puuchatek 27.03.06, 14:45 Jeśłi to prawda, to trzeba prezyznać, że to wyjątkowe chamstwo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remis1 Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Polaków 27.03.06, 14:45 Bojkotujmy gnojów Odpowiedz Link Zgłoś
revalidon [...] 27.03.06, 14:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yarrai przy najblizszej promocyjnej sprzedazy... 27.03.06, 15:10 discmanow za 10 zlotych dumni polacy w ramach protestu znow sie zadepcza nawzajem. NYorker Odpowiedz Link Zgłoś
looney1 Re: przy najblizszej promocyjnej sprzedazy... 27.03.06, 15:21 Cóż, nie pierwszy i nie ostatni raz zdarza się coś takiego. Opinia Polaków na zachodzie niestety nie jest zbyt pochlebna, inicjatywa państwa i rządzących aby to zmienić. Mała podpowiedź, wynajmijcie dobrą agencję PR, która nie będzie zajmowała się takimi szczegółami jak kształt logo Polski tylko wykorzysta potencjał tego kraju i chęć obcokrajowców do zasmakowania czegoś innego. Kraków od roku stał się bardzo popularny, może i Polska mogłaby na tym zyskać? -- fotografujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Widze ze GW skorzystala z mojego filmu :) 27.03.06, 16:34 Przepraszam bardzo szanowna GW ktora zreszta bardzo lubie ale film niestety jest dostepny jedynie ze strony Eurojihadu. Jak ja cytuje GW to zawsze podaje autora :) Pozdrowienia dla administracji Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Ps - gdzie znalezc film :) 27.03.06, 16:36 www.eurojihad.org :) Bardzo prosze szanowna administracje o kontakt na przyszlosc :) chyba mnie wszyscy w administrcji znaja wiec problemow byc nie powinno :) jeszcze raz wielkie buzki :) Odpowiedz Link Zgłoś
tusek.wrrrr Gebelsy Miały Na Myśli Tylko PO-SLD :))))))))))))) 27.03.06, 16:44 o co tu kruszyć kopie ! postfaszystowski mediamarket wskazał tylko prawdziwych złodziei w Polsce :) ps mediamarket wie to najlepiej - robił z nimi interesy ! a łapówki odciągał z podatków w najuczciwszej z ojczyzn :) Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Gebelsy Miały Na Myśli Tylko PO-SLD :)))))))) 27.03.06, 16:54 A co w tym dziwnego, że MM kogoś obraża? Nikogo jakoś nie razi, że MM kupujących gdzie indziej (to samo taniej) nazywa idiotami. Nikogo nie raziło, gdy na plakatach wywiesili informację o wyprzedaży z powodu likwidacji, a potem wywiesili plakaty "dzień po zamnknięciu otwieramy". No i co w tym dziwnego, że Polaków przedstawiają jako złodziei, gdy podstawowym hasłem reklamowym Polski w Niemczech jest "Przyjedź do Polski. Twój samochód już tu jest". Słyniemy z najlepszych na świecie złodziei, radia maryja, wódki i skłonności do organizowania burz w szklance wody. Odpowiedz Link Zgłoś
ohmygoodnes Video Google Com 27.03.06, 17:06 trzeba bylo skorzystac z googlowego narzedzia udostepniania filmow.. ehhh... 27 marca 1956: Amerykański szpieg skazany na dożywocie Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus a jest lepsze? nie umiem z niego korzystac 27.03.06, 17:10 reklame przypadkowo sciagnalem o 3 rano - nie wiem po co. nie spodziewalem sie usuniecia. po prostu mam zwyczaj ze jak cos ogladam to zawsze robie screena albo sciagam dany material - kilka razy sie zdarzylo ze napisalem cos o czyms - potem ktos to usuwal i twierdzil ze klamie. ostatnio robie nawet zrzuty komunikatow PAP jak cos mnie zainteresuje :) co do google - a jak sie z tego korzysta i czy jest lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
w105n4 kuchenki 27.03.06, 17:11 Wiadomo, ze obiektem wielu reklamowek sa stereotypy (m.in. na temat cech narodowych). Ten akurat film bardzo dobrze eksponuje pewna ceche, ktora odroznia Niemcow od ich sasiadow. Ceche przyslowiowa, a wrecz legendarna. Nie jest to akurat chamstwo. Etnocentryzm tez nie, a na pewno nie uczciwosc. Nie glupota, zawisc i nie waskie horyzonty. Nie brak kultury osobistej i dobrego wychowania. Ta cecha to ABSOLUTNY BRAK POCZUCIA HUMORU. Dlatego tez trudno miec do Niemcow pretensje. Dla nich to jest szczyt mozliwosci (juz wyobrazam sobie gromkie salwy smiechu przy kazdej emisji). Oni po prostu nie wiedza co to jest dowcip. A najgorsze jest to, ze to na kazdym kroku eksponuja. ------------------------------------------------------ Pozdrowienia dla wszystkich, dla ktorych motyl to Schmetterling Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus bedac kiedys w hiszpanii niestety zetknalem sie 27.03.06, 17:20 z czyms podobnym. akurat wysiedlismy z autokaru na jakiejs stacji a w glosnikach poszla informacja "personal proszony na sale. wycieczka z Polski przyjechala" ta reklama nie jest chamska. jest nawet powiem dosc dowcipna. problem tylko ze co innego gdyby ja opublikowac np w jakims programie komediowym a co innego jesli to reklama komercyjna. tutaj wg mnie jest glowny problem Odpowiedz Link Zgłoś
mmoonchild Taka jest wlasnie wiekszosc Polakow 27.03.06, 19:02 ...niestety Polacy kradna, oszukuja i kombinuja na kazdym kroku i takie zachowanie zyskuje w Polsce poklask. Wiec czemu sie dziwicie ze obcokrajowcy tak nas odbieraja? Moja kolezanka ostatnio stweirdzila ze jak wchodzi do supermarketu to podjata to i owo z polek sklepowych. Rece mi opadly bo myslalam ze 21letnia studentka nie zachowuje sie w taki sposob a tu prosze.Czemu wiec dziwic sie zwyklym robolom ktorych pelno na zachodzie skoro ludzie wydawaloby sie na wyzszym poziomie maja w nosie to ze towar na polce nie jest dobrem wspolnym lecz wlasnocia sklepu. Jesli zrozumienie takich rzeczy jest problemem dla Polakow to ciezko wymagac ze ciemny lud na zachodzie bedzie sie zachowywal inaczej niz jak zwierzyna z kraju 3 swiata( czy tez IV RP bo to zdaje sie sa synonimy) Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Niemcy- dzieci i wnuki patologicznych zbrodniarzy 27.03.06, 19:41 podbudowuja wlasne uznanie szkalujac innych. Czasy Hitlera wracaja. Juz tylko krok do nienawiscii ... wreszcie beda mogli znow mordowac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TO JEST ICH NATURA Odpowiedz Link Zgłoś
gdzies_czyli_wewpolsce Re: Niemcy- dzieci i wnuki patologicznych zbrodni 27.03.06, 19:48 ale ty porabany jestes faciu! Odpowiedz Link Zgłoś
mietek.jaworski Re: Niemcy- dzieci i wnuki patologicznych zbrodni 27.03.06, 20:49 Na zmianę swojego wizerunku ze zbrodniarzy, złodziei i barbarzyńców na porządnych, solidnych i pracowitych niemcy wydali w usa i europie miliardy dolarów. Do polepszenia image’u należy też zrzucenie winy na innych : ) O czym zapominają, dobroduszni , katoliccy Polacy wierząc naiwnie, że oliwa sprawiedliwa zawsze na wierz wypływa : )))) otóż nie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
morulla Re: Niemcy- dzieci i wnuki patologicznych zbrodni 27.03.06, 21:30 >>"Polak", "złodziej" to w Berlinie wymienne pojęcia<< Cóż... dostaliśmy ten obraz Polaka-złodziej w spadku po poprzednim pokoleniu, ale zamiast się na taki stan rzeczy obrażać, lepiej zacząć go zmieniać. Będzie to trudne, bo wkrótce w Niemczech MŚ i zapewne znajdzie się niejeden Żyleta, którego "...zaświerzbi ręka, by ukraść złoty wisior z Hitlerem przez okienko kasy..." Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek E tam, mnie to nie rusza. W MM kupują tylko polscy 27.03.06, 23:08 idioci - nie kupuję w MM bo to naprawde sklep dla idiotów. A reklama mnie wcale nie dziwi, w następnej reklamie pokaża Chinczyka jedzącego g..no albo coś równie ciekawego. Miłych zakupów. P.S. Szczerze dziwię sie że ludzie kupują w MM bo... tam jest po prostu drogo: 1) własciwie nie spotkałem się z tym żeby sprzet komputerowy w MM był tańszy niż w małym sklepie nie mówiąc juz o sklepach internetowych - Przykład: kupiłem LCD za 2400zł gdy w sklepach był za ok 3000-3100 a w MM za 3400zł. Ceny w MM wynikaja po częsci z tego że sprzet im zalega a sprzęt komputerowy tanieje po kilku tygodniach a niekiedy już zanim trafi na sklep wiec po prostu nie są wręcz w stanie konkurować - gdy im zalega towar ze "sztywną ceną" sprzed 3 miesiecy mały sklep już oferuje towar po aktualnej cenie czyli juz z 10-20% taniej. 2) Traktuję MM tylko i wyłącznie jako wystawa - jak chce obejrzec jakis produkt przed zakupem - jest drożej, podobno wciskają ludziom "półkowniki" no i te reklamy dla głupich... Odradzam po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
banzai123 Chyba za dużo mamy kompleksów... 28.03.06, 01:36 Przecież z tej reklamy wynika, że Polacy nawet jeśli złodzieje, to inteligentni ;) A na stereotyp złodzieja Polacy w Niemczech ciężko pracowali, Niemcy tego przecież nie wymyślili. Odpowiedz Link Zgłoś
politologist Re: Niemcy- dzieci i wnuki patologicznych zbrodni 28.03.06, 01:33 pozlotemu napisał: > podbudowuja wlasne uznanie szkalujac innych. > Czasy Hitlera wracaja. Juz tylko krok do > nienawiscii ... wreszcie beda mogli znow > mordowac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ... chomiki???? > > TO JEST ICH NATURA Odpowiedz Link Zgłoś
salskip Re: Niemcy- dzieci i wnuki patologicznych zbrodni 01.04.06, 15:23 kretyn... Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Prawda w oczy kole:) 27.03.06, 19:43 A ja dodam, że wiem gdzie to ląduje: na Allegro i bazarach. Aż mnie to wkurza jak mamusia kupuje dziecku kradzioną rzecz za 50% ceny i pisze pochwalny komentarz, jak świetnie, że tak tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Może i jestesmy małymi złodziejaszkami, ale wojnę 27.03.06, 19:59 to ONI zaczęli! Odpowiedz Link Zgłoś
politologist Re: Może i jestesmy małymi złodziejaszkami, ale w 28.03.06, 01:37 plmlp napisał: > to ONI zaczęli! ... I TEGO NAM NIE UKRADNą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
euroronin MM Markt - BASF - IG Farben - Cyklon B 27.03.06, 20:35 W ramach retorsji też możemy być nieprzyjemni. Co powiecie na reklamę z aluzjami do sprzedawanych w Media Markt wyrobow firmy BASF, dawnej IG Farben - koncernu chemicznego i producenta cyklonu B, używanego przez nazistów do uśmiercania ludzi w komorach gazowych? Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Zawsze będą się uważać za ubermenschów 27.03.06, 23:16 To po prostu w genach tego narodu, duma (godna naśladowania) tyle że posunięta do granic pychy narodowej (niezbyt ciekawe, kończy sie jak 70 lat temu, Berlin 1933r.) Pozdrowienia dla Niemiaszków. Odpowiedz Link Zgłoś
politologist Re: MM Markt - 28.03.06, 01:40 euroronin napisał: > > W ramach retorsji też możemy być nieprzyjemni. Co powiecie na reklamę z aluzjam > i > do sprzedawanych w Media Markt wyrobow firmy BASF, dawnej IG Farben - koncernu > chemicznego i producenta cyklonu B, używanego przez nazistów do uśmiercania > ludzi w komorach gazowych? Chodzi CI o EMTEC dawny BASF??? Fajne płytki co chcesz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xclene Re: Taka jest wlasnie wiekszosc Polakow 28.03.06, 01:51 a to właśnie takie głupie niby myślenie, jak Polacy sprzedawali w Berlinie masło to echte deutsche pokazywały to w telewizorze jacy to Polacy źli, ale qrwa kto to kupował - ONE własnie, jak w niemczech kradziono samochody to okazało sie ze kradnie polska mafia ale kto sprzedawał dowod rejestracyjny i zostawiał pkw z kluczykami - odpowiadam ci deutsche, i teraz to samo, a olac te ich firmy w Polsce bylem w media markt w warszawie i poczułem sie jak zlodziej (a po co ten plecak spytała q..rwa mowiąc nawet po polsku, a niech si e od nas wynoszą, wystarczy że ich ss-waffen und wermacht tu byli, zreszta w porozumieniu z nkwd, jakby kto zapomiał - podchodzmy do nich patrzac wylacznie czy mamy w tym interes Odpowiedz Link Zgłoś
euroronin Niemcy odpuście 27.03.06, 20:48 marcus_crassus napisał: >problem tylko ze > co innego gdyby ja opublikowac np w jakims programie komediowym a co innego > jesli to reklama komercyjna. tutaj wg mnie jest glowny problem To zupełnie tak jak z twoją bełkotliwą synaturą, która nie jest reklama komercyjną tylko polityczną, a więc jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
elfja Re: Gebelsy Miały Na Myśli Tylko PO-SLD :)))))))) 27.03.06, 22:25 :))) pełna zgoda Odpowiedz Link Zgłoś
umghhh Re: Gebelsy Miały Na Myśli Tylko PO-SLD :)))))))) 29.03.06, 22:18 Faktem jest ze w swoich podrozach po swiecie nie spotkalem obcokrajowca (poza moim tesciem ale ten mieszka prawie nad granica) ktory by wiedzial o Polsce wiecej niz 3w: Walesa, wodka, Wojtyla. Wiekszosc nie wie nawet tyle. Nam sie oczywiscie wydaje ze to niesprawiedliwe ale to i tak duzo jest. Na temat czech znajomi wiedza jeszcze mniej. Choc juz np: znajomi anglicy wiedza ze oplaca sie pojechac do pragi na lykendowa sesje pijacka (szczegolnie ze burdele w UK sa nielegalne). Jakby rzad polski obnizyl cla i podatki od alko to by latali do krakowa. Fakty sa tez takie ze mamy tendencje do pieniactwa, niemcow nie znosimy dla zasady, uwazamy sie za lepszych niz wszycy inni oraz za skarbnice madrosci a takze oaze wolnosci (w niektorychkregach uznawana za warcholstwo) a faktycznie jestesmy niezbyt duzym choc i niemalym, na pewno biednym narodem ktory nadal uczy sie (???) co to spoleczenstwo obywatelskie i demokracja. Nauka ta jest powolna i bardzo bolesna. Popatrzmy na sprawe pozytywnie MM zdjal reklame z anteny a do telweizji dzwonili takze niemcy. Ilu polakow zadzwoniloby w odwrotnej sytuacji do TVP (czy tez innej stacji) ktora zamiescialaby odpwoeidnia reklame z niemcami???? // Odpowiedz Link Zgłoś
n0str0m0 to wina kaczynskiego i PiSu!!! 27.03.06, 16:46 nie chcieli dranie niemcom duupy lizac to maja adekwatna reklame! wszystko wina PiSu jest przecie tak rzecze czosnek Odpowiedz Link Zgłoś
mmoonchild nie masz racji :P 27.03.06, 19:07 to wszystko wina platformy! to ze dinozaury wyginely to tez ich wina! A kto jest odpowiedzialny za to ze dzisiaj jest niskie cisnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
rezoon Re: nie masz racji :P 27.03.06, 21:52 za to, że ciśnienie jest niskie odpowiedzialne jest sld!!! Odpowiedz Link Zgłoś
da_markos reklama:SSman kupuje butle z gazem... 27.03.06, 16:47 proponuje jakis maly rewanz w postaci takiej chocby reklamy. oni mowia prawde, to my tez ;] Odpowiedz Link Zgłoś
politologist Re: Ps - gdzie znalezc film :) 28.03.06, 01:28 marcus_crassus napisał: > www.eurojihad.org :) Bardzo prosze szanowna administracje o kontakt na > przyszlosc :) chyba mnie wszyscy w administrcji znaja wiec problemow byc nie > powinno :) > > jeszcze raz wielkie buzki :) wczoraj był jeszcze tutaj mediamarkt.de/fanausruester/spots.php ale o tym jak wpływową nacja jestesmy świadczy to, że dzisiaj juz go nie ma ;) mogę podesłac na maila (4 Mb) Odpowiedz Link Zgłoś
bartolomeo81 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 17:26 No ja jzu nie mam zamiaru tam nawet chodzic... No coz, chcieli to maja :) Odpowiedz Link Zgłoś
bushman_wertigo Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 19:43 Usmialem sie po pachy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gdzies_czyli_wewpolsce Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 19:47 Przez dlugi czas, nikt sie tym nie interesowal, ze rozne polskie mafie masowo kradły samochody w Niemczech. Dochodzenia umarzano. Cale miasteczka w regionie nadgranicznym zyly z okradania niemieckich sklepow 8byly nawet o tym reportarze w prasie). Nikt temu nie przeciwdzialal. Co wiecej, uwazano to za narodowy sport. To macie kochani teraz tego efekty! Bereits gestohlen - schon in Polen (dopiero ukradli, a juz w Polsce). Trzeba było wczesniej!!!!! I taka anegdota. Mieszkałem w duzym miescie na poludniu Niemiec (20 lat temu). Poznalem tam, facia, ktory zyl z kradziezy skor i futer. Zjawisko było masowe - wprowadzon wiec w sklepach skuwanie łancuchami ukochanego przezen towaru. Facio pochodził z Wrocławia i wczesniej prowadził w nadodrzanskiej metropolii piekarnie. Do niemiec wyjechal jako uciekinier (polityczny)! Odpowiedz Link Zgłoś
sk8isgr8 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 22:05 Popieram! Nic tak nie wykaze skutecznosci reklamy jak spadek przychodow! Od dzis bede kupowal na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
jurus_dk Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 23:32 Popieram i zachecam wszystkich znajomych do omijania tego sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
december70 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 28.03.06, 05:43 remis1 napisał: > Bojkotujmy gnojów Masz rację Media Mark nie dla idiotów ? Odpowiedz Link Zgłoś
theladyofthehousespeaking czas na bojkot 27.03.06, 14:45 No to czas na bojkot. Jest wiele innych sklepów, z niższymi cenami np ElectroWorld. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius buahaha 27.03.06, 14:47 Akurat w ElectroWorld wybór jest tak żenujący, że szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
bestia81 Re: buahaha 27.03.06, 14:53 aha, no to może rzeczywiście lepiej nie przestawać kupować w MM... przecież przedmówcy nie chodziło o to, żeby kupować w sklepie X, tylko o to, żeby nie kupować w Media Markt - wyboru dokonaj sam, ale pokaż MM że przegięli pałę. no chyba że czegoś nie zrozumiałem, w takim razie verzeihen Sie... Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Masz rację! Tylko bojkot może im dać do myślenia. 27.03.06, 23:49 Nie trzeba ich moralizować. Wystarczy jak dostaną po kieszeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: czas na bojkot 27.03.06, 15:11 W Saturnie są bardzo przyzwoite ceny i super wybór. Ja kupuje tylko tam. Albo na Allegro. Do Media już więcej nie pójdę ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
kk720801 Re: czas na bojkot 27.03.06, 15:16 saturn jak i media markt sa sklepami jednej i tej samej firmy METRO. kupujac w ktorejkolwiek dajesz zarobic tym samym udzialowcom Odpowiedz Link Zgłoś
darren.p Po prostu: PRECZ!!! 27.03.06, 16:01 Przyjaźń polsko-niemiecka, qrwa mać! Fuck the germany! Odpowiedz Link Zgłoś
theladyofthehousespeaking Re: czas na bojkot 27.03.06, 16:01 Do Metra należą: MediaMarkt Saturn Real Makro Cash&Carry Jeśli bojkot ma mieć sens, należy pamiętać żeby zamiast w MediaMarkt telewizora czy pralki nie kupić w Saturnie czy Realu. Bo będzie to oznaczało, że ten kto wyśmiał nas jako złodzieji, dostał od nas kasę tak czy owak, tylko ukryty pod inną marką. Pisałem o ElectroWorld bo jest angielskie i jest konkurentem MediaMarkt/Saturna. Równie dobrze można przecież skorzystać z oferty francuskich marketów Carrefour, Auchan albo angielskiego Tesco. Elektornikę w Polsce sprzedają też Avans oraz rodzime, polskie "RTV-EURO-AGD". Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg A wiecie kto jest szefem METRO-Gruppe??????? 27.03.06, 17:17 Zalozycielem i glownym udzialowcem Metro jest byly czlonek oddzialu SS "Leibstandarde Adolf Hitler" Otto Beisheim. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A wiecie kto jest szefem METRO-Gruppe??????? 27.03.06, 17:25 To była dywizja pancerna, która z Polakami nie spotkała się na polu bitwy. Gdyby tak było, Beisheim miałby większy szacunek dla Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
o_gryzek Re: A wiecie kto jest szefem METRO-Gruppe??????? 27.03.06, 19:15 Akurat pułk SS Leibstandarte brał udział w kampanii wrześniowej i francuskiej '40. Dywizję utworzono z niego trochę później. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A wiecie kto jest szefem METRO-Gruppe??????? 28.03.06, 09:43 Nie pamiętam dokładnie. Sprawdzę. Odpowiedz Link Zgłoś
jotwu61 Re: A wiecie kto jest szefem METRO-Gruppe??????? 28.03.06, 01:53 Byl pionkiem wsrod odzialow ochrony A. Hitlera. A jaki to ma zwiazek z reklama? Myslisz, ze to jego pomysl? Odpowiedz Link Zgłoś
politologist Re: czas na bojkot 28.03.06, 01:47 devojce napisała: > W Saturnie są bardzo przyzwoite ceny i super wybór. Ja kupuje tylko tam. Albo > na Allegro. Do Media już więcej nie pójdę ;-/ > > pewnie tak, bo w Łapanowie nie ma Media ;) żartowałem! :) Odpowiedz Link Zgłoś
etykieta.zastepcza No to BOJKOT! 27.03.06, 14:46 Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz. A jak mu portfel schudnie, to przeprosi. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Tak sie konczy zabawa w polityczna niepoprawnosc.. 27.03.06, 17:18 Tak sie konczy zabawa w polityczna niepoprawnosc... Nie wiem co gorsze - niemiecka polityczna niepoprawnosc, czy polskie zaklamanie i obluda ?!... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Polaków 27.03.06, 14:46 No tak, bo przecież o Polakach nie wolno nic powiedzieć, a sami się naśmiewamy z Niemców pijących jakieś dziwne piwo w reklamie Żywca... Odpowiedz Link Zgłoś
rycerzmowiacyni Re: dziwne piwo to nie skradziony zegarek 27.03.06, 16:22 Mam pytanko z innej beczki, hehe, nawiązując do syganturki, czy posiada Pan może "zywot błajana" z tłumaczeniem Beksińskiego, miałem kiedys, ale pozyczyłem komuś i przepadło. Jesli jest to możliwe to proszę o kontakt na e-mail "gazetowy" pozdławiam Odpowiedz Link Zgłoś
piotr10530 Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Polaków 27.03.06, 14:46 No coz, jest to chamstwo - ale tak naprawde to czy tak nie bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 15:47 nie, tak nie bylo, na 100 Polaków w Niemczech 5 kradnie w tym dwóch kradnie samochód na zlecenie Niemca aby wyłudzić ubezpieczenie, ale opinia wyrabia sie dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 19:37 Czyli niestety większość Niemców odbiera nas tak, jak większość z nas odbiera Rosjan - to trochę powinno dać do myślenia aby przestać żyć stereotypami! Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Rączki, rączki Hans 27.03.06, 14:47 Niemieccy żołnierze pod Stalingradem: -Hans mówiłem żebyś nie brał tyle tych lodówek z przeceny w Media Markt, musieli dać ze zwrotów. Odpowiedz Link Zgłoś
politologist Promocja!!! 28.03.06, 02:04 Tylko w Media Markt do 30 marca! Ekspres do kawy Bauera model Auschwitz 1940, 60 atmosfer ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dbork Media Markt nie dla idiotow 27.03.06, 14:47 Ciekawe jakie maja pomysly na reklamy u nas Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Na przykład takie 27.03.06, 14:57 www.gry-online.pl/Galeria/Forum/3/196733826.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Na przykład takie 27.03.06, 17:09 o Stalinogrodzie to najlepszy był gdzie leżą Niemcy - pod Stalinogrodem, ale co to mogłoby reklamować?? Odpowiedz Link Zgłoś
martin993 Tak nas traktują... 27.03.06, 14:47 niemieccy sojusznicy. Precz z takimi sojusznikami, którzy wszystkich Polaków uważają za złodziei i nierobów. Czy po to wchodziliśmy do UE żeby stawać się pośmiewiskiem Europy? Jeżeli tak, to już słowiańska Białoruś ma o nas lepsze zdanie. Moim zdaniem rząd powinien dać wiele funduszy POTowi ażeby walczył on ze stereotypami w Europie Zachodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
novvy Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Polaków 27.03.06, 14:48 Proponuje zbojkotowac wszystkie niemieckie sklepy w Polsce, a zwlaszcza MediaMarkt. Trzeba byc idiota, zeby kupowac w MediaMarkt! Odpowiedz Link Zgłoś
vipmax Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 14:53 i to jest najlepszy dowód co naprawde niemcy sądzą o Polakach. ponad 60 lat po wojnie i dzisiaj nikt już nie mówi i pisze o "niemieckich obozach zagłady", ale o "polskich obozach koncentracyjnych"!!! Niemcy zawsze traktowali Polaków jak podludzi.To im się nidy nie zmieni. Zabili nam ponad 6 000 000 rodaków i dzisiaj śmieją sie z nas , że Polacy tam jeżdżą prosić o prace, często na czarno. Zawsze traktowali Polaków jak złodziejaszków , a Polki jako tanie prostytutki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 15:06 vipmax napisał: > i to jest najlepszy dowód co naprawde niemcy sądzą o Polakach. > > ponad 60 lat po wojnie i dzisiaj nikt już nie mówi i pisze o "niemieckich > obozach zagłady", ale o "polskich obozach koncentracyjnych"!!! > > Niemcy zawsze traktowali Polaków jak podludzi.To im się nidy nie zmieni. > > Zabili nam ponad 6 000 000 rodaków i dzisiaj śmieją sie z nas , że Polacy tam > jeżdżą prosić o prace, często na czarno. > > Zawsze traktowali Polaków jak złodziejaszków , a Polki jako tanie prostytutki!! > ! Nie niemcy, ale szefostwo jednej sieci handlowej - nie róbmy tego samego co oni obrazając cały naród dlatego, że jakiemuś .... sie ..... Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 16:07 A czy szefostwo sieci wymyslilo samo sprawe czy wykorzystalo panujacy stereotyp. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx napisał: > Nie niemcy, ale szefostwo jednej sieci handlowej - nie róbmy tego samego co oni > > obrazając cały naród dlatego, że jakiemuś .... sie ..... Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 15:06 vipmax napisał: > Zawsze traktowali Polaków jak złodziejaszków , a Polki jako tanie prostytutki!! > ! może mają po temu jakieś powody?? Odpowiedz Link Zgłoś
tylkoantonio Tylko b o y k o t t !!! 27.03.06, 20:54 Proponuje nastepujace rozwiazanie: dopoki Media Markt zarowno w TV jak i w radiu nie przeprosi za ta reklame, zarowno w Polsce i w Niemczech, rzucmy ich przez bojkot ich produktow na kolana: Haslo: rozsadni nie kupuja w Media Markt !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mlynek_kawowy Link do reklamy 27.03.06, 14:48 Gazeta jak zwykle każe szukać linków: img.mediamarkt.de/fanausruester/spotstv/Polen_320.mpg Odpowiedz Link Zgłoś
mlynek_kawowy Nowy link do reklamy 27.03.06, 15:21 mówisz, masz ;) www.megaupload.com/?d=Q4TIMRUL w pliku spakowane obie reklamy... Odpowiedz Link Zgłoś
nie.tutejsza Re: Link do reklamy 27.03.06, 15:12 www.mediamarkt.de/fanausruester/spots.Polen_320.php juz nieistniejaca Odpowiedz Link Zgłoś
wj1980x Dlaczego GW publikuje 27.03.06, 14:52 Antyniemieckie artykułu. Czy to służy poddaniu;przepraszam-pojednaniu z Niemcami. Powinniśmy rozumieć ich wrażliwe podejście. Przez naszą Polską arogancję i ignorancję niszczyliśmy realizację tak ważnych dla niemieckiej kultury idei jak Lebensraum, Ubermensch itd. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Dlaczego GW publikuje 27.03.06, 15:02 wj1980x napisał: > Antyniemieckie artykułu. > Czy to służy poddaniu;przepraszam-pojednaniu z Niemcami. > Powinniśmy rozumieć ich wrażliwe podejście. Przez naszą Polską arogancję i > ignorancję niszczyliśmy realizację tak ważnych dla niemieckiej kultury idei > jak Lebensraum, Ubermensch itd. Masz calkowiecie racje, Polacy naprawde powinni pokazac wiecej umiejetnosci wczucia sie w niemiecka kulture. Przeciez to nie jest antyniemiecki artykul, po prostu GW przypomina Polakom, ze powinni Niemcom rowniez spodnie ukrasc, zeby nie zawiesc nadzieji Niemcow na pelen serwice. A swoja droga, to jest po raz pierwszy, ze GW wypowiada sie negatywnie o Niemcach w tym sensie, ze staje po polskiej stronie. Mam wrazenie, ze cenzura w GW wysiadla. Odpowiedz Link Zgłoś
ata46 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 14:53 Moja noga nie przekroczy już progów tej firmy!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qc Re: Moja noga nie przekroczy już progów 27.03.06, 14:57 Nie MM, a gdzie sie przenosisz ? Och, a moze juz nie potrzebujesz spodni ani zegarka? Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarooll Re: Moja noga nie przekroczy już progów 27.03.06, 17:38 Naiwnosc nie ma granic, naprawde myslisz, ze tylko jeden koncern w Polsce sprzedaje spodnie i zegarki? No to gratuluje...;) Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Moja noga nie przekroczy już progów 27.03.06, 21:49 ale tylko Media Markt stoi pod jego blokiem, przecież nie będzie jeździł do sąsiedniej wsi, żeby spodnie kupić:) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 19:54 A co, tez kradles obsludze spodnie? Odpowiedz Link Zgłoś
vipmax Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 14:54 i to jest najlepszy dowód co naprawde niemcy sądzą o Polakach. ponad 60 lat po wojnie i dzisiaj nikt już nie mówi i pisze o "niemieckich obozach zagłady", ale o "polskich obozach koncentracyjnych"!!! Niemcy zawsze traktowali Polaków jak podludzi.To im się nidy nie zmieni. Zabili nam ponad 6 000 000 rodaków i dzisiaj śmieją sie z nas , że Polacy tam jeżdżą prosić o prace, często na czarno. Zawsze traktowali Polaków jak złodziejaszków , a Polki jako tanie prostytutki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joli_cyc Bojkot! 27.03.06, 14:55 Najlepsza metoda. Jak przez pare miesiecy nikt nie pojdzie do nich na zakupy, to im rura zmieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Bojkot! 27.03.06, 15:25 Mam w planie duży zakup. Mam wrażenie, że raczej ominę MM przy oglądaniu oferty. Kupię to co mam kupić u tych, co mnie bardziej szanują. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk Bojkot Media Markt! 27.03.06, 14:58 czas na prawdziwy bojkot tej firmy. wiem, ze w Polsce bojkoty sa bojkotowane, ale moze tym razem sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
nie.tutejsza Spot lub jego brak.... 27.03.06, 15:02 protesty dotarly chyba do media-markt, poniewaz nie ma juz spotu o polakach, ani telewizyjnego, ani radiowego na ich stronie internetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
darren.p Re: Spot lub jego brak.... 27.03.06, 16:13 nie.tutejsza napisała: > protesty dotarly chyba do media-markt, poniewaz nie ma juz spotu o polakach, > ani telewizyjnego, ani radiowego na ich stronie internetowej. Troche za późno, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
darren.p BOJKOT, BOJKOT i jeszcze raz 27.03.06, 16:12 Bojkot. Popieram. Nie zrobia gnoje planów sprzedażowych w Polsce to połowa poleci na bruk. Oczywiście z Ostgruppen. Odpowiedz Link Zgłoś
serdus Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 14:58 Czy uważasz również za chamstwo, kiedy w polskich serialach nagminnie pokazuje się "ruską mafię"? Ironią losu w jednej z takich ról zagrał Lew Rywin. Ciekawe, że nie sposób zobaczyć w nich mafii niemieckiej (np. takiego Stefana Moellera można by było zrobić "pedofilem z Hamburga"), a i włoska jakoś gdzieś się zapodziała... Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 17:13 bo wtedy gdy powstawały te seriale mafia ruska była faktycznym problemem w Polsce. Krótka pamięć? Odpowiedz Link Zgłoś
comrade Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 19:07 Heh, a gdy powstała ta reklama polscy złodzieje są faktycznym problemem w Niemczech :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 21:47 wątpię. te seriale typu Ekstradycja to powstawały w czasach gdy temat ruskiej mafii był dość częsty w mediach i to nie jakichś kabaretowych tylko w dziennikach telewizyjnych i 997. myślę, że intencją "tfurców" tego serialu, czy też n.p. "psów2" nie było akurat dokopać ruskim. Chcieli stworzyć pozory, że pokazują coś aktualnego. Dzisiaj gdy nie ma już raczej tematu te wątki z ruską mafią wydają się dziwaczne dla kogoś kto nie zwraca uwagi na datę produkcji filmu, albo już nie pamięta historii sprzed 5-ciu, 10-ciu lat. Dygresja przy okazji: pokazywanie aktualnych tematów w kinie, do czego tak nawołują krytycy, powoduje, że film za kilka lat jest niezrozumiały i nieoglądalny. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 28.03.06, 13:13 Fil z ruska mafia w roli glownej nie sugeruje, ze kazdy Rosjanin to mafia. A reklama MM - jak najbardziej wskazuje, ze kazdy, przecietny Polak to zlodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
oszrany A my zapraszamy Niemieckiego Papierza 27.03.06, 14:59 A my zapraszamy Niemieckiego Papierza a nasz Prezydent przed nim kleka a ta reklama pokazuje co oni o nas mysla !!! WSTYD !!! Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: Bojkot chamow MM!!! Sa jeszcze polskie sklepy 27.03.06, 15:18 Tiaaaa. Ale coraz mniej :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
stemp10 Tacy jesteśmy 27.03.06, 15:00 Dlaczego się dziwicie. Ile samochodów Polacy zapieprzyli Niemcom, a był jakiś przypadek aby Niemiec ukradł samochód w Polsce. A w innych krajach mało było przypadków kradzieży przez Polaków. Takie bydło robi nam opinię bo te sprawy są nagłaśniane, wiadomo Polak to przede wszystkim złodziej i kombinator. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Taki jestes? 27.03.06, 15:11 Jezeli uwazasz sie za zlodzieja to faktycznie nie bedziesz mial problemu z ta reklama. Niemcy nie powinni miec tez problemow z charakteryzowaniem ich jako nazistow i mordercow (niedawno w prasie niemieckiej byl na ten temat artykul). Poslugujmy sie stereotypami i bedzie nam wszystkim bardzo milo. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Tacy jesteśmy 27.03.06, 15:31 Z tymi kradzieżami to nie jest taka jasna sprawa. Owszem złodzieje są, jak wszędzie, ale to bardzo często Niemcy sprzedawali samochody za granicę i zgłaszali kradzież, żeby wydoić ubezpieczenia. Sami Niemcy to wykryli, ale nie dyskutowali o tym za bardzo, bo lepiej, żeby zły to był obcokrajowiec. Zresztą samochody kradzione były nie dla Polaków, bo u nas wbrew pozorom nie jest tak łatwo obejść kontroli. One były tylko prowadzone przez Polskę dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
likkaon Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 15:00 A w polsce są już reklamy z "yes yes yes" "bliźniaki wygrywają" i jeszcze się nikt nie czepił trzeba cos z tym koniecznie zrobic :-) . A w polsce niemców przedstawia się jako biegajacych w w skurzanych portkach opojów... niemcy się nie burzą A trochę prawdy boli oj boli, jest w nas trochę kombinatorskiej żyłki to i opinie w świecie nienajlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 17:50 likkaon napisał: > A w polsce są już reklamy z "yes yes yes" "bliźniaki wygrywają" i jeszcze się > nikt nie czepił trzeba cos z tym koniecznie zrobic :-) . > A w polsce niemców przedstawia się jako biegajacych w w skurzanych portkach > opojów... niemcy się nie burzą Swojego czasu był gdzieś przedruk z jakiegoś niemieckiego artykułu, w którym oburzano się na sposób przedstawiania ich w polskich reklamach, poza tym była tam też afera z powodu hełmów w kształcie tych niemieckich z czasie 2 WŚ w których to mają przyjechać do nich holenderscy kibice3 na MŚ. A zatem... gadasz bzdury. > A trochę prawdy boli oj boli, jest w nas trochę kombinatorskiej żyłki to i > opinie w świecie nienajlepsze Możliwe, że gadasz o sobie, poza tym tam nie pokazano, że Polacy kombinują tylko, że kradną. Jeżeli jesteś złodziejem to nie znaczy, że wszyscy są. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 a czy tam wogole jeszcze ktos kupuje? 27.03.06, 15:01 Byla seria artykulow, o towarach wystawionych na polke, ze specjalnym znaczkiem na metce i obietnica premii dla sprzedacy, gdy mu sie udalo w pierwszej kolekjnosci tego bubla klientowi wcisnac. Najczesciej po zwrocie w ramach gwarancji i naprawie Po przeczytaniu czegos takiego zabronilem calej rodzinie nawet o MM wspominac Odpowiedz Link Zgłoś
qc Re: A skad taka opinia sie wziela? 27.03.06, 15:01 Jezeli bylaby niedorzeczna, bez powodu i sztuczna nie przetrwalaby proby czasu. Tak juz dzialaja prawa przyrody. Popatrz na ekipe ktora polacy dopuscili do wladzy. I co, nie chce ci sie smiac z siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
binorb Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 15:02 Od dzis nic u badziewiarzy nie kupie. jest electroworld i to przynajmniej przyzwoisci bryloscy kolese. najpierw sprzedaja sprzet po naprawach jako nowy a potem uzywaja nas jako lewara do promocji. sa chyba jakies granice. ja i tak nie wierze w nic poza wlasnym dzialaniem - wiec nic u gnoi nie kupie! Odpowiedz Link Zgłoś
pebete Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 15:02 Bardzo mi się podoba ta reklama! Oczywiście, bazuje na stereotypach ale jest trafna. Odpowiedz Link Zgłoś