Dodaj do ulubionych

Komu zalezy na podtrzymaniu tematow zydowskich?

IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.02, 17:02
Wszedzie tylko to Zydowstwo i Arabstwo!
Ani jednych ani drugich nie potrafie zdzierzyc.
Jakbysmy przestali o nich gadac, to poszli by w zapomnienie jak Ruanda,
Somalia, Liberia itd.
Obserwuj wątek
    • Gość: rania Re: Komu zalezy na podtrzymaniu tematow zydowskich? IP: 5.2.1R1D* / *.terra.net.lb 26.05.02, 17:41
      uwazam , ze trzeba otwierac ludziom oczy, niech zobacza, uslysza i poczuja co
      moze ich czekac w przyszlosci. jest roznica miedzy zydem a syjonista, miedzy
      muzulmaninem , a fanatykiem islamskim, nie mozna wrzucac tego do jednego
      worka.media filosemickie(a jest ich wiekszosc0 - klamia lub naginaja prawde do
      swych potrzeb).polakow tez opluwa sie rowno i robia to wlasnie syjonisci.jesli
      nie chcesz Jacku brac udzialu w dyskusji , to po prostu przenies sie w inne
      okolice tematyczne.ja staram sie byc obiektywna , ale niektore wypowiedzi na
      tym portalu oraz jem podobnym doprowadzaja mnie do szalu.
      • galetik Re: Komu zalezy na podtrzymaniu tematow zydowskich? 26.05.02, 17:49
        Gość portalu: rania napisał(a):

> uwazam , ze trzeba otwierac ludziom oczy, niech zobacza, uslysza i poczuja co
        > moze ich czekac w przyszlosci. jest roznica miedzy zydem a syjonista, miedzy
        > muzulmaninem , a fanatykiem islamskim, nie mozna wrzucac tego do jednego
        > worka.media filosemickie(a jest ich wiekszosc0 - klamia lub naginaja prawde do
        > swych potrzeb).polakow tez opluwa sie rowno i robia to wlasnie syjonisci.jesli
        > nie chcesz Jacku brac udzialu w dyskusji , to po prostu przenies sie w inne
        > okolice tematyczne.ja staram sie byc obiektywna , ale niektore wypowiedzi na
        > tym portalu oraz jem podobnym doprowadzaja mnie do szalu.

materacu muzulmanski a kysz a kysz scierwo !
        spierdalaj do swoich terrorystow , chodzacych nieboszczykow, zagrazajacym LUDZIOM
        po ludzku zyjacym na tym swiecie.
      • werw Re: Komu zalezy na podtrzymaniu tematow zydowskich? 26.05.02, 17:58
        Właśni Sara, ty kobjeta (4 raz glupsze mżcizna) a znowu dobry powjedziane! Mnie
        szłu robi że jak my zacinamy wojna (5) i przegrywamy to Zidy państwo nam nie daja
        zrobić i stawjają nam za karę nowe osjedli. Czi to nie głeboki niesprawjedliwe?!
        • Gość: sara Re: Komu zalezy na podtrzymaniu tematow zydowskich? IP: 5.2.1R1D* / *.terra.net.lb 26.05.02, 20:22
          nie martw sie normalna ,moze przegriwami pitwe ale wegrewami wojne,wojna miedze
          nami jescie sie nie skonczyla, to dopiero poczatek wojne ,prawda nie
          zwyciezylisme ,ale tez nie przegriwalisme. jezli zydziesyjoniszcze mysla ze
          masakei w jininie ,mordowaniem niewinych palestynczekow, posterunki na kazdem
          skrzezowaniu ,czy nowo prowadzone abarthaid znaterenach okupanych, nam strsza
          to sie myla, a oszedli moga budowacz ile chca nie dlugo w njej nie zagniazda,
          choc za sto lat ta zymia wraca do nas po w njej wsrastami jak dab. ta zbiranina
          cholota przejechla zyc na naszych krzewdach mi sie nie dami niegdy nie dami im
          spokoju ani teras ani za sto lat maja jedno wejscia zawroczyc nam co nam
          zabrano dac nam niepodleglosc ajezli chca z nami mieszkac w spokoju to ja
          osobiscie nie mam nic przeciewko temu ale itak one wyjeziaja z tam tad, po ta
          nacja nie potrawi zyc w zgodzie z nie kim .ato jest ich tragidia .widze koniec
          izraela jako kraj dla samich zydow bardzo bliska ,nie jestem jasnowiedzem ,ale
          umiem czytacz histore .slo zawsze na swiecie samounistwilo.
          • Gość: jojo Re: Komu zalezy na podtrzymaniu tematow zydowskich? IP: *.proxy.aol.com 26.05.02, 20:29
            Gość portalu: sara napisał(a):

> nie martw sie normalna ,moze przegriwami pitwe ale wegrewami wojne,wojna miedze
            >
            > nami jescie sie nie skonczyla, to dopiero poczatek wojne ,prawda nie
            > zwyciezylisme ,ale tez nie przegriwalisme. jezli zydziesyjoniszcze mysla ze
            > masakei w jininie ,mordowaniem niewinych palestynczekow, posterunki na kazdem
            > skrzezowaniu ,czy nowo prowadzone abarthaid znaterenach okupanych, nam strsza
            > to sie myla, a oszedli moga budowacz ile chca nie dlugo w njej nie zagniazda,
            > choc za sto lat ta zymia wraca do nas po w njej wsrastami jak dab. ta zbiranina
            >
            > cholota przejechla zyc na naszych krzewdach mi sie nie dami niegdy nie dami im
            > spokoju ani teras ani za sto lat maja jedno wejscia zawroczyc nam co nam
            > zabrano dac nam niepodleglosc ajezli chca z nami mieszkac w spokoju to ja
            > osobiscie nie mam nic przeciewko temu ale itak one wyjeziaja z tam tad, po ta
            > nacja nie potrawi zyc w zgodzie z nie kim .ato jest ich tragidia .widze koniec
            > izraela jako kraj dla samich zydow bardzo bliska ,nie jestem jasnowiedzem ,ale
            > umiem czytacz histore .slo zawsze na swiecie samounistwilo.

Spierdalaj z tego forum prostytutko moslemska i wiecej tu nie wracaj ! Zydami
            mordy swojej parszywej nie wycieraj ! Oni cie nawet w dupie nie maja,a ty ich
            ciagle na jezyku swoim masz ! Won stad lachudro splesniala,bo nam forum
            zasmiecasz !!!
            • werw Re: Komu zalezy na podtrzymaniu tematow zydowskich? 26.05.02, 20:48
              Czi wy Żidy nie rozujecie jak my chcemy potem wojna zrobić to przez te osjedla
              będziemy mieć dalej do morza? Wy mały pieniondze dajecie i Ameryka mało daje i
              za to bieda w arab countries! EU płaci i mało bomba dostaje!
        • Gość: sara Re: Komu zalezy na podtrzymaniu tematow zydowskich? IP: 5.2.1R1D* / *.terra.net.lb 26.05.02, 20:28
          nie martw sie normalna ,moze przegriwami pitwe ale wegrewami wojne,wojna miedze
          nami jescie sie nie skonczyla, to dopiero poczatek wojne ,prawda nie
          zwyciezylisme ,ale tez nie przegriwalisme. jezli zydziesyjoniszcze mysla ze
          masakei w jininie ,mordowaniem niewinych palestynczekow, posterunki na kazdem
          skrzezowaniu ,czy nowo prowadzone abarthaid znaterenach okupanych, nam strsza
          to sie myla, a oszedli moga budowacz ile chca nie dlugo w njej nie zagniazda,
          choc za sto lat ta zymia wraca do nas po w njej wsrastami jak dab. ta zbiranina
          cholota przejechla zyc na naszych krzewdach mi sie nie dami niegdy nie dami im
          spokoju ani teras ani za sto lat maja jedno wejscia zawroczyc nam co nam
          zabrano dac nam niepodleglosc ajezli chca z nami mieszkac w spokoju to ja
          osobiscie nie mam nic przeciewko temu ale itak one wyjeziaja z tam tad, po ta
          nacja nie potrawi zyc w zgodzie z nie kim .ato jest ich tragidia .widze koniec
          izraela jako kraj dla samich zydow bardzo bliska ,nie jestem jasnowiedzem ,ale
          umiem czytacz histore .slo zawsze na swiecie samounistwilo.
      • Gość: normalna Re: Komu zalezy na podtrzymaniu tematow zydowskich? IP: *.hamrazone.com / 10.0.5.* / 62.84.68.* 26.05.02, 18:04

> uwazam , ze trzeba otwierac ludziom oczy, niech zobacza, uslysza i poczuja co
        > moze ich czekac w przyszlosci. jest roznica miedzy zydem a syjonista, miedzy
        > muzulmaninem , a fanatykiem islamskim, nie mozna wrzucac tego do jednego
        > worka.media filosemickie(a jest ich wiekszosc0 - klamia lub naginaja prawde do
        > swych potrzeb).polakow tez opluwa sie rowno i robia to wlasnie syjonisci.jesli
        > nie chcesz Jacku brac udzialu w dyskusji , to po prostu przenies sie w inne
        > okolice tematyczne.ja staram sie byc obiektywna , ale niektore wypowiedzi na

Nalezaloby raczej zadac pytanie: komu zalezy na zasmiecaniu, na wulgaryzowaniu
        forum, na spychaniu wartosciowych watkow w dol, na oblepianiu ich budzacym odraze
        belkotem...

A Ty Jacku chcialbys po prostu zapomniec? Gdybysmy tak przestali mowic o
        problemie, to po prostu poszedlby w zapomnienie i o jak fajnie by bylo! Tak?
        Tylko, wlasnie, problem przez to nie zniknie. I pewnego dnia obudzimy sie znowu
        przerazeni jakims strasznym wydarzeniem. Nic przy tym nie rozumiejac. Potem znow
        popadniemy w spiaczke i bedziemy udawac , ze nie ma problemu. ,,...byle nasza
        wies spokojna", prawda?
        • Gość: normalna Re: Komu zalezy na podtrzymaniu tematow zydowskich? IP: *.hamrazone.com / 10.0.5.* / 62.84.68.* 26.05.02, 18:11
          Oto zywy przyklad, jak szybko kulturalna wypowiedz dusi sie w zarodku pod sterta
          inwektyw.
          ========================
          • Re: Komu zalezy na podtrzymaniu tematow zydowskich?
          galetik@poczta.gazeta.pl 26-05-2002 17:49 odpowiedz na list
          odpowiedz cytując

> uwazam , ze trzeba otwierac ludziom oczy, niech zobacza, uslysza
          i poczuja co
          > moze ich czekac w przyszlosci. jest roznica miedzy zydem a
          syjonista, miedzy
          > muzulmaninem , a fanatykiem islamskim, nie mozna wrzucac tego do
          jednego
          > worka.media filosemickie(a jest ich wiekszosc0 - klamia lub
          naginaja prawde do
          > swych potrzeb).polakow tez opluwa sie rowno i robia to wlasnie
          syjonisci.jesli
          > nie chcesz Jacku brac udzialu w dyskusji , to po prostu przenies
          sie w inne
          > okolice tematyczne.ja staram sie byc obiektywna , ale niektore
          wypowiedzi na

materacu muzulmanski a kysz a kysz scierwo !
          spierdalaj do swoich terrorystow , chodzacych nieboszczykow,
          zagrazajacym LUDZIOM
          po ludzku zyjacym na tym swiecie.

• Re: Komu zalezy na podtrzymaniu tematow zydowskich?
          werw@poczta.gazeta.pl 26-05-2002 17:58 odpowiedz na list
          odpowiedz cytując

Właśni Sara, ty kobjeta (4 raz glupsze mżcizna) a znowu dobry
          powjedziane! Mnie
          szłu robi że jak my zacinamy wojna (5) i przegrywamy to Zidy
          państwo nam nie daja
          zrobić i stawjają nam za karę nowe osjedli. Czi to nie głeboki
          niesprawjedliwe?!
        • werw Re: Komu zalezy na podtrzymaniu tematow zydowskich? 26.05.02, 18:11
          Co tak spokojnie? Bez bluzgów i krzyków?
          Dr Jekyll vs Mikri/sara/eva/zuza?
    • Gość: Fredzio Re: Komu zalezy na podtrzymaniu tematow zydowskich? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 26.05.02, 18:35
      Oczewiscie Polskich debilow co nie stac im na Wodki aby w Bramie nachlac !
      Alkoholisci zachowja sie Dziwnie kedy nie ida do terapi !
    • puls Arabskie materace wykonujac rozkazy hizbolahow 26.05.02, 18:46
      zabraly glos na forum.
      Najczystszy zaklamany arabski belkot wydaja te arabskie materace ,bezmyslnie
      klamia i zaprzeczaja sobie .
      Coz nie bedziecie klamac , arab przywali w leb wg Koranu .
      • galetik Re: Arabskie materace wykonujac rozkazy hizbolahow 26.05.02, 19:03
        puls napisał(a):

> zabraly glos na forum.
        > Najczystszy zaklamany arabski belkot wydaja te arabskie materace ,bezmyslnie
        >
        > klamia i zaprzeczaja sobie .
        > Coz nie bedziecie klamac , arab przywali w leb wg Koranu .

hehehehe samym koranem przywali.
      • Gość: hycel Re: Arabskie materace wykonujac rozkazy hizbolahow IP: *.planetsky.com / 212.98.145.* 26.05.02, 21:59
        puls napisał(a):

> zabraly glos na forum.
        > Najczystszy zaklamany arabski belkot wydaja te arabskie materace ,bezmyslnie
        >
        > klamia i zaprzeczaja sobie .
        > Coz nie bedziecie klamac , arab przywali w leb wg Koranu .

puls-ty stary,zardzewialy gramofonie.Tobie juz dawno ktos porzadnie w leb
        przydzielil,bo ciagle piszczysz na ta sama nute. Malo tego smietnik w gebie masz
        wiekszy niz wysypisko Nowego Yorku.
        Twoj materac musi byc najohydniejsza potwora na swiecie.Znosic takiego chama w
        dzien i w nocy to tylko jakas bestia jest w stanie.Ja nie przeklinam,ale wysylam
        ci najgorsza wiazanke,o jakiej tylko sobie pomyslisz.Masz do tego talent debilu .
        • werw Coś o bestiach 26.05.02, 22:03
          www.aquanet.co.il/war2002/34.html
    • yidele Re: Komu zalezy na podtrzymaniu tematow zydowskich? 26.05.02, 20:56
      Proste. Tym, którym bez żyda jako kozła ofiarnego nieskoro brac na własne barki
      odpowiedzialność za swój los, oraz tym którzy bez jakiegoś domniemanego wroga
      nie potrafią zaistnieć ( re. Świtoń, Bubel, Moskal, itp, itd.) Dlaczego w
      Polsce, która ma raptem 5-8000 Zydow/ludzi pochodzenia Żydowskiego, nieustannym
      tematem są nagonki i wzajemne piętnowanie się Żydem wśród ludu, kleru i
      polityków? Dlaczego dla niektórych nie do przełknięcia jest kwestia zwrotu
      mienia Żydowskiego ( o pojednaniu nie mówiąc ) a nie ma żadnego problemu z
      pobieraniem opłat z fundacji "Polsko-Niemieckie Pojednanie" ? Dlaczego
      standardowym wyzwiskiem na stadionach jest "<nazwa druzyny rywalizującej>
      Żydy!" Dlaczego standardowym manewrem demagogów jest przypisywanie swym
      oponętom Żydowskich rodowodów i nazwisk ( ponoć "ukrytych") ? Ano, dlatego że
      część tego narodu jest tak chora na antysemityzm że aż nim wymiotuje.
      Dobitnym przykładem jest chyba Karol Wojtyła którem poniektórzy tez by chcieli
      przypisać do mych ziomków, jest to bowiem jedyny sposób w jaki można
      człowieka "skompromitować" w oczach ludzi nie potrafiących i nie chcących pojąć
      istoty przemian Katolicyzmu ( a co za tym idzie Polskosci, bowiem ponad 90%
      polaków deklaruje sie jako Katolicy ) od czasów II soboru watykanskiego, a juz
      specjalnie "Nostra Aetate" ( cir. 1965), listu duszpasterskiego i dyrektyw z
      niego wynikających które nakazują nietylko tolerancję ale i respekt, szacunek
      dla Żydów jako "starszych braci w wierze" i potwierdzają fakt wybrania narodu
      Żydowskiego i ciągłości ( nieodwołalności) tego wybrania. Do dzis, w
      większośći Polskich kosciołów, ten nakaz pada na głuche uszy księdzy
      wychowanych w duchu przedsoborowym i często przesyconych prawicowo-rasistowską
      ideologią.
      Nazwijmy to małym przyczynkiem do odpowiedzi - dla ciekawych polecam niezłą
      książkę Ks. Michała Czajkowskiego "Lud Przymierza"

• Gość: jojo Re: Komu zalezy na podtrzymaniu tematow zydowskich? IP: *.proxy.aol.com 26.05.02, 21:12
        yidele napisał(a):

> Proste. Tym, którym bez żyda jako kozła ofiarnego nieskoro brac na własne barki
        >
        > odpowiedzialność za swój los, oraz tym którzy bez jakiegoś domniemanego wroga
        > nie potrafią zaistnieć ( re. Świtoń, Bubel, Moskal, itp, itd.) Dlaczego w
        > Polsce, która ma raptem 5-8000 Zydow/ludzi pochodzenia Żydowskiego, nieustannym
        >
        > tematem są nagonki i wzajemne piętnowanie się Żydem wśród ludu, kleru i
        > polityków? Dlaczego dla niektórych nie do przełknięcia jest kwestia zwrotu
        > mienia Żydowskiego ( o pojednaniu nie mówiąc ) a nie ma żadnego problemu z
        > pobieraniem opłat z fundacji "Polsko-Niemieckie Pojednanie" ? Dlaczego
        > standardowym wyzwiskiem na stadionach jest "<nazwa druzyny rywalizującej>
        >
        > Żydy!" Dlaczego standardowym manewrem demagogów jest przypisywanie swym
        > oponętom Żydowskich rodowodów i nazwisk ( ponoć "ukrytych") ? Ano, dlatego że
        > część tego narodu jest tak chora na antysemityzm że aż nim wymiotuje.
        > Dobitnym przykładem jest chyba Karol Wojtyła którem poniektórzy tez by chcieli
        > przypisać do mych ziomków, jest to bowiem jedyny sposób w jaki można
        > człowieka "skompromitować" w oczach ludzi nie potrafiących i nie chcących pojąć
        >
        > istoty przemian Katolicyzmu ( a co za tym idzie Polskosci, bowiem ponad 90%
        > polaków deklaruje sie jako Katolicy ) od czasów II soboru watykanskiego, a juz
        > specjalnie "Nostra Aetate" ( cir. 1965), listu duszpasterskiego i dyrektyw z
        > niego wynikających które nakazują nietylko tolerancję ale i respekt, szacunek
        > dla Żydów jako "starszych braci w wierze" i potwierdzają fakt wybrania narodu
        > Żydowskiego i ciągłości ( nieodwołalności) tego wybrania. Do dzis, w
        > większośći Polskich kosciołów, ten nakaz pada na głuche uszy księdzy
        > wychowanych w duchu przedsoborowym i często przesyconych prawicowo-rasistowską
        > ideologią.
        > Nazwijmy to małym przyczynkiem do odpowiedzi - dla ciekawych polecam niezłą
        > książkę Ks. Michała Czajkowskiego "Lud Przymierza"
        >

Sluszna racja P.Yidele ! Ja od siebie moge dodac tylko,ze te 90 %
        Polakow,antysemityzm z piersi matek przez wieki wysysalo ! Pzdr.Pana i
        przepraszam za dawna pomylke !!! Sorry !!!
        • puls Hycel to twoj bachor czy bachor Normalnej-materca 26.05.02, 22:09
          www.aquanet.co.il/war2002/29.html
          nawet podobny.
      • Gość: Fredzio Re: Komu zalezy na podtrzymaniu tematow zydowskich? IP: *.daimler-benz.com 27.05.02, 12:47
        yidele napisał(a):

Czy wiekszosc Polakow sa Antysemici czy nie ?
        Ty tutaj Zyjesz i jestes z Polka pobrany ?
        Czekam na odpowiedz ! Szalom kadima Israel !
        • Gość: gosc Do Fredzia IP: 131.137.84.* 27.05.02, 15:39
          Gość portalu: Fredzio napisał(a):

> yidele napisał(a):
          >
          > Czy wiekszosc Polakow sa Antysemici czy nie ?
          > Ty tutaj Zyjesz i jestes z Polka pobrany ?
          > Czekam na odpowiedz ! Szalom kadima Israel !

Wydaje sie, ze bardzo trudno bedzie odpowiedziec na to pytanie, gdyz nie ma
          wyraznego kryterium antysemityzmu jak i definicji tego terminu.
          Nawet gdyby to kryterium i definicja byly znane trzeba by przeprowadzic naukowe
          badanie wsrod Polakow-NieZydow - do czego mam obawy niepredko dojdzie.

• yidele Re: Komu zalezy na podtrzymaniu tematow zydowskich? 27.05.02, 23:09
          Nie. Większośc Polaków Żyda na oczy nie widziała i wie tyle co im TVP1, ks.
          Rydzyk i Lepper powiedzą. ( czyli niewiele ) Przeważająca większość Polaków to
          normalni, pożądni ludzie - ale jak juz Misza gdzie indziej pisał, wszędzie są
          kanalie, idioci i bekarty PRL'u gotowe obwinic każdego za swoje problemy, a
          tradycyjnym kozłem ofiarnym w Polsce zawsze byli Żydzi. Ja sobie radzę b.
          dobrze, z ksenofobów smieję się pełną gębą.
          • Gość: $ Komu zależy? IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 13:52
            Większość Żydów, mieszkających poza Polską, też nie widziała na oczy Polaka
            2002r. a analizę psychologiczną, historyczną, gospodarczą i każdą inną
            przeprowadzają, jakby pisali doktorat o obecnej Polsce. Media najczęściej
            popierają jedną ze stron. Obiektywizm jest tylko chwytem reklamowym, mającym
            zadowolić zasnobiałego intelektualistę. Prawda o jednostronności prasy jest
            niezaprzeczalna, w końcu ktoś jest właścicielem, redaktorem naczelnym itd.
            Każdemu coś w sercu gra i ogranicza pole patrzenia na problem. Miłość jest
            ślepa, także do własnego narodu i religii.

Media publikujące przychylnie dla Żydów są oczywiście OK? Tak zapewne Yidele
            myślisz i nie masz racji, bo media te robią dokładnie to samo co Lepper i
            Rydzyk tyle, że z innej strony. Każda z tych stron jest daleka od środka, gdzie
            najczęściej jest najwięcej prawdy.

Yidele przyjrzyj się technikom medialnym przedstawiania tematów żydowskich. Czy
            aby nie za dużo tam trąbienia o zagrożeniu i wrogości do Żydów. Sposób
            przedstawiania niby złego stanowiska Polaków do Żydów, czy to nie jest medialne
            poszukiwanie kozła ofiarnego, na którym można zbudować żydowską jedność w celu
            przeciwstawienia się niby antysemickim Polakom. Kto tu szuka tradycyjnego
            kozła? Czy Żydzi nie mają swojego tradycyjnego kozła, winnego wszystkich
            żydowskich nieszczęść i cierpień, o których trzeba jak najczęściej przypominać,
            także na tym forum?

Radzisz sobie dobrze, to bardzo dobrze. O człowieczeństwie decyduje jednak to,
            że staramy się zrozumieć i pomóc tym, których nie rozumiemy i tym, którzy sobie
            nie radzą. Wyśmiewanie ich to raczej nie TO. To minimum ludzkiej ambicji, a
            można mieć jej jeszcze więcej. Co do tematu człowieczeństwa nie oczekuję, że
            się zgodzimy. Wyczuwam inne źródła.

TV2 jest lepsze niż TV1, a to dlaczego? Ciocia tam pracuje?
            Które gazety i programy TV są dobre i dlaczego ?
            • yidele Re: Komu zależy? 28.05.02, 16:51
              Gość portalu: $ napisał(a):

> Większość Żydów, mieszkających poza Polską, też nie widziała na oczy Polaka
              > 2002r. a analizę psychologiczną, historyczną, gospodarczą i każdą inną
              > przeprowadzają, jakby pisali doktorat o obecnej Polsce.
              Widzę że waść tą "większość Żydów " znasz osobiscie, skoro możesz sobie pozwalać
              na tak szeroko zakrojone stwierdzenia. Ja, Żyd Polski, w Polsce mieszkam i piszę
              o moich osobistych, naocznych doswiadczeniach - a ty?
              > Media najczęściej
              > popierają jedną ze stron. Obiektywizm jest tylko chwytem reklamowym, mającym
              > zadowolić zasnobiałego intelektualistę. Prawda o jednostronności prasy jest
              > niezaprzeczalna, w końcu ktoś jest właścicielem, redaktorem naczelnym itd.
              > Każdemu coś w sercu gra i ogranicza pole patrzenia na problem. Miłość jest
              > ślepa, także do własnego narodu i religii.
              Prawda - czymkolwiek by ona nie była, w Polskich i Światowych mediach przejawia
              sie powszechną nagonką na Izrael i Zydów. O obiektywizmie oczywisci mówić nie
              wypada tak jak o Świętym mikołaju czy aniele stróżu - to bajki dla naiwnych
              studentów z pierwszego roku...
              > Media publikujące przychylnie dla Żydów są oczywiście OK? Tak zapewne Yidele
              > myślisz i nie masz racji, bo media te robią dokładnie to samo co Lepper i
              > Rydzyk tyle, że z innej strony. Każda z tych stron jest daleka od środka, gdzie
              >
              > najczęściej jest najwięcej prawdy.
              Widzisz jak łatwo komuś innemu przypisac własne poglądy? sam się nie
              wypowiedziałem an temat tego czy to cacy czy nie, ale między bogiem a prawdą, to
              w Polsce znadziesz może dwa czasopisma przychylne Zydom - Midrasz i ongis Jidele.
              Polskie media nie są przychylne Żydom czy Izraelowi - nawet Gazeta( o tym w innym
              watku ), gdyby tak było to kalumnie Rydzyków, Lepperów, Bubli, Moskali,
              łgarstwa "Naszego dziennika" czy "Naszej Polski" nie pozostałyby
              nienapietnowane. Smieszą mnie oswiadczenia ze Gazeta czy Wprost, Polityka
              prowadzą politykę edytorialną "przychylna Zydom" - sa to po prostu pisma w
              których razacego antysemityzmu jest mniej i czasami jeden etatowy żyd,
              D.Warszawski, jest w stanie coś napisać/wydrukować.

>
              > Yidele przyjrzyj się technikom medialnym przedstawiania tematów żydowskich. Czy
              >
              > aby nie za dużo tam trąbienia o zagrożeniu i wrogości do Żydów.
              Bynajmniej. ku pamięci, ostatnie napady na synagogi we Francji, Belgii,
              Niemczech - Gdyby Polskie koscioły np. w USA czy Francji były w tren sposób
              atakowane, asza prasa az zanosiłaby się od płaczu i zgrzytania zebów. Kiedy
              Polskiego gwałciciela, pedofila wsadzono w teksasie, w Polsce rozpowrzechniano
              różnego rodzaju hoistorie o przesladowaniu Polaków w USA. Kiedy we Francji palą
              Zydowskie Synagogi lub napadają na Zydów to polskie media zbywaja takie
              zachowanie krótkimi wzmiankami - powiedz mi, gdziez te "Zydom przychylne" media w
              Polsce?
              > Sposób
              > przedstawiania niby złego stanowiska Polaków do Żydów, czy to nie jest medialne
              >
              > poszukiwanie kozła ofiarnego, na którym można zbudować żydowską jedność w celu
              > przeciwstawienia się niby antysemickim Polakom.
              Sięgasz, brzytwy sie chwytasz. Żydzi nie potrzebuja kozła ofiarnego aby się
              jednoczyć - my jestesmy od tyysiącleci zjednoczeni i swiadomi naszej wspólnoty.
              Zydzi jako naród istnieja od ponad 3000 lat - nam Polacy jako sposób
              definicji "zydowskiej jednosci" nie są potrzebni - w końcu w Polsce żyje nas
              tylko jakies 5-8000.
              > Kto tu szuka tradycyjnego
              > kozła? Czy Żydzi nie mają swojego tradycyjnego kozła, winnego wszystkich
              > żydowskich nieszczęść i cierpień, o których trzeba jak najczęściej przypominać,
              >
              > także na tym forum?
              >
              Tu widze że wkroczyłes na teren lepiej zostawiony psychiatrom. Pozwolę sobie
              zauważyc że czymkolwiek by to forum nie było, napewno nie reprezentuje ono ani
              Polski ani Polaków ani Żydów, a tym bardziej typowych relacji Polsko Zydowskich.
              Więc Zydzi scigają cię na forum? chcą cię jako kozła ofiarnego ukamienować?
              Policz sobie lepiej ilosc watków antysemickich/antyzydowskich na tym forum i
              sam odpowiedz sobie na to pytanie: Komu zalezy aby powtarzac w nieskonczonośc o
              strasznych , krwiorzerczych Żydach - bo taki jest profil tego forum - wypowiedzi
              zydów jest tu mało, głównie antysemicki bełkot króluje. Pytasz się "Komu
              zalezy?" -
              • Gość: $ Re: Komu zależy? IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 11:57
                Tej większości Żydów mieszkających poza Polską nie znam oczywiście całej
                osobiście ale o tym, że o Polsce wiedzą mało dowiedziałem się z tekstów
                wysyłanych z zagranicznych serwerów. Czytam dział forum ŚWIAT od dawna i to
                właśnie z wyjaśnień żydowskich uczestników forum wiem o niepopularności
                rzetelnej wiedzy o Polsce. Posty napływają z różnych stron świata, stąd moja
                uwaga o tych, którzy od lat nie widzieli Polski a rozpisują się bardzo
                emocjonalnie. Zdanie nie dotyczyło Żydów mieszkających w Polsce obecnie więc
                nie dotyczyło Ciebie. Kiedyś pewien Żyd tłumacząc ten problem napisał: "To w
                Polsce mieszkało 10% Żydów, a nie w Izraelu 10% Polaków". Stąd wniosek kto kogo
                zna troszkę lepiej.

Jeżeli prasa charakteryzuje się częściową krytyka polityki Izraela, podnosi się
                alarm o nagonce na Żydów. To po prostu absurd. Co ma zła ocena polityki Sharona
                do np. moich kolegów Żydów. Łączenie oceny polityków i zwykłych ludzi jest
                zabiegiem wybitnie wrednym, skłócającym ludzi w celu spotęgowania wizji
                zagrożenia i globalnego konfliktu.

Prawda w prasie?
                Jak zaś wygląda prawda w prasie żydowskiej? Nie ma tam czasem nagonki na kogoś?
                Czy to aby na pewno cała prawda.

Pisałeś, że zbierasz informacje z różnych źródeł. Ile można w nich przeczytać o
                zagrożeniach nad innymi narodami. Przeciętny obywatel świata nawet nie kojarzy
                o masowości gwałtów dokonywanych przez narody na narodach. Np. Afryka, kogo to
                dzisiaj obchodzi, że rzeki tamują się trupami. Pisać o zagrożeniach oczywiście
                trzeba ale oprócz zagrożeń dla narodowości żydowskiej należałoby zauważać
                resztę świata również przeciętnych Palestyńczyków. Polskie media starają się
                być chociaż powierzchownie nie jednostronne. Obok artykułu przychylnego można
                przeczytać mniej przychylny. Taka formuła raczej jest zaletą. Wolałbyś aby
                polska prasa pisała w tonie prasy żydowskiej. To niby dlaczego? Prasa żydowska
                jest przychylna Polsce? Nie chodzi tu o odbijanie piłeczki, jak ja Tobie tak
                Ty mi. Prasa polska ma prawo do patrzenia na pewne problemy z punktu widzenia
                Polski i Europy, umieszczania obok siebie różnych poglądów. Nie wierzę, że
                oczekujesz od prasy polskiej aby stała się żydowska. Po co? Przecież zawężałoby
                to dopływ informacji do czytelnika. Nie posądzam Cię o takie zamiary. Nie
                lepiej przeczytać taką a następnie inną gazetę.

Wypowiedzi żydowskie zawsze zawierają sugestie o nie znajomości tematu przez
                innych uczestników dyskusji. To potrafi wyprowadzić z równowagi ale ponieważ
                wiem, że o to chodzi, staram się brać to spokojnie. Otóż nie tylko Żydzi sporo
                wiedzą i potrafią logicznie zestawiać fakty. O technikach tworzenia i
                podtrzymywania wspólnoty uczyłem się dosyć dokładnie i długo przy okazji kilku
                dziedzin życia, pracy i nauki. Nie o chwalenie się tu chodzi ale o pewnych
                mechanizmach społecznych i psychologicznych wiem coś nie coś. O mechanizmach
                praktycznie wykorzystywanych przez Żydów dowiadywałem się od prof. narodowości
                żydowskiej. Nazwiska nie wymienię, bo za takie rozmowy z gojem zapewne miałby
                problemy. To porządny człowiek i byłoby szkoda jego kariery. Znam też Żydów
                niestety innych od niego i wiem co potrafią.

Co do proporcji i charakteru wypowiedzi uczestników forum. Wystarczy śledzić
                daty napływania tekstów na bieżąco. Łatwo dostrzec zorganizowaną formę tego
                forum, etatowych uczestników przeznaczonych do dyskutowania na określonym
                poziomie i charakterystyczne tematy. Ja wyczuwam tu manipulację. Ponieważ
                napisałem, że nie interesuje mnie odbijanie piłeczki więc nie zacytuję
                wypowiedzi antypolskich, których wcale nie jest mniej od tych, które
                przytoczyłeś. To forum to sztucznie kręcony konflikt zupełnie mnie
                nieinteresujący.

Wiem, że gazety również potrafią kłamać mimo to je czytuję, latem mniej a w
                lesie wcale. Programy TV, portale i inne media moim zdanie właśnie wtedy są
                dobre, gdy chociaż próbują zaglądać z różnych stron na problematyczne podwórko.
                Dlatego odrzucenie przez Ciebie Niemców i Francji oceniam jako przewagę emocji
                nad chęcią poznania różnych punktów widzenia. Nic tak nie uczy jak krytyka.
                Wyłączne wychwalanie zawsze źle się kończy. Woda sodowa, rozprężenie,
                dekoncentracja i klęska.

Jakiej drużynie będziesz kibicował na MŚ ? Wyjdziemy z grupy?

• wojo!!!! Re do $ : Komu zależy? 29.05.02, 12:06
                  Wez tylko pod uwage ,ze duza czesc tekstow i prowokacji w stosunku tak
                  Zydow jak Polakow i Polsce , pisza prowokatorzy
                  (antysemici ,faszysci czy po prostu zboczency ) typu Czikago (podpisujacy sie
                  roznymi imionami ostatnio "Israel"), zboczeniec z serweru japonskiego ,
                  PolisHam itp typki.
                  Wypisuja bzdury podszywajac sie zarowno pod Polakow jak i Zydow.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka