radostek 04.03.05, 21:26 Poczatek konca pana Kuczmy... Kanapa Kastrata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orestes13 UKRAINO! OCZYŚĆ SIĘ! TERAZ MASZ JEDYNĄ SZANSĘ! 04.03.05, 21:41 Wsadźcie za kratki wszystkich zbrodniarzy i malwersantów. Usuńcie całkowicie stary aparat. Może wtedy będziecie mieli szansę na normalne życie! Jeśli nie zrobicie tego teraz oni się wgryzą w swoje stołki i już nigdy ich nie zostawią, tak jak w naszym biednym, chorym państwie... Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 WŁADZA ZA SPOKÓJ P. KUCZMY? 05.03.05, 14:46 Przed ostatnimi wyborami na Ukrainie były rozmowy "pomarańczowych" z p. Kuczmą o zapewnieniu mu bezpieczeństwa w zamian za władzę. Czy wypowiedź: "Nowy prezydent Wiktor Juszczenko skomentował: - Każdy ma wybór: bronić przed sądem swego honoru albo wymierzyć sobie samemu sprawiedliwość." I to w dużej mierze zapewnia bezpieczeństwo p. Kuczmie. Zaprzyjaźnionemu z nim p. Kwaśniewskiemu też z tym lepiej. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
komentator44801 Niech mi ktos wytlumaczy (powaznie) 04.03.05, 21:57 Nie znam sie na takich sprawach. Rozumiem, ze czlowiek zdeterminowany moze wiele. Ale w jakiej kolejnosci odbywa sie takie samobojstwo z dwoma wystrzalami. Czy to jest jakis automat w cynglu? Podbrodek i broda. To jak pistolet byl przylozony do brody ze pozniej jeszcze mu sie udalo strzelic w glowe? Tylko bez zartow (chyba ze dobre :D). Odpowiedz Link Zgłoś
orestes13 Re: Niech mi ktos wytlumaczy (powaznie) 04.03.05, 22:18 To bardzo proste. Kiedy strzeliłeś już sobie w podbródek jest taka krótka chwila, w przeciągu której zdajesz sobie sprawę, co właśnie uczyniłeś. Jeśli nie stracisz jej na uświadamianie sobie, że właśnie rozpieprzyłeś sobie mózg po całym suficie, możesz spróbować strzelić sobie jeszcze w skroń. Odpowiedz Link Zgłoś
komentator44801 Re: Niech mi ktos wytlumaczy (powaznie) 04.03.05, 22:42 Mozg ktory lezy na suficie juz nie mysli, wiec nie mozesz sobie z niczego zdac sprawy. Nie no powaznie. O co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
les1 Re: Niech mi ktos wytlumaczy (powaznie) 05.03.05, 13:47 Moim zdaniem to bylo czyste samobojstwo...:-) Cos w rodzaju.... jak to bylo z tym praworecznym bankierem Papieza, ktory pojachal do lasu w niemczech.... aby tam sobie w czache strzelic dwa razy... w lewa skron i zaraz za uchem...z lewej strony oczywiscie... jak to bywa u praworekich.... hahaha les1 Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Aaa, to ten MANKUT, co byl PRAWA REKA papieza?!:-) 05.03.05, 19:57 >"Cos w rodzaju.... jak to bylo z tym praworecznym bankierem Papieza, ktory > pojachal do lasu w niemczech.... aby tam sobie w czache strzelic dwa razy... w lewa skron i zaraz za uchem...z lewej strony oczywiscie... jak to bywa u > praworekich.... hahaha" > les1 Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Jesli sobie naprzod ODETNIESZ GLOWE..:-(((((((((( 04.03.05, 22:51 To mozesz, z braku rozumu, postrzelic sie kilkakrotnie z milicyjnego pistoletu, a potem, dla pewnosci, oblac jeszcze kwasem solnym. Ot tak, jak zrobil ow nieszczesnik Gongadze. WRACA NOWE! :-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Ostatnie slowa SAMOBOJCY: 04.03.05, 22:52 TOWARZYSZE! NIE STRZELAJCIE!!! :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Ostatnie slowa SAMOBOJCY: 05.03.05, 11:56 "...Nie znaleźliśmy śladów wskazujących na to, że ktoś mu pomógł..." - no cóż, towarzysze na kursach KGB na pewno nie spali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
komentator44801 Wiesz o co mi chodzi... 04.03.05, 23:09 Chodzi mi o to, ze sytuacja jest przedziwna a dziennikarz przeklepuje po prostu depesze i nic go nie obchodzi. Informacja typu "Prezydent lewitowal nad podloga przez 2 sekundy" pozostawic bez komentarza. Podobnie 2 strzaly w glowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek_i_jego_pies dwa strzały 04.03.05, 23:33 zastępca prokuratora generalnego Wiktor Szokin powiedział, że pierwszy strzał był w podbródek i kula wyszła obok nosa, a drugi w skroń. z kolei według informacji korespondenta kanału 1+1 obrażenia po pierwszym strzale były na tyle poważne, że raczej uniemożliwiały drugą próbę, co stawia pod znakiem zapytania wersję samobójstwa. www2.pravda.com.ua/archive/2005/march/4/news/36.shtml z kolei w opisie całego ranka jest, że wyszedł z domu do budynku gospodarczego, a jego żona po 10 minutach usłyszała strzał i zaraz potem znalazła ciało męża. www2.pravda.com.ua/archive/2005/march/4/3.shtml trzeba poczekać na więcej informacjii... Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 "wyszedł z domu do budynku gospodarczego i..." 05.03.05, 00:06 Jakas SWINIA go musi zastrzelila. Moze z chodowli FSB?! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
rozsadnyy Re: Niech mi ktos wytlumaczy (powaznie) 04.03.05, 23:40 Może przy pierwszym strzale w podbródek źle przylożył pistolet i kula utkwiła w szczęce albo wyleciała nosem albo z jakiegoś innego powodu nie zabił ? Odpowiedz Link Zgłoś
komentator44801 Re: Niech mi ktos wytlumaczy (powaznie) 05.03.05, 09:43 O.K. No moze tak bylo. Tylko dziwne "amatorstwo" generala policji czy czegos tam. Ale samobojstwo to na pewno spora nerwowka. :) (?) a moze :( Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxyyyyzzzz Re: Niech mi ktos wytlumaczy (powaznie) 05.03.05, 10:20 Przytocze cytat z literatury fachowej : Multiple suicidal gunshots to the head. We report two cases of suicide by multiple gunshots to the head. The first victim (of two shots) fired the first shot, which was observed, into his mouth, leading to damage to the left optic nerve and frontal lobe. The man still was able to drive his car home, where he shot himself in his right temple. He died 2 days later. The second victim (of three shots) was a 58-year-old man who was found dead on his bed. Reconstruction of the case disclosed that the first shot had passed through his tongue and slightly damaged the second cervical vertebral body. He then shot himself in his right temple, leading to damage of the temporal lobe. Finally, he shot himself in his left temple, resulting in destruction of the pons. Jacob B et al. Am J Forensic Med Pathol. 1989;10:289- 94. Odpowiedz Link Zgłoś
komentator44801 P.S. :D 05.03.05, 14:49 Rozumiem, ze to kwestia kalibru. Mala kula moze rzeczywiscie zniszczy tylko temporal. Rozumiem, ze najwazniejsze to nie zaczynac od parietal bo mozna uszkodzic motoryczna i dalej juz nie bedzie komu pociagnac cyngla :D Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 a potem dwukrotnie do siebie wystrzelił? 04.03.05, 22:21 Krawczenko został zabity przynajmniej dwom wystrzałami, ale wcześniej zdążył obwinić Kuczmę. Dziwne co? Odpowiedz Link Zgłoś
zed123 A ostatnie jego słowa brzmiały: Nie strzelajcie!!! 04.03.05, 22:54 Strzelił sobie w podbródek a potem w skoń? Czy może na odwrót? Nie mógł się zdecydować, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa A kiedy w Polsce... 04.03.05, 22:55 ...nastąpi początek końca rządów sld-owskiej mafii? Odpowiedz Link Zgłoś
wertello Re: Krawczenko w pozostawionym liście obwinił Kuc 05.03.05, 01:08 razom nas bahato, nas ne podałaty Odpowiedz Link Zgłoś
dergar No proszę 05.03.05, 05:46 vo mnie ukraina obchodzi, w polsce mamy socjalizm i gnijące panstwo, nie róbcie scen drodzy gracze(playasi sceny politycznej)....proste Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpsp Re: Krawczenko w pozostawionym liście obwinił Kuc 05.03.05, 06:45 Strata takiego swiadka to kleska i skandal. Ten list oskarzajacy Kuczme albo flaszywy albo bardzo niepokojacy. Komentarz Juszczenki o sprawiedliwosci bez wspomnienia prawdy tez nie na miejscu. To jest pierwsza plama na nowym prezydencie. Nie spodziewalem sie tak ze to bedzie szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Kuczma po alibi pojechał do Czech 05.03.05, 09:27 świadkowi zapewne pomogli popełnić samobójstwo, bo za duzo wiedział i mógł puścić jeszcze jakiegoś bąka o Juszczence, a tak ,potencjalne gaduły już wiedzą , że mogą załamać się psychicznie i zrobić sobie ziazia. Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: Krawczenko w pozostawionym liście obwinił Kuc 05.03.05, 10:03 Takier dziwne zdarzenia, jak owo wymuszone "samobójstwo", są dla mnie najlepszym dowodem na to, że Kuczma rzeczywiście kazał zabić dziennikarza. Powinien zgnić w więzieniu. Pewnie skończy się jak zwykle - zbrodniarzom włos nie spodanie z głowy, jak nie spoadła putinowi. W tej sytuacji pozostaje życzyć szczęścia jakiemuś sprawnemu snajperowi, który mu wpakuje kulę w łeb za wszystkie zbrodnie, jakich się ten mały stalinek dopuścił na innym narodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 I TAK TOW . KUCZMA ODZYSKAL ZDROWIE. 05.03.05, 10:57 Ciekawe czy tow. Kwasniewski wyslal do Kuczmy depesze gratulacyjna z okazji powrotu do zdrowia ?!!!!... Odpowiedz Link Zgłoś
edo5 Re: Krawczenko w pozostawionym liście obwinił Kuc 05.03.05, 14:37 To prowokacja szyta grubymi nićmi. My to znamy. U nas był Ksiądz Popiełuszko nic de facto nieznaczący wikariusz, który jest już wzniesiony na ołtarze.Na Ukrainie będzie dziennikarz. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r_m Tak kończy prawdziwy mężczyzna 05.03.05, 15:02 Jeśli żeczywiście miał coś na sumieniu to dobrze, że się zabił, tak samo wilu polskich polityków powinno postąpić, pozostaje tylko pytanie czy sam się zabił, bo ciężko jest mi sobie wyobrazić oddanie dwóch stzałow w głowę Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Wszystko jasne, Krawczenkę zamordowali 05.03.05, 16:20 siepacze Juszczenki. Jeśli rzeczywiście Krawczenko by się zastrzelił by ratować swoją rodzinę przed ludźmi Kuczmy, to nie zostawiłby listu oskarżającego Kuczmę bo podpisałby wyrok na swoją rodzinę. Prada jest taka, że mordercy na usługach reżimu Juszczenki dali Krawczence wybór mordujemy ciebie i twoją rodzinę, albo tylko ciebie ale zostawiasz taki właśnie list. Odpowiedz Link Zgłoś
ania9939 Re: Krawczenko w pozostawionym liście obwinił Kuc 05.03.05, 23:44 Zupełnie mi nie pasuje samobójstwo Krawczenki.Uważam,że ktoś zainteresowany przyczynił się do jego śmierci.Na Ukrainie tak załatwia się niewygodne osoby. Odpowiedz Link Zgłoś