Dodaj do ulubionych

Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podziękujmy

01.04.05, 19:45
za to co dla nas zrobił!
Ja za Tryptyk Rzymski dziękuję (wszak nic tak jak słowa wiązane cenię), za
słowa otuchy w '79 roku na placu Zwycięstwa wygłoszone, za ekumenizm, za
wyciągnięcie ręki do islamu i judaizmu, za pielgrzymni które tyle radości
przynosiły, za mówienie rzeczy z którymi się nie zgadzałem ale które zmuszały
mnie do myslenia! Bez Jego słów nie byłbym tu gdzie teraz jestem!
DZĘKI SERDECZE!
Obserwuj wątek
    • kropka Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 01.04.05, 19:51
      ja - za wszystko
      • ola.plowiec Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:30
        dziękuję za to, jakim jesteś człowiekiem.
        • izu5 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:40
          Za to że jest, za uśmiech i optymizm, za siłe i nadzieję jaką daje nawet w tak cięzkich dla Niego chwilach. DZIĘKUJĘ
          • la0-3 Jan Paweł II † 02.04.05, 12:19
            Wielki Człowiek Wielki Czas †

Jasność wizji, charakterystyczna dla Ojca Świętego, prowadziła narody przez
            czasy skomplikowane. Podczas swego pontyfikatu wyznaczał Drogę, która była i
            jest wzorcem absolutnym. Wyniosły ponad wszelkie podziały kodeks moralny, który
            zapisał w nas wsztstich, jest i będzie wyznacznikiem poprawności idei, jakie
            przyświecają naszemu życiu. Dziękuję Ci Ojcze Święty za Wzór, którego przecenić
            się nie da.
            • dorku dziękuje 02.04.05, 14:26
              Za wszystko. Za to ze był i zawsze z nami będzie. Nigdy juz nie zdarzy sie taki
              papież ani taki człowiek.
              • tinto Re: dziękuje 02.04.05, 16:07
                dziękuję - za wszystko !!!
                • tomasztadla dziękuje 02.04.05, 18:49
                  dziękuję
                  • tzbych Re: dziękuje 02.04.05, 19:04
                    za wszystko (sic)
                    • looney-ksp Re: dziękuje 02.04.05, 22:02
                      Dziękuję Ci Ojcze Święty za pomoc w umocnieniu mojej wiary.
                      • cogar Re: dziękuje 02.04.05, 22:11
                        za świat ktory jest, za życie ktorego nie było, za miłość którą umocniłeś, za
                        cierpliwośćktórą okazałeś.... dziękuje
                        • huong Re: dziękuje 02.04.05, 22:55
                          Dziekuję. Con cam on cha.
                          • gonzor Re: dziękuje 02.04.05, 23:10
                            Dziękuję Największy Człowieku
                            • dzbartek Re: dziękuje 02.04.05, 23:15
                              Dziękuję Ci za wszystko. Byłeś wielki. Twój następca powinien zacząć od Twojego
                              procesu beatyfikacyjnego. Brak mi słów. Strzeż swoich rodaków. Byłeś Święty już
                              za życia. Wiem, że teraz przekraczasz Bramę Nieba i wiesz dużo więcej. Odeszło
                              cierpienie. Dla Ciebie to tylko przejście do lepszego świata. Dla nas wielka
                              strata. Mam nadzieję, że będziesz nami kierował z Nieba. Mam nadzieję, że damy
                              radę. Szczęść Boże. (')(')(')
                              • tonvananh Re: dziękuje 02.04.05, 23:19
                                Wietnamczycy Cie dziekuja!
                              • tonvananh Re: dziękuje 02.04.05, 23:22
                                Dziekuje!
                                • gdziewulski oschodząc ZJEDNOCZYŁEŚ CAŁY ŚWIAT 02.04.05, 23:38
                                  głeboki z serca szacunek dla Ciebie... W pamięci na zawsze pozostaniesz!!!
                                  • magu50 Re: oschodząc ZJEDNOCZYŁEŚ CAŁY ŚWIAT 02.04.05, 23:57
                                    Ojcze odszedles nieodchodzac--zawsze bedziesz pamietany przez pokolenia
                                    Ania z Radomia
                                    • sluczyn Zaszedł jak słońce,a krzyż zapłonął, jutro powróci 03.04.05, 00:15
                                      Zaszedł jak słońce, a krzyż zapłonął, jutro powróci i krzyż będzie cały.
                                      www.k-k.pl/fotki/luczyn-2.html
                                      I będzie we mnie jego ciepło. Takie moje słońce szczególnie na pochmurne,
                                      trudne dni.
                                      • wazari_kwantyzator Za Szczerość i Czystość. † 03.04.05, 00:44
                                        Za Wzór - jakim być.
                                • annaria Re: dziękuje 02.04.05, 23:46
                                  za dobro,skromność,
                                  za nadzieję i miłośc-dziękuje!
                                  [*]
                                  • krees Re: dziękuje 02.04.05, 23:55
                                    Byłeś i bedziesz Janem Pawłem Wielkim
                                    [']['][']
                                  • turystkair Re: dziękuje 03.04.05, 00:06
                                    za wiare,milosc ,za to ze byles wspaniałym czlowiekiem
                                    za to,ze moglosmy byc z Toba
                                    za to,ze zjednoczyles swiat
                                    za to ze byles, jestes i zawsze bedziesz
                                    ...w naszych sercach....
                                    DZIEKUJE
                        • sasza04 Non omnes moriar 02.04.05, 23:52
                          О мой Иисус, прости нам наши пригрешения, избавь нас от огня адского и приведи
                          все души на небо особенно тех, кто больше всего нуждается в твоем милосердии, аминь!

Zmarl dobry czlowiek. Oby chociaz czesc jego dobroci zostala wsrod nas.

Sasza
                          • blumchen_22 zapalamy dzisiejszc nocy swiece w oknie dla OJCA 02.04.05, 23:59
                            zapalamy dzisiejszc nocy swiece w oknie dla OJCA ŚWIĘTEGO by oświeciła Mu
                            drogę do Pana jak On oświecił ja nasze życie........
                            • ewatu Dziękuje.............. 03.04.05, 00:04
                              Dziękuje z całego serca za 25 lat pontyfikatu. Za mądrość, poczucie humoru,
                              stawanie ponad podziałami.
                              Kończy się epoka Jana Pawła II... Smutno nam tutaj, ale Tobie, Ojcze Święty
                              dobrej drogi do Nieba...
                            • darko681 Re: zapalamy dzisiejszc nocy swiece w oknie dla 03.04.05, 00:22
                  • jm2 Re: dziękuje 02.04.05, 22:18
                    Dzękujemy za to, że Ojciec Święty tak długo był z nami wspierał nas i nauczał.
                    Jak sobie teraz poradzimy bez Jego fizycznej obecności?
                  • a.kalinowska dziękuje za wszystko co zrobił dla nas 02.04.05, 22:57
                    dziękuję za wszystko co zrobił dla nas. Powróce do zapomnianych już modlitw.Do
                    pacierza, o którym nie myślałam , pochłonięta innymi sprawami.Wieczny
                    odpoczynek racz Mu dać Panie, a światłośc wiekuista niechaj Mu świeci.Amen.
                  • relatif Re: dziękuje 02.04.05, 23:44
                    ...
                • aleksandra1111 Re: dziękuje 02.04.05, 19:46
                  Dziekuje za wszystko, co zrobiles dla swiata, za milosc, szacunek i charyzme
                  oraz za to, co zrobiles dla nas wszystkich :*
                  • jacek.borkowski Re: dziękuje 02.04.05, 21:42
                    Dziękuję za to że jesteś Polakiem.
                    • dorcia41 Re: dziękuje 02.04.05, 23:04
                      Dziekuje Ci za to, ze byles Polakiem i w dodatku Polakiem na imigracji co
                      nieraz pomoglo mi w moich codziennych zmaganiach mieszkania w Ameryce
                  • paulina1 Re: dziękuje 02.04.05, 23:23
                    Dziękuję za całe Twoje życie, które poświęciłeś dla Kościoła, dla ludzi, dla
                    całego świata. Nikt i nic nie było ci obojętne, Twoja wielka miłość obejmowała
                    wszystkich i każdy mógł ją poczuć. Czuwaj teraz nad nami.
                    • hcz dziękuję,że BYŁEŚ I JESTEŚ W NASZYCH SERCACH 02.04.05, 23:59
                • sylwiaweronika ja tez dziekuje z calego serca!!!!!!!!!!!!! 02.04.05, 23:59
              • darkstorm Dziękuje Całym sercem 02.04.05, 16:37
                Jesteś jednym z najwiekszych skarbów ludzkości. Ty wskazałeś drogę do
                zjedniania wielkich trzech religii. Ty wskazałes drogę do pojedniania narodów
                i zniweczenia komunizmu. Nie ma słów, który mogłyby opisac twoją osobę. Nikt
                nigdy o tobie nie zapomni. Będziesz noszony w sercach wszytkich narodów
                Swiata. <<<>>>NIECH BÓG MA CIEBIE W OPIECE.<<<>>>
                • basia-33 Re: Dziękuje Całym sercem 02.04.05, 23:35
                  DZIEKUEJ ZE JESTES....DZIEKUJE ZE BYLES....DZIEKUJE ZE BEDZIESZ....
              • dotka13-07 dziękuje 02.04.05, 20:13
                DZIĘKUJE ZA WSZYSTKO!!!!!!!!!!!KOCHAM CIĘ!!!!!!!!!!!!
              • lorellin Re: dziękuję 02.04.05, 20:47
                Za wszystko. Za słowa, czyny, świadectwa. Za modlitwy. Za "NIE LĘKAJCIE SIĘ". Za
                miłość. Za duszpasterstwo.
              • berry21 Re: dziękuje 02.04.05, 21:44
                dziękuję za wszystko, co dla na zrobił. Dziękuję za słowa, ktore
                powiedział: "Nie bój się. Wypłyń na głębię. Jest przy tobie Chrystus. Te słowa
                prowdzą mnie i będę postępował zgodnie z nimi, a także zgodnie z Jego nauką. Wy
                również postępujcie w ten sposób. Słowa powiedziane przez Jana Pawła II niech
                będą nasym sterem.
              • bernarda Re: dziękuje 02.04.05, 21:53
                Ojcze dziekuję za miłość, za to że pokazałeś jak wiele można nią osiagnąć
                • turquoise_tulip dziękuje 02.04.05, 22:51
                  Dziekuje za Ciebie, za ta postawe, ktora pragnales nas zarazic, a mimo to
                  wielokrotnie wiekszosc z nas nie wprowadzala jej w zycie, za to,ze odegrales i
                  zaznaczyles sobie miejsce w moim zyciu na wieki, postepowales zgodnie ze swoim
                  sumieniem, nie zwracajac uwagi na stereotypy, przeszle normy,ale wprowadziles
                  do naszego zycia swiatlo, ktore bylo tak bardzo potrzbne. Dla mnie jestes...
                  wciaz jestes, a lzy to tylko wyraz rozpaczy,ze nigdy juz nie zobacze tego
                  usmiechu, wyrazu twarzy, zmeczonych ale rozswietlonych nadzieja oczu...

[*]
              • jerry21 Re: dziękuje 02.04.05, 22:10
                a Ty skad wiesz czlowieku - jestes bogiem czy prorokiem ?
                Czesc i chwala owszem - ale to nie zwalnia od myslenia i wazenia
                slow.
              • ketlean Re: dziękuje 02.04.05, 23:44
                Dziękuję za to,że przez 23 lata mojego życia pokazałeś mi co jest dobre i jak
                należy życ i za to, że w tym pokreconym świecie byłeś jedyną stabilnością bo
                zawsze byłeś blisko - w sercu. Żegnaj jedyny autorytecie naszych czasów,
                symbolu dobra :-(
              • sija1 Re: dziękuje 03.04.05, 00:47
                Dziekuje Ci Ojcze Swiety za cala Twoja milosc...teraz nic juz nie bedzie takie
                samo bez Ciebie..dziekuje Ci za to ze byles..jestes i bedziesz w naszych
                sercach na zawsze..Pokoj Twojej duszy

Sija
            • keykoszka Re: Jan Paweł II † 02.04.05, 16:07
              Halo!! Ludzie opanujmy sie! W jakim stanie jest to jest ale nasz kochany Papiez
              jeszcze zyje i jest wsrod nas! Nie placzmy nad smiercia Człowieka ktory zyje!
              Przezyl juz wiele i przy nieznanych wyrokach Boskich wszystko jest mozliwe!
              Wiec blagam Was, jesli Bog Go powola do siebie wtedy bedziemy oplakiwac Jego
              odejscie a tymczasem ofiarujmy mu nasza modlitwe i nadzieje na lepszy czas, bo
              nikt z Nas nie wie co nastapi w najblizszym czasie. Modlmy sie o dobro i laske
              dla Niego-a czy to ma byc laska cudu powrotu do zdrowia czy powolania Jana
              Pawla II do wiecznej światłości zadecyduje sam Bog!
              • pies333 Re: Jan Paweł II † 02.04.05, 21:44
                DZiekuje, dziekuje za moje studia , za doktorat, za moralne wsparcie
              • 50m Re: Jan Paweł II † 02.04.05, 22:58
                dla mnie zawsze będzież żył...
            • migselv Re: Jan Paweł II † 02.04.05, 16:52
              Odchodzi czlowiek!
              Pozostaje wiara! Jego i nasza w Pana Naszego!

Przyjro mi jest, ze nie moge byc razem z moimi rodakami!
              Ciezko jest byc w takiej chwili daleko od Was!
            • natalia100 Re: Jan Paweł II † 02.04.05, 20:06
              NIE MOGE UWIERZYC , ZE OJCIEC SWIETY ODCHODZI..KOCHAMY GO CALYM SERECEM I W
              SERCU BEDZIE NA ZAWSZE.!\_/
          • ona111111 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 12:42
            ja dziękuję za wszystko bo to wspaniały człowiek !!!
            • ola2811 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 18:05
              Dziękuę za całą miłość ofiarowaną światu !!!!!!!
              • thorgal10 Jan Paweł II 02.04.05, 19:29
                Dziekuję za wszystko.

Szczęść Boże w ostatniej Pielgrzymce.
            • jasmina11111 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 18:53
              Gdy łódz odpływa,
              żegnający machają do pasażerów na pożegnanie,
              lecz kiedy przybija do drugiego brzegu,
              inni machają im na powitanie.
              Wiele zrozumiałam przez te 2 dni.Dziękuję.
            • elficzek79 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 21:28
              dziękuję Ci Ojcze za to, że tak bardzo cierpisz za grzechy moje i całego
              świata ...
              - zrobię wszystko, by ulżyć Twoim cierpieniom...
            • rkplodz Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 21:59
              Wiem że będzie mi Ciebie brakować. Ojcze, Dziękuje, że byłeś. Że jesteś. Że
              będziesz w moim sercu.
          • kiki005 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:06
            Dziekuje za nieasamowita sile, nadzieje i ogromna wiare. Za hart ducha i
            optymizm, za milosc i tkliwosc, ktora ma dla nas wszystkich. Za to,ze jest.
          • tuptus4 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:19
            dziekuje CI OJCZE SWIETY za prawie 27 lat Twojego pontyfikatu czyli cale moje
            zycie, innego Papieza nie znam! za umieletnosc laczenia ludzi za milosc
            blizniego za wszystko!
          • elzbietan Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:34
            Dziekuje za WIELKIE serce!!!
            • altowiolistka Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:51
              A ja dziękuję za WSZYSTKO. Za miłość do wszystkich ludzi, za radość życia, za
              dobry przykład... Może dla wielu ludzi Papież stał się w końcu bardziej Włochem
              niż Polakiem, postacią bardzo odległą, ale tak naprawdę jest wciąż blisko nas i
              będzie zawsze w naszych sercach.
              • majan2 dziekuje 02.04.05, 22:44
                za ogromna lecja szacunku do innych ludzi takze dla ich slabosci. Za odwage i
                dobroc
                • aeron Re: dziekuje 02.04.05, 22:51
                  zostań z nami
          • violeta7 Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 22:47
            OJCZE NASZ , KTÓRYŚ JEST W NIEBIE.....
            BĘDZIESZ ZAWSZE W NASZYM SERCU....
          • vsl Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 22:53
            Dziękuje za wszystko Co zrobiłes Ojcze... [*]
          • patrik2 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 03.04.05, 00:25
            Za całe dobro, za walkę o pokuj na świecie, za wolną Polskę.
        • mysza_9 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 12:48
          ja dziękuję za to, że był, jest i będzie z nami na zawsze! za to, że daje nam
          nadzieję i pomaga stawać się lepszymi ludźmi!!!Kochamy Cię
          • jo.ptak Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 22:56
            =(
        • mateusz9615 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 15:40
          dziekuje ze Jan Paweł II jest z nami i mysle ze zawsze bedzie z nami i my z
          nim!! bedziemy go nosic w sercu zapamietujac go jako pogodnego czlowieka!!
          • macz210 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 19:01
            dziekuje bogu za tak wspanialego,uwielbianego czlowieka.jego nauki zawsze
            pozostana wsrod wszystkich narodow swita.modlmy sie za niego.
            • 1112b Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 23:09
              Są chwile szczególne w życiu każdego z nas. Kiedy idziemy tą drogą naszego
              życia ,są chwile kiedy odchodzą od nas nam Bliscy. Tą Bliską naszemu sercu ,
              naszemu bytowi w drodze do nieba jest Nasz Papież. Bogu dzięki , że mogliśmy
              iść z Naszy Papieżem prze te lata naszego życia .... .
        • vanshar dziekuje 02.04.05, 19:39
          za madrosc, wytrwalosc, usmiech
        • malysz72 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 21:07
          Dziękuję Ci OJCZE ŚWIĘTY za Twą światłość dla ludzkości grzesznej, która szuka drogi do zbawienia, którą Ty pakazujesz nam jak nią kroczyć w miłości i przebaczeniu dla bliżnich.
        • niebieskooki3 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 22:09
          Za obalenie komunizmu i za to jakiem był człowiekiem.
        • flacha00 JPII 02.04.05, 22:59
          DZIEKUJE!!!!!!!
        • j.jedrzejczyk Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 03.04.05, 00:26
          ŻYCIE ZMIENIA SIĘ ALE NIGDY NIE KOŃCZY! DZIEKUJĘ ZA WSZYSTKO CZEGO DOKONAŁEŚ
          OJCZE ŚWIĘTY!!
        • tajemnica.poliszynela Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 11.01.06, 23:58
          dziękuję
      • mjb84 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:35
        Za niesamowity umysl, stalosc przekonan, upor i wiernosc.
        • dorotka31 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 13:40
          Bogu za Ojca Świętego, ze GO powołał do życia i dał tak wiele sił, Ojcu
          Świętemu za bycie w tym świecie Drugim Chrystusem
      • stokrotka210 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:46
        Ja dziękuję,że byłeś i jesteś przez całe moje dorosłe życie, za Twoją dobroć,
        życzliwy uśmiech dla wszystkich.
      • robinson_k Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:57
        Dziekuje JP II za to, że jest, był i tyle dla wszystkich zrobił... Bez niego
        świat niebyłby tym czym jest teraz... Mam jednak zawsze nadzieję, że przeżyje,
        bo nie znam świata bez papieża Polaka... :( :)
        • tazikk Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 12:15
          Ja dziekuje Tobie za wszystko co zrobiłeś dla mnie i dla całego Świata...
          Drugiego takiego Papieża kościół może już nie mieć...
        • rocal Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:28
          ja nie znam świata z papieżem Polakiem, bo wstyd sie przynac, ze nigdy nie
          interesowało mnie to, co mowóil, bo wiedzialam, ze zawsze mowi dobrze, a teraz
          mam okazje przekonac sie, ile znaczyl dla swiata i jako swiat teraz bez niego
          bedzie.
        • biechol Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:19
          Eh..Ojcze Świety, po prostu dziekuje.... :(
          • mateusz.lachowski Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 23:28
            Dziękuję za szerzenie pokoju na świecie
            Dziękuję za dialog z innymi religiami
            Dziękuję Ojcze Święty
      • kaowuael Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:59
        a ja zato ze "był" w nieskończoności
      • dzwiek Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 12:05
        dziekujemy Ci Ojcze Swiety za wszysko.
        Tomek
      • jan232 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 12:10
        Dziękuję Ojcu świętemu za to że jeszcze bardziej zbliżył nas do Boga i ludzi.
      • rudnickig Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 12:10
        DZIĘKUJĘ ZA TO ŻE ISNIEJESZ , DZIĘKUJĘ ZA WIARĘ KTÓRA DAJESZ I ZA CIEPŁO KTÓRYM
        OTACZASZ CAŁY ŚWIAT. KOCHAM CIE NAD ŻYCIE.
        • justynka_b19 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 03.04.05, 00:38
          Dziękuje za to że byłeś takim człowiekiem jakim byłeś...otwartym na innych
          ludzi,dobrym...dziękuje za Twoje świadectwa,czyny...
      • tahos Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 12:12
        DZIEKUJE I UFAM ŻE JESZCZE NAS NIE OPUŚCISZ
      • rodzynek88 DZIĘKUJE 02.04.05, 12:25
        Dziękuje Ci Ojcze za wszystko mam nadzieje że wrócisz do zdrowia kocham Cię
        bardzo cieszę się że to właśnie Ty jesteś papieżem i że pochodzisz z Polski
        jeszcze raz dziękuje za wszystko
        • carpathian Re: DZIĘKUJE 02.04.05, 13:36
          Dziekuje Tobie za wszystko - jestes Wyjatkowym Czlowiekiem. Nikt inny nie
          bedzie Ciebie w stanie zastapic. Wsrod duchownych wielu jest takich, ktorzy
          zapominaja o swoich powinnosciach - TY JEDYNY NIE ZAPOMNIALES. BYLES ZAWSZE
          PRZY KAZDYM Z NAS. DLA MNIE JESTES SWIETYM! BOZE URATUJ GO!!!!

Monika
          • yjtt6e1101 Re: DZIĘKUJE 02.04.05, 17:37
            Choc Cię nie znałem osobiście, to mam wrażenie jakby z twoim odejściem
            odchodziła nie tylko pewna epoka, ale czuję jakby pewien płomień gasł we mnie.

• woda007 Re: DZIĘKUJE 03.04.05, 00:10
          Dziękuje.
      • bestisz Podziękować i zastanowić się nad swoją osobą 02.04.05, 12:28
      • derdyfurke Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 12:31
        Za nadzieję i mówienie prawdy o cierpieniu.
        • susti Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 19:02
          NIE OPŁAKUJMY - ZAZDROŚĆMY , ŻE POTRAFIŁ TAK PIĘKNIE PRZEŻYĆ SWOJE ŻYCIE
          Tyle z Siebie dał nam wszystkim. Czy my chociaż troszkę potrafimy dzielić się
          sobą z innymi? Czy umiemy być przykładem, dawać nadzieję ? TAK JAK ON? Czy dla
          swoich dzieci potrfimy być rodzicami choć w maleńkim stopniu takimi rodz8icami
          jakim on JEST i zawsze będzie OJCEM dla nas.
          DZIĘKUJĘ CI OJCZE ŚWIĘTY za wskazanie drogi.
          ZAWSZE BĘDZIESZ DLA MNIE KIMŚ WAŻNYM
        • carmena_ja Jesteś Bogiem, jego oczyma...wszystkim!!! 02.04.05, 20:12
          KOCHAM ĆIĘ NAD ŻYCIE , CAŁYM SWOIM SRECEM I DUSZĄ
      • piotrbiel Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 12:38
        Dziękuję za Najważniejszą i Najpiękniejszą lekcję Życia, Miłości, i
        Człowieczeństwa jakiej nikt prócz CIEBIE nie byłby mi w stanie udzielić!! :(
        Czuję teraz Smutek i żal..... ale także ogromna miłość do Ciebie i Twoją do
        Mnie.... DZIĘKUJĘ za Wszystko.... Wiem że to słowo to za mało ale... Dziękuję
        całym sercem!! Kocham Cię!!
        • przystojniutkifajniutkifacecik Dziękuję Ci Ojcze Święty Za Wszystko!!!! 02.04.05, 13:08
          Dziekuje ci za to ze pokazalaes jak mozna bezgranicznie kochac wszystkich
          ludzi,za to ze byles niesamowicie dobry i posiadales dar niesamowitej
          tolerancji i równości wszystkich ludzi na calym swiecie.....zawsze bedziesz w
          moim sercu na zawsze....cokolwiek sie wydarzy....nigdy nie zgasnie pamiec o
          Twej Niesamowitej Osobie!!!!!
      • arturwicik Podziękowanie 02.04.05, 12:43
        Ojcze, dziękuję, że jesteś, cieszę się, że ktoś taki jak Ty dał przykład jak
        żyć. Myślę, że po Twoim odejściu świat nie będzie taki sam. Ani gorszy, ani
        lepszy. Inny.
      • pseczkowski Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 12:51
        Chciałbym podziękować CI Boże za to, że jest Taki CZłOWIEK, który nas uczy
        całym sobą jak kochać mamy, za to, że dane mi było go znać.
      • ankaesz NIEZWYKŁY CZŁOWIEK... 02.04.05, 13:06
        to NIEZWYKŁE,że kocham człowieka, którego nigdy nie dotknęłam..nigdy nie
        spotkałam i nie widziałam na żywo..za to Mu DZIĘKUJĘ Z CAŁEGO SERCA..
        • jonna WATYKAN-BETLEJEM XXI WIEKU 02.04.05, 18:04
          Kiedy patrzę na pielgrzymów zdążających do Rzymu , by uczestniczyć w ostatniej
          drodze największego Pielgrzyma wspólczesnego świata, nie mogę oprzeć sie
          porównaniu z pielgrzymami zmierzającymi do Dzieciątka Jezus, by go powitać.
          Chociaż jestem człowiekiem małej wiary , zdaje mi się , że staję się swiadkiem
          cudu. Wiem, że za chwilę podążę swoją drogą, niemniej dziękuję za to przeżycie.
          Pochylam głowę nad tym kolejnym wielkim Polakiem- patriotą odchodzącym z tego
          świata.
      • anianak Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 13:34
        Za szerzenie nowego wizerunku Koscioła i katolicyzmu wśród narodów : pełnego
        miłości , tolerancji i równości. Za autorytet dla tak wielu bez względu na
        wyznanie i pochodzenie. Za dawanie otuchy, nadziei i świadomości bycia kochanym
        każdemu młodemu człowiekowi. Za wszystko to, czego nie da się opisać słowami.
        Wiem, że gdzieś tam z nami będziesz, ale będzie mi Cię bardzo brakowało tutaj.
      • dariaviktoria Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 13:49
        DZIĘKUJĘ CI ŻE BYŁEŚ, JESTEŚ I ZAWSZE BĘDZIESZ W MOIM SERCU...
      • inscrutable RACHUNEK SUMIENIA 02.04.05, 13:50
        CZUJĘ SIE JAK NĘDZNA MRÓWKA Z NIECO ZA CIASNYM UMYSŁEM. ZASTANAWIAM SIE, CZY W
        NASZYM KRAJU, W SERCACH NASZYCH, JEST CHOĆ CZĘŚC TYCH ZASAD, JAKIM SŁUŻY JPII,
        CZY JEST W POLAKACH CHĘC ZMIANY, UPODOBNIENIA SIE DO TEGO WSPANIAŁEGO
        CZLOWIEKA, ODRZUCENIA NEGATYWNYCH EMOCJI, ZBLIZENIA SIE DO BLIŹNIEGO.
        ZASTANAWIAM SIE, CZY WYCIAGNIEMY NAUKĘ, TERAZ, KIEDY GO TRACIMY, Z JEGO ZYCIA,
        KTÓRE JEST ŚWIADECTWEM, ŻE I W DZISIEJSZYCH CZASACH: CZASACH PORNOGRAFII,
        PRZEMOCY, PEDOFILII I NĘKANIA DZIECI PRZEZ DOROSŁYCH, CZASACH LUZU, W KTÓRYM
        NIE MA MIEJSCA NA ODPOWIEDZIALNOSC ZA SŁOWA I CZYNY, GDZIE SLOWO SZLACHETNOŚĆ
        NIEMAL PRZESTAŁO ISTNIEĆ, GDZIE NIE SZANUJE SIE NIEMAL NIKOGO I NICZEGO, W TYM
        WŁAŚNIE MOMENCIE PAPIEŻ POZOSTAŁ SOBĄ, UDOWODNIŁ, ZE SZCZEROŚĆ JEST WIELKĄ
        SIŁĄ, ŻE LUDZKIE EMOCJE MOGĄ BYC PIĘKNE, WZNIOSŁE, BUDUJĄCE.
        BAKUJE MI SŁÓW, OGARNIA MNIE NIEPOHAMOWANY ZAL, NIE MOGĘ POWSTRZYMAĆ ŁEZ....
        JEDNAK ŻYJĘ ZE ŚWIADOMOSCIĄ, ZE JESZCZE TLI SIĘ SWIATŁO ŻYCIA OJCA ŚWIĘTEGO I
        ZE SKORO JEGO MÓZG I SERCE ŻYJĄ, TO ZNACZY, ZE I MY POWINNIŚMY W NASZYCH
        UMYSŁACH I SERCACH POSZUKAĆ DROGI, KTÓRĄ PRZEZ CAŁE ŻYCIE NAM WSKAZYWAŁ...
        • jotka42 Re: RACHUNEK SUMIENIA 11.01.06, 00:38
          Jestem socjologiem i długo mi się wydawalo, ze ten świat mozna zmienić różnymi
          reformami. Może to mój wiek, a może ON uświadomił mi, ,ze zmianę nalezy zacząć
          od siebie. I teraz już, dzięki NIEMU wiem, że cała zmiana, której pragnę, ode
          mnie zależy. Nic to globalizacja, nic to terroryzm. MOJE, NASZE życie, jego
          jakość nie zależy od jakiegoś mitycznego, bądż wirtualnego IMPERIUM [ to
          nawiązanie do ostatniego wywiadu mojego ukochanego Żakowskiego w Niezędniku
          Inteligenta] ale zależy tylko i wyłącznie ode mnie. To ja mam nauczyć się
          kochać. Ludzi przede wszystkim a nie ludzkość. Gorąco Cię pozdrawiam. JK.
      • halinajaworska Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 13:51
        Za to,że BYŁEŚ - dziękuję
        Za to, że wiele NAUCZYŁEŚ - dziękuję
        Za to, że jeszcze JESTEŚ z nami - dziękuję!!!!!!!!!!!!!!

• thom_as DZIEKUJE 02.04.05, 23:36
          DZIEKUJE ZA TO ZE BYL.ZA JEGO OPIEKE NAD POLSKA W JEJ NATRAGDNIEJSZYCH
          CZASACH.ZA WALKE O PRAWA CZLOWIEKA.ZA JEGO ODWAZNA POSTAWE PRZECIWKO KOMUNISTOM
          I SOWIETOM.ZA JEGO W TYM KONSEKWENCJE.ZA JEGO CHARYZME.DZIEKUJE ZA WSZYSTKO.
      • agnieszkajob ojcze śiwęty dziekujemy!!!!!! 02.04.05, 14:24
        dziękuje ci za wszystko; za to ze jestes, ze nas zawsze wspierales slowem i
        modlitwa, za to ze umiesz nam pokazac czym jest milosc przebaczenie
        milosierdzie. caly kraków jestz Tobą.agi
        • airdream Re: ojcze śiwęty dziekujemy!!!!!! 03.04.05, 00:03
          [']
      • cocolinko Ojcze Święty Kocham Cię!! I dzięki Ci za wszystko! 02.04.05, 14:59
        Prawie całe dotychczasowe moje 30-letnie życie nie zna innego papieża niż JPII,
        ale wiem że jestem Ci wdzięczny Janie Pawle II za poznawanie Boga, za wspólną
        miłość do Kościoła Świętego, i za odkrycie w sobie powołania kapłańskiego i
        dotarcie do niego!!! Jesteś uśmiechem Boga do nas!!!! Wielkie Ci dzięki za
        wszystko!! Bóg Zapłać!!!! Mimo, że patrzę na Twe cierpienie przez pryzmat
        naszej chrześcijańskiej wiary to nie umię się powstrzymać bo w odosobnieniu
        beczeć jak małe dziecko!!!!!
        • trotylek2 Re: Ojcze Święty Kocham Cię!! I dzięki Ci za wszy 03.04.05, 00:11
          Kocham Cie, bardzo zaluje ze juz nigdy wiecej nie uslysze gorali ktorzy witaja
          Cie kolejny raz w POLSCE....bedzie mi Ciebie brak
      • wojciechwozniak Dziękuję Ci Ojcze Święty 02.04.05, 15:05
        ... za wszystko...
      • gramug Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 15:12
        Modlesie za Ojca Śiętego żeby przetrwał te ciężkie chwile i mam jeszcze
        nadzieję że będzie żył
        • vojski Modlę się po raz pierwszy od trzech lat. Za Niego. 02.04.05, 19:17
          Modlę się po raz pierwszy od trzech lat. Za Niego.
      • agula91 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 15:24
        Dziekuje za wszystko!!!!!!!!!!ZA TO ZE JEST!!!!!!!!! :)
      • bepposax Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 16:20
        Dziękuję Ci Ojcze Święty, że odmieniłeś oblicze Ziemi, tej naszej Ziemi, ale i
        całego świata. Dzieki Tobie staliśmy się lepszymi ludźmi i dla Ciebie takimi
        pozostaniemy!!!
        • t.maczka Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 22:22
          za wszystko
      • jan39 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 16:57
        Ojcze dzięki za to, że byłeś z nami wtedy gdy najbardziej Cię potrzebowaliśmy.
        Za Twe słowa otuchy, za ducha świętego, który zstąpił i odnowił oblicz tej
        ziemi. Długo by pisać za co dziękować. Dlatego pozwól, że zrobię
        tak......... . Z BOGIEM.
      • brydzyt Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 16:57
        Ja dziękuję za wszystko. Nigdy nie byłam zbyt gorliwą "uczennicą" Papieża.
        Wstyd się przyznać. Ale nigdy nie jest za późno, by sięgnąć po Jego słowo. To
        także duchowy spadek, który Karol Wojtyła nam żyjącym chrześcijanom i nie tylko
        zostawia. Od nas zależy czy Jego słowa pozostaną puste czy też znajdą
        zastosowanie w naszym życiu. I za ten duchowy spadek, z którego wciąż możemy
        skorzystać, jestem wdzięczna...
      • rapallo Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:24
        Dziękuję Ci Ojcze Święty za wszystko.Spoczywaj w pokoju
      • lusia1977 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:48
        ja też za wszystko Ojcze Święty, Kochamy Cię!!!
        • delicja2 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 23:43
          NA zawsze pozostaniesz w nas!!! Niech tam bedzie Ci lepiej!! Kocham Cie z calego mojego malego seruszka!!!
      • anna_art Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:50
        Dziękuję Ci Ojcze Święty że mogłam słuchać Twojego słowa i uczestniczyć w
        Światowych Dniach Młodzieży, w tych niepowtarzalnych chwilach, dziękuję za
        nieskończoną miłość, wierność, nadzieję jaką nam dałeś, światło i za to że
        nauczyłeś nas jak żyć z Chrystusem i w Chrystusie być szczęśliwym i jak w
        Chrystusie godnie umierać. KOcham Cię i dziękuję za wszystko, Ojcze Święty
        zawsze będziesz w naszych sercach.
      • twierdza2 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:58
        Ojcze, koniec ziemskiej drogi rozpocznie Twoją drogę u boku Najwyższego. Oby
        wielu potrafiło jeszcze na Twój wzór przejść swoją własną. Dziękuje Asia
      • corny011 Dziękuję 02.04.05, 18:05
        Dziękuje za to Ojcze Święty ,że jesteś...
        Dałeś nam więcej niż ktokolwiek mógł..A teraz jednoczysz Cały Świat...
        Dziękujemy Ci Ojcze Święty!!!
      • kaspa22 Dzięki Ci!!!!! 02.04.05, 18:07
        Za to że byłeś, jesteś i będziesz w naszej pamięci!!!!!!!
      • marcelsan Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 18:49
        Dziękuje
      • robsonik1 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 18:53
        Dziękuję Ci Ojcze Święty za wszystko co uczyniłeś dla mnie, dla Polski, dla
        świata... Dziękuję za Twoją pogodę ducha, za zrozumienie i otwartość dla ludzi
        a szczególnie dla młodzieży, za "kopalnię" przemyśleń o życiu. Świat już nigdy
        nie będzie taki sam...
        • milczucha Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 23:33
          ...nie jestem katolikiem - jeśli już - to chrześcijanką z odchyleniami - nie
          sądzę, żeby miało znaczenie, z jaką wiarą się identyfikuję...odszedł DOBRY
          CZŁOWIEK... wielekroć wadziłam się z nim gdzieś w głębi - wierząc - że gdyby
          rozmowa odbyła się w oczków cztery - wciąż byłaby to ROZMOWA , a nie ciąg
          dogmatów. I pusto zrobiło się niezmiernie, nie wiem, czy kiedykolwiek tak
          ważny - Z KRWI I KOŚCI - potrafiący przekrzywić głowę i po prostu słuchać -
          nas "GIAURÓW" - CZŁOWIEK CHRYSTUSOWY - pojawi się... Smutno okrutnie i w
          bolesnym osamotnieniu... Góralu Karolu Wojtyło - cieszę się , że Ty właśnie
          dłoń swoją przykładałeś do wizji Kościoła... Wędruj sobie po bezkresnych
          halach...Bedę tęsknić..:(
      • wydra1 DZIĘKUJE OJCZE SWIĘTY ZA WSZYSTKO 02.04.05, 18:54
        DZIĘKUJE...
      • inka_t ...nie odchodź jeszcze... 02.04.05, 19:03
        Ojcze Świety dziękuje Ci za wszystko... za to, że mogłam żyć w tych czasach i
        poznać Cię. Jesteś największym autorytetem dzisiejszego świata... nie odchodź
        jeszcze... jesteś nam potrzebny...
      • josatnku Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 19:39
        Wiele zawdzieczam Ocju św. POkazał mi godność człowieka i na czym polega
        prawdziwa miłość, a przeczytanie Jego książki Miłość i odpowiedzialność oraz
        Osoba i czyn sprawiły rewolucję w moim życiu. Przede wszystkim chcę mu
        podziękować za jego OJCOSTWO i miłośc do Jezusa.

Oprócz hasła zapamiętaj poniższe informacje:

Twój login: josatnku
        Twój adres pocztowy: josatnku@gazeta.pl
        Serwer poczty przychodzącej: pop3.poczta.gazeta.pl
        Serwer poczty wychodzącej: smtp.poczta.gazeta.pl

książka Miłość i odpowiedzialność List do chorych
      • fridea Za to, że pokazałes nam jak kochać Boga. 02.04.05, 19:40
        DZIĘUJĘ
        • negocjatorka Za to, że pokazałes nam jak kochać Boga. 02.04.05, 21:15
          za to ze swoim zyciem i postawa pokazujesz nam ze warto kochac ... ze warto
          wierzyc ... ze warto miec nadzieje ...
      • alejandra21 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 20:17
        trudno podziekowac tak wielkiemu czlowiekowi.dziekuje po prostu za to ze byl,ze
        jest i ze zawsze bedzie w sercach ludzi.
        za to ze potrafi zjednoczyc chocby na moment caly sklócony swiat
        za to ze uczy jak znosic cierpienie i ze przy jego cierpieniu nasze cierpienia
        wydaja sie tak blahe
        za to ze udowadnia ze czlowiek chuc kruchy potrafi byc wielki
        za milosc.
      • gosia133 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 20:31
        Dziekuję Bogu, że żyję teraz i jestem świadkiem życia Swiętego Człowieka Papieża
        Jana Pawła II. Dziękuję za Twoje Słowa Ojcze Swięty, za Twoją za nas modlitwe,
        za podniesienie nas, Polaków z ciemnosci... .
        Dziękuję Telewizji Polskiej za te piękne dni, za obecność naszego Ojca Świętego
        w naszych domach.
        Dziękuję za wszystko
      • mofrasz Ojcze Święty dziękuję Ci za Twoje Wielkie Serce 02.04.05, 20:44
        Dzięki za całokształt!!!!!
        • yaneck Re: Ojcze Święty dziękuję Ci za Twoje Wielkie Ser 02.04.05, 22:59
          Dziekuje Ci za to że byłes jesteś i będziesz .
          [*]
      • pepegi Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 21:41
        dziękuję za nadzieję, jaką nam dajesz; za to, że trwasz przy nas; za to, że
        wyraźnie ukazujesz nam drogę Chrystusa
        • euraszek dziękuje 02.04.05, 22:57
          dziekuje
      • aruba11 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 22:08
        Dziekuje za to ,ze byles tak wielki. Nie ma slow,ktore oddają Twą WIELKOŚĆ...
        • teodoreks Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 22:44