niz chamy.
      Widziales transparenty i koszulki ktore inteligencja prezentowala?
      www.youtube.com/watch?v=QamQO8E6mL4
    • borrrka W odróżnieniu od Ciebie 02.10.23, 23:39
      Rozumiem, co się dzieje, a na marszu byłem.
      Bez żadnych podstaw twierdzisz, iż do miliona "brakowało".
      Może brakowało, a moźe było więcej.
      Trudno powiedzieć, ale na 100% było wiecej, niż w czerwcu.
      Mam parę lat doświadczenia i nigdy nie widziałem takiej imprezy w Warszawie
      (to takie miasto w Bolandzie).

Naprawdę, fascynujące, co pozwala Ci wygłaszac takie sądy.
      Ja bym sie nie odważył w stosunku do wydarzeń np. amerykańkich.
      • borrrka Dla jasności: 02.10.23, 23:43
        Uważam Twoją wiedzę o współczesnej Polsce, za analogiczną do mej niewiedzy odnośnie USA:)
        • boomerang Re: Dla jasności: 03.10.23, 00:06
          Polska jest krajem na wskroś demokratycznym, czego nie można powiedzieć o USA. W Polsce udaje się chamom wygrywać wybory za wyborami, a w USA jakoś nie. Czy uda się jeszcze raz, pomimo że w ruch poszły plastykowe serduszka?
          • de_oakville Re: Dla jasności: 03.10.23, 02:31
            boomerang napisał:

> Polska jest krajem na wskroś demokratycznym, czego nie można powiedzieć o USA.
            > W Polsce udaje się chamom wygrywać wybory za wyborami, a w USA jakoś nie. Czy u
            > da się jeszcze raz, pomimo że w ruch poszły plastykowe serduszka?

Polska to kraj meczennikow (czym sie szczyci), wielu nieudanych powstan, spacyfikowanych zrywow. Taka historia to wieczna pozywka do ciaglego rozpamietywania, w czym nie mamy sobie rownych. Ci, ktorych nazwano umownie w tym watku "chamami" nie potrafia jak widac dostrzec powiazan przyczynowo-skutkowych. Sami podcinaja galaz, na ktorej siedza i szczyca sie, ze to "demokracja" i moga sobie na to pozwolic - "wolnosc Tomku w swoim domku". A kiedy galaz peknie i runa na ziemie, to beda znow mogli nasycic swoje pragnienie bycia meczennikami. W Ameryce, jak dotad rozsadek i instynkt samozachowawczy bierze gore nad marzeniami "chamow" o demokracji w takim wlasnie ("kulawym") wydaniu. Ktos powiedzial, ze w Rosji musi byc zamordyzm, bo alternatywa jest totalna rozpusta, czyli totalna "wolnosc i demokracja" w ichnim wydaniu. Obecnie rzadzacy w Polsce wcale nie sa tak dalego mentalnie od Rosji. Tusk - Gdanszczanin, to inna mentalnosc. Moze on cos zmieni, bo sporo Polakow mysli podobnie jak on.
            • boomerang Re: Dla jasności: 03.10.23, 03:42
              "Gdańszczanin" Wałęsa też próbował, albo Gdańszczanin Bielecki, albo też Gdańszczanin prałat Jankowski. Kaczyńscy również bywali w Gdańsku.
              Może pytanie jest zbyt trudne ale czy mógłbyś wyjaśnić skąd na cmentarzu żydowskim w Koluszkach wzięło się kilku Tusków?
            • mateusz572 Re: Dla jasności: 05.10.23, 20:58
              Mógłbyś coś napisać na temat Thomasa Łukaszuka. To znaczy interesuje mnie jak całe społeczeństwo kanadyjskie, nie tylko Polonia, komentuje próby inwigilacji tego polityka przez państwo pisowskie.
              Wiem, że Łukaszuk podpadł Rydzykowi z Torunia, który to Rydzyk także w Kanadzie miał zamiar zbierać bogate datki na działalność swojego imperium.
              • prze.nick Re: Dla jasności: 05.10.23, 21:53
                en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Lukaszuk
                ciekawy gość trzeba przyznać
                ale ta prywatna wizyta w Polsce i Izraelu na koszt podatnika chwały mu nie przynosi
              • felusiak1 Re: Dla jasności: 05.10.23, 22:41
                Całe społeczeństwo kanadyjskie nie komentuje. Nic o tym nie wie i nie jest zainteresowane.
                Ja też nie wiedziałem ale zainteresowalem się i ci wyjaśnię. O panu Lukaszuku nikt nie wiedzial do momentu kiedy zacząl walczyć z Rydzykiem. Konsul przestawil go jako wybitnego dzialacza polonijnego. MSZ zainteresowal się jakie wybitne zaslugi ma pan Lukaszuk. Konsul odmowil udzielenia informacji i zostal zdjety ale zanim wrocil do kraju ujawnil korespondencje panu Lukaszukowi.
                A tu sobie posłuchaj [ od 8:29:29 ]
                sejm-embed.redcdn.pl/Sejm9.nsf/VideoFrame.xsp/8D6259964820C44AC12589F800399E1B
                • mateusz572 Re: Dla jasności: 06.10.23, 09:33
                  No ja się nie dziwię, że ty akurat nie wiedziałeś nic o Łukaszuku bo ty w innym kraju i innym środowisku. Nie dziwi mnie też, że społeczeństwo kanadyjskie się tym nie interesuje. Jak na wyżej załączonym twoim przykładzie interesuje się tym jednak Polonia, także teraz ta z USA bo wywołałem temat.
                  Może faktycznie takie sprawy nie powinny wypływać na zewnątrz placówek dyplomatycznych, jednak pytanie zasadnicze jest takie co właściwie nasze MSZ chciało wiedzieć i w jakim celu o Łukaszuku , bo diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach. Niestety w naszym kraju po ostatnich wyskokach władzy temat inwigilacji to temat wybitnie drażliwy.
                  Nawiasem mówiąc ojciec dyrektor z Torunia także nie ma dobrej opinii w kraju nad Wisłą i Wartą.
            • mateusz572 Re: Dla jasności: 07.10.23, 17:19
              Widzę, że temat pana Łukaszuka dla Polonii nie jest zbyt istotny pozostaje więc zamknąć temat.
              Ja ze swojej strony mogę tylko pochwalić pana Łukaszuka za to, że przedstawił Polonii w Kanadzie osobę T. Rydzyka z Torunia taką jaka jest.
              • felusiak1 Re: Dla jasności: 07.10.23, 23:02
                Nie przedstawił? Pobiegl do biskupa i uzyskal zakaz odprawiania mszy przez Rydzyka a takze zakaz jakichkolwiek spotkań z polakami na terenie parafii.
                Pan Lukaszuk okazuje sie być bolszewikiem. I nie chodzi o Rydzyka. Chodzi o sposob. Pan Lukaszuk postawil się w roli decydenta. To on ustala z kim polacy w Calgary lub Edmonton mogą gawedzić a z kim nie mogą.
      • felusiak1 Re: W odróżnieniu od Ciebie 03.10.23, 08:19
        Obliczyłem. 4 metry kwadratowe=10 osób kiedy stoją. Kiedy idą na 10 osób potrzeba wiekszego metrarzu.
        Jeśli na trasie przemarszu wszyscy staliby w miejscu to góra 300 tysiecy. Jak była polowa tego to i tak sukces PO. Zgromadzić tyle ludzi aby przegrać wybory?
        • szwampuch58 Re: W odróżnieniu od Ciebie 03.10.23, 08:34
          Nic nie liczyles cyngiel,dostales instrukcje z centrali PiS- u
        • borrrka Mało przekonywujące wyliczanki 05.10.23, 08:46
          Z całkowitą pewnością, to można powiedzieć, że ludzi było dużo.
          I, że wg sondaży opozycja w sumie ma około 10% przewagi nad pisimi + konfederacja.
          To nowe zjawisko i świadczy o skuteczności marszu i Tuska.
          • felusiak1 Re: Mało przekonywujące wyliczanki 05.10.23, 09:58
            Całkiem ci odbilo?
            • borrrka Nerwy już puszczają? 05.10.23, 10:24
              Życie bywa brutal i full of zasadzkas, jak mawiał mój nauczyciel angielskiego:)
              • boomerang Re: Nerwy już puszczają? 06.10.23, 08:45
                Mój nauczyciel angielskiego na studiach może tak nie mawiał, ale zaintrygował go mój akcent w angielskim i zapytał, które liceum kończyłem, a gdy mu powiedziałem, to zapytał czy uczyła mnie tam angielskiego pani taka a taka. Tak, brzmiała moja odpowiedź, po czym dał mi piątkę na zaliczenie.
    • a.jej.rkoniak Re: Czy chamy znowu wygrają? 03.10.23, 00:02
      nie tyle chamy, co kombinatorzy i złodzieje
      • szwampuch58 Re: Czy chamy znowu wygrają? 03.10.23, 08:36
        Jedno nie wyklucza drugiego
    • wykrywacz_klamcow bolszewiki trampkarskie też dostały instrukcje? 03.10.23, 08:29
      felusiak1 napisał:
      > Wczoraj odbyl się marsz Miliona Serc. Trochę do miliona zabraklo ale serca były
      > wielkie to sie wyrównuje.
      > O dziwo pani Joanna z Krakowa nie zostala zaproszona. Szkoda. Chyba stala się j
      > uż niepotrzebna.
      >

jesteście nudni, wszyscy piszecie to samo, te same frazy, te same bzdurne argumenty
      wszystko jak w instrukcji:
      www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/tak-tvp-mialo-informowac-o-marszu-miliona-serc-wyciekl-e-mail-z-instrukcjami/0pvp59m,79cfc278
      • felusiak1 Re: bolszewiki trampkarskie też dostały instrukcj 05.10.23, 09:59
        Nie czytaj co piszemy. Udzielaj się w swoich wątkach.
        • wykrywacz_klamcow Re: bolszewiki trampkarskie też dostały instrukcj 05.10.23, 10:15
          felusiak1 napisał:

> Nie czytaj co piszemy. Udzielaj się w swoich wątkach.
          >

jaki macie dzisiaj przekaz dnia towarzysze?
          • szwampuch58 Re: bolszewiki trampkarskie też dostały instrukcj 05.10.23, 11:35
            Normalka,wina Tuska
    • boomerang Re: Czy chamy znowu wygrają? 05.10.23, 04:57
      Ciekawe jak naród odpowie przy urnach wyborczych na ten Marsz Miliona Plastykowych Serc. Osobiście spodziewam się że ciężko pracujące jądro tego narodu (inaczej mówiąc "chamy"), które wciąż stanowi większość, da odpór przy urnach tym krzykliwym quasi-inteligentom, którzy się tego narodu brzydzą.
      • a.jej.rkoniak Re: Czy chamy znowu wygrają? 05.10.23, 05:17
        Kiedy Suella Braverman planuje radykalne rozwiązania dotyczące pontoniarzy, Meloni gromi Scholza, to Hiszpanie i "elyty" w Polsce POstanowiły zrobić z pontoniarzy istotny element programu .....
        Powoli Europa trzeźwieje, a nowy "Kanał" ideologiczny zakończy się podobnie do filmowego.
      • yabbaryt Re: Czy chamy znowu wygrają? 05.10.23, 09:06
        gdzie ty tam widzisz inteligentów chociażby w wersji "quasi"?
      • borrrka Raczej nic na "odpór" nie wskazuje 05.10.23, 12:24
        Sondaże wskazują na 5 - 10% przewagę opozycji nad potencjalną koalicją PiS + Konfederacja.
        Seweryn pińćset plus tym razem nie zapewni dominacji pisich.
        • boomerang Re: Raczej nic na "odpór" nie wskazuje 05.10.23, 22:58
          Jak się sporządza te sondaże to pokazał obywatel Piszczyk.
        • felusiak1 Re: Raczej nic na "odpór" nie wskazuje 05.10.23, 23:52
          Jaka opozycja? I te 5-10% jest naciagane. Zaklada 80% frekfencję.
          Na Marszu Serc wiele serc mialo napis "Je*ać PiS". Czym "je*ać"?
          • boomerang Re: Raczej nic na "odpór" nie wskazuje 06.10.23, 00:07
            Ta starsza pani nie da rady. Do jebania pisu potrzebna będzie bratnia pomoc niemieckich pederastów.
    • a.jej.rkoniak Re: Czy chamy znowu wygrają? 05.10.23, 05:10
      kilka lat temu nastąpiła awaria sieci energetycznej w Południowej Australii, przeciązone połączenie do Wiktorii dało dupy i w ten sposób cały stan został pozbawiony zasilania.
      SA jest jedynym stanem BEZ elektrowni węglowej lub gazowej, jadą na 100% wiatrakach i panelkach.
      Zrobił się raban i za 100 mln dolarów, w ciągu 100 dni Elon M postawił "baterię", która starcza na kilka minut. Oprócz tego ludowy rząd SA wydał 400 mln dolarów na ruchome generatory napędzane dieslem.
      SA miało duża kopalnie odkrywkową, tory wprost do Port Augusta elektrowni węglowej. Mieli także elektrownię gazową w posiadaniu Francuzów, ale elektrownie zamknęli, bo dopłaty do OZE czyniły ją mało konkurencyjną. Gdy po awarii rząd poprosił o uruchomienie elektrowni, Francuzi pokazali im francuskiego faka.
      Teraz kombinują z dodatkowym połączeniem do Nowej Południowej Walii.
      EV to droga donikąd, zapotrzebowanie na moc przekracza dzisiejsze możliwości przesyłu. Chyba, że obok wtyczki stanie namiot i materace.
    • szwampuch58 Re: Czy chamy znowu wygrają? 05.10.23, 19:41
      Kaczyński skapitulował. Nie weźmie udziału w debacie z Tuskiem w TVP.....pampers pelny u kurdupla
      • engine8t Re: Czy chamy znowu wygrają? 05.10.23, 21:48
        A co ma debatowac z "luzerem"?
        • pijatyka Re: A co ma debatowac z "luzerem"? 08.10.23, 06:54

Gnom ma permanentne wielkościowe urojenia; zaprawdę nie w jego mocy jest orzekać, kto jest, a kto nie jest loserem - zwłaszcza PRZED wyborami.

• felusiak1 Re: A co ma debatowac z "luzerem"? 16.10.23, 22:46
            Czy loser i luzer to to samo?
      • prze.nick Re: Czy chamy znowu wygrają? 05.10.23, 21:51
        Tusk nie chciał debaty z Morawieckim tylko z Kaczńskim a Kaczyński chciał z Weberem. Ta sama klasa cyngiel.
        • felusiak1 Re: Czy chamy znowu wygrają? 06.10.23, 02:02
          A o czym mieliby debatować?
          • prze.nick Re: Czy chamy znowu wygrają? 06.10.23, 06:45
            No właśnie, o czym? Ale przekaz dla mało ogarniętych jest że Kaczyński stchórzył.
            • felusiak1 Re: Czy chamy znowu wygrają? 06.10.23, 06:54
              Nie umiesz czytać. Naczelnik nie stchorzył. On nie chce z Tuskiem rozmawiać. Jest przekonany, ze wygra to po co ma podpierać upadajacego rywala?
              • prze.nick Re: Czy chamy znowu wygrają? 06.10.23, 07:10
                Przecież to właśnie powiedziałem. Zagranie Tuska polegało na tym że chce rozmawiać z szefem Morawieckiego. Kaczyński go zbył tą samą metodą, że chce rozmawiać z szefem Tuska.
                • felusiak1 Re: Czy chamy znowu wygrają? 06.10.23, 08:16
                  Nie wiem kto to Weber.
                • boomerang Re: Czy chamy znowu wygrają? 06.10.23, 08:49
                  czyli z Scholzem?
              • wykrywacz_klamcow Strach ma wielkie oczy :P 06.10.23, 08:53
                felusiak1 napisał:

> Nie umiesz czytać. Naczelnik nie stchorzył. On nie chce z Tuskiem rozmawiać. Je
                > st przekonany, ze wygra to po co ma podpierać upadajacego rywala?
                >

kaczynski to zwykły tchórz
                nie ma o czym gadać z Tuskiem?
                To dlaczego co wypluje z siebie to o Tusku mówi?
                jeżeli ma coś jemu do zarzucenia to niech stanie twarzą w twarz a nie tchórzliwie pluje za plecami
                8 lat rządzą i wszystkie swoje porażki zrzuca na Tuska - to kim jest jak nie tchórzem, zwykłym, pospolitym tchórzem?

wszędzie ciągnie za sobą setki milicjantów oraz ochroniarzy - to zwykły tchórz, boi się zetknąć z rzeczywistością

[img]https://static.polityka.pl/_resource/res/path/b0/50/b050e367-5277-4b57-8d6b-abdf9270cfe6[/img]
                [img]https://oko.press/images/2021/05/DSC_5373-scaled.jpg[/img]
                • wykrywacz_klamcow Re: Strach ma wielkie oczy :P 06.10.23, 08:55
                  rozjechały się zdjęcia
                  m.natemat.pl/b4d868a3d6f2b121af75e651134dd206,0,0,0,0.jpg
                  static.polityka.pl/_resource/res/path/b0/50/b050e367-5277-4b57-8d6b-abdf9270cfe6
                  ocdn.eu/pulscms-transforms/1/mZsk9kuTURBXy9jZTMyMWM4YS01NGQ4LTQzNDgtODhiZi1mM2I0ZmYwMDM1OWMuanBlZ5KVAwABzQzPzQc0kwXNBLDNAljeAAGhMAE
    • j-k Tak, Polska to nie Warszawa, a Starachowice. 05.10.23, 22:25
      Tak, Polska to nie Warszawa, a Starachowice.

(Starachowice - tam zyla matka Jarka)

a osobiscie - jako zwolennik Lewicy - stwierdzam:

tak

PiSi wygraja - ale nie dlatego ze sa dobrzy.

tylko dlatego, ze oPOzycja jest beznadziejna.

• wykrywacz_klamcow faszyści z pisu nie żałują sobie 06.10.23, 09:06
      taki jeden moradziecki to Bizancjum sobie stworzył, działeczki za setki milionów, teraz dwa miliardy

Budżet Kancelarii premiera Mateusza Morawieckiego przebił dotychczasowy sufit i będzie największy w historii. W przyszłym roku ma wynieść ponad 2 miliardy złotych. To aż szesnaście razy więcej niż za czasów rządów PO-PSL.

dlatego teraz taki płacz, bo od koryta chcą ich oderwać
    • wykrywacz_klamcow funkcjonariusze reżimu pisowskiego 06.10.23, 09:14
      Milionerzy z TVP. Tak PiS opłaca prowadzących Wiadomości

Znamy umowy, które gwarantują prowadzącym Wiadomości TVP gigantyczne gaże. Najlepiej opłacani są Danuta Holecka i Michał Adamczyk. Oboje dzięki przelewom z TVP stali się milionerami.

po 50 tys. dodatkowych przelewów oprócz pensji z etatów - nic dziwnego, że tak gorliwie sieją nienawiść w tvpis te pisowskie sprzedawczyki
    • de_oakville Re: Czy chamy znowu wygrają? 07.10.23, 12:21
      Gdy tylko Polska jako tako stanela na nogi (po roku 1989) i Polacy poczuli "wiatr w zaglach", po raz pierwszy po dlugiej stagnacji, to PiS kroczy bez przerwy droga mrzonek i narodowej (nieuzasadnionej) pychy. Tusk, chociaz mialby 10 razy wiecej powodow do osobistej pychy, jest czlowiekiem trzezwo i trafnie oceniajacym
      sytuacje a nie jakims romantyczno-narodowym narwańcem. Jezeli narod ponownie wybierze podroz na "Titaniku" ("Pisaniku" jak to okreslil jeden znany dziennikarz) zamiast kroczenia po twardym europejskim gruncie, to latwo przewidziec przyszlosc dla Polski w nieco dalszej perspektywie. Strefa wplywow rosyjkich ze wszystkimi tego skutkami - mafijna mentalnosc rzadzacych, klapki na oczach spoleczenstwa oraz "naszyzm" (w Rosji jest "raszyzm" = rosyjski faszyzm).
      • szwampuch58 Re: Czy chamy znowu wygrają? 07.10.23, 12:30
        Polska jako tako stanela na nogi ....no i natychmiast padla na pysk
      • felusiak1 Re: Czy chamy znowu wygrają? 07.10.23, 23:11
        Okropnie piździsz. Kiedyś potrafileś przedstawić spójny argument a teraz salata ze slów.
        Jeśli PiS jest taki zly a PO taka dobra to dlaczego nie potrafi wygrać wyborow?
        Bo wyborcy głupi? Same chamy i zascianek?
    • pijatyka Chamy wygrały... 16.10.23, 22:32

...pyrrusowo ;->

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka