steve69 27.02.06, 07:12 Nie lubię Kaczyńskich, ale jeśli wydarzyło się to tak, jak to opisuje Gazeta, to dobrze zrobił zrywając ten wywiad... Jak by nie patrzył jest głową państwa i jakiś dziennikarzyna nie będzie go "przestawiać"... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galba Panie Prezydencie, jestem dumny, że jest Pan... 27.02.06, 07:16 ... prezydentem mojego kraju. Prezio Kwas nie tylko pozwoliłby na obrażanie siebie i naszych dyplomatów ale na koniec jeszcze by podziękował. Odpowiedz Link Zgłoś
martin_j Galba... 27.02.06, 08:16 Dobrze prezydent zrobił jeśli to prawda... Ale żeby byc dupmny z tego co każdy facet powinien zrobić??hehe Do czego to doszło w tym kraju, że jesteśmy dumni z tego,że prezydent zachowuje się normalnie,że zad nie bierze łapówek??!!! To powinien byc standard a nie powód do dumy do cholery!!! Odpowiedz Link Zgłoś
galba Gdy Prezydent robi to co powinien... 27.02.06, 08:20 ... to jest to powód doi dumy (zwłaszcza, że jest to miła odmiana po 16 latach). Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: Gdy Prezydent robi to co powinien... 27.02.06, 08:34 galba napisał: > ... to jest to powód doi dumy (zwłaszcza, że jest to miła odmiana po 16 latach) > . > A ile to masz lat kobieto? Po Twoich sądach mam wrażenie, że właśnie 16. Odpowiedz Link Zgłoś
martin_j Skończcie mówic o tym co było kiedys.... 27.02.06, 08:46 Prezydent powinien robic to co do niego należy - wszak po to został wybrany - nie po to żeby dłubać w nosie przecież:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mietek.rapacki B r a w o P a n ie P r e z y d e n c i e !!! 27.02.06, 14:26 Pana reakcja była jak najbardziej na miejscu !!! Ten francuski pseudo-dziennikarz powinien być pociągnięty do odpowiedzialności prawnej i zawodowej !!! a jego pracodawca powinien zapłacić dotkliwe odszkodowanie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lagier Brawo Mietku ! ! ! 27.02.06, 14:35 A jeszcze fajniej by bylo wsadzic go do pudla albo wywiezc gdzies zwiazanego i torturowac albo, zeby zaginal bez wiesci !!! No nie??? Nie beda nam pismaki obrazac prezydenta! Damy rade Mietku, wszystkich za pysk... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.wronski [...] 27.02.06, 16:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza Re: B r a w o P a n ie P r e z y d e n c i e 27.02.06, 14:37 cos ci sie po krecilo, mietek.rapacki Hervouet jest bardzo znanym i powazanym dziekarzem, i moze sie stac odwrotnie.. nasza kaczka narodowa tylko potwierdzila swoj wizerunek.. gbur. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: B r a w o P a n ie P r e z y d e n c i e 27.02.06, 14:44 przez kogo powazanym? jakie znaczenie ma we Francji publicystyka LCI? nie opowiadaj bajek na forum; znam media francuskie calkiem niezle; i wszyscy wiedza, jakie srodowisko jest panu Hervouet szczegolnie bliskie; po prostu chcial Kaczynskiego sprowokowac (zemsta za zakaz parady rownosci w Warszawie); jakie Hervouet ma we Francji znaczenie, i jaka byla jakosc tej prowokacji, o tym najlepiej swiadczy fakt, ze powazne media francuskie wogole to zignorowaly malpa-z-paryza napisała: > cos ci sie po krecilo, mietek.rapacki > Hervouet jest bardzo znanym i powazanym dziekarzem, i moze sie stac odwrotnie.. > nasza kaczka > narodowa tylko potwierdzila swoj wizerunek.. gbur. Odpowiedz Link Zgłoś
homo.ubol Re: B r a w o P a n ie P r e z y d e n c i e 28.02.06, 03:00 Autor: piotr.wronski słusznie !! panująca preziowa bolszewia pełzała na kolanach przed każdą centralą ! brukselą, putinokio, szruberem, czyrakiem czy byle pędrakiem a w głowie jej tylko były mafijne złodziejskie geszefty dla prywatnego wzbogacania się kosztem narodu ! Odpowiedz Link Zgłoś
homo.ubol R: B r a w o P a n ie P r e z y d e n c i e! 28.02.06, 03:04 Autor: piotr.wronski słusznie !! panująca preziowa bolszewia pełzała na kolanach przed każdą centralą ! brukselą, putinokio, szruberem, czyrakiem czy byle pędrakiem a w głowie jej tylko były mafijne złodziejskie geszefty dla prywatnego wzbogacania się kosztem narodu ! Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Kaczka zaskoczona, że nie będą jej fagasować? 27.02.06, 14:53 Najwyraźniej spodziewał się, że zachodni dziennikarze będą takimi samymi zgiętymi w ukłonach przydupasami i pochlebcami, jacy do tej pory otaczali go w jego partii. Myślę, że czeka go jeszcze wiele podobnych rozczarowań. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_dystans Kaczynski nie powinien jezdzic za granice ?! 27.02.06, 15:18 Kaczynski nie powinien jezdzic za granice ?! Jest niemile widzianym gosciem. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Re: Kaczynski nie powinien jezdzic za granice ?! 27.02.06, 15:28 Może jeździć, ale zamiast dziennikarzy powinni podstawić statystów z przygotowanymi starannie przez jego ludzi pytaniami. Wtedy wszystko przebiegnie bez niemiłych incydentów. Odpowiedz Link Zgłoś
michnix2 Czytales artykul??? 27.02.06, 15:53 Dziennikarz na powitanie nawet nie wstal. Nie wiem, jak Ty sie zachowujesz, ale jak ktos do mnie przychodzi do gabinetu i podaje reke, to zanim podam mu reke zawsze WSTAJE. To jest podstawa kultury osobistej. Byc moze masz 15 lat i jeszcze pewnych rzeczy nie rozumiesz, ale w jezyku dyplomatycznym takie zachowanie odpowiada mniej wiecej pluciu na buty w zyciu codziennym. Nie jestem fanem Kaczynskiego, bo nie lubie socjalistow, ale on reprezentuje Polske i powinien to robic godnie. Gdy obraza sie prezydenta Polakow, obraza sie rowniez nas. Odpowiedz Link Zgłoś
gdotb Re: Czytales artykul??? 01.03.06, 04:27 Tez sie przylacze. Fakt, ze dziennikarz nawet nie raczyl wstac oznacza, ze nie mial w ogole szacunku do naszego prezia i jawnie, bezczelnie to pokazal, kpiac sobie z Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo prowokacja GW 27.02.06, 09:17 czy tym razem moze nie? Jesli bylo jak opisala to gazeta - a bardzo mozliwe ze tak - to Prezydent mial racje. Jesli byloby jednak odwrotnie to Galba i fritz.fritz by napisali ze to prowokacja GW, ze "Tusiek i Jas Rokita psuja przebieraja nogami do rzadzenia" a jesli bylby to tekst o koalicji Samoobrony z PiS to nie napisali by nic. Odpowiedz Link Zgłoś
werbus [...] 27.02.06, 09:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_extrema Re: prowokacja GW 27.02.06, 13:15 Pamietajcie ludzie ze zeby dostac chociazby fragmentaryczna perspektywe prawdy trzeba posluchac obydwuch stron konfliktu. W tym momencie jest jeden i to jeszcze malo wiarygodny! Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: prowokacja GW 27.02.06, 13:53 gdyby LK był bez winy to by po przyjeździe zwołał natychmiast konferencje prasową a tu dziwnie nic. Nie puścił nikt pary z ust na temat wizyty poza propaganda sukcesu. Nie jest to zastanawiające??? Odpowiedz Link Zgłoś
lagier Jak by sie nie zachowal i tak jest jak wrzod na du 27.02.06, 13:43 Jak by sie nie zachowal i tak jest jak wrzod na dupie, a on razem ze swoim bratem i PiSSem cofaja nasz kraj wstecz... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.m7 Re: Jak by sie nie zachowal i tak jest jak wrzod 27.02.06, 13:47 Nie sadze, zeby mozna bylo cie cofnac jeszcze bardziej wstecz. Odpowiedz Link Zgłoś
lagier Pawel.m7 - chlopiec marzący o silnej ręce... 27.02.06, 14:08 Drogi Pawle.m7 moze i jestem, ale to nie twoj zasrany interes... Tasuj sie dalej pod Rydzyka, tych dwoch gnomow i cala reszte oszolomow, a za pare lat i tak nie bedziesz sie przyznawal, ze glosowales na Piss:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolka14 Re: Jak by sie nie zachowal i tak jest jak wrzod 27.02.06, 18:47 Oj lagier - ciężko mi przyznać, że masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Gdy Prezydent robi to co powinien... 27.02.06, 13:44 Jak widać zaplecze prezia jest do dużego D. A sam udzielający wywiadu nie dorósł do standardów światowych nie wzrostem ale mentalnością. Nie pierwszy raz zresztą to okazał (spieprzaj dziadu jest przykładem). Nie ma z czego być dumnym. To się odbije teraz na NASZYCH STOSUNKACH Z INNYMI KRAJAMI. Galba prezentujesz poziom twojego idola. Pokazywanie wszystkim pleców nie jest dobrą dewizą życiową a na pozycji lidera nigdy. Hrabia Czartoryski potrafił rozmawiać z każdym nawet z żebrakiem spotkanym na drodze i robił to z uśmiechem bo szanował każdego człowieka ale to był hrabia. Odpowiedz Link Zgłoś
michnix2 komunisci wszystko zniszcza 27.02.06, 15:49 Ano po prezydenturze socjalisty Walesy i socjalisty Kwasniewskiego prezydent, ktory NIE KLAMIE wydaje sie idealnym... Tak to juz jest, ze lewacy siegaja bruku i zanizaja wszystkie normy moralne. Odpowiedz Link Zgłoś
the_rest A co by zrobił Donald ? 27.02.06, 08:35 Co mówią zasady politycznej poprawności w takich przypadkach ? Tylko by się uśmiechał ? a może jakaś celna uwaga ? kto wie może i zdobyłby się na jakąś uszczypliwość ? Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: A co by zrobił Donald ? 27.02.06, 08:46 the_rest napisał: > Co mówią zasady politycznej poprawności w takich przypadkach ? Tylko by się > uśmiechał ? a może jakaś celna uwaga ? kto wie może i zdobyłby się na jakąś > uszczypliwość ? Ogólnie wśród dobrze wychowanych ludzi panuje jedna niepisana zasada: NIE ZNIŻAJ SIĘ DO CZYJEGOŚ POZIOMU. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Ktory Donald....Rusfeld? 27.02.06, 15:14 Donald Rumsfeld zrobilby to samo -tak postepuja faceci z lewackimi dzinnikarzynami. ...a co zrobilby jakis lokalny dzialacz walczacy o miejsce w swej partii, Tusio czy jakos tak-zupelnie nie powinno nas interesowac. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: A co by zrobił Donald ? 27.02.06, 18:02 Nie wiem. Nikt nie jest jasnowidzem. Natomiast wiem, ze podobnie jak PiS, ty tez masz jakas manie na punkcie PO i Tuska. Choroba sie rozprzestrzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
szmaciana Re: A co by zrobił Donald ? 27.02.06, 18:58 Donald? Herr Tusk rzucil by sie na kolana i wylizal panu dziennikarzowi stopy. Moze nawet dostal by od Kwasniewskiego wyprobowana juz przez niego wlasna poduszeczke, zeby bylo mu w tej pozycji wygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka [...] 27.02.06, 09:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Re: Słoma z butów wylazła 27.02.06, 12:19 Jeszcze conajmniej 5 lat będziemy się za kmiota wstydzić. Jak to dobrze, że nie zna języków obcych i nie potrafił dziennikarzowi powiedzieć "spiepszaj dziadu". Nie mogę się doczekać, aż wreszcie naród się obudzi z tego złego snu i też mu powie "spiepszaj dziadu". Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.m7 Re: Słoma z butów wylazła 27.02.06, 12:28 maciek9940 napisał: > Nie mogę się doczekać, aż wreszcie naród się obudzi z tego złego snu i też mu > powie "spiepszaj dziadu". Mam dla ciebie dobra wiadomosc: jak podasz do sadu ta osobe, ktora uczyla cie gramatyki, masz na 100% wygrany proces. Chlopie - najpierw do szkoly, potem "tworzyc" na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelgkar [...] 27.02.06, 13:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Wycięliście CAŁY wątek?? 28.02.06, 08:15 Wycięliście cały wątek z forum (a wystarczyloby napisać, Redakcja nie odpowiada za treść publikowanych komentarzy) i chcecie uchodzić za wolne media?? Bardzo mnie rozczarowaliście. Faktycznie czasem swobodniej można podyskutować na prawy.pl -------------------------- Jak wypisać się z Kościoła Katolickiego? www.e-kosciol.org/index.php?id=jakwypisac Odpowiedz Link Zgłoś
moheras Nic dodac nic ujac 27.02.06, 12:19 niestety w przebudzenie sie polakow nie wierze, predzej skoncza jak bialorusini niz zaczna myslec przy glosowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Kaczka dziwaczka boi sie zarazy! 27.02.06, 14:10 A reszta nie wazna! igraszka napisała: > i jeszcze nie raz wylezie, skandale miedzynarodowe; izolacja dyplomatyczna - > oto co nas czeka za tych rządów; ocieplenie stosunków możliwe jedynie na > wschód: Białoruś, Rosja, Chiny - niestety mamy malego, zakompleksionego idiotę > na Prezydenta, którego wybrala jedna piąta Polaków i który zachowuje się jak > Hitler w pierwszych miesiącach po dojściu do wladzy, a co gorsza ma brata > bliźniaka na czele rządzącej partii czyli CAŁA WŁADZA W JEDNYCH czterech > RĘKACH, a jeszcze szykują zamach na wolne media (Białoruś się kłania)... > Rychłego upadku obu panom życzę, dla ich dobra (żeby sobie więcej obciachu nie > robili) a społeczeństwu obudzenia się, zanim panowie KK. tej biednej Polsce > zafundują kolejny 1980 rok... > > -------------------------- > Jak wypisać się z Kościoła Katolickiego? > www.e-kosciol.org/index.php?id=jakwypisac Odpowiedz Link Zgłoś
szmaciana Re: Słoma z butów wylazła 27.02.06, 19:05 "Słoma z butow" to chyba okreslenie u ciebie na wsi, jesli ktos kogo sie poniza, nie dostosowuje sie do tego, okazujac jakiekolwiek niezadowolenie. Tak, to musi byc rzeczywiscie bardzo niezrozumiale dla ludzi twojego pokroju... Odpowiedz Link Zgłoś
dziecina.betlejemska Buta i hamstwo miniprezia wyborców PiS 27.02.06, 09:18 Miniprezio wyborców piS po raz kolejny - i zapewne nie ostatni - pokazał swą butę, hamstwo i pustą dumę. Po raz kojelny dowodzi, że jest uosobieniem najgorszych cech Polaków - warcholstwa, prostactwa i tej jaśniepańskiej wyższości wobec żabojadów. Hańba dla wyborców PiS, że dopuścili do władzy człowieczka o tak małym formacie. Pan Prezydent Aleksander Kwaśniewski, mimo wielu wpadek, nigdy się nie zachował aż tak żenująco. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.m7 Re: Buta i hamstwo miniprezia wyborców PiS 27.02.06, 09:22 Miniprezio wyborców piS po raz kolejny - i zapewne nie ostatni - pokazał swą b > utę, hamstwo i pustą dumę. Lubie tych wyksztalconych inaczej na WUML-ach, czy magistrach formatu towarzysza Kwasniewskiego piszacych chamstwo przez h. Jak ja was lubie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziecina.betlejemska Pierwsza reguła pisuarowego konsomolca 27.02.06, 09:34 1. Jeżeli twój wróg ma rację, możesz ją pomniejszyć, znajdując błąd ortograficzny. Zazwyczaj tak jest, że ludzie piszący w pośpiechu popełniają błędy - wytknij im to, dorzuć coś o edukacji na WUML i już nie musisz kłamać, żeby twoje było na wierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.m7 Re: Pierwsza reguła pisuarowego konsomolca 27.02.06, 09:36 dziecina.betlejemska napisał: Komsomolca inteligencie inaczej! Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: Buta i hamstwo miniprezia wyborców PiS 27.02.06, 11:52 dziecina.betlejemska napisał: > Miniprezio wyborców piS po raz kolejny - i zapewne nie ostatni - pokazał swą b > utę, hamstwo i pustą dumę. Po raz kojelny dowodzi, że jest uosobieniem najgorsz > ych cech Polaków - warcholstwa, prostactwa i tej jaśniepańskiej wyższości wobec > żabojadów ========================================================= wg ciebie powinien pana redaktowa pocałować w rękę i podjąć pod kolana. Rzeczywiście zachował się fatalnie ale gorzej by było gdyba chama strzelił w pysk zamiast kulturalnie zakończyć wywiad, Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: Panie Prezydencie, jestem dumny, że jest Pan. 27.02.06, 09:23 Nie ma być z czego dumnym (Kwachu też by tak zrobił), ale Kaczyński miał rację. Galba, podziwiam zaciekłość z jaką wszędzie wkręcasz swoją prop-agitkę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
k_r_m Re: Panie Prezydencie, jestem dumny, że jest Pan. 27.02.06, 09:29 galba napisał: > ... prezydentem mojego kraju. > > Prezio Kwas nie tylko pozwoliłby na obrażanie siebie i naszych dyplomatów ale > na koniec jeszcze by podziękował. > Kaczor dobrze zrobił, ale zapewniam cię że Kwach tez by nie pozwolił na takie zachowanie dziennikarzyny Odpowiedz Link Zgłoś
romulus_remulus Re: Panie Prezydencie, jestem dumny, że jest Pan. 27.02.06, 10:24 > Prezio Kwas nie tylko pozwoliłby na obrażanie siebie i naszych dyplomatów ale > na koniec jeszcze by podziękował. i przeprosił za to że biedny dziennikarz się zestresował krzycząc na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
ice_ice Re: Panie Prezydencie, jestem dumny, że jest Pan. 27.02.06, 10:46 galba napisał: > ... prezydentem mojego kraju. > > Prezio Kwas nie tylko pozwoliłby na obrażanie siebie i naszych dyplomatów ale > na koniec jeszcze by podziękował Przede wszystkim, NIKT nie odważyłby się w ten sposób potraktować Prezydenta Kwaśniewskiego... ten przykład pokazuje, jak nisko Kaczyński jest oceniany za granicą jako prezydent Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: Panie Prezydencie, jestem dumny, że jest Pan. 27.02.06, 12:26 > Prezio Kwas nie tylko pozwoliłby na obrażanie siebie i naszych dyplomatów ale > na koniec jeszcze by podziękował. Myślisz, że jeżeli tak, to źle by postąpił? Bardziej zastanawiające jest to, dlaczego sprawę chciano przyciszyć - może jednak nie było do końca tak, ja opowiada Orłowski? Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: Panie Prezydencie, jestem dumny, że jest Pan. 27.02.06, 12:37 Nie wiedzieć czemu Gazeta nie zamiesciła wszystkich okoliczności, co więcej zrobiła to jakby na korzyść Kaczyńskiego, więc się Galba tak nie ciesz: "Nieco inną wersję wydarzeń przedstawił gazecie francuski dziennikarz Vincent Hervouet. Jego zdaniem wywiad zaplanowany był na 11.30 rano, ale Polacy w ostatniej chwili przesunęli go na 15.15. Polski prezydent przyjechał ze srogą miną i zamiast patrzeć w kamerę, patrzył na swoje buty. W dodatku w trakcie wywiadu dwaj Polacy uporczywie kręcili się za L.Kaczyńskim, psując nagranie. Kiedy Hervouet dowiedział się, że ma tylko 5 minut, zaprotestował. "To nie do przyjęcia, umawialiśmy się na 17 minut!" Odpowiedz Link Zgłoś
vencengetorix Re: Prezydent Kaczyński zerwał wywiad z dziennika 27.02.06, 07:23 Ja to widzialem w LCI. Troche sie dziwie, ze po 3 minutach pan dyr od protokolu dal sygnal, ze wywiad ma sie skonczyc za minut 5! Wyraznie bylo pokazane jak naburmuszony Prezydent slucha, nagle zrywa sie z fotela i wyciaga sluchawke z ucha... Czy tak sie moze zachowywac Glowa panstwa? Wydaje sie , ze jak ktos ma kontrowersyjne poglady to , jak jest okazja, powinien ich umiec bronic. To nie sztuka np. zakazac odbycie Parady jak sie ma wladze, sztuka jest umiec stawic potem czola,umiec przedstawic swoje poglady i bronic ich. A tego zabraklo. No coz, Francuzi jeszcze mediow za morde ani w kamasze nie wzieli ( mam nadwieje , ze wielki-maly brat tez na tym sie przekreci w PL numer 4) Odpowiedz Link Zgłoś
joaquin23 Re: Prezydent Kaczyński zerwał wywiad z dziennika 27.02.06, 08:01 "LCI to popularny we Francji informacyjny kanał TV, odpowiednik CNN. Wywiad był nagrywany i miał się ukazać w piątek. Do emisji jednak nie doszło." Więc gdzie też to widziałeś Koleżko???? Odpowiedz Link Zgłoś
opin Re: Prezydent Kaczyński zerwał wywiad z dziennika 27.02.06, 08:09 joaquin23 napisał: > "LCI to popularny we Francji informacyjny kanał TV, odpowiednik CNN. Wywiad był > > nagrywany i miał się ukazać w piątek. Do emisji jednak nie doszło." > > Więc gdzie też to widziałeś Koleżko???? A myslisz, ze to Polska? Nie, tam na pewno ten incydent pokazali... Wczytuj sie dokladniej w posty i artykuly - w piatek mial sie ukazac wywiad, a nie relacja z tego, ze Kaczor zerwal wywiad... Odpowiedz Link Zgłoś
joaquin23 Do emisji nie doszło.... 27.02.06, 09:45 Do emisji nie doszło.... tzn. że w TV tego nie pokazali, ani w polskiej ani we francuskiej. Wydaję mi się że to nie ja się nie wczytałem.... Odpowiedz Link Zgłoś
olias przeczytaj Orwela 27.02.06, 08:04 dowiesz się wszystkiego. Mój Boże, skąd takich naiwnych jak Ty biorą? W kapuście się rodzą czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
osiolekporfirion żabojady nie będą jeździły nam po głowie! 27.02.06, 07:41 Chamstwo w pierwszym gatunku! Ale, że żabojad tak zareagował, to wina w pierwszym rzędzie Wybiórczej, która bez dania racji opluwa prezydenta jak tylko może. W Paryżu czytają tę ścierkę. I-haa-aa-a! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_451 nam? 27.02.06, 08:14 daleki jestem od utożsamiania się z którymkolwiek z Kaczyńskich. Ciekawe czy tak samo broniłbyś Kwacha? Inna rzecz, że trudno sobie wyobrazić, by Kwach doprowadził do podobnego skandalu i błazenady. I jeszcze jdno - teraz roumiam dlaczego nasi narodowi socjaliści najlepiej się czują w Radiu Maryja i Telewizji Trwam - panuje tam atmosfera z czasów telewizji Szczepańskiego, gdzie polityk decydował co i kiedy mówić oraz jakie wolno mu zadać pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.m7 Re: nam? 27.02.06, 08:25 pawel_451 napisał: > daleki jestem od utożsamiania się z którymkolwiek z Kaczyńskich. Ciekawe czy ta > k > samo broniłbyś Kwacha? Inna rzecz, że trudno sobie wyobrazić, by Kwach > doprowadził do podobnego skandalu i błazenady. Stary, postaraj sie tylko troszke o resztki przyzwoitosci. Moze ci sie uda. Czy wiadomo ci o wystepach twojego idola, tow. magistra na cmentarzu? No ale to wedlog ciebie pewnie ani blazenada, ani skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
kermitek1 Re: nam? 27.02.06, 08:53 zastanawiam sie co jest gorsze.. podpity kwasniewski na cmentarzu, czy moze kaczynski juz w 2001 roku inwigilujacy dziennikarzy (zrodlo: newsweek 9/2006) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Nie piszcie bzdur tylko na temat. Prezydent miał 27.02.06, 11:29 rację. Ton Francuza był niedopuszczalny. Tak może podskakiwać do kolesiów od lampki wina. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus BRAWO kaczor - tak trzymać! 27.02.06, 09:35 co prawda nie jestem fanem PiS i kaczora ale tym razem zrobil bardzo dobrze. malo tego. W wypadku skandalicznego zachowania dziennikarza polskie MSZ powinno wniesc oficjalny protest. jak facet nie umie zachowac sie zgodnie z kultura niech kury maca a nie wywiady robi Odpowiedz Link Zgłoś
wikarynka Re: nam? 01.03.06, 00:38 A czy Ty aby napewno wiesz co sie dzialo na tym cmentarzu ??? Wydaje mi sie ze jednak nie. Podpowiem Ci, przypomnij sobie pewnego arcybiskupa, ktory tam sie wybral razem z delegacja polska, dodam ze ten biskup bardzo lubi sobie wypic [ pewnie jak kazdy, ale ten jest bardzo znany z tego ]. To on wlasnie byl glownym prowodyrem picia na pokladzie samolotu, a ze Kwach "dyplomata" nie odmowil duchownemu ... wyszlo kiepsko. Nie wiem czy to bylo celowe schlanie Kwacha, ale mogloby na to wygladac, biorac po uwage ze ow arcybiskup byl wraz z o. rydzykiem tworca paktu stabilizacyjnego. ... Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka BRAWO, Panie Prezydencie, a GW podjudza 27.02.06, 08:26 tak należy traktować dziennikarzyny. A GW dziwię się, że podJUDza Polaków przeciw swojemu Prezydentowi, kim wy jesteście dziennikarze(?) z GW? Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: BRAWO, Panie Prezydencie, a GW podjudza 27.02.06, 08:33 Świetnie, a skoro wystawiacie krytyczne oceny Francuzom, a pod niebiosa wychwalacie prezydenta RP, to może tak jeszcze powiecie jaka jest wersja wydarzeń Francuzów?? Przecież nie wydaje się sądu zwłaszcza skazującego po wysłuchaniu opinii jednej ze stron. A tak się składa, że nasze prawo mówi, że nie swoją niewinność trzeba udowodnić, tylko ktoś musi udowodnić Ci winę. Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka nie rozumiesz, że to Prezydent ? 27.02.06, 08:39 nasz polski Prezydent ! , a nie jakis Tusk czy Rokita Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: nie rozumiesz, że to Prezydent ? 27.02.06, 08:41 tekameka napisał: > nasz polski Prezydent ! , a nie jakis Tusk czy Rokita Nie rozumiesz, że nie znamy wersji drugiej strony? Równie dobrze prezydencik mógł powiedzieć, że został wyzwany, oblany sokiem itp. Czy naprawdę tak cieżko zrozumieć, że nie znamy PRAWDY o tym co zaszło, a jedynie projekcję obsługo MSZ??? Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka Twój też 27.02.06, 09:06 chyba, że nie jesteś obywatelem naszego kraju - Polski Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Mój nie 27.02.06, 09:13 Nie głosowałam na tego pajaca, a on sam mówił, że będzie prezydentem TYLKO PORZĄDNYCH POLAKÓW - ja go nie popieram zatem wg niego nie jestem "porządną Polką" ergo, nie jest moim prezydentem -------------------------- Jak wypisać się z Kościoła Katolickiego? www.e-kosciol.org/index.php?id=jakwypisac Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: Mój nie 27.02.06, 09:18 igraszka napisała: > Nie głosowałam na tego pajaca, a on sam mówił, że będzie prezydentem TYLKO > PORZĄDNYCH POLAKÓW - ja go nie popieram zatem wg niego nie jestem "porządną > Polką" ergo, nie jest moim prezydentem > > -------------------------- > Jak wypisać się z Kościoła Katolickiego? Ja też nie głosowałem, dobrze że był wybór, bo gdyby do drugiej "rundy" weszło dwóch Kaczyńskich, musiałbym podrzeć kartę wyborczą. --------------------------- II PRL mówimy głośno: NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Mój nie 27.02.06, 09:45 Po co ergujesz jak o logice pojęcia nie masz? Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Mój nie 27.02.06, 09:55 dlatego, że mam pojęcie o łacinie? -------------------------- Jak wypisać się z Kościoła Katolickiego? www.e-kosciol.org/index.php?id=jakwypisac Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Mój nie 27.02.06, 09:58 Czego nie rozumiesz w mojej wypowiedzi? Jest przejrzysta jak woda w klozecie. -------------------------- Jak wypisać się z Kościoła Katolickiego? www.e-kosciol.org/index.php?id=jakwypisac Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: Mój nie 27.02.06, 11:33 A ja mam pojęcie o łacinie i o logice :) I powiem Ci jedno: nie masz pojęcia o demokracji. Bo z chwilą wyboru to powinien być także Twój prezydent. Takie są reguły tej gry. Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: Mój nie 27.02.06, 11:36 adam_l27 napisał: > A ja mam pojęcie o łacinie i o logice :) > I powiem Ci jedno: nie masz pojęcia o demokracji. Bo z chwilą wyboru to powinie > n > być także Twój prezydent. Takie są reguły tej gry. Ty też nie masz, bo demokracja to i owszem rządy większości, ale przy poszanowaniu praw mniejszości. Czyli innymi słowy - większość ogranicza część swoich swobód na rzecz mniejszości. ---------------- W latach 30' XXw. w demokracji Hitler też zabronił spotkań homoseksualistom, później mordował ich w komorach gazowych. Odpowiedz Link Zgłoś
leo_tax Re: Mój nie 27.02.06, 11:08 nie uznajemy zasad demokracji???czy uznajemy tylko w przypadku pomyslnego dla ciebie wyniku?.............biedna igraszka igraszka napisała: > Nie głosowałam na tego pajaca, a on sam mówił, że będzie prezydentem TYLKO > PORZĄDNYCH POLAKÓW - ja go nie popieram zatem wg niego nie jestem "porządną > Polką" ergo, nie jest moim prezydentem > > -------------------------- > Jak wypisać się z Kościoła Katolickiego? > www.e-kosciol.org/index.php?id=jakwypisac Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Mój nie 27.02.06, 11:22 Ten zamach na wolność nazywasz demokracją? Skupienie całej wladzy w jednych rękach, to dyktatura - a to już przechodziliśmy i obalaliśmy. 16 lat względnego spokoju i Polacy sami się zakuwają w kajdany. -------------------------- Jak wypisać się z Kościoła Katolickiego? www.e-kosciol.org/index.php?id=jakwypisac Odpowiedz Link Zgłoś
leo_tax Re: Mój nie 27.02.06, 11:34 Zamach na wolnosc???bardzo ciekawe..........Zreczne ogrywanie pionkow to dyktatura????To w takim razie jest to dyktatura z noblem w tle.........bo bez uzycia sily jak i tanim kosztem.........Amicus Plato, sed magis amica veritas igraszka napisała: > Ten zamach na wolność nazywasz demokracją? Skupienie całej wladzy w jednych > rękach, to dyktatura - a to już przechodziliśmy i obalaliśmy. 16 lat względnego > > spokoju i Polacy sami się zakuwają w kajdany. > > -------------------------- > Jak wypisać się z Kościoła Katolickiego? > www.e-kosciol.org/index.php?id=jakwypisac Odpowiedz Link Zgłoś
tommix NIE! 27.02.06, 09:17 Socjalizm sie - na szczescie - skonczyl. Nie wszystko jest wspolne. Ten pan w palacu prezydenckim jest co PiSu i podobnych, nie moj. On jest co najwyzej moim wstydem, smutkiem i zazenowaniem. Wstydze sie go. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: NIE! 27.02.06, 09:19 Przeżyliśmy Stalina, Gomułkę, Wałęsę, przeżyjemy kaczkę, o ile ptasia grypa go wcześniej nie dopadnie.... OTAKE POLSKIE NIE WALCZYLIŚMY -------------------------- Jak wypisać się z Kościoła Katolickiego? www.e-kosciol.org/index.php?id=jakwypisac Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: NIE! 27.02.06, 10:11 igraszka napisała: > Przeżyliśmy Stalina, Gomułkę, Wałęsę, przeżyjemy kaczkę, o ile ptasia grypa go > wcześniej nie dopadnie.... A jeśli go wcześniej dopadnie, to go nie przeżyjemy? Przepraszam,ale nie za bardzo rozumiem logikę tego zdania... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: NIE! 27.02.06, 10:13 Oczywiście powinno być ''logiki'', a nie ''logikę''. Wszystkich zdegustowanych gorąco przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
leo_tax Re: NIE! 27.02.06, 11:12 A ty walczylas??? mas zpojecie o walce w imie demokracji???bo odnosze wrazenie ze po lekturze twoich postow mniemam ze nie masz o tym zielonego pojecia..........Audacter caluminare, semper aliquid haeret..... igraszka napisała: > Przeżyliśmy Stalina, Gomułkę, Wałęsę, przeżyjemy kaczkę, o ile ptasia grypa go > wcześniej nie dopadnie.... > OTAKE POLSKIE NIE WALCZYLIŚMY > > -------------------------- > Jak wypisać się z Kościoła Katolickiego? > www.e-kosciol.org/index.php?id=jakwypisac Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: NIE! 27.02.06, 11:25 Jeśli sugerujesz, że moje korzenie wywodzą się z PZPR, to muszę cię rozczarować, byłam po przeciwnej stronie, dlatego teraz potrafię tak trafnie zdiagnozować obecną sytuację polityczną, która zmierza w tym samym kierunku od którego uciekaliśmy - powtórka z PRL. -------------------------- Jak wypisać się z Kościoła Katolickiego? www.e-kosciol.org/index.php?id=jakwypisac Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: NIE! 27.02.06, 11:32 igraszka napisała: > Jeśli sugerujesz, że moje korzenie wywodzą się z PZPR, to muszę cię > rozczarować, byłam po przeciwnej stronie, dlatego teraz potrafię tak trafnie > zdiagnozować obecną sytuację polityczną, która zmierza w tym samym kierunku od > którego uciekaliśmy - powtórka z PRL. Włączam radio - Kaczyński Włączam telewizor - Kaczyński Biorę gazetę do ręki - Kaczyński Boję się otworzyć lodówkę. Tak już kiedyś było, nieprawdaż? Zamiast Urbana mamy Kaczyńskich - podwójna moc wodospadu, przepraszam górnopłuku. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: NIE! 27.02.06, 11:36 sneaker napisał: > Włączam radio - Kaczyński > Włączam telewizor - Kaczyński > Biorę gazetę do ręki - Kaczyński > > Boję się otworzyć lodówkę. Wiśniewski?? :DD > Tak już kiedyś było, nieprawdaż? > Zamiast Urbana mamy Kaczyńskich - podwójna moc wodospadu, przepraszam > górnopłuku. Zamiast Urbana mamy Urbańskiego Zamiast Ślepowrona - dwie Kaczki. Wszystkie znaki na niebie mówią nam: "ale to już było..." -------------------------- Jak wypisać się z Kościoła Katolickiego? www.e-kosciol.org/index.php?id=jakwypisac Odpowiedz Link Zgłoś
leo_tax Re: NIE! 27.02.06, 11:37 Nie czuje sie rozczarowany.........a ze nie potrafis ztrafnie zdiagnozowac? no coż..........to plujcie , plujcie.....to takie pokojowe....Argumentum ad invidiam igraszka napisała: > Jeśli sugerujesz, że moje korzenie wywodzą się z PZPR, to muszę cię > rozczarować, byłam po przeciwnej stronie, dlatego teraz potrafię tak trafnie > zdiagnozować obecną sytuację polityczną, która zmierza w tym samym kierunku od > którego uciekaliśmy - powtórka z PRL. > > -------------------------- > Jak wypisać się z Kościoła Katolickiego? > www.e-kosciol.org/index.php?id=jakwypisac Odpowiedz Link Zgłoś
topewnieja Re: Twój też 27.02.06, 09:17 jestem człowiekiem żyjącym w tej części świata i jakoś coraz lepiej się bawię ...a obywatelem to chyba Ty jesteś ...i chyba tylko obywatelem...jakoś w Niemczech też wielu obywateli miało w końcu "swogo" kanclerza a później furhera...otwórz oczy szeroko...obywatelu. Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: Twój też 27.02.06, 09:21 topewnieja napisał: > jestem człowiekiem żyjącym w tej części świata i jakoś coraz lepiej się bawię > ...a obywatelem to chyba Ty jesteś ...i chyba tylko obywatelem...jakoś w > Niemczech też wielu obywateli miało w końcu "swogo" kanclerza a później > furhera...otwórz oczy szeroko...obywatelu. Chyba historii nie znasz, tam też nie wszyscy zaakceptowali Wodza - wielu mu się sprzeciwiało. Zapłacili za to wysoką cenę. Ale u nas też za to przyjdzie płacić. ---------------------- W latach 30' Hitler też zabronił spotkań homoseksualistom, później mordował ich w komorach gazowych. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka IV Rzesza idzie 27.02.06, 09:41 Już teraz nasza Władzia przyklaskuje faszystom spod znaku Szczerbca, poseł Cymański postuluje powrót do kar cielesnych w procesie wychowawczym - bo za mało skatowanych dzieci trafia do szpitali. Minister MniejNiżZiobro chce przywrócenia kary śmierci, bo to jest takie trendi, Terminator właśnie (pośrednio)wykonał wyrok na skazańcu, który odsiedzial 25 lat w więzieniu i mógł tam zostać do końca życia. A elpeer z ojcem dyrektorem chcą nam zaglądać do majtek i pod kołderki, czy po bożemu produkujemy nowe rzesze przyszłych bezrobotnych. "Liberał" stał się w tym kraju obelgą, "nacjonalista" = faszysta, to wg. obecnych norm patriota, w imię prawa idzie z kamieniami i ze słowami Gott Mit Uns na ustach, wali kamieniami w pokojowych demonstrantów; zakazuje się pokojowych demonstracji, zezwala demonstrować agresorom - to już było w 1933 - u zachodnich sąsiadów. Wszystko postawione na głowie! A biernota siedzi na czterech literach i nawet głosować nie pójdzie. Jestem za wprowadzeniem obowiązku wyborczego - kto nie chce głosować, oddaje pustą kartkę, ale do wyborów iść musi każdy uprawniony. -------------------------- Jak wypisać się z Kościoła Katolickiego? www.e-kosciol.org/index.php?id=jakwypisac Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: IV Rzesza idzie 27.02.06, 09:58 igraszka napisała: Wszystko postawione na głowie! > A biernota siedzi na czterech literach i nawet głosować nie pójdzie. > Jestem za wprowadzeniem obowiązku wyborczego - kto nie chce głosować, oddaje > pustą kartkę, ale do wyborów iść musi każdy uprawniony. Zgadzam się z Tobą, ale powinien być mimo wszystko pewien cenzus - minimum matura i wtedy masz prawo głosu. Bo wiadomo, że motłochu więcej niż ludzi wykształconych, a w ten sposób prawdziwe elity nigdy nie dojdą do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: IV Rzesza idzie 27.02.06, 10:09 sneaker napisał: > Zgadzam się z Tobą, ale powinien być mimo wszystko pewien cenzus - minimum > matura i wtedy masz prawo głosu. Przede wszystkim osoby które minimum od 5 lat mieszkają w Polsce (oczywiście nie mówię o półrocznych, czy nawet rocznych wyjazdach np. do pracy w UE), bo potem mamy takie kwiatki, że prawie cała Hamerykańska emigracja co od 20-stu lat nie była w Polsce (wyjdzie z pół miliona głosów, a może i więcej) głosuje na kaczory, bo etos, bo walczył o wolność, bo się podlizuje. Niech ci ludzie przyjadą tu, pozakładają firmy, niech pożyją w tej rzeczywistości, a potem wybierają, albo niech zamilkną na zawsze (wyborczo przynajmniej). -------------------------- Jak wypisać się z Kościoła Katolickiego? www.e-kosciol.org/index.php?id=jakwypisac Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: IV Rzesza idzie 27.02.06, 10:17 Nie mówiąc już o tym, że Ko(ś)ciół nie powinien pchać się do polityki. Najwięcej do powiedzenia w sprawie demokracji ma najbardziej niedemokratyczna instytucja. Najwięcej do powiedzenia o małżeństwie ma instytucja utrzymująca celibat. Najwięcej o wychowaniu dzieci wiedzą bezdzietni księża. Można jeszcze kilka takich kwiatków znaleźć, o ile nie kilkanaście, kilkadziesiąt itp. Prawda jest taka, każdy powinien robić to na czym się zna. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: IV Rzesza idzie 27.02.06, 10:25 Gdybym nie była żonata, poprosiłabym cię o rękę ;D -------------------------- Jak wypisać się z Kościoła Katolickiego? www.e-kosciol.org/index.php?id=jakwypisac Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.m7 Re: IV Rzesza idzie 27.02.06, 10:35 igraszka napisała: > Gdybym nie była żonata, poprosiłabym cię o rękę ;D > Przepraszam, ze sie wtracam. Chcialem w tym miejscu przekazac serdeczne pozdrowienia dla zony....A wielu twierdzi, ze w Polsce brak tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: IV Rzesza idzie 27.02.06, 10:47 A widzisz, bo to nie ludzie są nietolerancyjni, tylko głównie politycy. A żona, dziękuję, ma się dobrze, właśnie obchodzimy drugi miesiąc naszego rejestrowanego partnerstwa i jedynie niektóre polskie przepisy nas irytują, ale poza tym wszyscy zdrowi, sąsiedzi też bardzo mili, dziękujemy. :)) -------------------------- Jak wypisać się z Kościoła Katolickiego? www.e-kosciol.org/index.php?id=jakwypisac Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.m7 Re: IV Rzesza idzie 27.02.06, 10:55 igraszka napisała: > A widzisz, bo to nie ludzie są nietolerancyjni, tylko głównie politycy. > A żona, dziękuję, ma się dobrze, właśnie obchodzimy drugi miesiąc naszego > rejestrowanego partnerstwa i jedynie niektóre polskie przepisy nas irytują, ale > > poza tym wszyscy zdrowi, sąsiedzi też bardzo mili, dziękujemy. :)) > > No to wszystkiego najlepszego, tolerancyjnych politykow, pociechy z dzieci, i coraz mniej irytujacych przepisow. Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: IV Rzesza idzie 27.02.06, 11:21 igraszka napisała: > Gdybym nie była żonata, poprosiłabym cię o rękę ;D Dziękuję za komplement : ) Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Nie podoba się demokracja ?? 27.02.06, 11:05 Twój też jeśli uznajess demokrację za ustrój obowiązujący. Nie podoba Ci się demokracja ? Bo mi się podoba i 5 lat temu gdy wygrał Kwaśniewski potrafiłem to zaakceptować. Gdzie jest Twoja tolerancja polityczna ?? Rozumiem że wolał(a)byś Tuska ale on deklaruje szacunek dla demokracji (jeszcze - choć przebąkiwał coś już biedak o obywatelskim nieposłuszeństwie). Demokracja to nie tylko sam wybór ale uszanowanie go przez cale społeczeństwo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mozrats Re: Nie podoba się demokracja ?? 27.02.06, 11:35 > Demokracja to nie tylko sam wybór > ale uszanowanie go przez cale społeczeństwo !!! Co ty wypisujesz? Jakie uszanowanie? Zaakceptowanie to może i tak. Z bólem, ale jednak wybór ten został zaakceptowany, w końcu nikt nie mówi, że nie jest on prezydentem Polski, ale to nie znaczy jeszcze, że jest prezydentem wszystkich Polaków. A szacunek dla "spieprzaj dziadu"? Z jakiej racji mam zmieniać swoje zdanie o człowieku z racji tego, że został on wybrany przez społeczeństwo? Właściwie to przez ten wybór straciłem resztki szacunku dla tego społeczeństwa. A demokracja to również wolność słowa i poglądów. To że udało się PISowi i braciom bliźniakom oszukać wyborców i wygrać wybory nie oznacza, że nabyli prawo do cenzurowania wolnych poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: Nie podoba się demokracja ?? 27.02.06, 11:38 adam_l27 napisał: > Twój też jeśli uznajess demokrację za ustrój obowiązujący. Nie podoba Ci się > demokracja ? Bo mi się podoba i 5 lat temu gdy wygrał Kwaśniewski potrafiłem to > zaakceptować. Gdzie jest Twoja tolerancja polityczna ?? Rozumiem że wolał(a) byś > Tuska ale on deklaruje szacunek dla demokracji (jeszcze - choć przebąkiwał coś > już biedak o obywatelskim nieposłuszeństwie). Demokracja to nie tylko sam wybór > ale uszanowanie go przez cale społeczeństwo !!! Demokracja zakłada szacunek dla całego społeczeństwa, a nie dla jego większej części. ---------------- W latach 30' XXw. w demokracji Hitler też zabronił spotkań homoseksualistom, później mordował ich w komorach gazowych. Odpowiedz Link Zgłoś
chilijczyk Re: Nie podoba się demokracja ?? 27.02.06, 11:39 Hitler tez do wladzy doszedl demokratycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito On sam nie rozumie powagi tego urzędu 27.02.06, 09:39 Prezydent Polski nie mówi 'spieprzaj dziadu'. Tak to se mógł mówić obywatel Kaczyński. Od 'wypieprzania dziadów' jest szef protokołu, albo jeszcze niżej - rzecznik prasowy prezydenta. I to właśnie dlatego, że prezydent reprezentuje Naród. Toteż jest jasne, że nie powinien się mieszać w burdy, chya, że nie dorósł do sprawowania funkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Chcieli opublikować jego dane osobwe i wizerunek:) 27.02.06, 09:48 Co za bezczelność! Odpowiedz Link Zgłoś
tommix Re: Chcieli opublikować jego dane osobwe i wizeru 27.02.06, 09:52 Boze! Jak mogli! Prezio sie sie pewnie przerazil, bo zdal sobie sprawe, ze to Francja i wielu nie ochrzczonych zobaczy go... A to pewnie grzech, pomyslal. Bo ten magnat prasowy z Torunia (o. muchomorek?) mu kiedys powiedzial: "Zadawaj sie tylko z katolikami"... :) Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Chcieli opublikować jego dane osobwe i wizeru 27.02.06, 09:55 A może się przeraził, że ktoś we Francji może go pomylic z Jarkiem, który tam jeździl nie na koleżanki? Odpowiedz Link Zgłoś
opin Re: BRAWO, Panie Prezydencie, a GW podjudza 27.02.06, 08:41 Mysle, ze jest tak, że Kaczynscy czuja sie jak krolowie i mysla, ze gdzie by nie pojachali, to beda ich tak traktowac... pokazali mu, gdzie jego miejsce w szeregu i sie obrazil, taki juz jest i tyle... Szczerze mowiac to dziwia mnie te wszystkie wpisy wychwalajace postawe Jego Wysokosci... Wszak to dyplomatyczna dziecinada.. Po pierwsze wierzycie Najwyzszemu i Jego swicie, a przeciez oni caly czas klamia, od kilu miesiecy nic innego nie robia, tylko klamia, wiec dlaczego mialbym im wierzyc w tej sytuacji... Ja uwazam, ze to SKANDAL ze strony polski, brak obycia dyplomatycznego i sarmacka buta... PS. A na portalu lewica.pl ta wiadomosc pojawila sie juz w piatek wieczorem, zatem skad takie opoznienie w mediach glownego nurtu...? Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: BRAWO, Panie Prezydencie, a GW podjudza 27.02.06, 08:44 Po pierwsze wierzycie Najwyzszemu i Jego swicie, a przeciez oni > caly czas klamia, od kilu miesiecy nic innego nie robia, tylko klamia, wiec > dlaczego mialbym im wierzyc w tej sytuacji... "Wybudujemy 3 miliony mieszkań!" Ja cięgle czekam na swoje... A tym czasem mamy jak w radiu Erewań: - po pierwsze nie 3, a 80 - po drugie nie milionów, a tysięcy - po trzecie nie mieszkań, tylko komórek socjalnych - po czwarte nie zbudujemy, a zastanowimy się jak by to zrobić. Tak właśnie wygląda kłamstwo w najczystrzej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
johndoe Re: BRAWO, Panie Prezydencie, a GW podjudza 27.02.06, 11:11 sneaker napisał: > "Wybudujemy 3 miliony mieszkań!" > > Ja cięgle czekam na swoje... a od omc magistra dostales? Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: BRAWO, Panie Prezydencie, a GW podjudza 27.02.06, 11:24 johndoe napisał: > > sneaker napisał: > > > > "Wybudujemy 3 miliony mieszkań!" > > > > Ja cięgle czekam na swoje... > > a od omc magistra dostales? Przepraszam, ale w tym momencie nie rozmawiamy o byłym, tylko o obecnym. Poproszę o rzeczowy argument. Żadne to pocieszenie, że inni kłamali bardziej, a ten mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
rezoon Re: BRAWO, Panie Prezydencie, a GW podjudza 27.02.06, 08:55 wkrótce dowiemy sie jak było ... to nieuniknione Odpowiedz Link Zgłoś
moherecik Odrażjący ,brudni,źli ........ 27.02.06, 09:07 opin napisał: > Mysle, ze jest tak, że Kaczynscy czuja sie jak krolowie i mysla, ze gdzie > by nie pojachali, to beda ich tak traktowac... pokazali mu, gdzie jego miejsce > w szeregu i sie obrazil, taki juz jest i tyle... ------------------------------------------- Tak ich potraktowali bo są odrażający ,brudni ,źli z żółcią wylewającą się za każdym razem jak otworzą usta. ---------------------- > Szczerze mowiac to dziwia mnie te > wszystkie wpisy wychwalajace postawe Jego Wysokosci... Wszak to dyplomatyczna > dziecinada.. Po pierwsze wierzycie Najwyzszemu i Jego swicie, a przeciez oni > caly czas klamia, od kilu miesiecy nic innego nie robia, tylko klamia, wiec > dlaczego mialbym im wierzyc w tej sytuacji... --------------------------------------- bo to są wpisy żołnierzy PiSków - z góry zaplanowany atak ----------------------------- > > Ja uwazam, ze to SKANDAL ze strony polski, brak obycia dyplomatycznego i > sarmacka buta... > > PS. A na portalu lewica.pl ta wiadomosc pojawila sie juz w piatek wieczorem, > zatem skad takie opoznienie w mediach glownego nurtu...? -------------------------------- dziwnym zbiegiem okoliczności zaraz po ukazaniu się info na portalu, zaczęły napływać posty wychwalajace Jego Wysokość - nowe nicki świadczą o zmasowanej akcji już działającego Narodowego Ośrodka Monitorowania Mediów........... Odpowiedz Link Zgłoś
jas_wedrowniczek2 Drobne uzupełnienie 27.02.06, 08:53 Zgadzam się z sneakerem . Otoczenie Kaczyńskiego także potrafi odpowiednio dobierać 'fakty' pod jedną tezę. Co powiecie na to: W innym newsie ( chyba z WP ) napisano iż wywiad miał trwać 17 minut a znak że koniec nastąpił po 5 minutach. Moja uwaga: Nawet jeśli dziennikarz poczuł się tym zirytowany to nic nie tłumaczy utraty przez niego panowania nad sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Drobne uzupełnienie 27.02.06, 09:44 jas_wedrowniczek2 napisał: > > Moja uwaga: Nawet jeśli dziennikarz poczuł się tym zirytowany to nic nie > tłumaczy utraty przez niego panowania nad sobą. To samo dotyczy prezydenta... Nawet jeśli dziennikarz utracił panowanie nad sobą, prezydent NIGDY nie powinnien angażować powagi swego urzędu w burdy. Od tego ma kancelarię, która dostaje pensje. Jak kolesie dopóścili do awantury, tzn., że jest tam za dużo frajerów, bądź, co gorsza nieudaczników... Odpowiedz Link Zgłoś
tommix Re: Drobne uzupełnienie 27.02.06, 09:47 A ja w jakims francuskim serwisie przeczytalem, ze dziennikarz sie wkurzyl bo ten kaczy przydupas znakki dawal nie zza kamery, ale po prostu wylazl przed nia... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Czekam na pokazanie tego nagrania 27.02.06, 09:53 Ciekawe, który się popisał takim profesjonalizmem... Urabański czuł, że go za mało pokazują na wizji? Myślę, że w dzisiejszych serwisach jednak to pokażą (z wyjątkiem TVP i TRWAM), bo to nie jest zwykłe nieporozumienia - normalni ludzie, zwłaszcza politycy, nawet gdyby do czegoś takiego doszło, dołożyliby wszelkich starań, żeby to NIGDY, przenigdy nie wyciekło. A Kaczki idą dalej - jeszcze atakują tego dziennikarza zapominając, że on ma nagranie i może pokazać jak było naprawdę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: BRAWO, Panie Prezydencie, a GW podjudza 27.02.06, 11:23 sneaker napisał: > Świetnie, a skoro wystawiacie krytyczne oceny Francuzom, a pod niebiosa > wychwalacie prezydenta RP, to może tak jeszcze powiecie jaka jest wersja > wydarzeń Francuzów =================================================== czy sądzisz, że gdyby była inna wersja, to Wybiórcza by jej nie wykorzystała żeby dokopać Kaczce ??? Przecież wykorzystują każdą okazję by ośmieszyć braci KAczyńskich i innych z PIS-u. Nie rozumiem tylko dlaczego o incydencie Wybiórcza dowiaduje się z prasy niemieckiej, a nie francuskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20055 Re: BRAWO, Panie Prezydencie, a GW podjudza 27.02.06, 08:48 >> A GW dziwię się, że podJUDza Polaków >> przeciw swojemu Prezydentowi Nie tylko GW, ale i Monika Olejnik i TVN oraz NIE konsekwentnie są niechętne Kaczyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: BRAWO, Panie Prezydencie, a GW podjudza 27.02.06, 08:51 Ciągle nie rozumiem, czemu ktoś kto nie lubi wyborczej zagląda do jej portalu. Poczytajcie sobie Onet. Tam już jest tak jak lubicie. A nota bene jezeli było tak jak piszą, po raz pierwszy jestem zadowolona z Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
12.2a Re: BRAWO, Panie Prezydencie, a GW podjudza 27.02.06, 11:07 lacusiu.a zczego zadowolona -że skądinąd prezydent zachowuje sie jak leper?strach przed pytaniami niekontrolowanymi? dla niego tylko media sromotnika sorry rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
abwprl1 Re: BRAWO, Panie Prezydencie, a GW podjudza 27.02.06, 08:55 tekameka napisał: > tak należy traktować dziennikarzyny. A GW dziwię się, że podJUDza Polaków > przeciw swojemu Prezydentowi, kim wy jesteście dziennikarze(?) z GW? BRAWO, Panie Prezydencie - jesteśmy dumni z pana postawy. Prezydent RP został wybrany w prawomocnych wyborach. A dziennikarz w tym przypadku kogo reprezentuje. Dziennikarz wybrany został przez kogo?.Kto zapłacił za ten artykuł, podany w takiej formie? Komu i czemu to ma służyć? Odpowiedz Link Zgłoś
rezoon Re: BRAWO, Panie Prezydencie, a GW podjudza 27.02.06, 08:57 dziennikarz pewnie jak zwykle nikogo nie reprezentuje abwprl1 napisał: > tekameka napisał: > > > tak należy traktować dziennikarzyny. A GW dziwię się, że podJUDza Polaków > > > przeciw swojemu Prezydentowi, kim wy jesteście dziennikarze(?) z GW? > BRAWO, Panie Prezydencie - jesteśmy dumni z pana postawy. > Prezydent RP został wybrany w prawomocnych wyborach. A dziennikarz w tym > przypadku kogo reprezentuje. Dziennikarz wybrany został przez kogo?.Kto > zapłacił za ten artykuł, podany w takiej formie? Komu i czemu to ma służyć? Odpowiedz Link Zgłoś
topewnieja Re: BRAWO, Panie Prezydencie, a GW podjudza 27.02.06, 08:58 antysemita? masz cos przeciw Żydom ? Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka ten Francuz to Żyd ? 27.02.06, 09:09 teraz wszystko jasne, skąd ten jazgot Odpowiedz Link Zgłoś
tommix Re: ten Francuz to Żyd ? 27.02.06, 09:32 Musze cie chloptasiu rozczarowac i zburzyc twoja czarno-biala rzeczywistowsc. Hervouët to stara, znana rodzina z Lotaryngii. Bez kropli zydowskiej krwi... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Gorzej... to dziennikarz:)) 27.02.06, 09:41 Nie tylko, że mógł pokazać Kaczkę w telewizji, to jeszcze mógł zrobić dowolny montaż... We Francji, w przeciwieństwie do TVP, nie mogliby powstrzymać lapsusów Kaczki. Pewnie powiedział coś o koleżankach, a dziennikarz nie chciał wyciąć... Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: ten Francuz to Żyd ? 27.02.06, 10:31 Przecież jak wół napisanie, że Francuz, naucz się czytać. A jak ci jakieś pochodzenie nie odpowiada, to idź się leczyć - bo RASIZM i KSENOFOBIA to CHOROBA -------------------------- Jak wypisać się z Kościoła Katolickiego? www.e-kosciol.org/index.php?id=jakwypisac Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka naucz sie czytać posty - to chyba do topewnieja 27.02.06, 10:45 • Re: BRAWO, Panie Prezydencie, a GW podjudza Przeczytaj komentowany artykuł » topewnieja 27.02.06, 08:58 + odpowiedz antysemita? masz cos przeciw Żydom ? • ten Francuz to Żyd ? Przeczytaj komentowany artykuł » tekameka 27.02.06, 09:09 + odpowiedz teraz wszystko jasne, skąd ten jazgot topewnieja - to prowokator, a ty mu, mam nadzieję nieświadomie, pomagasz sam jestem mniejszością białoruską i doskonale wiem co to prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Przestań mnie rozśmieszać:)) 27.02.06, 11:00 Primo: nie odpowiadałem na twój post, choć pewnie bardzo byś chciał:)) Secundo: daj spokój z tą nadwrażliwością. 100% postów można zaliczyć do kategorii 'prowokacja'. Stanowią prowokację do odpowiedzi na nie. To jest forum:)) P.S. jesteś mniejszością białoruską w Polce, czy na Białorusi? Albo lepiej opisz co miałeś na myśli, że jako 'mniejszość' wiesz co to prowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
tommix Re: BRAWO, Panie Prezydencie, a GW podjudza 27.02.06, 09:12 A kim tz jestes, ze czujesz sie upowazniony do wypowiadania sie w moim imieniu? Jestem Polakiem, jestem z tego dumny, ale nie zmienia to faktu ze ten kurdupelek jest dla mnie nikim. A juz na pewno nie prezydentem... Jest po prostu jakas kolejna tragiczna, historyczna pomylka w historii mojego kraju! I zapewniam cie ze nie jestem odosobniony w takim odczuciu. Co zreszta daje mi spora nadzieje! Tak wiec mow w swoim kaczolubnym imieniu. Na szczescie nie jestes "wszystkimi Polakami". Odpowiedz Link Zgłoś
12.2a Re: BRAWO, Panie Prezydencie, a GW podjudza 27.02.06, 10:40 połówka kaczora pojechałą w wielki świat - wraca i melduje panie przewodniczacy tam jest bagno nikt nie zna jezyka jeden po francusku drugi po czesku ,a na dodatek znowu ci dziennikarze zadają podchwytliwe pytania, ojca dyrektora też nie mają, zrywamy z tą europą!! Odpowiedz Link Zgłoś
ember11 Re: nam? 27.02.06, 10:11 Kim ty jestes Pawel_451? Mozesz Prezydenta Kaczynskiego lubic lub nie. Masz do tego pelne prawo. Ale w tym momencie jestes po prostu smieszny. To byl zwykly dziennikarzyna przeprowadzajacy wywiad z Prezydentem 40-to milionowego panstwa. Ma zapewne o sobie wielkie mniemanie ale pokazal wszystkim, ze jest po prostu petaczyna, chamem i prostakiem nie umiejacym sie zachowac (podobnie zreszta jak jego prezydent Chirac). A jezeli chodzi o twojego Kwacha to nie blaznij sie. Ten z kolei dawal sie wszystkim poklepywac, byl "kolesiem" wszystkich w okolo a ci mieli go gleboko w d...pie. Osmieszal nasz kraj. Szczytem juz byla jego postawa w Charkowie. Rodziny pomordowanych oficerow przez dziesieciolecia nie mogly o tym nawet mowic a gdy sie w koncu doczekaly uroczystosci Prezydent ich kraju totalnie ich zlekcewazyl, przyszedl "nawalony" i belkotal cos bez ladu i skladu. To jest niewybaczalny brak szacunku do narodu i kraju, ktorego jest sie prezydentem. A ty smiesz go tlumaczyc, wybielac i wychwalac. Miej troche szacunku dla samego siebie i zanim cos napiszesz piec razy sie zastanow bo inni czy w Polsce czy za granica nie beda szanowac rowniez ciebie IDIOTO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leo_tax Re: nam? 27.02.06, 10:58 hej kolega..........wiesz o czym mowisz????o jakims polityku czy o prezydencie, glowie Pastwa Polskiego.......no wez pomysl .............. Odpowiedz Link Zgłoś
ekadom Re: krótką macie pamięć 27.02.06, 11:27 a wizyta w Rosji -Kwacha z jaruzelem, jak go Putin potraktował , no cóż ale sam się on mocno o to prosił. Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: Prezydent Kaczyński zerwał wywiad z dziennika 27.02.06, 07:53 Jeżeli rzeczywiście tak było to chwała prezydentowi i jego świcie. Ale dobrze byłoby wysłuchać racji drugiej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion Re: Prezydent Kaczyński zerwał wywiad z dziennika 27.02.06, 07:57 jak ich nie lubie tak tym razem nie mam słów pochwały do Prezydenta - trzeba sie po prostu szanować Odpowiedz Link Zgłoś
sisgw a może byśmy zobaczyli jak to było? 27.02.06, 07:57 nikt z otoczenia nie nagrywał tego wywiadu? W to juz nie uwierzę - nawet na komórke? Odpowiedz Link Zgłoś