Dodaj do ulubionych

Polacy w Irandii nie chcą być niewolnikami

• dar16 Re: Polacy w Irandii nie chcą być niewolnikami 18.07.05, 19:57
      Nie ma co sie zatrzeciewiac drogie Panie i Panowie.Ja sam pracuje w Irlandii i
      szczegolnie ostatnio sam jestem przejedzony mega-roszczeniowymi postawami
      rodakow.Jest nas tutaj MNOSTWO, a 99% mysli ze wszyscy tutaj tylko na nich
      czekaja i beda placic jakies szalone kwoty za to ze sa Polakami!Jestem chory
      slyszac jacy to Irlandczycy sa glupi, niewyksztalceni i ogolnie przytrzymani!
      Wieczne narzekania, poczucie krzywdy, oto czym narod polski zyje.Kilka razy
      zmienialem prace zanim znalazlem ta z ktorej naprawde jestem zadowolony i tylko
      raz czulem sie wyzyskiwany wiec po prostu zmienilem ja na inna.Polecam to samo-
      nie podoba Ci sie sytuacja-nie narzekaj, tylko zmien ja po prostu!I zdaj sobie
      sprawe z tego ze nikt tutaj na ciebie nie czeka.Emigrantow jest tutaj mnostwo,
      wcale nierzadko z dobra znajomoscia jezyka i konkretnym fachem w reku i przede
      wszystkim z checia do pracy.Niestety dosyc rzadko w tym gronie znajduja sie
      Polacy.To co wypisuja w prasie, ze jestesmy tak tutaj uwielbiani to kompletna
      bzdura jest!Niestety, niektorzy z naszych rodakow zapracowali na nasza
      opinie... Rada jest prosta-utnijcie roszczenia a wezcie sie do roboty-na pewno
      zostaniecie zauwazeni i odpowiednio wynagrodzeni.Widzicie tylko ze tubylec
      zarabia wiecej niz wy-a moze pomyslelibyscie rowniez o tym, ze on pracuje w tej
      firmie np 10 lat i zna sie na tym co robi?Nie wy chcecie od razu wszysto i
      duzo, bo jak nie to larum-Polakow krzywdza, obrocic w niewolnikow planuja!W
      ciagu ostatnich trzech lat opinia o rodakach mocno sie tutaj zmienila niestety,
      po przyjeciu do unii mnostwo szumowiny i pospolitych metow sie najechalo i oni
      to widza niestety.Sam widzialem w Dublinie gropke pijanych w sztok
      rodakow "spiewajacych" piesn pt"Auschwitz-Birkenau" plynnie przechodzaca
      w "Hail i hailo"czy jakos tak,Polskich zlodziei chalasliwie cieszacych sie ze w
      supermarkecie nie ma kamer,szmeranych handlarzy, pospolitych pijaczkow a
      wszyscy z wielkimi roszczeniami.Jeszcze poltorej roku nikt tutaj nie zamykal
      samochodu a teraz?Nie dalej jak tydzien temu wywloklem z mojego samochodu osla
      probujacego ukrasc mi radio!Jak strzelilem go w leb, to przemowil.Czysta
      polszczyzna!A wszyscy nieszczesliwi, sfrustrowani, wszyscy zniewoleni przez
      przyglupich tubylcow.Jakze to mozliwe, ze tak wielka i wspaniala rasa jak
      Polacy dala sie zniewolic tym debilom?!Naprawde , zawsze mozna wrocic i
      pracowac za 700 PLN, no nie?Naprawde zgotowalem jak to wszystko przeczytalem,
      wiec moja wypowiedz jest moze nieco chaotyczna, ale oddaje moje zdanie.Na
      koniec pytanie zadane mi ostatnio przez Irlandczykow: czy wszyscy Polacy nosza
      wasy i nie maja zebow?
      • kropekuk Re: Polacy w Irandii nie chcą być niewolnikami 18.07.05, 21:54
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=25933461&a=26623488
    • pankasztelan Re: Polacy w Irandii nie chcą być niewolnikami 18.07.05, 20:09
      No niestety, ci co pracuja w innym kraju jak swoj wlasny i nie znaja
      tamtejszego jezyka to zawsze sa w du.. kopani. Jezyk jest podstawa, a
      ukonczenie jakiejs uczelni w danym kraju i pokazanie swojej wyzszosci
      intelektualnej nad tubylcami to wyzsza szkola jazdy ale samemu wtedy sie kopie
      tubylcow po tylkach :) My Polacy powinnismy byc bardziej pewni siebie, bo
      potrafimy wykonywac kawal dobrej roboty i dzieki temu powinnismy sie bardziej
      cenic...
      • kropekuk A Trinity College w Dublinie szuka historykow, 18.07.05, 21:57
        specjalistow z zakresu historii Europy Wschodniej:((((((((
    • samsone Kim chca byc.... 18.07.05, 20:54
      bezrobotnymi....
    • zdanowitch IRISH SUX 09.08.05, 04:47
      Irlandia sie nie nadaje do mieszkania
      popracowalem miesiac i zwariowalem. Fakt ze szmal duzy ale za co ??? Czy my Polacy jestesmy robolami ktorzy wszystko zrobia za mamone ??
      Nie pisze o Dublinie(1 dzien i 1 noc) gdzie nie wiem jak jest ale o miasteczku(jezeli poza wsia na wschodzie IE egzystuje takie pojecie) a o internecie poza telefonrm to nie ma co wspominac bo dla tych Irishow lacze jakiekolwiek tio w szoku --
    • zdanowitch IRISH SUX2 09.08.05, 04:49
      Irlandia sie nie nadaje do mieszkania
      popracowalem miesiac i zwariowalem. Fakt ze szmal duzy ale za co ??? Czy my Polacy jestesmy robolami ktorzy wszystko zrobia za mamone ??
      Nie pisze o Dublinie(1 dzien i 1 noc) gdzie nie wiem jak jest ale o miasteczku(jezeli poza wsia na wschodzie IE egzystuje takie pojecie) a o internecie poza telefonrm to nie ma co wspominac bo dla tych Irishow lacze jakiekolwiek tio w szoku --
    • dox1 Re: ZLOTE RACZKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.08.05, 13:18
      reksioxxx napisał:

> tak jest! normalniejemy nareszcie. Polacy pracuja lepiej niz inni wiec czemu
      > maja zarabiac mniej. Brawo dla miejscowych zwiazkow zawodowych za
      > profesjonalne zachowanie

Zle im tam polaczkom ???
      A JUZ POLACZKI PISALY TU NA FORUM JAK PODBIJA LENIOW Z ZACHODU, tylko niemuwili
      jakim sposobem, JAKO NIEWOLNICY. Ah te zlote raczki to naiwni cwaniacy.
    • dominikagutkiewicz Re: Polacy w Irandii nie chcą być niewolnikami 26.11.05, 22:42
      bardzo podoba mi się ten artykuł, nie wolno dopuscic do tego żeby Polacy byli
      niewolnikami. Ja sama pracowałam ponad rok w Irlandii i wiem ,że tak jest jesli
      chodzi o zarobki Polaków a Irlandczyków. A poza tym to Irlandczycy w pracy
      sie "obijaja" ,a Polacy robia za trzech irlandczyków. dziękuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka