marcus_crassus 09.04.03, 10:43 hmnmmm,a moze dwa w jednym???le ja raczej preferuje Iran:)))))) widok paru radykalow i terrorystow muzulmanskich dyndajacych na sznureczkach bylby calkiem dobrym widokiem:)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: arr Re: konczymu Irak - a teraz co -Syria czy Iran?:) IP: *.proxy.aol.com 09.04.03, 10:47 Jak Amerykanie ustawia Irak, to ani Syria, ani Iran nie podskocza. A jakby co, to jednak Syria - mimo wzystko Iran to nie arabusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ras Re: rasista;)))))))) IP: *.proxy.aol.com 09.04.03, 11:10 oczywiscie, ze rasista. Najwyzszy czas by zostac w tych czasach rasista. Zobacz, jaka jest wokol Ciebie proporcja ludzi o jasnej karnacji i blond wlosach z pozostalymi. Afryka, Azja, Pld. i Srodkowa Ameryka (a i Pln. w prawie 45 %), ponad pol Europy to juz sniadzi, ciemnoocy, ciemnowlosi. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus ............ 09.04.03, 11:21 mozna powiedziec ze w tym momencie zgodnosc naszych pogladow jest na tej samej zasadzie co zgodnosc pogladow lewakow i sympatykow LPR... tzn jednosc celu-islamizmy zagrozeniem dla zachodniej cywilizacji,ale zupelna roznica jesli chodzi o motywacje. przyszloscia swiata jest swiat wieloetniczny,a takze sila rzeczy wymieszany rasowo,do glowy by mi nie przyszlo odnosisc sie wrogo ani do innych kultur,ani religii ani ras. a jawnym dowodem ze mieszanie roznych ras jest dobre sa mulatki:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ras Re: ............ IP: *.proxy.aol.com 09.04.03, 11:27 obawiam sie tylko, ze bedzie to swiat wieloetniczny bez bialych ludzi, a tylko oni tworzyli postep. Chcialbys, zeby syn przyprowadzil Ci do domu mulatke, albo corka mulata? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus rozumiem ze czujemy przynaleznosc do 09.04.03, 11:39 bialej rasy i dume z tego ze to "nasz swiat" zbudowal cywilizacje etc... ale np chinczycy zbudowali cywilizacje rownie potezna,wiec teoria ze tylko biali sa rasa tworcza odpada. nie chodzi tez o to kogo kto przyprowadzi,nie przeszkadzaloby mnie przyprowadzenie mulata/mulatki - tylko to z jakiej sfery i kultury by byla. jesli bylby t czlowiek wychowany w kulturze zachodniej,nie mialbym nic przeciwko. oczywiscie inaczej jesli bylaby to kultura rozniaca sie bardzo od naszej. ale to w takim razie nie jest kwestia rasy ale kregu kulturowego. nasz swiat musi dokonczyc "cywilizowanie dzikusow" - bo jak widze dzikusow podskakujacych w pakistanie palacy flagi USA i Anglii to tylko jedno slowo mi sie z nimi kojarzy - dzikusy,zupelnia dzicz. celem naszej cywilizacji jest wiec te ludy,mowiac bezposrednio ucywilizowac zreszta nawet jesli argumentacja tego typu nie przekonuje,to jest inna,znacznie bardziej jasna. nie da sie obronic bialej rasy,nie ma na to zadnych szans,przyszloscia swiata jest swiat wymieszany etnicznie i nic ani nikt tego nie zdola zmienic.taka kolej ewolucji. to tak samo jak z Rzymem - rzym byl malym miastem nad Tybrem,przyszedl czas ze rzadzil cala Europa,ale Europa nie mogli rzadzic rodowici Rzymianie,to bylo po prostu niewykonalne. dlatego z biegiem czasu mieszkancy Italii a pozniej reszty terenow otrzymali obywatelstwo rzymskie. dlatego przetrwala kultura rzymu,jego sztuka,pewnie wartosci etc. Europejczycy ani USA nie zdolaja rzadzic swiatem,zreszta takie rzady bylby sprzeczne z naszymi wartosciami - wolnoscia,rownoscia demokracja. wiec ten swiat po prostu musi przyjac pewne warrtosci - analogicznie ujmujac musi przyjac "obywatelstwo rzymskie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ars Re: rozumiem ze czujemy przynaleznosc do IP: *.proxy.aol.com 09.04.03, 11:57 Doceniam Twoj idealizm i widze, ze wiele spraw dobrze czujesz, ale jeszcze sporo przed Toba. Pozyjesz, zobaczysz. To wszystko jest troche bardziej skomplikowane. Anyway, zycze powodzenia i hartu ducha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. malzenstwo..?. - "prawie" nie widze problemu... IP: 192.120.171.* 09.04.03, 12:10 Moj syn moze sobie wziac kogo chce... kolor skory nie gra roli... Ale byleby "toto" nie mialo nic wspolnego z islamem Odpowiedz Link Zgłoś
zarty_zartami a płeć ? 09.04.03, 13:45 Gość portalu: J.K. napisał(a): > Moj syn moze sobie wziac kogo chce... > kolor skory nie gra roli... > > Ale byleby "toto" nie mialo nic wspolnego z islamem ----------------- posuńmy dalej twoje rozumowanie, skoro takis liberał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. No bez jaj... IP: 192.120.171.* 09.04.03, 14:19 chcialbym miec prawdziwe wnuki... a nie "przyszywane"... Pozdraviam - :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Widze to podobnie, jak Ty... IP: 192.120.171.* 09.04.03, 12:04 poza tym jest jeszcze Korea Pln. - ta jest tak nieprzewidywalna, ze trudno nawet pokusic sie o prognozy. pozdraviam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ars Re: Widze to podobnie, jak Ty... IP: *.proxy.aol.com 09.04.03, 12:26 Gość portalu: J.K. napisał(a): > poza tym jest jeszcze Korea Pln. > - ta jest tak nieprzewidywalna, > ze trudno nawet pokusic sie o prognozy. > > pozdraviam Pan Sulek w ITRze powiadal: (co prawda do wdziecznej Krysi:)): cicho, wiem:)) Opuszczam: cicho:) Wiem, J.K. od dawna, ze myslimy podobnie - przyblizony rodowod:), tez "S", tez 80-te, tez emigracja. Mieszkalem rowniez kilka lat w Stuttgarcie... Roznica? Ty masz swieta cierpliwosc, ja nie. Dlatego wpadam czasem na to forum zawsze pod innym nickiem i nie traktuje tego powaznie. Uwazam, prawdopodobnie w przeciwienstwie do Ciebie, ze szkoda zdrowia. PS. W Polsce tez pracowalem na uniwersytecie. Wtedy byli interesujacy studenci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr.uFo damaszek...bagdad...mekka...bejrut...teheran... IP: *.cm-upc.chello.se 09.04.03, 12:35 ...andromeda www.nada.kth.se/~asa/Game/BigIdeas/sol.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. wlasnie dlatego tu zartuje... IP: 192.120.171.* 09.04.03, 12:59 studenci dzisiaj, a niemieccy szcegolnie, sa tak powazni, ze nia ma z kim pozartowac... chyba nie sadzisz, ze ja, moje tu wystepy, powaznie traktuje...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) powaga na forum ?-) IP: *.cm-upc.chello.se 09.04.03, 13:09 Gość portalu: J.K. napisał(a): chyba nie sadzisz, ze ja, moje tu wystepy, powaznie traktuje...? nie mam pojecia...;) www.nada.kth.se/~asa/Game/BigIdeas/religion.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ars&.............. Re: wlasnie dlatego tu zartuje... IP: *.proxy.aol.com 09.04.03, 13:24 Nie sadze:) Dobry zart tymfa wart:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
who.cares A mi sie wydaje 09.04.03, 13:40 ze po zalozeniu w Iraku poteznych baz wojskowych USA nie bedzie sie juz martwic ani Iranem ani Syrja. Mysle ze te dwa kraje pamietajac Afganistan i blyskawiczne pokonanie Husseina, wiedzac ze zandarm amerykanski stoi na progu gotowy do wojny, beda sie bardzo poprawnie zachowywac. Wojna w Iraku ma wlasnie bardzo wazne znaczenie poniewaz pokazala ze Bush nie zartowal po WTC kiedy powiedzial ze nie bedzie tolerowal krajow/rzadow ktore same toleruja terroryzm i ze amerykanskie spoleczenstwo go poparlo. Nie mowiac juz o pokazaniu totalnej przewagi militarnej. Odpowiedz Link Zgłoś