dzieciatko_o_dyrektora 09.02.06, 07:17 jednak facet zrobil cos pozytecznego . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joseph_b.1 Re: Mendelejew wynalazł też wódkę 09.02.06, 07:38 Miałem znajomego za Bugiem, który zgodnie z radą Mendelejewa wypijał codziennie po obiedzie pół szklanki wódki (100 g). Nie dożył biedak nawet czterdziestki! Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.z.korony To i tak mu się poszczęściło. 09.02.06, 08:04 Wszak w Rosji bardzo łatwo o metanolowe podróbki. Odpowiedz Link Zgłoś
wagadudu A co się skurczyło redaktorowi... 09.02.06, 09:03 ...który napisał głupoty typu "spirytus kurczy się w kontakcie z wodą"? Spirytus to nie moszna, a zjawisko to nazywa się kontrakcją, po prostu. To tak samo jakby zmieszać fasolę z piachem, ale nie chce mi się tego tłumaczyć, w końcu nie płacą mi wierszówki... Odpowiedz Link Zgłoś
omikron22 Re: Mendelejew wynalazł też wódkę 09.02.06, 09:35 >> bo spirytus kurczy się w kontakcie z wodą<< Z litości pomińmy owe kuriozalne „kurczy“ ale co do meritum sprawy to jest akurat odwrotnie. Wie o tym dobrze każdy bimbrownik i tak to właśnie opisywał Mendelejew bo na owe czasy nie była to wiedza ogólniedostępna. Czy musimy być traktowani przez “Gazetę” starymi anegdotami i to w sposób bałamutny? Odpowiedz Link Zgłoś
elusia2004 zemsta Mendelejewa? 09.02.06, 10:14 Nie rozumiem skąd taka nagonka na nauczycieli chemii? Czyzby Pan redaktor był takim beztalenciem, że konieczność zapamiętania kilku pierwiastków z tablicy Mendelejewa sprawiła mu taką trudność, że aż poczytał to jako pastwienie? Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: zemsta Mendelejewa? 09.02.06, 13:01 Elusia, to nie tak. Ja mam wrażenie, że Wacuś jest permanentnie pod wpływem 40 - procentowej mieszanki Mendelejewa. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Nie tylko woda kurczy sie w kontakcie ze spirytuse 09.02.06, 18:24 POPULACJA Kacapii toze! vide oddzielny watek informujacy o danych, wg, ktorych populacja Rosji skurczy sie w najblizszyzm cwiercwieczu ze 140 milionow do zaledwie 75! Jedyna nadzieja, ze wejda juz wowczas Chinczycy i ... :-))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
akeley Re: Mendelejew wynalazł też wódkę 09.02.06, 13:33 "wódka to mieszanina spirytusu żytniego z surową miękką wodą o mocy koniecznie 40 proc." - pierwszy raz słyszę (czytam) o wodzie, o mocy 40 procent. W "gazecie" nie słyszeli jeszcze o najnowszym osiągnięciu lingwistyki - interpunkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
mariachi77 Re: Mendelejew wynalazł też wódkę 11.02.06, 11:17 Nie wiesz? To takie proste. Bierzesz 40 g wody w proszku, mieszasz z 60 g deszczówki i otrzymujesz 100 g 40% wody:) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Kto wynalazl ODIEKOUON! 11.02.06, 12:23 Bierzesz 200 g spirytusu metylowego, mieszasz z z ropuszczalnikiem lakieru do paznokci (50 g) i woda kolonska JUCHT (200g). Cwiartka typowego kacapskiego napitku - gwarantowana! Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Kto wynalazl ODIEKOUON! 11.02.06, 12:47 Jak z woda z Chabarowska wymieszac - to nawet i pol piterka! P.S. Czy ja naprawde napisalem <piterka>? Oops! Sorry, tow. Piterski! Odpowiedz Link Zgłoś
volgamac Rozdawanie codziennej porcji alkoholu 09.02.06, 20:37 “... Car Piotr I, sam alkoholik, kazał swoim żołnierzom wydawać codziennie 1,5 l "wina zbożowego", słabego, bo 18-proc. samogonu. Jego dzielna i zwycięska w wielu bitwach armia chodziła więc wiecznie pijana...“ Gazeta jak zwykle kłamie. Rozdawanie codziennej porcji alkoholu żołnierzom było zwyczajną praktyką w wielu armiach europejskich jako środek dla profilaktyki chorób jelitowych. Na przykład, marynarze brytyjscy od 1655 r. dostawali dwa razy dziennie po pół pinty (0,568l) rumu na głowę i tradycja ta zakończyła się dopiero 31 lipca 1970 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj redaktorowi bardzo zalezalo by osmieszyc 09.02.06, 20:51 Rosje i Rosjan.Nie wazne gdzie, nie wazne jak, niewazne z czego, wazny jest staly zydowski cel- oczernic. Zreszta zrobil to w bardzo slabym stylu- jak na wybiorcza przystalo. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 autorowi postu zalezalo by osmieszyc Polakow 11.02.06, 09:06 Umacniajac stereotyp Polaka/czarnosecinca/zydozercy. Gratuluje sukcesu! Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: A kto wynalazł wode gazowana? 13.02.06, 15:20 Prof. Witalij SODOW Stad i nazwa: WODA SODOWA! [Kto wynalazl tryby i jodlowanie nie bede juz przypominal...:-)))] -------------------------------------------------------------------------------- SOCJALIZM TYLKO JEDNA RZECZ POTRAFI PRODUKOWAC W OBFITOSCI: B I E D E !!! Odpowiedz Link Zgłoś