Dodaj do ulubionych

Iran zaatakował państwo NATO

04.03.26, 14:46
Czy to już jest początek Trzeciej Wojny Światowej? Iran zaatakował państwo NATO.

Irański pocisk zestrzelony przez NATO. Zmierzał w kierunku Turcji tvn24.pl/swiat/iran-i-wojna-na-bliskim-wschodzie-relacja-na-zywo-4-marca-najnowsze-informacje-st8929980
Obserwuj wątek
    • bunkum Re: Iran zaatakował państwo NATO 04.03.26, 15:08
      To Izraelski pocisk wystrzelony z terenu Izraela. Kazdy, nawet glupek, o tym juz wie.
    • manhu Re: Iran zaatakował państwo NATO 04.03.26, 15:34
      to.ja.pies.na.czarnych napisała:
      > Czy to już jest początek Trzeciej Wojny Światowej?
      LOL. Kogo z kim? Iran wali w bazy USA. Tu próbowali trafić w brytyjskie bazy na Cyprze (USA z nich korzysta).

Żeby była Trzecia Wojna to muszą dołączyć inni wielcy, póki co żałosna Rosja jest fatalnym sojusznikiem: Wenezueli, Iranu, Kuby. Jedynie "dobrze" wypada w Korei, ale tylko dlatego, że ta ma sporo atomówek więc bandyta Trump boi się tam uderzyć. Chiny też tylko myślą jak zachęcić Iran do odblokowania cieśniny Ormuz (a nie im pomóc), zaś Arabowie w okolicy obrywają kolejnymi rakietami i też nie mają ochoty stawać po stronie Iranu.

Tutaj po prostu jest osłabianie przeciwników Izraela. I tak to trwa od lat, gdy ktoś urośnie zaraz Żydzi z USA wysyłają swoich podrzędnych gojów jak Trump żeby zrobili porządek. Nawet przyjaznego oswojonego pieska Kadafiego załatwili.
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Iran zaatakował państwo NATO 04.03.26, 15:47
        > żałosna Rosja jest fatalnym sojusznikiem: Wenezueli, Iranu, Kuby.

Zapomniałeś o USA.
        • j-k Nie bój żaby 04.03.26, 16:01

> > żałosna Rosja jest fatalnym sojusznikiem: Wenezueli, Iranu, Kuby.
          >
          > Zapomniałeś o USA.

Nie bój żaby

USA juz sa sojusznikiem Wenezueli.

a wkrotce beda sojusznikiem dwoch pozostalych.
    • j-k Zeby byla wojna swiatowa -to musialyby sie do niej 04.03.26, 15:41
      wlaczyc Rosja i Chiny.

Rosja sie nie wlaczy - bo ma jedna reke umoczona w nocniku, czyli w Ukrainie

a Chiny sie nie wlacza, bo im sie to nie oplaca.

Conajwyzej w przypadku amerykanskich niepowodzen na BW - lykna Tajwan.
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Zeby byla wojna swiatowa -to musialyby sie do 04.03.26, 16:46
        Juz się dzieje blisko Chin.

Co najmniej 80 osób zginęło, a 32 zostały ranne w wyniku uderzenia w irański okręt IRIS Dena, do którego doszło w środę w pobliżu wód terytorialnych Sri Lanki - poinformowały władze w Kolombo.
        tvn24.pl/swiat/iran-i-wojna-na-bliskim-wschodzie-relacja-na-zywo-4-marca-najnowsze-informacje-st8929980

Poza tym wielu komentatorów uważa, ze napaść na Iran ma na celu odciąć Chiny od irańskiej ropy.
        • senioryta13 Re: Zeby byla wojna swiatowa -to musialyby sie do 04.03.26, 19:37
          to.ja.pies.na.czarnych
          > ... napaść na Iran ma na celu odciąć Chiny od
          > irańskiej ropy.

Bingo i Wenezuela jest tez nasza.
          • to.ja.pies.na.czarnych Re: Zeby byla wojna swiatowa -to musialyby sie do 04.03.26, 20:13
            > Wenezuela jest tez nasza.

Wasza czyli czyja?
            • senioryta13 Re: Zeby byla wojna swiatowa -to musialyby sie do 04.03.26, 21:18

> > Wenezuela jest tez nasza.
              >
              > Wasza czyli czyja?

USA.

• j-k myla sie. 04.03.26, 20:27
          > Poza tym wielu komentatorów uważa, ze napaść na Iran ma na celu odciąć Chiny od irańskiej ropy.

Myla sie.

Ogolnoswiatowa zadyma - nie jest DZIS w Interesie USA.

a tylko "ograniczona" zadyma na BW.
          • to.ja.pies.na.czarnych Re: myla sie. 05.03.26, 09:37
            Doktorze od spraw polityki międzynarodowe wytłumacz mi dlaczego Trump wywołał tą wojnę skoro ona nie jest w interesie USA?
            Popatrz na historię wszystkich współczesnych wojen i wskaż mi chociaż jedną, która nie była wywołana w interesie USA!
            • dunajec1 Re: myla sie. 05.03.26, 14:16
              Ta w Iranie to tylko interes zydowski, a jankesi musza pomagac.
              Lobby zydowskie w calym rzadzie USA jest b. duze, mozna by powiedziec "...lecz pan kaze sluga musi..".
            • j-k i ty sie mylisz. 05.03.26, 16:07

> Doktorze od spraw polityki międzynarodowe wytłumacz mi dlaczego Trump wywołał t
              > ą wojnę skoro ona nie jest w interesie USA?

umiesz czytac ?

napisalem, ze wojna swiatowa (z Rosja, czy Chinami) nie jest dzis w Interesie USA

- lokalna Zadyma na BW - jak widac - w Interesie USA jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka